köpekler kuyruğunu neden ısırır / Köpekler Neden Kuyruklarını Isırıyor?

Köpekler Kuyruğunu Neden Isırır

köpekler kuyruğunu neden ısırır

Köpekler Neden Kuyruklarını Kovalar ve Isırır?

Bazı köpeklerin sık sık kuyruklarını kovaladıklarını ve ısırdıkları görmek mümkündür. Kimi köpeklerde ise bu duruma nadir rastlanır. Kuyruk kovalama ve ısırma köpek sahipleri tarafından zararsız bir oyun gibi görülebilir. Fakat bu ısırma ve kovalama davranışı kötü bir belirti ve ciddi bir problemin habercisi de olabilir. Karşılaştığınız bu hareketin masum bir oyun mu yoksa bir rahatsızlığın işareti mi olduğunu anlamak için nedenlerini bilmek çözüm yolu bulmak açısından faydalı olacaktır.  

köpek kuyruk kovalama

Köpeklerde Kuyruk Kovalama Davranışının Nedenleri

Köpekler, bazen hiçbir sebep yokken kendi etraflarında dönerek kuyruklarını yakalamaya ve ısırmaya çalışırlar. Köpeğiniz bunu çok nadir yapıyorsa sadece oyun oynuyor olabilir. Bunun içgüdüsel bir davranış ve eğlenceli bir oyun olduğu çıkarımına yavru köpekleri gözlemlediğimizde ulaşabiliriz. Yavru köpekler bedenlerini tanımak ve kendi sınırlarını keşfetmek için kuyruklarını kovalarlar ancak kuyruk kovalama çok sık tekrarlanıyorsa ve kendini yaralayacak şekilde sonuçlanıyorsa bir soruna dönüştüğü açıktır. Daha çok büyük ırk köpeklerde rastlanılan kuyruk kovalama ve ısırma davranışı çeşitli nedenlere dayanmaktadır. Bu nedenler psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklardan kaynaklıdır.

Fiziksel Nedenler

Köpeklerin kuyruklarını yakalamaya çalışmaları ve ardından da kuyruğu kendilerini yaralayacak biçimde ısırmaları fiziksel bir rahatsızlığın işareti olabilir. Köpekte bu davranış esnasında hırlama, havlama ve agresyon gösterme de varsa durum ciddi demektir. Kuyruk bölgesinde ortaya çıkan mantar, pire ve kene gibi parazitler, alerji ya da başka bir deri hastalığı nedeniyle köpekler kuyruklarını ısırarak kaşımaya çalışırlar. Özellikle alerjik durumların tespiti çok zordur. Bu nedenle köpeğinizin neye alerjisini olabileceğini gözlemlemeniz gerekir. Alerji dışında köpeğiniz kuyruğundaki bir yaradan muzdarip de olabilir. Ayrıca dış parazitler, omurga sorunları ve bağırsak hastalıklarının sebep olduğu bir rahatsızlık da köpeğiniz kuyruğuna yönelmesine neden olur.

Psikolojik Nedenler

Herhangi bir fiziksel sorunu olmadığı halde köpeğiniz kuyruğunu yakalamaya ve ısırmaya devam ediyorsa bunun kaynağı psikolojiktir. Köpekler, strese girdiklerinde ve mutsuz olduklarında bu davranışta bulunabilirler. Can sıkıntısını gidermek, küçük alanlarda yaşamanın bunalımdan kurtulmak, yalnız kaldığı ve sosyalleşemediği için oyun arayışına girmek kuyruk kovalamanın olası psikolojik nedenleridir. Ayrıca dışarı çıkmayan ve sürekli kapalı mekanlarda kalan köpeklerde de bu harekete çok sık rastlanır. Nedeni ne olursa olsun kuyruk kovalama ve ısırma davranışını keşfeden köpeklerde bu hareketin çokça tekrarlanması süreklilik arz ederse obsesyon haline gelebilir.

köpek kuyruk ısırma

Köpeklerinin Kuyruk Kovalama ve Isırma Davranışını Önlemenin Yolları

Köpeğinizin kuyruk kovalaması ve ısırması çok fazla tekrarlanıyor ve köpeğiniz aslında bunu oyun oynamak için yapmıyor, kendine zarar veriyorsa bu davranışın sönümlenmesi gerekir. Köpeğiniz için olumsuz sonuçlar doğuracak bu hareketin önüne geçmek için önce nedenlerini tespit etmeniz gerekir. Köpeğinizi iyice gözlemledikten sonra fiziksel bir sıkıntısı olup olmadığını anlamak ve bu konuda veteriner hekiminizden destek almak zaruridir.

Eğer sorun psikolojik kaynaklıysa köpeğinizle geçirdiğiniz zamanı arttırmalı ve köpeğinizin ne derece mutlu olduğuna bakmalısınız. Köpekler küçük mekanlarda kapalı kalmaya uygun canlılar değillerdir. Onu daha çok dışarı çıkarmaya, sosyalleşmesini sağlamaya ve yalnız bırakmamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca köpeğinize sevgi göstermeniz ve ona zaman zaman köpek ödül mamaları vermeniz de onu mutlu edecektir.  


Köpeklerde Davranış Bozuklukları ve Çözümü hakkındaki yazımız da ilginizi çekebilir.

Köpekler Neden Kuyruklarını Isırır?

3 dakika

Köpekler kuyruklarını ısırdıklarında bunu zararsız bir oyun olarak görmek kolaydır, ancak bazen bu, hayvanın iyiliği için çözülmesi gereken bir problemdir.

Köpekler Neden Kuyruklarını Isırır?

Son Güncelleme: 24 Mart,

Köpekler kuyruklarını ısırdıklarında ya da dönerken yapmaya çalıştıklarında, bu genellikle büyük bir eğlenceye önayak olur ve sosyal ağlar bu tür videolarla doludur. Bu davranış mutlaka sorunlu değildir, ancak bir bozukluk olup olmadığını belirleyebilmek için neden oluştuğunu bilmek önemlidir.

Bu yazıda, bu davranışı açıklayacağız ve ne zaman bir uzmana gitmeniz gerektiğini anlatacağız. Bu konuyla ilgileniyorsanız veya köpeğiniz bu davranışı sergiliyorsa, daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

Doğal davranış

Köpekler kuyruklarını ısırdıklarında, bu her zaman patolojik davranışlarla uğraştığımız anlamına gelmez. Oyun yoluyla kendi vücutlarını keşfetmenin bir yolu olarakkuyruk peşinde koşmaya alışkın olan yavru köpeklerde durum böyledir. Hayvan sadece arkasında hareket eden bir şey görür ve onu yakalamaya çalışır.

Bu davranış yetişkinliğe kadar devam ederse, o zaman köpek bunu yaptığında ona özel dikkat gösterdiğinizi hissettiği için veya herhangi bir şekilde bu davranışı ödüllendirmiş olduğunuz için onu pekiştiriyor olabilirsiniz. Bu durumlarda, köpeği görmezden gelmelisiniz ve davranış zamanla kaybolacaktır.

Bazen sahipler, sadece köpeğe ilgi göstererek sorunlu davranışları pekiştirir.

Köpekler neden kuyruklarını ısırır?

Köpekler kuyruklarını ısırdığında: Ne zaman endişelenmeli

Yavru köpekler dışında, yetişkin bir köpeğin kuyruğunu ısırması ve kovalaması endişe kaynağı olmalıdır (özellikle de bunu takıntılı bir şekilde yapıyorsa). Bir köpeğin bu davranışı sergilemesinin farklı patolojik nedenleri vardır. Aşağıdaki bölümlerde size bunlardan bahsedeceğiz.

Fiziksel sağlık sorunları

Bölgedeki ağrı, kaşıntı ve diğer hoş olmayan hisler, genellikle köpeğin onları rahatlatmak için kuyruğunu kovalamasına neden olur. En yaygın fiziksel problemler şunlardır:

  • Dış parazitler: Köpeğin o bölgede parazitleri varsa (örneğin pire veya keneler) ondan kurtulmaya çalışıyor olabilir. Geçmeyen kaşıntı, bölgeyi sürekli kemirmesine neden olur.
  • Yaralar: Kuyruk derisindeki bir yara veya yabancı cisim hayvanın ağrısına neden olur ve bölgeyi yalamaya çalışır.
  • Perianal bez sorunları: Anüsün her iki yanında bulunan bu bezler dışkıyı dışarı çıkarken yağlamaya ve diğer köpeklere koku bilgisi göndermeye yarar. Tıkanırlarsa, enfekte olurlarsa veya başka rahatsızlıklar geliştirirse, köpek rahatsızlığı hafifletmek isteyecektir. Bu durumlarda, kuyruğunu ısırmasının yanı sıra anüsünü yerde sürüklediğini görebilirsiniz.
  • Cilt sorunları: Alerjiler, uyuz veya viral enfeksiyonlar, köpekler kuyruklarını ısırdıklarında kaşıntı ve batmaya neden olduklarından en tipik sorunlardan bazılarıdır.
  • Fıtıklaşmış diskler ve diğer omurga sorunları: Bu tür patolojiler sırtın kaudal bölgelerinde ağrıya veya karıncalanmaya neden olabilir. Bu hislerle karşı karşıya kalan köpek, ağrının nedenini belirlemeye ve hafifletmeye çalışmak için arkasını döner.

Davranışsal nedenler

Hayvan stres, endişe veya diğer olumsuz zihinsel durumlar altındaysa, basit bir oyun olan şeyin bir alışkanlığa dönüşmesi olasıdır. Bunun arkasındaki nedenler çeşitlidir ve fiziksel olanlarla aynı dikkati gerektirir:

  • Stimülasyon eksikliği: Bazen köpekler can sıkıntısını gidermek için kuyruklarını ısırırlar.
  • Yalnızlık ve sevgi eksikliği: Kuyruk peşinde koşma, terk edilme ve sosyalleşme eksikliği duygularının fiziksel yansıması olabilir.
  • Hapsedilme: Hiç dışarı çıkmayan köpeklerde, kuyruklarını kovalamak, egzersiz ve uyarı eksikliğinin ürettiği aşırı enerji karşısında bir tür arınma şeklidir. Stereotipler, hapsedilme koşulları altında hemen hemen tüm türlerde bulunan patolojik davranışlardır.
  • Davranışı pekiştirme ve dikkat çekme: Köpek kuyruğunu kovalarken sizin ona dikkat ettiğinizi öğrendiyse, bunu sizin fark etmenizi istediği zaman yapacaktır.

Köpekler kuyruklarını ısırdığında ne yapmalı?

Köpeğinizin bu davranışı gösterdiğini düşünüyorsanız ve bunun bir tür soruna işaret edebileceğini düşünüyorsanız, öncelikle buna neyin sebep olduğunu bulmanız gerekir. En iyi çözüm veterinere gitmektir. Elemek isteyecekleri ilk şey fiziksel nedenlerdir ve eğer sorunun kaynağı fizikselse, tedaviye başlayacaklardır.

Tersine, bu psikolojik bir sorunsa, o zaman en iyi seçenek her zaman bir köpek eğitimcisidir. Onların yardımıyla, köpeğinizi etkileyen stres etkenlerini tanımlayabileceksiniz ve bu nedenleri düzeltmek için kaynaklar alacaksınız. Herhangi bir hastalık gibi, davranış bozuklukları da dikkat ve iyileşme süreci gerektirir.

Bir köpek kendi kuyruğunu ısırır.

Son ipucu her zaman önlemedir. İyi bir diyet, parazitlerden arındırma ve güncel aşıların yanı sıra periyodik veteriner kontrolleri, gelecekteki davranış problemlerini önlemek için en iyi çözümdür. Ayrıca koruyucu hekimlik, uzun vadede paradan (ve sorunlardan) tasarruf sağlar ve size kaynaklarınızı ve zamanınızı köpeğinizle güzel vakit geçirerek geçirme fırsatı verir.

İlginizi çekebilir

Köpeğiniz kuyruğunu kovalıyor mu? Bu çok ilginç bir davranış, ancak acilen tedavi edilmesi gerekiyor çünkü ilk başta komik görünse de, aslında hayvan bize bir şeyler söylemeye çalışabilir; ancak o zaman neden böyle davrandığından emin olabiliriz.

Öyleyse bilelim köpekler neden kuyruklarını ısırırlar.

Indeks

Can sıkıntısı

Tek başına çok fazla zaman geçiren veya yapacak hiçbir şey yapmayan köpek, mobilyaları tahrip etmeye, bahçede delikler açmaya veya kuyruğunu kovalamaya başlayabilir. Köpeği ilgilendiren hiçbir şey yoktur, bu yüzden başka bir şeyle meşgul olmaya çalışacaktır. Tüylülerin yokluğumuzda eğlenmesi için önlemler alınmadıkça, sorunun obsesif kompulsif bir bozukluk geliştirene kadar artabileceğini bilmek önemlidir. Bundan kaçınmak için Kong tipi oyuncaklar onu bir süre meşgul edecek köpek mamasıyla doldurulabilir. Ve geri döndüğümüzde onu uzun bir yürüyüşe çıkar

Nostalji

Kısa süre önce annelerinden ayrılmış olan yavrular, kuyruklarını kovalamayı alışkanlık haline getirebilir ve bu da onların oyun için "yeni arkadaşları" haline gelir. Önceki durumda olduğu gibi, arkadaşımızın oyun arkadaşı olmalıyız. Bu yüzden her gün onunla biraz zaman geçireceğiz.: alması için ona bir top atacağız, bizi çekmesi için ona bir ip vereceğiz, bakması için yere köpek ikramları atacağız Neyse, tutmak için yapabileceğimiz çok şey var onu şimdi eğlendiriyordu ve bir zamanlar bir yetişkin.

Diğer köpeklerle hiçbir ilişkisi yoktur

Bir köpeğin kendi türünden başkalarıyla hiçbir ilişkisi olmadığında, bazen kuyruğu kovalamak gibi garip davranışlar ortaya çıkar. Köpekler, türlerinin diğerleriyle temas kurması gereken sosyal hayvanlardır, bu nedenle koşum takımını (veya tasmayı) ve tasmasını takacağız ve onu yürüyüşe çıkaracağız, diğer tüylü olanlara yaklaşmasına izin vererek.

Kaşıntılı hissediyorum

Köpeğinizin kuyruğunu kovalamasının bir başka nedeni de kuyruğunun dibinde veya bölgede kaşıntılı veya tahriş olmuş hissetmesidir. Genellikle oturup popoyu yere sürükleyen ve anüs bölgesini kabaca yalama gibi diğer davranışlar eşlik eder. O şekilde davranmaya başladığını görürseniz, onu veterinere götürmekte tereddüt etmeyin.

Kuyruk kovalayan bir köpek eğlenceli görünebilir, ancak gördüğümüz gibi neden durması gerektiğini anlamak önemlidir.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası