4 sınıf ders içi katılım ölçekleri / T.C. Resmî Gazete

4 Sınıf Ders Içi Katılım Ölçekleri

4 sınıf ders içi katılım ölçekleri

Google Forms ile analizleri hızlı bir şekilde alın

Kolayca online formlar ve anketler oluşturup paylaşın ve gerçek zamanlı olarak yanıtları analiz edin.

Forms for Work'ü deneyinForms'a gidin

Formlar oluşturun ve birlikte sonuçları analiz edin

Formlar oluşturun ve sonuçları birlikte analiz edin

Sorularınızı birlikte ve gerçek zamanlı olarak oluşturmak için Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'daki gibi düzenleyen kişiler ekleyin. Ardından, dosyanın çeşitli sürümlerini paylaşmak zorunda kalmadan sonuçları birlikte analiz edin.

Net yanıt verileriyle çalışın

Net yanıt verileriyle çalışın

Yerleşik akıllı özellikleri kullanarak yanıt doğrulama kuralları oluşturun. Örneğin, e-posta adreslerinin biçiminin düzgün olduğundan veya numaraların belli bir aralıkta olduğundan emin olun.

Bir e-posta, bağlantı veya web sitesi ile formları paylaşın

Formları e-posta, bağlantı veya web sitesi üzerinden paylaşın

Formları web sitenize yerleştirerek veya bağlantılarını sosyal medyada paylaşarak belirli kullanıcılarla veya geniş bir kitleyle kolayca paylaşabilirsiniz.

Güvenlik, uygunluk ve gizlilik

Yapısı gereği güvenli

Verilerinizi güvende tutmak için kötü amaçlı yazılımlara karşı gelişmiş koruma sistemleri gibi sektör lideri güvenlik önlemleri kullanırız. Ayrıca Forms bulutta yerel olduğundan yerel dosyalara olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve cihazlarınıza yönelik riskleri en aza indirir.

İletimdeki ve aktif olmayan verileri şifreleme

Google Drive'a yüklenen veya Forms'da oluşturulan tüm dosyalar iletim ve depolama sırasında şifrelenir.

Yasal şartlara tam uygunluk

Forms da dahil olmak üzere ürünlerimizin güvenlik, gizlilik ve kurallara uygunluk denetimleri, düzenli olarak bağımsız kuruluşlar tarafından doğrulanır.

Yapısı gereği gizli

Forms, Google Cloud'un diğer kurumsal hizmetleriyle aynı güçlü gizlilik taahhütlerini ve veri koruma kurallarını temel alır.

gizlilik simgesi

Verilerinizin kontrolü sizin elinizdedir.


Forms'daki içeriğinizi hiçbir zaman reklam amacıyla kullanmayız.


Kişisel bilgilerinizi hiçbir zaman üçüncü taraflara satmayız.

Size en uygun planı bulun

Google Forms, Google Workspace'in bir parçasıdır

Her plan aşağıdakileri içerir

  • docs simgesi

    Docs

  • sheets simgesi

    Sheets

  • slides simgesi

    Slides

  • forms simgesi

    Forms

  • keep simgesi

    Keep

  • sites simgesi

    Sites

  • drive simgesi

    Drive

  • gmail simgesi

    Gmail

  • Meet simgesi

    Meet

  • takvim simgesi

    Takvim

  • sohbet simgesi

    Chat

Forms for Work'ü deneyin

Kişisel (Ücretsiz)

Business Standard

₺TRY

1 yıllık taahhüt üzerine kullanıcı başına aylık fiyatinfoDiğer seçenek: yıllık faturalandırmayla kullanıcı başına yıllık ₺

Google Forms
Docs, Sheets, Slides, Forms

içerik oluşturma

done

done

Google Drive
Drive

Güvenli bulut depolama alanı

Kullanıcı başına 15 GB

Kullanıcı başına 2 TB

Ekibiniz için ortak Drive'lar

remove

done

Google Gmail

done

done

remove

done

Google Meet
Meet

Görüntülü ve sesli konferans

katılımcı

katılımcı

Toplantı kayıtlarını Drive'a kaydetme

remove

done

Güvenlik yönetimleri

remove

done

Grup tabanlı güvenlik politikası denetimleri

remove

done

Self servis online ve topluluk forumları

7/24 online destek ve topluluk forumları

Şablonlarla hızlı bir başlangıç yapın

Hızlı bir başlangıç yapmak için çeşitli anket ve soru formu şablonları veya profesyonel olarak hazırlanmış diğer şablonlardan birini seçin.

Daha fazlası için Formlar Şablon Galerisi'ni ziyaret edin.



Sitemizden &#;Ders içi performans değerlendirme ölçeği &#; Adlı Dosya Nasıl İndirilir?

27 Kasım tarihinde &#;Genel Programlar&#; kategorisinin &#;&#; bölümüne eklenen Ders içi performans değerlendirme ölçeği isimli dosyanın ufak bir kısmının ekran görüntüsü yukarıda verilmiştir. Bu dosyayı indirmek için yukarıdaki butona basınız. Dosyanın indirme işlemine hazırlanması için geri sayımın bitmesini bekleyiniz. Geri sayım bitince dosya otomatik olarak indirilecek. Dosyanın virüs taraması yapılmıştır ve % güvenlidir.

İndirdikten Sonra Bu Dosyalar Nasıl Açılır?

Sitemizde eğitim dosyaları olarak RAR, ZIP, PDF, EXCEL, WORD, PowerPoint ve PDF uzantılı dosyalar paylaşmaktayız.

Bu dosyaları bilgisayarda ve telefonda nasıl açabileceğinizi aşağıda kısaca anlattık.

ZIP ve RAR Dosyaları Nasıl Açılır?

Bilgisayarda ZIP ve RAR Açmak İçin:

  1. Windows bilgisayarlarda .zip ve .rar uzantılı arşiv dosyalarını açmak için WinRAR adlı programı kullanabilirsiniz. WinRAR İndirmek İçin Tıklayınız.
  2. WinRAR&#;ı yükledikten sonra açmak istediğiniz RAR veya ZIP dosyasına fareyle çift tıklayın.
  3. Açılan pencerede RAR veya ZIP arşivinde bulunan asıl dosyaları göreceksiniz. Bu dosyaların hepsini fareyle seçip sürükle-bırak işlemi yaparak masaüstüne atın.
  4. Ardından masaüstüne kopyalanan dosyalardan çalıştırmak istediğiniz dosyaya tıklayarak açabilirsiniz.

WinRAR programı nasıl kullanılır ve WinRAR ile &#;Ders içi performans değerlendirme ölçeği &#; yada diğer zip ve rar uzantılı dosyalar nasıl açılır videolu olarak izleyip öğrenmek için bu bağlantıya tıklayınız.

Android Telefonda ZIP ve RAR Açmak İçin:

Android zip ve rar dosyalarını açmak için WinRAR&#;ın üreticisi olan RARLab adlı şirketin geliştirdiği ve ücretsiz olan RAR adlı uygulamayı kullanabilirsiniz.

Android için RAR İndir

RAR uygulamasını yükledikten sonra çalıştırın ve aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Google Play uygulamasını açın ve RAR yazarak aratın.
  2. Bulunan sonuçlarda RAR adlı uygulamayı yükleyin ve çalıştırın. Ücretsizdir.
  3. Ana ekranı açılınca klasörler göreceksiniz. Bu klasörlerde dolaşarak açmak istediğiniz ZIP dosyasının olduğu klasöre gelin. Varsayılan olarak genelde İndirilenler (Download) adlı klasöre indirilir.
  4. Doğru klasörü açınca çıkarmak istediğiniz ZIP dosyasının üzerine dokunarak seçin ve ekranın sağ üst köşesinde yukarı yönlü ok biçimindeki butona basın.
  5. Karşınıza gelen ekranda sağ alt köşedeki TAMAM yazan butona basın.
  6. Böylece ZIP dosyasıyla aynı klasöre çıkarmış olacak. Yani İndirilenler (Download) klasörüne bakarak az önce çıkardığınız dosyayı çalıştırabilirsiniz.

Yukarıda anlatılan adımları uygulamalı olarak izleyip daha kolay öğrenmek ve &#;Ders içi performans değerlendirme ölçeği &#; adlı dokümanı kolayca açmak için şu makalemize göz atınız.

Bilgisayarda Word (Docx), PowerPoint ve Excel (Xlsx) Dosyası Nasıl Açılır?

  • Word, PowerPoint ve Excel dosyalarını açmak için genellikle Microsoft Office programı kullanılır. Fakat bu hem ücretli hem de aşırı pahalı bir yazılımdır.
  • Eğer internetten tam sürümünü ücretsiz olarak indirip kurmayı beceremiyorsanız, en iyisi LibreOffice gibi ücretsiz ve Türkçe olan bir alternatif ofis programı kullanmaktır. LibreOffice tüm dünyada Microsoft Office&#;nin bedava alternatifleri arasında en iyisidir.
  • Libre Office indirmek için tıklayınız
  • Bu programı yükledikten sonra Word, Excel, PowerPoint dosyalarına sadece çift tıklayarak rahatlıkla açabilirsiniz. Ekstra bir ayara yada yazılıma gerek yoktur.

Android Telefonda Word (Docx), PowerPoint ve Excel (Xlsx) Dosyası Nasıl Açılır?

  • Word, Excel ve PowerPoint dosyalarını açmak için ise Collabora adlı ücretsiz uygulamayı kullanabilirsiniz. Tamamen ücretsiz, arayüzü Türkçe ve hiçbir ödeme talep etmez. Tüm docx, xlsx ve pptx dosyalarını rahatlıkla açma, okuma ve düzenleme (değiştirme) imkanı sunar.
  • Collabora indirmek için tıklayınız

Yukarıda &#;Ders içi performans değerlendirme ölçeği &#; adlı dosyayı mobilde ve PC&#;de sorunsuz bir şekilde açabilmeniz için bilmeniz gereken her şeyi anlattık. Kafanıza takılan bir soru veya yapamadığınız, takılıp kaldığınız bir yer olursa lütfen aşağıdaki yorum kutusundan soru sorarak bizimle iletişime geçin. En kısa sürede ekiplerimiz yardımcı olacaktır.

Bilgisayarda PDF Dosyası Nasıl Açılır?

Adobe Acrobat Reader isimli ücretsiz programı yükleyerek veya Chrome, Firefox, Opera yada Edge gibi web tarayıcılar üzerinde PDF dosyalarını açıp görüntüleyebilirsiniz. Adobe Acrobat Reader indirmek için tıklayınız.

Android Telefonda PDF Dosyası Nasıl Açılır?

Android&#;li cihazlarda genellikle PDF dosyalarını açabilen uygulamalar hazır olarak gelir ve ekstra bir uygulama yüklemeye gerek duyulmaz.

Ama PDF uzantılı dosyaları daha pratik bir şekilde açıp, daha konforlu bir biçimde okumak isterseniz WinRAR programını üreten RARLab şirketinin geliştirdiği RARisimli ücretsiz uygulamayı tavsiye ediyoruz.

Android için RAR uygulaması indir

Bu uygulamayı yükledikten sonra cihazdaki pdf dosyalarının üzerine dokununca otomatik olarak RAR uygulaması üzerinde açılacak.

&#;Ders içi performans değerlendirme ölçeği &#; adlı dosyanın alternatifleri ve farklı versiyonları

&#;Ders içi performans değerlendirme ölçeği &#; isimli dosyanın değişik tarihlerde eklenmiş farklı sürümlerini veya bu dosyaya benzer alternatif dosyaları aşağıdan indirebilirsiniz:

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 27/8/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ö) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"ö) Performans görevi: Programda öngörülen eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, yaratıcılığını kullanma, araştırma yapma gibi öğrencinin bilişsel, duyuşsal, psikomotor, alandaki becerilerini kullanmasını, geliştirmesini ve bir ürün ortaya koymasını gerektiren çalışmaları kapsayan ve öğretmen rehberliğinde yaptırılan görevleri,"

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (ğ) bendi eklenmiştir.

"ğ) Durumlarını belgelendirmeleri şartıyla şehit ve muharip gazi çocuklarının yeni kayıt ve naklen kayıtları, ikamet adreslerine bakılmaksızın istedikleri ilköğretim okuluna yapılır."

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki (ç) bendi eklenmiştir.

"b) Zorunlu öğrenim çağını bitirdiği öğretim yılı sonuna kadar ilköğretim okulunu bitiremeyen öğrenciler, ilköğrenimlerini tamamlamak üzere en çok iki öğretim yılı daha okula devam edebilirler. Bu iki yıllık uzatma sonunda da okulu bitiremeyen öğrencilere öğrenim durumunu gösterir Öğrenim Belgesi verilir (EK–1)."

"ç) Ancak zorunlu öğrenim çağı dışına çıkan ve iki yıl daha öğrenim görmesine imkân verilen 8 inci sınıftaki öğrencilerin o öğretim yılı sonuna kadar okula devamları sağlanır. Ders yılı sonunda başarılı olanlara ilköğretim diploması düzenlenir. Başarısız olan 8 inci sınıf öğrencileri ile ara sınıflarda öğrenim çağı dışına çıkan ve iki yıl uzatma hakkını kullanan öğrencilerin, ders yılı sonunda öğrenim belgesi düzenlenerek okulla ilişkileri kesilir. Bu durumdaki öğrenciler Açık İlköğretim Okuluna yönlendirilir."

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) ve (e) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (ı) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

"ç) Öğrencilerin başarısı; sınavlar, varsa proje ve öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan alınan puanlara göre tespit edilir."

"e) Öğrencilerin performansını belirlemeye yönelik çalışmalar; ders ve etkinliklere katılım ile performans görevlerinden oluşur."

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Puan, Notla Değerlendirme

MADDE 33 – Öğretmenler, ölçme ve değerlendirmenin genel esaslarını, derslerin öğretim programlarında yer alan genel amaçlar ile kazanımları dikkate alarak öğrencilere sınav uygular, proje ve performansını belirlemeye yönelik çalışmaları yaptırır.

Özel eğitim kapsamındaki öğrencilerin başarıları, sınav ve performansını belirlemeye yönelik çalışmalar, bireyselleştirilmiş eğitim programları dikkate alınarak değerlendirilir.

Sınav ve öğrencinin performansına yönelik çalışmalar tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları, öğretmen not çizelgelerine puan olarak yazılır ve beşlik sisteme göre nota çevrilerek karneye işlenir.

Puanların not değeri ve derecesi aşağıda gösterilmiştir.

PUANNOTDERECE

Pekiyi

İyi

Orta

Geçer

Başarısız

Dönem puanı, yıl sonu puanı, yıl sonu başarı puanı ve diploma puanı tam puan üzerinden; dönem notu ile yıl sonu notu ise beşlik not sistemine göre Yönetmelik hükümlerince belirlenir. Beşlik not sisteminde başarı dört, başarısızlık bir notla değerlendirilir."

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 35 – 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda öğrencilerin gelişimi, ilerleme ve çabaları, öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilecek olan projeler ve performanslarını belirlemeye yönelik çalışmaları, öğretmen gözlemlerine göre belirlenir.

4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde en az iki, üçten fazla olan derslerde ise en az üç sınav yapılır.

Öğrenciler, bir ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde öğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlar. Öğrencilerin başarılarının belirlenmesinde ders ve etkinliklere katılımı ve performans görevleri de dikkate alınır.

Projeler ve performans görevleri, önceden belirlenen ölçütlere göre hazırlanan değerlendirme ölçeği veya dereceli puanlama anahtarına göre değerlendirilir. Öğrenciler, çalışmalarında yararlandıkları kaynak veya kişileri de belirterek öğretmenin belirleyeceği süre içinde çalışmalarını verirler. Projeler verildikleri dönemde değerlendirilir.

Öğrencilere bütün derslerden her dönemde en az bir ders ve etkinliklere katılım puanı verilir.

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 36 – Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi geçemez. Sınavların süresi bir ders saatini aşamaz.

Derslerin özelliğine göre;

a) Klasik (Essay) sınav türünde soru sayısının üçten az olmaması,

b) Çoktan seçmeli, eşleştirmeli, kısa cevaplı, açık uçlu, doğru/yanlış, tamamlamalı ve benzeri sınav türlerinde soru sayısının çok ve soruların kısa cevaplı olması,

c) Soruların konulara göre dağılımı yapılırken ağırlık bir önceki sınavdan sonra işlenen konulardan olmak kaydıyla geriye doğru azalan bir oranda ve dönem başından beri işlenen konulardan seçilmesi

esastır.

Sınavlardan önce sorularla birlikte cevap anahtarı da hazırlanır ve sınav kağıtları ile birlikte saklanır. Cevap anahtarında her soruya verilecek puan, ayrıntılı olarak belirtilir. Sınav soruları, imkânlar ölçüsünde çoğaltılarak öğrencilere dağıtılır.

Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, teknoloji ve tasarım dersleri dışındaki derslerden, öğretmenlerin iş birliği ve ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere her dönemde en az bir sınav birlikte düzenlenir. Bu ortak sınavların sorularıyla birlikte cevap anahtarları da okul zümre öğretmenlerince hazırlanır ve cevap anahtarlarında her soru için verilecek puan belirtilir.

Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, teknoloji ve tasarım derslerinde öğrencilerin başarıları, öğretim programında yer alan ölçme ve değerlendirme etkinlikleri esas alınarak belirlenir. Seçmeli yabancı dil dersi dışındaki seçmeli dersler ile rehberlik/sosyal etkinlikler ve ilgili öğretim programında belirtilmeyen seçmeli dersler notla değerlendirilmez. Ancak, öğrencilerin hangi seçmeli dersi aldıkları karne ve diğer kayıtlarda belirtilir.

Kopya çeken öğrencinin sınavı geçersiz sayılır ve notla değerlendirilmez. Ancak, dönem notunun hesaplanmasında aritmetik ortalama alınırken sınav sayısına dâhil edilir. Ayrıca bu durum, ders öğretmenince okul yönetimine bildirilir."

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 39 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle uygulamalı derslere giremeyecek durumda olan öğrenciler, bu durumlarını sağlık kurum ve kuruluşlarından alacakları raporla belgelendirmek zorundadır."

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 40 ıncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 40 – Öğretmenler; sınavların yapıldığı, proje ve performans görevlerinin ise teslim edildiği tarihten başlayarak en geç on gün içinde sonuçlarını öğrencilere bildirir. Varsa yapılan ortak hataları sınıfta açıklar. Ölçme ve değerlendirme araçları, incelenmek üzere öğrencilere dağıtılır ve inceleme sonrasında geri alınarak bir öğretim yılı saklanır. Projeler, öğrencileri bu çalışmalara özendirmek amacıyla sınıfın veya okulun bir yerinde sergilenir."

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 42 nci maddesi, başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bir Dersin Dönem Puanı ve Notu

MADDE 42 – Bir dersin dönem puanı;

a) 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda öğrencilerin proje, ders içi başarılarını belirlemeye yönelik çalışmalarını temel alan öğretmen gözlemlerine dayalı olarak belirlenen puanların aritmetik ortalaması,

b) 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik yaptıkları çalışmalar ve varsa projeden aldıkları puanların ayrı ayrı ortalamaları ile sınavlardan alınan puanların toplamının aritmetik ortalaması ile belirlenir.

Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür. Dönem puanının nota çevrilmesiyle de dönem notu tespit edilir. Dönem puanı, dönem notuna çevrilirken yarım ve yarımdan büyük kesirler, bir üst tam puan olarak değerlendirilir. Dönem puanında bir değişiklik yapılmaz.

Dersteki gelişimlerini yansıtmak amacıyla öğrenciler ürün dosyası hazırlar. Bu dosyalar, öğrencinin gelişim düzeyini belirlemek, öğretim sürecinde gerekli önlemleri almak ve öğrencinin başarısına ilişkin öğrenciye, öğretmene, veliye ve okul yönetimine geri bildirimde bulunmak amacıyla kullanılır.

Birinci ve ikinci döneme ait not cetvelleri, dönem sona ermeden beş gün önce okul yönetimine verilir."

MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve bu fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

"Öğrencilere, her dönem sonunda karne verilir. Karnede, öğrencinin derslerdeki başarısı ile kişisel ve sosyal becerilerine ilişkin değerlendirme sonuçları, sosyal etkinlik çalışmaları ve okula devam durumu gösterilir."

"Velileri bilgilendirmek ve öğrenci gelişimlerini takip etmek amacıyla ilköğretim 1, 2 ve 3 üncü sınıf öğrencilerine, kasım ve nisan aylarının ikinci haftasının son iş gününde Öğrenci Gelişim Raporu verilir (EK).

MADDE 12 – Aynı Yönetmeliğin 46 ncı maddesi, başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bir Dersin Yıl Sonu Puanı ve Notu

MADDE 46 – Bir dersin yıl sonu puanı, birinci ve ikinci dönem puanlarının aritmetik ortalamasıdır. Bir dersin yıl sonu notu ise birinci ve ikinci dönem notlarının aritmetik ortalamasıdır. Dönem puanlarının aritmetik ortalaması hesaplanırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür. Yıl sonu notu hesaplanırken yarım ve yarımdan büyük kesirler tama yükseltilir.

Öğrencilerden;

a) Kurumdan veya geçerli özürlerinden kaynaklanan nedenlerle ders/derslerden yalnız bir dönem puanı/notu alanların bu puan/notu,

b) inci sınıflarda iki dönemde de notu olmayanların yetiştirme kursunda aldığı puanı/notu,

c) Uygulamalı derslerden birinci dönem notu aldıktan sonra özrünü belgelendirenlerin bu dersleri dinleme, izleme ve sözel etkinliklere katılma boyutu değerlendirilerek o dersin yıl sonu puanı/notu sayılır.

Birinci dönemde özrünü belgelendiren öğrencilerden ikinci dönemde verilen dönem notu uygulamalı dersleri okuyan öğrencilerin sınıf geçme durumları ikinci dönemdeki uygulama notu da katılarak belirlenir."

MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin 47 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Yurt dışında bulunması, tutuklu olması, oturduğu yerde okul bulunmaması ve sağlık durumu nedeniyle okula devam edemeyenler ile 5/1/ tarihli ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu gereğince okula devamları sağlanan öğrencilerin başarı durumları belirlenirken, en az bir dönem puanı ve notu almış olmaları kaydıyla devam eden öğrenciler gibi işlem yapılır. Bu puan ve not, aynı zamanda yıl sonu puanı ve notu olarak değerlendirilir.’’

MADDE 14 – Aynı Yönetmelin 48 inci maddesinin madde başlığı ile 2 nci ve 3 üncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bir Dersin Ağırlığı, Ders Yılı Sonunda Başarı ve Yıl Sonu Başarı Puanı’’

"4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda bir dersin ağırlığı, o dersin haftalık ders saati sayısına eşittir. Dersin yıl sonu puanı ile o dersin haftalık ders saati sayısının çarpımından elde edilen puan o dersin ağırlıklı puanıdır. Dersin yıl sonu notu ile o dersin haftalık ders saati sayısının çarpımından elde edilen not ise o dersin ağırlıklı notudur."

"Yıl sonu başarı puanı, dersin ağırlıklı puanları toplamının haftalık ders saati toplamına bölümü ile elde edilen puandır. Yıl sonu başarı puanı hesaplanırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür. Bu puanlar; öğrenci karnesi, sınıf geçme, diploma ve öğrenci kayıt defterine işlenir. Yıl sonu başarı puanı, diploma puanının hesaplanmasında esas alınır.’’

MADDE 15 – Aynı Yönetmeliğin 49 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 49 – İlköğretimde inci sınıflara devam eden öğrencilerden beden ve zihince gelişmiş olup bilgi ve beceri bakımından sınıf düzeyinin üstünde olanlar, sınıf/şube rehber öğretmeni ve varsa okul rehber öğretmeninin önerisi ile velinin görüşü alınarak öğretim yılının ilk ayı içinde sınıf yükseltme sınavına alınırlar. Başarılı olanlar bir üst sınıfa yükseltilirler.

Bu sınav, okul müdürünün başkanlığında sınıf öğretmeni ve bir üst sınıfın öğretmeniyle varsa okul rehber öğretmeninden oluşan komisyon tarafından yapılır. Okulda bu komisyonu oluşturacak sayıda öğretmen bulunmaması durumunda, sınavın yapılacağı yer ile sınav komisyonu, okulun bağlı bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce belirlenir.

Sınav sonucu tutanakla tespit edilir ve bu tutanağın bir örneği öğrencinin dosyasında bir örneği de öğrenci işleri dosyasında saklanır. Başarılı olanların durumu, okul kayıtlarına ve nakil belgelerine de işlenir.

Sınıf yükseltme sınavına değişik sınıflarda olmak üzere birden fazla da girilebilir. Ancak sınıf yükseltme bir kez yapılır."

MADDE 16 – Aynı Yönetmeliğin 52 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Velinin yer değiştirmesi veya diğer aile sorunları nedeniyle okul değiştirecek öğrenciler için nakil belgesi düzenlenir. Bu belgeye; öğrencinin öğretim yılı içinde aldığı puanlar ve notlar, devam-devamsızlık durumu, 4, 5, 6 ve 7 nci sınıflara ait yıl sonu başarı puanları ve varsa sınıf yükseltme durumu yazılır (EK-2).’’

MADDE 17 – Aynı Yönetmeliğin 56 ncı maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Diploma Puanı

MADDE 56 – Diploma puanı; 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflardaki yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasıdır. Diploma puanı tespit edilirken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür. Bu puan diplomada belirtilir.

Öğrenimlerinin bir kısmını yurt dışında yaparak yurda dönenlerin diploma puanı;

a) Ülkemizde öğrenim gördükleri yıllara ait yıl sonu başarı puanları ile yurt dışında öğrenim gördükleri yıllara ait yıl sonu puanları/notlarına,

b) Yurt dışında öğrenim gördükleri okullardan yıl sonu puan/notlarının sağlanamaması durumunda, ülkemizde öğrenim gördükleri öğretim yıllarına ait yıl sonu başarı puanlarına göre tespit edilir.’’

MADDE 18 – Aynı Yönetmeliğin uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin 16 numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Başkalarını, alkol veya bağımlılık yapan maddeleri kullanmaya teşvik etmek."

MADDE 19 – Aynı Yönetmeliğin uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (g) bendi eklenmiştir.

"g) sayılı Çocuk Koruma Kanunu hükümleri "

MADDE 20 – Aynı Yönetmeliğin;

a) 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (v) bendinde, 8 inci maddesinin birinci fıkrasında, 18 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) ve (c) bendinde, 45 inci maddesinin ikinci fıkrasında, 48 inci maddesinin birinci fıkrasında, 67 nci maddesinin birinci fıkrasında, 94 üncü maddesinin ikinci fıkrasında, üncü maddesinin birinci fıkrasında, nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde, Öğrenim Belgesi, (EK-1) ve Nakil Belgesinde (EK-2) de yer alan"yarıyıl" ibareleri "dönem",

b) 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan "yarıyılı" ibaresi "dönemi", 8 inci maddesinin birinci fıkrasında, 18 inci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "yarıyıla" ibaresi "döneme", 18 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) ve (b) bendinde, 47 nci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde, 96 ncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "yarıyılın" ibareleri "dönemin", 18 inci maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendinde yer alan "yarıyılda" ibaresi "dönemde",

c) 32 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "yarıyıldan" ibaresi "dönemden", 43 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "yarıyılında" ibaresi, "döneminde" 50 nci maddesinin birinci fıkrasında "yarıyılında" ibaresi, "döneminde" aynı maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "yarıyıldaki" ibaresi "dönemindeki",

ç) 38 inci maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında yer alan "ödevini" ibaresi "görevini", 47 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendindeki "ödevleri" ibaresi "görevleri", 95 inci maddesinin üçüncü fıkrasındaki "ödev" ibaresi "görev", Nakil Belgesindeki (EK-2) "ödevleri" ibaresi "görevleri",

d) Öğretmen Durumu belgesinde (EK) de yer alan "Resim-İş" ibaresi "Görsel Sanatlar", "Fen Bilgisi" ibaresi "Fen ve Teknoloji", "İş Eğitimi" ibaresi "Teknoloji ve Tasarım"

olarak değiştirilmiştir.

MADDE 21 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki Geçici 2 nci madde eklenmiştir

"GEÇİCİ MADDE 2 – Öğretim Yılından önce beşlik not sistemine göre belirlenen ağırlıklı not ortalamaları, ’lük sisteme çevrilirken ağırlıklı not ortalamasına eklenir ve çıkan sayı elli bölü üç (50/3) ile çarpılır. Bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.’’

MADDE 22 – Bu Yönetmelik, Öğretim Yılından itibaren yürürlüğe girer.

MADDE 23 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Ekleri için tıklayınız

Our Philosophy

Raw by Trice






SeptemberSkin is a newly started online store with exclusive skincare and makeup brands with the ethics within: Organic, Sustainable, Clean and Toxic Free products.

You, as our custumers, are agents of change. We want to empower you and bring the best authentic luxury skincare.

FREE SHIPPING

Free Shipping for 20€ or more

SECURE PAYMENTS

All Payment Are Secured And Trusted.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası