1 sınıf resmin altına adını yazma / Resimlerin Altına İsmini Yazma Etkinliği » seafoodplus.info

1 Sınıf Resmin Altına Adını Yazma

1 sınıf resmin altına adını yazma

Okuyorum İlk Okuma Yazma

Bu uygulama hakkında

Bu uygulama 1. Sınıf okuma yazma çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur. Okuyorum uygulamasına artık 1. sınıf Matematik, 1. sınıf Türkçe konuları da eklendi. Ayrıca 1. sınıf çizgi çalışmaları da mevcuttur.
Akıllı tahtadan uygulamayı kullanmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
seafoodplus.info
Uygulama ile 1. sınıf öğrencileri çok kısa bir sürede okuma ve yazmayı öğrenebilirler. 29 Ses için de etkinlikler mevcuttur.
Sesi tanıma ve ilişkilendirme, Büyük harfi yazma, Etkinlikte küçük harfi yazma, Etkinlikte harflerden heceler, hecelerden kelimeler oluşturma ve okuma, Etkinlikte Cümleleri okuma, Etkinlikte "Araba Oyunu" sayesinde hızlı okuma çalışmaları, Etkinlikte yine okumayı hızlandırmak için "Elma Toplama Oyunu", Etkinlikte dikte(ezbere Yazma), Etkinlikte dikte(Kamyon Oyunu), Etkinlikte metin okuma etkinliği

Sesi Tanıma
Her ses için tanıma etkinliği mevcuttur. Ses her hangi bir nesne, hayvan ve durum ile ilişkilendirilerek sesin akılda kalması sağlanır. Örneğin "s" sesi yılanın çıkardığı sese benzetilir.

Yazma
Yazma etkinliğinde sesin yazılışı animasyon ile gösterilir. İstenildiğinde kalem simgesine dokunarak ekrana yazılabilir. Bu etkinlikteki amaç: Öğrencinin sesin nasıl yazıldığını öğrenmesine yardımcı olmaktır.

Hece- Kelime Oluşturma
Bu etkinlikte seslerden heceler, hecelerden kelimeler oluşturulur. sesler ve heceler sesli dinlenebilir. İstenirse ses kapatılabilir. Otomatik bir şekilde dinlenebileceği gibi elle hece veya kelimelere dokunularak da dinlenilebilir. Ayrıca otomatik geçiş hızı istenildiğinde artırıp azaltılabilir. Hece veya kelimelere heceleme olmadan da dinlenilebilir. Bütün seçenekler etkinlik içinde mevcuttur.

Hece Tablosu
Bu etkinlik ile heceler ezberlenebilir. Öğrenci hızına göre yavaş ve hızlı seçenekleri ayarlanabilir. Hecelerin üzerine dokunularak hecenin ne olduğu dinlenebilir.

Cümle Okuma
Bu etkinlikte cümleler okunmaya çalışılır. Öğrenci okuyamadığı kelime üzerine dokunarak kelimeyi dinleyebilir. Yine bu etkinlikte de otomatik okuma mevcuttur.

Eksik Heceyi Bul
Bu etkinlikte söylenen kelimedeki bir hece eksik bırakılır. Aşağıdaki seçeneklerden eksik hece bulunup dokunulur.

Bul Düzenle Oyunu
Bu oyunda karışık verilen hece ve kelimeler düzenlenir.

Hece- Kelime Çarkı
Bu oyunda çark çevrilir. Ekrana rastgele çıkan hece veya kelime okunur.

Yarışma
Bu oyun iki kişi ile oynanır. Eğer istenirse bilgisayar veya telefona karşı da oynanabilir.

Araba Oyunu
Bu oyun hızlı okuma amaçlanmıştır. 1 dakika içinde söylenen hece veya kelimelere dokunarak oyun oynanır. Öğrenci burada ne kadar hızlı sürede dokunursa o kadar doğru puan alır. Hızlı dokunabilmesi için hızlı okuması gerekmektedir. Buradaki amaç heyecanla birlikte öğrencilerin hızlı okumalarına yardımcı olmak, okuma çalışmalarını keyifli hale getirmektir.

Elma Toplama Oyunu
Bu oyun ile hızlı okuma amaçlanmıştır. Öğrenci yine söylene hece veya kelimeyi okuyup sepeti o kelimenin altına sürükler. Oyun bu şekilde devam eder.

Dikte(Ezbere Yazma)
Bu etkinlikte söylenen kelimeyi yazmak için harflere basılı tutup ilgili kutulara bırakılır. Söyleneni yazdıktan sonra onay butonuna tıklanır.

Kamyon Oyunu
Söylenen hece veya kelime sürüklenip bırakılarak yazılır. Özellikle ezbere yazma çalışmalarına katkı sağlayacaktır.

Metin Okuma
Bu etkinlikteki amaç yine okumaya yardımcı olmaktır. Metin defalarca okunur. Daha sonra başlat butonuna tıklanarak, okumaya başlanır. Okuma bittiğinde durdur butonuna tıklayıp kaç saniyede okuduğu görülür. Amaç hızlı okumaya yardımcı olmaktır.

1. Sınıf Matematik etkinlikleri eklendi. 1. Sınıf ritmik sayma, toplama ve işlemlerinin etkinlik ve oyunlar ile kısa süre içinde eğlenceli bir şekilde kavratılması amaçlanmıştır.
1. Sınıf Türkçe konuları eklendi. Okuduğunu anlama, kurallı cümle oluşturma, olayları sıralama, zıt anlamlı kelimeler ve dil bilgisi konuları eklendi.

Çizgi çalışmaları bölümü ile yazma çalışmalarına hazırlık ve destek olacaktır.

Güncellenme tarihi

19 Haz

1. Ödevin / Raporun Anahatlarının Belirlenmesi

 Ödev/araştırma yaparken, konuyla ilgili kaynaklar incelenip, not kartlarının hazırlanmasından sonra, sıra, raporun anahatlarının (outline) belirlenmesine gelir. Bu işlem yapılırken şu yol izlenir:

  1. Ödevin/araştırma raporunun başlığı yazılır. Başlık, kısadır, açıktır ve konuyu çağrıştırır.
  2. Not kartlarındaki notlara dayanılarak konunun ana başlıkları belirlenir. Bunlar rakamlarla belirtilir: 1, 2, 3,…
  3. Ana başlıklar altındaki alt başlıklar yazılır. Alt başlıklar numaralanırken ana başlıklara verilen numaralara ekleme yapılır: , , ,…
  4. Alt başlıkların altına da ilgili alt başlıklar yazılır. Numaralara ekleme yapılmaya devam edilir: , , ,…

2. Ödev / Raporda Bulunması Gereken Bölümler

Bir ödevde/araştırma raporunda şu bölümler bulunur:

  1. Kapak: Başlık ve ödevi hazırlayanla ilgili bilgiler içerir.
  2. İçindekiler: Ödevin içindeki ana ve alt başlıkların listesidir.
  3. Giriş: Bir iki paragrafla konunun tanıtıldığı bölümdür
  4. Gelişme: Konunun, açıklandığı, örneklendiği, kanıtlandığı, konuların tartışılıp çözümlendiği bölümdür. Ödevin/raporun en uzun kısmıdır. Konuyla ilgili her türlü resim, çizim, grafik… burada sunulur.
  5. Sonuç: Gelişme bölümünde işlenen konu, bu bölümde sonuca bağlanır.
  6. Bibliyografya: Ödev/rapor hazırlanırken kullanılan kaynaklar burada listelenir.
  7. Ekler: Yapılan çalışmayı destekleyen, fakat daha önceki bölümlerde verilemeyen bilgiler bu bölümde yer alır.

Kapak (title page), ödevin/araştırma raporunun ilk sayfasıdır. Burada, ödevin/raporun adı, hazırlayanın adı, soyadı, numarası, sınıfı, ödevin son teslim tarihi, ödevi veren öğretmenin adı, hangi ders için hazırlandığı gibi bilgiler bulunur.

3. Kapak ve İçindekiler Listesi Nasıl Hazırlanır?

Kapak hazırlanırken şu adımlar izlenir:

  1. Önce ödevin/raporun adı yazılır. Ortalanması ve büyük harfle veya koyu renk yazılması adı kapaktaki diğer bilgilerden ayırmak açısından önemlidir.
  2. Çalışmanın adından sonra hazırlayanın adı, soyadı, numarası ve sınıfı yazılır.
  3. Bu bilgilerin altına son teslim tarihi eklenir.
  4. Son olarak çalışma yapılan dersin ve öğretmeninin adı yazılır.
  5. Tercihe bağlı olarak kapağın başına okulun adı da yazılabilir.

İçindekiler listesi (table of contents), bir ödevin/araştırma raporunun kapaktan sonra gelen sayfasıdır. İçindekiler listesi, ödevde/raporda yer alan tüm ana ve alt başlıklardan oluşur. Her başlığın karşısına sayfa numarası yazılır. Burada, başlangıç sayfa numarasını yazmak yeterlidir. Başlıklar ve sayfa numaraları noktalarla birleştirilir. Bu durum sayfa numaralarını izlemeyi kolaylaştırır.

Resimlerin Altına İsimlerini Yazma Ödevi


Resimlerin Altına İsimlerini Yazma Ödevi
BölümSınıf Türkçe Etkinlik ve Çalışma Kağıtları
Bu kategoride Resimlerin Altına İsimlerini Yazma Ödevidosyasına benzer başka dokümanlar da bulabilirsiniz. Benzer dosyaları görmek için yukarıdaki 1.Sınıf Türkçe Etkinlik ve Çalışma Kağıtları linkine tıklayabilirsiniz. Emeğe ve emekçiye saygı çerçevesinde dosyayı ekleyene teşekkür edebilir, dosyaya oy verebilir, dosyaya yorum yapabilir ve dosyayı sosyal medya butonları ile facebook ve twitter sayfanızda paylaşabilirsiniz.
Dokümanı indirmek için aşağıdaki hemen indir linkine tıklayabilirsiniz.
Eklenme Tarihi

Bu doküman şimdiye kadar kez indirilmiş. (Bugün:0 , Bu ay:0)

   Bu dosyaya 1 kişi oy verdi. Oy ortalaması 9



Teşekkür Edenler:İlk siz teşekkür etmek ister misiniz?


Paylaşan
Mustafa AltincikDoküman Arşivi'ni gör.(Sen de Paylaş)
Teşekkür Et Şikayet EtSitene Ekle

BU DOSYAYA BAĞLANTI (LİNK) VEREBİLMEK İÇİN GEREKLİ KODLAR

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir