urocare ne zaman etki eder / Urocare ne işe yarar?

Urocare Ne Zaman Etki Eder

urocare ne zaman etki eder

Fosfomisin içeren Urocare antibiyotik grubundan bir ilaçtır. İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır. Bu yazımızda Urocare 3 gr saşe ne işe yarar, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir ve fiyatı hakkında detaylı bilgiler yer alıyor.

Urocare Nedir?Urocare 3 gr Nasıl Kullanılır?Urocare Ne İşe Yarar?Urocare Yan Etkileri Nelerdir?Urocare 3 Gr FiyatTavsiyeler

Urocare Nedir?

Urocare etken maddesi fosfomisin olan bir antibiyotikdir. Ülkemizde 3 gr saşe formunda satılır. Portakal ve mandalina aroması içerir. Fosfomisine duyarlı İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır. Kullanım şekli kolaylığı ve tek doz olması sebebiyle çok sık kullanılmaktadır.

Alım ŞekliAğızdan
GrubuAntibiyotik
EtkisiBakterileri Yok Eder
Yan Etkisiİshal
Günlük Alınacak Doz3 g
Urocare Fiyatı55.52 TL

Urocare 3 gr Nasıl Kullanılır?

3 gr toz içeren tek paket halinde satılır. Tek doz olarak kullanılır. Genellikle gece yatmadan önce kullanılır. Toz paketi bir bardak suya iyice karıştırıp tüketilir. İlacı kullanmadan önce idrarınızı yaparak mesanenizi boşaltmanız önerilmektedir. Bir günde sadece bir paket (3 gr) kullanımı önerilir. Etkisini 10-12 saat vücutta kaldıktan sonra gösterir.

10-12 yaşlarından küçük çocuklarda ve bebeklerde kullanım deneyimi sınırlı olduğu için kullanmaları önerilmemektedir. Yaşlılar ve hamilelerde rahatlıkla kullanılabilir. İleri derecede böbrek yetmezliği olan kişiler kullanmamalıdır. Karaciğer yetmezliği olan kişiler kullanabilirler. Sindirim güçlüğü tedavisinde kullanılan metaklopramid etken maddesi içeren ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Urocare Ne İşe Yarar?

Bakterileri yok etme özelliği sayesinde idrar yolu enfeksiyonu olan kişilerde kullanılır. İlaç tek dozda etki etmesi sebebiyle diğer antibiyotik tedavilerinden önce kullanılır. Özellikle kadınlarda ağrılı idrar yapımı şikayetinde ilk başvurulan ilaç tedavisidir.

Urocare Yan Etkileri Nelerdir?

Yan etkisi oldukça az bir ilaçtır. Her ilacın olduğu gibi yan etkisi vardır. Ancak bunların çoğunun görülme sıklığı çok azdır. Kullandığınızda beklenmedik bir durum olduğunda doktorunuza başvurmalısınız. İlacın en sık görülen yan etkileri şunlardır;

  • Bulantı
  • Kusma
  • İshal
  • Hazımsızlık
  • İştahsızlık
  • Karın ağrısı

ve yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Urocare 3 Gr Fiyat

İlaç, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmektedir. Ancak sigortasız kişiler eczanelerden 2023 yılında 55.52 TL‘ye alabilirler. Antibiyotik olduğu için doktor yazmadan alımı gerçekleştirilememektedir.

Tavsiyeler

İlaçla ilgili en fazla sorulan soru ilacın etki mekanizmasıyla alakalıdır. Mesanede kaldıkça etki gösterdiği için uzun süre mesanede kalması gerekmektedir. Bu yüzden gece uyumadan önce idrarı yaptıktan sonra kullanılması önerilir. Herhangi bir sebeple ilacı içtikten sonra 10-12 saatten önce idrarınızı yaptıysanız eğer ilacın etkisi az olacaktır. Şikayetleriniz geçmeyebilir. Doktorunuza durumu söyleyip bir paket daha almalısınız.

Drogsan tarafından üretilen bu ilaç hakkında daha fazla detaylı bilgi almak için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sitemizde İş-Yaşam sekmesi altında etrafınızda gördüğünüz veya kullandığınız ilaçları derledik. Bu ilaçlar hakkında bir hasta olarak bilmeniz gereken bilgiler yer almaktadır.

Halil Editör

UROCARE 3 gr saşe Farmakolojik Özellikler

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapotik grup: Sistemik kullanılan antibakteriyeller (Diğer antibakteriyeller) ATC Kodu: J01XX01

Fosfonik asit türevi olan fosfomisin trometamol [mono(2-amonyum-2-hidroksimetil-l,3 propandiol) (2R-cis)-(3-metiloksiranil)-fosfonat] idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi için kullanılan geniş spektrumlu bir antibiyotiktir.

Fosfomisin antibakteriyal etkinliğini bakteri hücre duvarı sentezini engelleyerek gösterir. Enol piruvil transferazı özgün olarak baskılayan özel etki mekanizması nedeni ile diğer antibiyotiklerle çapraz direnç göstermez ve muhtemelen diğer antibiyotiklerle sineıjizma gösterir {in vitro amoksisilin, sefaleksin, pipedimik asit ve aztreonam ile sinerji gösterir).

5.2. Farmakokinetik özellikler

Genel Özellikler

Emilim:

Fosfomisin trometamol erişkinler, yaşlılar ve çocuklarda gastrointestinal kanaldan hızla emilir. Oral uygulama sonrasında fosfomisin trometamolün biyoyararlanımı % 34 ile % 58 arasındadır. Ortalama plazma doruk konsantrasyonlarına, uygulamadan 2 saat sonra ulaşılır ve yaklaşık olarak 4 mg/L (0.5 g) ile 33 mg/L (3 g) arasında değişir.

Dağılım:

Fosfomisinin plazma proteinlerine bağlanmaz. Oral uygulamadan sonra 24. saate kadar yüksek oranlarda ve böbreklerde etkili terapötik konsantrasyonlar oluşturacak şekilde, genito-üriner sistemin tüm bölümlerine dağılır. İzlenen dağılım hacmi 10-21 litredir. İlaç plasentadan geçer.

Biyotransformasyon:

Fosfomisin metabolize olduğuna dair bilgi yoktur.

Eliminasyon:

Eliminasyon yarı ömrü yaklaşık 5.7 saattir. Oral yoldan 3 gram fosfomisin trometamol uygulamasından sonra, 2.000 - 3.000 mcg/mL’lik idrar konsantrasyonlarına ilk 4 saatte ulaşır ve 48 saatten uzun süren yüksek antibiyotik konsantrasyonları sağlanır. Fosfomisin çok yüksek idrar konsantrasyonlan oluşturacak şekilde başlıca böbreklerle atılır. İdrarda 24-48 saat boyunca terapötik konsantrasyonlarda bulunur. Dozun yaklaşık % 18-28’i enterohepatik döngüye uğrayarak feçesle atılır. Böbrek yetmezliği olanlarda glomerüler atılımı azalır ve plazma yarılanma süresi uzar. Böbrek fonksiyonlannın azalması durumunda idrar ile atılımı azalır.

Doğrusallık/doğrusal olmayan durum:

2-4 gram doz aralığında fosfomisinin farmakokinetikleri dozdan bağımsızdır.

Fosfomisin trometamol, insanlarda tek doz olarak kullanıldığı için, kemirgenlerde uzun dönem karsinojenisite çalışmaları yapılmamıştır. Fosfomisin trometamol in vitro Ames bakteriyel reversiyon testinde, insan lökosit kültürlerinde, Chinese hamster V79 hücrelerinde ve in vivo fare mikronükleus deneylerinde mutajenik veya genotoksik bulunmamıştır. Fosfomisin trometamol, dişi ve erkek sıçanlarda yapılan çalışmalarda fertilite veya üreme yeteneği üzerinde olumsuz etki göstermemiştir.

İdrar yolu enfeksiyonu ilaçları nasıl kullanılır, adeti geciktirir mi? İdrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavisi

Kadın üreme sisteminin her ay sürekli olarak kendini olası bir gebelik ihtimaline hazırlaması olan adet döngüsü, bazen birçok nedenden ötürü sapmaya uğrar. Adet gecikmesi durumunun söz konusu olabilmesi için ise kişinin regl başlangıcının en az 7 gün süre ile gecikmiş olması gerekir. Hamilelik dışında 2 ya da 3 kere adet gecikmesi görülmesi normaldir fakat adet gecikmesi durumunun sürekli yaşanması birçok sağlık probleminden kaynaklanabilir. İdrar yolu enfeksiyonu da kadınlarda adet gecikmesine neden olan sebepler arasında yer almaktadır. İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisinin başarılı bir şekilde sağlanmasında antibiyotikler etkin rol oynamaktadır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU İLAÇLARI ADETİ GECİKTİRİR Mİ?

Adetin gecikmesine neden olan başlıca ilaçlar doğum kontrol haplarıdır. Doğum kontrol ilaçlarının bırakılmasını takiben adet düzensizliğinin normale dönmesi yaklaşık 6 ay gibi bir zaman dilimini içermektedir. Aynı zamana İdrar yolu enfeksiyonu için kullanılan antibiyotiklerde adet döneminde gecikme ve kesilme şikayetlerini arttırmaktadır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU İLAÇLARI NASIL KULLANILIR?

İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi için kullanılan ilaçlar oral yolla alınmaktadır. Genellikle bir bardak suda karıştırılarak çözünmesi sağlanır ve tamamı içilir. Aynı zamanda aç karnına alınması (yemeklerden 23 saat sonra) gerekir. Akşam yatmadan önce mesane boşaltıldıktan sonra ağız yolu ile kullanılması tavsiye edilmektedir. Unutulan dozları dengelemek amacı ile çift doz kullanmaktan kaçının. İlacı bırakmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. İdrar yolu enfeksiyonu için kullanacağınız antibiyotikleri nasıl kullanacağınıza dair bilgileri önce hekiminize sormayı unutmayın. Tabi ki prospektüsünü okumakta da fayda vardır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BİTKİSEL İLAÇLARI

İdrar yolu enfeksiyonu şikayetlerini ortadan kaldırmak için ilk etapta doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullanmanız gerekir. İlaç tedavisinin yanı sıra iyileşme sürecinizi hızlandıracak doğal yöntemlerden de faydalanabilirsiniz. İşte idrar yolu enfeksiyonu bitkisel ilaçları:

Doğal bir antibiyotik olan soğan, antioksidan özelliği ile vücuda bakterilerin girmesini engeller. İçerisindeki sülfür maddesi iltihapları iyileştirmede etkilidir. İdrar yolu enfeksiyonu için taze olarak hazırladığınız soğan suyundan 2 bardak içmek fayda sağlar.

İdrar yolu enfeksiyonlarında bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlarla savaşmada üstün rol oynayan maydanoz, özellikle çiğ hali ile tüketildiğinde idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelmektedir.

Kereviz tohumundaki antioksidanlardan yararlanmak ve mikroplardan arınmış bir vücuda sahip olmak için 1 tatlı kaşığı kereviz tohumunu bir bardak sıcak suyun içinde demleyin. Ardından tel süzgeçten geçirin ve için.

Vücuttaki mikropların uzaklaşmasına yardımcı olan diğer bir ürün ise elma sirkesidir. Bunun için 1 bardak suyu içine birkaç kaşık elma sirkesi ekleyerek meydana gelen iltihaplanmaları ortadan kaldırabilirsiniz.

İdrar yolu enfeksiyonunu nötralize etmek için yaban mersinini taze olacak şekilde tüketmeye özen gösterin. Kısa sürede vücuttan bakterilerin atılmasına yardımcı olacaktır.

Antiviral ve antibakteriyel özellikleri ile bakteri ve virüslerin vücuttan atılmasını sağlayan çay ağacı yağı idrar yolu enfeksiyonlarında sık kullanılan doğal yöntemler arasında yer almaktadır. Çay ağacı oldukça keskin olduğundan bir miktar ardıç yağı ile karıştırılarak mesane bölgesine nazikçe sürebilirsiniz.

İdrar yolu enfeksiyonunda idrar yaparken yanma hissini ortadan kaldırmak için 1 litre suyun içine koyduğunuz 1 çay kaşığı karbonatı gün içinde tüketebilirsiniz.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA NE İYİ GELİR?

İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmediğinde farklı birçok hastalığı da beraberinde getirmektedir. Antibiyotiğe rağmen geçmeyen idrar yolu enfeksiyonunda mutlaka durum doktora izah edilmeli ve uygun bir tedavi yöntemi yeniden belirlenmelidir. İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelen yöntemleri ise şu şekilde sıralamak mümkün;

  • Bol miktarda su tüketimi mesanedeki enfeksiyonların vücuttan atılma sürecini hızlandırır.
  • İdrarınızı tutmaya özen gösterin.
  • Naylon iç çamaşırları yerine pamuklu sıkmayan çamaşırları tercih edebilirsiniz.
  • Tuvalet sonrası kişisel temizliğinizi yaparken önden arkaya doğru temizlik yapmaya özen gösterin.
  • Cinsel ilişki öncesi ve sonrası idrar kesesini boşalmayı ihmal etmeyin.

İdrar Yolu Enfeksiyonu ve Gebelik

Gebelik bazı enfeksiyonların normalden daha sık geçirilmektedir. Bu enfeksiyonlar zaman zaman anne adayı ve gelişmekte olan bebekte problem yaratabilmektedir. Sık görülen enfeksiyonların başında idrar yolu enfeksiyonları gelmektedir. En önemli belirtisi idrar yaparken yanmadır. Gebelikte idrar yolu enfeksiyonu 6. haftadan itibaren 24. haftaya kadar sık görülür. İdrar yollarındaki değişiklikten dolayı hamilelikte risk artar. Uterus büyüdükçe yaptığı baskıdan dolayı mesanenin tam boşalmasına engel olacağı için enfeksiyon artar.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Bulguları

İdrar yolu enfeksiyonunda aşağıdaki bulgulardan bazıları veya hepsi görülebilir.

  • İdrar yaparken ağrı yada rahatsızlık
  • Sık idrara çıkma
  • İdrarda kan yada mukus
  • Kasıkta ağrı ve kramp
  • İlişkide ağrı
  • Terleme, ateş titreme ve idrar kaçırma
  • Gece idrar yapma isteği ile tuvalete kalkma
  • İdrar miktarında değişiklik; azalma veya artma
  • İdrar torbası bölgesinde ağrı, baskı, ve hassasiyet
  • Eğer böbrek enfeksiyonu gelişirse sırt ve yan ağrısı, titreme, ateş, bulantı ve kusma

İdrar Yolu Enfeksiyonu Bebeğe Etkisi

İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmezse böbrek enfeksiyonuna yol açar. Bunun sonucunda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı görülür. İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilirse bebeğe zarar vermez.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Tanısı

Tanı gebelik boyunca idrar tahlili ve kültürü ile konur.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi

Hamilelik süresince idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik ile tedavi edilir. Antibiyotik seçimi gebelik haftası ve idrar yolu enfeksiyonunun derecesine göre değişir.

gebelikte idrar yolu enfeksiyonu

İdrar Yolu Enfeksiyonundan Korunma

Hamilelik süresince idrar yolu enfeksiyonu olmamak için dikkat edilmesi gerekenler:

  • Günlük 3-3,5 litre sıvı tüketilmeli (idrar rengi gün içinde sarı renkli olmamalı)
  • Enfeksiyonlarla mücadele için C vitamini (250-300 mg), beta karoten (25000-50000 ünite), ve çinko (30-50mg) alınmalı
  • İdrar torbasını belli sürelerle boşaltmak alışkanlık haline getirilmeli
  • İlişki öncesi ve sonrası idrar yapılmalı
  • İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi alırken ilişki olmamalı
  • İdrar yaptıktan sonra temizlik önden arkaya doğru yapılmalı
  • Her gün iç çamaşırı değiştirilmeli
  • Dar giyinmemeli

Kegel egzersizleri

Etiketler:böbrek enfeksiyonugece idrar yapma isteğiidrar yaparken ağrıidrar yolu enfeksiyonu tedavisiidrara yolu enfeksiyonuilişkide ağrıkasıkta ağrıkasıkta krampsık idrara çıkmaterleme

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası