kombi su basma / Baymak Duotec Compact Tam Yoğuşmalı Kombi Su Dolumu Kullanıcı Rehberi | BAYMAK

Kombi Su Basma

kombi su basma

Kombiye Su Basma İşlemi Nasıl Yapılır?

Kombinin ilk çalıştırılması sırasında ya da kombinin suyunun boşaltılması halinde peteklere ilk su doğru şekilde verilmelidir. İlk su, kalorifer petek tesisatı montajı yapıldıktan sonra tesisatın test edilmesi ve aktif hale getirilmesi için tesisata verilen sudur. Peteklere ilk kez su doldurma işlemi, kombi altında bulunan vanadan yapılır. Peteklerin içinde dolaşan su kirlendiğinde, kalorifer peteği temizleme uygulaması sonucu kombi su basınç göstergesi sıfır olur. 
Montajı yeni yapılan tesisata su mutlaka verilmelidir ki, borulardan su sızması var mı, sistem istenilen düzeyde çalışıyor mu gibi önemli hususlar gözden geçirilebilsin. Sorun var ise de en baştan müdahale edilip arızanın yeni sorunlara yol açmasının önüne geçilsin. Kalorifer tesisatında su bulunmadığı takdirde kombi çalışmayacağı için ısınma söz konusu olmaz. Kombi arıza moduna geçer sistem aktif olmaz.
Peteklere ilk suyu vermek için kombinin genellikle mavi / siyah renklerde olan su doldurma musluğu açılmalı ve kalorifer tesisatının içine gerektiği kadar su verilmelidir. Fazla su verdiğiniz zaman kombi kendiliğinden suyun fazla kısmını boşaltacaktır. Suyun az verilmesi halinde de kombinin arıza ışığı sönmez. Kombi basınç göstergesi suyun yeterli miktarda olup olmadığı anlamanıza yardımcı olacaktır.
Kombi altında su doldurma vanası açıkken bir taraftan da basınç gösterge ayarı kontrol edilmelidir. Su basınç göstergesi 1,5 bar – 2 bar arasında olabilir. Su doldurma vanası açılırken birden sonuna kadar açılmamalı yavaş yavaş açılarak bir taraftan da su gösterge seviyesi kontrol edilmelidir.
Kombinin su basınç barı değerin altında ise su ilave edilmesi gerekir. Su takviyesi yapılmadığı takdirde cihaz verimli çalışmadığı gibi arıza yol açar. Normal şartlarda bar basınç değeri 1,5 olmalıdır. Fakat bazı zamanda bar basınç değerinin 2 olması da normal olarak kabul edilir. Cihazın su basınç seviyesi 3 veya 4 değer seviyesine ulaşmış ise bu durum, kombinin genleşme tankında bir sorun olduğunun işaretidir. Özellikle kış aylarında böyle bir sorun olan kombi kullanmaya devam edilirse hem faturalar yükselir hem de ısıtmada verim düşer. Periyodik bakımların yetkili servislerce her yıl düzenli olarak yapılması önemlidir. 



Isıtma ve sıcak su ihtiyaçlarımızı karşılayan kombiler, belirli zamanlarda su basıncı çeşitli sebepler ile düşerek kombinin arızaya geçmesine neden olur. Kombinizin markasına göre F F01 gibi arızalar vererek kombinin çalışmasını engeller.

Kombiye Nasıl Su Basabilirim ?

Kombinizin markasına ve modeline göre doldurma muslukları farklılık gösterebileceği gibi kombinin altındaki yeride değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak kombinin altından baktığınızda sağ ortada yada en solda maviveyasiyah plastik başlıklı ufak bir vana görürsünüz. Bu vana saat yönünün tersine doğru açılır, saat yönünde kapanır (sola açılır-sağ tarafa doğru çevirdiğinizde kapanır)

Kombi Basıncı Kaç Bar Olmalı ?

Kombiler çalışabilmesi için bar su basıncına ihtiyaç duyarlar. Teknik servisler tarafından tavsiye edilen kombi basıncı bardır.

Kombinin Suyu Neden Biter ? 

Kombiler kalorifer sistemi çalışma mantığı gereğince kapalı devre çalışan cihazlardır. Bu kapalı devrede tesisat boruları, petekler ve kombiden herhangi birinde ufak bir kaçak olması kombi basıncınızın düşmesine neden olur. Ayrıca kombinizin içinden su akıtması, peteklerinizin vanalarından su damlatması gibi kaçaklarda da kombiniz su eksiltebilir. Yanı sıra sıva altı giden gözle gözükmeyen tesisatlarda dirsek bağlantı kısımlarında ufak kaçaklar olabilir ve bunu farkedemezsiniz. Kaçak miktarı ufaksa herhangi bir kabarma alt kattan belli etme gibi bir durumda olmaz. Sadece kaçak tespiti yaptırarak bulabilirsiniz.

Örnek Olarak Çeşitli Doldurma Musluğu Görselleri ;

 

Kombiye su basma nasıl yapılır, ne işe yarar? Kombiye su doldurma vanası hangi y&#;nde a&#;ılır?

 Kombinin sağlıklı ve düzgün bir şekilde çalışabilmesi noktasında basma işlemi ele alınmalıdır. Bireysel olarak gerçekleşecek olan bu işlem, aşamaları takip etmek suretiyle kolayca yapılabilmektedir. 

Kombiye Su Basma Nasıl Yapılır?

 Kombiye su basma işlemi genelde doldurma musluğu ile beraber yapılır. Tabii bazı durumlarda bunu gerçekleştirmek adına özel anahtar gerekebilir. Kombinin alt tarafında bulunan doldurma musluğu mavi ya da siyah renk üzerinden mandal veya silindir şekline sahiptir. Saat yönünün tersi yönünde belli bir oranda çevirmek suretiyle kombiye su basma işlemi yapılabilmektedir. Tam tersi istikamette çevirme işlemi gerçekleştirildiği vakit, bu bölüm daha fazla sıkılabilir. 

Kombiye Su Basma Ne İşe Yarar?

 Genelde kalorifer tesisatı içerisinde suyun seviyesi 1 bar basıncı altına düştüğü vakit kombiye su basma işlemi gerçekleştirilmektedir. Çünkü bu basıncın altına düşme durumu ile karşı karşıya kalındığı zaman, kombi kodlama üzerinden uyarı verir ve güvenlik açısından çalışmaz. Yani daha çok kombinin zarar görmemesi adına bir uyarı kapsamında kombinin çalışmasında engelleyen bir kodlamadır. Bunun yaşanmaması için ise mutlaka kombiye su basma işlemi gerçekleştirilmelidir. 

Kombiye Su Doldurma Vanası Hangi Yönde Açılır?

 En çok merak edilen konular içerisinde kombi su doldurma vanası açısından hangi yönde çevrilmesi gerektiği geliyor. Bu doğrultuda doldurma musluğu olarak da bilinen yapı saatin tersi yönünde çevrilmelidir. Bu yapıldığı vakit kombiye su basma işlemi gerçekleştirilir ve 1 bar basıncının üstüne çıkma durumu sağlanır.

False

Kombiye Su Basma Nasıl Yapılır
Kombinin Sürekli Su Alma Durumu
Kombi Su Basınç Ayarı

kombideki-su-seviyesinin-surekli-dusmesinin-nedenleri

ARTIK HERKES KENDİ KOMBİSİNDEN SORUMLU!
Yaz ayları bitti, kış kapımıza dayandı. Hava buz gibi, akşam işten eve geliyoruz, bir de ne görelim? Ev buz gibi… Sebebi ne olabilir? Dışarısının çok soğuk olması mı?

Mantıklı düşünürsek; soğuk havalar her kış yaşanılan bir durum. Sıkıntı havanın çok soğuk olmasında değil kombinizde. Bu sorunun kaynağı yüksek olasılıkla kombinizin su basıncının düşmesindedir. Unutulmamalıdır ki; kaloriferler sıcak suyun peteklerde dolaşmasıyla evimizi ısıtır
Avrupa 10 10 Anadolu 55 55

Kombiye Su Basma Nasıl Yapılır?

Vefakâr kombinizin yanına gittiğinizde, kafanızı ister altına sokun ister sokmayın, elinizle şöyle ön kısmı yokladığınız zaman, eliniz küçük bir mandala değecek. Eğer mandalınız düşmüşse bir düz tornavida kullanmak çözüm olacaktır. Mandalla ya da tornavida yardımıyla çevirdiğinizde, kombinizin üstündeki su sayaç göstergesindeki ibre kıpırdayacaktır. Kombilere su basma bu şekilde yapılır. Eğer kombinizin suyu eksildiyse bu işlemi uygulayabilirsiniz. Kombiye su basan doldurma musluğunda bir sorun varsa mutlaka servisi aramalısınız.

kombi-kacaklarini-ilac-ile-kapatma-yontemi-kullanan-firmalar

Kombinin Sürekli Su Alma Durumu-Kombinin Su Basıncı Kaç Olmalı?

Kombinizin su basıncının kaç bar olması gerektiği en çok merak edilen sorulardan biridir. Kombiniz su basıncını ile 2 bar arasında tutarsanız bir sıkıntı olmaz. Ancak 2’nin üstüne çok çıkarmamaya çalışın. Bir iki defa, az da olsa çıkabilir. Bu çok büyük bir problem değil, zaten bir süre sonra kendiliğinden inecektir. Basınç 1 barın altına düşerse; kombiniz çalışmaz ve ev buz gibi olur. Basınç 3 barın üstüne çıkarsa da kombiniz fazla suyu kendi akıtır. Gelişen teknoloji sayesinde kombiler akıllıdır ve fazla müdahale gerektirmez. Kombi su basıncı verimli bir ısıtma için oldukça önemlidir.

kombi-su-doldurma-vanasi-nerede

Kombi Su Basınç Ayarı

Kombinizin su basıncını kontrol ederken su vanasını iyice sıkıştırmazsanız kombi basıncı düşmesi gibi durumlarla karşılaşırsınız. Zaten kombi su basıncı genel de düşer, artması durumunda müdahale gerekir. Kombi basıncı düştüğünde vanayı kontrol edin.

Kombiniz Sürekli Su Eksiliyorsa;

Eğer kombiniz sürekli su eksiltiyorsa problemin kaynağını kendi başınıza anlamanız çok zordur. Ancak uzman bir tesisatçı anlayabilmektedir. Kombiniz sürekli su eksilttiği için sürekli arıza verir ve kapanır. Genellikle bu durumun evdeki su tesisatındaki problemden kaynaklandığı düşünüldüğünden boş yere endişe edilir. Çünkü su tesisatındaki bir problem evde tadilat yapılması gerektiği düşüncesine neden olmaktadır. Ama genel kanının aksine hiçbir tadilata gerek kalmadan, son teknoloji cihazlar ve bazı kimyasalları kullanarak tesisattaki tüm gedik ve kaçakları bularak kapatabilmekteyiz. Böylelikle su eksiltme sorununu çözmüş ve sizi tadilat endişesinden kurtarmış oluyoruz.

Tüm bu işlemleri yapmanıza rağmen kombiniz su eksiltmeye devam ediyorsa mutlaka kombinin içindeki parçalarda bir sıkıntı vardır. Çünkü daha önce bahsettiğimiz adımları kusursuz bir şekilde yerine getirdiyseniz kombiniz üzerinde yapabileceğiniz bir işlem kalmamıştır.
Bu durumu çözmek için bizi arayabilirsiniz. İstanbul Tesisat uzman kadrosu hemen gelir ve sorununuzla ilgilenmektedir. Çünkü bizim vizyonumuz daima iş yönetimimizi kaliteli, dürüst ve samimi bir çerçevede tutmaktır. Siz sadece tek tıkla, anında profesyonel çalışma arkadaşlarımızdan birinin yardımına kavuşurken, biz de sizi bu kış günlerinde soğukta kalmaktan kurtarmış olacağız.
kombiye-su-nasil-doldurulur

Kombi deyip geçmeyin, kombi bozulursa:

Sözün kısası, kombinizi sevin, onun dilinden anlayın. Unutmayın ki; biz size bu konuda her türlü yardımı sunuyoruz. Diğer makalelerimize de göz atmayı sakın unutmayın.

Kombiye Nereden Su Verilir?

Kombinizin sorunsuz bir şekilde çalışması için kombiye su vermeniz şarttır. Bunun için cihazınızın hemen alt kısmında yer alan su vanasını açarak kombiye su dolmasını sağlamalısınız. Bu işlem su basıncını arttırmak ve verimli bir kombi performansı elde etmek için önemlidir. Peki, kombiye su basarken su miktarı ne olmalıdır? 

Kombiye su basarken vanayı sonuna kadar açmamaya dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra su basarken bar seviyesinin ortalama 1,5 düzeyinde olması gerektiğini de bilmelisiniz. Basıncın aşırı yükselmesi verimliliği düşüreceği gibi kombinizde farklı hasarlara da neden olabilmektedir. Vanayı bulamadığınız ya da kombide farklı sorunlarla karşılaştığınız hallerde İstanbul Tesisat’ı arayabilirsiniz.

Kombi Su Basıncı Ne Kadar Olmalı? Basınç Seviyeleri Ne İfade Eder?

Kombiye nereden su basarım? sorusu kadar önemli bir husus da kombi basıncının seviyeleridir. Bu kapsamda 3 farklı seviyeden söz etmek mümkündür. Kombinizde su seviyesi 0 ile 1 arasındaysa basınç düşük demektir. Bu durumda su basmalısınız. 1 ile 2,5 arası kombi basıncı idealdir. Ancak 1,5 seviyesi optimum düzeydir. Kombi basıncının 2,5 ile 4 arasında olması ise yüksek basıncı ifade eder. Bu durumda peteklerden su boşaltmanız gerekir. 

Kombi basıncının ve su seviyesinin ayarlanması konusunda doğru bir çözüm için mutlaka profesyonel destek almalısınız. İstanbul Tesisat ekibi bu konuda size en iyi hizmetleri vadetmektedir. 

Kategoriler Tesisat Temizliği

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası