kuş otu nedir / Kuş Otunun Faydaları ve Kullanımı - Hekimce

Kuş Otu Nedir

kuş otu nedir

Kuş Otunun Faydaları ve Kullanımı

Serçe dili, Serçe otu isimleriyle de bilinen kuş otu. Kuş otu bitkisi, dünya çapında yaygın olarak bulunan ve birçok veren olan bir bitkidir.

Kuş Otu Nedir?

Kuş otu, Papaveraceae familyasına ait bir bitkidir. Diğer adı Chelidonium majus olarak da bilinir. Bu bitki, doğal olarak Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da yetişir. Sarı çiçekleri ve yeşilleri vardır.

Kuş Otunun Faydaları:

Ağrı Kesici Özellikleri

Kuş otu bitkisi, ağrı enformasyona sahip olan aktif bileşenleri içerir. Bu bitki, eklem ağrıları, baş ağrıları, sırt ağrıları ve adet ağrıları gibi birçok farklı türde ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Antiinflamatuar Özellikler

Kuş otu bitkisi, antienflamatuar büyümeye sahip olan bir bitki içerir. Bu özellikler nedeniyle, bu bitki, çatışmalar olan kişiler için doğal bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilir. Özellikle, iltihaplanmaları ve kas ağrıları gibi rahatsızlıkları olan kişiler için tavsiye edilir.

Cilt Problemlerine İyi Gelir

Kuş otu bitkisi, cilt sorunlarına iyi gelen aktif maddeler içerir. Bu bitki, çim, egzama, mantar bitkileri ve diğer cilt sorunlarına karşı yöneliyor. Kuş otu özü, cilt hücrelerini yeniler ve ciltteki yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kuş otu bitkisi, zararlılık sistemi üzerinde pozitif etkiler olan aktif maddeler içerir. Bu özellikler nedeniyle, bu bitki bağlantı sistemi zayıf olan kişiler için önerilir. Kuş otu, muhafazalara karşı savaşa yardımcı olabilir.

Sindirimi İyileştirir

Kuş otu bitkisi, üreme sistemi için faydalı olan zehirli maddeler içerir. Bu bitki, mide ağrısı, gaz, şişkinlik ve kabızlık gibi çalıştırmayı yönlendirmeye yardımcı olabilir.

Kuş Otu Nasıl Kullanılır?

Kuş otu, bir bitki çayı olarak kullanılan bir bitkidir ve çeşitli sağlık yararları sağlayabilir. Kuş otunu kullanmadan önce, tedavi edici maddeler veya ilaçlarınızla ilgili ifadelerle konuşmanızı öneririz.

Kuş Otunu Demlemek İçin Şu Adımları İzleyin:

  • Bir fincan su çıkarmak.
  • Kaynamış suyu ocaktan alın ve çay kaşığı kuşo tunu suya ekleyin.
  • Kuş otunu suya ekledikten sonra, dakika kadar demlenmeye bırakın. Demleme süresi, istediğiniz zorlukta çay yapmak içindir.
  • Demlenen çay süzün ve sıcak veya soğuk servis yapın. kullanmak, tatlandırmak için bal, limon suyu veya başka bir doğal tatlandırıcı kullanmak.

Kuş otu çayını günde kez içebilirsiniz. Kuş otunun antiinflamatuar ve antioksidan özelliklerinden dolayı, çayını düzenli olarak İçmenizin vücudunun sağlığı için faydalı olabilir. Ancak, aşırı tüketim yan etkilere neden olabilir, bu nedenle kullanım miktarını aşmamaya dikkat etmeye çalışın.

Stellaria media

Stellaria media - Kuşotu

Halk arasında bilinen diğer adları "Kuşdili", "serçedili", “tavuk otu”, “çamlık otu” ve “serçe otu” olan kuş otu, ülkemize hemen hemen her bölgede yetiştiği gözlemlenebilen bir ot türüdür. Bu ot nemli şekilde bulunan her arazinin içerisindeki ormanlarda kendiliğinden yetişebilmekte, ormanların dışında da yol kenarlarında veya insanların bahçesinde yine kendiliğinden geliştiği gözlemlenmiştir.

Tipik olarak en fazla 40 santimlik bir boya ulaşan bu bitki, oval yapıdaki yapraklara sahiptir. Bitkiye asıl “kuş bitkisi” denilmesine neden olan şey ise, bu bitkinin dallarının ucunda beyaz çiçekler açması ve kuşların da bu çiçekleri çok sevmesidir.

İngilizce adları: chickweed, chickenwort, craches, maruns, winterweed, Starwort, Adder's Mouth, Chicken-weed, 

alsine, chick wittles, chickenmeat, clucken wort, common chickweed, hashishat al qazzaz, passerina, satinflower, sercedili, skirt buttons, star chickweed, starweed, starwort, stitchwort, tongue grass, vogelmuur, white bird’s eye.

Kuş otu nerede yetişir?

Karanfilgiller familyasındandır. Bu bitkinin ilk olarak hangi bölgede ve nasıl koşullarda yetiştiği bilinmese de, ülkemizde Anadolu’nun hemen hemen her bölgesinde görülebilen bir bitki niteliğindedir. Hatta o kadar alelade kendiliğinden yetişen bir bitkidir ki; bahçelerde, parklarda, asfalt kenarlarında ve duvarların diplerinde çoğu kez kuş otu bitkisine rastlamak mümkündür.

cm. kadar boylanabilen, biryıllık otsu bitkidir. Çok dallı, gevrek yapılı, açık kahverengi gövdesinin bir tarafı tüylü olur. Oval biçimli, etli ve sulu yapraklan, sapsız ve karşılıklı olarak gövde üzerinde dizilmiştir, ilkbaharın başlarından kış başına kadar aralıksız açan küçük kırmızımsı beyaz renkli çiçekleri yıldız biçimindedir. Yer seçmeyen, nemli olmak koşuluyla her türlü toprakta yetişen kuşotu bitkisi, döktüğü tohumlarıyla çoğalır.

Bitkinin toprak üstü kesimleri organik asitler, potasyum tuzlan, fosfor ve C vitamini içerir.

0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış

Kuş Otu Zayıflatıyor! İşte Tarifi

İlk olarak yetiştiği ana toprakları bilinememekle birlikte, Anadolu bölgesinde boş bahçelerde, yol kenarlarında ve duvar diplerinde, kendiliğinden yetiştiği görülmüştür. Boyutları yetiştiği toprak yapısına göre, 10 cm ile 30 cm arasında değişmektedir. Bitki yapı olarak açık kahverengi tonlarında ve tek tarafı tüylü olarak gözlemlenen bir bitkidir. Çok dalı olan bitki, oval biçimlidir, etli ve sulu yapraklara sahiptir.
 
Çiçek açma dönemi ilkbaharın başından itibaren kış başına kadar devam eder. Yıldız şeklinde küçük kırmızıya kaçan beyaz çiçekleri bulunur. Kuş otu bitkisinin özelliği nemli topraklarda yer seçmeden yetişmesi ve çiçeğinden döktüğü tohumları ile çoğalmasıdır.
 
Kuş otu bitkisinin faydaları çok fazladı özellikle Kuş otu çayı faydaları, kuş otu salata sosları ve kuş otu çiğ tüketimi, göz ardı edilemez. Anadolu bölgesinde çok fazla yetişen kuş otu bitkisi, çeşitli pazar yerleri ve aktarlarda bulunabilmektedir. Kuş otu çiğ olarak tüketilebileceği gibi, zayıflama konusunda en etkili şekilde çayı yapılmaktadır. Kuş otu çayı metabolizmayı hızlandırır ve pek çok faydası vardır.


 
KUŞ OTU ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?
 
Kuş otu çayı düzenli olarak tüketildiğinde böbreklerin çalışmasına yardımcı olur ve yoğun şekilde idrar söktürücü etkiye sahiptir.
 
Bunun yanı sıra balgam sorunu olanlar ve sigara içenler için çok faydalıdır ve balgam söktürücü etkiye sahiptir.
 
Bağırsakların çalışmasına yardımcı olmakla birlikte, doğal müshil etkisi vardır ve kabızlığı önlemesiyle bilinmektedir.
 
Özellikle soğuk havalarda tüketildiğinde romatizma ağrılarını azaltır.
 
Kuş otu çayının en önemli faydalarından biri ise, halk arasında basur olarak bilinen hemoroite karşı iyileştirici etkisinin bulunduğudur.
 
Diğer yandan kuş otu çayı sedef hastalığına iyi gelir ve rahatsız edici kaşıntı ve yara hissini ortadan kaldırır.
 
Son olarak, kuş otu çayı cilde iyi gelir ve cildi yumuşatma etkisi bulunmaktadır.


KUŞ OTU ÇAYININ ZARARLARI NELERDİR?
 
Kuş otu çayının çok yaygın tüketimi ve bilinirliği olmadığı için üzerinde yoğun çalışmalar da yapılmamıştır. Ancak kuş otu çayını günde 3 bardaktan fazla tüketmek böbreklerin işleyişini bozabileceği gibi, bağırsakları bozabilir. Bu durum şiddetli ishali beraberinde getirebilir. Günde 3 bardak kuş otu çayı tüketiminin faydaları, saymakla bitmez, abartıya kaçmamalısınız. Kuş otu çayının zararları, pek olmamakla birlikte, sadece yoğun tüketildiğinde çeşitli yan etkileri bulunmaktadır.
 
KUŞ OTU NASIL KULLANILIR?
 

Kuş otu bitkisi yeşil olduğu sürece toplanabilmektedir. Bitkinin toprağın üzerinde kalan yeşil kısımları toplanır ve güneş almayan gölge bir yer seçilerek, güzelce kurutulur ve demlenmek üzere hazırlanmış olur.
 

 KUŞ OTU ÇAYI NASIL DEMLENİR?
 
Kuş otu çayı demleme ise, kurutulmuş olan bitki güzelde ovalanır ve çay haline getirilir. Ardından kurutulmuş olan bitkiden 2 tatlı kaşığı kadar alarak, 1 bardak kaynar suya katılır ve demlenmesi için 5 dakika kadar beklenir. Bu demlenme süreci tamamlandığında, hazırlanmış olan çayımız, günde 3 kez olmak üzere 1’er bardak olmak üzere tüketilir.

#Kuş otu çayı, Sedef Hastalığı, Kilo Vermek, Böbrek rahatsızlığı, İdrar yolu

Kuş Otu

Kuş Otu

Kuş Otu: anayurdu Ön Asya ve Avrupadır. Kuş otu Türkiye de bahçelerde yol kenarlarında duvar diplerinde görülmektedir. Kuş otunun boyu 5- 25 santime kadar ulaşabilir. Kuş otu otsu ve bir yıllık bir bitkidir. Kuş otunun gövdesi kahverengi renkte olup bir tarafı tüyler ile kaplıdır. Kırılgan yapılı ve çok dallı bitkidir. Kuş otunun yaprakları sulu ve etli, oval şeklinde görülür. Yaprakları gövde üzerinde karşılıklı olarak dizilir. Kuş otu ilkbahar aylarında ufak kırmızı, beyaz renkte yıldız şeklinde çiçek açmaya başlar ve kış ayları başına kadar devam eder. Kuş otu her türlü toprakta ve nemli ortamlarda yetişir. Kuş otu yeşilken toplanır ve gölgede kurutulur. Kuş otu döktüğü tohumlar sayesinde çoğalır. Kuş otunun toprak üzerinde kalan yeri tüketilir. Bu kısımlarında fosfor, potasyum, organik asitler ve C vitamini bulunmaktadır. Kuş otunun kokusu yoktur. Kuş otu pazarlarda satılır, çiğ olarak tüketilebilir ve gayet lezzetli bir tadı vardır. Kuş otu salatalarda, böreklerin içine koymada ve sebze yemeği olarak pişirilir.

Kuş Otu Faydaları: Kuş otu idrar söktürerek böbreklerin çalışmalarında faydalıdır. Kuş otunun balgam söktürmeye faydası vardır. Kuş otu bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önlemede faydalıdır. Romatizmal ağrılarının hafiflemesinde de faydalıdır. Kuş otu basuru iyileştirmede faydalıdır. Rahatsız edici, kaşındırıcı egzama ve sedef hastalığının tedavisinde de kuş otu faydalıdır. Kuş otu cildi yumuşatır. Bayanların kanamalı hastalıklarında faydalıdır. Hastalıkların veya ameliyat sonrası iyileşme döneminde faydalıdır. Yaraların kapanmasında etkilidir.

Kuş Otu Nasıl Kullanılır: Kurutulmuş kuş otundan tatlı kaşığı ile iki kaşık alınır kaynatılmış bir bardak suyun üzerine dökülür. Beş dakika demlenmesi için beklenir. Bu tarif günde üç kere yapılarak içilir. Bayanların rahim hastalıklarında kuş otu ada çayı ile kaynatılarak bal ile tatlandırılarak kullanılır. Soğuk algınlığı hastalıklarında ise kantaron ile birlikte kaynatılır bal katarak içilir. Yaralar içinse az miktar suyun içerisinde kaynatılarak lapa yapılarak kullanılır. Kuş otu basur, kansızlık, boğaz iltihabı ve nekahet döneminde kaynatılarak, bal ile tatlandırılıp içilir. Bu karışım hastalıktan kolay kurtulmada etkilidir.

Son Güncelleme :

Kuş Otu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Kuş Otu"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Basur Otu
Basur Otu
Basur Otu, Basur, basit gibi görünen fakat insanların yaşamını ciddi anlamda etkileyen ve zahmetli bir sürece neden olan illet bir hastalıktır. Basur sorunu olan kişiler yediği yemekten, tuvalete çıkma saatlerine, oturup kalkmalarına kadar dikkat etm
Sütleğen Otu
Sütleğen Otu
Sütleğen otu, günümüzde çok fazla duyulmamış olan ama eski zamanlarda insanlar için çok büyük önemi olan bir bitki türüdür. Genellikle toprakta kendiliğinden yetişen bu bitki türü, üzerinde sarı çiçekleri olan ve yeşil renkli bir gövdeye sahiptir. Ge
Kulak Otu
Kulak Otu
Kulak Otu; damkoruğugiller ailesine ait bir bitkidir. Kulak otunun, çiçeklerinden ve yeşil yapraklarından faydalanılmaktadır. Kulak otu, bitkisinin diğer isimleri dam koruğu, kaya koruğu, saksı güzeli, naserotu ve sempervivum dur. Kulak otu bitkisini
Ayrık Otu
Ayrık Otu
Ayrık otu, buğdaygillere ait, çok yıllık, yabani bir bitkidir. Tıbbi amaçlı olarak sarımtırak beyaz kökleri kullanılır. Sonbahar ve ilkbahar aylarında toplanarak kurutulur. Bünyesinde bolca nişasta ve protein barındırdığı için değerli bir yem bitkisi
Hoşkıran Otu
Hoşkıran Otu
Hoşkıran otu, günümüzde daha çok yemekler içerisinde kullanılan ve lezzeti ile bir o kadar da sağlıklı ot türlerinden biridir. Son derece doğal olan ve insan vücudunda ihtiyaç duyulan birçok vitamini içerisinde barındıran bu ot, daha çok Karadeniz Bö
Peryavşan Otu
Peryavşan Otu
Peryavşan otu, Çoğu kişi tarafından ismi pek duyulmayan bu şifa deposu bitki, her yörede farklı isimlerle tanınmaktadır. Birçok sırrı daha bilinmemesine rağmen, bazı sıkıntılara karşı çok etkilidir. Peryavşan otu, Avrupa ve Kuzey Afrika ve Güney-Bat
Hava Civa Otu
Hava Civa Otu
Hava Civa Otu, Cilde iyi gelen bitkileri saydığımızda ilk sıralarda yer alan bitki hava civa otu oluyor. Ülkemizde çoğunluk olarak Akdeniz ve Süphan dağlarında yetişen hava civa otu hodangiller familyasına aittir. Çiçekleri mavi, iç kısımları sarı, ö
Sarmaşık Otu
Sarmaşık Otu
Sarmaşık Otu; Sarmaşık otu acı ot, tilkişen ve yabani Kuşkonmaz olarak da bilinir. Sarmaşık otu, Ege Bölgesinde özellikle İzmir, Manisa ve Aydın'da yetişmektedir. Sarmaşık otu, Şubat ve Nisan aylarında görülen bir bitkidir. Sarmaşık otunun tadı acıdı
Kızılbacak Otu
Kızılbacak Otu
Kızılbacak otu, günümüzde insanların çok severek tükettiği ve bir o kadar da faydalı olan bitkilerden biridir. Kavrulduktan sonra yemek olan ve birçok kişinin damak tadına hitap eden bu ot, şifa dağıtmaktadır. Günümüzde daha çok ege bölgesinde yetişe
Gelincik Otu
Gelincik Otu
Gelincik Otu, yazın kırlarda yetişen ve genellikle kırmızı renkli çiçekler açan gelincikgiller ailesine ait bir yıllık otsu bir bitkidir. Gelincik otu bitkisinin boyu cm civarında olmaktadır. Gelincik otu çiçekleri hem bitkisel boya yapımınd
Meryem Ana Otu
Meryem Ana Otu
Meryem ana otu, halk arasında Meryem otu, Meryem ana eli otu, Fatma ana eli otu gibi farklı isimlerle de bilinen Arabistan'da ortaya çıkan sağlık için faydalı bir bitkidir. Görünümü yumruk şeklinde kapalı bir ele benzediğinden, bu isimlerle anılır. B
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere Çörek Otu
Bebeklere çörek otu; ve çörek otundan elde edilen pek çok madde kullanılabilir. Bebekler biz anne babaların her şeyidir. Onların en basit dertlerini bile anlatacak dilleri yoktur. Bu nedenle her şeyleri ile bizlere bağımlı yaşamak zorundadırlar. Çöre

 

Basur Otu
Sütleğen Otu
Kulak Otu
Ayrık Otu
Hoşkıran Otu
Peryavşan Otu
Hava Civa Otu
Sarmaşık Otu
Kızılbacak Otu
Gelincik Otu
Meryem Ana Otu
Bebeklere Çörek Otu
Cırtatan Otu
Adam Otu
Bit Otu
Acı Yavşan Otu
Ot Kavurması
Radika Otu
Yarpuz Otu
Dil Otu
Deve Gözü Otu
Tarhana Otu
Fatma Ana Eli Otu
Boru Otu
Ot İlacı
Çayır Otu
Ayrık Otu Faydaları
Arapsaçı Otu
Sirken Otu (Yabani Ispanak)
Rezene Otu

Popüler İçerik

Cırtatan Otu

Cırtatan Otu

Cırtatan otu, Kabukgiller familyasından gelen bir bitkidir. Acı düvelek, acı hıyar, eşek hıyarı, acı dülek, hıyarcık, cırtlak, şeytan keleği, acı kavu

Adam Otu

Adam Otu

Adam Otu; Bu bitki Avrupa kökenli şifalı bir bitkidir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu kaya diplerinde, boş sahalarda ve ekilmemiş tarlalarda yetişir.

Bit Otu

Bit Otu

Bit otu, hal arasında oldukça çok kullanılan bir bitkidir. Özellikle saç ve saç derisi için kullanılan bu otun kullanım amacını azda olsa adından anla

Acı Yavşan Otu

Acı Yavşan Otu

Acı yavşan otu; ak pelin, acı pelin ve acı yavşan olarak isimlendirilen bir bitkidir. Acı yavşan otunun ana yurdu Avrupa'dır. Yurdumuzda ise Kuzey Ana

Ot Kavurması

Ot Kavurması

Ot Kavurması: Mucizevî, her derde deva otlardan yapılan ot kavurması, özellikle ege bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Ot kavurmasının faydaları, ha

Radika Otu

Radika Otu

Radika otu, diğer bilindik adı ile karahindiba otu, farklı şekiller de kullanılan faydalı bir ottur. Bu otun özellikle kök kısmı kullanılmaktadır. A

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası