saça kına yakmak neye iyi gelir / Saça Kına Yakmak / Saça Kına Yakmanın Faydaları - TGRT Haber

Saça Kına Yakmak Neye Iyi Gelir

saça kına yakmak neye iyi gelir

Kınanın sa&#;a faydaları nelerdir? Sa&#; &#;ıkartır mı?

Kına, yöresel olarak kullanımı yaygın olan bitkisel kökenli bir maddedir. Ülkemizde saçlara ve ellere yakılan geleneksel kınalara günümüzde Hint kınası denilen vücuda dövme desenleri şeklinde uygulanan kınalar eklenmiştir. Kınanın görsel zenginliği yanında insan vücuduna ve sağlığına ilişkin birçok faydası vardır.

Kına Nedir?

Kına, Arabistan'da yetişen kına ağacı yaprakları kurutularak ortaya çıkarılan bir çeşit toz. Boyadığı dokuya kızıl renk veren kına tozu ticari yaşamda esmer ile yeşilimsi kınalar şeklinde iki türü vardır. Yeşilimsi kınanın özelliği bu türün, gerçekte saf kına olmayıp, boya ile renklendirilmiş bir kına tipidir. Turuncu renge yakın kırmızımsı renge sahip olan kına, saç ve cilt bakımından oldukça faydalıdır. Bu kına yenilerek tüketilmez.

Kınanın, saç, cilt ve tırnak bakımları için birçok faydaları vardır. Kına, cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmış ve ciltte meydana gelen dökülmeleri önlediği gözlenmiştir. Kına, yara üzerine ya da diken batan yere sürüldüğünde ise iyileşmeyi kolaylaştırmaktadır.

Kınanın Saça Faydaları Nelerdir?

Saçlar için kınanın en önemli faydası dökülen saçlar için doğal bir şifa kaynağı olmasıdır. Genel saç sağlığı için kına oldukça faydalıdır. Kınanın kullanım şeklide saçların bakımında önemli bir noktadır. Tavsiye edilen şekil düzenli bir kullanımdır. Düzenli olarak kullanılan kına, saça uygulandığında saçlarda meydana gelen kırılmaların azaldığı görülmektedir. Ayrıca önleyici etkisi de mevcuttur.

Kınanın başlıca faydaları maddeler halinde şöyle özetlenebilir;

1- Saç köklerini olduğundan daha sağlam bir hale getirir.

2- Saçları canlandırır ve saçlara hacim kazandırır.

3- Saçlara; yumuşak, ipeksi ve parlak bir görünüm sunar.

4- Saç kremi kullanılmasına gerek bırakmaz.

5- Yağlı saçların, yağ dengesini sağlar.

6- Saçları adeta bir zırh gibi dış etmenlere karşı korur.

7- Saçların koparak dökülmesini önleyici bir etki gösterir.

8- Egzama ve mantar sebebi ile oluşan sorunları ortadan kaldırır.

9- Mantar ve egzamaya bağlı kepeklenmeyi azaltmaktadır.

Yeni saç çıkmasını sağlar.

Düzenli olarak kullanılırsa saç derisini temizler.

Kimyasal ürünlerden kalan atıkların saçtan atılmasına yardımcı olur.

Saçlar İçin Özel Kına Maskesi

Malzemeler:

- 2 su bardağı kına tozu

- 2 su bardağı yeşil çay

- 2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı ve Uygulama:

Demlenmiş yeşil çayın içine bir gece önceden kına tozu batırılır. Sabahleyin çay içinde bekletilen kınaya limon suyu eklenir. Elde edilen karışım saça uygulanır. 3 saat bekletildikten sonra su ile durulama yapılır.

Kına Saç Çıkartır mı?

Kına, saça renk vermesinin yanı sıra besleyici içeriği ile saç bakımı için sunulan en iyi çözüm seçeneklerinden biridir. Saçı dökülen kişiler, kınayı bitkisel tedavi aracı olarak kullanabilirler. Saçları güçlendiren kına, saç derisini beslemekte ve aynı zamanda saçları yumuşatmaktadır. Saç dökülmesi ile savaşması kınanın en önemli faydaları arasında yer alır.

Kınanın, saç çıkartıcı etkisi vardır. Saçların çıkması ve uzamasını destekler. Saç köklerinin beslenmesini sağlayarak saçların çıkmasına yardımcı olur. Saç köklerini korur. Böylelikle kepek ile saç dökülmesini bitirir.

Kınanın Tırnağa Faydaları Nelerdir?

Tırnak tedavilerinde yaygın olarak kına kullanılmaktadır. Özellikle çatlama eğilimi olan tırnakları tedavi edici etki göstermektedir. Kına lapa halinde tırnaklara uygulanır böylece kırılma eğilimi olan tırnak yapısını ortadan kaldırmaktadır. Tırnakları güçlendirir.

Kınanın Ağrı kesici Özelliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kınanın, ağrı dindirici niteliği vardır. Ağrıyan bölgeye kına uygulandığı zaman ağrının hafifletilmesini sağlar. Kına, yanık yaralarına faydalıdır. Ağrıyı azalttığı için yanık yaralarının hızlı bir şekilde iyileşmesini sağladığı bilinmektedir. Ayrıca ağrı hafifletme özelliği sayesinde çıkık, burkulma ve kırık gibi sağlık problemlerinde de kına kullanımı tercih edilmektedir. Baş ağrısına ise daha çok kırmızı ve pembe renklerdeki kına çiçekleri iyi gelmektedir.

Kınanın Az Bilinen Faydaları

Kına, etkili bir böcek kovucudur. Bazı kaynaklar, cinsel isteği artırıcı bir etki gösterdiğini de belirtmektedir. Balmumu ve gül yağı ile karıştırıldığında sırt ağrılarına karşı faydalı olmaktadır. Kına ayak tabanına uygulandığı zaman suçiçeği ve göğüs hastalıklarına faydalı olduğu söylenmektedir. Spazmları azalttığı belirlenmiştir. Dalak sağlığı için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Anti bakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyonlara, iltihabi hastalıklara faydalı olur. Bazı kanser tümörlerinin gelişmesini önlemektedir. Avuç içine uygulanan kınayı koklamak da baş ağrılarını azaltmaktadır.

Kınanın sa&#;a faydaları nelerdir?

Yaz ayları düğünler başladığında en sevdiğimiz geleneklerden biri olan kına yakma merasimi yüzyıllardır uygulanıyor. Artık pek yaygın olmasa da etrafınızdaki yaşlılarda veya bu geleceği devam ettiren ve kınanın faydalarını keşfeden gençlerde saça kına yakma alışkanlığını fark edebilirsiniz. Peki geleneklerimizde özel bir yeri olan kınanın saça faydaları nelerdir? Kına saçı besler mi?

KINA BİTKİSİ NASIL BİR BİTKİDİR? KINA NASIL ELDE EDİLİR?

Kına, kırmızı-turuncu renkte boya içeren bir bitkidir. Kınagiller familyasından çiçekli bir bitki olan kına bitkisinin ( bilimsel adı Lawsonia inermis) yaprakları kurutulur ve öğütülür. Ortaya çıkan boyayıcı maddeye kına, bu madde kullanılarak saçlara veya vücuda yapılan uygulamaya da kına yakmak denir.

Kına, Antik çağlardan beri cilt, saç ve tırnakları boyamak için pek çok medeniyet tarafından kullanılmıştır. Ayrıca doğal boya etkisiyle kumaş, deri ve yünleri boyamak için de tercih edilir.

[fotogaleri=,]

KINANIN SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

kınanın saça faydaları arasında ilk sırada kepeğe karşı etkili olması sayılabilir.

Kırıkların önüne geçen kına saçı beslediği için canlılık ve hacim kazandırır.

Kına yapmak saç köklerini besler.

Tamamen doğal bir renk verici olan kına kimyasal saç boyalarının aksine saçı yırapmak yerin korur.

Kına her bir saç telini adeta bir kalkan gibi sarar ve nemin saçta hapsedilmesine yardımcı olur.

Kınayı boya yerine farklı maddelerle karıştırarak kına maskesi elde etmek mümkündür.

Saçınız biraz yağlıysa kına yakmak saçtaki yağ dengesini de sağlayacaktır.

Saç derisini iyileştirici etki gösteren kına, saç derisinin pH dengesini düzenler.

Saç dökülmesini azaltır ve saçların daha sağlıklı ve canlı uzamasını sağlar.

Kınanın yeni saç çıkarmada da etkili olduğu söylenmektedir.

Saç derisinin fazla kuruması sonucu görülen beyaz kepek gibi döküntülere karşı saç derisini nemlendirir.

Hürriyet Aile Özel

False

Saça Kına Yakmak / Saça Kına Yakmanın Faydaları

Yüzyıllardır sağlık ve güzellik için kullanılan kınanın asıl isminin “Hına, hınnâ” olduğunu belki de bilmiyordunuz. Kınaağacıgiller familyasından olan ayrık dallı, kabuklu, beyazımsı keskin kokulu çiçekleri olan kına ağacının kurutulmuş yapraklarından “kına” elde edilir. Esasen saç ve parmakları boyamak için kullanılan kınanın anavatanı ise Hindistan’dır. Ağaç, Arabistan’da ve Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetişir.

Saça Kına Yakmak Faydalı Mı?

Kına şifalı bir bitkidir.

Kına ağacının yapraklarından elde edilen bitki daha çok

Ayak terlemesine engel olduğu için,

Dolamada kullanıldığı için,

Uyuz ve egzamaya iyi geldiği için,

Guatr hastalığında üzerine bağlandığında hastalığı durduğu için,

Sarılık, idrar zorluğu, gastrit ve kolitte iyileştirici özelliği olduğu için,

Ağız yaraları ve deri çatlaklarını tedavi ettiği için çok sık kullanılırdı.

Hatta, Tam İlmilah Saâdet-i Ebediyye kitabında: "Peygamberimiz (s.a.s), her gece sürme sürerdi. Her ay hacâmat olurdu. Her sene ilâç içerdi. Vahy geldiği zaman, mubârek başı ağrırdı. Mübarek başına kına bağlardı. Bir yeri yara olsa, oraya kına kordu." ifadesi kınanın şifalı bir bitki olduğuna delil niteliği taşır.

Saça Kına Yakmak Faydalı Mı?

Günümüzde ise kına popülerliğini hala koruyor. Doğallıktan yana olmayı tercih eden bazı kadınlar kimyasal maddelerden etkilendikleri için çözüm olarak kınayı kullanıyorlar.

Temas ettiği her yere boyasını bırakan kınanın kullanılırken dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle kına yakacak kişinin eldivensiz kına yakmaması gerekir. Yine saça kına yakılırken ensenin ve kulak arka ve üst bölgelerinin boyanmaması için o bölgeye vazelin sürülmesi kınanın renk bırakmasını önler.

Kına yakmak için gerekli malzemeler:

Kınayı bir plastik kaba boşalttıktan sonra, az tuz, zeytinyağı ve bir bardak demlenmiş çay suyunu macunlaşana kadar karıştırın. Elde ettiğiniz kına krem kıvamındayken artık şayet saçınızda çok beyaz varsa, 1 tutam rastık ekleyerek saçlarınızın daha koyu görünmesini sağlayabilirsiniz.

Yine saçlarda kınanın rengini daha iyi bırakabilmesi için yakılan bölgenin komple streç bir filmle sıkıca sarılması gerekir. 2 ila 4 saat sonra saçınızı ılık suyla iyice yıkayınız. Kınanın saç derinizdeki hastalıklara, egzamaya, kaşıntıya, kepeğe de son verdiğini tecrübe etmiş olacaksınız.

Diğer taraftan, kına yakarken bakır tonlarını yakalamak istiyorsanız kınanın içine 1 tutam Zerdeçal ve Soğan kabuğu ekleyerek elde edebilirsiniz.

Saça Kına Yakmak Faydalı Mı?

Saça Kına Yakmanın Faydaları Nelerdir?

Kına;

Diğer taraftan, kına yakarken bakır tonlarını elde etmek istiyorsanız kınanın içine 1 tutam Zerdeçal ve Soğan kabuğu ekleyerek elde edebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası