hamile kalmayı düşünenler nelere dikkat etmeli / Hamileliğe Karar Verildiğinde Neye Dikkat Edilmeli?- seafoodplus.info

Hamile Kalmayı Düşünenler Nelere Dikkat Etmeli

hamile kalmayı düşünenler nelere dikkat etmeli

SAĞLIKLI BİR HAMİLELİK İÇİN HAMİLE KALMADAN ÖNCE YAPMANIZ GEREKENLER

Ne tür bir doğum kontrol yöntemi kullanıyorsunuz?

Kombine doğum kontrol hapları (geleneksel veya uzun süreli döngü) alıyorsanız, adetinizin hapı bıraktıktan sonraki 30 gün içinde tekrar başlaması beklenir. 

Bununla birlikte, gebe kalmadan önce en az bir normal adet döneminiz varsa, ne zaman yumurtladığınızı ve bebeğinizin ne zaman doğacağını tahmin etmek biraz daha kolay olacaktır. Birkaç ay beklemeyi planlıyorsanız, adet döngünüz normale dönerken korunmak için prezervatif kullanın.

Progestin enjeksiyonları gibi belirli uzun vadeli doğum kontrolü türlerini kullanıyorsanız, doğurganlığa dönüşünüz biraz daha uzun sürebilir. Yine de, hamile kalmak için progestin enjeksiyonlarını bırakan kadınların% 50'si son enjeksiyondan sonraki 10 ay içinde gebe kalmaktadır.

Gerekli aşıları yaptırdınız mı?

Su çiçeği (suçiçeği) ve kızamıkçık (kızamıkçık) gibi enfeksiyonlar doğmamış bir bebek için tehlikeli olabilir. Aşılarınız tamamlanmadıysa veya belirli enfeksiyonlara karşı bağışık olup olmadığınızdan emin değilseniz, gebelik öncesi bakımınız, bağışıklığı kontrol etmek için kan testlerini veya bir veya daha fazla aşıyı, tercihen gebe kalmaya çalışmadan en az bir ay önce içerebilir.

Herhangi bir kronik sağlık sorununuz var mı?

Diyabet, astım veya yüksek tansiyon gibi kronik bir tıbbi durumunuz varsa, hamile kalmadan önce bu durumun kontrol altında olduğundan emin olun. Bazı durumlarda, doktorunuz hamilelikten önce ilacınızı veya diğer tedavileri ayarlamanızı tavsiye edebilir. Doktorunuz, hamilelik sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü özel bakımı da size açıklayacaktır.

Herhangi bir ilaç veya takviye alıyor musunuz?

Doktorunuza aldığınız ilaçlar, şifalı bitkiler veya takviyeler hakkında bilgi verin. Ürüne bağlı olarak, doktorunuz gebe kalmadan önce dozları değiştirmenizi, başka bir ilaca geçmenizi veya ilaç alımını durdurmanızı tavsiye edebilir.

Hamilelik öncesi dönem aynı zamanda folik asit almaya başlama zamanıdır. Bebeğin beyin ve omuriliğe dönüşen nöral tüpü, hamileliğin ilk ayında, muhtemelen siz hamile olduğunuzu bile bilmeden önce gelişir. Folik asit almak - ideal olarak gebe kalmadan üç ay önce başlamak - nöral tüp kusurlarını önlemeye yardımcı olur.

Cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon riski altında mısınız?

Bel soğukluğu, sifiliz ve klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar gebe kalma yeteneğinizi etkileyebilir. Bu enfeksiyonlar ayrıca hamilelik sırasında hem anne hem de bebek için risk oluşturmaktadır. Cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon riski altındaysanız veya kendinizde, eşinizde enfeksiyon olabileceğini düşünüyorsanız, doktorunuza gebelik öncesi tarama ve tedavi konusunda danışın.

Ailenizde herhangi bir özel tıbbi durum var mı?

Bazen ailenizin tıbbi geçmişi - sizin veya eşinizin - kistik fibroz veya doğum kusurları gibi belirli tıbbi durumları olan bir çocuğa sahip olma riskini artırır. Genetik koşullar bir endişe kaynağıysa, doktorunuz sizi bir ön değerlendirme değerlendirmesi için bir genetik danışmana yönlendirebilir.

Siz ve eşiniz kaç yaşındasınız?

Anne yaşı arttıkça doğurganlık sorunları, gebelik kaybı ve bazı kromozomal sorunların oluşma riski artar. Gebelik diyabeti gibi hamileliğe bağlı bazı komplikasyonlar da yaşlı annelerde daha yaygındır. Bebeğin babasının yaşı da bir rol oynayabilir. Doktorunuz, bebeğinize en iyi başlangıcı sağlamak için bir plan geliştirmenin yanı sıra her türlü riski perspektif içine almanıza yardımcı olabilir.

Daha önce hamile kaldınız mı?

Doktorunuz önceki hamileliklerinizi soracaktır. Yüksek tansiyon, gebelik diyabeti, erken doğum, erken doğum, doğum kusurları veya sezaryen gerektiren hamilelikler gibi sahip olabileceğiniz komplikasyonlardan bahsettiğinizden emin olun.

Nöral tüp defekti içeren önceki bir hamileliğiniz varsa veya kardeşleriniz gibi birinci derece akrabalarınızdan herhangi biri nöral tüp kusurlarıyla doğmuşsa, doktorunuz muhtemelen çoğu doğum öncesi vitaminde bulunandan daha yüksek miktarda bir günlük folik asit dozu önerecektir. .

Önceki hamileliklerinizle ilgili endişeleriniz veya korkunuz varsa, bunları doktorunuzla paylaşın. Bu sağlıklı bir hamilelik şansınızı artırmanın en iyi yollarını anlamanıza yardımcı olacaktır.

Mevcut yaşam tarzınız sağlıklı bir hamileliği destekliyor mu?

Hamilelik sırasında sağlıklı yaşam tarzı seçimleri çok önemlidir. Örneğin:

  • Doktorunuz sağlıklı bir diyetin, düzenli fiziksel aktivitenin ve stresi yönetmenin önemini size anlatacaktır.
  • Zayıf veya fazla kiloluysanız, doktorunuz hamile kalmadan önce kilonuzu ele almanızı tavsiye edebilir.
  • Alkol ve uyuşturucu kullanımından kaçınmak önemlidir.
  • Sigara içiyorsanız, bırakmanıza yardımcı olacak kaynaklar hakkında doktorunuza danışın.
  • Doktorunuz, cıva, kurşun veya böcek ilacı gibi potansiyel olarak zararlı toksinleri belirlemek için işiniz, seyahatleriniz, evcil hayvanlarınız, hobileriniz ve ev ortamınız hakkında sorular sorabilir.

Mümkünse partnerinizden sizinle birlikte bu doktor randevularına katılmasını isteyin. Partnerinizin sağlığı ve yaşam tarzı hem sizi hem de bebeği etkileyebildiği için önemlidir.

(Gebe) Hamile Kalmak İçin

(Gebe) Hamile Kalmak İçin(GEBE) HAMİLE KALMAK İÇİN

Son dönemlerde (Gebe) Hamile kalmak için Kadın Doğum Uzmanı hekimlere başvuranların sayısı ciddi bir artış göstermekte ve bu artış hala devam ediyor. Bu önceden var olagelen kısırlık nedenlerinin yanı sıra, modern yaşam tarzının getirdiği alışkanlıklardan da kaynaklanmakta. (Gebe) Hamile kalmak diğer bir deyiş ile doğurganlık kadınların yapısal olarak sahip oldukları ve yaratılıştan gelen bir özellik. Ancak özellikle son zamanlarda kadınlarda ve erkeklerde (erkeklerde dölleme, kadınlarda (Gebe) Hamile kalma) doğurganlık oranları giderek azalmakta. Buna eskiden beri var olagelen (kısırlık) infertilite nedenlerinin yanı sıra modern yaşam tarzının getirdiği bir takım değişikliklerde sebep olabilmekte. Özellikle hava ve su gibi doğal kaynaklardaki kirlenme, stres, elektronik dalgalar, radyasyon, gıdalardaki katkı maddeleri gibi sebeplerin (Gebe) Hamile kalma oranlarını önemli ölçüde azalttığı düşünülmekte.

Belirtilen sebeplerle (Gebe) Hamile kalmak isteyen çiftlerimizin daha bebek sahibi olmayı düşündükleri andan itibaren ve hatta daha öncesinden yaşam tarzlarına dikkat etmeleri gerekebilmektedir. Başka bir deyişle, sağlıklı beslenmenin, stresten uzak bir hayat tarzının, içinde spor olan hareketli bir yaşamın hayatınızı kolaylaştırdığı gibi zahmetsiz ve problemsiz bir şekilde (Gebe) Hamile kalmak konusunda da size ciddi faydaları olabileceğine aklınızdan çıkarmayın.

(Gebe) Hamile Kalmak İçin 1: Bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı &#;na Danışın

Bu bağlamda (Gebe) Hamile kalmak isteyen çiftlerimize bir takım tavsiyelerde bulunmak gerekirse, Tüm (Gebe) Hamile Adaylarımıza hamileliğe karar verdikleri andan itibaren bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına gitmelerini ve hamilelik öncesi detaylı bir muayene ile smear testi de dâhil olmak üzere doktorlarının istediği tüm tetkikleri yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Bu test ve tetkikleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Jinekolojik muayene
  • Genital ultrasonografi
  • Tam kan sayımı
  • Tam İdrar Tetkiki
  • Hormon testleri
  • Bulaşıcı hastalık testleri
  • smear testi
  • Ve doktorunuzun gerekeli göreceği diğer testler.

(Gebe) Hamile Kalmak İçin 2: Folik Asit Kullanmaya Başlayın

Ardından doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda (Gebe) Hamile kalmak istediğiniz tarihten üç ay öncesi itibari ile folik asite başlamanızı tavsiye ediyoruz. Folik asit esasında B grubu vitaminlerindendir. Folat ya da B9 vitamini olarak da bilinir. Vücutta kan yapımı, hücre bölünmesi-çoğalması ve DNA sentezi gibi biyolojik süreçlerde önemli rol oynar. Anne karnındaki bebeğin gelişiminde de çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenlerle, (Gebe) Hamile kalmak isteyen kadınlarımızın (Gebe) Hamilelik Öncesi ((Gebe) Hamile kalmadan 3 ay kadar önce) ve Gebeliğin ilk üç ayında (doktorunuz farklı bir doz tavsiye etmedi ise) günlük mg kadar folik asit almaları sağlıklı bir (Hamilelik) Gebelik için gerekli görülmektedir.

Her sağlıklı insanın özelikle de (Gebe) Hamilelerin ve hamile kalmayı düşünenlerin günde belli bir miktar folik asit alması gerekir. B grubu vitaminlerden olan folik asit birçok gıdada doğal olarak zaten bulunur. Ancak hamilelik gibi durumlarda gıdalardan alınacak folik asit miktarı yeterli olmadığından folik asit tabletleri önerilmektedir. Bunun yanı sıra sağlıklı her insanın Folik asitten zengin yiyecekler olan, Baklagiller, Yeşil Yapraklı Sebzeler, Sakatatlar ve Turunçgilleri bolca tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

(Gebe) Hamile Kalmak İçin 3: Sigara-Alkol Gibi Kötü Alışkanlıklarınızı Bırakın

Kötü alışkanlıklar özellikle de sigara anne karnındaki bebeğin sağlığını etkilediği gibi hem erkek hem de kadın kaynaklı infertilite nedenlerindendir. Bu sebeple (Gebe) Hamile kalmayı düşünüyorsanız hele ki (Gebe) Hamile iseniz kesinlikle sigarayı bırakın! Çünkü sigara;

1-Erkekte sperm kalitesini düşürür

2-(Gebe) Hamile kalmayı zorlaştırır

3-Bebeğe giden besin ve oksijen miktarını azaltır

4-Bebekte gelişim bozukluklarına sebep olabilir

5-Bebeğin akciğer gelişimini olumsuz etkileyebilir

6-Erken doğum riskinizi artırabilir

7-Nikotin gibi maddeler anne sütü ile bebeğe geçebilir.

Diğer taraftan (Gebe) Hamile kalmak isteyen çiftlerimizin özellikle de kadınlarımızın çay, kahve ve gazlı içecekler gibi maddeleri aşırı miktarda tüketmekten kaçınmaları da tavsiye edilmektedir.

(Gebe) Hamile Kalmak İçin 4: Fazla Kilolarınızdan Kurtulun

(Gebe) Hamile kalmak için diğer bir tavsiyemiz hem erkek hem da kadınların fazla kilolarından kurtulmaları olacaktır.  Çünkü fazla kilolar erkeklerde yumurtalık bölgesinin daha fazla ısınarak sperm kalitesinin bozulmasına, kadınlarda ise İnüsilin duyarlılığını bozarak yumurtlama problemlerine ve dolayısı ile de infertiliteye sebep olabilmektedir. Diğer yandan, kilolu kadınların (Hamilelik) Gebelik sırasında (Hamilelik) Gebelik diyabetine yakalanma oranları zayıf olanlara göre daha fazla olmakta, yine bu kadınların hamilelik esnasında yüksek tansiyon ve kalp problemlerine hatta zehirli (Hamileliğe) Gebeliğe (Pre-Eklampsi) yakalanma oranları daha yüksek olmakta, ayrıca fazla kilolar doğumda problem yaşama olasılığı ve sezaryen riskini de artırmaktadır.

Diğer taraftan bazı etkenlerin de Hamileliği/Gebeliği zorlaştırdığını bilmekte de fayda var. Bunlara, kadın ve erkekte (Özellikle kadında) ileri yaş, adet düzensizlikleri ve bir takım kist ve miyomlar örnek olarak verilebilir. Bazen de özellikle doğum kontrol hap ve iğneleri gibi bir takım doğum kontrol yöntemlerinden sonra gebe kalmak için bir süre beklemek durumunda kalacağınızı unutmamanız gerekir.

Son olarak toparlamak gerekirse, sorunsuz bir şekilde (Gebe) Hamile kalabilmek için:

  • Mümkünse Fazla kilolarınızdan kurtulmuş şekilde hamile kalın
  • Erkek obezitesi sperm kalitesini olumsuz etkilediğinden eşinizin de kilo vermesini teşvik edin
  • Siz de eşiniz de mutlaka alkol ve sigarayı bırakın
  • Radyasyonlu ortamlardan ve elektronik cihazlardan olabildiğince uzak durun
  • Mümkün olduğunca stresten uzak durun ve sağlıklı beslenin
  • Muhtemel yumurtlama günlerinizi tespit edin ve bu güne yakın günlerde düzenli olarak ilişkiye girin.

İletişim Bilgileri:

Gebelik ve Doğum İle İlgil her konuda bize Ulaşın:

seafoodplus.info

Op Dr Şükran Çakmak, Kadın Hastalıkları Uzmanı & Kadın Doğum Uzmanı

Tel: 0 50 10

Adres: Söğütözü Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu) No:7, Platin Tower İş Merkezi (Medicana Hastanesi  Yanı), Kat:3/No, Çankaya/Ankara

İlgili Linkler:

Konu İle İlgili Daha Geniş ve Kapsamlı Bilgi İçin:

seafoodplus.info

Konu ile İlgili Detaylı Bilgi İçin Ayrıca YouTube Videolarımızı izleyebilirsiniz:

seafoodplus.info

Hamile kalmak isteyen kadınlar nelere dikkat etmeli?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 02,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Hamile kalmak isteyen kadınlar nelere dikkat etmeli? Hamile kalmak için hangi yaş aralığı uygun? Hamilelik öncesinde ne yenilmeli ne içilmeli?

1/6Hamile kalmak isteyen kadınlar nelere dikkat etmeli
2/6HAMİLE KALMAK İÇİN HANGİ YAŞ UYGUN
3/6HAMİLE KALMAK İÇİN İDEAL KİLO NEDİR
4/6SİGARA VE ALKOLÜN GÜVENLİ DOZU YOKTUR
5/6FOLİK ASİT ALIMINA GEBELİKTEN ÖNCE BAŞLAYIN
6/6GEBELİKTE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINA DİKKAT

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir