nüfustan ehliyet için gerekli belgeler / Yeni Kimlik Başvurusu ve Ehliyet Başvurusunda Gerekli Belgeler Nelerdir?

Nüfustan Ehliyet Için Gerekli Belgeler

nüfustan ehliyet için gerekli belgeler

Nüfustan Ehliyet Için Gerekli Belgeler

4- Sürücü Belgesi Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?
  • Kimlik Belgesi.
  • Sürücü Sertifikası (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)
  • Öğrenim Belgesi, yurtdışından alınan öğrenim belgelerinin noter tasdikli tercümesi.
  • Sürücü Sağlık Raporu.
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

Ehliyet için nüfus müdürlüğünde ne yapılır?

Nüfus Müdürlüğü Ehliyet Randevusu İçin Gerekli Belgeler
  1. Kimlik belgesi,
  2. Sürücü sertifikası (elektronik ortamda sistemden kontrol ediliyor),
  3. Öğrenim belgesi,
  4. Sürücü sağlık raporu,
  5. Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı (ödendi dekontu),
  6. 1 adet biyometrik fotoğraf,

Ehliyet için nüfusa ne kadar para yatırılır ?

Ehliyet alma sürecinde kurs ücretleri, harç ücreti ve sınav ücreti gibi pek çok ödeme gerçekleştirilir. yılında ehliyet fiyatları şu şekildedir; A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: ,40 TL, Değerli Kağıt Bedeli: TL, Vakıf Payı: 65 TL, Toplam: ,40 TL.

Ehliyet için neler gerekli ?

İlk kez ehliyet almak için gerekli belgeler:
  • Kimlik kartı
  • Sürücü sertifikası
  • Öğrenim belgesi.
  • Sürücü sağlık raporu.
  • Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payının ödendiğine dair belge.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf.
  • Kan grubunu belirtir belge.

Yeni kimlik ve ehliyet için neler gerekli?

Yenileme veya kayıp nedeniyle yeni ehliyet çıkaracak olanlar için: Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukatlık belgesi, eski sürücü belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi için anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge.

Kullanıcılar bunları da sordu

Ehliyet nüfus Müdürlüğünden kaç günde çıkar?

Nüfus müdürlüklerinin ehliyet çıkarma süresi yaklaşık 15 gündür. Sürücü belgesi adayın eline ulaşana kadar ilgili kurum tarafından geçici ehliyet belgesi verilir.

Sürücü kursuna gitmeden ehliyet alınır mı?

Ehliyet Almak İçin Sürücü Kursuna Gitmek Şart mı? Evet, sürücü belgesi veya genel ismi ile ehliyet alabilmek için sürücü kursuna yazılarak gerekli dersleri almak, ilgili yönetmelik kapsamında zorunludur.

Sürücü belgesi almak için nereye para yatırılır?

Sürücü belgeleri hizmet bedeli tahsilatları

Bu nedenle Sürücü Belgesi “Vakıf Hizmet Bedeli” aşağıda belirtilen “Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Hesaplarına” yatırılmalıdır.

Ehliyet Yenileme İ&#;in Gerekli Belgeler Nelerdir?

Ehliyet yenileme için gerekli belgeler yasal prosedür ile belirlenmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Karayolları Trafik Yönetmeliğine 1 Ocak tarihinde geçici bir madde eklenmesiyle birlikte sürücüler ehliyet yenileme için işlem yapmaktadırlar. İlgili yönetmeliğin maddesinde belirtilen koşullarla sürücü belgelerinin 5 yıl içerisinde değiştirilmesi için gerekli işlemlerin başlatılması zorunlu tutulur. İlk olarak 31 Aralık tarihinde biteceği açıklanan süre uzatılarak 1 Ocak olarak belirlenmiştir. Siz de “Ehliyet yenileme için gerekli belgeler nelerdir?” diye merak ediyorsanız, yazımızı inceleyebilirsiniz.

Eski kimlik ve sürücü belgeleri yerine kullanılmaya başlanan çipli kimlik ve sürücü belgelerinin başvuru ile verilen süre içerisinde yenilenmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti’nde 1 Ocak öncesinde çip özelliği olmayan standartlaşmış eski sürücü belgeleri kullanıldığı için bu tarih öncesindeki ehliyetlerin değişim zorunluluğu vardır. Ehliyetinizi eski tip olduğu için ya da kayıp dolayısı ile yenilemeniz gerekebilir. Her iki işlem için de ehliyet yenileme için gerekli belgeler bir araya getirildikten sonra yetkili mercilere başvuru yapılmalıdır. 1 Ocak sonrası alınmış ehliyetler için yenileme işlemi gerekmez.

Ehliyet Yenileme için Gerekli Belgeler ve Evraklar Nelerdir?

Ehliyet yenileme için gerekli evraklar; kimlik belgesi (nüfus cüzdanı ya da pasaport), sürücü sağlık raporu, anlaşmalı bankalara yatırılacak harç ücreti makbuzu, eski sürücü belgesi, kan grubunu gösteren belge, 1 adet biyometrik fotoğraf (6 aydan eski olmaması önemlidir) ve adli sicil belgesidir. Eski tipte ehliyeti yenileme harç ücreti yılı için 15 TL, çipli sürücü belgesi kaybetme halinde yenileme harç ücreti TL’dir. Harç ödemelerini online olarak internet sitelerinden, mobil uygulamalardan, ATM ve anlaşmalı banka şubelerinden yapabilirsiniz. Ödemeler belirlenen devlet ve özel bankalar, PTT, Emniyet ve Maliye üzerinden de yapılabilir. Ödediğiniz bedelin küçük bir miktarı Polis Vakfı hizmet bedeli, büyük kısmı da Değerli Kâğıt Bedeli olarak iki kalemde alınmaktadır.

Kasko Sigortası Teklifi

Ehliyet Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Ehliyet yenileme için gerekli belgeler toplandıktan ve harçlar yatırıldıktan sonra işlemi yapmak için nüfus müdürlüklerine gitmeniz gerekir. Eski tip ehliyeti yenilemek, süresi dolan ehliyeti yenilemek, sınıf değişikliği olan ehliyeti yenilemek, evlendikten sonra ehliyeti yenilemek ve kayıp çalıntı sonrası ehliyeti yenilemek için başvuru yapabilirsiniz. 

Başvuru yapmadan önce online ortamda interneti kullanarak ya da çağrı merkezini arayarak randevu talebinizi oluşturabilirsiniz. Randevu talebi oluşturmadan da işlemlerinizi halletmeniz mümkündür. Fakat yaşanan yoğunluk nedeniyle randevusuz işlem yapmak uzun süre beklemenize ya da işleminizi yapamamanıza neden olabilir. Ehliyet yenileme işlemleri için randevu oluşturma yöntemleri arasından size uygun olanı seçebilirsiniz. ALO Nüfus Müdürlüğü Çağrı Merkezi telefon numarasını arayarak randevu alabilir ya da internet üzerinden funduszeue.info adresini ziyaret ederek online şekilde randevunuzu oluşturabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü > Sürücü Belgesi Başvuru Randevusu adımları ile de randevunuzu oluşturabilirsiniz. 

Randevu saatinde ehliyet yenileme için gerekli belgeler ile nüfus müdürlüğüne başvurduğunuz zaman işlemleriniz aynı gün içerisinde tamamlanır ve yaklaşık 1 hafta sonra yeni ehliyet adresinize postalanır. Bu süreçte kullanmanız için size geçici sürücü belgesi verilir.

Dijital Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır?

Karayollarında yolcu ve eşya taşıyan ticari araçlarda sayısal takograf olarak adlandırılan bir kontrol cihazı kullanılır. Kartlar için iki yuva ve ekranı bulunan takograf cihazına yerleştirmek için çıkarılan özel ehliyetlere “dijital ehliyet” adı verilir ve belli durumlarda yenilenmesi gerekebilir. Yenileme sırasında sürücü kartları için yılında TL, şirket ve servis kartları için TL harç ödenir. Ehliyet yenileme için gerekli belgeler toplandıktan sonra funduszeue.info adresi üzerinden başvuru yapılabilir.

●Dijital ehliyet yenileme için gerekli belgeler; sürücü belgesi ya da nüfus cüzdanı ve fotokopisi, 1 adet biyometrik fotoğraftır.
●Dijital Ehliyet Servis ve Şirket Kartı başvurularında; imza sirküleri, vekaletname, oda kayıt belgesi, vergi levha fotokopisi, Servis Yetki Belgesi fotokopisi, nüfus cüzdanı ve fotokopisi ve servis ya da şirket kaşesi gerekir.

Ehliyet Yenileme Süresi Hangi Aralıklarla Yapılır?

Farklı tüpte sürücü belgesine sahip olanların ehliyet yenileme için gerekli belgeler toplama sıklığı değişir. Süresi dolan ehliyetlerin yenilenmesi için sınıflara göre farklı aralıklar vardır. Ehliyet yenileme süresi M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı için 10 yıldır. Yani ehliyet, yenilendikten sonra farklı bir durum için gerekmediği sürece 10 yıl boyunca geçerliliğini korur. C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgelerine sahip insanların ise 5 yılda bir ehliyetlerini yenilemesi gerekir.

Web sitemizden avantajlı Kasko Sigortası tekliflerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır?

Trafik Sigortası Fiyatları

Kasko Sigortası Fiyatları

Ehliyet almak için öncelikle online olarak randevu almak gerekiyor. Online randevu için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekilde:

  1. Nüfus Müdürlüğü’ne (NVİ) ait funduszeue.info adresine girilir veya aranabilir,

  2. Hangi işlemin gerçekleştirileceği seçilir, 

  3. Bulunulan il seçilir,

  4. Randevu almak istenilen ilçe nüfus müdürlüğünü seçilir,

  5. Kişisel bilgiler girilir,

  6. E-posta adresine gelen doğrulama kodunu girilir,

  7. Uygunluğuna göre tarih ve saat seçilir,

  8. Randevu onaylanır.

Ehliyet Ücretleri Nereye Yatırılıyor?

Ehliyet başvurusu için yatırılması gereken ücreti; 

  • Vergi dairelerine 

  • Anlaşmalı bankalara 

  • Gelir İdaresinin internet vergi dairesine  

  • Geliştirme işlemini yapan bankaların ATM'sine

  • Anlaşmalı bankaların internet bankacılığı sistemine ödeme yapılabilir. 

Ödemenin yapıldığına dair dekontun randevu gününde yanınızda bulunması istenir.

Ehliyet Harç Ücreti

İlk kez ehliyet alacaklar için ehliyet harç ücreti 

 Ehliyet Sınıfı  A1, A2, A Sınıfı  B Sınıfı  F Sınıfı  C, D, E, G, M Sınıfı 
 Harç Ücreti  ,40 TL ,90  TL ,40 TL ,70 TL
 Değerli Kağıt Bedeli   TL  TL  TL  TL
 Vakıf Payı 65 TL 65 TL 65 TL 65 TL
 Toplam Ücret ,40 TL ,90 TL ,40 TL ,70 TL

Yenileme Yapacaklar İçin Ehliyet Harç Ücreti

Ehliyet yenileme ücreti ehliyetin alınma tarihine göre değişir. Buna göre yılı öncesinde alınan ehliyetler için yenileme ücreti 15 TL iken, yılı sonrası yenileyenlerin, kaybedenlerin, çaldıranların TL harç ücreti ödenmesi gerekir.

Nüfus Müdürlüğü Ehliyet Randevusu İçin Gerekli Belgeler

Millî Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu yazılı ve direksiyon sınavlarına girerek başarılı olduysanız online ehliyet randevunuzu aldıktan sonra aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekir.

  • Kimlik belgesi,

  • Sürücü sertifikası (elektronik ortamda sistemden kontrol ediliyor),

  • Öğrenim belgesi, 

  • Sürücü sağlık raporu,

  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı (ödendi dekontu),

  • 1 adet biyometrik fotoğraf,

  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan,

  • Adli sicil belgesi (elektronik ortamda sistemden kontrol ediliyor).

Eski Sürücü Belgesi Yenileme ve Kayıp/Çalıntı İçin Gerekli Belgeler

  • Kimlik belgesi,

  • Kayıp/çalıntı değilse mevcut sürücü belgesi,

  • Sürücü sağlık raporu,

  • Sürücü belgesi değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı (ödendi dekontu),

  • 1 adet biyometrik fotoğraf,

  • Kan gurubunu belirtir belge veya yazılı beyan,

  • Adli sicil belgesi (elektronik ortamda sistemden kontrol ediliyor).

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sürücü belgesi/ehliyet için sağlık raporunun alınabilmesi için iç hastalıkları (dahiliye) ve göz doktorunun muayene etmesi gerekiyor. Bunun için ehliyet için sağlık raporları doğrudan sağlık ocağından alınamıyor. Sağlık ocağına gidilmesi durumunda devlet hastanelerine sevk işlemi yapılıyor. (İstisnai bir durum olarak bazı aile hekimleri göz muayenelerini de kendileri yaparak doğrudan sağlık raporunu da verebiliyor.) Sağlık ocakları dışında, tüm devlet hastanelerin ve dahiliye ile göz doktoru bulunan tüm özel sağlık kuruluşlarından ehliyet için sağlık raporu alınabiliyor. 

Ehliyet Randevusu Onayı

Online ehliyet başvurunuzu Nüfus Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Randevu almak için, yukarıdaki işlemleri sırasıyla tamamladıktan sonra sistem tarafından mail adresinize gönderilen onay linkine tıklayın. Bu aşamadan sonra tarih ve saat seçimi yaparak randevunuzu oluşturabilirsiniz.  


Yeni Kimlik Başvurusu ve Ehliyet Başvurusunda Gerekli Belgeler Nelerdir?

Haberler

Gündem

Yeni Kimlik Başvurusu ve Ehliyet Başvurusunda Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yeni kimlik ve ehliyet başvurusunda bulunurken bazı belgelere ihtiyaç duyuluyor. Ödemeniz gereken ücretler ise yapacağınız işleme göre değişiyor. İşte başvuruda istenen belgeler ve başvuru ücretleri.

Yeni Kimlik İçin Gerekli Belgeler

Yeni Kimlik İçin Gerekli Belgeler

Yeni Kimlik Ücretleri

 Yeni Kimlik Ücretleri

Yeni Ehliyet İçin Gerekli Belgeler

Yeni Ehliyet İçin Gerekli Belgeler

Randevu Alma

Randevu Alma

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası