matofin / Matofin mode d`emploi, dosages, composition, analogues, effets secondaires / Pillintrip

Matofin

matofin

Diyabet ilaçları faydadan çok "zarar verebiliyor"

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, Tip 2 diyabet için ilaç kullanmanın zararlarının yararlarından daha fazla olabileceği düşünülüyor.

Jama Internal Medicine adlı tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre ileri yaştaki hastalar diyabet ilaçlarından en az fayda görecek olan kesim.

College London Üniversitesi'ndeki (UCL) araştırma ekibi doktorları, hastalarına ilaç yazmadan önce muhtemel zararları konusunda daha ayrıntılı bilgilendirmeyi öneriyor. Diabetes UK isimli yardım kuruluşu da, doktorlara hastalarına uyguladıkları tedavilerin dengeli olması gerektiğini hatırlattı.

Halk dilinde şeker hastalığı olarak da bilinen Tip 2 diyabet, kişinin kan şekerini dengede tutamaması durumuna verilen isim. Bu hastalığa sebep ise çoğu zaman dengesiz beslenme ve fazla kilo.

Tip 2 diyabet uzun vadede kalp hastalıklarına, böbrek yetmezliğine ve hatta körlüğe sebep olabiliyor. Uzun dönemli etkileri arasında sinir sistemi hasarı da bulunuyor. ‘Metformin’ gibi ilaçlar, kan şekerini düşürmeye ve normal sınırın altında tutmaya yarıyor.

Bu sayede kişi, yüksek kan şekerinin uzun veya kısa vadeli zararlı etkilerinden korunabiliyor.

İlacın yararları ve zararları

Michigan Üniversitesi'nin de katıldığı araştırmaya göre diyabet tedavisi, örneğin 45 yaşındaki bir hastanın kan şekeri seviyesini yüzde 1 kadar düşürdüğünde bu hastaya 10 aylık sağlıklı zaman kazandırırken, 75 yaşındaki bir hastaya ise üç hafta kazandırıyor. Yani, hastaların yaşı ilerledikçe, ilacın getirisi azalıyor.

Rapor, yararlarının yanında, ömür boyu ilaç kullanmanın yaratabileceği olumsuz durumlara da dikkat çekiyor ve bu yönde bir denge kurulması gerektiğini söylüyor.

Bu olumsuz durumlar arasında hergün birden fazla kez iğne olmak ve kan şekerini ölçmek, ilaçların sindirim sorunu yaratması ya da insülin tedavisinin kan şekerini gereğinden fazla düşürüp kişiyi son derece tehlikeli olan ‘hipoglisemi’ riski yaratması var.

Raporu hazırlayan araştırmacılardan Profesör John Yudkin, yetkili doktorların ilaç kullanımının hem yararlarını hem de zararlarını hastaya anlatarak, hastanın kendi kişisel tercih ve önceliklerine göre karar vermesini doğru bulduğunu söylüyor.

Bu araştırmanın sonuçlarının yalnızca Tip 2 diyabetle ilgili olduğunu ve Tip 1 diyabet için geçerli olmadığını da ekliyor.

Tedavide denge

Diabetes UK’den Simon O’Neill, hastaların tedavi süreçlerine, kişisel ihtiyaçlarına göre karar verilmesini doğru bulduğunu söylüyor, kişilerin ‘ömrünü uzatma’ hedefini gözetirken ‘hayat kalitelerini’ düşürmemenin önemini zaman zaman unuttuğumuzu hatırlatıyor.

Hastalar ise doktorlarına danışmadan tedavilerine yönelik kararlar vermemeli. Uzmanlar, ilaç tedavisinin yanı sıra beslenme alışkanlıklarında bilinçli değişikliler yapmak hastaların kan şekerlerini kontrol altında tutmaya ve ilaç kullanımını azaltmaya yarıyor.

matofin

6. Yukarıdaki yorumu okuyunca, bir doktor olarak açıklamak istedim

Evet bulantı yapar genelde de gün de kişi alışır buna

Bulantı yapması bizim için bir faydadır çünkü kişinin iştahını keser :)

Ayrıca ilaç mutlaka yemekle alınmalıdır, ancak o zaman fayda sağlar, kullanım şekli yemek sırasında alınmasıdır

Genelde ilk gün hazımsızlık ishal gibi şikayetlerde yapar, eğer diyete uymuyorsanız genelde bu şikayetler azalmaz da :) kısacası diyete uyarsanız harikalar yaratır benden söylemesi süslüler :)

(Maalesef ülkemizde bir doktor yüzlerce hasta bakmak zorunda kaldığı için ilaç kullanımları ya hızlı anlatılmaktadır ya da anlatılmamaktadır, bu görevi eczanelere bırakmaktayız, ama üzülerek söylüyorum ki orada da kalfalar hastalarla ilgilendiği için genelde yanlış bilgi verilmektedir)

(Şimdi keyfi yüzlerce hasta baktığımızı düşünebilirsiniz ama değil ben hergün yavaş hasta baktığım için defalarca şikayet edildim yavaş değil gerektiği gibi hasta baktığım için aslında şikayet edildim. Ya da bana göre fazla ama sisteme göre az hasta baktığım için kaç kere uyarıldım ben bilirim)

22 mart mart

Matofin Nedir?

Matofin Nedir?

Matofin XR,insülin direnci olan ve tip-1 diyabetlilerde yapılan insülinin etkisini arttırmak için verilen bir ilaçtır. Matofin XR mg aslında dolaylı olarak insülin ihtiyacını azaltıyor. Ama bu ihtiyacı azaltmak tip-1 diyabete çare gibi elbette algılanmamalı. Ya da fazla insülin yapmak zararlı, o zaman Matofin XR kullanayım da insülin ihtiyacım azalsın demek de yanlış. Bu cümleleri olası yanlış anlaşılmaları önlemek için ön hazırlık olarak yazıyorum 🙂

İlacın etken maddesi Metformin hidroklorür’dür. Ağız&#;dan alınır, tablet halde ve mg ve mg olarak satılmaktadır.

Hatırlarsanız bir yazımda Dr Eda Cengiz’in, hastalarına Matofin XR muadili bir ilaç verdiğini de sizlerle paylaşmıştım.

Ben Matofin XR’yi doktorumun önerdiği saatte ve yöntemde kullanıyorum. Her sabah en geç ’da alıyorum. Ve günde sadece mg’lık 2 adet içiyorum. Özellikle sabah saatlerinde yaptığım insülin miktarı ve bazal oranlarım yüksekti. Ve bazen fazla yapsam bile kan şekerim yoluna girmiyordu. Ama Matofin XR’den sonra hem bir düzen oluştu kan şekerimde hem de genel olarak gün içerisindeki bazal oranlarım ve KH/İnsülin oranım da değişti. Ki bu arada Matofin XR uzun salınımlı bir ilaç olduğu için 24 saatimizi öyle ya da böyle kontrol altına almaya çalışıyor.

Genellikle matofin kullananlarda ağız tadında bir değişiklik ve yemek yerken bile normalde aldığımız güzel tatları alamıyormuşuz. Bu sebeple de yemek yemek keyif vermiyor ve insanlar kilo vermeye başlıyor. Bu bende her zaman olmasa bile oldu. Mesela ortalama 1 aydır tat duyum eskiye oranla yine farklılaştı. Ama kilo vermedim. Bu aralar 62 ile 63,5 kg arasında gidip geliyorum. Ki standart kilom 62 kg.

Bu arada doktorun belirlediği saatte almaz iseniz hipoglisemi yaşarsınız. Ben yaşadım. Mesela bir gün yerine ’da aklıma geldi. Bile bile, başıma ne geleceğini bilmeme rağmen içtim. Ve hooop. Öğlen saat gibi kan şekerim yerlerde. O sebeple saat önemli gibi düşünüyorum bu ilaçta.

Genel olarak toparlamak gerekirse; Matofin XR doktorun önermesiyle alınmalı ve yine doktorun belirlediği uygun saatte içilmeli. Kan şekerini düşürme etkisi yoktur. Ama yapılan insülinin vücuttaki çalışma performansını arttırdığı için insülin ihtiyacı bu sebeple azalmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası