güçlü ve zayıf yönler örnek / Zayıf Yönleriniz Nelerdir Sorusuna Nasıl Cevap Verilir?

Güçlü Ve Zayıf Yönler Örnek

güçlü ve zayıf yönler örnek

Bir İş Görüşmesi Sırasında Güçlü ve Zayıf Yönlerinizi Nasıl Paylaşırsınız?

Bir İş Görüşmesi Sırasında Güçlü ve Zayıf Yönlerinizi Nasıl Paylaşırsınız?

Mülakatlarda bu soruyla karşılaşmanız çok muhtemel ve bir sonraki mülakatınızdan önce kendi kendinize düşünmek için biraz zaman harcayabilir, böylece dürüst ve saygılı bir şekilde cevap verebilirsiniz. Kardeş sorusu olan &#;Güçlü yönleriniz nelerdir&#; de geliyor, bu nedenle önceden hazırlıklı olmak en iyisidir.

Güçlü ve zayıf yönler nelerdir?

Güçlü yönler, görevlerinizi verimli bir şekilde yerine getirmenize yardımcı olan ve sizi bir iş için mükemmel aday yapmaya sahip olduğunuz bir dizi beceri veya karakter özelliğidir. Zayıf yönler, kontrol edilmediğinde işinizi iyi yapmanızı engelleyebilecek özellikler veya eksikliklerdir.

Güçlü ve zayıf yönlerinizi belirlemek için her görüşmeden önce (ve ideal olarak başvurmadan önce) biraz zaman ayırın. Bu en iyi şekilde başlangıçta kendini yansıtma olarak yapılır, ancak bir noktada size yakın olan kişilerin yardımını almak isteyebilirsiniz. Bu, arkadaşlarınızdan, ailenizden veya geçmişte birlikte çalıştığınız birinden geri bildirim istemek olabilir.

Güçlü ve zayıf yönlerinizin bir listesini oluşturabilir ve bir işe başvurma zamanı geldiğinde yanıtlarınızı belirli niteliklerine göre uyarlayabilirsiniz. Ayrıca şirketin kendisini araştırmak, kültürünü anlamak ve güçlü yönlerinizden hangisine daha çok değer verileceğini belirlemek için biraz zaman harcayabilirsiniz.

Neyse ki, güçlü ve zayıf yönleriniz söz konusu olduğunda tekerleği yeniden icat etmek zorunda değilsiniz. Potansiyel işverenlerle paylaşabileceğiniz bir dizi ortak (ve ilişkilendirilebilir) özellik vardır.

Güçlü ve Zayıf Yönler Listesi!

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Bu güçlü ve zayıf yön örneklerine bir göz atın ve hangisinin sizi en iyi tanımladığını belirleyin. Bunun, herhangi bir sektör ve rolle ilgili olabilecek bir &#;yumuşak beceriler&#; listesi olduğunu unutmayın. Hangi pozisyona başvurduğunuza bağlı olarak, belirli yazılım programları hakkındaki bilginizi ve iş başındaki deneyiminizi de paylaşmanız gerekebilir.

Güçlü Yönler;

&#; Özenli

&#; Netlik

&#; Dolaysız ve özlü ifade becerisi  

&#; Yaratıcılık

&#; Kararlılık

&#; Disiplin

&#; Özveri

&#; Empatik (bence en önemlisi)

&#; Heves

&#; Esneklik

&#; Harika bir dinleyici

&#; Dürüstlük

&#; Çalışkan

&#; Yenilikçi

&#; Müzakere Becerileri

&#; İyimser

&#; Organizasyon becerileri

&#; Hızlı öğrenen

&#; Saygılı

&#; Güvenilir

&#; Zaman yönetimi

&#; Takım oyuncusu

&#; Çok yönlülük

Zayıf Yönler;

&#; Kör ve küstah iletişimci

&#; Kendini son derece eleştiren

&#; Değişime uyum sağlamak için zamana ihtiyacım var

&#; Mükemmeliyetçi (bazen sorumlulukları devretmeyi zorlaştırır)

&#; Erteleyici

&#; İş arkadaşları veya üstleri ile yakınlık geliştirmede yavaş

&#; Yeni durumlarda utangaç

&#; Baskı altında stresli (bu bence herkeste biraz olabilir gibi geliyor)

&#; Bazen başkalarının sizi manipüle etmesine izin veren başkalarının ihtiyaçlarına karşı çok hassas

Liderliğin Güçlü ve Zayıf Yönleri!

Pek çok benzerlik olsa da, liderliğin güçlü ve zayıf yönleri çok çeşitli becerileri kapsar. Bir lider olarak, yalnızca kendi işinizden sorumlu olmak yerine, temel olarak çalışanları günlük olarak motive etmek ve yönetmek gibi farklı sorumlulukları düşünün. Liderler ve yöneticiler için bu ortak güçlü ve zayıf yön örneklerinden bazılarını göz önünde bulundurun.

Liderlikte Güçlü Yönler;

&#; İşlerine tutkuyla bağlılar.

&#; Başkalarının ihtiyaçlarını ve duygularını anlayabilir.
&#; Mükemmel öz-yönetim becerileri.

&#; Başkalarını işlerini en iyi şekilde yapmaları için motive edebilir ve onlara ilham verebilir.
&#; Hızlı karar vermede rahat.
&#; Kararlarından ve eylemlerinden sorumlu tutulmaya istekli.

Liderlikte Zayıf Yönler;

&#; Kişisel olarak geri bildirim almak.
&#; Nihai hedefe çok fazla odaklandığında çalışanların ihtiyaçlarının görmezden gelmek. 

&#; Beğenilmekle aşırı ilgilenmek.
&#; Tükenmişliğe yol açan sorumluluğu devredememek.
&#; Çalışanlara karşı saygısız tutum.
&#; Zayıf iletişim becerileri.
&#; Yanlış karar vermekten korkar, bu da hiç karar vermemeye yol açar.

Kendinizi bu zayıflık örneklerinden herhangi birinde görüyorsanız, mentorluk veya eğitim aramanın ve bu alanlarda neden eksik olduğunuzu belirlemek için biraz araştırma yapmanın zamanı gelmiş olabilir.

İş Görüşmesi Sırasında Güçlü ve Zayıf Yönlerinizi Nasıl Paylaşırsınız?

Artık birçok popüler özelliği gözden geçirdiğinize ve kim olduğunuzu en iyi yansıttığına karar verdiğinize göre, daha derine inmenin zamanı geldi. Kendinize çok önemli bir soru sorun… &#;Neden?&#;

Potansiyel işverenler süslü kelimelerden oluşan bir liste istemezler, bu özelliklerin önceki iş deneyiminizde size nasıl hizmet ettiğini anlayarak sizi tanımak isterler. Örneğin, &#;Mükemmel müzakere becerilerim var&#; demek yerine, &#;Mükemmel müzakere becerilerimi ham madde maliyetlerimizi %52 oranında azaltmak için yeni ve mevcut satıcılarla çalışmak için kullandım&#; deyin.

Onlara becerilerinizin bir resmini çizin ve onlara son görüşmeci binadan ayrıldıktan sonra çok iyi hatırlayacakları (gerçek) bir hikaye anlatın. Bir hikaye anlatırken şunları eklemeyi unutmayın:

&#; Karşılaştığınız sorundan bahsedin.

&#; Sorunu çözmek için yaptığınız farklı girişimleri anlatın.

&#; Bunun sonunda ne işe yaradığı belirtin.

Bu epik bir roman olmak zorunda değil, sadece neler olup bittiğinin ve nasıl mücade ettiğinizi göstermek için güçlü yanlarınızın olduğunun kısa bir açıklamasını yapın.

Elbette bazen daha önce yapmadığınız yeni sorumluluklar içeren yeni bir role başvuruyor olabilirsiniz. Aradıkları güçlü yönlere sahip olduğunuzu biliyorsanız, ancak bunları mevcut işinizde kullanma fırsatınız olmadıysa, dürüst olun. &#;Daha önceki işimde bu beceriyi kullanamadım, ancak beni işe almaya karar verirseniz daha fazla kullanmayı dört gözle bekliyorum&#; diyebilirsiniz.

 

SWOT Analizi: Tanım, Şablon ve Örnekler

swot_analysis_example

SWOT Analizi: Tanım

SWOT analizi, Güçlü Yönler, Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehditlerin kısaltması olarak tanımlanır ve etkili bir analiz yöntemidir.
pazar araştırması
analiz tekniği. SWOT analizi genellikle bir kuruluşun pazardaki performansını değerlendirmek için kullanılır ve etkili iş stratejileri geliştirmek için kullanılır.

Bu analiz çerçevesi, artık kuruluşların güçlü ve zayıf yönlerini analiz ederek fırsat ve tehditlerin kapsamını anlamak için güvendikleri bir değerlendirme kaynağıdır.

Güçlü ve zayıf yönler öncelikle bir kuruluşun iç analizi içindir (pazar itibarı, üretim hattı konumu, patentler vb. açısından). Bu faktörleri iyileştirmek için zaman içinde sürekli çalışma yapılması gerekir. Ancak, fırsatlar ve tehditler bir kuruluşun dışındadır (rekabet, fiyatlar, ilişkili ortaklar vb. açısından) ve bu dış faktörlerde meydana gelebilecek değişiklikler üzerinde hiçbir kontrolleri yoktur.

SWOT analizi aşağıdaki gibi mikro durumlarda da kullanılır

  • Bir kuruluşun gücü ürün kalitesi olduğunda ve belirli bir anlaşmanın dönüştürülme şansı bulunduğunda, kuruluşun bu anlaşmanın kapatılması için yetenekli bir işgücü ataması tavsiye edilir.
  • Zayıflıkları ve bunlara karşılık gelen engelleri belirleyen kuruluş, zayıflıkların nasıl üstesinden gelineceği konusunda strateji geliştirebilir. Örneğin, satış sonuçları bir şirket için kesin bir zayıflıksa, satış çalışanlarına düzenli eğitim vererek, becerilerini geliştirebilmeleri için birden fazla araca erişim sağlayarak, etkili bir Müşteri İlişkileri Yönetimi yazılımı uygulayarak ve diğer düzeltici önlemleri alarak bunu en aza indirmeye veya ortadan kaldırmaya çalışabilirler.
  • Bir rakibin müşterilerini kaybetmesi ve iflas etmesi, faaliyetlerini genişletmek isteyen bir kuruluş için büyük bir iş fırsatı olabilir. Nasıl çalışılacağına dair proaktif araştırma,
    demografi̇k segmentasyon
    ve rakip pazarın keşfedilmesini sağlamak için belirlenen güçlü yönlerden yararlanmak.
  • Kurumun güçlü ve zayıf yönleri dikkate alınarak, kurumun itibarına zarar verebilecek faktörler belirlenebilir. Örneğin, piyasa tahmini ekonomide bir düşüşe işaret ediyorsa, bir kuruluş istenmeyen harcamaları azaltarak, satış dönüşümleri için mevcut yıldız performans gösterenleri atayarak vb. buna hazırlanabilir.

Kuruluşlar SWOT analizini, aşırı bilgi havuzuna erişebildiği için iç (güçlü ve zayıf yönlerin değerlendirilmesi) ve dış (fırsatların ve tehditlerin değerlendirilmesi) iyileştirmeler yapmak amacıyla yoğun bir şekilde gerçekleştirmektedir. Halihazırda var olan şirketler, kuruluşlarının çeşitli yönlerinde iyileştirmeler yapmaya devam etmek için pazarlarını proaktif olarak analiz ettiklerinden emin olmak için bu stratejik rekabet analizi yöntemini yılda en az bir veya iki kez uygulamalıdır.

Daha fazla bilgi edinin:
Pazar Araştırması Anketi

Pazar Araştırmasında SWOT Analizi Şablonu

SWOT Analizi şablonu, 4 modeli kullanarak SWOT analizinin nasıl yapılacağını gösteren bir kılavuzdur: Güçlü Yönler, Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehdit analizi. İşte ayrıntılı olarak 4 SWOT Analizi şablonu:

Güçlü yönler: Kuruluş neyi iyi yapıyor? Sundukları temel farklılaştırıcılar nelerdir? Sahip oldukları başlıca kaynaklar nelerdir?

Güçlü yönler, bir kuruluşun kontrol edebileceği olumlu faktörleri göstermektedir. Organizasyon satış, finans, pazarlama, araştırma ve geliştirme ve diğer yapısal unsurlara bölünerek analiz edilebilirler. Güçlü yönler, kilit paydaşların deneyim, bilgi, eğitim geçmişi ve bir kuruluşun performansına katkıda bulunan bu tür beceriler açısından olumlu katkılarını içerir. Bu analiz faktörü aynı zamanda dağıtım kanalı, mevcut müşteriler, yaratılan finansman, aksesuarlar vb. gibi somut unsurları da içerir.

İç analiz yoluyla bir kuruluşun faaliyetine değer katan ve bunun karşılığında rekabet avantajı oluşturan faktörlere Güçlü Yönler denir.

Daha fazla bilgi edinin: Kantitatif Pazar Araştırması

Zayıf yönler: Nerede iyileştirme yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz?

Zayıf yönler, işletmenin hala çok fazla iyileştirmeye ihtiyaç duyan ve kuruluşu birden fazla yönden aşağı çeken unsurlarıdır. Beklentilere göre şekillenmeyen bazı iş alanları vardır ve bu da istenen hedeflere ulaşmada sürtüşmelere yol açmaktadır.

Konu uzmanlığı, finansal destek eksikliği, eğitim için uygun teknolojik araçların bulunmaması, kuruluşun uygun olmayan bir konumda bulunması gibi segmentler &#;zayıflık&#; kategorisine girebilir. Bu segmentler bir kuruluşun kontrolü altındadır ancak önemli kayıplara katkıda bulunmaktadır.

Zayıf yönler, bir kuruluşun rekabet dezavantajına katkıda bulunan olumsuz özelliklerdir. Olumsuz özelliklerin doğru bir şekilde anlaşılması, bir kuruluşun kendini geliştirmesine ve sektördeki en iyilerle rekabet etmesine yardımcı olacaktır.

Fırsatlar: Bir kuruluşun başarılı olabileceği pazardaki fırsatlar nelerdir?

Fırsatlar, bir kuruluşun daha fazla kâr elde etmesine katkıda bulunabilecek bir pazarın çekici unsurlarını gösterir. Bunlar bir kuruluşun çevresinin dışındadır. Pazarlama stratejileri uygulandıktan sonra her zaman yeni yollar ortaya çıkar. Dolayısıyla, fırsatlar genellikle gelir/pazar büyümesinin, pazar algısındaki değişikliklerin, pazarın halihazırda karşılaştığı zorluklara bir çözümün, bir kuruluşun pazar ihtiyacına değer katarak marka değerini artırma becerisinin sonucudur. Mevcut pazarlama stratejisine uyup uymadığını ve ayrıca fırsatın önceden belirlenen zaman çizelgesinde ele geçirilip geçirilemeyeceğini anladıktan sonra belirlenen fırsat için bir zaman çizelgesi oluşturun.

Tehditler: Pazarın hangi yönleri bir işletme için tehdit oluşturmaktadır?

Tehditler, kuruluşun mevcut pazarlama stratejilerine zarar verebilecek ve nihayetinde iş kayıplarına yol açabilecek faktörleri ifade eder. Bir kuruluş, bu risklerin olasılığını pazarlama planlarına dahil ederek kâr elde edebilir. Tehditler, iş kayıpları yaratacak kontrol edilemeyen faktörlerdir. Rakipler, hükümet politikalarındaki değişiklikler, ürünler/hizmetler/etkinlikler hakkında basında çıkan kötü haberler, müşteri davranışlarındaki değişim, belirli bir ürünü modası geçmiş hale getirebilecek pazar dinamiklerindeki değişim ve diğer benzer açılar tehdit olarak kabul edilir.

Daha fazla bilgi edinin: Niteliksel Pazar Araştırması

Bir İş Planı için SWOT Analizi Nasıl Yapılır?

İş dünyasında iki tür faktör vardır: İç ve Dış. Belirli bir kuruluşun varlığından bağımsız olarak var olan faktörler dışsal, bir kuruluşun içinde var olanlar ise elbette içsel faktörler olarak kabul edilir.

Bir iş planı geliştirmek üzere SWOT analizi için aşağıda belirtilen 8 adımı uygulayın:

1. Net bir SWOT analizi hedefine sahip olun: Pazarlama ekibi hangi konunun acil olarak ele alınması gerektiğini tartışabilir ve bu hedef kağıda dökülebilir. Bu şekilde, SWOT analizi organize ve etkili bir şekilde yürütülebilir. Örneğin, bir kuruluş yeni bir ürünü piyasaya sürüp sürmeyeceğini bilmek istiyorsa &#; bu SWOT&#;un birincil hedefi haline gelir.

2. Hedef pazarı ve sektörü anlamak için araştırma yapın: SWOT&#;un başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için pazarın neler sunabileceğinin tam olarak anlaşılması gerekir. Teknoloji, müşteri hizmetleri, rakipler vb. konulardaki araştırmalardan elde edilen bilgiler kapsamlı bir SWOT analizi yapmak için kullanılabilir.

3. İşletmenin güçlü yönlerini belirleyin: Bir kuruluş güçlü yönlerinin ne olduğunu, işleyişlerinin piyasadaki diğerlerinden daha iyi olan özelliklerinin neler olduğunu anlamalıdır. Bu soruların yanıtları not edilmelidir. İş gücü, kuruluşun konumu, ürün kalitesi vb. bir kuruluşun güçlü yönlerine örnek olarak verilebilir.

4. İşletmenin zayıf yönlerini belirleyin: Kurumun iyileştirilmesi gereken bazı unsurları vardır. Pazarlamacılar, pazardaki itibarlarına zarar verdiğine inandıkları bu unsurların bir listesini oluşturmalıdır. Bu zayıflıkları kabul etmek ve bunları ortadan kaldırmak için çalışmak analizin amacı olmalıdır. Bu liste, ürün müşterilerinin azalması, pazar payının sürekli olarak küçülmesi, uygun personel eksikliği gibi hususları içerebilir.

5.Potansiyel fırsatları belirleyin: İşletmenin büyümesi için kazançlı olabilecek dış faktörleri değerlendirin. Bunlar dahili değildir ve aynı faktörün işletme için de bir tehdit olma ihtimali vardır. Fırsatları listelerken, fırsatların işletme için bir tehdit oluşturmaması gerektiği unutulmamalıdır. Örneğin, fırsat analizi yapıldıktan sonra yeni bir özelliğin piyasaya sürülmesi, aynı özelliği daha düşük maliyetlerle sunan rakiplerin olması durumunda işletmeye zarar verebilir.

6. Kuruma yönelik tehditleri belirleyiniz: Bir kuruluşun ekosisteminin parçası olmayan ancak iş büyümesi için tehdit oluşturan faktörleri not edin. İstikrarsız piyasalar, piyasada artan rekabet vb. bir işletme için bazı tehditlerdir.

7. SWOT analizinden çeşitli faktörlere önem atfedin: Adım 3&#;ten adım 6&#;ya kadar tamamlandıktan sonra dört farklı liste oluşacaktır. Bu listeleri birleştirmenin ideal yolu yan yana bir matris oluşturmaktır. Bir matris, SWOT analizi için kapsamlı bir resim oluşturulmasına yardımcı olur.

Listeler bir matris haline getirildikten sonra, her bir noktaya karşılık gelen önem derecesi belirlenir ve böylece derhal uygulamaya yönelik pazarlama stratejileri belirlenebilir.

Önceliği anlamak için aşağıdaki soruları sorun:

  • Kuruluş mevcut fırsatlardan yararlanmak için güçlü yönlerini uygulayabilir mi?
  • Kurum, belirlenen tehditlerle başa çıkmak için güçlü yönlerini uygulayabilir mi?
  • Kurumun zayıf yönlerinin fırsatlardan yararlanmayı engellemediğinden emin olmak için atılması gereken adımlar nelerdir?
  • Tehditlerle başa çıkabilmek için zayıflıkları azaltmak için neler yapılabilir?

8. Belirlenen sorunları çözmek için bir strateji oluşturun: SWOT matrisini oluşturduktan ve tüm bu soruları yanıtladıktan sonra pazarlama ekibi, kurumsal hedeflere ulaşmak için pazarlama stratejileri oluşturmak üzere çalışabilir.

Sorularla SWOT Analizi Örneği

Amaç: Yeni bir mobil varyant başlatmak

Güçlü yönler:

  • En güçlü varlığınız nedir?
  • Ürünleriniz/hizmetleriniz rakiplerinizden nasıl daha iyi?
  • Benzersiz satış noktanız nedir?
  • İş gücünüz ne kadar verimli?
  • Mevcut müşterileriniz kurumunuzla yaşadıkları deneyim hakkında neler söylüyor?

Zayıflıklar:

  • Kuruluşunuzun hangi bölümlerinin iyileştirmeye ihtiyacı var?
  • Rakipler işinizin hangi yönlerinden faydalanabilir?
  • Konu uzmanlığınız yok mu?
  • İşletmenizin yeterince para kazandığını düşünüyor musunuz?
  • Rakipleriniz pazar trendleriyle başa çıkma konusunda ne kadar ilerici?

Fırsatlar:

  • Sizce hangi trendler size yeni fırsatlar getirebilir?
  • Bu trendler pazara fayda sağlayacak mı?
  • Mevcut pazarın eksiği nerede?
  • Rakipleriniz müşteri taleplerini karşılama konusunda başarılı değil mi?
  • Cevabınız evet ise, bu müşterileri hedefleyebilir misiniz?

Tehditler:

  • Piyasada işinizi azaltabilecek rakipler var mı?
  • Şu anda karşılaştığınız engeller nelerdir?
  • Ürünleriniz/hizmetleriniz mevcut tüm yasalara uygun mu?
  • Yakın gelecekte hükümet yasalarında bir değişiklik öngörüyor musunuz?
  • Hedef kitlenizin ürün tercihlerinde evrim geçirebileceğine inanıyor musunuz?

İş G&#;r&#;şmesinde G&#;&#;l&#; ve Zayıf Y&#;nlerin Hakkında Konuşmanın En İyi Yolu

M&#;lakatlara Hazırlan Şule Nur Uğur

Yeni CV örneklerini incele

Bir mülakatta kendin hakkında konuşman gereken pek çok şey olur. En stresli kısımlardan biri ise, bir işe alım profesyoneli veya potansiyel bir yöneticinin senden güçlü ve zayıf yönlerin hakkında bilgi vermen istediğinde olabilir.

Hemen hemen her işe alım sürecinde “Zayıflıklarınızdan bahseder misiniz?” ve “En güçlü yanınız nedir?” soruları sorulur. Bu sinir bozucu olsa da soruları tahmin edebileceğin ve görüşmeciyi etkileyecek nazik cevaplar oluşturabileceğin anlamına gelir.

Başka bir deyişle, sadece biraz hazırlık yaparak, kibirli sesler duymadan ve zayıflığın hakkında adaylığını zedelemeden güçlü yönlerini satma sanatında ustalaşabilirsin.

Görüşmeciler neden bu soruları soruyor?

Yanıtlarını planlamaya başlamadan önce, görüşmecilerin neden bu soruları neden sorduğunu ve bunlardan ne almayı umduklarını anlamak faydalı olacaktır.

Loft Consulting'in kurucusu Muse kariyer koçu Angela Smith, “Tüm mülakatlar birisini tanımakla ilgili,” diyor. “Bazı insanların mülakatın onları açmaya ya da garip bir duruma sokmaya çalıştığını hissediyorum ancak günün sonunda gerçekten en iyi kararı verebilmek kişiyi tanımakla ilgili," diye ekliyor. “Bu soruları sormamın sebebi, buradan geliyor.”

Bu durumda, ortaya çıkardığın gerçek güçlü ve zayıf yönler muhtemelen onlardan nasıl konuştuğundan daha az önemlidir.

Smith, “Yıllar boyunca tonlarca mülakat yaptım ve düşününce cevapları gerçekten hatırlayamıyorum” diyor. Bu, soruların hiç önemli olmadığı anlamına gelmez, sadece bir işe alım profesyonelinin değerlendirdiği şey, hangi spesifik güç veya zayıflıktan bahsettiğinden daha derine iner. Ne tür bir çalışan olduğunu ve rolü ne derece taşıdığını anlamaya çalışıyorlar.

“Benim için: Dürüst mü? Öz farkındalıkları var mı? Eşyalarına profesyonel ve olgun bir şekilde sahip olabilirler mi? Bu, büyüme ve gelişme görüşmeleri yapabileceğimiz biri mi? Onlara geri bildirim vermek söz konusu olduğunda duvara çarpacaklar mı?” diyor Smith. “Bu soruya nasıl cevap verdikleri bana tüm diğer şeylerin cevabını gerçekten söylüyor ve bunlar önemli olan şeyler.”


Job Interview Skills sertifikasını al, iş görüşmelerinde öne çık!


Bir mülakatta “Güçlü yönleriniz nelerdir?” sorusuna sasıl cevap verilir?

Bir mülakatta güçlü yönlerin hakkında konuşmanın anahtarı, role, takıma ve şirkete en uygun olduğunu göstermek için fırsatı kullanmaktır.

Smith, işin tanımını dikkatlice okumayı ve şirketin ne yaptığını, kültürünün nasıl olduğunu öğrenebildiğin kadar öğrenmeni öneriyor. Şirketin web sitesindeki çeşitli sayfaları oku, sosyal medya hesaplarına göz at ve varsa son duyuruları, haberleri takip et. Hangi güçlü yanlarının en alakalı olduğunu ve nasıl katkıda bulunabileceğini belirlemek için öğrendiklerini kullan. Ardından bağlantıyı kaçınılmaz hale getir.

Smith, “Her cevap, bir sorunu nasıl çözebileceğini görmelerine yardımcı olacak ve şirketin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak şekilde konumlandırılmalıdır” diyor.

Aynı zamanda aşırıya gitmek istemezsin. “Çok ince bir çizgi. İnsanlara her zaman övünme konusunda endişelenmemelerini söylerim ama aynı zamanda kendini beğenmiş veya kendinle dolu olmak istemezsin,”diyor Smith.

Yeteneklerini göster ancak kendini anlatırken abartıya kaçmadığından emin ol ve dürüst bir değerlendirme yap.

Bir mülakatta “En büyük zayıflığınız nedir?” sorusuna nasıl yanıt verilir?

Güçlü yönlerini kesinlikle başvurduğun role ve şirkete bağlamak istesen de, zayıf yönlerin hakkında konuşurken bu yaklaşımdan kaçınmalısın. Smith, “Şirketleriyle ya da aradıklarıyla bir zayıf yönlerini ilişkilendirmelerini istemezsin” diyor.

Örneğin, bir satış rolünün iş tanımı mükemmel sözlü iletişim becerilerini listeliyorsa, şu anda geliştirmek ve yetkinlikten daha çok çalışmış olsan bile, telefon görüşmeleri sırasında heyecanlandığını söyleyebilirsin.

Her bir mülakatta seçim yapmak için birkaç standart seçenek hazırla, rolün temel işlevlerini yerine getirme becerini açıkça engellemeyen bir zayıflık hakkında konuş. Zayıflığı kabul ettiğinden, içgörü sağladığından ve güçlü bir notla bitirdiğinden emin ol. Smith, “Birisi dürüst olup bu soruyu cevaplayacak öz farkındalığa sahipse, bunun duygusal zekası ve mesleki olgunluğu hakkında çok şey söylüyor” diyor.

Son tavsiyesi mi? “Ben çok çalışkanım” ya da “ben mükemmeliyetçiyim” gibi bir “zayıflık” seçme. Bu rotadan aşağı inmek geri tepecektir, çünkü bu acımasız, kayıtsız ya da olgunlaşmamış olduğun algısını oluşturur  ve bunların hiçbiri sana iş bulacak nitelikler değildir.


Mülakat Simülasyonu ile mülakat sorularına nasıl cevaplar vermen gerektiğini hemen test et ve öğren. 
İnsan kaynakları profesyonellerinin en sık sorduğu mülakat soruları ve cevapları hakkında bilgi sahibi ol.
Daha önce hiç bir iş görüşmesine gitmedin ya da bu konuda çok az deneyimlisin. O zaman mülakat tekniklerini öğrenebileceğin “Mülakat Simülasyonu” tam sana göre! Hemen başla!

En iyi yeteneklerin kariyer platformu funduszeue.info'ya üye ol, Türkiye'nin ve dünyanın en iyi şirketlerinin iş, staj ve kariyer fırsatlarını keşfet.

3. Sınıf Hayat Bilgisi G&#;&#;l&#; Ve Zayıf Y&#;nlerim konu anlatımı

Haberin Devamı

İnsanlar zayıf olduğu yönlerini geliştirmek için daha çok çaba sarf etmeli ve asla yılgınlığa kapılmamalıdır. Belli başlı alanlarda yeteneğini geliştirmek isteyenler, çevresindeki kişilerin destek ve yardımlarına da açık olmalı. Ancak bu sayede zayıf yönlerimizi geliştirebilir ve başarılı olabiliriz.

 Güçlü ve Zayıf Yönlerim

1- Sporda Güçlü ve Zayıf Yönlerim:

 İnsanların yetenekli olduğu farklı spor dalları vardır. Örneğin Ahmet, futbolda başarılı iken, Ali basketbol ya da voleybolda daha yetenekli olabilir. Sporda güçlü yanlarımızı arttırmak için bol bol antrenman ve egzersiz yapmalıyız. Ancak bedenimizi zorlayacak hareketlerden de uzak durmalıyız. Uyku ve beslenme düzenine dikkat eden kişiler spor etkinliklerinde çok daha başarılı olur.

2- Sanatta Güçlü ve Zayıf Yönlerim:

Haberin Devamı

 Herkesin yetenekli olduğu bir sanat dalı vardır. Müzik konusunda yetenekli olanlar bir ya da birden fazla enstrümanı çalabilir. Birinin başarılı bir şekilde çaldığı enstrüman flüt ya da gitar iken, bazıları da piyano ya da keman çalma konusunda yetenekli olabilir. Edebiyatta da güçlü ve zayıf olduğumuz yönler, edebiyat türüne göre değişkenlik gösterir. Bazı kişiler çok güzel şiirler yazarken, bazıları öykü ya da roman yazdıkça bu alanda yeteneklerini geliştirir.

3- Derslerde Güçlü ve Zayıf Yönlerim:

 Herkesin daha yatkın olduğu dersler vardır. Bazıları Türkçe, Sosyal Bilgiler, Tarih gibi sözel derslerde daha başarılıdır. Bazı öğrenciler ise matematik, geometri, biyoloji ve kimya gibi sayısal derslere daha hakimdir. Herkesin her derste başarı göstermesi beklenemez. Anlamadığımız derslerde öğretmenlerimizden yardım almalı, onlara soru sormaktan çekinmemeliyiz. Ders çalışırken de planlı olmalı, yaptığımız planlara uymaya gayret göstermeliyiz.

 Çok fazla bilgisayar ve telefon ile oyalanmak derslerden geri kalmamıza neden olur. Bilgisayarı sadece ödevlerimizi yapmak ve araştırma yapmak için kullanmalıyız. Telefona ve internete ayıracağımız zamanı derslere ve kitaplara ayırırsak çok daha başarılı notlar alırız. Bu da ailemiz ve öğretmenlerimiz tarafından takdir edilmemizi sağlar.

Haberin Devamı

4- Güçlü Yönlerimizi Arttırmak İçin:

 Güçlü yönlerimizi arttırmak için öncelikle yetenekli olduğumuz alanları biz belirlemeliyiz. Ailemiz ve öğretmenlerimiz bizi ancak teşvik edebilir. Ancak, insanın neye istekli ve yetenekli olduğunu en iyi kendisi bilir. Her zaman için başkalarının görüş ve önerilerine açık olmalı ve zayıf yönlerimiz olduğunu kabul etmeliyiz. Spor ve sanat gibi alanlarda her konuda iyi olmaktansa kendimize tek bir hedef belirlemeliyiz. Çünkü insanın her alanda başarılı olması mümkün değildir. Belirlediğimiz hedefte ilerlemek için planlı davranmakta fayda var. Günümüzde güçlü yönleri fazla olan kişiler her zaman planlı hareket etmiştir.

Haberin Devamı

 Bedenen güçlü olmak için de dikkat etmemiz gereken birçok kural vardır. Öncelikli olarak sağlıklı ve dengeli beslenmeliyiz. Protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenmeliyiz. Çikolata ve şeker türü gıdaları sık tüketmemeli, tatlı ihtiyacımızı meyvelerden karşılamalıyız. Bedenen güçlü olmak için uyku düzenimize de dikkat etmeliyiz. Geceleri geç saate kadar ayakta kalmamalı ve güne mümkün olduğunca erken başlamalıyız. Göz sağlığımız için televizyonu çok yakından izlememeli, saatlerce bilgisayar ve telefon ekranına bakmamalıyız. Bu hem göz sağlığımızı bozar hem de zamanımızı boşa harcamamıza neden olur. Bunun yerine bol bol kitap okumalı ve merak ettiğimiz konularda araştırma yapmalıyız. Bu tür aktiviteler hem beden sağlığımızı korumamızı hem de zihinsel olarak gelişmemizi sağlar.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası