hakiki salebin faydaları nedir / Soğuk havaların vazgeçilmezi salebin faydalarını duyanlar kulaklarına inanamıyor - Internet Haber

Hakiki Salebin Faydaları Nedir

hakiki salebin faydaları nedir

Gerçek salep nasıl yapılır? Salebin faydaları nelerdir?

Gerçek salep nasıl yapılır? Salebin faydaları nelerdir?

Soğuklarla en çok yakışan içecek; besleyici içeriği ve mis gibi tarçın kokusu ile saleptir. İçeriğinde bulunan protein ve kalsiyum değeri ile içimi kadar vücut için de değerleri olan salebin faydaları nelerdir? Gerçek salep nasıl yapılır? İşte, nefis salep tarifi

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan salep hepimizin çok sevdiği, içimizi ısıtan vazgeçilmez bir keyif kaynağıdır. Aslında salep keyiften çok daha fazlasıdır. Sağlığımız açısından faydası çoktur salebin, ancak bunun için katkısız ve doğal yapılmış olmalıdır. Peki, salep nasıl yapılır? Salebin faydaları nelerdir? 

salebin faydaları nelerdir

salebin faydaları nelerdir

Salepin faydaları nelerdir?

Kış aylarında severek içtiğimiz salebin vücudumuza olan faydaları;

• Göğüs hastalıklarını dindirir

• Öksürük ve bronşiti giderir

• Zihni güçlendirir

• Basur hastalığının tedavisinde kullanılır

• Adeti düzenler

• Bağırsaktaki kurtların düşürülmesine yardımcı olur

• Kan şekerini aniden çıkarmadan, tatlı ihtiyacını giderir

• Yağ yakma hızını artırır

• Baş ağrısını dindirir

• Kabızlık ve şişkinliği giderir, sindirimi kolaylaştırır.

salep nasıl yapılır

salep nasıl yapılır

Gerçek Salep Tarifi

Katkısız ve doğal bir salep yapmak istiyorsanız bir aktardan 50 gram kadar saf toz salep alarak evde sütle karıştırıp nefis aromalı bir salep elde edebilirsiniz.

Malzemeler;

-1 litre süt

-1 silme tatlı kaşığı saf toz salep

-1 çorba kaşığı toz şeker

-Arzuya göre 1 paket vanilya ve 1 adet çubuk tarçın

-Üzeri için toz tarçın 

Yapılışı;

İlk olarak toz şeker ve toz salebi kuru bir kabın içinde karıştırın. Bir tencereye koyduğunuz sütü kısık ateşte kaynatın. Diğer tarafta karıştırdığınız salep ve şeker karışımını kaynayan süte azar azar karıştırarak bir çırpma teli ile sürekli karıştırın. Tencerenin dibini tutmaması ve pütürlü olmaması için salebi kaynarken sürekli olarak karıştırmaya devam edin. Salep kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Salebin türüne göre kıvam alma süresi değişebilir. Siz kendi salebinizi salep kıvamına gelene kadar karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Köpük oluşmaya başlayınca salebin kıvama geldiğini anlayabilirsiniz. Salep, olması gereken kıvama ulaştığında fincanlara paylaştırarak üzerine bolca tarçın serpebilirsiniz.

Evde yaptığınız 1 su bardağı ( mg.) salep; kaloridir. 

Sağlığa &#;ok faydalı ama Salep t&#;ketiminde bunlara dikkat!

Kış aylarında en çok tüketilen içeceklerden biri olan salebin lezzetinin yanında insan sağlığına birçok yararı bulunuyor. Havaların soğumasıyla beraber birçok kişinin sıcak içeceklere yöneldiğini ifade eden Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, hasta olmamak için bağışıklık sistemini güçlendiren içeceklerin tercih edildiğini ifade etti.

Salebin vücut ısısını arttırdığını ve uzun kış gecelerinde lezzetli bir içecek olarak sık tüketildiğini anlatan Zünbülcan, salep satın alırken dikkat edilmesi gereken ayrıntılarla ilgili uyarılarda bulundu.

Zünbülcan, "İçerisinde nişasta ya da şeker bulunan içeceklerden uzak durulmasını öneriyoruz. Bu içerikler farklı sağlıklı sorunlara neden olabileceği gibi şeker hastalarında rahatsızlığın tetiklenmesine neden oluyor. Gerçek ve doğal bir salep bağırsak hareketlerini arttırır. Özellikle koronavirüsle mücadele için akciğer enfeksiyonları, bronşit ve solunum sıkıntılarında salebin önemli faydaları var. Paketli saleplerin içindekilerde kıvam arttırıcı şeker, nişasta ve aroma verici katkı maddeleri bulunur. Ulaşabiliyorsanız gerçek salebin tüketilmesini öneriyoruz. Ama ne yazık ki gerçek salebi ayırt etmenin kolay bir yolu yok. Gerçek salepte kıvam vermek için daha fazla miktar eklemeniz gerekir. Ama hemen kıvam alan bir saleple karşılaştıysanız daha fazla nişasta içerikli olduğunu düşünebilirsiniz" dedi.

Katkı maddesi kullanılmadan hazırlanan saleplerin aktarlar ve güvenilir markalar aracılığıyla piyasaya sunulduğunu dile getiren Zünbülcan, salebi şekerle karıştırmak yerine sütle kaynatıp bal ekleyerek daha sağlıklı hale getirilebileceğini anlattı.

KALORİSİNE DİKKAT

Salebin fazla tüketiminin de içerdiği kalori miktarı nedeniyle sakıncalara neden olabileceğini ifade eden Zünbülcan, şunları söyledi:

"Salebin karbonhidrat ve şeker içeriğinden dolayı kalorisi yüksektir. Ara öğün olarak kullanılabilir. Her gün olmamak şartıyla ortalama bir fincan salep içmek yeterlidir. Kişiler günlük aktivitelerine yürüyüş ekleyip karbonhidratlı besinleri sınırlandırdıkları bir beslenme programıyla dengeyi sağlayabilirler. Salep deyince akla hemen tarçın gelir. Tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bir baharattır. Aynı zamanda doygunluğu kontrol ederek, kan şekerini de dengeler. Yalnız tarçının çok uzun süre beklememiş olmasına dikkat edin. Çünkü kavanozda biz görmesek de mikroorganizmalar üreyebiliyor. Sağlıklı bir içecek tüketmek isterken karaciğeri yorabilirsiniz."

HAVALARIN SOĞUMASIYLA TÜKETİMİ ARTTI

İzmir’de yaşayan Nazif Canal da son günlerde havaların soğumasıyla salep tüketimini arttırdıklarını belirtip, "Genellikle kışın salebi tercih ediyorum. Hem sağladığı faydalar hem de doğal olması nedeniyle salebi sık sık alıyorum. Bu devirde zaten katkısız ürün bulmak zor. Doğal salebi bulunca içiyorum. Çünkü içine çok fazla katkı maddesi karıştırılmadığını sanıyorum. Ailece de sık sık alıyoruz" dedi.

Rıfat Balonbo ise şöyle konuştu:

"Haftada üç gün salep alıyorum. Bucak’tan getiriyoruz. Kendimiz yapıyoruz. Aldığımız yer güvenli. Sağlık açısından çok faydası olduğunu biliyorum. Salep orkide çiçeğinden oluşur. Yabani bir bitkidir. Faydaları saymakla bitmez."

False

Salep nedir?

Yazın elimiz soğuk su ve içeceklere giderken, kışın “Şimdi sıcak bir şeyler olsa da içsek” diye düşünürüz. Gözlerimiz çay, salep gibi içecekleri arar. Salep, orkide ailesinin türlerinin yumrularından elde edilen bir tozdur.

Salebin kalorisi

Hoş bir koku ve aroması olan salebin evde yarım yağlı sütle yapıldığında bir fincanı, ortalama kaloridir. Hafif olsa da bir enerji değeri olduğu unutulmamalı ve kontrollü tüketilmelidir. Şeker içeriği nedeniyle hazır salepleri tüketmemesi gereken başka bir grup da diyabeti olanlardır. Diyabetliler kendi saleplerini yapabilir, şekersiz tüketebilirler. Salebin faydaları şöyle sıralanabilir:


Tok tutar

Salep evde yapıldığında zayıflamaya yardımcı bir ara öğün olarak rahatlıkla tüketilebilir. Yapımında kullanılan süt ile kalsiyum ve protein alımı sağlanır. Özellikle kalsiyumun zayıflama üzerindeki etkisi azımsanmayacak ölçüdedir. Salepte bulunan glukomanan (bir çeşit lif), kendisinin katı su çekebilen yapıya sahiptir. Böylece midede hacim oluşturarak tokluk süresini uzatır. Diyet yaparken çabuk acıkmanın önüne geçilebilir. Ancak hazır saleplerdeki şeker miktarı fazla olduğundan dikkat edilmeli ve diyet yapanlar kendi salebini kendisi yapmalıdır.

Kan şekerini dengeler

İçeriğindeki glukomannan ile mide boşalma süresini geciktirir. Kan şekerinin daha yavaş yükselip düşmesini sağlayarak denge sağlar. Üzerine eklenen tarçın da kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Bu sütlü içecek, meyve ile tüketildiğinde de kan şekerinin dengelenmesine katkı sağlar.

Kalbi korur

Glukomannan bağırsaklarda kolesterol ve safra asitlerini bağlayarak kan kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Bu sayede kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.

Tokluk hissi verir

Glukomannan, süt ile birleştiğinde şişer. Bu da salebi tükettikten sonra tokluk hissinin oluşmasına yardımcı olur. Tarçınla birlikte içilen bu içecek yine kan şekerini dengelediğinden açlık ataklarını engeller.

Süt içmek için bir neden

Süt ve yoğurdu yeterince tüketmeyen kişiler, saleple süt içmiş olur. Bu noktada amaç, süt tüketimini artırmaksa hazır değil, evde süt ile yapılan tercih edilmelidir.

Kabızlığı önler

Salepte bulunan müsilaj su ile şişen bir çeşit polisakkarittir ve dışkı hacmini artırarak kabızlığı önler. Ancak bu etkiden yararlanmak için o gün yeteri kadar su içilmesi gerekir.

Salebi kendiniz yapın!

Salep masum bir içecek ama hazır saleplere dikkat. Enerjisi ve şeker oranı yüksek olduğundan hazır salep tüketiminden kaçının. Kendi salebinizi yapmanız en faydalısıdır. Hatta salebinize zencefil ekleyerek aromasını zenginleştirebilirsiniz. Bu şekilde salebinize antioksidan özellik kazandırarak soğuk algınlığına ve enfeksiyonlara yakalanma riskinizi azaltmış olursunuz.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  
doğal bucak salebi

Salebin faydaları saymakla bitmez&#; Hazımsızlık, bronşit, iştah eksikliği gibi birçok konuda fayda sağladığı bilinmektedir.

Orkide çiçeklerinin köklerinden elde edilen toz, sütle birlikte kazalarda kaynatılır&#;

Ardından daha dumanı tüterken tarçınla servis edilir&#;

Soğuk kış günlerinde çarşı pazarı saran tarçın kokusu, salep zamanını haber verir.

Beslenme Uzmanı Beste Günday salebin faydalarını şöyle sıralıyor:

* Salebin faydaları denilince akla gelen en önemli konulardan birisi bronşittir. Bronşit gibi ya da mide hazımsızlıkları gibi rahatsızlıklarda salep iyi gelen bir içecektir.

* Salebin faydaları dendiğinde akla gelen bir diğer önemli faydası ise iştah arttırmasıdır. Hakiki bucak salebi iştah açar ve zihni güçlendirir. Çünkü karbonhidrat yapısıyla enerji veren bir içecektir.

Orkide köklerinin toz haline getirilmesinden oluşan saf salep Burdur&#;un Bucak İlçesinde bulunuyor.

Salep, evde de kolaylıkla hazırlanabilir.

Bunun için 1litre süte bir tatlı kaşığı salep yeterli.

Ancak hakiki bucak salebinin dibinin tutmaması ve topaklanmaması için devamlı karıştırmak gerekiyor.

Salepi Daha Lezzetli Kılmak İçin&#;

Damla sakızı koyulduğunda nefis bir koku veren salep, tarçınla zencefil eklenildiğinde çok lezzetli bir hale geliyor&#;

Kaynak : Trt-Haber

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası