kedimi neyle yıkayabilirim / Tüylü Dostlarımız Kediler Nasıl Yıkanır? - Trendyol Blog

Kedimi Neyle Yıkayabilirim

kedimi neyle yıkayabilirim

Kediler Nasıl Yıkanır? En Pratik Kedi Yıkama Önerileri

İstisnalar haricinde kedilerin suyla aralarının pek iyi olmadıkları bilinir. Açtıkları bir musluk karşısında akan suyu izlemeye bayılsalar da su damlacıkları üzerine geldiği zaman zıplayıp koşmaya başlamaları an meselesidir. Suyu sevmeseler de bazen tüylerinin kirlenmesi sevimli dostlarımızın yıkanmaları gereksinimini ortaya çıkarabilir. İşte bu gibi durumlarda olağanüstü hal ilan edilmesi işten bile değildir.

"Kediler nasıl yıkanır?" sorusuna verilebilecek standart yanıtlar olsa da her kedinin ayrı bir karakteri olduğunun ve hepsinin yıkanmaya karşı farklı reaksiyon gösterebileceklerinin unutulmaması gerekir. Kedi yıkama özünde onu çok iyi tanımayı, davranışlarını analiz edebilmeyi ve biraz da şımartmayı gerektirir. Tabii bu süreçte kişisel güvenliğin de düşünülmesi ihmal edilmemelidir. Bu şekilde kedilerle banyo keyfi eğlenceli sayılabilecek bir deneyime dönüşebilir. Bu yazımızda en pratik kedi yıkama önerileri hakkında bilgi bulabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Kedileri Yıkamaya Hazırlık Süreçleri

Kediniz belki dışarıda küçük gezintilere çıktığı için, belki yaramazlık sonucu güzelim tüylerini kirlettiği için ya da herhangi bir sebepten yıkanmaya ihtiyaç duyduğu için onu yıkamanız gerekiyorsa öncelikle hem fiziksel hem de psikolojik anlamda onu bu deneyime hazırlamalı, kendi güvenliğinizi de düşünmelisiniz. Bu nedenle ilk olarak onun tırnaklarını kesmeye başlamalısınız. Suya girdiklerinde heyecanlandıklarında istemeden de olsa size zarar vermelerini önlemek için tırnaklarını kısaltmalısınız. Eğer tırnakları kesilirken gerginleşen bir dostunuz varsa bu eylemi banyodan gün önce de gerçekleştirebilirsiniz. Alternatif olarak tırnaklarını kesip ödül mamaları ile keyfini yerine getirmeniz de mümkündür! Ödül maması kozu kedileri yıkama ritüelinin değişmez bir parçasıdır ve bu koz doğru kullanıldığında hayatı kolaylaştıracaktır.

Tırnaklar kesildikten sonra onun en çok sevdiği aktivitelerden biri ile serüveninize devam etmelisiniz. Tüylerini sakince taramalı, bu esnada onu yatıştırırken tüylerindeki düğümler varsa bu sorundan kurtulmalısınız. Tırnaklar kesildi, tüyler tarandı, şimdi ise onu hem mutlu etmek hem de banyoya girmeden birazcık yormak için oyun oynamanın tam zamanı! Yüksek efor harcamasını sağlayacak oyunlar seçerseniz onun hem daha sakin hem de daha mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Suya temas etmeden önce keyfi ne kadar yerinde olursa kedi yıkama teknikleri de o denli etkisini gösterecektir.

Tüm hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra kedi şampuanı ürününü yanınıza alıp, banyonun kapısını kapatıp kedi yıkama için ideal bir alan oluşturmalısınız. Kapı kapatma bu noktada en kritik aşamalardan biridir. Kediniz ıslandığı anda koşmaya başlarsa evin her yerini ıslatabilir, dağıtabilir ve bir ihtimal kum banyosu yaparak her yeri şantiye alanına çevirebilir. Banyoda vakit geçirmesini sağlamak için en sevdiği oyuncağından yardım alabilirsiniz. Alana alışmasını sağlamak adına birkaç dakika oyun oynayabilir, kapalı kapılardan çıkma isteğine engel olabilirsiniz.

Her şey yolunda ise artık evde kedi yıkama esnasında dostunuzun güvenliğini düşünmeye ve yıkanması için ideal bir ortam yaratmaya başlayabilirsiniz. Islandıklarında ani hareket etme ve zarar görme olasılıklarını bertaraf etmek için onu yıkayacağınız alanı güvenli hale getirmek adına zemine örtü serebilir ya da kaydırmaz özellikteki banyo paspaslarını tercih edebilirsiniz. Yıkayacağınız yer küvet ise küveti su ile doldurmalı ancak tehlikeli olabilecek denli fazla su koymadığınızdan emin olmalısınız. Yaklaşık 1 karış ılık su ile doldurduğunuz alanlar onların konforlu ve güvenli bir şekilde yıkanması için ideal olacaktır. Yıkama alanının yanında kuru bir havlu ise her zaman işe yarayacaktır, duştan sonra üşümemesi ve kurulanması için kuru bir havluyu yanınızda bulundurmalısınız. Onu yıkamak için küvetler ideal özellikte olsa da başlangıç aşamasında onu herhangi bir yere koymadan su dolu kovalardan da yardım alabilirsiniz.

banyo yapan kedi

Kedi Yıkama Aşaması Dikkat İster

Yavruluk döneminden itibaren yıkanmaya alışkın bir kediniz yoksa ilk seferinde duş başlıklarını kullanmak doğru bir tercih olmayacaktır. Suyun şiddetini ayarlayamadığınız takdirde yaptığınız tüm hazırlıklar geçerliliğini yitirir. Plastik bir kaba doldurduğunuz ılık su ile onun tüylerini baş kısmı hariç usulca ıslatabilirsiniz. Bu esnada en sakin ses tonunuzla onu yatıştırmayı ve nazik okşamalarla sakinleşmesini sağlamayı unutmamalısınız. Eğer çok haşarı bir dostunuz varsa göğüs tasmasını da takabilirsiniz. Böylece olası firar teşebbüslerini de engelleyebilirsiniz. Nerede kalmıştık? Tamam ıslatma aşaması Dostunuzu sorunsuz bir şekilde yıkamak için onun boynundan aşağısını ıslatmalısınız. Bu esnada onun cildine zarar vermeyecek özellikteki şampuanı az miktarda almalı, köpürtmeli ve tüylerine sürerken masaj yapmaya devam etmelisiniz. Köpürttüğünüz kedi şampuanı ile kuyruğunu, patilerini, gövdesini ve karın kısmını iyice temizlediğinizden emin olmalısınız. Sonra ise durulama aşamasına geçebilirsiniz. Kedinizin tüyleri uzunsa tüylerinin tüm şampuandan arınmasını sağlamalısınız. Vücudunu yıkadıktan sonra ise az önce es geçtiğiniz kafa temizliğine geçebilirsiniz. Kedinizin yüzünü doğrudan suyla temas ettirmemeli, temiz bir bezi ıslatarak gözlerini, kulaklarını, bıyıklarını, yanaklarını ve kafasını silmelisiniz.

Kurulama Aşamasına Hazır Mısınız?

Belki çok eğlenceli belki de sıkıntılı bir yıkama serüveninden sonra kedinizin pek de hoşuna gitmeyen bir diğer aşama sizi bekliyor. Kuru havlu yardımıyla kedinizin tüylerini onu okşarmış gibi kurulamalısınız. Tüyleri kısa olduğunda ve mevsim yazsa kurutma makinesini açmanıza gerek olmayabilir, alışkın olmayan kediler için bu ses hem çok yüksek hem de çok rahatsız edici olabilir. Kurutma makinesine alışmıyorsa ve hava soğuksa kuru bir havlu her zaman işe yarayacaktır ve sıcaklık veren kalorifer veya ısıtıcı yakınları onun en gözde mekanları olacaktır. Kedinizin tüylerini kuruturken eş zamanlı olarak onu tarayarak rahatlamasına ve banyo sonrası fazla tüylerinin atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Kurulama işlemi de bittiyse bu sürecin onda iyi anılar bırakması için en zevkli kısma geçebilirsiniz. Banyonun güzel bir şekilde anımsanması için yaş mamalar oldukça doğru bir seçim olacaktır. Hem lezzetli hem besleyici hem de kedinizin su ihtiyacını karşılamasına yardımcı olan konserve mamalarla onun gönlünü kazanabilirsiniz.

banyo lifi ile yıkanan kısa tüylü kedi

Kedi Yıkama Hakkında İpuçları

Kediler banyo yaparken insanlar için üretilen şampuanları kullanmamalıdır. İnsan şampuanları cilt sağlıklarını tehdit edebilir. Kedi şampuanları çeşitlerini buraya tıklayarak inceleyebilir, dostunuzun hem temiz hem de sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni bir yavru sahiplendiyseniz ve onu düzenli olarak yıkamayı planlıyorsanız, bu deneyimle mümkün olduğunca erken dönemde tanışmasını sağlamalısınız. Tıpkı tırnaklarının kesilmesi gibi erken dönemde banyo yapmaya başlamaları ilerleyen süreçte yaşanabilecek olası sıkıntıların engellenmesi için çok önemlidir.

Kediler hassas canlılardır, banyo yapmaları için kesinlikle sert tavırlar gösterilmemesi gerekir. Sudan korkuyorsa bu deneyimin travmatik hale getirilmemesi için anlayışlı davranılması en önemli gerekliliklerden biridir. Onları yıkama öncesinde, yıkama esnasında ve yıkama sonrasında konforlu tutmak ve güvende hissettirmek çok önemlidir.

Sevimli dostlarımızın banyo yapması gerektiğinde onların güvenliği çok önemli olsa da kendi güvenlik tedbirlerinizi de almalısınız. Panik olmaları halinde oldukça seri hareket edebilen ve bu sırada size de zarar verme potansiyeline sahip olan dostlarımızdan korunmak için kıyafet seçiminize özen göstermeli, mümkünse tırnaklarının geçemeyeceği kıyafetler tercih etmelisiniz.

Yıkama deneyimi sizin için çok zorsa, ki bu oldukça normal bir durumdur, dostunuzun alışkın olduğu ve sevdiği birinden yardım alabilirsiniz. Doğru kişiyi seçerseniz dostunuzu güvenli bir şekilde tutma ihtimalinizi artırabilirsiniz.

Kediniz çok küçükse, hastaysa ya da yaşlıysa banyo yaptırmak doğru bir tercih olmayabilir. Eğer mecbur kalırsanız suyun sıcaklığını dikkatle ayarlamalısınız. Yıkama sürecinin ardından ise tüylerini çok iyi bir şekilde kurutmalı ve sıcak kalmasını sağlamalısınız.

Son olarak her kedinin suya karşı olumsuz bir reaksiyon göstermediği biliniyor, çoğunluğun aksine bazıları suyla oynamaya bayılıyor. Su ile Oynamayı Seven Kedi Irkları hakkında bilgi almak isterseniz ilgili içeriğimize göz gezdirebilirsiniz.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz ÖzTüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. yılından bu yana funduszeue.info blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.

Kediler yıkanır mı? Kediler nasıl yıkanır? Kedileri yıkamak zararlı mı?

Kediler yıkanır mı? Kediler nasıl yıkanır? Kedileri yıkamak zararlı mı?

Kendilerini temizleme konusunda oldukça hassas olan kedilerin temizliği konusunda bazı endişeleriniz olabilir. Özellikle "Kediler yıkanmalı mı, yıkanmamalı mı?" konusunda nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız bu haber tam size göre! Peki kediler yıkanır mı? Kediler nasıl yıkanır? İşte tüm detayları sizler için açıkladık

Can yoldaşımız ve evlerimizin neşe kaynağı olan kediler, tatlı görünümleri ve arkadaş canlısı tavırlarıyla bir süre sonra adeta ailemizden biri haline geliyor. Bizlere mutluluk veren kedilerle ilgili her detayı sıklıkla araştırıyor ve onlara huzurlu hissettirmek için her ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösteriyoruz. Gün içerisinde dakikalarca kendilerini yalayarak titiz bir şekilde temizleyen kediler konusunda en merak edilen soruların başında ise "Kediler yıkanır mı?" geliyor. Suyu sevmemeleriyle bilinen kedileri yıkama konusunda herkes farklı fikirlere sahip. Eğer siz de bu konuda kararsız kaldıysanız gelin aklınızdaki soru işaretlerini tek tek yanıtlayalım. 

Kedi maltı nedir? Kedi maltı ne işe yarar? Kedi maltı ne kadar verilmeli?İLİŞKİLİ HABERKedi maltı nedir? Kedi maltı ne işe yarar? Kedi maltı ne kadar verilmeli?

KEDİLER YIKANIR MI? YAVRU KEDİLER YIKANIR MI?

Şöyle bir düşünürseniz etrafınızda kötü kokan bir kediye denk gelme ihtimaliniz oldukça düşüktür. Çünkü kediler kendi kendilerini temizleyebilecek özellikte antiseptik bir dile sahiptir. Bundan dolayı çok kirli olan bir kedi dahi kısa bir süre içerisinde kendisini yalayarak tertemiz yapabilir. 

Kediler nasıl temizlenir

Kediler nasıl temizlenir

Ancak "Ben kedimi yıkamak istiyorum" derseniz de 'zorunlu ihtiyaçlar' dışında bunu yapmamanızı tavsiye ederiz. Unutmayın ki kediler suyu sevmez ve suyun altına girdiği anda ciddi bir stres yaşar. Bu stres anı kedinizin tüy dökmesine ve size karşı güvensiz hissetmesine neden olabilir.

Kedi yıkama

Kedi yıkama

Ancak kedinizin üzerine kömür, yağ ya da tüylerine yapışacak ve sağlığını olumsuz yönde etkileyecek şeyler döküldüyse mutlaka yıkamaya özen göstermelisiniz. Öte yandan kediniz mantar ve egzama gibi hastalıklara yakalandıysa veterinerin önerdiği özel bir ilaç yardımıyla kedinizi yıkayabilirsiniz. 

Kediler yıkanır mı

Kediler yıkanır mı

UFAK BİR NOT: Kedinizi yıkamayı düşünüyorsanız mutlaka birkaç gün öncesinde tırnaklarının bakımını yapmayı ihmal etmeyin. Kedilere özel tırnak makasıyla yapabiliyorsanız etlerine değdirmeden tırnaklarını siz kesebilir ya da veterinerden bu konuda yardım alabilirsiniz. (Kedinizin canını acıtmamaya özen göstererek bu konuda kararı siz doğru bir şekilde verebilirsiniz) Çünkü kediyi suya soktuğunuz anda zapt etmek kolay olmayabilir ve sizi derin izler bırakabilecek şekilde tırmalayabilir. 

Yavru kediler konusunda ise mecbur kalmadıkça kedinizi yıkamayın. Gelişimini yeni yeni tamamlamaya çalışan yavru kedilerin yıkanması iyi bir şekilde kurutulmazsa hastalanmasına yol açabilir. 

Yavru kediler

Yavru kediler

KEDİLER NASIL YIKANIR? KEDİ ŞAMPUANI YOKSA NEYLE YIKANIR?

Eğer kedinizi yıkamaya karar verdiyseniz ilk olarak kedinizin tüylerini güzelce kendisine özel tarağıyla taramakla işe başlayın. Böylece tüylerinde oluşan karışıklıklardan kurtularak yıkama sürecini daha kolay halledebilirsiniz. Ardından kedilerin sudan kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak banyoda herhangi kesici veya zarar verebilecek eşyaları ortadan kaldırın. 

Kediler nasıl yıkanır

Kediler nasıl yıkanır

Sonrasında mümkünse küvetiniz varsa içerisinde 5 cm derinliğinde ılık su doldurun. Suyun çok soğuk ya da sıcak olmaması burada çok önemli. Sürekli akan suyu gören kediler panik olabileceği için duş başlığını direkt tutmak çok yanlış olacaktır. Suyu da hazırladıktan sonra kedinizin sevdiği bir oyuncağını da küvetin içerisine yerleştirin. Kedinizin kucağınıza alıp banyoya getirdiğiniz andan itibaren ona karşı şevkatli ve sevgi dolu davranmayı sakın unutmayın. Ses tonunuzu incelterek ona olan sevginizi dile getirecek cümleler sarf edin ve onun sakinleşmesine yardımcı olun. 

Kedileri yıkama yöntemleri

Kedileri yıkama yöntemleri

Ardından suyu nazikçe elinizle ya da çiçek sulama kabıyla dökün ve yeterli miktarda kedi şampuanıyla kedinizi yıkamaya başlayın. Eğer evde kedi şampuanınız yoksa farklı şampuan ya da sabun kullanmayın.

Kedi nasıl yıkanmalı

Kedi nasıl yıkanmalı

Mutlaka veterinere danışarak kedinize uygun piyasada yer alan kedi şampuanlarından edinin. Yıkama işleminde kedinin burnuna ya da kulaklarına su kaçmasına izin vermeyin. 

Kedilere banyo yaptırma

Kedilere banyo yaptırma

Kedinin temizlediğinden emin olduktan sonra onu büyük bir havluyla sarın ve ılık bir odada güzelce kurulayın. Daha sonra saç kurutma makinesinin 'çok fazla ısı vermeyen' derecesini ayarlayarak uzaktan tutarak hafif hafif kurutabilirsiniz. Kedinizin tamamen kuruması burada çok önemli!

Kedi

Kedi

Yaz aylarında cildi korumak için ne yapmalı? Yazın en hızlı cilt bakımı

İLİŞKİLİ HABER

Yaz aylarında cildi korumak için ne yapmalı? Yazın en hızlı cilt bakımıSerra isminin anlamı nedir? Serra ismi Kuran&#;da geçiyor mu? Serra isminde kaç kişi var?

İLİŞKİLİ HABER

Serra isminin anlamı nedir? Serra ismi Kuran'da geçiyor mu? Serra isminde kaç kişi var?Kurban kesmek farz mı, vacip mi ya da sünnet mi? Kurban kesmenin hükmü nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Kurban kesmek farz mı, vacip mi ya da sünnet mi? Kurban kesmenin hükmü nedir?

Kediler suyu sevmeyen hayvanlar olduğu için genellikle banyo yaptırması sorunlu olmaktadır. Bu yüzden kedi sahipleri banyo yaptırmaktan kaçınmayı tercih edebilir ancak kedinizi belirli periyotlar arasında yıkamanız gerekmektedir. Aksi halde cilt sorunları, parazit gibi problemler ortaya çıkabilir.

Kedinize banyo yaptırmadan önce hazırlık yapmanız gerekir ve bu süreç biraz sancılı olabilir. Hazırlık işlemleri tamamlandıktan sonra kedinizi yıkayabilirsiniz. Şimdi kediler nasıl yıkanır? sorusunun cevabını sizlerle paylaşalım.

Kediler Nasıl Yıkanır?

Kedinizi yıkamadan önce önceliğiniz kedinizi suya hazırlamak olmalıdır. Aksi halde agresif davranışlar haline girerek, sahiplerinin kolu çizmesi gibi birçok zorluk çıkartabilir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak adına sahiplerinin kedilerini banyoya sokmadan önce uygulaması gereken birkaç yöntem vardır. Şimdi bu yöntemlerden bahsedeceğim;

1- Kedinizin Tırnaklarını Kesin

Banyoya girmeden önce kedinizin tırnaklarını kesin. Çünkü banyo sırasında kediniz heyecanlanabilir, korkabilir veya saldırganlaşabilir. Böyle bir durumda size zarar vermesini engellemiş olursunuz. Banyodan ortalama bir saat önce tırnaklarınızı kesmeniz kedinizin sakinleşmesi için yeterli olacaktır. Ayrıca tırnaklarını kestikten sonra ödül maması verip sakinleşmesine yardımcı olabilirsiniz.

2- Kedinizi Tüylerini Tarayın

Kedinizin bazı tüyleri birbirine girmiş ve düğümlenmiş olabilir. Bu düğümler banyodan sonra kedinizin canını yakabilir. Bu yüzden banyodan önce kedinizi tarayarak tüylerindeki düğümlerden kurtulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Tüy Toplama Eldiveni: Kedilerde Tüy Bakımı İçin En Basit Yöntem

3- Uygun Şampuan Seçimi Yapın

Kedinizi yıkarken muhakkak kedilere özel üretilmiş olan şampuanları tercih etmelisiniz. Kesinlikle sabun, insanlar için üretilmiş şampuan veya başka hayvanlar için üretilmiş olan şampuanları kullanmamalısınız. Aksi halde kedinizin cildinde bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kedilerinizin Güzel Kokması İçin En İyi 5 Kedi Şampuanı

4- Kedinizle Vakit Geçirin

kedilerde diş bakımı

Banyodan önce kedinizle oyunlar oynayarakonun yorulmasını ve sakinleşmesini sağlayabilirsiniz. Böylece tırmalama, ısırma gibi reaksiyonlar gösterme ihtimali daha düşük olacaktır. Ayrıca banyodan önce kedinizin karnını muhakkak doyurun. Genellikle kediler karınları tok olduğu zamanlarda daha sakin davranışlar sergilemektedir. Kediniz ne kadar sakin olursa banyo serüveni o kadar kolay olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Zeka Gelişimini Destekleyen En İyi 5 Kedi Oyuncağı

5- Banyoyu Hazırlayın

Bir diğer önemli unsur ise banyonun hazırlanmış olmasıdır. Bu aşamada hem güvenlik önlemleri alacaksınız hem de kedinizin daha sakin ve korkusuz olmasını sağlayacaksınız. Bunun için aşağıdaki adımları inceleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Kedilerin Daha Uzun ve Sağlıklı Yaşaması İçin 18 Öneri

6- Kedinizi Ürkütmeyin

Kediler genel olarak sudan korkan canlılardır. Bundan dolayı banyo esnasında birtakım zorluklar çıkartabilir. Sahiplerinin bu noktada kedilerini ürkütmemek için çok dikkatli olması gerekir. Aksi halde agresif davranışlar sergileyerek canınızı yakabilir.

İlginizi Çekebilir:Agresif Kedilere Karşı Nasıl Davranılmalıdır?

7- Yıkanacağı Yeri Hazırlayın

Kedinizin yıkanacağı yer bir küvet veya büyük bir leğen olabilir. Kedinizi yıkayacağınız yerin tabanına kauçuk bir malzeme veya havlu gibi bir nesne sererek kedinizin ayakta durmasını kolaylaştırabilirsiniz. Aynı zamanda banyonuzun kuru kalmasını sağlamak için banyo zeminine de havlu veya bir bez sermenizi tavsiye ederiz.

Kedinizi banyonun içerisine sokmadan önce küvetinizi bir karış yükseklikte ılık su ile doldurun. Bazen kediler akan suya karşı tepki göstererek korkabilir. Bu yüzden kedinizi durulamak için de hazırda bir miktar su bulundurmanızda fayda var. Çünkü suyu açtığınız zaman kediniz korkarak kaçabilir. Ayrıca duş başlığı kullanmaktan kaçının. Duş başlığından akacak tazyikli su kedinizi rahatsız edebilir.

8- Kendinizi Koruyun

erkek kedilerde kısırlaştırma

Vücudunuzu kapatacak kıyafetler giymeye özen gösterin. Bu sayede hafif tırmalamalardan korunmuş olursunuz. Özellikle kedinizin kafasını ve karnını yıkarken dikkatli olmalısınız, çünkü kedilerin en hassas bölgeleri genellikle buralardır.

9- Kedinizi Yıkayın

Kediniz suyu gördüğü zaman korkup kaçmaya çalışacaktır. Bunun için kedinizi sakinleştirin ve alçak sesle konuşun. Kedinizi sabit tutarak yavaşça suyun içerisine bırakmayı deneyebilirsiniz. Yada ilk başta sadece arka ayaklarını suyun içerisine sokmayı deneyebilirsiniz. Bu durumda kediniz çırpınabilir ancak siz mümkün olduğunca sabit kalmasını sağlamaya çalışın.

Kedinizi sabit tutmak için göğüs tasması kullanabilirsiniz. Böylece hem kedinizden gelme ihtimali olan darbelerden korunursunuz hem de kedinizin canını yakmazsınız. Ayrıca kedinizi iki kişi yıkamak daha kolay olacaktır. Bunun için bir kişi kediyi sabit tutmayı sağlarken diğer kişi kediyi kolayca yıkayabilir. Kedinizi tutarken kolay nefes almasını da sağlayın.

Eğer kedinizi yıkayamayacak kadar zor durumda kalırsanız, ilk gün sadece patilerini ıslatın, ikinci gün ayaklarını, üçüncü gün vücudunu ıslatmayı deneyin. Böylece giderek suya alışmaya başlayacaktır. Ancak unutmayın ki kediniz her zaman için telaşlı olacaktır.

Kedinizi yıkarken boynundan aşağısı ıslatın ve elinize şampuan alarak kedinizi köpürtmeye başlayın. Kedinizi şampuanlarken tüylerinin çıkış yönünde ve masaj yaparak köpürtmelisiniz. Bunu yaparken de kedinize hissettirmeden sanki her şey olağanmış gibi yapın ve normalde sevdiğiniz gibi davranın.

Kedinizi yıkarken gözlerine, burnuna, kulaklarına ve ağzına su kaçmasını engelleyin. Özellikle kulağına su kaçtığında kulak enfeksiyonu geçirme ihtimali artacaktır. Bu yüzden kulak içlerine pamuk tıkmayı deneyebilirsiniz.

Artık kediniz yeteri kadar yıkandı. Şimdi şampuanı durulamalısınız. Bunun için küvetteki suyu akıtın ve daha önceden hazırladığınız su ile kedinizi durulamaya başlayın. Durulama işlemine önem verin. Aksi halde kedinizde cilt sorunları oluşabilir.

Kedinizin yüz kısmına şampuan sürmek yerine temiz bir ıslak lif yardımıyla yüzünü silebilirsiniz. Bu işinizi çok daha kolaylaştıracaktır. Hatta kedinizi hiçbir şekilde yıkayamıyorsanız ıslak bir lif kullanarak üzerindeki kirleri bir nebze de olsa arındırabilirsiniz.

Kedinizi Kurulayın

Yıkama işlemi oldukça zahmetli olduğu için bu aşama bir nebze daha kolay olacaktır. İlk olarak kedinizin üzerindeki fazla suyu süzmek için kuru havlu ile sarın ve masaj yapar gibi ovalayın. Kuru havluyu kullanmadan önce kurutma makinesiyle ısıtırsanız kedinizin daha çok hoşuna gidecektir.

Suyun kabasını aldıktan sonra kediniz kurulama işleminin devamını kendisi sağlayabilir. bunun için banyonun içerisinde elektrikli ısıtıcı çalıştırabilirsiniz. Eğer kediniz saç kurutma makinesinden korkmuyorsa uzak mesafeden makineyi tutarak kurumasına yardımcı olabilirsiniz. Ancak bu aşamada makinenin sıcaklık ayarına dikkat edin.

Kedinizin tüyleri normalden uzunsa kurutma işlemi sırasında sürekli olarak taramanız faydalı olacaktır. Böylece muhtemel düğümlerin önüne geçmiş olursunuz.

Tüm banyo işlemi bu kadar artık kedinizi tertemiz oldu. Şimdi ona ödül maması vererek sakinleşmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu zorlu sürecin ardından onu biraz da olsa mutlu edecektir.

Kediler için en uygun havlulara buradan ulaşabilirsiniz.

Kedileri Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

kedilerde gençlik hastalığı

  1. Eğer kedilerin ensesinden tutmayı uygun olarak bilmiyorsanız bu işe kalkışmamanızda fayda var. Aksi halde kedinizin nefes almasını zorlaştırabilirsiniz.
  2. Kedinize banyo yaptıracaksanız dışarıda havanın 20 derecenin altında olmadığına ve nemin az olduğuna dikkat edin.
  3. Yavru, çok yaşlı ve çok zayıf kedileri yıkadıktan sonra hızlı bir şekilde kurutmanız gerekmektedir. Çünkü bu kediler vücut sıcaklığını uygun şekilde ayarlayamaz ve büyük sorunlara yol açabilir.
  4. Kedinizi 2 haftadan daha sık kesinlikle yıkamayın. Çünkü sürekli olarak yıkanması tüylerinde bulunan özel yağların gitmesine sebep olur ve kedinizin sağlığını olumsuz yönde etkiler. Aynı zamanda tüylerinin parlaklığı da kaybolacaktır.

Sık Sorulan Sorular

Kedi Nasıl Silinir?

Kedinizi temizlemek için uygun bir ıslak mendil kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz.

Kedi Ne Zaman Yıkanır?

Kediler steril bir dile sahip olan canlılardıfunduszeue.info nedenle gerekmedikçe yıkanmaması önemli noktalardan biridir.

Kedi Şampuan İle Yıkanır mı?

İnsanların kullandığı şampuanları kediler üzerinde kullanılmaması gerekir. Bu durum tüylerinin zarar görmesine neden olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası