siğil ilacı / Genital siğil tedavisi nasıl yapılır? Siğil nasıl geçer?

Siğil Ilacı

siğil ilacı

Genital siğil tedavisi nasıl yapılır?

Siğiller vücudun birçok bölümünde çıkabilir. Siğillere Hpv(human papilloma virüsü) enfeksiyonu neden olmaktadır. Genital siğillere de bu virüs neden olmaktadır. Virüs yüksek riskli olduğu durumda kansere kadar yol alabilir. Hpv virüsü hücre içinde yaşayan bir virüstür. Hücre içinde aktif hale geldiği zaman deri üzerinde lezyonlar ve lekelenmeler oluşturabilir. Bu yazımızda genital siğiller ile ilgili bilgi verecek genital siğil tedavisi nasıl yapılır ve genital siğil tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında konuşacağız. Siğilin ne olduğu hakkında bilgi almak için siğil nedir yazımızı okuyabilirsiniz.

Genital siğil tedavisi nasıl yapılır?

Genital siğil tedavisinin 3 çeşidi vardır. Bunlardan ilki sitotoksik yöntemdir. Siğil asitleri lezyon üzerine damlatılır. Diğer yöntem fiziksel yöntemlerdir. Bunlar kriyoterapi(dondurma) , lazer ve cerrahi eksizyondur. Cerrahi eksizyon çok büyük siğillerde kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemlerin hiç biri tamamen siğili ortadan kaldırmaz. Sadece estetik açıdan yok eder. Genital siğiller cinsel yolla bulaşabilir. Hasta bu süreçte cinsel ilişkide bulunmaması gerekir. Siğillerin birçok çeşidi vardır. Vücutta bazen görülebilir bazen de görülmeyecek durumlarda olabilir. Bunlara kondilom adı verilmektedir. Genellikle rahim ağzında oluşur. Vajinal girişte, anüs etrafında küçük lezyonlar halinde ve ten renginde veya pembemsi olarak oluşan bulaşıcı bir hastalıktır. Hpv virüsü genellikle bağışıklık sistemi güçlü olan, iyi beslenen, sigara ve alkol kullanmayan kişilerde 2 yıl içerisinde kendiliğinden geçebilir.

Genital Siğil TedavisiSiğillerin tedavisi her hastada aynı olmayabilir. Kimi hastada lezyonlar az olabilirken kimi hastada ise aşırı boyutta olabilir. Lezyonların boyutuna göre tedavi uygulanır. Cerrahi ve medikal olarak uygulanmaktadır. Medikal olarak kullanılan bazı kremler vardır. Siğil oluşan bölgeye uygulandığında siğiller kendiliğinden kaybolur. Cerrahi olarak da yakılma, kesme ve dondurma işlemleri yapılır. Hastalar tarafından en çok tercih edilen yöntem kriyoterapi(dondurma) işlemidir. Genital siğiller tedavi edildikten sonra tekrar etme olasılığı vardır. Hasta bu konuda çok dikkatli davranmalıdır. Tedaviden ay sonrasına kadar genital bölgedeki tüyleri almaması gerekir. Almaya devam ettiği takdirde iyileşme süreci yavaşlayacaktır. Cerrahi yöntemlerin ardından hasta düzenli olarak kontrole gelmelidir.

Siğil, ciltte meydana gelen lezyonların genel adıdır. HPV virüsü kaynaklı bir oluşum olması sebebi ile dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.

Human Papilloma Virüs adı verilen HPV virüsleri, siğil oluşumu için zemin hazırlamaktadır. Siğiller göründükleri yere ve büyüklüğe göre tedavi edilmektedir. Siğil görülmesi demek hastaların sağlıksız olduğu anlamına gelmez. Tam aksine çok zaman başka herhangi bir rahatsızlıkları bulunmamaktadır.

HPV virüsü insan vücuduna yerleştiği zaman en az 6 ay kuluçka dönemi geçirir. Genellikle temas yoluyla geçer. En çok hamam, havuz gibi kapalı mekanlardan bulaştığı tespit edilmiştir. Bu nedenle bu tür mekanları kullanırken kalabalık olup olmadığına dikkat etmek gerekir.

Çıktığı bölgeye göre kişileri rahatsız eden ve zaman zaman sosyal yaşamlarını da alt üst eden siğiller, genital bölgede kişilerin rahat yaşam sürmesine ve cinsellik yaşamasına engel olur. Bu nedenle genital siğiller hemen tedavi edilmek için doktora başvurulur.

Genital siğiller kendiliğinden geçer mi?

Genital bölgede görülen siğiller, kişilerin cinsel yaşamlarını ve sağlıklı bir şekilde hayat sürmelerini olumsuz yönde etkiler. Dolayısıyla bu hastalıkla savaşan bireyler cilt doktoruna başvurarak yardım almak ve genital bölgelerinde çıkan siğillerden kurtulmak isterler.

Fakat zaman zaman bu konuda çekinceleri olan hastalarımız siğilin kendi kendisine geçmesi için beklerler. Ancak bu durumda ne yazık ki zaman kaybetmekten başka bir şey değildir. Çünkü genital siğiller diğer türlerde olduğu gibi kendiliğinden geçmez. Bu konuda mutlaka profesyonel yardım almalısınız.

Genital Siğil Tedavisi Yöntemleri

Genital siğil tedavisinde genel olarak kriyoterapi (dondurma), elektrokoter (yakma) yöntemleri kullanılmaktadır. Burada yöntem ve nasıl uygulanacağı tamamen uzman hekimimizin kararı çerçevesinde şekillenmektedir. Siğilin büyüklüğü ve şekli bu konuda doktorumuzu yönlendirmektedir.

Kriyoterapi (dondurma) yönteminde sıvı nitrojen ile siğil dondurulur ve bağlantılarından beslenmesi önlenir. Bu sayede siğil düşer ve hasta tamamen iyileşir.

Elektrokoter (yakma) işleminde ise, lokal anestezi kullanılarak hastaya müdahale edilir. Koter ile HPV virüsünün neden olduğu siğilin tüm odacıkları yakılır ve vücuttan ayrılması sağlanır. Bu sayede hızlı ve net sonuç alınır.

Her iki yöntemde de kişiler ağrısız ve acısız bir şekilde tedavi edilir. Böylece hastalarımız hem hızlı hem de net tedavi almış olur.

Genital Siğil Tedavisi Fiyatları

Genital siğil tedavisi fiyatları hastaların aklındaki en büyük sorulardan bir tanesidir. Bu konuda net bilgi almak istiyorsanız uzman doktora başvurmalısınız. Çünkü birçok faktör bu durumu etkilemektedir. Öncelikle siğilin genital bölgedeki konumu, büyüklüğü ve tedavi yöntemi tespit edilmelidir. Hastalarımızı steril ortamda tutarak daha sağlıklı bir tedavi almalarını sağlıyoruz. Böylece hem tedavi esnasında hem de tedavi sonrasında yaşamlarına kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. Dolayısıyla fiyat bilgisi için öncelikle doktorumuzla görüşme sonrasında izlenecek yönteme göre ücret belirleme aşamasına geçilmektedir.

Genital siğil tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Siğillerin genital bölgede olmasından dolayı kişiler tedaviden kaçınabilmektedir. Genital siğil belirtileri görüldüğünde vakit kaybetmeden tedavi edilmesi gereken ciddi bir hastalıktır. Genital siğil oluşumundan şüphe edildiğinde siğil tedavisi yapan hastanelere başvurularak hastalığın durumu ve tedavi yöntemi hakkında bilgi alınmalıdır. Hekim muayenesi ve önerisi olmadan ilaç kullanılmamalıdır.

Siğil tedavisinde birden fazla yöntem kullanılmaktadır. Dolayısıyla siğilin çıktığı bölgeye göre tedaviler de değişiklik gösterebilir. Bu konuda karar verici başvurduğunuz doktor olacaktır.

Siğiller, HPV (Human Papilloma Virus) virüsü aracılığı ile oluşurlar. Bu virüsler de özellikle dokunduğumuz alanlarda bulunmaktadır ve vücudumuza geçtiğinde siğil oluşturmak için harekete geçer. Bir süre sonra bulaşının oluştuğu noktada siğil oluşumu gözlemlenir ve birçok kişi bunun farklı sebeplerden gerçekleştiğini düşünür.

Siğiller ciddiye alınması gereken oluşumlardır.  Bu nedenle uzman dermatoloğa giderek sorunun çözümü için görüşme gerçekleştirmeliyiz. Genel olarak iyi huylu olarak bilinen siğiller çok düşük ihtimalle olsa da kötü huylu olabilmektedirler.

Siğil tedavisinde kullanılan ilk yöntem salisilik asit veya laktik asit içeren ilaçlar olacaktır. Öncelikle herhangi bir cerrahi müdahale seçeneğinden önce bu yöntem ile sorunu çözüme kavuşturmak doğru bir yaklaşım olacaktır. Salisilik asit kremleri, siğil bulunan bölgeye birkaç hafta boyunca günde birkaç kez uygulanarak kullanılır. Bu ilaçlar genellikle krem şeklinde üretilir ve bazılarının içeriğinde laktik asit de bulunabilir. Birkaç haftalık ilaç tedavisi sonunda siğil kendiliğinden yok olma eğilimi içerisine girebilir.

İkinci yöntem ise soğutma işlemi ile siğilin vücuttan ayrılmasının sağlamaktır. Kriyoterapi adı verilen siğil tedavisi sıvı azot uygulaması cerrahi olmayan yöntemler arasında yer alır. Uygulama sıvı azota batırılan pamuğun siğil üzerinde bir süre bekletilmesi yolu ile dondurulmasını ve dolayısıyla etrafındaki damarlardan beslenme imkanının önüne geçilmesi sonucunda siğilin düşmesini amaçlıyor.

Son siğil tedavisi ise cerrahi yöntemdir. Bazı siğillerde yukarıdaki iki yöntem de işe yaramayabilir ya da tekrar edebilir. Her iki durumda da cerrahi olarak doktorumuz hastamızın siğiline müdahale eder ve problemi ortadan kaldırır.

Genital siğil tedavi edilmezse ne olur?

Genital siğil tedavisi mutlak suretle yapılmalıdır. Bu hem kişinin hem de partnerinin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Hastanın tedavi edilmeyen genital siğili zaman içerisinde kansere dönüşebilir ve rahim ağzı kanseri gibi daha büyük hastalıklara davetiye çıkartabilir. Genital siğilin ’ü aşkın türü bulunmaktadır. HPV-6 ve HPV en çok bulaştığı tespit edilen HPV türleri arasında yer almaktadır.

Genital siğil bulaşır mı?

Genital siğil tedavi edilmediği takdirde cinsel ilişki sırasında karşıdaki kişiye yüksek ihtimalle geçebilir. Bulaşıcı özelliği olan bu siğil, kişinin farklı yerinde çıkabilir. Her iki cinste de görülebilir. Dolayısıyla vajinal olması genital siğilin bulaşmayacağı anlamına gelmez. Bu bağlamda kadında ya da erkekte cinsel bölgede siğilin görülmesi ve buna rağmen ilişkiye girilmesi sonucunda HPV virüsünün geçişkenliği söz konusu olur.

Genital siğiller koparılır mı?

Genital siğiller kesinlikle kopartılmaz. Bazı durumlarda kişiler siğillerin kopartılıp vücuttan atılması ile yeniden çıkmayacağını düşünür. Ancak bu son derece tehlikeli bir davranıştır. Bu nedenle genital siğil sorunu ile karşı karşıya kaldıysanız mutlaka doktora başvurmalısınız.

Siğiller, halk arasında kendiliğinden çıkan deri döküntüleri olarak bilinse de aslında Human Papilloma Virus (HPV) adı verilen bulaşıcı virüs grubunun vücuda geçmesi ile gelişiri.

HPV virüsü insan bedenine çok çeşitli noktalardan geçebilir. Bunların başında temas ettiğimiz ve çok sayıda insanın kullandığı toplu taşıma araçları gelir. Bizden önce HPV taşıyıcısı olan bir kişi aynı noktaya temas ettiyse bu virüsün bize geçebilmesi için yeterlidir.

Siğiller el, kol, ayak, bacak gibi bölgelerde genellikle görülür. Eğer geçerse yüzümüzde de siğil görülme olasılığı yüksektir. Bunun yanı sıra genital bölgelerde de siğil görülebilmektedir. Bu durum da cinsel yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir.

Siğil, en çok çocuk ve ergenlerde rastlanır. Bunun temel sebebi ise el yıkama alışkanlığının kazandırılmamış olmasıdır.

Penis Bölgesinde Siğil Tedavisi

Siğil cinsel yolla bulaşabilen rahatsızlıklardan birisidir. Anüs, makat, kasıklar ve oral bölge bu noktada tehlike altında olabilir. Erkekte bulunan peniste de siğil oluşumu gözlenebilir. Bu durum mutlaka ortadan kaldırılmalıdır. Aksi takdirde cinsellik hem sizin için hem de karşınızdaki kişi için tehlikeli olacaktır.

Penis bölgesinde siğil tedavisi için öncelikle HPV virüsünün tipinin belirlenmesi gerekmektedir. Bunun için test yapılır ve tip belirlendikten sonra tedavi aşaması başlar. Başlangıçta herhangi bir şikayet ortaya çıkartmayan siğiller daha sonra kaşıntıya neden olarak kişinin acı çekmesine yol açabilir. Peniste uygulanacak siğil tedavisinde dikkatli olmak gerekir. Çünkü hem hassas bir bölge hem de kişinin psikolojisini de etkileyecek durumların tetiklenebileceği alandır. Bunun için kişiyi rahatsız etmeyecek tedavi yöntemler bulunmaktadır.

Vajina Bölgesinde Siğil Tedavisi

Kadınlarda görülen genital siğiller de vajina bölgesinde ortaya çıkmaktadır. Vajinada aynı penis gibi birçok sinirin geçtiği hassas bir bölgedir. Dolayısıyla tedavisinde son derece dikkatli olmak gerekmektedir. Hem penis hem de vajinada ortaya çıkan siğillerde uygulanan tedavi krem kullanımı şeklinde gerçekleşir. Kremin içeriğindeki etken maddeler sebebiyle siğilde küçülme gözlenebilir. İmiquimod adı verilen madde içeren kremler, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile bilinmektedir. Bu da siğillerle daha güçlü bir şekilde savaşılması anlamına gelir. Bunun yanı sıra yine bir başka etken madde olan podofilin ve podofiloks içeren kremler de siğil tedavisinde kullanılmaktadır.

Genital bölge siğilleri her ne kadar tedavi edilse de kimi kişilerde yeniden kendisini gösterebilir. Bu tip durumlarda yine bu tedavi yöntemlerine başvurarak, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Anal ve Perianal Bölgede Siğil Tedavisi

Siğiller yalnızca genital bölgede değil, anal kısımda da kendisini gösterebilir. Anal ve perianal kısımlar için çok çeşitli tedavi yöntemleri mevcuttur. Bunların başında genital bölgelerde kullanılan kremler gelmektedir. Kremlerin herhangi bir işe yaramaması durumunda ileri seviyeye geçilebilir. Bu da lazerli siğil tedavisidir. Tüm bunların dışında koterizasyon, kriyoterapi, ifrared gibi yöntemler de kullanılmaktadır.

İstanbul Bağcılar’daki hastanemizde alanında uzman doktorlar ile hijyenik hastane ortamında genital siğil tedavisi imkanı sunmaktayız. Genital siğil, siğil, siğil tedavisi ve siğil tedavisi fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiyi hastanemiz kadın hastalıkları ve doğum servisinde bulabilirsiniz. Genital siğil ve hpv hakkında merak ettiklerinizi telefon numaramız ve whatsapp bilgi hattımızdan bize ulaşarak sorabilirsiniz.

Verrutol Kullanımı, Verrutol HPV Tedavisi


Verrutol kullanımı ülkemizde sıklıkla  ellerde ve ayaklarda bulunan  siğiller için olmaktadır ve verrutol  lokal kullanılan  sıvı şeklinde bir ilaçtır. Genital bölge siğilleri için aslen üretilmemiştir. Ellerde çıkan siğiller ve ayak altında bulunan nasırlarda kullanılmaktadır. Salisilik asit isminde bir çeşit asit (kezzap) ve 5 –flourasil  isminde sitostatik bir madde içerir. Genital bölge dokusu çok ince ve hassas olduğu için hem erkek hem de kadında o bölgede kimyasal yanıklar oluşturabilir. Ayrıca genital bölgeye asidik bir maddenin uygulanması hasta tarafından anatomik açıdan  güvenli olmayabilir hem de teknik olarak da zordur. Verrutol gebelikte içerdiği 5-flourasil sebebiyle bebek için toksiktir ve kullanılmamalıdır. Verrutol hpv tedavisinde genital bölge için ilk seçenek olmamalıdır. Buna karşın el ve ayaktaki siğiller için ise etkili bir tedavi seçeneğidir.
 

Verrutol prospektus bilgileri

Sitostatik* Keratolitik (siğil ilacı)

İlaç Etken Maddesi

Salisilik Asit + 5-Fluorouracil

VERRUTOL 15 GR SİĞİL İLACI Yerli Beşeri bir ilaçtır. Reçete İle Verilir.

FORMÜLÜ : g5-fluorouracil1 gr solüsyon g Salisilik asit1 gr solüsyon

ENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanıldığı Durumlar Hastalıklar ) :

Verrucae vulgaris, Verrucae planae juveniles

KONTRENDİKASYONLARI( İlacın Kullanılmaması Gereken Durumlar ) :

Dolaşım bozukluğu olan kişilerce ve şeker hastalarınca kullanılmamalıdır. Vücuttaki benlere ve üzerinde tüy üremiş olan siğillere uygulanmamalıdır. Florourasil  fetusa zarar verebileceğinden hamilelikte kullanılmamalıdır. Preparatın bileşimindeki herhangi bir maddeye allerjisi olanlarca kullanılmamalıdır.

UYARILAR / ÖNLEMLER :

Haricen kullanılır. Gözlerle ve mukozalarla temasından kaçınınız. Eğer göz ve mukozaya sıçrayacak olursa bol su ile yıkayıp  çöken maddeleri (film yapıcı karışım) uzaklaştırıp 15 dakika süreyle su ile iyice yıkayınız. Geniş yüzeylere (özellikle 25 cm²den büyük alanlara) uygulamayınız. Çocuklarda kullanımının emniyetli olup olmadığı hakkında yeterli bilgi yoktur. Ürünün siğil etrafındaki normal deri ile temasından sakınılmalıdır. Kullanım süresi içinde aşırı irritasyon görülürse kullanıma ara verip doktora başvurulmalıdır. Ürün aşırı derecede yanıcı olduğundan ateşten uzak tutulmalıdır.

YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :

Verrutol siğilin etrafındaki normal deri ile temas ettiğinde lokal irritan etki görülebilir. Sadece siğilin olduğu bölgeye uygulamak suretiyle veya kullanıma kısa bir süre ara vermek suretiyle irritasyon kontrol altına alınabilir. Yanma,  kaşınma,  irritasyon,  enflamasyon,  allerjik kontakt dermatit görülebilir.

İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER :

Yoktur.

DOZU VE KULLANIM ŞEKLİ :

Ürün siğilin çevresindeki normal deri ile temas ettirilmeden günde kez ince bir tabaka halinde siğilin üzerinde uygulanır. Çok küçük siğiller için şişenin kapağındaki uygulama çubuğu yerine kürdan kullanılabilir. Her uygulamadan önce bir uygulama sonucu oluşmuş film tabakası uzaklaştırılmalıdır. Eğer yıkama sonucu uzaklaştırılamazsa kenarından uygun şekilde kaldırılmak suretiyle uzaklaştırılabilir. Klinik açıdan gözle görülebilir bir iyileşme 2 ila 4 hafta sonra  siğilde küçülme ise 6 ila 12 hafta sonra gözlenir. Tedavi sırasında arada doktora başvurmakta fayda vardır.


HPV,Genital Siğil Sorunu, Genital Siğiller Kondilom Tedavisi Ve Yeni Gelişmeler Hakkındaki  Diğer Tüm Yazılarımız İçin (Tıklayın)
 


Bize Ulaşın.. İletişim

 

Siğil Nedir?

Siğiller sıklıkla ten rengi dokunmakla pürtüklü, sert oluşumlardır. Ancak koyu renkli, düz ve yumuşakta olabilirler. Siğillerin görünümü yerleştiği alana göre değişmektedir.

Siğil Neden Olur?

Siğil derinin epidermis adını verdiğimiz üst tabakasında virüs bulaşması sonucunda ortaya çıkan yumuşak doku lezyonlarıdır. Siğillere neden olan virüsler, human papilloma virus (HPV) olarak adlandırılır. HPV virüsü çeşitli alt tiplere sahiptir. Bu alt tiplere göre siğil yayılım ve nüks açısından farklılıklar gösterir.

Siğil Çeşitleri Nelerdir?

Siğiller deri ve mukoza bulunan her yerde ortaya çıkabilir. Bu yüzden genellikle yerleştiği alana göre isimlendirilir. Örneğin;

  • Genital siğiller
  • El ve ayak tabanı siğilleri

Bazende görüldüğü yaş ve şekline göre isim alır

  • Verrü plan juvenil (çocuklarda daha sık görülen düz yüzeyli bir siğil tipi)

Genital Siğiller

Genital bölge siğillerine yazımız içerisinde özel bir yer ayırmamız gerektiği muhakkaktır. Çünkü toplumdaki cinsel alışkanlıklar değiştikçe daha sık karşılaştığımız bir sağlık problemi haline gelmektedir.

Genital Siğiller Nasıl Bulaşır?

Diğer bütün siğil tiplerinde olduğu gibi direk temas ile bulaş en sık bulaşma yoludur. Genital bölgede genellikle cinsel temas sonrası bulaş ile sık karşılaşılır.

Genital Siğil Bulaştıktan Ne Kadar Süre Sonra Belirti Verir?

Bunun belirli bir süresi yoktur. Temastan kısa bir süre sonra veya yıllar sonra belirti verebilir. Özellikle stres düzeyinin yüksek ve bağışıklık sisteminin düşük olduğu dönemlerde virüs daha kolaylıkla çoğalabileceğinden dolayı bu dönemlerde daha sık izlenir.

Genital Siğili Partnerime Bulaştırırmıyım?

Tedavi edilmemiş genital siğillerin bulunması halinde cinsel ilişki ile bulaş olabilir. Bu yüzden lezyonların tedavi edilmesi önemlidir.

Genital Siğil Kansere Sebep Olur mu?

Genital siğil etkeni olan HPV, kadınlarda rahim ağzı kanserinin en önemli sebebidir. Ayrıca vajinal bölge kanserlerine de yol açabilmektedir. Erkeklerde ise penis kanserine sebep olabildiği bildirilmiştir.

HPV nin bazı alt tiplerinde kanser riski çok yüksek iken bazılarında bu risk oldukça düşüktür.

Genital Siğil Nasıl Tedavi Edilir?

Toplumda sık rastlanılan bir sağlık sorunu haline gelen genital siğiller maalesef pek çok hasta tarafından et beni ve benzer deri rahatsızlıkları ile karıştırılarak önemsenmemektedir. Lezyonların zamanla yayılması tedavi sürecini hem daha uzun hem de daha maliyetli hale getirmektedir.

Tedavide kullanılan yöntemler;

  • Sürme ilaçlar (5 FU, Salisilik asit vb)
  • Kriyoterapi
  • Elektrokoter
  • Lazer tedavisi

Lazer İle Genital Siğil Tedavisi Nedir?

Hastalıklı dokuyu buharlaştırıcı özelliği olan lazer sistemleri kullanılmaktadır. Sağlam dokuya en az hasarı veren yöntemdir. Lazer teknolojisi hassas ve seçici tedavi olanağı sağlar.

Lazer İle Genital Siğil Tedavisi Sırasında Ağrı-Acı Olur Mu?

Tedavi edilecek bölge lokal anestezi ile uyuşturulduğundan herhangi bir ağrı-acı hissedilmemektedir.

Tedavi Sonrasında Neler Yapılmalıdır?

İşlem bölgelerinde siğillerin boyutu ile uyumlu iyileşme alanları olacaktır. Bu bölgelerin antibiyotikli pomad ile günlük pansumanı yeterlidir. İşlem sonrası ilk 24 saat su ile temastan kaçınılmalıdır.

Ayak Tabanı Siğilleri Nedir?

Genel siğillerden farklı olarak çıkıntılı değildirler. Yürüme basıncının etkisi ile derinin içine doğru girmişlerdir. Ayak tabanı siğilleri nasırlarla karıştırılabilirler. Nasır gibi ağrılı ve sert oluşumlardır. Kümeler halinde belirdikleri zaman mozaik siğil olarak adlandırılır.

Düz Siğiller Nedir?

Küçük ve daha düz yüzeylidirler. Sayıları çok olabilir arasında sayıya ulaşabilirler. Her yerde görülebilirler. Düz siğiller en çok yüzde ortaya çıkarlar. Erkeklerde sakal bölgesinde, kadınlarda bacaklarda görülebilir. Tıraş sonucu tahriş sayılarını artırabilir.

Siğiller Nasıl Bulaşır?

Siğiller kişiden kişiye direk temas veya ortak kullanım alanları veya eşyadan geçer. İlk temastan sonra siğilin ortaya çıkmasına kadar geçen süre ayları bulabilir. Yine de el, ayak ve düz siğillerin kişiye bulaşma olasılığı düşüktür.

Niye Bazı Kişilerde Siğil Olur Bazılarında Olmaz?

Bu gibi insanların virüsle temas sıklığıyla siğilin ortaya çıkışı paraleldir. Siğil virüsleri eğer deride bir şekilde hasar var ise kolaylıkla bulaşabilir. Yine de bazı insanlar çok daha kolay virus kapıp siğil çıkarırlar. Bu kişilerin bağışıklık sisteminin siğil virüsüne direnç düşüklüğü ile de ilgilidir.

Siğiller Tedavi Edilmeli Midir?

Çocuklarda siğiller tedavi edilmeden de aylar veya yıllar içerisinde kendiliğinden iyileşebilir. Yine de siğiller ağrılı, hızla çoğalma gösteriyorsa tedavi edilmeleri gerekir. Erişkinlerde çocuklardaki gibi hızlı ve kolayca yok olma söz konusu değildir.

Siğil Tedavileri Nelerdir?

Ağız yoluyla bir A vitamini olan isotretinoin maddesi düz siğillerde kullanılabilir. Bunun dışında bağışıklığı arttıran omega-3, beta glucan, çinko gibi besin destekleri tedavileri güçlendirmek için içilebilir.

Siğillerde sürülerek kullanılan ilaçlar siğili eriterek ve cildin bağışıklığını artırarak etkili olurlar. Bu amaçla kullanılan ilaçların etkinliğine en az hafta kullanılarak karar verilir.

Soyucu asidik losyonlar ve kremler

  • Cantharidin
  • Podophyllin
  • 5-Flourouracil krem
  • Imiquimod
  • Formaldehid

Siğillerde ilaçlar fayda etmediğinde veya kısa sürede sonuç alınmak istendiğinde özel işlemler yapılır.

  • Elektrocerrahi (koter, yakma)
  • Kryoterapi (Buz Tedavisi)
  • Lazerler

Tekrar Eden Siğiller Ne Gibi Bir Problemden Kaynaklanır?

Bazen eski bir siğil gider gitmez bir yenisi çıkar. Bu olabilir çünkü tedaviden önce eski siğilden etrafa virüsler sıçramıştır. Bu anne siğilin bebek siğil doğurmasına benzetilebilir. Bunu engellemenin en iyi yolu virüs dağılmadan siğilleri hemen tedavi etmektir.

Siğiller Okutarak Geçer mi?

Pek çok kültürde siğillere değişik yöresel işlemler yapılır. Bazen özellikle çocuklarda başarılı olabilir. Bunun sebebi, yapılan işleme olan inancın bağışıklığı harekete geçerek siğil mikrobunu yok etmesidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası