edirne bit pazarı / Edirne Balıkesir Edremit uçak bileti, Ucuz uçak biletleri fiyatları - ENUYGUN

Edirne Bit Pazarı

edirne bit pazarı

Türkiye Bit Pazarları:

Güneşin bulutlar arasında bir belirip bir kaybolduğu tatil günlerinden birinde, kentin telaşlı yorgunluğundan kaçıp dinlenmenin en güzel yollarından biridir bit pazarları ve eskicileri dolaşmak. Kalabalığın, cıvıl cıvıl tezgahların ve her türden yiyecek satan seyyar satıcıların arasında, geçmişe doğru küçük bir yolculuğa çıkarsınız. Sizi bu yolculuğa davet eden, yıllar önce oynadığınız bir oyuncak da olabilir, eski bir çay tabağı da.

‘Büyülü Bir Dünya’ veya ‘Düşler Bahçesi’ olarak tanımlayabiliriz eskici ve bit pazarı çarşılarını. Aklınıza hiç gelmeyen, artık hafızanızda esemesi bile okunmayan, sizi şaşkınlığa düşürecek anılarla karşılaşmaya hazırlıklı olun.

Eski longplay ve kasetler, tedavülden kalkmış paralar, sararmış defterler arasındaki pul koleksiyonu, internet olanağı dolayısıyla önemini yitirmiş ansiklopediler, cep telefonları, gaz lambaları, ameliyatlarda kullanılan bisturiler, dergiler, posterler, gümüş mutfak takımları vb. gibi türlü eşya sergilenmektedir. Bir sonra ki tezgahta özenle saklanmış, ama artık belki de hiç kimsenin dinlemeyeceği bir plak, eski kitap ve kartpostalların arasında umutsuzca bir sonraki sahibini beklemektedir.

Hemen her şehirde ama özellikle büyük kentlerde rastlarız eskici ve bit pazarlarına. Bazılarında ummadığınız kalite ve değerde eşyalar bulunurken, kimisinde çalıntı mallar bile sergilenmektedir.

Müdavimleri farklı sosyal tabakalardan oluşur eskici (eskiciler çarşısı) pazarlarının. Hali vakti yerinde olanlar; hobi, koleksiyon ya da nostaljik duygularla yönelir buralara. Yoksul veya orta sınıfın ise derdi başkadır, ihtiyaçları için koşarlar açık veya kapalı mekanlarda kurulan söz konusu pazarlara. Şimdi isterseniz bit pazarları nerede/nerelerde kuruluyor, bir gezintiye çıkalım.

1. İstanbul Bit Pazarı

Büyük bir metropol görünümündeki İstanbul’un çeşitli semtlerinde eskici, bit pazarı ve İstanbul antika pazarı bulabilirsiniz.

Eskiciler veya bit pazarı İstanbul denilince ilk akla gelenler:

  • Feriköy antika pazarı (Bomonti Antika Pazarı)
  • Kuştepe bit pazarı
  • Çukurcuma bit pazarı
  • Mecidiyeköy antika pazarı
  • Horhor antika pazarı
  • Üsküdar bit pazarı
  • Maltepe bit pazarı
  • Yeni Bosna bit pazarı
  • Sancaktepe bit pazarı

Şöhreti dünyaya yayılan Mecidiyeköy antikacıları, biraz elit bir çarşı görünümündedir. Dolayısıyla fiyatlar makul seviyenin üstünde. Ama satılan ürünlerin cazibesi, tahrik edici.

Sadece Pazar günleri açılan Feriköy antika pazarı, Bomonti antika pazarı olarak da geçer, ise &#;dolabınızda yer açın&#; sloganıyla meraklılarını beklemektedir. Kıyafet dışında daha çok ev dekarasyonu ve takı bulma şansınız mevcuttur. Peki, Feriköy Antika Pazarı nerede? Osmanbey Metrosu Rumeli çıkışından Şişli Camisi’ne doğru yürüyenler, trafik ışıklarına ulaşacaklardır. Sola dönüp Şişli Karakolu’nun yanından geçtiğinizde Kazım Orbay Caddesi’ne varacaksınız. Feriköy Bit pazarı, hemen iki sokak arka paralelde yer almaktadır. İşsiz kalmış insanların hayatlarını idame ettirmek için el işi göz nuru eşyalar, bu ünlü pazarın sürprizlerinden.

Giysilerin de yer aldığı pazar öğlene kadar açık olan Dolapdere bit pazarı, makul fiyatlar sunuyor. Ancak tezgahların boşalmaması için sabah erken saatlerde gitmekte yarar var. Kilise ve eski sivil mimari gibi tarihi mekanların arasına kurulan Pazar da pek çok eşyanın yanı sıra elektronik mallar bulunuyor.

Bölgenin tescilli olumsuz ismi, sizi dikkatli olmaya sevk etmeli. Dolaşırken çantanıza göz kulak olmanızı öneririz. Yine de bu pazarda sergilenen ürünlerin bir bölümünün çalıntı veya hırsızlık malı olduğunu bilmenizde yarar var. Feylozof Sokağı’ndaki Dolapdere Bit pazarı için Kurtuluş son durak veya Havataş otobüslerinin kalktığı Taksim durağından yürüyerek erişebilirsiniz. Bir diğer seçenek ise Osmanbey Metrosunda inip Pangaaltı’na çıkmak ve Ramada Otel’in bulunduğu yokuştan aşağıya inmek.

Geçmiş yıllarda Topkapı ve sur çevresine kurulan eskici pazarı ise günümüzde Eminönü ilçesi Küçükpazar semtinde yer alıyor. Neredeyse akla gelmedik envai çeşit ürünün tezgahlarda yer aldığı pazarda, çocukluk günlerinize geri dönebilirsiniz. Tezgahları gezerken geçmişten gelen bir koku, bir görüntü kuşattığına tanık olur, anıların gizemli dünyasında kaybolup gidersiniz. Günlük yaşamın sıradan ayrıntıları içinde dikkat bile edilmeden öylesine kullanılan bir eşya, günün birinde yanına yöresine topladığı çağrışımlarla birlikte Küçükpazar Bit Pazarı’nda gelip bulabilir sizi. Küçükpazar Bit Pazarı; Süleymaniye Camisi yakınına, Manifaturacılar Çarşısı’nın ise arkasına konumlanmaktadır.

İstanbul antika pazarı mı arıyorsunuz? Peki o halde rotanızı Cihangir semtindeki Çukurcuma ile Fatih ilçesindeki Horhor semtine çevirin. Evleri için dekorasyon fantezileri arayanların adresi olan bu dükkanlarda hezeyan içinde dolaşabilirsiniz. Hiç satın almayacağınızı bilseniz de, çini desenleriyle süslü seramik vazoyu saatlerce elinizde evirip çevirerek okşamak, bir şapkayı başınıza geçirip aynada kendinize bakmak istersiniz. Ama mutlaka işe yarar bir şey alıp çıkarsınız dükkanın birinden. Çukurcuma için Cihangir Camisi&#;nin arka sokaklarına girmeniz gerekmektedir. Aksaray’daki Valide Mektebi’nin (Pertevniyal Lisesi) arkasında ise Horhor Antikacıları&#;na ulaşabilirsiniz.

‘Nostalji Pazarı’ olarak anılan Maltepe Zümrütevler Bit Pazarı, konuklarını pişman etmeyecek ayrıntılarla doludur. Bazen belediyenin toplanmasına izin vermediği Pazar, hafta sonları kurulmaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri, Emek Caddesi’ndeki bu renkli çarşıyı gezebilirsiniz. İstanbul’un diğer pazarlarından olan Samandıra’nın, aynı isimli otogardan yeni yeri olan Mehmet Akif Caddesi Yadigar Sokağı’na taşındığını ve sadece Pazar günleri açık olduğunu hatırlatalım.

İstanbul kiralık araç fiyatlarını karşılaştır

2. Bursa Bit Pazarı

Meraklılarına hitap eden ve değeri bilinmeyen enteresan şeylerle karşılaşacağınız Bursa Bit Pazarı, eskiden eski havaalanı yakınlarına kurulup Soğanlı (Yunuseli) olarak anılmaktaydı. Günümüzde ise İnönü Caddesi Yasemin Park Evleri karşısı eski tekel binalarının yakınına hafta sonları kuruluyor.

Bursa kiralık araç fiyatlarını karşılaştır

3. Ankara Bit Pazarı

Eskiciler ve bit pazarı Ankara sorusunun yanıtını Samanpazarı, Ayrancı ve Çankaya olarak verebiliriz. Eski adı Hergele Meydanı olarak da bilinen Ulus ilçesi Samanpazarı semtindeki İtfaiye Meydanı; antikadan beyaz eşyaya, mobilyadan endüstriyel ürünlere kadar pek çok şeyin satıldığı bir alan.

Bu arada Samanpazarı ile Ankara Kalesi arasındaki bölgede, farklı tarzda eşya bulunduran dükkanların olduğunu belirtelim.

Cumartesi ve pazarları Cebeci/Ayrancı semtinde kurulan pazarda ise yaşamını yitirmiş insanların arta kalan nispeten yeni eşyalarını da içeren geniş bir yelpazede farklı ürünleri görebilirsiniz. Elbette bu listeye, meraklıları ve koleksiyonerler için Çankaya Antika Pazarı&#;nı da ekleyebiliriz.

Ankara kiralık araç fiyatlarını karşılaştır

4. Antalya Bit Pazarı

Güneyin turizm merkezi Antalya’da kurulan bit pazarı Kepez ilçesi Varsak Karşıyaka Mahallesi Sokakta kuruluyor. Kapalı halk pazarına açılan çarşı tazgahları, Cumartesi gecesinden başlayarak Pazar akşamına kadar hizmet veriyor.

Varsak Bit Pazarı&#;nda ayrıca 2. el mobilya ve çeşitli eşyalara rastlamak mümkün. Antalya’nın bir diğer çarşısı olan Kepez İlçesi Küçükcü Bit Pazarı&#;nda ise daha çok çalıntı mallar sergileniyor.

Antalya kiralık araç fiyatlarını karşılaştır

5. İzmir Bit Pazarı

Ülkemizin 3. büyük kenti olan İzmir’e gelince, Konak ilçesinde Pazar günleri kurulan Yeşildere semtindeki (İzmirgaz’ın arkasında, Halkapınar Stadyumu’nun karşısında) çarşıyı anabiliriz. İzmir Bit Pazarı&#;nda bisikletten piyanoya kadar şaşırtıcı ürün yelpazesi görülebilir.

Bit pazarının nostaljik atmosferi ve ucuz alışverişin adresi olmasından dolayı şehir kültürünün değişmez bir parçası olan İzmir Bit Pazarı, yakın bir zaman içerisinde Konak Belediyesi tarafından Yenişehir semtinde Gıda Çarşısı’nın arkasında oluşturulan yeni yerine taşınacak.

İzmir kiralık araç fiyatlarını karşılaştır

6. Gaziantep Bit Pazarı

Mutfak kültürü ile ön plana çıkan ve Gastronomi turlarının düzenlendiği Gaziantep şehrindeki bit pazarı, Şahinbey ilçesi İsmet Paşa Mahallesi’nde bulunuyor. Daha çok dükkanlardan oluşan ve spot ürünlerin satılan pazarda birçok 2. el eşyayı ucuz fiyatlara alabilme şansına sahipsiniz.

Gaziantep kiralık araç fiyatlarını karşılaştır

Şimdilerde hemen her ihtiyacımızı alışveriş merkezlerinden veya büyük marketlerden karşılasak da, eskici ve bit pazarlarının önemli bir yeri var hayatımızda.

Renkler, kokular ve gözle değil ama kalbinizle hissedeceğiniz bazı ayrıntılar eşyaların ardındaki öyküleri ele verirler. Bu yüzden eskicilerden ve bit pazarlarından bir eşya almak, biraz da o hayatları kendi hayatınızın içine katmak demektir. Buna hazırlıklı olmalıdır insan.

Rengarenk tezgahları dolaşırken kendinizden geçeceğiniz çarşılarda bir diğer en önemli konu ise pazarlık etmektir. En yaratıcı sloganlarla yapılan satışa hemen kanmayın. Fiyatlar genelde abartılıdır. Önce tüm tezgahları gezip fiyatları kontrol etmekte yarar var. Sonrasında sıkı bir pazarlığa hazırlıklı olmanızı öneririz.

Bit pazarları, bizleri geçmişe geri götürerek bir zamanlar el üstünde tutulmuş türlü eşyalarla karşılaştırır. Hatırlamanın büyülü dünyasında yapacağımız bir gezintinin mekanı olan eskici dükkanlarına ve anıların artık zamanın ardımızda kalan bir parçasında değil de ellerimizin arasında olduğuna bizi inandıran bit pazarlarına nur yağsın!

Okumaya devam et:

Edirneli vatandaşlar Bulgaristan’da kurulan sokak pazarlarının bir benzerlerini de Edirne’de görmek istiyor. Cuma Pazarına bir alternatif olarak ayrıca eski BİT Pazarlarının da kurulmasını dile getiren vatandaşlar “Türkiye’nin bir çok yerinde kuruluyor. Pazartesi günleri artık sebze pazar yeri neredeyse bomboş bunu yerine buraya BİT pazarı kurulabilir” şeklinde konuştular.

Bulgaristan’da ünlü olan BİT Pazarlarını yerinde görmek için sık sık kendi aralarında toplanıp gezi düzenleyen Edirneliler aynı pazarları kendi şehirlerinde de görmek istediklerini söylediler.

Emekli Öğretmen Hülya Yılmaz yaptığı açıklamada “Bizler kendi aramızda grup olarak Sofya’ya gittik. Şehir hem çok güzel hem de sokak pazarları harika. Bağırış çağırış yok. Belli bir düzen içinde tezgahları geziyorsunuz. İkinci el harika hediyelikler mümkün. Bir çok eski ama hatırası olan objeleri satın alma şansınız oluyor. Eski çantalar, eski takılar ve bir çok hediyelik eşya sizleri bekliyor. Edirne’de de bir benzeri yapabilir. Bunun için kapalı alanlarımız ve yerlerimiz var. İsteyen gelip evindeki kullanmadığı eşyasını rahatlıkla satabilmeli ve bunun bilinci oluşturulmalı. Bulgaristan’daki komşular bizim Cuma pazarımız için Edirne’ye geliyor. Bizde onların ikinci pazarları için Bulgaristan’a gidiyoruz. Her iki ülkenin ekonomisini hızlandıran bu tür pazarlar daha çok yaygınlaştırılmalı. Teknolojik ortamlarda gördüğümüz satışlara karşı konuşarak ve iletişim kurarak yapılan alışverişler daha güzel oluyor. Bu yüzden Edirne’de planlı ve düzenli BİT pazarlarının kurulmasını çok istiyoruz” dedi.

BİT Pazarı

Eski zamanlardan, Anadolu, Rumeli ve Osmanlı döneminden kalma kullanılmış eşyaların satıldığı yere bit pazarı adı verilir. Türkiye’nin birçok bölgesinde kurulan bit pazarları kişilerin elinden çıkarmak istedikleri eski dönemlere ait bozuk, kullanılmış ürünlerin satışıyla ayakta kalmaktadır. Osmanlı dönemlerinden bu yana kurulan bit pazarları, o dönemlerde sıkı kontrolden geçerek çalıntı malların alıp satılması önlenirdi. Haber Merkezi

Edirne - Balıkesir Edremit Uçak Bileti Ara

Özel Servisler ve Otobüs

Koca Seyit Havalimanı’ndan kalkıp direkt şehir merkezine hareket eden toplu taşıma aracı bulunmadığından Edremit, Burhaniye, Ayvalık araçlarına binip oradan şehir merkezine aktarma yapabilirsiniz. Bir diğer ulaşım imkânı da havalimanında bulunan tur şirketlerine ait servislerdir. Bu servisleri kullanarak direk şehir merkezine gidebilirsiniz.

Taksi

Taksi ulaşımı da tercih edilebilir ancak Merkez havalimanından taksiye binmek daha doğru bir karar olur. Çünkü diğer havalimanı ile şehir merkezi arası 90 km olduğundan bu tercih cebinizi yakabilir. Havaalanlarında bazı tur şirketlerinin uyguladığı özel hizmetlerde mevcuttur. Bunlar arasında size özel taksi, minibüs kiralama vb. seçenekleri gösterilebilir.

Araç Kiralama

Araç kiralamak en çok tercih edilen seçenekler arasında gösterilebilir. Balıkesir tarihi, kültürü, doğal güzelliğiyle ön plana çıkan bir şehirdir. Bu nedenle hemen hemen her yerde gezilecek yerler vardır diyebiliriz.

Araba kiralayarak şehrin tadını çıkarabilir, sevdiklerinizle güzel vakit geçirebilirsiniz. İsterseniz havaalanında bulunan araç kiralama ofislerini tercih edebilir, isterseniz de internetten aracınızı ayırtıp zaman kazanabilirsiniz.

20 Ara Tarihinde Güncellenmiştir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir