11 sınıf fizik umut öncül elektrik / Fizik Youtube Kanal Önerileri (Sınav Kazandıran!) » ÜniRehberi

11 Sınıf Fizik Umut Öncül Elektrik

11 sınıf fizik umut öncül elektrik

Merhaba bugün ÜniRehberi bu yazımızda sizler için fizik dersi üzerine Youtube&#;da ki kanalları incelemeye çalıştık. En iyisinden en kötüsüne kadar hepsine bakmaya çalıştık. Hangileri konuları tam olarak anlatmış, ses, görüntü kalitesi, anlatım şekli ve kanallar için gelen geri dönüşler üzerine güzel bir liste yaptık diyebilirim. Fizik en iyi kanal Fizik en iyi ders anlatan hoca diye aratmanıza gerek kalmayacak. Hadi hiç vakit kaybetmeden fizik youtube kanal önerilerine geçelim.

Fizik En İyi Youtube Kanalları

VIP FİZİK

Fizik dersine ait her şeyi bulabileceğiniz bir kanaldır. Tüm konuların düzenli anlatımları, düzenli soru çözüm videoları bulunmaktadır. Ayrıca konu anlatım ve soru çözüm videolarının PDF&#;lerini de sizler için paylaşmaktadır.

UMUT ÖNCÜL

Uzun süredir Youtube içerisinde olan Umut Öncül hocamız fizik için önerilebilecek kaliteli kanallardan biridir. Eğlenceli konu anlatımı ve yüzlerce test çözümü yaparak sizlere sınava hazırlıyor.

ERTAN SİNAN ŞAHİN

Güncel kanallar arasında yer almaktadır. Soru çözüm videoları size çok katkı sağlayacaktır. Yaptığı soru çözüm videolarının PDF dosyalarını da yayınlamaktadır.

ALTUĞ GÜNEŞ FİZİK

Konu anlatım tarafında güzel videoları bulunmaktadır. Bunun yanında öğrencilere özel Rehberlik & Tavsiye videoları da bulunmaktadır.

FİZİKLEBARIŞ

Fizik dersine ait her şeyi bulabileceğiniz bir kanaldır. Tüm konuların düzenli anlatımları, düzenli soru çözüm videoları bulunmaktadır. Ayrıca konu anlatım ve soru çözüm videolarının PDF&#;lerini de sizler için paylaşmaktadır.

FİZİK MAKİNESİ

Konu anlatımı dışında MEB Kazanım Testleri, denemeleri, çıkmış soruları gibi çalışmalarla öğrencilerin öğrenmelerini pekiştirerek, her konu için yüzlerce soru çözerek sınava hazırlamaya çalışıyor. Ayrıca kullandığı belgeleri PDF olarak sizinle paylaşıyor.

BENİM HOCAM &#; BARIŞ AKINCIOĞLU

Hocamız sınıf ortamında videolar çekmektedir. Konu anlatım videolarını genel olarak soru çözümleri üzerinden yapmaktadır. Çektiği videolar günceldir.

Umarım sizin için yararlı bir liste olmuştur. Elimizden geldiğince güncel ve kaliteli kanallara yer vermeye çalıştık. Bu liste içinde olmayan ve sizin severek izlediğini kanallar varsa yorum kısmına yazabilirsiniz.

Yarı iletken Teknolojisi konu anlatımı video 12 .sınıf fizik

Yarı İletken Teknolojisi 1. Bölüm Umut Öncül

Yarı İletken Teknolojisi 2. Bölüm Umut Öncül

Yarı İletken Teknolojisi 3. Bölüm Umut Öncül

Görüntüleme ve Yarı İletken Teknolojileri Hocalara geldik

PET (Pozitron Emisyon Tomografi si) Görüntüleme Cihazı
PET, nükleer tıpta kullanılan görüntüleme yöntemlerinin en gelişmişi- dir. Vücuda verilen radyoaktif madde tarafından salınan pozitronların atomların serbest elektronlarıyla yok olma tepkimesi yapmasıyla gama ışınları açığa çıkar. PET, açığa çıkan gama ışınlarının dedektörler tarafından tespit edilip bilgisayarda görüntüye dönüştürülmesidir. Özellikle onkolojik hastalıkların teşhis ve tanısında kullanılan PET cihazlarında (Görsel ), tüm vücudun üç boyutlu görüntüsü elde edilerek organların fonksiyonel aktivitelerinin incelenmesi sağlanır. PET yaptıracak hasta, öncesinde en az 6 saat bir şey yiyip içmemelidir. Aç gelen hastanın kan şekeri ölçülür. Kan şekeri istenilen değerde ise normal şeker molekülünün Flor radyoaktif maddesiyle birleştirilmiş şekli olan FDG (Fluoro Deoksi Glukoz-Flour Deoksi Glikoz) radyoaktif sıvısı damar yoluyla hastaya verilir ve sıvının dağılması beklenir. Kanser hücreleri, sağlıklı hücrelere göre daha hızlı büyüdüğünden daha çok şeker molekülüne bağlanma ihtiyacı duyar ve daha çok şekere bağlanmış tümörlü hücrelerin ışıması sağlıklı hücrelerden fazla olur. Yayılan ışımalar yardımıyla vücudun üç boyutlu görüntüsü alınır. Radyoloji uzmanı tarafından raporlanan görüntü ilgili doktora gönderilir.Türkiye’de PET ilk kez yılının sonlarına doğru kullanılmaya başlanmıştır

Bilgisayarlı Tomografi
BT (Bilgisayarlı tomografi), X-ışınları yardımıyla tanılama ve teşhis için kullanılan bir radyolojik inceleme yöntemidir. BT, kesitsel görüntü alınmasına imkân verir ve röntgenin çözemediği yumuşak doku kontrastına sahip olduğundan dokuların birbirinden ayrı görülmesini sağlar. Bilgisayarlı tomografi cihazı, vücudun herhangi bir bölgesinin kesit görüntüsünü oluşturma kabiliyetine sahip elektromanyetizma ilkeleriyle çalışan bir cihazdır (Görsel ). İncelenecek bölgeye X-ışınları gönderilir. Her bölgenin madde yoğunluğu farklı olduğu için gönderilen X-ışınları farklı oranlarda geçişler yapar. Bu geçişler sonucunda elde edilen veriler bilgisayarda işlenir ve elde edilen BT görüntüsü sağlıklı dokularla karşılaştırılarak teşhis konulur (Görsel ).

Ultrason (US) Cihazı
Ultrason yüksek frekanslı ses dalgasıdır. İnsan kulağı saniyede 20 Hz &#; 20 KHz aralığındaki sesleri duyarken ultrason frekansı 20 KHz in çok üstündedir. Ultrason cihazları tıp alanı (Görsel ), denizcilik, maden aramaları, endüstri, savunma sanayisi ve daha birçok alanda görüntüleme amaçlı kullanılmaktadır. Tıpta kullanılan ultrason cihazında ses dalgası transdüser (prob) içeri- sindeki piezoelektrik kristalince oluşturulur (Görsel ). Oluşturulan ses dalgaları ilgili alana gönderilerek yansımaları incelenir. Organlardan yansıyarak transdüsere geri dönen dalgalar, transdüserde elektrik sinyallerine ve sonrasında da ekranda görüntüye dönüştürülür. Ultrason cihazı hareketli organ görüntüsü alımında da kullanılabildiği için tıp alanında hastalıkların teşhisinde yaygın olarak kullanılır. Ultrason cihazlarının geliştirilmesi Paul-Jacgues ve Pierre Curie’nin yılında piezoelektriği keşfetmesiyle başlar. Bu buluştan 35 yıl sonra ilk ultrason cihazı Paul Langevin (Pol Langevin) tarafından geliştirilir. Denizlerde güvenli yolculuk yapmak için kullanılan ultrason cihazı daha sonra medikal amaçlarla da kullanılmaya başlanmıştır.

Radarlar
Radar kelimesi radyo algılama ve ölçme anlamına gelen “Radio Detection and Ranging” (Radyo Dıtekşın end Renjik) kelimelerinin ilk harflerinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Radarların hava trafik kontrolü (Görsel a), navigasyon, hava durumu, yer altı resimleme, füze savunma (Görsel b), araç hız sensörleri (Görsel c), okyanus ve hava gözlemleme, erken hava saldırı uyarısı gibi birçok kullanım alanı vardır.

Radyo dalgaları, ilk defa radarlarda kullanılmıştır. Günümüzde ise radarlarda mikrodalgalar kullanılmaktadır. Radar anteninden hedefe mikrodalga sinyalleri gönderilir. Hedeften yansıyıp dönen mikrodalga sinyalleri alıcı cihaz tarafından algılanır. Elde edilen bilgiler cismin uzaklığı, yönü, şekli ve sürati hakkında bilgiler içerir. Nicola Tesla (Nikola Tesla) yılında elektromanyetik dalgaların yansıması ile hareket eden bir cismin algılanabileceği fikrini ortaya atmıştır. Christian Hulsmeyer (Kristian Hulsmeyır) su üzerindeki trafiği denetlemek için “telemobiloskobu” icat ederek ilk pratik radar denemesini gerçekleştirmiştir.

Sonar Cihazları
Sonar cihazlarında (Görsel ) ses dalgalarının yansımasından yararlanılarak görüntüleme elde edildiği için çalışma prensibi ultrason cihazlarına benzer. Sonar cihazı denizcilikte ve arkeolojide kullanılmaktadır. Denizcilikte balık sürülerinin saptanması ve su derinliğinin ölçülmesi amacıyla kullanılır. Sonar cihazlarında yüksek frekanslı ses dalgaları belli bir bölgeye gönderilir. Ses dalgaları gönderilen yüzeyden yansır. Yansıyan ses dalgaları cihaz tarafından algılanarak elektrik akımına çevrilir ve monitörde görüntülenir.

Termal Kameralar
Sıcaklığı o C nin üzerindeki tüm nesneler termal ışıma yapar. Nesnelerin sıcaklığına göre yayınlanan ışınların dalga boyu değişir. Canlı ve cansız varlıkların yaydığı termal ışımalar elektromanyetik dalga spektrumunun kızılötesi (infrared) bölgesine karşılık gelir. Bu nedenle göz tarafından algılanamaz. Bu ışımalar sayesinde canlı ve cansız varlıkların yaptığı termal ışımaları algılayan cihazlara termal kamera denir. Termal kameralarda farklı sıcaklık değerleri ekranda farklı renkte görüntü oluşturur. Oluşan görüntüde soğuk bölgeler mavi, sıcak bölgeler sarı renkte görülür. Böylelikle sıcakkanlı canlılar hem gündüz hem de gece rahatlıkla görülebilir. (Görsel ). Termal kameralar tıp, askeri alan ve savunma sistemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

LCD ve Plazma Teknolojilerinde Fizik Biliminin Yeri
Fizik bilimindeki gelişmeler teknolojinin gelişmesini hızlandırırken teknoloji alanındaki gelişmeler de fizik biliminin gelişmesini hızlandırarak günlük hayatı kolaylaştırır. Bu gelişmelerden biri de LCD (Liguid Crystal Display-Sıvı Kristal Ekran) ve plazma teknolojisidir. İnsanlar etkin olarak kullandıkları haberleşme araçları üzerinden (bilgisayar, TV, cep telefonları gibi) ekran teknolojisi ile büyük oranda etkileşim içerisindedirler. Bu alanda yakın zamana kadar görüntü ekranı olarak kullanılan ve katot ışını tüpü anlamına gelen Cathode Ray Tube (Katod Rey Tüb) kısaca CRT teknolojisi yerini daha ince, daha hafif ve düz ekran teknolojisine sahip olan LCD ve plazma teknolojisine bırakmıştır.

LCD Teknolojisi
LCD teknolojisi dizüstü bilgisayar (Görsel ), tablet, televizyon ve akıllı telefon gibi cihazlarda kullanılan bir görüntü teknolojisidir. LCD teknolojisinin yapısında sıvı kristaller bulunur. Sıvı kristaller sıcaklık değişimlerine çok duyarlıdır. Sıcaklık değişimi sonucunda değişik renk tonlarının elde edilmesi sağlanır. LCD ekran (Şekil ), plastik bir tabaka içindeki sıvı kristallerin ışığı yansıtması ilkesiyle çalışmaktadır. LCD panelleri, polarize filtreler arasında yüzbinlerce likit kristal hücreden oluşmaktadır. LCD ekranın her bir pikselinde sıvı kristal madde bulunur (Şekil a). LCD ekranların satır ve sütunlarında bulunan piksellerin her biri elektrotlara bağlıdır. Sıvı kristaller elektrik alan uygulanmadan önce ortak eksenlerine göre gelişi güzel kıvrılmış olarak dizilir. Elektrotlar yardımıyla gerilim uygulandığında oluşan elektrik alan nedeniyle sıvı kristaller ortak eksene paralel ve düz bir biçimde sıralanarak net görüntü elde edilir (Şekil b).

Plazma Teknolojisi
Plazma teknolojisi (Görsel ) görüntü kalitesi, parlak resim görüntüsüyle pastel renklerin daha iyi gösterilmesi için geliştirilmiş bir görüntüleme teknolojisidir. Plazma ekranlar da LCD ekranlar gibi piksellerden ve R-G-B renk piksellerinden oluşur (Şekil ). Plazma teknolojisinde her piksel içerisinde özel bir gaz (neon-ksenon) ile dolu cam bölmeler bulunur. Cihaza elektrik verilerek özel gaz karışımı maddenin dördüncü hâli olan plazma hâline dönüşür ve ultraviyole (morötesi) ışın yaymaya başlar. Daha sonra bu ışın kırmızı, yeşil ve mavi renkli (R-G-B) fosfor tabakasına çarparak görünür ışık oluşturur ve net bir görüntü elde edilir.

Tonguç Akademi'nin üniversiteye hazırlanan öğrenciler için özellikle oluşturmuş olduğu bu YouTube kanalında konular son derece düzenli ve gayet renkli bir anlatım ile öğrencinin sıkılmasının önüne geçilmeye çalışılmış ve diğer YouTube kanallarına alternatif olma niteliği taşıyor. 

Yine bir çok dersten video içeriği barındıran bu kanalda fizik dersleri Mustafa Maraş tarafından slayt üzerinden anlatılıyor ve sorular da bizzat akıllı tahtanın üzerinde çözülüyor. Genel olarak baktığımızda gayet anlaşılır şekilde Fizik dersini öğreten bu hocayla ve kanalla ilgili öğrencilerin izlenim ise oldukça olumlu.


6) Dersler Cepte



Bu YouTube kanalında ise Fizik derslerini Zafer Hocadan alıyorsunuz. Zafer hocayı araştırdım ve kendisinin gerçekten bu işi hakkıyla yapan nadir hocalardan biri olduğunu farkettim. Kendisi öğrenciyi sıkmamak için anlattığı kağıdı harika resimlerle süsleyen ve her videosu emek kokan hocalardan bir tanesi. Yine diğer hocaların anlatımını beğenmeyenler için harika bir alternatif olacaktır.

7) Fizik Makinesi

Fizik makinesi de kendine özgü videolar çeken Mücahit hocamızın YouTube kanalı. Renkli içeriğiyle ve dijital anlatımıyla hem öğrencinin dikkatini toplamasına hem de dersi anlamasına yardımcı oluyor. Kendi sınava hazırlık dönemimde bizzat dinleme fırsatına erişememiş olsam da,Fizik Makinesi  TYT-AYT'ci arkadaşlar için iyi bir fırsat.

Umarım bu YouTube kanalları ile kendi tarzınızda anlatan hocayı bulmanıza katkım olmuştur,bir sonraki yazıda görüşmek üzere,iyi çalışmalar.



fizik konu anlatımı pdf,fizik konu anlatımı,fizik konularıfizik konuları tyt,fizik konu anlatımı 9. Sınıf,fizik konu dağılımı,fizik konu anlatımı Sınıf,fizik konuları lys,fizik konuları ayt,fizik konu anlatım,fizik konu anlatımı video,fizik konu anlatımı sınıf,fizik konu başlıkları,fizik konu başlıkları tyt,fizik konu dağılımı tyt,fizik konu denemeleri,fizik konu dağılımı yks,fizik konu dağılımı ,fizik konu dağılımı ,fizik konu dağılımı tyt ayt,fizik konu dağılımı lys,fizik konu dağılımı ayt,fizik konu dağılımı ygs,fizik elektrik konu anlatımı,fizik enerji konu anlatımı,fizik hareket konu anlatımı,fizik hareket konu anlatımı pdf,fizik hacim konu anlatımı,fizik hareket konu anlatımı 9.sınıf,fizik hız konu anlatımı,fizik ilk konu,fizik ilk konu 9 sınıf,fizik konu listesi,fizik lys konu dağılımı,fizik lys konu anlatımı,fizik lys konu anlatımı pdf,fizik lambalar konu anlatımı,fizik lys konu soru dağılımı,fizik manyetizma konu anlatimi,modern fizik konu anlatımı,modern fizik konu anlatımı pdf,fizik mekanik konu anlatımı,fizik manyetizma konu anlatımı,fizik momentum konu anlatımı,fizik mekanik konu anlatımı pdf,fizik mercekler konu anlatımı,fizik makaralar konu anlatımı,fizik konu notları,fizik konu pdf,fizik pdf konu anlatım,fizik patlamalar konu anlatımı,fizik palme konu anlatımı pdf,fizik palme konu anlatımı,fizik prizmalar konu anlatımı,fizik palme konu anlatım,fizik prizmalar konu anlatımı sınıf konu anlatımı,sınıf fizik konu anlatımı,tyt fizik konu tekrarı,9. sınıf fizik konu tekrarı,tyt fizik konu anlatımı ,tyt ayt fizik konu anlatımı,fizik yks tyt konu anlatımı,ygs fizik konu anlatımı,yks fizik konu anlatımı ,fizik ayt konu anlatımı zafer hoca

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası