muhabbet kuşu yumurtanın üzerine yatmıyor / Muhabbet kuşum yumurtasını atıyor | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

Muhabbet Kuşu Yumurtanın Üzerine Yatmıyor

muhabbet kuşu yumurtanın üzerine yatmıyor

Kuşum kuluçkaya yatmıyor.

CazadoR' Alıntı:

Benimki hiç yatmasa acaba diger yumurtalarımı bekliyo diye ama gunduzleri yatıyor gece yatmıyor tunekte takılıyor buda yumurtanın olusumunu engellermi diye merak ediyorum ısının bi sağlanıp sağlanamamasından dolayı . Konuya ilginize tesekkur ederim

Genişletmek için tıkla

Rica ederim kardeş malum havalar yakıyor ortalıgı dışarda 40 dereceyse yuvalıgın içini düşünemiyorum o yüzden ara ara yatmadığı olabilir die düşünüyorum evde 7 çift kuşum var 3 ciftim aynı ayda yumurtladı 5 7 5 olarak aynı sıkıntıyı bende çfunduszeue.infoşi yatmadıkça çıldırıodum resmen :)) Ama ALLAH'a şükür Şuan yavrularımı gayet güzel funduszeue.info 24 haziranda yumurtlayan ve günü geldigi halde çıkmayan yumurtaları bayrama doğru çürümüştür die alıp atıcaktım dolu boş kontrolu yaptıgımda boş gözüken yumurtayı ama yavrular çıktınca anladımki dolu boş muhabbetine birdaha girmemem gerektiğini ögrendim :))

 

Muhabbet Kuşu Yumurtası Ka&#; G&#;nde &#;ıkar?

Muhabbet kuşları ortalama on sekiz gün boyunca kuluçka döneminde bulunur.

Muhabbet Kuşu Yumurtası Kaç Günde Çıkar?

Muhabbet kuşları en insancıl, evde bakılabilecek ve sevimli canlılar arasındadır. Birçok kişinin sevdiği bir kuş türüdür. Özellikle evcil hayvan olarak sık bir şekilde muhabbet kuşları tercih edilmektedir. Bir muhabbet kuşunun yumurtası ortalama 18 ile 19 gün arasında tam olgunluğuna ulaşır. Bu günden sonra yavru muhabbet kuşuyumurta içerisinde çıkar.

Muhabbet kuşları yumurtladıktan sonra bir süre boyunca kuluçkada yatarak yumurtanın hazırlanmasını bekler. Genel olarak görülen süre on sekiz gündür. On sekiz gün sonra yavrular kendiliğinden yumurtayı kırarak çıkmaktadır. Ancak kuşların yumurtasına ellemek, bu süreci olumsuz olarak etkileyebilir. Kuş yumurtladıktan sonra yumurtaya dokunmamak çok önemlidir. El ile sürekli olarak yumurtaya ellemek, yavrunun gelişmesini olumsuz etkiler. Yavru çıkana kadar mutlaka yumurtayı ve yavruyu serbest bırakmak gerekmektedir. Bazı durumlarda yumurtaların içerisinden kuş çıkmaya bilir.

Yumurta boş olabilir veya yavrular ölü doğabilir. Bunun için kişilerin mutlaka belirli önlemler alması gerekmektedir. Öncelikle sağlıksız bir erkek muhabbet kuşu tam bir dölleme sağlamaz. Bundan dolayı erkek kuşun sağlığı çok önemlidir. Ayrıca yumurtaların soğuk bir alanda kalmaması gerekmektedir. Düzenli olarak kuşlara B2, B7 ve E vitamini vererek sağlıklı yavru edinme sağlayabilirsiniz. İlk kuluçka döneminde, dişi kuşlar fazla yumurta üretemez. Bundan dolayı beklenen yumurta sayısını karşılamayabilir. Kalsiyum seviyesi yüksek olan muhabbet kuşlarının yumurtası daha çok olmaktadır. Ayrıca yumurta sayısı, muhabbet kuşunun yaşına göre değişkenlik gösterebilir.

Muhabbet kuşum yumurtasını atıyor

DAMARCIKIZ .!.:

Delinmis atigi yumurta 2 tane vardi birini düsürmüs catlamisbirinide atmiş atıgı yumurta sariydi damar yoktu nokta yoktuKontrol etim çook üzüldüm bir yumurtam var ve gene hamile ama gene aynısı olacak yumurtlayınca erkegi alimi bir arkadas al demis ya ozaman daha agresif olursa dişi yanlış bisey yapmak istemiyorum.

Genişletmek için tıkla

funduszeue.info, bir kuşun devamlı yumurtlaması sağlık açısından iyi değfunduszeue.infoar yem kırmaya başladıktan itibaren,1 ay ara funduszeue.infoar çıktıktan sonra yem kırmaya başladıkları zaman yuvalığı çıkartın. Bir kuşun 10 tane yumurtluyor olması da çok olağan değil. En fazla ama en fazla 7/8 yumurta olabilir. Ve sürekli yumurtlayıp kuluçkada duran kuşun ömrü kısalır.

Erkeği yuvalığı çıkarttıktan sonra başka kafese alın. 2 kafes çok uzak olmasın, birbirlerini görsünler. 1/ ay ayrı kalsınlar, sonra tekrar aynı kafese alın. Bir süre sonra yuvalık takın ve gözlemleyin.

Şu aşamada erkeği ayırmamalısınız çünkü erkek dişiyi besleyecektir.

Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olmalı?

Yavru muhabbet kuşları ilk doğdukları anlarda sizi şaşırtabilirler. Muhabbet kuşları canlı renkleri ve göz alıcı duruşları ile dikkat çekerken yumurtadan yeni çıkan çelimsiz ve ufacık yavrulara şaşkınlıkla bakabilirsiniz. Size birkaç güzel haberimiz var. Yavru muhabbet kuşlarının bakımı için çok fazla çaba sarfetmenize gerek yoktur ebeveyn kuşlar yavruların yenidoğan muhabbet kuşu bakımı konusunda uzman olacaklardır. Bebek muhabbet kuşu bakımı için insanların yapması gerekenler ebeveynlerin yavruları ile rahat bir şekilde ilgilenebilmelerini sağlayacak gereksinimleri sağlamak, yavruların gelişimlerinin normal seyirde olduğunu kontrol etmek için iyi bir gözlemci olmaktır. Bu yazımızda muhabbet kuşu yavrusu bakımı ile ilgili merak edilen soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Folluk ve Bakım İçin İhtiyaçları Hazırlayın

Muhabbet kuşu yavrusu bakımı için ebeveynlerin gereklilikleri yerine getireceğinden bahsetmiş olsak da onların yavrularına uygun bir ortam hazırlaması için bazı ihtiyaçları vardır. Yavruların doğacağı yuva belirli şartlar sağlamalıdır ancak yuvanın iç kısmında ebeveynlerin yapması gereken hazırlıklar vardır. Çam talaşı gibi kuşların yuva yapmak için kullanabileceği malzemelere erişimlerini sağlamak gerekir. Yavrular için uygun bir yatak hazırlanması özellikle yayvan bacak gelişimini önlemek açısından büyük öneme sahiptir.

Yavru bakımı sürecinde ebeveynlerin tüm odağı yavrularda olacağı, beslenmelerini de onlar sağlayacağı için daha fazla besine gereksinim duyabilirler. Bu nedenle kuşlara daha fazla kuş yemi, takviye ve onların beslenmesi için uygun olan meyve ve sebzeler sunulması da yavruların bakım gereksinimlerinin doğru şekilde karşılanması açısından önemlidir.

bebek muhabbet kuşu bakımı

Kuru, Karanlık ve Sıcak Bir Alan Sağlayın

Bebek muhabbet kuşları tüysüz doğarlar ve göremezler. Bu nedenle ışık, sıcak, soğuk ve nem gibi çevresel faktörlere karşı tamamen savunmasızdırlar. Gelişimlerini sağlayabilmeleri ve rahat edebilmeleri için korunaklı bir alana ihtiyaçları vardır. Yavruların kalabilmesi için kapalı, kuru ve karanlık bir kutu sağlamanız yeterlidir. Ebeveynler zaten kendi içgüdüleri ile sağladığınız kutuyu bir yuvaya dönüştüreceklerdir. Karton kutu dayanıksız bir seçenek olabileceği için ahşap kutular çok daha güvenilir bir tercihtir. Kutunun iç alanı kuşların hareket edebilmelerini sağlayacak kadar geniş, güvende ve kapalı hissetmelerini sağlayacak kadar küçük olmalıdır. Bu yuva kafes dışına takılabilir formda olduğunda ebeveynlerin yuvaya erişiminin kolay olması gerekliliktir. Kuşlarınızın yavruları için güvenli bir alan yaratması için tercih edebileceğiniz kuş yuvalarını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Ebeveynlere İzin Verin

Yenidoğan muhabbet kuşu bakımı ile ilgili bilinmesi gereken en değerli bilgi süreci ebeveynlere bırakmak gerektiğidir. Evde bebek muhabbet kuşu bakımı ile ilgilenecek yetişkin ebeveyn muhabbet kuşlarının olduğunu ve sürecin onlara bırakılması gerektiğini unutmamak gerekir. Özellikle yavruların yumurtadan çıkmasından sonraki ilk birkaç hafta mümkün olduğunca az dokunmak ve müdahale etmek gerekir. Yavruların sorunsuz gelişebilmesi için ebeveynlere bakım için doğru ortamı sağlamak genellikle yeterlidir. Herhangi bir durumda yavruları elinize almanız gerekirse mutlaka ellerinizi bol su ve sabun ile uzun süre yıkayıp kuruladıktan sonra yavrulara dokunun. Yenidoğan muhabbet kuşlarının başlarını tam olarak desteklemeyen uzun bir boyunları vardır bu nedenle yavruları elinize alırken başlarını desteklemeye özen göstermeli ve çok nazik hareket etmelisiniz.

muhabbet kuşu bakımı yavru

Hijyene Özen Gösterin

Yavru muhabbet kuşları doğduktan sonra ebeveynleri tarafından temizlenirler. Yine de yuvanın temizlenmesi gereklilik haline gelebilir. Yuva içerisinde kuşların yatması için kullanılan gereçlerin düzenli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Yavrular tüylenmeye başladığı zaman yuvayı düzenli olarak, en az haftada 1 kez olacak şekilde temizlemeniz gerekir. Temizlik yaparken yavruları geniş bir kabın içerisine yumuşak havlular koyarak hazırladığınız geçici bir alana koyabilirsiniz.

Gözlemleyin

Yavru muhabbet kuşlarının bakımına müdahale etmeseniz de onları gözlemlemeniz önemlidir. Hastalık gelişmesi halinde veteriner hekime erkenden ulaşabilmeniz için gözlem önemlidir. Yumurtadan çıktıktan birkaç gün sonra yavruların kilo almaya başladığını görmeniz gerekir. Kilo almayan ya da diğer yavruların yanında daha küçük gözüken yavrunun kontrol edilmesi gerekebilir. Belirli aralıklarla yavruların gagalarının kontrol edilmesi gerekir. Gagaya sıkışan bir yiyecek parçası beslenme sorunlarına ve bu duruma bağlı olarak gelişim sorunlarına neden olabilir. Sıkışan yiyecek parçasını bir kürdan aracılığı ile nazikçe çıkarmak gerekebilir, bu durumda ebeveynlerin erken müdahalesi ve temizlemesi olasıdır ancak gözlemlemek önlem alabilmek adına gereklidir. Yavruların ilk dönemlerde bacaklarını açmamaları gerekir. Eğer yavrunun bacaklarını açmaya başladığını düşünürseniz hazırladığınız yuvaya onu rahat ettirecek birkaç parça havlu ya da minik yastıklar ekleyebilirsiniz. İlerleyen dönemlerde yavrunun yürüyemediğini, dik duramadığını ya da tüneyemediğini gözlemlerseniz bacakların yanlara doğru eğilip eğilmediğini kontrol etmeli ve gerekli durumda veteriner hekime danışmanız gerekir.

yenidoğan muhabbet kuşu bakımı

Yuvadan Uçmaya Hazır Olduğunda Hazırlıklarınızı Yapın

Yavru muhabbet kuşlarının ebeveynleri tarafından mutlaka bakılması gereken süre ortalama olarak 2 haftadır. Bu dönemde kuşların gözleri açılır, tüyleri hafiften çıkmaya başlar ve kilo alarak büyümenin ilk adımlarını atarlar. 2 haftanın sonunda ideal olan yine ebeveynler tarafından bakılmaları olsa da gereklilik olması halinde bebeklerin beslenme sorumluluğu insanlar tarafından gerekli özen gösterilmek şartıyla alınabilir. İlerleyen dönemde yavrunun beslenme ve bakım gereksinimleri farklılık gösterecektir. 2. haftaya kadar yavru muhabbet kuşlarının her 3 saatte bir beslenmesi gerekir bu gereklilik büyüme ile birlikte azalır. Yenidoğan muhabbet kuşu bakımı 8. haftaya kadar ebeveyn kuşlar tarafından ya da insanlar tarafından devam ettirilir. 8. haftadan itibaren ise yuvadan ayrılma vakti gelmiş demektir. 2 aylık muhabbet kuşu bakımı temelde yetişkin muhabbet kuşu bakımı ile benzerlik gösterir. Kuşun ayrı bir kafese alınması ve bakımının bu kafeste devam ettirilmesi gerekir. Yetişkin muhabbet kuşu bakımı ile ilgili bilgi almak için "A'dan Z'ye Muhabbet Kuşu Bakımı" başlıklı blog yazımızı inceleyebilirsiniz.


Aysegül Tunçay fotoğrafı
Aysegül TunçayTüm Yazıları

Uzun yıllardır sağlık, teknoloji, tekstil, kozmetik, evcil hayvan sağlığı ve ürünleri ile ilgili içerik üreten Ayşegül Tunçay Bilcen, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama alanında da uzmanlaşmıştır. İçerik üretimi ve evcil hayvan bakımı ile ilgili deneyimleriyle funduszeue.info blog sayfasında yılından beri blog içeriği yazmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası