honda crv cruise control nasıl kullanılır / Hız sabitleyici (Cruise Control) nedir? Nasıl çalışır ve nasıl uygulanır?

Honda Crv Cruise Control Nasıl Kullanılır

honda crv cruise control nasıl kullanılır

AFS sistemi nedir?

İçindekiler:

  1. AFS sistemi nedir?
  2. AFS ücretsiz mi?
  3. AFS öğrenci değişim programı nedir?
  4. AFS Honda nedir?
  5. AFS hatası neden olur?
  6. Honda ACC nedir?
  7. ACC ne işe yarar?
  8. Arabada ACC nedir?
  9. ACC nasıl kullanılır?
  10. Adaptif hız sabitleyici nasıl kullanılır?
  11. Adaptif cruise control sonradan takılır mı?
  12. ACC nedir Instagram?
  13. BYK nedir Instagram?
  14. Kontaktaki ACC ne demek?
  15. Adaptif kontrol sistemi nedir?
  16. Adaptif Sürüş nedir?
  17. Kontak Mar konumu nedir?
  18. Fiat EGEA Park Assist devre dışı ne demek?
  19. Araç koruma sistemi nedir?
  20. Fiat EGEA Buzzer ne demek?
  21. Fiat EGEA City ne demek?
  22. Fiat EGEA Lastik hava basıncı kaç olmalı?
  23. Fiat EGEA City modu ne demek?
  24. EGEA ne anlama gelir?

AFS sistemi nedir?

Gelişmiş Ön Aydınlatma SistemiAFS” ise alışılagelmiş sabit bir aydınlatma karakteri yerine, değişken sürüş koşullarına ayak uyduran esnek bir aydınlatma karakteri sunar.

AFS ücretsiz mi?

AFS değişim programının yanı sıra Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study Programı, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın Eğitim ve Kültür Bürosunun fonlarıyla desteklenen, lise düzeyinde, tamamen burslu bir değişim programıdır.

AFS öğrenci değişim programı nedir?

Temelleri Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'nda ambulans şoförlüğü yapan gönüllülere, AFS (American Field Service)'e dayanan AFS Kültürlerarası Programları, yılında farklı kültürlerden insanlar arasında kurulacak ilişkiler sayesinde ön yargıların yıkılması, hoşgörü ve kültürlerarası anlayışın artmasıyla dünya

AFS Honda nedir?

Honda AFS, CR-V'nin gelişmiş güvenlik özelliklerinden biri de Aktif Ön Aydınlatma Sistemi'dir.

AFS hatası neden olur?

afs bixenon lardaki direksiyon ile beraber farların 15 er derece sola veya sağa dönmesini sağlayan seafoodplus.info sistemde sıkıntı var demektir. Ayrıca yükseklik sensörünüde kontrol ettirin. Sol arka lastiğin oralarda. Bilgi ekranı ile aktif -pasif yapılamaz.

Honda ACC nedir?

Uyarlanabilir Sabit Hız Kontrolü (ACC), trafik akışındaki değişken hızlara otomatik olarak uyum sağlamak ve belirlenen takip mesafesini muhafaza etmek için araç hızını dengeler. Öndeki araç hızlanır ya da fren yaparsa ACC sistemi de bunu takip ederek, ayarlanan maksimum hızı geçmeyecek şekilde gaz ve fren uygular.

ACC ne işe yarar?

Adaptif hız sabitleyici "ACC"', gelişmiş bir radar yardımıyla önde bulunan araçlara olan güvenli takip mesafesini sürekli olarak korur.

Arabada ACC nedir?

ACC sistemi aynı Cruise Control çalışma mantığında olduğu gibi çalışmaktadır. Cruise control sisteminden farkı ise ACC devredeyken öndeki araçla aradaki mesafeyi sensörler yardımıyla algılaması ve gerektiğinde hızı ve mesafeyi kendisi ayarlayabilmesidir.

ACC nasıl kullanılır?

Uyarlanabilir hız sabitleyiciyi kullanmak için, standart hız sabitleyiciyle yaptığınız gibi başlarsınız. Sürücü ACC'yi açar, istenen hıza ulaşır ve ardından “Ayarla” düğmesine basar. Ardından, hızı tipik olarak 1 veya 5 mil / saat artışlarla artırmak veya azaltmak için “+” ve “-” düğmelerini ayarlamak mümkündür.

Adaptif hız sabitleyici nasıl kullanılır?

ACC sisteminin ayarlanması hız sabitleyici (cruise control) ile aynıdır. Sürücü ACC'yi açar, istenen hıza ulaştığında "Set" düğmesine basar. Hızı artırmak veya eksiltmek için "+" veya "-" düğmelerini kullanır. Hız sabitleyiciye ek olarak, sürücü öndeki araç ile takip mesafesini ayarlayabilir.

Adaptif cruise control sonradan takılır mı?

ACC (Adaptif Cruise Control) icin gereken parcalar Parcalarin bir cogu eBay den aliniyor böylelikle daha ucuza geliyor. Bu sistemi sonradan takmak mümkün.

ACC nedir Instagram?

Bu etiketin açılımı "before anyone else", Türkçesi ise "daima herkesten önce" anlamında.

BYK nedir Instagram?

Byk yani beğeni, yorum, kaydetme sosyal platformlarda kullanılan bir kısaltmadır. Byk; bir gönderiye yorum yapma, kaydetme ve beğenmedir. ↬ Sosyal platformlar, internet üzerinde sosyalleşmek amaçlı olan bazı platformlardır. Bu platformlardan en sık kullanılanları Twitter ve İnstagram'dır.

Kontaktaki ACC ne demek?

Motorun çalışmadığı bir konumda araç çekilecekse direksiyonun kilitlenmemesi için kontak anahtarı ACC konumuna getirilmelidir. Araç dört tekerleği yerde çekilecekse, sadece önden çekilmelidir.

Adaptif kontrol sistemi nedir?

Adaptif kontrol sistemi, kontrol ettiği prosesteki değişimlere göre kendi kontrol parametrelerini otomatik olarak değiştiren sistem olarak tanımlanır ve prosesin çalışma koşullarının ya da çevre koşullarının değişmesi sonucunda kontrol sistemindeki ayarlarının sürekli olarak değiştirilmesiyle gerçekleşir.

Adaptif Sürüş nedir?

Adaptif hız kontrol sisteminin (ACC), geleneksel hız kontrol sisteminden (CC) farkı nedir? ACC sistemleri; CC sistemine ek olarak, önünde seyreden diğer araçları algılar ve öndeki araçla arada emniyetli bir mesafenin bırakılması için aracın hızını öndeki aracın hızına göre düzenleyen bir sistemdir.

Kontak Mar konumu nedir?

Kontak açık iken (MAR konumu), eğer sürücü tarafındaki elektrik kumandalı ön cam kumanda düğmeleri (58) çalıştırılırsa, (56) motoruna kumanda eder ve cam açılır veya kapatılır. Ön yolcu tarafındaki cama ise iki kumanda düğmesi ile kumanda edilir. Bu düğmelerin her ikisi de (67) motoruna kumanda eder.

Fiat EGEA Park Assist devre dışı ne demek?

Öncelikle aracınızda LPG sistemi kullanıyorsanız aracınızın park asistanının devre dışı kalmasına sebep LPG kitinde OBD bağlantı seçeneğini otomatik olarak seçili olmasından kaynaklanıyordur.

Araç koruma sistemi nedir?

Detaylı Dış Yüzey Temizlik ve Koruma Sistemi: "Otokoç Detaylı Dış Yüzey Temizlik ve Koruma Sistemi" aracınızın dış yüzeyini detaylı temizlik, çizik giderme ve boya parlatma işlemleri sayesinde tekrar ilk günkü haline getirir. Böylece aracınızın değeri her zaman korunmuş olur.

Fiat EGEA Buzzer ne demek?

Buzzer verilen voltaja göre farklı ses sinyalleri sağlayan bir cihazdır. Buzzer geniş alanlara sesi yayabilme amacı ile tasarlanmıştır . Siz isterseniz daha özel işlerinizde kullanabilirsiniz.

Fiat EGEA City ne demek?

Fiat Egea model arabalarında bulunan city mode, araç 60 civarı hıza ulaştığı zaman otomatik devreye giren hidrolik ayarını daha da yumuşatması ile bilinen ve direksiyon hakimiyetini hassaslaştıran en güzel özelliğidir.

Fiat EGEA Lastik hava basıncı kaç olmalı?

Fiat Egea Lastik Basıncı Egea Club İnternet Sitesi. Zaten kılavuzda yazıyor kafa karıştırmaya gerek yok.

Fiat EGEA City modu ne demek?

City Mode; Fiat araçlarda başlamasına karşın çok kısa bir süre içerisinde birçok marka tarafından sunulmaya başlayan, virajlı şehir içi yollarında direksiyonun epey bir hafifletilmesini sağlayan bir teknoloji.

EGEA ne anlama gelir?

FIAT Egea (Type ), yılının Mayıs ayında İtalyan otomobil üreticisi FIAT tarafından İstanbul Motor Show'da tanıtılan ve Ekim 'te Türkiye'de satışa sunulan, C segmenti bir aile otomobilidir. Egea, Bursa'da yer alan TOFAŞ fabrikasında üretilerek 40 ülkeye ihraç edilmektedir.

Otonom Sürüş Nedir?

 

’lı yılların sonlarında birçok otomotiv uzmanının beklentisi otonom sürüştü. Yani araçların kendi kendilerine hareket edebilmesiydi. Geçen yıllar içerisinde otonom sürüş artık birçok araçta kısmi bile olsa uygulanabiliyor. Sizin için otonom sürüş ile ilgili merak ettiğiniz noktaları derledik. 

Otonom Sürüş Ne Demek?

Araçların, üzerlerinde yer alan kamera, radar ve sensör gibi donanımlar ile yazılımların senkronize olarak çalışması sonucu hareket etmesine otonom sürüş adı veriliyor. Yani sürücü, araca kısmen müdahale ederek veya hiç müdahale etmeden yolculuk yapabiliyor. 

Kısmen müdahale ve tamamen müdahale etmeme kısmı ise aslında otonom sürüşün seviyelerini açıklıyor. 

Otonom Sürüş Seviyeleri Neler?

otonom-surus-seviyeleri-nelerdir

 

Otonom sürüşün, kısmi ve tamamen olmasına göre genel hatlarıyla ikiye ayrıldığı görülüyor. Bunlar yarı otonom ve tam otonom sürüş olarak adlandırılıyor. 

Yarı Otonom Sürüş

İnsan müdahalesi olmadan çalışamayan araçları kapsıyor. Genellikle günümüzde otonom sürüş olarak anlatılan özellikler, yarı otonom sürüş kapsamında değerlendiriliyor. Adaptif Cruise Control gibi özelliklerle sürücünün belirlediği hız limitleri içerisinde araç hareket edebiliyor. Ancak sürücü müdahale etmediği sürece sistem birçok kararı kendi kendine alamıyor. 

Tam Otonom Sürüş

Sürücüye ihtiyaç duymadan hareket edebilen araçlara tam otonom adı veriliyor. Araç, sürücü olsun veya olmasın, verilen komut ile hareket edebiliyor ve tüm trafik kurallarına uyuyor. Çünkü trafik tabelalarını kamerası ile görebiliyor. Ayrıca GPS gibi sistemlerle gideceği yeri otomatik olarak algılayabiliyor ve kullanıcılarla tahmini varış süresi gibi detayları paylaşabiliyor.

 

tam-otonom-surus-nedir

 

Otonom sürüş seviyelerinin detayları ise şöyle: 

  • 1. seviye otonom sürüş: Yarı otonom sürüşün başlangıcı olarak tarif ediliyor. Şerit takip asistanları gibi bazı özel asistan teknolojileri bu kategoride yer alıyor. Kullanıcının direksiyon, gaz ve frene genellikle kendisinin müdahale etmesi gerekiyor.

  • 2. seviye otonom sürüş: Türkiye’de de otonom sürüşün bilinir hale gelmesini sağlayan teknolojileri kapsıyor. Cruise Control gibi sistemlerin dahil edildiği sistemde belirli parametreler sürücü tarafından belirleniyor ve araç bunu uyguluyor. Örneğin sürücü 70 km/s hızla gidilmesini istediğinde araç bu hızla hareket ediyor. 

  • 3. seviye otonom sürüş: Koşullu olarak araçların çalışmasını sağlayan otonom sistemidir ve yarı otonomun son seviyesidir. Yarı otonom sürüşte araçlar, Adaptive Cruise Control gibi sistemlerle sürüş yapabiliyor. Yani araçlar, trafikte yer alan diğer araçlara göre hareket edebiliyor; ama güvenlik için sürücünün belirli sürelerde direksiyona dokunması veya gaz ya da fren gibi pedallara basması gerekiyor. 

  • 4. seviye otonom sürüş: Araç, üzerinde yer alan özel donanımlar ve yazılımlar sayesinde kendi kendine hareket edebiliyor. Ancak güvenlik için bazı durumlarda sürücünün de araca müdahale etmesi istenebiliyor. Bu nedenle de araçta direksiyon, fren ve gaz pedalı gibi parçalar yer alıyor. 

  • 5. seviye otonom sürüş: Sürücü müdahalesi olmadan hareket edebilen araçları kapsıyor. Araç, telefon gibi başka bir aygıtla herhangi bir yerden başka bir yere gönderilebiliyor. Yani içerisinde yolcu bulunması da gerekmiyor.

Otonom Arabalar Nasıl Çalışıyor?

Otonom araçlar, üzerlerinde yer alan donanımlarla tarama adı verilen faaliyeti yapıyor. Kameralar, görüntüleme adı verilen işlemden sorumlu oluyor. Yani etraftaki hareketleri takip ediyorlar. Buna ek olarak kameralar, trafik ışıkları ve yol tabelalarını da izliyor. Yani hız sınırı kamera tarafından görülüyor ve araç buna uygun olarak hareket ediyor. Ayrıca trafik ışığına göre aracın durması sağlanıyor. 

 

Araçlarda ayrıca radar sensörler bulunuyor. Ses dalgaları yollayan sensörlerle aracın herhangi bir cisimle arasındaki mesafe ölçülüyor. Böylece araç, hızına göre konumlanabiliyor. Yani araç takip mesafesini belirleyebiliyor. Ayrıca radarlar sayesinde olası bir kazayı önleyebilmek için aniden yola çıkan bir yaya veya şerit değiştiren bir araç fark edilebiliyor. 

 

Son donanım ise sensörler. Sensörler genellikle gözle görülmeyecek ışık teknolojisi ile çalışıyor. Işık ile aracın 3 metre ve daha kısa mesafede kalan engelleri fark edebilmesi sağlanıyor. 

Ancak donanımlar tek başına yeterli olmuyor. Araç içerisinde aksamları kontrol eden ve donanımlardan gelen bilgileri işleyen özel yazılımlar bulunuyor. Yazılım, engellere göre aracın yönünü tayin ediyor ve gideceği güzergahı belirliyor. Böylece araç, sürücüsüz olarak hareket edebiliyor.

Geliştirilen Tam Otonom Otomobiller Hangileri?

Google ve UBER gibi markalar tarafından geliştirilen tam otonom otomobiller bulunuyor. 4. veya 5. seviye olarak tanımlanan tam otonom sürüşe sahip bu araçlar, herhangi bir şekilde müdahaleye ihtiyaç duymadan hareket edebiliyor. Ayrıca Nvidia Atlan gibi özel sistemlerle de tüm araçların tam otonom sürüşe uygun hale gelmesi hedefleniyor. 

 

Yarı otonom sürüş olan araçlar ise halihazırda yollarda!

Yarı Otonom Sürüş Olan Araçlar Hangileri?

otonom-surus-olan-arabalar

 

Günümüzde henüz tam otonom sürüş sunabilen araçlar yok. Ancak bu deneyime en yakın teknolojiyi Tesla marka araçlar sağlıyor. Yarı otonom sürüş olan araçlardan bazıları şöyle: 

  • Tesla Model S

  • Tesla Model X 

  • Tesla Model 3 

  • Acura ILX

  • Alfa Romeo Stelvio

  • Audi A4

  • BMW 3 Serisi

  • BMW 5 Serisi

  • Ford Egde

  • Honda CR-V

  • Honda Civic

  • Hyundai Tucson

  • Hyundai Kona

  • Jaguar I-Pace

  • Mercedes A Serisi

  • Mercedes C Serisi


Araç alımında tercihiniz ikinci elden yanaysa seafoodplus.info’u ziyaret edebilir ve otonom sürüş teknolojisine sahip araçları kolayca satın alabilirsiniz.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir