dünya nüfus yoğunluğu sıralaması / Dünyanın EN kalabalık 50 ülkesi | Sıralı liste | ENUYGUN

Dünya Nüfus Yoğunluğu Sıralaması

dünya nüfus yoğunluğu sıralaması

Dünyanın en kalabalık 5 ülkesi, Hindistan zirveye çıkacak

Birleşmiş Milletler&#;in hazırladığı rapora göre Hindistan, bitmeden dünyanın en kalabalık ülkesi olacak. Hindistan&#;ın yıl ortasına doğru Çin&#;i 3 milyon insan farkla geçmesi bekleniyor. Medyascope Dış Haberler Servisi, dünyada nüfusu en yüksek beş ülkeyi sizin için derledi.

BM tarafından hazırlanan Dünya Nüfusu Raporu&#;na göre Hindistan&#;ın Haziran sonunda nüfusu 1 milyar milyon kişi olacak. Aynı tarihlerde Çin nüfusunun 1 milyar milyon kişiden oluşacağı öngörülüyor. Hindistan ve Çin, ilk ikideki yerlerini kolay bırakacak görünmüyor. içinde ilk beş şöyle olacak:

• Hindistan #1 &#; 1 milyar milyon

Hindistan&#;ın tam olarak hangi ayda dünyanın en kalabalık ülkesi olacağı belli olmasa da, uzmanlar nisan ayında Çin&#;i geçeceklerini düşünüyor. &#;de nüfusu milyon kişi olan Hindistan, Çin&#;in yaklaşık milyon kişi gerisindeydi. Çin&#;de komünist hükümetin dönem dönem müdahale ettiği nüfus politikaları sonucu Hindistan, Asyalı komşusunu yüzyılın başında geçmiş olacak. Hindistan&#;ın dışında da, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaklaşık 32 milyon Hint&#;in yaşadığı düşünülüyor. Hindistan nüfusu rekor kırarken, ülkede yoksulluk önemli bir sorun. Ülke, dünyanın en büyük beşinci ekonomisi konumunda ve yoksullukla da mücadele ediyor. Son 30 yılda milyondan fazla Hindistan vatandaşının, &#;yoksulluktan kurtulduğu&#; ifade ediliyor.

Yaş ortalaması: 28,4
Doğum oranı: 2,24

• Çin #2 &#; 1 milyar milyon

Çin, Qin Hanedanlığı&#;nın MÖ &#;de ülkeyi birleştirmesinden bu yana dünyanın en kalabalık ülkesi. yüzyılda milyon barajını geçen Çin, yaklaşık sene sonra zirveyi bırakmaya hazırlanıyor. Çin, komünist rejime geçişten sonra çeşitli nüfus politikaları uyguladı. arasında uygulanan tek çocuk politikalarıyla hükümet, ülkedeki nüfus yoğunluğunu azaltmaya çalıştı. &#;de bu politikalar tamamen bırakıldı ve hükümet tekrar aileleri teşvik edici politikalara geri döndü.

Yaş ortalaması: 38,4
Doğum oranı: 1,69


• ABD #3 &#; milyon

Listenin üçücü sırasında bulunan ABD, ilk ikinin yaklaşık 1 milyar kişi gerisinde. 30 yıl içinde mevcut nüfusun milyona ulaşabileceği öngörülüyor. ABD&#;nin, listedeki diğer ülkelere kıyasla vatandaşlarına daha çok ekonomik refah sunduğu söylenebilir. Kuzey Amerika ülkesinde kişi başında düşen yıllık gelir, 80 bin dolar.

Yaş ortalaması: 38,3
Doğum oranı: 1,78

• Endonezya #4 &#; ,5 milyon

Endonezya aynı zamanda dünyanın en büyük ada ülkesi ve dünyada en çok Müslümanın yaşadığı ülke olma unvanlarının da sahibi. Ülke, &#;e yakın etnisite ve &#;ye yakın dile ev sahipliği yapıyor.

Yaş ortalaması: 29,7
Doğum oranı: 2,32

• Pakistan #5 &#; ,5 milyon

Hindistan&#;ın batı komşusu Pakistan, listenin beşinci sırasında. İki ülke, İngiliz koloni döneminden sonra ayrılmıştı. Pakistan listenin diğer ülkelerine kıyasla çok daha yüksek bir doğum oranına sahip ve 30 yıl içinde nüfusun milyon kişi daha artması bekleniyor. Pakistan&#;ın kişi başına milli geliri, diğer ülkelere kıyasla çok geride. 1, dolar kişi başına milli gelirle ülkenin arasında sıradalar.

Yaş ortalaması: 22,8
Doğum oranı: 3,55

Kaynak: Guardian

kaynağı değiştir]

Bu tabloda kullanılan rakamlar, ulusal nüfus sayımı otoritesi tarafından yapılan en güncel tahminlere veya projeksiyonlara dayanmaktadır ve genellikle yuvarlanmıştır.

Güncellenmiş ulusal verilerin mevcut olmadığı durumlarda, rakamlar Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı Nüfus Bölümü tarafından yılı için yapılan tahminlere veya projeksiyonlara dayanmaktadır.

Derlenen rakamlar her ülkede aynı zamanda veya aynı doğruluk düzeyinde toplanmadığından, sonuçta ortaya çıkan sayısal karşılaştırmalar yanıltıcı sonuçlar doğurabilir. Ayrıca, tüm ülkelerden gelen rakamların toplanması dünya toplamına eşit olmayabilir.

Birleşik Krallık ülkeleri gibi egemen devletlerin ayrılmaz parçalarını oluşturan alanlar, ilgili egemen devletlerin bir parçası olarak sayılır. Avrupa Birliği gibi egemen devlet olmayan diğer oluşumlar[a] ve çeşitli ülkelerin Antarktikaüzerindeki hak iddiaları gibi kalıcı nüfusa sahip olmayan bağımsız bölgeler dahil değildir.[b]

Nüfusa göre egemen devletler ve bağımlı topraklar[değiştir

D&#;nya N&#;fus Haritaları: N&#;fus Miktarı, Ortalama Yaşam S&#;resi, Yaşlı Ve Gen&#; N&#;fus Yoğunuğu

Haberin Devamı

Dünya Nüfus Haritaları(Büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.)
Kaynak: seafoodplus.info



Dünyadaki Nüfus Miktarı ve Yoğunluğu

1,5 milyara yakın nüfusu ile Çin, dünyanın en kalabalık ülkesidir. Çin'i, insanın yaşadığı Hindistan takip ediyor. ABD ise bin nüfusuyla dünyanın en kalabalık 3. ülkesi konumundadır.

Dünya Nüfus Haritaları 2(Büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.)
Kaynak: seafoodplus.info

Ülkelerin nüfus miktarını ve yoğunluğunu doğurma oranları ve göç istatistikleri belirliyor. En fazla göç alan ülke ABD olduğu için, nüfusu hızlı bir şekilde artmaktadır. Avrupa ülkeleri arasında ise Almanya ve İngiltere en fazla göç alan ülkeler arasında yer alıyor.

Dünyanın en az nüfuslu ülkesi ise Vatikan'dır. Ülkedeki yerleşik nüfus - kişi arasındadır. Sealand, Falklan Adaları ve Tokelau da nüfus yoğunluğunun çok düşük olduğu diğer ülkelerdir.

Ülkelerde Ortalama Yaşam Süresi

Bilim ve sağlık alanındaki gelişmeler ile birlikte dünya genelinde ortalama yaşam süresi uzamıştır. Ortalama yaşam süresinin en yüksek olduğu Japonya ve Singapur, Asya kıtasında yer alıyor. Bu iki ülkeyi İtalya, İspanya, İsviçre ve Fransa gibi Batı Avrupa ülkeleri takip ediyor. Afrika ise yaşam süresinin en az olduğu kıtadır. Avrupa, Amerika ve Asya ülkelerinin genelinde kadın nüfusu erkeklere göre 2 -6 yıl arası fazla yaşamaktadır. Türkiye, ortalama yaşam süresi en uzun olan ülkeler sırasında sırada yer alıyor.

kaynağı değiştir]

Not: Birleşmiş Milletlerin üye devletine ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki iki gözlemci devlete numaralandırılmış bir sıra atanmıştır. Bağımlı bölgelere ve egemen devletlerin parçası olan kurucu ülkelere numaralı bir sıra tahsis edilmemiştir. Buna ek olarak, sınırlı tanınırlığa sahip egemen devletler de dahil edilmiş, ancak bir numara sıralaması verilmemiştir.

&#;&#;Bağımlı bölge

&#;&#;Sınırlı tanınan ülke

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir