saksı sulama sistemi arduino / Arduino İle Otomatik Çiçek Sulama Sistemi (Devre Şeması-Kodlar) | Bilişimci Ruh

Saksı Sulama Sistemi Arduino

saksı sulama sistemi arduino

Robiduck Arduino Proje Kiti - Otomatik Bahçe Sulama (demonte) CEGTUY57

Robiduck Arduino Proje Kiti - Otomatik Bahçe Sulama (demonte)

Kurumsal Fatura

Satıcı : Robiduck

Koleksiyona Ekle

Tahmini Teslimat: 1 saat içinde E-mail olarak gönderilecektir.

  • Bu ürün Robiduck tarafından gönderilecektir.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Robiduck Arduino Proje Kiti - Otomatik Bahçe Sulama (demonte)

  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Otomatik Çiçek Sulama Sistemi Tübitak Bilim Fuarı Projesi  Eğitim Öğretim yılında hazırladığımız bir Tübitak Tasarım Projesidir.

Okulumuzda yaptığımız projeler baya bir ilgi çekti mesajlara yetişemez oldum. İlginizden dolayı teşekkür ediyoruz.

Projelerle ilgili en çok sorulan soruları buradan paylaşarak soruları bir nebze hafifletmeyi düşünüyorum. Lafı fazla uzatmadan istediklerinizi vermeye başlayalım.

OTOMATİK ÇİÇEK SULAMA SİSTEMİ TÜBİTAK PROJESİ

İlgili proje okulumuz öğrencilerinden Beyza Yumuşak tarafından düşünülmüş olup ben sadece rehberlik yaptım. Bu sene TÜBİTAK tarafından istenen bilgilere göre başvuru formumuzu hazırladık.

Projeyi ilk kez yaptığımız için eksiklikler olabilir. Tespit ettikleriniz olursa bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz.


PROJE BAŞVURU BİLGİLERİ

Proje Adı: Otomatik Çiçek Sulama Sistemi
Proje Türü: Tasarım
Proje Alanı: Teknoloji Tasarım

PROJE AMACI

  • Proje amacım çiçeklerimizin kurumaması için, çiçekçilerdeki çiçeklerin kurumaması için, tarım alanlarında ekilen ekinlerin daha sağlıklı büyümesi için, çevreyi süslemek için kullanılan çiçeklerin kurumaması için veya evimizdeki çiçeklerin kurumaması sağlamak.
  • Tasarruf açısından da projem önemlidir. Mesela tarlalar sulanırken çok fazla su harcanıyor ve bazen ekinler ya çok fazla sulanıyor ya da çok az sulanıyor. Yani yeteri kadar verimli su verilmiyor. Bu proje çiçeğin veya bir ekinin ihtiyacına göre suluyor. Bu sayede ekinlerimiz ya da çiçeğimiz daha verimli ve sağlıklı bir şekilde büyür ve istediğimiz amaca ulaşırız.
  • Projemin insanlığa, bilime, okulumun bulunduğu yere, çevreye faydası çiçeklerin kurumaması veya ekinlerin tasarruflu büyümesi insanlara fayda ve kolaylık sağlar, çevremizi güzelleştirmek için kullanılan çiçeklerin kurumaması ve bu sayede çevremizin daha güzel görünmesi, okulumuzun güzelleştirmede kullanılan ağaç veya çiçeklerin tasarruflu bir şekilde kolaylıkla sulanmasını sağlar.

PROJE ÖZETİ

Yaz tatiline gittikten sonra evimizde kalan çiçeklerin kuruyup zarar gördüklerini fark ettim. Çiçeklerimizi, bir sonraki yaz tatiline gittiğimizde komşumuza bıraktık ancak bunu nereye kadar yapabilirdik çiçeklerimiz bu şekilde yıpranıyordu. Bende bir çözüm üretmek istedim ve keşke çiçekler kendi kendine sulanabilseydi diye düşündüm ve bu proje aklıma geldi.  bu projeyi yapınca bu şekilde çiçeklerim kurumayacak ve daha canlı görünecekti ayrıca kendi su oranına göre çiçek sulanacaktı.

Bu projeden hem kendim hem komşularımın çiçekleri veya çiçeği olan herkes bu projeden yararlanacaktı. projemde saksı içerisindeki su ihtiyacına göre çiçek sulanıyor bunu şu şekilde yapabiliriz, öncelikle nem sensörü, ardiuno , su ponpası, çiçek ve toprak dolu saksı ,adaptör , jumper kablo ve su borusunu alacağız. bu malzemeleri aldıktan sonra yapacaklarımız şunlar; nem sensöründeki  su borusunu saksının içerisne, bir diğer su borusunu ise su dolu kaba koyuyoruz, nem sensörünü saksının içerisine batırıyoruz bu nem sensörü çiçeğin nem oranını ölçüyor bu sayede su ponpası  çiçeğin su oranına göre suluyor, ardiunoyu kodluyoruz, nem sensörü ve ardiunoyu jumper kablolar ile  birbirine bağlıyoruz. Birde adaptör var. bu adaptör su ponpasına güç sağlayacak. adaptörü su ponpasına bağlıyoruz ve bu şekilde projemi bu malzemelerle tamamlıyoruz.

Projemin insanlara faydası ise uzun süre başka bir yere gittiğimizde veya çiçeklerimizi sulamayı unuttuğumuzda bu yapacağım proje kolaylık sağlıyor yani çiçek kendi kendine sulanıyor ve artık kimse çiçeklerini komşuya bırakmaya ihtiyaç duymayacaklardır. Projem tarım alanında, çiçekçilere yazdığım özeti vererek onların işlerinin kolaylaşması sağlanır.

PROJE YÖNTEMİ

Problemi Belirleme:İnsanlar çiçeklerini sulamayı unuttuklarında veya uzun süreliğine başka bir yere gittiğimizde çiçekler kuruyorlar. Yapacağım proje çiçeklerin kurumasını engelleyecek.

Projemi Araştırma:Evde çevrede tarlalarda çiçeklerin fidanların ekinlerin sulamasının verimsiz bir şekilde büyüdüğünü bu nedenle ekinlerin büyümediğini, çiçeklerin kuruduğunu, çevredeki fidanların verimsiz bir şekilde büyüdüklerini gördüm. Bu sorunları çözmek için sabit bir yöntemin olmadığını her bitkinin farklı su ihtiyacı olduğunu tespit ettim.

Gereksinimleri Belirleme:Nem sensörü , ardiuno , su ponpası , adaptör  ve projemizi yerleştirmek için saksıda bir çiçeğe ihtiyaç duydum.

Olası Çözümler Geliştirme: İnsanlar tatile giderken çiçeklerini nasıl sular gibi araştırmalar yaptığımda gölgeye bıraktıklarını, komşularından çiçeklerine bakmalarını isteyerek geçici çözümler ürettiklerini öğrenmiş oldum.

En İyi Çözümü Seçme:Bulduğum çözüm önerileri içerisinde otomatik çiçek sulama projesi yapma fikri en iyisi gibi göründü.

Prototip Oluşturma/Yapılandırma:Prototip oluştururken arduino ile kod yazarak denemeler yaptım. Nem sönsörü kullanmadan değerleri elimle girerek sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol ettim. Kodlama konusunda okulumuz bilişim teknolojileri ve yazılım öğretmenlerinden destek aldım.

Çözümleri Test Etme Ve Değerlendirme:Prototip çalışmamda herhangi bir sorun görünmedi. Sistemimiz şuan sıkıntısız çalışmaktadır. Şimdi saksıda bir çiçek alarak o çiçeğin üzerine nem sensörü ve projemizi yerleştirerek projemizin son halini vereceğiz.

Sonuçları Raporlaştırma:Fuarda gösterilmek üzere projenin geliştirme basamakları anlattığım bir poster tasarlayacağım. Ayrıca projemizin bitmiş halini sunarak nasıl sulama yapıldığını göstereceğim. Farklı çiçekler için farklı sulama ihtiyaçları olduğundan kodlama üzerinde nasıl değişiklik yaparak sistemi başka araçlara nasıl entegre edeceklerini de göstereceğim.

Proje Danışmanı: Yusuf Ataş

Proje Öğrencisi: Beyza Yumuşak


Yukarıda TÜBİTAK sistemine başvuru yapabilmeniz için gerekli olan Amaç, Özet ve Yöntem verilmiştir. Projemiz Tübitak Tasarım Projesi kapsamında değerlendirilebilir. Sisteme girdiğimiz bu verilerle projelerimiz onaylandı. “ Sizde eğer kullanacaksanız proje başlığı ve içeriğinde değişiklikler yaparsanız minnettar oluruz.

Şimdi projemizi yapım aşamalarına geçelim.


PROJE YAPILIŞI

Projemiz TÜBİTAK tarafından onaylandı yapım işlemlerine başladık. Bu projemizde arduino ile çalışma yaptık öğrencimiz kendi tasarladı. Kendisinden arduino kodlarını ve devre oluşturma şeklini aldıktan sonra burada detaylı bir şekilde paylaşacağım.

Otomatik Çiçek Sulama Sistemi Tübitak Bilim Fuarı Projesi

PROJE POSTERİ

Projemizi sunarken kullanabilmek için poster hazırlayacağız. Bu posteri hazırlarken öğrencilerimiz kendi seviyelerinde hazırlayabilsinler üzerinde değişiklik istediklerinde kolayca yapabilsinler diye PowerPoint programında bir şablon hazırladık. Şablonu buraya ekliyorum proje öğrencileri indirerek ilgili alanları doldurup renklerde düzenlemeler yaptıktan sonra çıkarılması için bana teslim edeceksiniz. Okul dışı faydalanmak isteyen arkadaşlarda dilerse indirip kullanabilir.

Not: Şablon Dosyası ppt uzantılı olup PowerPoint programıyla açılabilir. Ayrıca büyüklük cm x 70cm olacak şekilde dizayn edilmiştir. 25cm x 70cm iki kenar orta kısım ise 50cm x 70cm olarak düşünülmüştür. Farklı boyutlarda poster çıkarmak isteyen kişilerin önce boyutu değiştirip sonra değişiklik yapmaları faydalı olacaktır.

Otomatik Çiçek Sulama Sistemi Tübitak Bilim Fuarı Projesi Poster Şablonunu aşağıdaki resme tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Otomatik Çiçek Sulama Sistemi Tübitak Bilim Fuarı Projesi Posteri

PROJE RESİMLERİ

Otomatik Çiçek Sulama Sistemi Tübitak Bilim Fuarı Projesi
Otomatik Çiçek Sulama Sistemi Tübitak Bilim Fuarı Projesi
Otomatik Çiçek Sulama Sistemi Tübitak Bilim Fuarı Projesi

Projeler başka arkadaşlara fikir vermek için paylaşılmıştır. 

Tübitak Bilim Fuarına Başvurudan başlayıp Proje sonuçlarını girmeye kadar tüm adımların anlatıldığı ve kullanabileceğin hazır örnek Tübitak Bilim Fuarı Projelerinin verildiği Tübitak Bilim Fuarı: Başvuru – Örnek Projeler sayfasını ziyaret ederek daha çok bilgi edinebilirsiniz.

Projeler için bilgi almak isterseniz herhangi bir soru veya sorunda aşağıya yorum olarak yazarak bana ulaşabilirsiniz. Yorumlar yazılan günün akşamı saat da okunarak yanıtlanacaktır.

Acil durumlar için aşağıdaki iletişim adreslerini kullanabilirsiniz.

İNSTAGRAM ÜZERİNDEN İLETİŞİM

Özgür ŞEREMET İnstagram Sayfasına link üzerinden veya aşağıya eklediğim resim üzerinden ulaşabilirsiniz.

özgür şeremet yeni instagram

Ayrıca İnstagram hesabınız var ise hesabımızı takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. İnstagram üzerinden attığınız mesajlar gün saat fark etmeksizin en kısa süre içinde yanıtlanacaktır.

Faydalı olması dileğiyle.

Merhaba arkadaşlar!
Sizlerle daha önce birçok proje yapmıştık, bugün de bir yenisini daha ekliyoruz.

Daha önce Arduino ve ESP modülüne detaylı bir şekilde değinmiştik. Bugün yalnızca ESP modülünü programlayarak BLynk uygulaması üzerinden uzaktan kontrollü çiçek sulama sistemimizden bahsedeceğim.

Kuruluma ve projeye başlamadan önce yapılması gerekenleri kısaca anlatmak isterim:

  1. İlk olarak ESP modülü için gerekli olan kütüphanemizi eklememiz gerekiyor. Bunu burada bulacağınızlinkten indirebilirsiniz. Aynı zamanda proje süresince Blynk uygulamasını kullanacağımız için Blynk uygulaması kütüphanelerini eklememiz gerekiyor. Ona da buradan ulaşabilirsiniz.
  2. Gerekli kütüphanelerimizi indirdikten sonra Arduino uygulamamızı açmamız gerekiyor. Eğer hala edinmediyseniz burada açıklamasını ve linkini bulabilirsiniz.
  3. Arduino’yu indirip kurulumunu yaptıktan sonra Taslak >> Kütüphane Ekle >> Kütüphaneleri Yönet kısmına bastıktan sonra arama alanına paylaştığım kütüphanelerin isimlerini yazarak indirin.
  4. Daha sonra Dosya >> Tercihler kısmında bulunan Ek Devre Kartları Yöneticisi alanına funduszeue.infoadresini yapıştırın.
  5. Daha sonra Araçlar >> Kart >> Kart Yöneticisi alanına gelerek EPS kart yüklemesini yapabilirsiniz.
  6. Telefonunuzda bulunan uygun uygulama marketini kullanarak ücretsiz bir şekilde BLynkuygulamasını da indirdiyseniz artık yazılıma başlayabiliriz.

Sizlere kısaca Blynk uygulamasından bahsetmek istiyorum. Bu uygulama ESP modülü ile nesneleri kontrol etmemizi sağlıyor. Yani siz uygulamayı telefona indirip bu uygulamadaki projenizi sistemle entegre ettiğiniz anda dünyanın her yerinden erişim sağlayabiliyorsunuz. Blynk uygulaması aynı zamanda farklı birçok projeyi yönetmemize de olanak sağlamaktadır.

İlerledikçe aşağılarda sizlere daha çok bilgi vereceğim.

Öncelikle uygulamamızı indirdikten sonra artık kurulum işlemlerine başlayabiliriz.

Sizlere daha iyi anlamanız açısından bu proje kapsamında adım adım anlatacağım bu adımlar Kurulum kısmı, Devre kısmı, Yazılım kısmı olmak üzere üç bölümden oluşacaktır.

Kurulum kısmı

1-)  Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra ilk olarak karşınıza bu sayfa çıkıyor. Buradan hızlıca bir hesap açabilir ya da Facebook hesabınız ile giriş yapabilirsiniz. Ben hesap açmanızı tavsiye ederim çünkü oldukça kolay bir işlem.

2-) Hemen bir hesap oluşturuyoruz. Ve next butonuna dokunuyoruz.

3-) Hesabınızı açtıktan sonra bu sayfa karşınıza çıkıyor burada yeni proje başlatabilir uygulama hakkında bilgi alabilirsiniz. Çok basit bir arayüze sahip olduğu için biraz kurcalarsanız zaten her şeyi daha iyi anlayacaksınız.

Projemize başlamak için  New Project’e basıyoruz.

4-) New Project kısmına bastıktan sonra karşımıza bu sayfa çıkacak. Burada projemize bir isim verip hangi modülü kullanacağımızı da seçfunduszeue.info ESP kullanacağımız için onu seçtik iletişim tipi olarak uzaktan kontrol olmasını istediğimiz için WİFİ kullandık. Siz isterseniz burada farklı bi kart seçerek farklı iletişim tiplerini seçebilirsiniz. Diğer projeler olarak da evinize Arduino seçerek Blynk üzerinden Arduino’nuzu kontrol edebilir Bluetooth kullanarak yapacağınız projelerde de büyük faydalar sağlayabilir. Her neyse biz projemize dönelim. ESP seçip WİFİ iletişimi seçtikten sonra Create Project’e basıyoruz.

5-) Create Project’e bastığımızda karşımıza böyle bir ekran gelecektir. Burada uygulama bize iletişimimizin bir nevi şifresi olarak kullanacağımız Token’ı mail adresimize gönderiyor.

Token’i aynı zamanda proje içerisinde ayarlar bölümünden de görebiliyoruz.

Unutulmaması gereken önemli bir nokta da şu her proje için uygulama bize farklı Token numaraları verecektir. Bu sayede daha önce de belirttiğim gibi aynı anda birçok projeyi de yönlendirebilirsiniz.

Bilgilendirmeyi aldıktan sonra OK kısmına basarak devam ediyoruz.

6-) Karşımıza çıkan bu sayfa bizim projelerimizi kontrol edeceğimiz ara yüz. Blynk bize bu şekilde bir nevi platform vermiş funduszeue.infoımını ve boyutlandırmasını kendimiz yapabiliyoruz.

Bu sayfa karşımıza çıktıktan sonra sağ üst köşede projemizi başlamasını sağlayan butonumuz ve onun yanında ayarlar kısmımız bulunuyor.

Ayarlar kısmından proje adı değiştirebilir ve Token’inizi öğrenebilirsiniz. Biz burada ihtiyaç duyduğumuz Wingetleri platformumuza koyacağız. Bunun için siyah alana basmamız yeterli olacaktır

7-) 6. Seçenekteki siyah alana bastığımızda yan taraftan böyle aşağı doğru ilerleyen bir sayfa içerisinde gerekli olan Control panelleri, Wingetler vs. görebilir ve ekleme funduszeue.info bize projeler için bir enerji sağlıyor oda yukarıda pil şeklinde göreceğiniz şeydir.

Görüyorsunuz ki her elemanın altında bir maliyeti vardır ve sizin bütçeniz de olarak belirlenmiştir. Bu size yeterli olmayacaksa pil kısmına basarak oradan arttırabilirsiniz ama tabi ki buda ücretli.

Deneyimlerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim size fazlasıyla yetmekte merak etmeyin.Çiçek sulama projemizde su motorunu kontrol için bir Button ve Toprak Nem değerlerini okuyabilmek için bir Gauge eklememiz gerekiyor.

İlk olarak butonumuzu ekleyelim.

İkinci olarak ise Guagemizi ekleriz.

8 -)  Button elementine bastığımızda karşımıza şu sayfa çıkacaktır. Burada butona isim ve renk verebiliriz.

Bizim asıl işimizi yapacağımız OUTPUT olarak kullanacağımız yerdir. Burada yeşil olarak gösterilen yerde devremizde bağladığımız Pini doğru seçmemiz gerekmektedir.

Bu konu hakkında ESP modülün Datashit’ini devremizi kurarken vereceğfunduszeue.info nasıl bir bağlantı yaptıysanız burada ona uygun olanı seçmeniz çok önemlidir.

Örneğin ben modül üzerinde bulunan D1 pininden çıkış aldım ve bu pin GPIO5 olarak kullandığım için GP5 seçfunduszeue.info aynı zamanda butonumuzun tipini de PUSH yada SWİTCH olarak belirleyebilirsiniz . Ben projemde butona bastığımda suyun açık kalmasını istediğim için SWITCH olarak belirledim .

9-) Gauge ekledikten sonra yine burada bir sayfa karşımıza çıkıyor. Burada nem sensöründen gelen verileri göstermek için kullanacağımız Gauge nin ayarları bulunuyor. Buradan değer okuma yapacağımız için bizim INPUT’umuz oluyor .

Veriler bize analog olarak geleceği için analog okuma yapacağız. Fakat biz uygulama üzerinden analog pinini seçtiğimizde bize istediğimiz aralıkta bir değer gösteremeyecek. Bu sebep ile bizde sanal pin olarak seçerek (V1) değer göstermemizi sanal olarak ayarlıyoruz.

Nem sensörümüz bize normalde arası bir değer verecektir. Gauge de eklediğimizde karşımıza bu sayı aralığı çıkacaktır. Nem aralığı olarak bu aralığı görmek istemediğimiz için yazılımda bunu istediğimiz değer aralığına dönüştüreceğiz.

Bu  ile arasındaki ilişkiyi yazılım kısmında yapacağız ve V1 pininden de okuma yapacağıfunduszeue.info etmeniz gereken durum şu analog okuma yapacağımız için nem sensörünü A0 pinine bağlamamız gerekiyor.

) Elementlerimizi ekleyip pinlerini belirledikten sonra artık yapmamız gereken şey devre ve yazılım kısmına geçmek.

Devre Kısmı

Uygulamamızı kurup yükleme işlemlerini hallettiğimize göre artık devremizi kurmaya başlayabiliriz. Devreye başlamadan önce devre elemanlarımızı tanıyalım.

  1. Dalgıç pompa.
  2. ESP Wemos WİFİ Geliştirme kartı.
  3. Toprak nem sensör.
  4. Jumper kablo (10 adet D-D).
  5. L Çift motor sürücü.
  6. Breadboard.

Malzemelerimizi aldıktan sonra hemen devreyi yapmaya başlayabiliriz.

  1. İlk olarak nem sensörü içerisinden çıkan bağlantılarımızı yapıyoruz. 2 dişi tarafı sensörün dişisine gelecek şekilde bağladıktan sonra sensör 4 dişi kısmında bulunan GND (-) ,VCC (+) breadboard üzerine ve analog okuma yapacağımız için A0 numaralı pini kart üzerindeki A0 pinine yerleştiriyoruz.
  • İkinci olarak da motor ve motor sürücüsü bağlantılarımızı tamamlamamız gerekiyor. Bunları yaparken motor üzerinde bulunan kabloları motor sürücü üzerinde MOTOR A kısmında bulunun yerlere yerleştirip sıkıyoruz. Böylece motor ve sürücü bağlantısı gerçekleşti. Daha sonra motor sürücü enerjisi ve kullanım yapmak için yine VCC (+), GND (-) ve A1-B pin uçlarına kablolarımızı yerleştirip kenara koyuyoruz.

Toprak nem senörü ve motor bağlantı kablolarını hazırladığımıza göre devremize devam edelim.

  • Breadboard’ımızı önümüze alıp ESP kartımızdan VCC (+), GND (-) hatlarımızı board üzerindeki + ve – hatlarına çekiyoruz.
  • Daha sonra motor sürücümüzün A1-B pinine bağladığımız kabloyu kart üzerindeki D1 pinine bağlıyoruz. Bu bizim uygulamada belirlediğimiz buton pinimiz olan GPIO5(görsel 1) numaralı pinimize eş olacaktır. Buradan durdur başlat komutlarımız ile motorumuzu kontrol edebileceğiz.
  • Motor sürücü bağlantımızı tamamlamak için motorumuzun VCC ve GND hatlarını board üzerinde çektiğimiz sırasıyla + ve – hatlara bağlıyoruz. (Böylece motorumuzun bağlantısını halletmiş olduk.)
  • Daha sonra Toprak nem sensörümüzün A0 numaralı pininden aldığımız kabloyu kart üzerinde bulunan A0 isimli analog girişimize bağlıyoruz. Uygulama üzerinden sanal pin belirlememize rağmen A0 pininden okuma yapmamız gerekiyor.

Devremiz bu şekilde tamamlanmış olacaktır. Şematik gösterimi olarak ;

Devremizi kurarken bağlantılarımızı ve uygulama üzerinden seçtiğimiz pine bağlantı yaptığımıza dikkat etmemiz gerekmekte. Bunu Görsel 1 den teyit edebilirsiniz.  Aksi takdirde projemiz istenildiği gibi çalışmayacaktır.

Devreyi çalıştırdığımızda ve kartımıza USB bağlantısı ile güç verdiğimiz zaman kart üzerinde ısınma oluyorsa hemen USB bağlantısını sökmeyi unutmayın. Bu gibi durumlar motor sürücünüzün anlık olarak akım çekmesinden dolayı oluşur. Motor sürücünüsü USB bağlantısı yaptıktan sonra pini takınız. Düzelmediği taktirde dışarıdan Board üzerine doğrudan 5V vererek de sistemi besleye bilirsiniz.

Bağlantıların ve sistemin düzgün çalıştığından emin olduktan sonra artık yazılım kısmına geçebiliriz.

Yazılım Kısmı

Yazılım kısmına başlamadan önce hatırlatmak isterim ki yazımızın başında belirttiğim gibi bazı kütüphaneler eklemeniz ve kart kurulumuzu yapmanız gerekiyor. Bu yüklemeleri yaptıktan sonra Arduino uygulamamızı açıyoruz. ESP kartımıza aynı Arduino ile yaptığımız gibi yazılım işleme yapabiliyoruz o yüzden ayrı olarak başka kart kullanmamıza gerek kalmıyor.

Uygulamamızı açıktam sonra Void setup kısmımızın üzerine #define komutu ile (BLYNK_PRINT Serial) yazıyoruz. Bu komut ile Serial olarak telefonumuz ve ESP kartımız iletişimde olacaktır.

Alt satıra geçerek yine aynı komutu (#define) komutunu kullanarak #define sensor A0 yazıyoruz.

Bu bizim sensör okumamızı A0 pininden yapacağımızı belirttiğimiz anlamına geliyor.

Daha sonra #include komutu ile ( <ESPWiFi.h> ) ve aynı komut ile <BlynkSimpleEsp.h> kütüphanelerimizi ekliyoruz.

Daha sonra char komutu ile belirlenmiş olan token, ağ adımızı ve ağ şifremizi eksiksiz bir şekilde belirliyoruz. Örnek olarak;

char  token [] = &#;Ugulamanın size mail atmış olduğu kod&#;;

char agAdi [] = &#;Bağlanmak istediğiniz WİFİ adı&#;;  ve

char agSifre [] = &#;Bağlanmak istediğiniz ağın şifresi&#;;

Şeklinde yazdıktan sonra artık setup kısmımıza geçebiliriz..

Setup kısmında ilk olarak bir Serial haberleşme başlatmamız gerekiyor. Bunu da funduszeue.info ();

Komutu ile yapıyoruz. olmasının sebebi bizim kartımızın bu aralık ile haberleşme sağlamasından kaynaklıdır.

Daha sonra yine setup kısmımızda funduszeue.info (token, agAdi, agSifre); şeklinde tokeninizi bağlanmak istediğiniz ağ adını ve o ağa ait WİFİ şifresini yukarıda char olarak belirttiğiniz şekilde yazmamız gerekiyor. Aksi taktirde ESP kartımız internet bağlantısı sağlamayarak projemizi çalıştırmayacaktır. (agAdi , agSifre olarak yazmamın sebebi yukarıda char olarak bu isimleri kullandığım içindir funduszeue.info komutu içerisinde yazdığımız isimler yukarıda ki char la aynı olmak zorundadır. )

Setup kısmını hallettiğimize göre artık asıl projemizi çalıştıracak olan loop kısmına geçebiliriz.

Burada ilk olarak Toprak sensöründen okuyacağımız bir değer olacağı için bizde bir int deger olarak bir değişken belirleyelim bu değişken içerisine analogRead komutu ile A0 (sensör bağlantısı yaptığımız pin) okumasını gerçekleştiriyoruz.

Daha sonra bu değeri  daha önce de söylediğim gibi dönüştürme işlemini yapmak için map komutu içerisine okuduğumuz değeri,değer aralığını, ve dönüşmesini istediğimiz aralığı yazıyoruz.

Örneğin; map(değer,0,,0,); olarak yazıyoruz. Böylece Toprak nem sensöründen gelen aralığındaki değeri arası da dönüştürmüş oluyoruz. Bu yapmış olduğumuz işlemi de int donuşum olarak bir değişken haline getiriyoruz.

Bu işlemler sonucu iki tane değişkenimiz olmuş olacaktır biri sensör değerini okuduğumuz deger değişkenimiz diğeri ise de donusum olarak belirlediğimiz okunan değerin istediğimiz hale gelmiş durumu olacaktır.

Daha sonra bu donusum değerini biz uygulamamızda Guage de görmek için,

funduszeue.infolWrite (V1, donusum);  şeklinde yazarak uygulamamıza yazdırıyoruz.

Daha sonra da funduszeue.info () ; komutunu kullanarak da uygulama haberleşmemizi başlatıyoruz.

Artık yazılım kısmının sonuna geldik yukarıda araçlar kısmından doğru kartı (Generic ESP Module) ve doğru port’u seçtikten sonra hata almadan yazılımımızı kartımıza yazdırıyoruz.

İşlem gerçekleştikten sonra artık çalıştırma kısmına gelebiliriz.

Kod ksımını da görsel olarak şu şekilde olacaktır;

Aksiyon kısmı olarak da deneme kısmını anlatmak istiyorum. Bu kısımda uygulama kurulum yazılım ve devre işlemlerini eksiksiz halde yaptıysanız projemizi çalıştırmayı anlatacağım.

İlk olarak devremizi tamamladıktan sonra ESP katımızı USB bağlantısı yapıp devremize elektik veriyoruz.

Telefonumuzdan uygulamayı açıyoruz ve projemizin platform olarak adlandırdığımız bölümüne geliyoruz.

 Bu kısma geldikten sonra da sağ üst köşede bulunan üçgen şeklindeki ibareye basıyoruz. Böylelikle ESP kartımız ve telefonumuz iletişime geçmek için hazırlanacaktır.

Artık toprak nem senörümüzden çiçeğimizin nem değerini görüp dilediğiniz zaman uzaktan sulamasını gerçekleştirebiliriz.

Tebrikler 🙂

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası