samsung whatsapp konuşarak yazma / WhatsApp'ta sesli dikte nasıl devre dışı bırakılır | AndroidYardım

Samsung Whatsapp Konuşarak Yazma

samsung whatsapp konuşarak yazma

Sesli mesaj nasıl gönderilir

WhatsApp sesli mesajlaşma özelliği, kişi ve gruplarla anında iletişim kurmanıza olanak sağlar. Sesli mesajlaşma özelliğini kullanarak önemli ve acil bilgileri paylaşabilirsiniz. Tüm sesli mesajlar otomatik olarak indirilir.

Durum özelliğini kullanarak da sesli güncellemeler kaydedip paylaşabilirsiniz.

Durum güncellemenizi göndermeden önce önizlemesini görebilir ve gerekirse tekrar kaydedebilirsiniz. Ardından, güncellemenizi seçtiğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Kişileriniz güncellemenizi dinleyebilir ve oynatıldığı sırada sesli güncellemenin aktif bir şekilde görselleştirilmiş halini görebilir.

Sesli mesaj gönderme

  1. Bireysel bir sohbeti veya bir grup sohbetini açın.
  2. Mikrofon simgesini basılı tutun ve konuşmaya başlayın.
  3. Konuşmanız bittiğinde parmağınızı
    mikrofon simgesinden kaldırın. Sesli mesaj otomatik olarak gönderilir.

Sesli mesaj kaydederken parmağınızı sola kaydırarak kaydı iptal edebilirsiniz.

Uzun sesli mesajlar gönderme

  1. Bireysel bir sohbeti veya bir grup sohbetini açın.
  2. Mikrofon simgesini basılı tutun ve konuşmaya başlayın.
  3. Kilidi etkinleştirip eller serbest kayıt yapmak için parmağınızı yukarı kaydırın.
Ayrıca
kırmızı duraklat düğmesine dokunarak kaydı duraklatabilir veya mesajınızı göndermeden önce dinleyebilirsiniz. Aynı sesli mesaj kaydına devam etmek için
kırmızı mikrofon simgesine dokunun.

Gönderilen sesli mesajlarda aşağıdaki simgelerden birini görebilirsiniz:

  • Tüm alıcıların oynatmadığı ancak bazılarının oynatmış olabileceği sesli mesajlarda
    gri mikrofon simgesi.
  • Tüm alıcıların oynattığı sesli mesajlarda
    mavi mikrofon simgesi.

Sesli durum güncellemesi kaydetme ve gönderme

Uzunluğu 30 saniyeye kadar olan sesli güncellemeler kaydedip paylaşabilirsiniz.

  1. Durum sekmesini açın.
  2. Metin simgesini seçin.
  3. Metin oluşturucuda
    mikrofon simgesini basılı tutun ve konuşmaya başlayın.
  4. Konuşmanız bittiğinde parmağınızı
    mikrofon simgesinden kaldırın. Güncellemenizi paylaşmak istediğiniz kişiyi veya grup sohbetini seçin.
  5. simgesine dokunun.

Not: Bazı telefonlarda mesajınızın başlangıcı kaydedilmiyorsa konuşmaya başlamadan önce bir saniye beklemeniz gerekebilir.

İlgili kaynaklar:

Ses dikte etme, bir süredir Android telefonlarda bulunan bir özelliktir. Bu, işletim sisteminde daha iyi erişilebilirlik arayan veya ihtiyaç duyan kullanıcılar için çok faydalı olabilecek bir işlevdir, çünkü sesli komutlarla birçok işlem yapabileceklerdir. Bu özelliğe ihtiyaç duymayan ve devre dışı bırakmak isteyen kullanıcılar olmasına rağmen.

Her şeyden önce, Android için WhatsApp'ta sesli dikteyi devre dışı bırakmaya çalışıyorlar. Çok kullanılan bir şey olmasına rağmen, diğer kullanıcılar için bu işlevi yanlışlıkla etkinleştirdiklerinde biraz can sıkıcı oluyor, bu nedenle telefonlarında devre dışı bırakmak istiyorlar ve bu nedenle mobilde WhatsApp gibi uygulamalarda bulunmuyorlar.

Android için WhatsApp'ta sesli dikteyi devre dışı bırakmak istiyorsanız, bunun bir şey olduğunu bilmek güzel. Mesajlaşma uygulamasına bağlı değildir. Yani yüklediğimiz uygulamalarda çalışmaması için öncelikle telefon için bu fonksiyonun devre dışı bırakılması gerekiyor. Yani işlem WhatsApp'ta yapılması gereken bir şey değil. Mesajlaşma uygulamasının bunu yapmamıza izin veren yerel bir seçeneği yoktur. Neyse ki, bunu yapmak karmaşık değil, aşağıda size WhatsApp'ta ve genel olarak Android'de bu sesli dikteyi devre dışı bırakabilmek için izlemeniz gereken adımları göstereceğiz.

İlgili makale:

Android'de WhatsApp'ın dili nasıl değiştirilir?

Indeks

Android'de sesli dikte

WhatsApp'ta sesli dikteyi devre dışı bırakmak için bunu önce telefonda yapmamız gerekecek. Bu, başlangıçta kendi uygulaması aracılığıyla sunulan, ancak şimdi Android'deki Google uygulamasına entegre edilen bir özelliktir. Birçoğunun düşündüğünün aksine, Google klavyesi (Gboard) aracılığıyla kullanılamaz. Çünkü bu klavyenin bir işlevi değil, yüklediğimiz tüm uygulamalarda bulunan ve telefona metin girişine izin veren bir işlevdir.

Youtube kanalımıza abone olun

Ne için Hem WhatsApp'ta hem de Telegram'da çalışacak bir şey, örneğin cep telefonunda kullandığımız tarayıcı veya notlar uygulaması. Metin girebileceğiniz herhangi bir Android uygulamasında, Gboard'da görünen mikrofon simgesi aracılığıyla kullanılabilen bu standart ses diktesi bulunur. Bu nedenle, tahmin edebileceğiniz gibi işletim sistemindeki en önemli erişilebilirlik özelliklerinden biridir.

Sesli dikteyi kapat

Az önce bahsettiğimiz gibi, bu olacak bir şey google uygulamasına bağlı. Bu nedenle, sesli dikteyi devre dışı bırakmak istiyorsak, telefonda söz konusu uygulamaya gitmemiz gerekecek. Yapmamız gereken şey, mikrofona erişimi olmadığından, yani söz konusu izni uygulamadan kaldırmamız gerektiği için bu işlevin akıllı telefonumuzda veya tabletimizde çalışmayı durdurması gerekir. Bunun için izlememiz gereken adımlar şunlardır:

  1. Öncelikle Android telefonunuzun ayarlarını açmalısınız.
  2. Uygulamalar bölümüne gidin.
  3. Söz konusu yüklü uygulamalar listesinde Google uygulamasını arayın.
  4. Uygulamaya girin.
  5. İzinler bölümüne gidin.
  6. Mikrofon iznini arayın ve üzerine dokunun.
  7. Bu izni kaldırmak için bu seçeneğin işaretini kaldırın.

Bunu yaptığımızda Google bize telefon ekranında bir bildirim gösterecek. Bu bildirimde, şu anda gerçekleştirdiğimiz bu işlem nedeniyle bazı işlevlerin düzgün çalışmayı durduracağını bildiriyorlar. Bu durumda ne yapmak istediğimizden emin olduğumuz ve telefonumuzda sesli diktenin aktif olmaya devam etmesini istemediğimiz için bu işlemi onaylayacağız ve ekrana gelen bu uyarıyı görmezden geleceğiz. Bu adımlarla Android'de sesli dikteyi zaten devre dışı bıraktık, bu nedenle WhatsApp için de. Bu işlevin artık uygulamada mevcut olmaması için WhatsApp'ta bile başka bir şey yapmanız gerekmez.

Android'de sesli dikteyi devre dışı bırakmak ne anlama geliyor?

Google'ın bir uyarı göstermesi normaldir, çünkü Android'de bu işlevi devre dışı bırakmak, tahmin edebileceğiniz gibi bir dizi sonucu olacak bir şeydir. Bunu yaptığımızda, telefonumuz artık otomatik olarak metne dönüşen bir sesli mesajı dikte etmemize izin vermeyecek. Bu yüzden bazı durumlarda bizi rahat kullanmaktan alıkoyan bir şey, pek çok kullanıcının farkında olmadığı bir sonuç.

Ayrıca, bunu yapmak da durur Google Asistan'a erişiminiz var. Bu asistan, piyasadaki diğer akıllı asistanlar gibi yalnızca sesli komutlarla çalışır. Ses diktesini devre dışı bırakmak için Google uygulamasının mikrofon erişimini devre dışı bırakırsak, cihazdaki tüm Google uygulamaları için mikrofon erişimini de devre dışı bırakırız.

Ancak, yüklediğimiz ve Google'dan olmayan diğer uygulamalar mikrofona erişmeye devam edecekler telefona yüklediğimizde onlara gerekli izinleri verirsek. Her ne kadar bu uygulamalar telefonumuzda sesli dikteye erişemeyecek olsa da, Google sayesinde. Google aracılığıyla devre dışı bıraktığımızdan beri, işlevsellik artık Android telefonumuzda bulunan tüm uygulamalar için mevcut değildir. Başka bir deyişle, bu durumda başlangıçta arandığı gibi WhatsApp için de devre dışı bıraktık. Yani genel olarak telefonda veya özel olarak bazı uygulamalarda bu işlevi artık kullanamazsınız.

tekrar etkinleştir

Gelecekte fikrimizi değiştirirsek, her zaman Android telefonumuzda bu sesli dikteyi yeniden etkinleştirin. Birçoğu bunun yararlı bir işlev olduğunu fark etmiş olabilir veya kendi durumlarında cihazlarından iyi bir şekilde yararlanmak için buna ihtiyaçları vardır. Her durumda, bu seçeneği devre dışı bıraktığımız gibi tekrar etkinleştirilebilir. Ayrıca, bu durumda izlememiz gereken adımlar daha önce izlediğimiz adımların aynısı olacaktır. Yani, telefonumuzda veya tabletimizde yapmamız gereken şudur:

  1. Öncelikle Android telefonunuzun ayarlarını açmalısınız.
  2. Uygulamalar bölümüne gidin.
  3. Söz konusu yüklü uygulamalar listesinde Google uygulamasını arayın.
  4. Uygulamaya girin.
  5. İzinler bölümüne gidin.
  6. Mikrofon iznini arayın ve üzerine dokunun.
  7. Şimdi, Google'ın tekrar erişime sahip olması için bu izni tekrar etkinleştirin.

Her durumda eylemi onaylamamız istenecek, ancak bu şekilde yaptık sesli dikte Android'de tekrar çalışıyor. Google üzerinden yaptığımız için, bu fonksiyon cep telefonumuzdaki diğer uygulamalarda tekrar kullanılabilir olacak. Ayrıca WhatsApp'ta ve metin girebileceğiniz veya girebileceğiniz diğer uygulamalarda da tekrar çalışacaktır. Tekrar kullanmaya başlamak için Gboard klavyesinde görünen mikrofon simgesini kullanmanız yeterlidir.

Sesle yazmayı kapatmaya değer mi?

Gerçek şu ki, birçok kullanıcı için buna değmeyen bir şey. Yanlışlıkla açarsanız can sıkıcı bulduğunuz zamanlar olabilir, ancak sesli dikte, işletim sisteminin son derece yararlı bir özelliğidir. Bir Android cihaza sahip milyonlarca kullanıcı için vazgeçilmez bir araç olmasının yanı sıra, bu cihazların kullanımını onlar için erişilebilir ve basit hale getiriyor. Bu yüzden birçokları için devre dışı bırakmaya değer bir işlev değildir.

Söylediğimiz gibi, bazı kullanıcılar için klavyede bu işlevi etkinleştiren Google mikrofon simgesinin olması can sıkıcıdır. Zaman zaman yanlışlıkla üzerine bastıkları için. Bu durumlarda, mikrofona erişimi devre dışı bırakmak zorunda kalmadan mevcut tek çözüm, Google'a özgü olmayan bir klavye kullanın. Yani, Android telefonunuz için Gboard'a alternatif bir klavye aramanız gerekecek.

Android'de piyasaya sürülen çoğu telefon aşağıdakilerle birlikte gelir: Gboard standart olarak yüklendi, telefonun markasına bağlı bir şey olsa da. Böylece klavyede üstteki mikrofon simgesini görebiliriz. Bu simgeye sahip olmak istemiyorsanız, seçeneklerden biri alternatif bir klavyeye geçmektir. Bugün Google Play Store'da çok sayıda seçenek bulunduğundan birçok alternatif klavye kullanabilirsiniz. Telefonun markasının, genellikle Samsung'da olduğu gibi, genellikle kendi klavyesi vardır, böylece örneğin kullanılabilir. Ayrıca SwiftKey gibi alternatif klavyeler de bu durumda dikkate alınması gereken başka bir seçenektir. Hiçbirinde Android'de sesli dikteyi etkinleştiren bu mikrofon simgesini bulamayacaksınız.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası