genç çiftçi kayıt olamıyorum / Hangi Harcamalar Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisine Konu Edilebilir

Genç Çiftçi Kayıt Olamıyorum

genç çiftçi kayıt olamıyorum

Genç çiftçi projesi şartları nelerdir? Başvuru nereden yapılır?

Bir açıdan da köyden kente sürekli olarak devam eden göçün önüne geçerek, genç nüfusa kırsal alanda istihdam yaratmak amacını taşıyan genç çiftçi projesinin uygulama esasları doğrultusunda tarımın çağdaş yöntemlerle yapılması, düşük maliyetlerle kırsal kesimde yaşayan ailelerin hatırı sayılır miktarda kazanç elde etmesi sağlanabilir.

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİNİN ŞARTLARI NELERDİR?


* T.C. vatandaşı olmak

* 18 yaşından büyük ve 41 yaşından küçük olmak

* Okur-yazar olmak

* Herhangi bir işte ücretli bir şekilde çalışmıyor olmak

* Vergi mükellefi olmamak

* 15 büyük veya 50 küçükbaş hayvandan fazla hayvana sahip olmamak

* Arıcılık projeleri için, elliden fazla kovan sahibi olmamak

* Aynı hibe programından daha önce faydalanmamış olmak (Aile üyeleri de bu kapsama dahil ediliyor.)

* Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmamış olmak

Başvuru için gereken belgeler nelerdir?

* SGK'dan alınacak ücretli olarak çalışılmadığını ispatlayan belge

* Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi

* Proje hakkında gerekli bilgilerin mevcut olduğu form

* Hibe başvuru dilekçesi

* Okur yazarlık belgesi

* Taahhütname

Genç çiftçi başvurusu nereye yapılır?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen bir hibe programı olan genç çiftçi projesinden faydalanmak isteyen genç nüfusun önce Bakanlığın resmi internet adresi aracılığıyla programa ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bu sistemden gerekli bilgi ve dokümanlara da ulaşılması mümkün. Başvurular ise Bakanlığın duyuracağı tarihler arasında il ve ilçe tarım müdürlüklerine şahsen yapılacak. Adaylar, çiftçi kayıt sistemine aşağıdaki link aracılığıyla kayıtlarını gerçekleştirebilirler.

funduszeue.info

CANLI BORSA TAKİP EKRANI İÇİN TIKLAYIN!
ANLIK HİSSE SENETLERİ VERİLERİ, BORSA GRAFİK VE TEKNİK ANALİZ!

piyasalar

Genç Çiftçi Başvuruları Ne Zaman? Güncel!

Kırsal kalkınmayı destekleme kapsamında başlatılan Genç Çiftçi Projesi dahilinde çitçilerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe destekleri verilmektedir. Bu desteklerin yılında verilmeye devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmamıştır. Olası hibe desteği için çiftçilerimiz başvuru tarihlerini ve başvuruların ne zaman alınacağı merak ediyor. Kadın çiftçilere hibe, genç çiftçi yaş sınır, genç çiftçi kredisi, hibe başvurusu ile ilgili konuları yazımızın içeriğinde inceleyebilirsiniz.

Genç Çiftçi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan desteklemelerle, oluşturulan bir proje ile ilan edilen tarihlerde gerekli evraklarla başvuruda bulunan çiftçilere hibe desteği verilmektedir. İlgili Bakanlık tarafından hibe ödemesi ile ilgili tüm detaylar geçtiğimiz yıllarda sayılı tebliğname ile destekleme programı detayları Resmi Gazete&#; de yayınlanmıştır.

  • Genç Çiftçi Projesi dahilinde destek almak isteyenlerin başvuru adımlarını uygulaması gerekiyor.
  • Başvuruların kabul edilmesi için bir değerlendirme komisyonu kurulur.
  • Komisyon tarafından çiftçilerin destekleme kapsamına alınıp alınmayacağı belirlenirken daha sonra projeleri gerekli incelemelerden geçiriliyor.
  • Kurulun bu anlamda verdiği karar nihai oluyor.
  • Genç Çiftçi Projesinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin öncelikle ön kayıt yapmaları gerekiyor.

Tarım kredinin giriş sayfası üzerinden ön kayıt yapmak gerekiyor. Sisteme üyeliğiniz bulunuyorsa hemen giriş yapabilir, üye değilseniz kayıt olmanız gerekmektedir. Çiftçilerimiz tarafından en çok merak edilen konulardan bir tanesi ise e-devlet üzerinden ÇKS kaydının yapılıp yapılmadığıdır. e-Devlet kapısı üzerinden sadece başvuru sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Genç Çiftçi Projesi kapsamında verilen desteklerden yararlanmak için gerekli evraklar ile birlikte İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapmak gerekiyor. 

Genç Çiftçi Başvuru Dilekçesi

Aşağıda belirttiğimiz evraklar kesin başvuru aşamasında gerekli olacaktır. Ayrıca, hibe sözleşmesi aşamasında da yatırım yapılacak olan yerde ikamet ettiğinize dair belge ve yatırım yerine ait kira sözleşmesi ya da tapu belgesi gerekli olmaktadır. Başvuruları kabul edilen çiftçilerimiz hibe sözleşmesini imzaladıktan sonra kendilerine 3hibe verilecektir. Ön kayıt yaptıktan sonra sistem üzerinden başvuru formunun çıktısını alabilirsiniz.

  • T.C. kimlik belgesinin fotokopisi
  • Taahhütname
  • Diplomanız ya da okur yazar olduğunuzu gösteren belge
  • Başvuru dilekçesi
  • Proje tanıtım formu
  • Bir ücret karşılığı herhangi bir işte çalışmadığınızı gösteren belge (SGK&#; dan temin edilecek)

Genç Çiftçi Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir? isimli içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Genç Çiftçi Projesi Başvurusu Ne Zaman

Resmi Gazete&#; de yayınlanan sayılı tebliğ ile normal şartlarda sona ermişti ancak, yapılan düzenleme ile yasal izinlerini almamış olan çiftçilere ek süre tanınmıştır. Geçtiğimiz yıllarda Genç ÇiftçiProje&#; sine başvuru tarihi 31 Mayıs olarak belirlenmiştir. Bu süreye kadar genç çiftçilerin ön başvurularını tamamladıktan gerekli evraklar ile birlikte İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine giderek başvurularını yapmalıdır. Bu kapsamda çiftçimize hibe verilmişti. Yani genç çiftçilerimiz yıl içerisinde toplamda 67 bin TL hibe almıştı. Başvuru işlemleri tamamlandığında ve kazananlar için nihai liste hazırlandıktan sonra tarihler belirlenmişti. Kazananlar belirlendiğinde hibe sözleşmesi imzalanmıştı. Çiftçi bu sözleşmeyi imzalamaz ise hibe alamamıştı.. Başvuruların şahsen yapılmıştı. Ancak yılında verilecek hibe ile ilgili tebliğ name henüz yayınlanmamıştır.

Genç Çiftçi Projesi Başvuru Şartları Nelerdir?

Genç Çiftçi projesi dahilinde çiftçilerde aranan bir takım şartlar bulunmaktadır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Okur yazar olmak,
  • Genç Çiftçi yaş sınır olarak belirlenmiştir. (18 yaşından küçük ve 30 yaşından gün almış olanlar başvuru yapamaz.)
  • Örgün eğitim görmüyor olmak,
  • Katma Değer, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak,
  • Daha evvel bakanlık tarafından başlatılan hibe programlarından yararlanmamış olmak,
  • Cezai hükümlülük, askerlik görevi ve denetimli serbestliği olmamak,
  • Sosyal güvencesi olmamak ve gelir getirici herhangi bir işte çalışmamak ,
  • Maksimum 15 adet büyükbaş ve 50 adet küçükbaş hayvan sahibi olmak,
  • Arı yetiştiriciliği ve bal üretiminde 50 adetten fazla arılı kovan olmaması,
  • Arı ürünleri (arı sütü, ana arı, polen) üretimi yapacakların 50 adet arılı kovan sahibi olması ve arılarını bakanlık tarafından oluşturulmuş olan sisteme kaydetmeleri,
  • Daha evvel bakanlık tarafından verilen hibelerden yararlanma hakkı elde etmiş ancak sözleşmeyi imzalamamış ya da projesi iptal edilmiş olmamak,

Ayrıca, eşlerin de gelir getirici, sigortalı bir işte çalışmıyor olması, vergi mükellefi olmaması ve aktif olarak öğrenci olmamaları gerekmektedir.

Genç Çiftçi Projesi Hibe Konuları

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destekleme konuları aşağıda verilmiştir. Hibe desteği alacak olanların bu konularda yatırım yapmaları gerekmektedir.

Destekler bu konular için kullanılacaktır. Ayrıca bakanlık tarafından başvuruları kabul edilerek kendilerine hibe verilenler için yılda en az 1 kere yerinde inceleme yapılacaktır.

Hayvansal Üretim KonularBüyükbaş
 Küçükbaş
Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi
Arı ürünleri üretimi (polen, arı sütü)
İpekböceği yetiştiriciliği ve işletme kurulumu
Yumurta tavuğu (serbest sistem) yetiştiriciliği ve tesis kurulumu
Bitkisel Üretim KonularıKapama meyve bahçesi
 Fidan, fide süs bitkisi
Sera (Kontrollü örtü altı tarım)
Kültür mantarı
Çok yıllık yem bitkisi
Yöresel ürünle, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretilmesi, işlenmesi ve paketlenmesi Çok yıllık aromatik bitkiler
Organik ve iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim(coğrafi işaretli)

Şayet başvurularınız kabul edilir ve hibe almaya hak kazanırsanız geriye kalan tek aşama hibe sözleşmesini imzalamak olmaktadır. Sözleşmeyi imzalamazsanız bakanlıktan herhangi bir destek almanız mümkün olmayacaktır. Sözleşmeyi imzalamayanlar, yatırımları ile ilgili bakanlığa gerekli evrakları sunsalar dahi, kendilerine hibe desteği verilmeyecektir.

Genç Çiftçi Hibe Örnek Projeler

Bakanlık tarafından uygulanması zorunlu olan projeler aşağıdaki gibidir;

  • Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından (yumurta yetiştiriciliği) 80 metre kareden oluşan ve tavuğun yetiştirileceği tesislerin yapılması amacı ile hazırlanan projeler.
  • TİGEM tarafından zorunlu olarak temin edilmesi gereken ve işletme kapasitesini arttırmaya yönelik olarak yapılacak olan hayvansal projeler (manda yetiştiriciliği, sığır yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği, keçi yetiştiriciliği, kombine et, ırk veya melezleri)
  • Proje dahilinde yapılacak olan ekipmanlar alımları ve TAB tarafından karşılanması zorunlu olan projeler ( Arı yetiştiriciliği, bal üretimi ve arı ürünlerinin üretimi)
  • Canlı materyal ve ekipman alımlarının KOZABİRLİK tarafından karşılanacağı projeler ( 60 metre kare kapalı olan, 1 termometre, 4 paket yumurta ve adet dut fidanı dikecek kapasiteye sahip tesis yapımı için  hazırlanan projeler)

Bakanlık tarafından tavsiye edilen projeleri word. formatında bilgisayarınıza indirebilir ve projelerden ilham alarak kendinize ait özgün bir proje hazırlayabilirsiniz.

Seda Editör

Seda Editör

yılında İstanbul&#;da doğdum. İstanbul Üniversitesi&#;nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezunum ve 5 yıldır editörlük yapıyorum. Ekonomi bölümü editörüyüm.

FacebookPinterestLinkedInInstagram

Devlet Genç Çiftçiye 1 Milyon TL Kredi Veriyor! 2 Yıl Geri Ödemesiz! 18 – 41 Yaşında Olan Herkes Alabilir…

Devlet Genç Çiftçiye 1 Milyon TL Kredi Veriyor! 2 Yıl Geri Ödemesiz! 18 – 41 Yaşında Olan Herkes Alabilir…

Genç Çiftçi Kredisi, Türkiye'de tarım sektöründe genç girişimcilerin sayısını artırmak ve tarımsal üretime yönelik yatırımları desteklemek amacıyla sunulan bir kredi programıdır. Ziraat Bankası tarafından sağlanan bu kredi, genç çiftçilere TL'ye kadar finansman imkânı sunmaktadır.

Genç Çiftçi Kredisi, tarım alanında genç girişimcilerin sayısını artırmak ve tarımsal üretime yönelik yatırımları desteklemek amacıyla sunulan bir kredi programıdır. Ziraat Bankası tarafından sağlanan bu kredi, genç çiftçilere TL'ye kadar finansman imkânı sunmaktadır.  Devlet Genç Çiftçiye 1 Milyon TL Kredi Veriyor! 2 Yıl Geri Ödemesiz! 18 – 41 Yaşında Olan Herkes Alabilir… İşte kredi detayları

Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

#Devlet Genç Çiftçiye 1 Milyon TL Kredi, Genc çiftçi başvuruları ne zaman ?, Genç çiftçi Projesi şartları nelerdir?, Genç çiftçi den kimler yararlanabilir?, Genç çiftçi destekleri nelerdir?, Genç Çiftçi hibe desteği başvuru, Kadın çiftçilere hibe, Genç çiftçiye bin TL hibe şartları , Genç Çiftçi başvuru şartları, Genç Çiftçi yaş sınırı, Genç Çiftçi destekleri, Genç çiftçiye kayıt olamiyorum, üye olma sonlandırılmıştır. genç çiftçi, türkiye, Güncel Deutz Fahr Fiyat Listesi

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne e-Devlet'ten nasıl başvuru yapılır?

2,2 milyon çiftçinin yer aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne e-Devlet'ten 28 bin başvuru yapıldı. 

Bakanlığın, sosyal medya hesabından, e-Devlet kanalıyla ÇKS'ye yapılan başvuru sayısına ilişkin paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, uygulamanın başlangıcından itibaren son 24 saatte, 28 bin başvuru yapıldığı ve 31 bin ÇKS belgesi oluşturulduğu belirtildi.

Bakanlık tarafından ayrıca yapılan yazılı açıklamada, e-Devlet üzerinden ÇKS'ye başvuru sürecine ilişkin şu bilgiler verildi:

"Çiftçimiz, e-Devlet Kapısına kendi kimlik bilgileri ve şifresi ile giriş yapar. Hizmeti kullanabilmek için arama kısmına 'ÇKS' yazılır. Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu (Gerçek Kişi/Tüzel Kişi) hizmeti seçilir. Açılan ekranda ilk başvuruyu yapmak için 'Yeni Başvuru' butonuna tıklanır. Aydınlatma metni okunur ve aşağıda bulunan 'Onaylıyorum' kutusu işaretlenerek 'Devam Et' butonuna tıklanır. Açılan sayfada ÇKS sistemindeki kayıtlı bilgiler görüntülenir ve iletişim bilgileri kontrol edilir. İhtiyaç halinde bu ekran güncellenir. Kayıtlı araziler görüntülenir ve gerekirse ürün bilgileri 'Ürün Bilgisi Değiştir' butonu ile güncellenir. Son ekranda başvuruya ait tüm bilgiler görüntülenir. Başvuruya ait ilk destek ödemesinden mahsup edilecek başvuru ücreti görüntülenerek onaylanır ve başvuru tamamlanır. Tamamlanan başvuruları görüntülemek için 'Başvuru Listesi' butonuna tıklanır. Başvuruların listelendiği ekrandaki 'Başvuru Durumu' sütununda başvurunun durumu görüntülenebilir. Tamamlanan başvurular İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin değerlendirilmesi aşamasına geçer."

HİZMETTEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

e-Devlet Kapısı hizmetinden arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan, sadece ürün güncellemesine gidecek çiftçilerin yararlanacağını ifade eden Kirişci, sistemin, çiftçilerin kullanabileceği basit bir iş akışından oluştuğunu dile getirdi.

Hem gerçek hem de tüzel kişiliği haiz çiftçilerin yararlanacağı sistemin kolayca kullanılabilecek şekilde tasarlandığını belirten Kirişci, "İsteyen çiftçilerimizin il veya ilçe müdürlükleri üzerinden de başvuru yapabileceklerini ifade etmek isterim. Ürün beyan formlarındaki muhtar ve 2 azanın imzası, muhtarlarımızın da talepleri doğrultusunda çiftçilerimizin başvuru sürecini sadeleştirmek amacıyla kaldırılmıştır" diye konuştu.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Kirişci, ziraat odalarından her yıl alınan "çiftçi belgesi"nin, sadece ÇKS'ye ilk defa başvuran çiftçilerden isteneceğini de söyleyerek şunları kaydetti:

"Çiftçilerimiz bize başvurusunu yaparken aktif olarak ziraat odasına üye olduğunu da beyan edeceklerdir. Halen 1 Eylül'de başlayıp sonraki yılın 30 Haziran'ında son bulan, yani 10 ay süreyle devam eden başvuru süresi, başarılı bir üretim planlaması yapılabilmesi için 4 aya düşürülmüştür. Yani üretim yılı için başvurular 1 Eylül tarihinde başlamıştır ve 31 Aralık tarihinde sona erecektir. Her yıl başvuru tarihleri bu şekilde uygulanacaktır. 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapan çiftçilerimiz, ürün değişiklik bildirimlerini şubat ayı içinde yapabilecektir."

Üretim yılına ilişkin başvuru yapan çiftçilerin, e-Devlet üzerinden ÇKS belgesi alabileceklerini belirten Kirişci, bu belgenin resmi nitelikte olacağını, ayrıca bir onay aşamasına ihtiyaç duyulmayacağını ifade etti.

ÇKS BELGELERİ ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Kirişci, e-Devlet üzerinden alınacak ÇKS belgelerinden ücret talep edilmeyeceğini, çiftçilerin, arazi büyüklüklerine göre 9 ile 39 lira arasında değişen ve ÇKS başvurusunu yaparken ödedikleri başvuru ücretlerinin, beyan etmeleri halinde kendilerine verilecek tarımsal destek ödemesinden karşılanacağını söyledi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.