iş başvurusu ön yazı nasıl olmalı / İş Başvurusu Ön Yazı Örneği - Karmer

Iş Başvurusu Ön Yazı Nasıl Olmalı

iş başvurusu ön yazı nasıl olmalı

Ön Yazı Örnekleri [5 Adımda Detaylı Anlatım]

Haftalarca süren yoğun iş aramasından sonra, neredeyse sona ulaşma üzeresiniz. CV&#;niz tamam, başvurmak istediğiniz en uygun işleri listediniz. Hatta olası mülakat sorularını bile kendi kendinize çalıştınız. Ancak, başvurunuzu göndermeden önce, başvuracağınız iş yerlerinin bir ön yazı talep ettiğini gördünüz. Şimdi nasıl bir ön yazı (cover letter) yazacağınızı merak ediyorsunuz. İşte bu yazıda size ön yazı, yani cover letter, nasıl yazılır anlatacağız, güzel bir ön yazı için ip uçları vereceğiz ve ön yazı örnekleri ile yazımızı bitireceğiz.

Ön yazı yazdırmak veya mülakat simülasyonu yapmak isterseniz bize sağ aşağıda bulunan mesaj butonundan, iletişim bölümünden ya da [email&#;protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Niyet mektubu konusunda danışmanlık almak istiyorsanız tıklayabilirsiniz. Hadi başlayalım : )

on-yazi-yazdirma-hizmeti

Ön Yazı Yazdırma Hizmeti &#; Essay Sepeti

İçindekiler

Ön Yazı Nedir?

Ön yazı, CV ya da özgeçmişiniz ile birlikte bir işe başvururken iş yerine verdiğiniz ve sizin işe yönelik motivasyonunuzu, yeteneklerinizi, başvurduğunuz işe nasıl katkı sağlayabileceğinizi açıklayan tek sayfalık bir yazıdır.

İş başvurusu ön yazı bir diğer adıyla ise kapak mektubu (İngilizcesi cover letter) işe alım sürecinin çok önemli bir parçasıdır. Etkileyici kelimelerle kendinizden ve tecrübelerinizden bahsederek aslında işverenlere başvuru süresinde sizi neden bu şirkette işe almaları gerektiğine ikna ettiğiniz tek sayfalık bir yazıdır.

İş görüşmelerinde ortalama 30 dakikada kendinizi anlatma şansınız vardır fakat bunun için öncelikle iş görüşmesine davet edilmeniz gereklidir. Etkili bir ön yazı bu daveti almanızı kolaylaştıracaktır. Bir filmin yayınlanmasından önce fragmanı izleyerek o filme gitmeyi tercih edersiniz. Ön yazınız aslında filminizin fragmanıdır. Böylelikle beğenilen bir CV ön yazı ile mülakata gitmeyi sonrasında ise işi almayı garantileyebilirsiniz.

Ancak dikkat çekici, özgün ve kendinizi tam anlamıyla yansıtabilen bir ön yazı yazmak her zaman kolay değildir. İşverenler bir ön yazıyı incelemek için ortalama 30 saniye harcamaktadır, yani 30 saniye içinde karşı tarafta ‘işte aranılan aday bu’ şeklinde bir etki oluşturmanız gerekir. Bu nedenle, iki önemli noktaya dikkat ederek ön yazınıza başlamalısınız.

İlk olarak, bu 30 saniyeyi göz önüne alarak kendi kendinize bir kontrol yapmalısınız. Gerekirse sesli bir şekilde okuyarak yaptığınız hataları kontrol edebilirsiniz. Yazınızı bu 30 saniye içinde okuyabiliyor ve kendinizi bu yazı ile karşı tarafa tam anlamıyla aktarabiliyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise, ikinci adıma geçebilirsiniz. İkinci adım onları ön yazınızı daha uzun süre okumaya teşvik etmek olacaktır. Ön yazınızda ilgi uyandırıcı, işe ve şirkete dair olan bilginizi ve ilginizi hissettirerek yazınızla daha fazla ilgilenmelerini sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda bu iki önemli özelliğe sahip bir ön yazının nasıl yazılacağını adım adım göstererek aklınızdaki tüm soru işaretlerini cevaplandıracağız. Her şeyden önce belirtmeliyiz ki ön yazınız mutlaka aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:

  • Başvurduğunuz pozisyona ve şirkete özel,
  • Öz, açık ve özgün,
  • CV&#;nizi tekrarlayan değil tamamlayan.

Esasen bir ön yazı, başvurduğunuz pozisyon için sizin işe alınmanız gerektiğini karşı tarafa kanıtlamaya yarar. Bir ön yazı; şirkete olan ilginizi, becerilerinizi ve profesyonel deneyiminizin onlara nasıl fayda sağlayacağını göstermelidir. Bu noktada her başvurulan pozisyona ve şirketin misyon ve vizyonuna özgün hazırlanmalıdır.

İş Başvurusu Ön Yazı Formatı veya Yapısı

İş başvurusu ön yazı formatı tam anlamıyla işe uygun ve profesyonel görünmelidir. Temiz, düzenli, okunabilir ve tutarlı olmalıdır. Bunu göz önünde bulundurarak, izlemeniz gereken bazı temel ipuçları şu şekildedir:

  • Arial, Calibri veya Times New Roman gibi basit, okunabilir bir yazı tipi kullanın. Yaratıcı bir iş için başvuruyor olsanız bile, farklı yazı tiplerini denememelisiniz.
  • 11 veya 12 yazı tipi boyutunu kullanın. Küçük yazı boyutlarının okunması zordur, daha büyükler ise profesyonellikten uzaktır.
  • Bir iş mektubu formatı kullanın. Adınızı, adresinizi, telefon numaranızı, e-posta adresinizi ve tarihi sayfanın sağ üst köşesine koymanız gerekmektedir. İşe alım yapacak kişilerin adlarını biliyorsanız &#;Sayın [İsim] Hanım/Bey&#; veya &#;Sayın [İsim Soyisim]&#; ile başlayıp &#;Saygılarımla&#; kalıbı ile bitirebilirsiniz. İşe alım yapacak kişilerin adlarını bulamıyorsanız da başlangıçta &#;Sayın Yetkili&#; kalıbını kullanabilir ve tekrar benzer şekliyle &#;Saygılarımla&#; yazarak yazınızı bitirebilirsiniz.
  • Metin hizalamasında tutarlı olmalısınız. Tüm yazı sola hizalanmış şekilde olursa hem daha profesyonel gözükecek hem de okunması kolaylaşacaktır.
  • Yazınızı maksimum bir sayfa olacak şekilde yazmaya çalışın. Buna yardımcı olması için, kenar boşluklarını daraltabilirsiniz. Satır aralığıyla da oynayabilirsiniz; ancak, &#;un altına veya &#;in üzerine çıkmamalısınız.
  • Bir e-postaya özgeçmişinizi ve ön yazınızı ekliyorsanız, e-postanızın da iyi bir ilk izlenim bıraktığından emin olun. Konu satırına açık pozisyonun adını ekleyebilirsiniz. Böylece daha açık bir şekilde detaylara önem veren bir aday olduğunuz attığınız e-posta ile bile farkedilecektir. Aynı zamanda, eklediğiniz dosyalarınızın üstünde adınızın açıkça yazdığından emin olun, örneğin, Joe_Blade_Ön_Yazı şeklinde bir düzenleme yapabilirsiniz. Yazım hatalarının önüne geçmek için göndereceğiniz e-postayı iki kez kontrol edin ve en üstte doğru adı kullandığınızdan emin olun.

CV Ön Yazı Şablonları

Bazı örnek CV ön yazı şablonları, kendi CV ön yazınızı oluşturmak için faydalı bir referans olarak görünebilir. Ama bunlar şablon oldukları için her başvurunuz için sabit bir format sunacaklardır. Hatırlarsanız daha önce her iş başvurusu ön yazısının (cover letter) başvuracağınız iş için o işe özel olarak yazılması gerektiğini söylemiştik.

Bunun için CV ön yazı şablonlarının kullanılması hatalıdır ve profesyonel olmayan bir görüntü yaratır. İkinci olarak, başvuracağınız İK yetkilileri zaten internette var olan formatları biliyorlar. Tüm ön yazı şablonlarını görmüşler, iş başvurularında kendilerine gelmiştir. Bunun için internette var olan bir şablonu bir İK yetkilisinin önüne götürmek sizi geride başlatır. Formatı bildikleri için İK yetkilileri çoğu zaman ön yazınızı okumaz bile.

Bu İK yetkilisi açısından şu demektir: &#;Ben bu işe başvurmak istiyorum ama emek harcamak da istemiyorum. İşimi baştan savan biriyim ve kolaycıyım.&#;

Bunun için kesinlikle internetteki şablonları kullanmayın. Her ön yazıyı başvuracağınız işe özel yazın. Eğer bu konuda danışmanlık almak ve ön yazı yazdırmak istiyorsanız bize mesaj atabilirsiniz.

Ön Yazı (Cover Letter) Nasıl Yazılır?

Herhangi bir işi yaparken dahi yapılması gerekli olan en önemli adım araştırmadır. İster sağlık sektöründe ki bir hemşirelik pozisyonuna başvuruyor olun, isterse de bir üniversitenin öğretim görevlisi pozisyonuyla ilgileniyor olun, işin gerekliliklerini, şirketi/kurumu anlamak ve bunu anladığınızı kelimeler ile etkileyici bir şekilde gösterebilmek çok önemlidir. Bu noktada başvurduğunuz şirketi araştırmak işe alım sürecinizde çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu sebeple önceliğimiz iş başvurusu ön yazı öncesinde araştırma yapmak olmalıdır.

En iyi ön yazılar ilgi çekici olan ve adaylar tarafından bir coşku ve enerjiyle yazılıp bunu ilgili şirketlere hissettirebilenlerdir. Adayı, sadece role değil, aynı zamanda şirketin kendisine ve birlikte çalışacağı takıma en uygun kişi olarak göstermesini kolaylaştırır.

Bu rekabet dolu işe alım sürecinde şansınızı arttırmak için, rolü, işi ve sektörü anlamak adına araştırma yapmaya ve en iyi CV ön yazı içeriğini oluşturmaya zaman ayırmanız önemlidir. Bu, sektörde uzun süre kalmış olsanız da veya bir kariyer değişikliği düşünüyor olsanız da bu geçerlidir.

Araştırma yapmak için zaman ayırırsanız, işveren sizi ilgili, kendi kendine bir şeyler bulmaya istekli ve öğrenmeyi seven biri olarak görecektir. Ayrıca, araştırma yapmayı seven ve detaycı bir karakteriniz olduğunuzu da şirkete göstererek kurumun bünyesinde fayda sağlayabileceğiniz konusunda uzmanlar tarafından hem fikir olunması kolaylaşacaktır.

Öncelikle ön yazı araştırması şunları içermelidir:

  • Şirketi anlamak için: Bu şirket ne yapıyor? Bu noktaya nasıl geldi? Finansal olarak ne tür yatırımlar yapıyor? Şu anda olan yapılan aktif çalışmalar nelerdir? Rakipleri kimlerdir? şeklindeki soruları araştırmalısınız.
  • Sektörü anlamak için: Başlıca sektördeki şirketler kimlerdir? Sektörü gelecekte neler bekliyor? Bu sektörün geleceğindeki fırsatlar ve zorluklar nelerdir? şeklindeki sorulara odaklanmalısınız.
  • Rolü anlamak için: İşin tanımı, rolünüzü anlayabilmek için bakılacak en iyi yerdir ve dikkatle incelenmelidir, ancak sadece işin tanımı her şey demek değildir. Sektördeki benzer rollere ve şirketin misyon ve vizyonuna bakmanız önemlidir. Bu şirketteki bu özel pozisyon şirketin vizyonu ve misyonu doğrultusunda nasıl şekillenebilir ve sizin katkılarınız neler olabilir mutlaka değerlendirmelisiniz.
  • Şirketteki tüm çalışanları anlamak için: Her gün onlarla birlikte çalışmanız gerekecektir. Aynı şekilde onlarında sizinle birlikte saatler geçireceğini unutmayın. Şirketin içinde yer alan çalışanlar arası iletişim bir fikir edinmeniz çok önemlidir. Çalışanlar kendilerini şirket içinde nasıl tanıtır? Resmi bir şekilde mi yoksa daha rahat bir şekilde mi çalışıyorlar? Birbirlerine karşı kullandıkları dil daha samimi mi? Bu sorular şirketin çalışma kültürünü anlamanıza yardımcı olacaktır.

Önceliğinizin araştırma yapmak olduğunu belirtmiştik. Bunun asıl amacı şirketin sizin çalışmak istediğiniz bir yer olup olmadığını anlamanıza ve aslında işverenin ekibine uyacağınızı göstermenize olanak sağlayacaktır. Bu sebeple tüm kimliğinizi karşı tarafa aktarmanızı sağlayan ön yazınızı yazmadan önce araştırma yapmak için zaman ayırmanız önemlidir.

CV Ön Yazı Doğru Kişi ile Nasıl İlişkilendirilir?

Bir ön yazı nasıl yazılır diye sorulduğunda ilk yapacağınız iş ön yazının doğru kişilerle ilişkilendirilmesi ve tamamen adayı yansıtmasıdır. Bu ön yazıyı kime gönderiyorsunuz? Bunun cevabı önemlidir.  Çoğu insan genellikle &#;Sayın Yetkili&#; diyerek yazısına başlar. İlgili kişinin isminin bulanamadığı durumlar olabilir fakat teknoloji bu kadar ilerlemişken lehimize kullanarak çeşitli sosyal ağlar (örneğin: Linkedin) üzerinden ilgili kişileri bulmak zor olmayacaktır.

Mümkünse, CV ön yazsını belirli birine göndermeye çalışmalısınız. İşe alım uzmanının adı verilmemişse, ilk olarak Linkedin gibi platformlar üzerinden araştırabilirsiniz. Bulamadığınız takdirde öğrenmek için şirkete bir e-posta gönderebilir veya şirketi aramayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde doğru kişiye ulaşarak araştırma yapmayı sevdiğinizi ve iletişiminizin kuvvetli olduğunu kolaylıkla gösterebilirsiniz.

İlgili kişinin isminin doğru yazdığınızdan mutlaka emin olun. Böyle basit bir hata yaparak iş başvurusu ön yazınıza başlamak, karşı taraf için çok kötü olur. Kadınlara hitap ederken medeni durumlarını belirleyemiyorsanız ve İngilizce bir cover letter yazıyorsanız ‘Miss’ ya da ‘Mrs’ yerine ‘Ms’ şeklinde hitap etmelisiniz. Türkçe bir başvuruda ise ‘Sayın Ahmet Bey veya Sayın Leyla Hanım’ şekliyle yazınıza başlayabilirsiniz.

İşe alım yöneticisinin adını biliyorsanız (Alex olduğunu varsayalım), ismiyle birlikte “Sayın Alex Bey” şeklinde bir selamlama kullanmanız yeterli olacaktır. Cinsiyetlerinden emin değilseniz (örneğin, Alex Smith erkek veya kadın olabilir), ‘Bey’ yada Hanım’ şeklinde şahıs unvanları kullanmanız cinsiyetini bilmediğinizden dolayı yanlış olabileceği için onları ‘Sevgili’ veya ‘Sayın’ şekliyle selamladıktan sonra ilgili kişinin adını ve soyadını ekleyerek hitap edebilirsiniz (örneğin: Sevgili Alex Smith, Sayın Alex Smith).

İşe alım yöneticisinin adını bilmiyorsanız, “Sayın Yetkili” şekliyle öz yazınıza başlayabilirsiniz. Eğer yetkilinin ismini biliyorsanız da, &#;Sayın [İsim] Bey/Hanım&#; şeklinde bir giriş kalıbı kullanabilirsiniz.

Ön Yazı Başlığı Nasıl Yazılır?

CV ön yazınızın ilk paragrafını yazmaya başlamadan önce, şirketin güncel başarıları ve üzerinde çalıştığı projeleri araştırmalısınız. Bu, şirketin faaliyetlerini ve gelecekteki ihtiyaçlarını öğrenmek, belirli becerilerinizi tanıtmak ve sizlerin deneyiminin şirkete ve şirketin geleceğine nasıl katkıda bulunabileceğini açıklamak için harika bir yoldur.

Şirketin misyonunun ne olduğunu öğrenin ve yazınızda becerilerinizi şirketin bu hedefleriyle ilişkilendirin. Yazınızda şirkete dair araştırma yaptığınızı karşı tarafa mutlaka hissettirin. Bir işe alım müdürü, şirketin misyonuna samimi bir inancınız olduğunu düşünürse, seçilme şansınız artacaktır.

Başvurduğunuz pozisyonla ilgili son işinizde elde ettiğiniz bir başarıyı mutlaka yazın. Ön yazınızı, başvurduğunuz belirli pozisyona göre kişiselleştirmeyi unutmayın.

Şirkette çalışan biri size iş başvurusunda bulunmanız için bir bilgilendirme yaptıysa, yazınızda ilgili kişiden bahsetmek akıllıca olucaktır; fakat ilgili kişinin yazınızda kendisinden bahsedilmesine izin verdiğinden emin olmalısınız. Bu sebeple mutlaka ilgili kişiyi referans olarak yazınıza ekleyip ekleyemeyeceğinizi teyit edin. Bu durum, ilgili referansın bilgisi dahilinde olduğunda şirket içinde sizinle alakalı bir soru sorulduğunda şaşırmadan emin bir şekilde sizin hakkınızda olumlu bir yanıt verebilecektir.

Ön Yazı İlk Paragraf Nasıl Yazılır

İlk paragraf, işe alım müdürüne kim olduğunuzu, nereden geldiğinizi, bu pozisyon ve şirketle neden ilgilendiğinizi söylediğiniz yerdir.

Her zaman hangi pozisyona başvurduğunuzu ve iş fırsatını nasıl keşfettiğinizi yazarak başlamalısınız. Bu, ilgili kişiyi etkiler ve söz konusu belirli rol hakkında ne kadar istekli bir şekilde araştırma yaptığınızı gözler önüne serer.

Bir işe alım yöneticisinin aynı anda birden fazla sorumluluğu olabileceğini düşünerek iş başvurusunda ön yazıyı anlayabilmek için vakit kaybetmemesi gerekir. Zaman çok önemlidir. Daha öncede belirttiğimiz gibi 30 saniye kuralını mutlaka uygulamalısınız. Ön yazınızda açık, özgün ve bu pozisyonu ne kadar istediğinizi ayrıca şirkete fayda sağlayacak bir aday olduğunuzu hissettirin.

Ardından, kendiniz hakkında bazı temel bilgileri sunun. Ancak özgeçmişinizi burada çok fazla tekrarlamamaya dikkat edin. Örneğin, bu pozisyona dair özel ilgi alanlarınız ve başarılarınız hakkında konuşun.

Hem bu pozisyon hem de şirketle neden ilgilendiğinizi mutlaka temel bilgilere ekleyin. Şirketin değerleri ve onlarla nasıl uyum içinde olduğunuz hakkında konuşun. Onlara bu iş fırsatının sizin için ne kadar heyecan verici olduğunu hissettirin.

Yaratıcı Bir Ön Yazının Giriş Cümlesi Nasıl Olmalıdır?

Ortak bir nokta bulmak için işe alım yöneticisi hakkında küçük bir araştırması yapmanız size avantaj sağlayacaktır. Açıklamalarınız başvurulan pozisyonu ve şirketin işleyişini kapsayan şekliyle olmalıdır. Şirketin misyonu ve vizyonu hakkında ne kadar bilgi edinebilirseniz kendinizi şirket adına ifade etmeniz kolaylaşacaktır.

İşi neden istediğinize ilişkin bir güncel şirket haberi veya kişisel bir hikaye ile başlamak, işe olan tutkunuzu ve isteğinizi göstermenin etkili yollarından biridir. Yazınızın girişinde karşı tarafa ilginizi ve bu tutkunuzu hemen aktarmış olursunuz. Böylece işe alım uzmanı iş başvurusunda ön yazınızı daha detaylı incelemek isteyecektir.

Eğer iş başvurusunda ön yazının giriş cümlesi yaratıcıysa başvurunuzun tamamının okunmasına, eğer sıradansa da ilk paragraftan itibaren yok sayılmasına sebep olacaktır. Şimdi bu noktada size bir giriş cümlesinin nasıl etkili olabileceğine dair bir fikir vermek için iki etkili giriş cümlesi örneği vereceğiz:

  1. “Doktor olmaya sekiz yıl önce anneme akciğer kanseri teşhisi konduğunda karar verdim. Hastanenizin akciğer kanseri üzerine bir araştırma projesi olduğunu duyunca ekibin bir parçası olmak istedim.”
  2. “Üniversitedeyken, iki haftada 5 milyondan fazla indirilen viral cep telefonu oyunu &#;Happy Pigs&#;i yarattım.”

İkinci Paragraf: İşteki Rolle Uyumunuz?

İkinci paragraf tamamen profesyonel olduğunuz işle ilgilidir: Neden bu rol için en iyi aday sizsiniz?

Bu paragrafta karşı tarafı en iyi adayın siz olduğuna inandırmalısınız. Bunu yapabilmenin en iyi yolu kendine özgü ifadeler kullanmaktır. Pozisyonun gereksinimlerine bakın ve o iş için neden uygun olduğunuzu özetleyin.

Burada önceki iş deneyiminizi, eğitiminizi, gönüllülük gibi diğer etkinliklerinizi ve ekibin değerli bir üyesi olmanız için sizin sahip olduğunuz gerekli becerilerin neler olduğunu göstermelisiniz.

Geçmişteki başarılarınız hakkında yazarken, başvurduğunuz şirkete neler sunabileceğinizi, hangi anlamda faydalı olacağınızı vurgulayın.

Bu bilgiler özgeçmişinizde kolayca bulunabileceğinden, önceki iş yerinizde hangi pozisyonda ve ne kadar süreyle çalıştığınıza odaklanmayın. Bunun yerine, becerilerinizin ve deneyiminizin şirketin hedefleriyle nasıl bağlantılı olduğunu göstermelisiniz.

Bu paragrafta, sahip olduğunuzu söylediğiniz özellikleri kanıtlayan örnekler sağlamanız gerekmektedir. Herkes harika bir takım oyuncusu olduğunu söyleyebilir &#; önemli olan bunu kanıtlarla destekleyip desteklemediğinizdir. Eğitim ve çalışma geçmişinizde aradıkları becerileri gösteren belirli örnekler ve olaylar hakkında konuşmalısınız.

İşinizde iyi olduğunuzu gösteren bu ön yazı örneğini inceleyebilirsiniz:

  • &#;Üç yıl önce üniversiteden yeni mezun olduğumda ABC Bank&#;ta tecrübesiz bir çalışandım, ancak kısa bir süre içinde rakip firmada bulunan müşterilerin %68&#;ini ABC Bank müşterisi yaparak ABC Bankasının tüm bölgenin en yüksek müşteri oranına sahip bankası olmasında rol aldım. Şirketiniz için daha da büyük bir müşteri tabanı oluşturmayı umuyorum.”

Ancak belirtmemiz gerekir ki, kendi yeteneğinizden veya başarınızdan bahsederken dengeli olmanız gerekir. Kendinizi çok agresif bir şekilde pazarlarsanız, kibirli olarak karşılanabilirsiniz. Çok kibirli veya çok alçakgönüllü olmadan dengeli bir şekilde başarınızı vurgulayın.

Somut örnekler kullanarak ilgili becerilerinizi kanıtlayın, ancak aynı zamanda şirket içinde daha fazla öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye istekli olduğunuzu gösterin.

Üçüncü Paragraf: Şirkete Neler Katabilirsiniz?

Üçüncü paragrafta odağınızı başvurulan pozisyondan ve başarılarınızdan organizasyona çevirin. Onlara uzun vadede neler sunabilirsiniz? Bu soruya bir bütün olarak odaklanın.

Araştırmanızı yapmanız da bu paragraf için önemlidir. Şirketin tam olarak ne yaptığını, hedeflerini, değerlerini ve sektördeki yerini öğrenin.

Şirket hedeflerine/stratejilerine nasıl uyacağınız hakkında konuşun ve kararlı ve şirketin ilkelerine bağlı olduğunuzu gösterin. Onların çıkarları ve uzun vadeli hedefleri ile nasıl uyum içinde olduğunuz hakkında konuşun.

Bu paragrafta sahip olduğunuz belirli fikirleri gösterebilmek için bir fırsatınız olduğunu unutmayın. Sizce şirketin karşılaştığı zorluklar nelerdir? Bunların üstesinden nasıl gelirdiniz ve nasıl yardımcı olabilirdiniz? Bunlara odaklanın.

İşe alım müdürüne neden sadece kısa vadede rolü dolduracak biri değil de şirket için uzun vadeli bir yatırım olduğunuzu kanıtlayın.

CV ön yazısını bir satış konuşması olarak düşünün. Amacınız onları sadece role uygun olduğunuzu değil, aynı zamanda sizi işe almazlarsa bunun bir büyük bir hata olacağını ve onların büyümek için ellerinde olan bu fırsatı kaçıracaklarına inandırmalısınız.

Ön Yazı Nasıl Bitirilir &#; Son Paragraf

Dördüncü paragrafta ön yazınızı sonlandırmalısınız. Ön yazınızın sonu kalıcı bir izlenim bırakacaktır. İyi bir izlenim bırakırsanız bir görüşmeye davet edilme şansınız artacak, iyi bir izlenim bırakamazsanız da başvurunuzun sonlandırılmasına sebep olacaktır. Bu nedenle, bu paragrafta dikkat etmeniz gereken temel bileşenler aşağıda listelenmiştir.

Dördüncü Paragraf: Özet ve Eylem Talebi

  1. Harekete Geçirici Bir Çağrı Yapın

Her zaman işvereni sizi mülakata davet etmesi için harekete geçireci bir cümle ile paragrafı sonlandırın.

Kibarca bir görüşme talep ederek işverene başvuru sürecinin bir sonraki aşamasına geçmekle ilgilendiğinizi bildirin.

Pek çok aday yazısını “sizden haber almak için sabırsızlanıyorum” gibi bir kalıp cümle ile bitiriyor. Bunun başlı başına bir hata olduğunu belirtmeliyiz. Burada işverene “hayır teşekkür ederim” demesi için bir davet oluşturuyorsunuz. Buradaki gibi pasif bir duruş sergilememelisiniz.

Bunun yerine, kendinize güvenin ve açık olun. &#;Başvurumu sizinle daha ayrıntılı olarak görüşmek için sabırsızlanıyorum&#; gibi daha aktif cümle kurun. Örneğin, “İcra Müdürü pozisyonundaki uzmanlığımın şirketinizin büyümesine nasıl katkıda bulunacağını daha detaylı konuşabilmek için sizinle buluşacağım için çok heyecanlıyım” şeklinde bir cümle uygun olacaktır.

Bu yaklaşım kendinden emin ve hemen harekete geçmeye hazır olduğunuza dair karşı tarafı ikna etmenize yardımcı olur. Başvurunuzda ciddi olduğunuzu ve sizi işe almanın onlar için bir fırsat olduğuna gerçekten inandığınızı bilmelerini sağlar.

Daha küçük şirketler için, bir görüşme için ne zaman müsait olup olmadığınızı karşı tarafa açık bir şekilde belirtmek de faydalı olabilir.

  1. Katacağınız Değeri Gösterin

Burası ön yazınızda deneyiminiz, becerileriniz ve diğer nitelikleriniz açısından şirkete neler sunabileceğinizi tekrarlamak için birkaç cümle ayırdığınız alandır.

Kuruluşun amaçlarını ve küresel pazarda oynadığı rolü anlamak önemlidir.

Şirketin hedefleri ile geçmiş iş deneyiminiz, becerileriniz ve ilgili başarılarınız arasında bir bağlantı kurmalısınız. Bu, işverene bir çalışan olarak değer katabileceğinize dair mesaj verecektir.

İşverene veya işe alım müdürüne iş için neden başka bir başvuru sahibini değil de sizi seçmeleri gerektiğini hatırlatın. Yalnızca ön yazınızın birinci veya ikinci paragrafında bahsettiklerinizi vurguladığınızdan, görüşme talebinizi pozisyonla alakalı belirli becerileri ve deneyimleri kısaca özetlemek için kullanmak en doğrusudur.

  1. Takdir ve Samimi Bir Minnettarlık

Ön yazınızı inceleyen kişiye, başvurunuzu incelemek için harcadığı zaman için teşekkür etmelisiniz. Bir iş için başvuranların yazılarını okuyup özgeçmişlerini incelemek zor bir iştir ve takdir edilmesi gerekir.  Bu nedenle, değerlendirmeleri için minnettarlığınızı göstermeniz olumlu bir etki yaratarak kibar bir davranış olacaktır.

  1. Profesyonel Bitiriş

Mektubunuzu resmi olarak bitirmeli ve belirli kurallara bağlı kalmalısınız. Daha öncede belirttiğimiz hitabet kurallarına mutlaka dikkat etmeli, ve bu kurallara uygun şekliyle ‘saygılarımla’ kalıbıyla profesyonel bir şekilde yazınızı sonlandırmalısınız.


Eğer CV / Özgeçmiş ve ön yazı yazma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, Essay Sepeti eğitmenleri ile mutlaka iletişime geçmeli ve aklınızdaki soru işaretlerini kaldırmalısınız.


on-yazi-nasil-yazilir

Ön Yazı Nasıl Yazılır?

Yeni Mezunlar için İş Başvurusu Ön Yazı Oluşturma

Mezunların, birkaç yıldır iş dünyasında bulunanlara göre daha az iş tecrübesine sahip olmaları anlaşılabilir bir durumdur. Bununla birlikte, yeni mezunlara özgün bir ön yazı yine de yukarıda belirtilen biçime ve tavsiyelere uygun olmalıdır, ancak yinede farklı bir odak noktası olmalıdır.

Yeni mezun olarak, iş başvurusu ön yazınız akademik geçmişinize odaklanmalıdır. Aldığınız eğitimleri ve nerede okuduğunuzu belirtmelisiniz.

Yeni mezunlar için ön yazılarda gösterilmesi gereken önemli nokta, sizi öne çıkaran başarıların yanı sıra ilgili iş deneyimlerini (staj vb.) veya üstlenmiş olduğunuz gönüllülük projelerini vurgulamaktır. İşinize taşıyabileceğiniz değerli ve iş ile ilgili becerileri vurgulayarak bu iş için nasıl ideal bir aday olduğunuzu, yeni mezun olmanızın buna engel olmadığını göstermiş olursunuz.

Örneğin, yazılım veya grafik tasarımla ilgili teknik becerileriniz olabilir. İletişim ve organizasyon becerilerinizi gösteren bir resepsiyonist deneyimine sahip olabilirsiniz. Bunlar sizin için avantajdır. Geçmiş deneyimlerinizi ve yeteneklerinizi iyi bir şekilde analiz etmelisiniz.

Ücretli bir iş deneyiminiz olmasa bile, becerilerinizi ve başarılarınızı göstermek için gönüllü çalışmalardan veya ders dışı faaliyetlerden yararlanabilirsiniz. Eğer yaptığınız projeler varsa bunlardan bahsedebilirsiniz. Ayrıca üniversite dönemi boyunca profesyonel ya da amatör olarak bir sporla ilgilendiyseniz bunu da disiplinli ve etkin bir zaman yönetimi yeteneğine sahip olmasınızı desteklemesi yönüyle yazınızda vurgulayabilirsiniz.

Mezunlar ayrıca bir doktora eğitimi almak için başvurmak isteyebilirler. İster yakın zamanda mezun olmuş olun ve akademik çalışmalarınıza devam etmek istiyor olun, ister birkaç yıldır çalışıyor ve uygun bir doktora derecesi alarak uzmanlığınızı ve becerilerinizi artırmaya istekli olun. Ön yazı, diğer adaylar arasında öne çıkmanıza yardımcı olabilecek başvuru sürecinin önemli bir parçasıdır.

Ön Yazı Örnekleri

İş Başvurusu Ön Yazı Örnekleri

Sayın[İşe Alma Yöneticisinin Adı],

Mayflower Technologies&#;deki ekibin yaptığı çalışmanın uzun süredir hayranı olarak, funduszeue.info&#;da yayınlanan giriş seviyesi BT teknisyeni pozisyonu için başvurumu göndermekten mutluluk duyuyorum. Rochester Üniversitesi&#;nden B.S. Bilgisayar Bilimi alanında, Linux sistemleri bilgimin, arka uç kodlama deneyimimin ve ayrıntılara gösterilen özenin beni Mayflower ekibi için değerli kılacağından eminim.

Rochester Üniversitesi Teknik Hizmetler departmanında öğrenci çalışan olarak önceki görevimde, personel için çeşitli teknik sorunların giderilmesinden, sunucu bakımına yardımcı olmaktan ve çok çeşitli ekipmanların kurulumundan sorumluydum. Orada çalışırken, yeni departman uygulamalarının geliştirilmesine ve kullanıma sunulmasına yardımcı oldum ve çağrı yanıt süremizi %12 oranında iyileştirmeye yardımcı oldum. Bu deneyimin yeni beceriler edinmeme ve Mayflower&#;da bir teknisyen olarak hızla başarılı olmama yardımcı olacağından eminim.

Mayflower&#;ın bulut bilişim hizmetlerini genişletmeye çalıştığını da anlıyorum. University of Rochester&#;dayken bulut bilişim konusunda uzmanlaştım ve tezimi tamamladım. Mayflower&#;daki BT teknisyeni pozisyonu, eğitim geçmişimi masaya yatırmak ve büyüyen bir endüstri hakkında daha fazla bilgi edinmek için benim için heyecan verici bir fırsat olurdu.

Becerilerimi ve eğitim geçmişimi daha da detaylandıran özgeçmişimi ekledim. Geçmişim hakkında herhangi bir sorunuz olursa lütfen bize ulaşmaktan çekinmeyin. Sizinle daha fazla konuşma fırsatını dört gözle bekliyorum; Vakit ayırdığınız ve değerlendirdiğiniz için teşekkürler.

İçtenlikle,

[Adınız]

is-basvurusu-on-yazi-ornekleri

İş Başvurusu Ön Yazı Örnekleri

CV Ön Yazı Örnekleri

Bu kısımda ön yazı örneği vereceğiz. Academia sayfamızdan PDF haline ulaşabilirsiniz: cv ön yazı örneği

Sayın [İşe Alma Yöneticisinin Adı],

Scatterplot uygulamasına takıntılı (evet, takıntılı) ve hızlı düşünen bir kişi olarak, Scatterplot Entertainment Co.&#;da Sosyal Medya Yöneticisi pozisyonu için pozisyon açtığınızı görmek beni çok heyecanlandırdı.

Çevrimiçi marka yöneticisi olarak üç yılı aşkın profesyonel deneyimim sayesinde kullanıcı ölçümlerini analiz ettim, A/B testleri yürüttüm, etkileşim verilerini takip ettim ve viral sosyal medya kampanyalarına öncülük ettim. Uyarlanabilirliğin, uygulamalı marka bilinci oluşturma deneyimimin ve ansiklopedik meme bilgimin beni Scatterplot&#;taki ekip için mükemmel bir takım üyesi yapacağından eminim.

Şu anda DotMap&#;teki Sosyal Medya Yöneticisi rolümde, son derece başarılı çevrimiçi marka kampanyalarını yönetiyor ve yürütüyorum. 8 aydan fazla bir süredir Instagram, Twitter, Facebook ve Snapchat&#;teki kullanıcı etkileşimi ölçümlerimizi ortalama %&#;ın üzerinde artırdım. Bunun yanı sıra, düzenli olarak viral içerik üretiyorum ve markalı tweetlerimizden birkaçının büyük web sitelerinde öne çıkmasını sağlıyorum. Böyle bir durumda, DotMap iOS uygulamasını kullanarak bir dizi sevimli corgis&#;i tweetledim &#; 60 binden fazla etkileşim aldım ve Buzzfeed&#;in ön sayfasında bir yer kazandım.

Son derece rekabetçiyim, en son trendler konusunda güncelim ve en karmaşık sosyal medya sorunlarını bile temizleyebilirim. Tıklanabilir içerik oluşturma becerimin beni Scatterplot&#;taki Sosyal Medya ekibi için değerli bir üye haline getireceğinden eminim.

Sosyal Medya Yöneticisi pozisyonunu ve niteliklerimi sizinle daha detaylı tartışmak için sabırsızlanıyorum. En kısa zamanda görüşmeye hazırım ve başvurumu aldığınızdan emin olmak için önümüzdeki hafta sizinle iletişime geçeceğim!

Sevgilerimle,

[Adınız]

cv-on-yazi-ornekleri

CV Ön Yazı Örnekleri

Back

Cv İçin Ön Yazı Nasıl Yazılmalı?

  • 16 Aralık
  • Cv Lazım
  • Cv Hazırlama

Cv’lerin yazılmaları tamamlandıktan sonra, bir de onlar için ön yazı eklenmesi isabetli olacaktır. Ön yazı, onlarca cv içinden fark edilmeniz adına, işverene bırakılan küçük bir işaret gibidir. O yönde, kimi ön yazılar, elden cv teslimlerinde değerlendirilirlerken, kimi ön yazılar da, iş başvurularında etkili olan başvuru sitelerinin kutucuklarına yazılmaktadır.

Ön Yazı Nedir?

Ön yazı, cv’nizi kısaca değerlendirdiğiniz ve iş başvurusu amacınızı dile getirdiğiniz kompakt yazılara denilmektedir. Ön yazı örneği, cv örneklerinin de sunulduğu çeşitli alanlarda görüleceği gibi, oldukça kısa ve öz oluşturulmalıdır. Bu anlamda, seçilen hitap cümleleri de önem arz etmektedir. İş başvurularında ön yazı, işverenin dikkatini çekerse, cv’de değerlendirme yaparken de artı puan kazandırmaktadır.

Ön yazı, bilhassa alanında yeni mezun kişiler için de ayrıca bir fırsat alanı yaratır. Çünkü, henüz deneyimsiz olan insanların kendilerini ifade etmelerine imkân sağlamaktadır. Özgeçmiş örneğiniz okunmadan önce, kariyer hedefinizden bahsedebileceğiniz küçük ama çarpıcı bir alandır ön yazı. O yönde, göze çarpması, ilk algı yaratması bağlamında da etkili bir yöntem sağlar.

Ön yazı, kullandığınız dilin hâkimiyetini, Türkçeyle olan kıvrak ilişkinizi de gösterebileceğiniz bir alan açar. Bu yönde, kullanacağınız her sözcük, her cümle kalıbı karşıda hitap ettiğiniz kişide bir ilk algı yaratacaktır. İlk algı gerek ön yazıyla, gerek ilk buluşmada daima büyük bir opsiyon sağlayacaktır.

İşverenin aklında yer etmeniz, diğer rakiplerinize önden de fark atmanız demektir. Dolayısıyla, küçük diye dikkate alınmayan her cümle, her metin, her jest, yapılan en ufak hareket bile karşıda bir algı yaratacaktır. İş görüşmelerinde hemen hemen her şeyi belirleyen şey, o ilk algıdır. Yarattığınız algılar toplamı da, sizin işi alıp almayacağınız konusunda kaderinizi belirleyecektir.

Ön Yazı Başlığı Ne Olmalıdır?

Ön yazı iş başvurusu yapacaklara açacağı alanla beraber, staj görecek kişilere de kendilerini ifade etme fırsatı yaratır. Ön yazılar genellikle Türkçe yazılsalar da, başvurularda istenilenlere yahut dil becerilerine göre, İngilizce ve kimi yabancı dillerde de yazılabilirler.

Ön yazının yazılma amacı, öncelikle başvurulan kurumun ya da merkezin başındaki yahut ilgili birimindeki yetkiliyi onore etmektir. Ön yazı,  o anlamda kibarlığın ve zarafetin de göstergesini sağladığı için, ayrıca önemsenmektedir. Bununla birlikte, gelen onlarca, belki de yüzlerce cv başvurusunun içinde, işverenin veya ilgili birimdeki kişinin gözüne çarpmanız adına bir fırsattır.

Ön yazıda kullandığınız dil, formel, nazik, mesafeli ve akışkan olmalıdır. Ön yazı adı üstünde, bir giriş taşıdığından mütevellit, asla uzatılmamalıdır. Ön yazıda asla ‘merhaba, selam, naber?’ gibi bir laubaliyet içerikleri bulunmamalıdır. Ayrıca, ‘nasılsın?’ vb. ifadelere de atıfta bulunan 2. tekil kişi dili kullanılmamalıdır. Ön yazı daima 2. çoğul kişi üstünden yazılmalıdır.

İş arama sitelerinde de ön yazı kısmı hep bulunmaktadır. Bunu doldurup doldurmamak sizin seçiminize kalsa da, doldurmanız avantaj sağlayacaktır. O anlamda, kimi iş siteleri doldurduğunuz ön yazıları da saklamaktadır. Bir başka başvuruda yeniden onları otomatik olarak bulmanız mümkün olmaktadır.

Ama ön yazı yazarken, nereye, nasıl bir kuruma, hangi büyüklük derecesine göre hitap ettiğinizin ayrıntıları çok önemlidir. Dolayısıyla, hangi kuruma başvurursanız başvurun, büyük de olsa, orta ölçekli de olsa, küçük bir yapılanma olarak da bilinse, kibarlık içeren bir dil her zaman artı puan hanenize eklenecektir. Nitekim her kişi, her kurum, her işveren önünde sonunda kibarlıktan, onore edilmekten, mesafeli ve yerinde iltifattan, kendinden emin bir zariflikten etkilenmektedir.

Ön yazı yazarken, hitap ifadesiyle beraber, bitiriş ifadesi de önemlidir. Standart düzlemde, genellikle ‘saygılarımla’, ‘saygılarımı sunarım’, ‘saygılarımla, iyi günler dilerim’ gibi bitirişleri kullanmanız yeterli olacaktır.


Cv Oluşturma

Ön Yazı Adı Örnek

Ön yazı adı genellikle, ‘iyi günler dilerim’, ‘iş başvurusu için’, ‘……. Pozisyonu için’ gibi alt başlıklarla yazılmalıdır. Genel başvurularda, özgeçmişin önüne küçük bir girizgâh şeklinde iletildiği gibi, iş başvurusu yapılan sitelerde de ön yazı yazmadan önce, başlık konulup konulmayacağı da sorulmaktadır. Ön yazı yazılırken, dikkat çekmek amacıyla, başlık mutlaka yazılmalıdır.

Ön Yazı Adına Ne Yazılmalıdır?

Örnek bir başvuru yapılması anlamında, yazılmalı denilen dört ön yazı örneğini aşağıya eklemek mümkündür. Şüphesiz, her alanda, o bölümün jargonuna göre bir içerik oluşturulabilir yahut kimi ön yazılar iş bulma sitelerinin kendi sözcük sınırlamasına göre değerlendirilebilir.

Ön yazı genel başvuru için kullanıldığı gibi, spesifik başvurular/kadrolar için de kullanılabilir. Bununla birlikte, ilk başvuru ve staj için de çeşitli ön yazı modelleri geliştirilebilir. Yine de, genellikle hemen hemen her ön yazı birbirine içerik bağlamında benzemektedir.

Ön yazı adına, genel dil ilkeleri doğrultusunda, tanımadığınız ama sizin için önemli bir pozisyonda olan kişiye hitaben bir ifade kullanılmalıdır. Ama, kişinin/kişilerin pozisyonları bilinmediği için, dil bilgisi kuralları dahilinde, ‘iyi günler dilenerek’ bir başlık atılması en uygun olanıdır.

Tüm bunların ışığında, standart bir ön yazı örneği üstünden, iletişim şu şekilde kurulabilir:

CV Ön Yazı Örnek 1:

(Genel Başvuru)

İyi günler diliyorum,

……………..………… kurumunuza yapmak istediğim iş başvurusu doğrultusunda, ekte ilettiğim özgeçmiş bağlamında, açmış olduğunuz pozisyonda ……………….……………….. statüsünde görev almak isterim.

Bu yönde, tüm belgelerimi de eklediğim özgeçmişimi dikkate alırken, yeterlilik düzleminde kurumunuzda çalışma fırsatı edinirsem, çok memnun olacağımı belirtmek isterim.

Saygılarımı sunuyorum.

 CV Ön Yazı Örnek 2:

(Daha Özel Bir İhtisas Alanı İçin Başvuru)

İyi günler diliyorum,

……………………………. kurumunuzda …………………………………… pozisyonunda açmış olduğunuz bölüm için yeterlilik taşıdığımı düşünmekteyim. Daha önceki tecrübelerimi de değerlendirmenizi de talep ederek, sizinle çalışmaktan kıvanç duyacağımı belirtmek ister; saygılarımı sunarım.

CV Ön Yazı Örnek 3:

(İlk Pozisyon Başvuruları İçin)

İyi günler diliyorum,

……………………. kurumunuzda ………………………………. pozisyonunda sizinle çalışmaktan onur duyacağımı belirtir, eğitimini başarıyla tamamlamış biri olarak öz geçmişimi değerlendirirken başarı kıstaslarımı da gözden geçirmenizi rica ederim.

Kurumunuzun ilgili pozisyonunda kariyer gelişimimi arttırmak, benim için oldukça önem arz etmektedir. Bana bu fırsatı sunarsanız, sizinle çalışmaktan kıvanç duyacağımı belirtmek isterim.

CV Ön Yazı Örnek 4:

(Staj Başvurusu İçin)

İyi günler diliyorum,

………………………… kurumunuzda ………………….…………. pozisyonda staj yapmak üzere başvuru yaptığımı belirtmek isterim. Saygın kurumunuzda ilgili yahut ona yakın bir pozisyonda staj yapmak, kariyer hedeflerim bağlamında beni de çok geliştirecektir. Bu yönde, bana bu fırsatı verirseniz çok memnun olacağım.

Saygılarımı sunarım.

 


Cv Oluşturma

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASI HAKKINDA BLOG TAKİPÇİSİ AYDINLATMA METNİ

Türkiye’ de kurulu, Saray Mahallesi Site Yolu Sokak Anel İş Merkezi No: 5 Kat: 3, Ümraniye/İstanbul adresinde mukim, ticaret sicil gazetesine no ile kayıtlı, mersis no’ lu, Anadolu Kurumlar Vergi Dairesi, no’ lu vergi mükellefi, funduszeue.info Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. (“Şirket” veya “Platform”) olarak; veri sorumlusu sıfatıyla, ticari ilişkilerimiz kapsamında veya sizlerle olan iş ilişkimiz dahilinde, kişisel verilerinizin, işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaç ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde, tarafımıza bildirdiğiniz şekliyle kişisel verilerin doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak, kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini,  kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılacağını, yurtiçi veya yurtdışı üçüncü kişilere aktarılabileceğini, devredilebileceğini, sınıflandırılabileceğini ve Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nda (Bundan sonra  “KVKK” olarak anılacaktır) sayılan sair şekillerde işlenebileceğini bildiririz;

Aşağıda belirttiğimiz ve tarafımıza sağladığınız kişisel verilerinizin her koşulda; hukuki ilişkilerimiz kapsamında,

  • İşlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde,
  • Tarafımıza bildirdiğiniz şekliyle kişisel verilerin doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak,
  • Kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılacağını ve KVKK’nın öngördüğü şartlarda, hizmetin ifası gereği yurtiçinde üçüncü kişilere aktarılacağını, devredileceğini ve KVKK’da sayılan sair şekillerde işlenebileceğini bildiririz.

Bu Aydınlatma Metni’nde belirtilmiş olan bilgiler ve bunların işlenmesi, işlenme amacı devam ettiği müddetçe işlenecektir. Bu kapsamda Kişisel verileriniz, imha talebinde bulunmadığınız veya re’sen veri imha süreçlerine tabi tutulmadığınız sürece işlenecektir. Kişisel verileriniz hakkında Şirketimiz’e başvurmak istemeniz halinde, bu Aydınlatma Metni’nde “Haklarınız” Bölümü’nde belirtilen yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.

HANGİ KİŞİSEL VERİLERİNİZİ İŞLİYORUZ?

Şirketimiz tarafından, size Blog içeriklerini, bazı araştırmalar yapmak ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmak gerekçeleri ile  ve  daha iyi hizmet verebilmek için kişisel verilerinizi işliyoruz

Söz konusu hizmetlerin ifası için  işleyebileceğimiz  verileriniz aşağıdaki gibidir:

  • İletişim verisi; E-posta adresiniz

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NE ŞEKİLDE VE HANGİ SEBEPLERLE TOPLUYORUZ?

  • Şirket olarak Blog içeriklerini size iletme hizmetimizin ifası amacıyla, bu sayfada e-posta adresini kaydetmeniz halinde söz konuus kişisel verinizi işliyoruz.
  • Şirket’in size destek sağlayarak müşteri memnuniyeti arttırmaya yönelik meşru menfaati gereği telefon görüşmelerimiz sırasında elde ettiğimiz ses kayıtları aracılığıyla topluyoruz.
  • Şirket’in platformunu geliştirmeye ve daha efektif hale getirmeye yönelik meşru menfaati gereği Çerez Politikamız’da da detayları belirtildiği üzere web sitemizde kullanılan çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi elektronik olarak topluyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ HANGİ AMAÇLARLA İŞLİYORUZ?

Yukarıda belirttiğimiz kişisel verilerinizi, size verdiğimiz istihdam hizmetine ilişkin Hizmet Sözleşmesi’nin ifası için aşağıdaki amaçlarla işliyoruz

  • Blog içeriklerini size iletmek,
  • Sizden gelen çağrıları karşılamak ve destek ihtiyaçlarınıza cevap vermek
  • Verdiğimiz hizmetlere ilişkin bir şikâyet olduğu takdirde söz konusu şikâyeti sonuçlandırmak
  • Bütçe yönetimi ve raporlama yapmak
  • Hizmet kalitemizi arttırmak ve hizmet kontrolü sağlamak

Size verdiğimiz hizmeti en iyi şekilde yerine getirebilmek için sürekli gelişmeye ve ilerlemeye gayret ediyoruz. Bunun için, kişisel verilerinizi aşağıdaki şekilde işliyoruz

  • Piyasa yorumlama, satış, pazarlama analizleri, yönetimsel analizler, finansman planlaması yapmak, site kullanımını yorumlamak
  • Size verdiğimiz hizmetin kalitesini arttırmak ve kalite kontrolünü sağlamak
  • Kampanya ve hizmetlerimiznde haberdar olmanız adına e-posta göndermek
  • Güncel ve Ar-Ge aşamasındaki uygulamalarımızın geliştirmek ve yönetimi sürecinde ürünü pazarlamak
  • Şirket içerisinde kullanılan yazılımları iç ve dış kaynak kullanarak geliştirmek

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NERELERE AKTARIYORUZ?

  • Blog içeriklerini size gönderebilmek için ilgili kişisel verinizi, yurt dışında yerleşik ve sözleşmesel ilişki içerisinde olduğumuz servis sağlayıcımıza aktarıyoruz.
  • Kampanyalarımızdan ve promosyonlarımızdan haberdar olmayı tercih etmeniz halinde size toplu e-posta gönderebilmek amacıyla e-posta adresinizi kişisel verilerinizi yurt içinde ve yurt dışında anlaşmalı olduğumuz ilgili hizmeti veren tedarikçilere aktarıyoruz.
  • Çerez Politikasıçerçevesinde toplanan kişisel verileriniz, size ve diğer üye ve müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için topladığımız site içerisindeki kullanıcı hareketi verileri, nereye tıklandı, ne kadar kalındı vb gibi analizler yapmak üzere  veri sorumlusu/veri işleyen ilişkisi içerisinde olduğumuz taraflara aktarıyoruz.
  • Gerekmesi halinde, yasal savunma hakkımızı kullanmak üzere sözleşmesel ilişki içerisinde olduğumuz servis sağlayıcımıza aktarıyoruz.

HAKLARINIZ

KVKK’nın maddesi gereği bize şahsen, kimliğinizi ispat etmeniz kaydıyla, kişisel verileriniz ile ilgili;

  • Şirket’in hakkınızda kişisel veri işleyip işlemediğini öğrenmek, eğer işlemişse, buna ilişkin bilgi talep etmek,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı öğrenmek,
  • Kişisel verilerin yurtiçi veya yurtdışına aktarılıp aktarılmadığı ve kimlere aktarıldığını öğrenmek haklarına sahipsiniz.
  • Ayrıca, Şirket’ten yanlış ve eksik kişisel verilerinizin düzeltilmesini ve verilerinin aktarıldığı veya aktarılmış olabileceği alıcıların bilgilendirilmesini talep etme hakkınız vardır.

Kişisel verilerinizin KVKK madde 7’de öngörülen şartlar çerçevesinde verilerinizin imha edilmesini (silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini) Şirket’ ten talep edebilirsiniz. Aynı zamanda verilerinizi aktardığımız 3. kişilerin söz konusu imha talebiniz ile ilgili bilgilendirilmesini talep edebilirsiniz. İmha talebinizi  hakkında  hangi yöntemin uygun olduğunu somut olayın koşullarına göre değerlendireceğiz.

Münhasıran bir otomatik sistem kullanılarak oluşturulmuş kişisel veri analizinizin sonuçlarına bu sonuçlar çıkarlarınıza aykırıysa itiraz edebilirsiniz.

Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.

Başvurunuzda yer alan taleplerinizi, talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracağız. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirlenen tarifedeki ücreti uygulayabiliriz.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili hususlarda başvurunuzu, bu Aydınlatma Metni’ nin ekinde yer alan başvuru formunu doldurarak,  bulunan başvuru formunu doldurarak, yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da bize daha önce bildirdiğiniz ve kayıtlarımızda yer alan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle Şirket’ imize teslim etmeniz gerekmektedir. Şirket tarafından talebinizin mahiyetine ve başvuru yönteminize göre Şirket tarafından başvurunun size ait olup olmadığının belirlenmesi ve böylece haklarınızı koruyabilmek amacıyla ek doğrulamalar (kayıtlı telefonunuza mesaj gönderilmesi, aranmanız gibi) istenebilir. Örneğin Şirkette kayıtlı olan e-posta adresiniz aracılığıyla başvuru yapmanız halinde Şirkette kayıtlı başka bir iletişim yöntemini kullanarak size ulaşabilir ve başvurunun size ait olup olmadığının teyidini isteyebiliriz.

Güçlü Bir Özgeçmiş İçin En İyi Ön Yazı Örnekleri

Bir iş ilanını gördünüz ve pozisyon için uygun olduğunuzu düşünüyorsunuz; fakat ön yazı nasıl yazılır bilmiyor musunuz? Öyleyse ön yazı örnekleri derlemesi yaptığımız bu yazı tam da size hitap ediyor. Gelin, iş başvurularında bir adım öne geçmenizi sağlayacak ön yazının nasıl özelliklere sahip olması gerektiğini irdeleyelim.

İş dünyasında rekabet her geçen gün artarken istihdamda öncelik kazanmak zorlaşmıştır. Ön yazı aslında bu noktada devreye giren bir yazıdır. Güçlü bir özgeçmiş güçlü bir ön yazı ile desteklendiğinde binlerce başvuru arasında işverenin dikkatini çekmek mümkün olur.

Cv ön yazı örnekleri

CV Ön Yazı Örnekleri

CV ön yazı olmadan tamamlanmış sayılamaz. Bir ön yazının özgeçmişin en önemli bölümü olduğunu söyleyebiliriz. Ön yazının bu denli önemli olması yazımın nasıl olması gerektiği konusunda soru işaretlerine neden olmuştur. Sizler için başarılı sonuç alma olasılığı yüksek ön yazı örnekleri arasında yer alan ön yazıları derledik.

Yeni Mezun Ön Yazı Örnekleri

Yeni mezunların iş başvurusunda dezavantajı deneyimin eksikliğidir. Bu noktada açığı kapatmak için eğitime odaklanmak faydalı olur. Yeni mezunsanız şu ön yazı formatı örneklerinden yararlanabilirsiniz:

Sayın Kemal Arslan,

Kişisel özelliklerim ile uyumlu, şirketinize faydalı olabileceğim bir pozisyonda çalışmak istiyorum. Özellikle satış pazarlama departmanı için katkıda bulunabileceğimi düşünüyorum.

yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldum. Üniversite eğitimi sırasında satış ve pazarlama alanında kendimi geliştirme fırsatı buldum. Birçok projede yer aldım ve staj deneyimi elde ettim. Eğitimim sırasında İngilizceye ek olarak Fransızca öğrendim.

Analitik düşünme, stresle başa çıkma ve etkili iletişim kurabilme becerilerimin iş hayatında bana katkısı olacağını düşünüyorum. Şirketinize değer katmayı ve faydalı olurken kendimi de geliştirerek kariyerimde yükselmeyi hedefliyorum.

Ekteki özgeçmişimi değerlendirmenizi rica ediyorum. Daha detaylı bilgi eşinmek isterseniz karşılıklı görüşmek isterim. İlginiz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Elif Burgucu

Staj Ön Yazı Örnekleri

Staj kısa bir dönem zorunlu veya gönüllü olarak çalışmak demektir. Üniversitelerde staj zorunludur. Staj başvurusu için ön yazı yazmak gerekli olabilir. Bu durumda aşağıdaki örneklerden faydalanabilirsiniz:  

Sayın Erhan Keskin,

Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Yaz stajınızı şirketinizde yapabilmem için ekteki özgeçmişimi ve başvurumu değerlendirmenizi rica ediyorum.

Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nde edindiğim teorik bilgileri staj sırasında pratik bilgi ile harmanlamak istiyorum. Eğitimin sürekli olması gerektiğine inanan, öğrenmeyi ve çalışmayı seven biri olarak staj dönemim boyunca şirketinize değer katabileceğimi ve kendimi geliştirebileceğimi düşünüyorum.

Ekteki özgeçmişimi staj başvurusu olarak değerlendirmenizi rica ediyorum. Gerekli görmeniz durumunda detaylı bilgi vermek üzere karşılıklı görüşmek isterim. İlginiz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ali Bekçi

Deneyimli Ön Yazı Örnekleri

İşverenler deneyimli adaylara, deneyimsiz adaylara göre daha çok şans verir; fakat deneyimin önemli bir handikabı vardır: rekabet. Bu durumda önemli olan kendini doğru şekilde ifade edebilmektir. Siz de deneyimli bir aday olarak istihdamda öncelik avantajı elde etmek istiyorsanız aşağıdaki ön yazı örneklerinden yararlanabilirsiniz:

Sayın Hande Taşkıran,

Eğitim ve iş hayatım süresince oluşturduğum birikim sayesinde şirketiniz için faydalı olabileceğim bir pozisyonda çalışmak istiyorum. Özellikle de muhasebe alanında katkı sağlayacağımı düşünüyorum.

yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra sağlık sektöründe faaliyet gösteren SEDİMA adlı işletmede 5 yıl boyunca Pazar araştırması uzmanı pozisyonunda görev aldım.

yılından bu yana SEDİMA işletmesinde araştırma müdürü olarak çalışmaktayım. Pazar araştırması yöntemleri konusunda detaylı bilgi sahibiyim. Ayrıca İngilizce, İspanyolca ve Almanca bilgisine sahibim. Mesleğimi icra edebilmem için önemli olan yeteneklerim ve insan ilişkilerinde empati yaklaşımımın başarılı bir iş hayatı için katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Deneyimim sayesinde değer katabileceğim bir şirkette yönetici unvanıyla iş fırsatı yakalamayı amaçlıyorum. Ekteki özgeçmişimi değerlendirmenizi ve yüz yüze görüşme fırsatı vermenizi rica ediyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

Saygılarımızla,

Buse Yaman

ön yazı hakkında merak edilen sorular

Ön Yazı Hakkında Merak Edilen Sorular

Ön Yazı Nedir?

Ön yazı; giriş, başlangıç, ilk, orta ve son paragraf bölümlerinden oluşan başvuru yazısıdır. İş başvurusu sırasında özgeçmiş ile birlikte verilir. Özgeçmiş kendini ifade etmeye yardımcı ön bilgidir. Bir nevi tanıtım yazısı niteliği taşır. Bu nedenle özgeçmiş ile uyumlu olmak zorundadır.

Ön Yazı Adı Ne Olmalı?

Ön yazının dikkat çekebilmesi başlığın dikkat çekici olmasına bağlıdır. Ön yazı ‘sayın yetkili’ gibi ifadelerle başlayabilir; fakat bu pek de yaratıcı olmayacaktır. Farklı algısını oluşturabilmek için ‘yetkili’ ifadesi yerine iş başvurusunu alacak kişinin adı ve soyadını kullanmak faydalı olur.

Ön Yazı Yazarken Nelere Dikkat Edilir?

Ön yazının etkili olabilmesi ve rekabet ortamında avantaj sağlayabilmesi için ön yazı başlığı başta olmak üzere birçok noktaya dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle hangi pozisyonla ilişkili iş ilanına yönelik ön yazı hazırlayacağınıza karar vermelisiniz. İş başvurusunda bulunmak üzere ön yazı hazırlama sürecindeyseniz şunları göz önünde bulundurmalısınız:

  • Basit bir dil kullanın.
  • Kısa ve net bir yazı yazın.
  • Yazım kuralları ve noktalama işaretlerine dikkat edin.

İş Başvurusunda Ön Yazı Nasıl Yazılır?

İş başvurusunda diğer ön yazılar arasında öne çıkabilmek için ön yazının etkili olması gerekir. Ön yazı yazılışında profil farklı olsa da temel kural aynıdır: Anlatımın net olmasıdır. Ön yazı stajyer aday, yeni mezun aday ve tecrübeli aday olmak üzere üç farklı profile uygun olarak oluşturulur. Ön yazı yazarken şunlara dikkat etmelisiniz:

  • İletişim bilgilerinizin açık ve net olmasına dikkat edin.
  • Direkt olarak işe alım yöneticisine hitaben yazın.
  • İş deneyiminiz varsa başarılarınızdan ve ödüllerinizden mutlaka bahsedin.
  • Başvurduğunuz işe uygun olduğunuzu vurgulamak için hedeflerinizden bahsedin.
  • Ön yazınızda maaş beklentinize ve iş beklentilerinize yer vermeyin ve maddeleme işaretleri kullanmayın.

Özetle;

İş için ön yazı yazma hazırlığında olup iş başvurusu ön yazı adı ne olmalı gibi sorulara yanıt arayanlar için ön yazı örnekleri derlemesi yaptık. Ön yazılar farklı profiller için farklı şekillerde hazırlanır. Bu nedenle deneyimli ön yazı örnekleri ile yeni mezun ön yazı örnekleri arasındaki farklılıkları ortaya koyan örnekler paylaştık. Ön yazı ile ilgili bilgi daha kapsamlı olsun istiyorsanız cv hazırlama eğitimi almanızı öneririz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası