k othrine gümüş böceği / GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLAÇLAMA - Açer İlaçlama

K Othrine Gümüş Böceği

k othrine gümüş böceği

Nexa Lotte Gümüş böceği yemi, tüm odalarda gümüşçünlerle mücadele için yüksek etkili tutkal kapanı, 3 tuzak

Gümüşçük

GÜMÜŞÇÜK BÖCEĞİ

Kağıt zararlısı olarak da bilenen vücutları gümüşümsü bir renk ile kaplı olan ve genellikle evlerde yaşayan bir böcek türüdür. İsmini vücudunu kaplayan kılların renginden almaktadır. Gümüş böceği gümüşçün, gümüşcük, gümüşcül olarak da adlandırılmaktadır.

MORFOLOJİSİ

 Gümüş böceği, mm uzunluğunda, gözyaşı şeklinde olan Family Lepismatidae olarak adlandırılan bir böcektir. Yetişkin gümüş böceklerinin boyları mm uzunluğundadır. Kalın olan kafasında iki adet anten bulunmaktadır. Küçük omurgasız hayvanlardan olup kanatları bulunmamaktadır. Bedeni üçgen, kafa ve göğüs kısmı geniş bir türdür. Gümüş böceğinin derisi katmanlıdır ve toplamda 8 adet ayağı bulunmaktadır. Dişileri günde ortalama türüne bağlı olarak arasında yumurta bırakabilirler. C derece sıcaklık ve % oranında nem içeren ortamlarda gelişirler. Ömürleri 3 yıl kadardır. Arka bölümünde 3 adet uzun kalın sert kıl bulunmaktadır.

BİYOLOJİLERİ

 Gümüş böceği su içmeden ve besin almadan haftalarca yaşayabilirler. Hareket ederken yan yan gitmektedirler. Gümüş böcekleri çiftleşme öncesi birçok farklı hayvan türünde de görülen çeşitli hareketlerde bulunurlar. Çiftleşme öncesi yapılan bu hareketlere aşk dansı denilmektedir. Dişi gümüş böcekleri, erkek böceklerin bıraktıkları spermleri, yumurta borusuna alarak çoğalırlar. Yumurta sayıları böceğin alışkanlıklarına göre değişiklik göstermektedir. Türlerin bazıları günde birkaç yumurta yaparken, bazıları , bazı türler ise 3 haftalık dönem içerisinde ancak yumurtlayabilmektedir.

YAYILMA ALANLARI 

 Birçok ortamda yaşayabilen gümüş böceği çatı bölmeleri, zemin ve bodrum katları, mutfak ve banyo gibi ışığın az bulunduğu (gözleri ışığa karşı hassas olduğu için) karanlık ve nemli alanlarda yaşarlar. Özellikle kağıt ürünleri ve nemli giysiler içinde yaşamayı tercih ederler. .

BESLENME DAVRANIŞLARI

 Şeker, nişasta ve karbonhidratlar besin kaynaklarının başında gelir. Keten giysiler, kitaplar, kumaşlar, koliler, duvar kağıtları ipek ve ölü böcekler en sevdikleri yiyecek kaynaklarıdır. Ayrıca proteinle besinleri de yemektedirler. Kendi türü ile birlikte ölü böcekler gümüş böceklerinin besinleri arasında yer alır. Bu böcekler fark edilmeyecek kadar çok küçük dışkı bırakırlar.

GÜMÜŞ BÖCEKLERİ İLE MÜCADELE

Eğer bulunduğunuz ortamda gümüş böceği olduğunu düşünüyor ve etkili bir mücadele istiyorsanız 82 01 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. 

Tuzla üre gübre,tuzla   taban gübresi,tuzla şeker gübre,tuzla gübre,tuzla sıvı gübre, tuzla organik gübre, tuzla solucan gübresi, pendik gübre, pendik solucan gübresi,Tuzla gübre çeşitleri,çim gübresi,bahçe bakım gübresi, demir sülfat, kükürt,çinko,fosfor, potasyum,kalsiyum, hümik asit,amino asit,Kırmızı-Kızıl Palmiye böceği ilacı- Confidor Sl Tuzla İstanbul,fare yem istasyonu, fare gözlem istasyonu ,Fare gözlem monitörü, çimde yosun önleyici, çimde yosun engelleyici,yosunlaşma,demir sülfat,mavi gübre,yosun çözücü,yosun sökücü,yosun engelleyici,yosun kurutucu,yosun bitirici,yasunlaşma sebebi  yüksek nem,pendik yosun engelleyici ,tuzla yosun sökücü,çekmeköy yosun engelleyici,kartal yosun bitirici, Beykoz yosun sökücü,Kadıköy yosun engelleyici, Maltepe yosun sökücü,Küçükçekmece yosun engelleyici,Tuzla yosun kurutucu,Tuzla,Pendik,Maltepe,Kartal,Kadıköy,Samansıra,Sultanbeyli,Beykoz,Çekmeköy,Ümraniye,Küçükçekmece,Büyükçekmece,Maslak,seafoodplus.info,Boğaziçi,Beşiktaş ,Eminönü,Beyazıt, Fatih , Bağcılar,Bahçelievler,Esenyurt,Şile,Esenler,Üsküdar,Arnavutköy,Ataşehir,Gaziosmanpaşa,Kağıthane, Beyoğlu,Zeytinburnu,Bayrampaşa Güngören ,Sultangazi ,Kükürt,sıvı kükürt, toz kükürt,sürüngen kovucu,böcek kovucu,yılan kovucu,kertenkele kovucu

Evde Gümüş Böceği Mücadelesi

Gümüş Böceği İle Mücadele Nasıl Yapılır?

Gümüş böceği ilaçlama yaptırmaya karar vermeden önce bu haşereler hakkında detaylı bilgi sahibi olarak hatlı uygulamaların önüne geçme şansına sahip olabiliriz. Gümüş böceği adı verilen haşere türleri ılıman iklimlerde yaşayan ve de omurgasız bir böcek türü olup boyları ortalama olarak 1cm ile 4 cm arasında değişiklik göstermektedir. Gümüş böcekleri görünüş olarak gri- gümüş renge sahiptirler.

Bu haşerenin deri yapısı katmanlar halinde bölmelere sahip olup üçgenimsi vücut yapısına sahiptir. Baş ve de göğüs yapıları geniş olup; kuyruk kısmı ise daralmaktadır. Gümüş böceği haşeresinin toplamda 8 adet ayağı ve de başları üzerinde yer alan 1 çift anteni bulunmaktadır. Gümüşböceği yapısal olarak kanatsızdır ve de oldukça hızlı hareket edebilmektedirler. Gümüş böcekleri evlerimizde görülmenin yanı sıra, ekmek fırınlarında, kağıt ve dokuma fabrikaları gibi üretim yapılan alanlarda da oldukça sık görülebilmektedir.

 

Gümüş böcekleri evlerimiz içerisinde genellikle nem ve ısının yoğun olarak bulunduğu banyo ve de mutfak bölümlerinde sıkça görülmektedir. Bu bölümlerde sıkça görülmesinin nedeni ise bu haşerelerin yavrularının büyüyebilmek için mutlak suretle neme ihtiyaç duymalarıdır. Gümüş böceği haşeresi yumurta bırakarak üreyen zararlılar gurubuna dahildirler. Yıl içerisinde ortalama olarak 1 ile 2 kez, her yumurtlamada arası yumurta bırakabilirler. Yavru bir gümüş böceği beyaz renge sahiptir. Gümüş böcekleri tahıllı gıda, mantar küfleri, pamuk, kağıt ve naylon türleri ile beslenirler. Bu haşereler halk arasında çatal kuyruk, gümüşçük, gümüşçün gibi isimler ile de anılırlar.

 

GÜMÜŞ BÖCEĞİ ZARARLARI

Gümüş böceği haşeresi beslenmek için genellikle evlerimiz içerisinde bulunan eşyaları ve de besinleri kullanarak bizlere maddi zararlar verirler. Ayrıca bu haşereler pis yerlerde dolaşıp mikrop taşıdıkları için insanlara çok rahatlıkla hastalık bulaştırabilirler.

 

GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Gümüş böceklerinden kalıcı olarak kurtulmak için tavan arası ya da duvarlar üzerinde bulunan çatlak yarık ve benzeri bölgelere direkt olarak uygulama yapmak gerekmektedir. Yuva tespiti dikkatli yapılmalı uygulama yöntemleri de buna paralellik göstermelidir. Bu haşereler en zor mücadele edilebilen haşere gurupları arasında yer almaktadır ve mutlak suretle profesyonel uygulama yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle gümüş böceği ile mücadele edilmesi esnasında kesinlikle bakanlık tarafından onaylı özel ilaçlar ve profesyonel yöntemlerle ilaçlama yapmak gerekir. 

 

Gümüş böceği ile ilgili aramalar

  • Gümüş böceği Isırır mı
  • Gümüş böceği zararlı mi
  • Raid gümüş böceği ilacı
  • Yatak odasında gümüş böceği
  • Siyah gümüş böceği
  • K-Othrine Gümüş böceği
  • Gümüş böceği naftalin
  • Gümüş böceği ekşi

Görseller

  • Evde Gümüş Böceği Mücadelesi
  • Evde Gümüş Böceği Mücadelesi
  • Evde Gümüş Böceği Mücadelesi

Konu Etiketleri

gümüş böceği kulağa girer mi?gümüş böceği niye olur?gümüş böceği insanı ısırır mı?gümüş böceği ne sevmez?gümüş böceği felç eder mi?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir