incir sütü nasıl toplanır / İncir sütünün faydaları nelerdir? Siğil için incir sütü nasıl kullanılır? - Haber 7 SAĞLIK

Incir Sütü Nasıl Toplanır

incir sütü nasıl toplanır

Blog İstatistikleri

large (3)

İncir Faydaları ve Tıbbi Etkileri

Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. İçerdiği protein ile hücreleri tamir edip yenilemesi de incir faydaları arasındadır. Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir. İncir faydaları arasında yüksek lif içeriği göz önünde bulundurularak bağırsakları yumuşatması, sindirim sistemini hızlandırması, kabızlığa iyi gelmesi ve müshil etki yapması da sayılabilir. Basur (hemoroid) tedavisinde de bu şifalı meyve kullanılabilir. Birçok kanser türüne karşı koruyucu etki yapar. Özellikle bağırsaklardaki rahatsızlıklara iyi geldiği için bu şifalı meyvenin kolon kanserini önlediği belirtilir.

İncir Faydaları Nelerdir?
Vücut için birçok faydası bulunmaktadır. Kandaki yağ oranını dengeleyerek kolesterolü düşürücü etki yapması incir faydaları arasında sayılabilir. Yağ oranının dengelenmesiyle birlikte kalp ve damar hastalıkları da engellenmiş olur. Kolesterolün engellenmesiyle birlikte kolesterolün birikebileceği bir organ olan böbrek de birikmesi ve böbrek yetmezliği hastalığının görünmesi engellenmiş olur. Bu şifalı meyvenin faydaları arasında kan şekerindeki ani değişmeleri engellediği, kan şekerini dengelediği de sayılabilir.

Zayıflamak amacıyla da kullanılabilecek olan incir, içerdiği yüksek lif oranı sayesinde kolay kilo verilmesini sağlar.
Bronşit hastalığı, kan yapıcı ve kolay hamile kalmak etkileri için bu şifalı bitkinin kürü uygulanmalıdır. Bronşit için incir kürü 10 gün boyunca 2 gün arayla 2 kez, kan yapıcı ve kolay hamile kalmak etkileri için ise 20 gün boyunca 1 hafta arayla 2 kez tekrarlanmalıdır.

Hemoroid (basur) ve çıbanların tedavisi için 5 adet taze yaprağı toplanır, güneş görmeyen ve havadar olan bir yerde kurutulur. Yapraklar kurutulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. 2 yemek kaşığı yaprak 2 bardak suda dk. kadar kaynatılır. Kaynayan suyun biraz ılınması beklenir ve bu suya bir bez batırılarak çıbanın veya basurlu bölgenin üzerine konur. Ayrıca hemoroid yani basur tedavisi için hazırlanan sudan günde bir bardak içilebilir.

Kabızlık için yaprağı dahilen kullanılmak üzere 50 gr. kuru yaprak 1 lt. suda kaynatılır, günde bardak içilir.

İncir Kürü Nasıl Hazırlanır?

İncir kürü hazırlamak için kuru incir kullanılmalıdır. 20 adet kuru incir alınır, yıkanır. Bir çaydanlığa bir lt. su konularak 15 dk. kadar kaynatılır. Daha sonra kaynayan suyun içine incirler atılır ve 15 dk. bu şekilde incirler kaynatılır. Kaynatılan incirler ocaktan alınarak kaynayan suyun soğuması beklenir. Sabah, öğlen ve akşam yemeklerinden önce birer bardak içilir.

İncir Sütü Nasıl Kullanılır?

İncir sütü halk arasında siğillere karşı kullanılmaktadır. Yaprağından çıkan süt, siğillere, basura ve vücuttaki yaralara sürülebilir. Ayrıca incir sütünün hazımsızlığı giderici etkisi de bulunur. Nezle, grip ve sıtma rahatsızlıkları için de sütü kullanılabilir.

Kuru İncir Nasıl Kullanılır?

kuru incir &#; İncir Faydaları Nelerdir?
Kuru incirin faydaları sayılacak olursa başlangıçta gribe karşı etkisi, öksürüğe iyi gelmesi ve balgam söktürmesi sayılabilir. Ayrıca kuru incirin çocuklara yedirilmesiyle, çocuklardaki kabızlık önlenebilir.

Herhangi Bir Hastalığımız Olmadan İnciri Hastalıkları Önlemek İçin Nasıl Kullanabiliriz?

Taze tüketime uygun olması ve kuru olarak da tüketilmesi sebebiyle kolaylıkla ulaşılıp tüketilebilecek bir bitkidir. Şeker hastalığına, bağırsak iltihaplarına ve hazımsızlığa iyi gelmesi sebepleriyle günde 5 tane kadar incir tüketilmesi tavsiye edilir. Böylece hastalıklara yakalanma riskleri azalacaktır.

İncir Zararları Ve Yan Etkileri

Sindirim sistemine etki ettiği için mide rahatsızlığı olanlar çok fazla tüketmemelidir. Ayrıca incir yedikten sonra ağız iyi yıkanmalıdır, incir sütü ağız kenarında yaralara neden olabilir.

Taze incir, incir meyvesinin ağaçta yeşil bir yapıdan renginin açılıp irileşerek olgun bir hale gelmesi sürecidir. Koyu yeşil rengi olgunlaşarak cinsine göre açık fıstık yeşili veya sarı renge dönüşür. Taze incir iyice yumuşayarak elle tutulduğunda içine doğru büzülür ve sertliği iyice azalmış olur. Tam olgunlaşmamış taze incir sertliğini korur ve böyle tüketildiğinde yapısında çokça bulunan incir sütü ağzınızda yaralara sebep verebilir. Bu yüzden taze incir iyice olgunlaşmadan kopartılmamalıdır. İyice olgunlaşmış taze incir dış kabı ile tüketilebilir. Tam olgunlaşmış taze incirin dış kabı da kolaylıkla soyulabilmektedir.

Bu yazımızda kuru incirin nasıl muhafaza edildiğini anlatacağız.

Olgun hale ulaşan incirler gün sonra hacmini kaybetmeye ve rengi kahverengiye dönmeye başlar. Birkaç gün ağaca bağlı olan sap kısmı iyice kuruyarak ağaçtan kopar ve incir doğal olarak kuruyarak dibine düşer ve toplanır.

Kuru İncir Nasıl Saklanır

Kuru incir lezzetli ve şekerli tadıyla herkes tarafından sevilerek tüketilen bir gıdadır. Bunun yanında çok fazla tüketmek kolay değildir. Bu sebeple incirleri saklamak gerekmektedir. Sizler için incirleri nasıl saklamanız gerektiğini anlatacağız.

Kuru İncir Dolapta ve Dondurucuda Saklanabilir

Kuru incir kısa sürede tüketilmeyecek ise dolapta saklamak en uygunudur. Dolapta saklana kuru incirler bir yıl boyunca dolapta saklanarak tüketilebilir.

Dondurucuda saklanan kuru incirler de uzun süre tazeliğini ve yumuşaklığını koruyabilir.

Kuru İncirleri Güneşten Koruyarak Saklayabilirsiniz

Kuru incirler için dolabınızda yer yoksa veya kısa sürede tüketecekseniz temiz bir cam kavanozda saklayabilirsiniz. Nemden ve haşerelerden uzak tutulması yeterlidir. Saklama süresi uzaması durumunda incirlerin dışı doğal olarak beyaz bir un tabakası ile kaplanmaya başlar bu da tamamen doğal bir süreç olup herhangi bir sorun teşkil etmez.

Defne Yaprağı İle De Saklama Yapabilirsiniz

Defne yaprağı doğal olarak bir koruma sağlar. İncirlerin arasında yaydığı koku sayesinde haşereleri uzak tutup kurtlanmayı engeller. Sakladığınız incirlerin arasına defne yaprağı koyarak daha uzun bir süre incirlerinizi uzun süre saklayabilirsiniz.

Kuru incirleri doğru bir şekilde saklamazsanız belli bir süre sonra kurtlanma ve yeterince iyi kurumamış incirlerde küf görülebilir. Kuru incirlerin saklanmasında yetiştiği zamandaki kuruluk miktarı da etkilidir.

FUY’s Nature olarak kuru incirlerimizi en uygun kuruluk oranında toplar tam kurumayanları tekrardan güneşe sererek uygun kuruluktaki nem oranına ulaşmalarını sağlarız.

Defne yaprağı ile de kuru incir muhafaza edilir. Aslında kuru incir oldukça sağlam bir ürün olduğu için saklanması veya muhafaza edilmesi de bir o kadar oldukça kolaydır.

Ayrıca kuru incir sütünün de faydalarını anlattığımız diğer makalemizi okumayı unutmayınız 🙂

Toplanan ve seçilen incirlerimizi daha sonra satılacağı zamana kadar soğuk hava depomuza koyarak yıl boyu ilk lezzet ve kalitesinde kuru incirlere ulaşabilirsiniz.

Teleme Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? Teleme Peyniri Nerelerde Kullanılır?

Ortalama olarak yaklaşık 25 dakikada hazır bir hale gelen bu peynir ise, aynı zamanda güzel bir tat ve yüksek bir aroma barındırması nedeni ile yöre halkındaki işçi ve çobanların en sevdiği yiyecek haline geliyor.

Teleme Peyniri Nedir?

Teleme peyniri, muhallebi kıvamında yumuşak, yoğurda benzer ve tuzsuz bir yiyecektir. Lezzetli ve besleyici bir özelliğe sahiptir.

Teleme Peyniri Nasıl Yapılır?

Teleme peyniri, yaz aylarında keçiden sağılan süt daha sıcakken, incir ağacının gövdesinden alınmış olan bir beyaz süt ile mayalanır. Daha olgunlaşmamış olan ham incir ağacının yaprakları ve inciler ile birlikte toplanır.

Toplanmış ve olgunlaşmamış olan bu incirin ve dalların içindeki sütün çıkması için keskin bir aletle üzerine çizikler atılır. Bu sağılan sıvı ise, keçi ya da koyun sütünün içine karıştırılır. Kısa bir süre gerçekleştirilen karıştırma işleminden sonra ise, ortalama olarak dakika kadar da beklemeye bırakılır. Bu beklemeden sonra iyice katı hale gelen süt peynir gibi daha da sertleşir.

Teleme Peyniri Nerelerde Kullanılır?

Teleme peyniri, eskiden çobanların dağlarda keçilerini otlatırken ekmeğinin yanına katık yapabilmek için, çiğ sütten elde ettikleri bir yiyecektir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir