dolmayan bölümler / YKS'de Boş Kalan Bölümler Hangileri? Hangi Üniversitede Ne Kadar Açık Kaldı? - TGRT Haber

Dolmayan Bölümler

dolmayan bölümler

YKS&#;de Boş Kalan Bölümler Hangileri? Hangi Üniversitede Ne Kadar Açık Kaldı?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen akabinde ek tercih süreci başladı. YKS’de yerleşemeyen adaylar 2. Tercihlerde üniversitelerin boş kontenjanlarına yerleşebilme hakkı elde edecekler. Üniversite hayaline kavuşmak için ikinci bir şans olan ek tercihlerde boş kobntenjanlar ve bölümler bu noktada önem teşkil ediyor. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal sosyal medya hesabından YKS tercihlerinde en çok boş kalan bölümleri açıkladı. Ünsal'a göre YKS’de en çok boş kalan bölümler, Harita mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Maden mühendisliği, Çevre mühendisliği ve İnşaat mühendisliği oldu. İşte YKS'de boş kalan bölümler tablosu

YKS'DE BOŞ KALAN BÖLÜMLER HANGİLERİ?

yılı için toplam üniversite kontenjanlarının 1 milyon 22 bin 45 kontenjan olduğu açıklandı. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitelere yerleşen kişi sayısı bin oldu. Hal böyleyken toplamda bin 45 kontenjanın hala açık olduğu öngörülüyor. Ancak henüz kalan boş kontenjan hakkında ÖSYM tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

Eğitim Uzmanı Salim Ünsal sosyal medya hesabından YKS tercihlerinde en çok boş kalan bölümleri açıkladı. Buna göre en çok boş kalan bölümler sırasıyla şu şekilde:

  • Harita Mühendisliği (Yüzde 58)
  • İnşaat Mühendisliği (Yüzde 35)
  • Biyomedikal Mühendisliği (Yüzde 30)
  • Gıda Mühendisliği (Yüzde 32)
  • Maden Mühendisliği (Yüzde 29)
  • Çevre Mühendisliği (Yüzde 27)
  • Mimarlık (Yüzde 25)

İşte Salim Ünsal'ın yayımladığı tablo

 YKS'de Boş Kalan Bölümler Hangileri? Hangi Üniversitede Ne Kadar Açık Kaldı?

HANGİ BÖLÜMLERDE BOŞ KONTENJANLAR KALDI

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelerin boş kalan kontenjanları en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Gelen bilgilere boş kalan kontenjanlar şu şekilde sıralandı; 

  • Üniversitelerin Mühendislik bölümlerinde bin sıralama barajı bulunmakta. Üniversitelerin en fazla boş kalan bölümü mühendislik fakülteleri oldu.
  • 6 bin kontenjanı bulunan İnşaat mühendisliği bölümünün yüzde 'sı doldu.
  • En fazla boş kontenjan Harita Mühendisliği bölümünde görüldü. kontenjanı olan Harita mühendisliğinin yüzde 'i doldu, yüzde 'lik kontenjan ise boşta kaldı.
  • Tüm mühendislik bölümlerine bakıldığında 3 bin civarında boş kontenjan bulunmakta.
  • Mimarlık için baktığımızda kontenjanın yüzde 75'inin dolduğu ve yüzde 25'lik kontenjanın boş kaldığı görüldü.
  • Yazılım Mühendisliğinde devlet üniversitelerinde tüm kontenjanlar doldu. Özel üniversitelerde ise 16 kontenjan kaldı. KKTC'de ise kontenjan kaldı.
  • Bilgisayar mühendisliğinde ise devlette 19, özel üniversitelerde 5 kontenjan boş kaldı. KKTC'de ise 46 boş kontenjan var.
  • 50 bin başarı sıralaması olan TIP Fakültesi'nde devlet üniversiteleri tamamen doldu. Vakıf üniversitelerinde ise kontenjan boş kaldı.
  • Diş hekimliğinde de devlet tamamen doldu. Özel üniversitelerde ise boş kadro kaldı.
  • Hukuk Fakültesine baktığımızda devlet üniversitelerinde kontenjanların tamamen dolduğu görüldü. Özel üniversitelerde ise boş kontenjan var.

 

BURS VEREN KURUMLARA BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

2 YILLIK BÖLÜMLER DEVLETTE FUL ÇEKTİ

2 yıllık bölümlerde ise geçen senelere göre ciddi bir düşüş oldu. Toplamda bin kontenjanın büyük bölümü doldu. Devlette ön lisansta boş kontenjan kalmadı. Özel üniversitelerde ise sadece boş kontenjan kaldı. KKTC'de ise kontenjan kaldı.

YKS yerleştirmelerinde bu sene doluluk oranı yüzde 99 olurken Açıköğretim fakültelerinde tek bir boş kontenjan bile kalmadı.

"KKTC HARİÇ KONTENJANLARIN YÜZDE 99'U DOLDU"

YÖK Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu: “YÖK’te veriye dayalı attığımız adımlar meyvesini veriyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın kontenjanlarının % 99’u doldu.”

NE KADAR BOŞ KONTENJAN KALDI?

KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın boş kontenjanları geçen yıl bin civarında iken, bu yıl bu sayı 13 bine kadar düştüğü belirtildi.

Yani bu sene üniversitelerde boş kontenjan sayısı 13 bin.

Barajın kaldırılması ve sınav süresinin uzatılması gibi değişiklikler, üniversitelerimizi daha ulaşılabilir hale getirdi. Önümüzdeki yıllarda da daha kapsayıcı bir sisteme geçerek kamu kaynaklarının etkin kullanımı için planlamalarımıza devam edileceği açıklamalarında bulunuldu.

ÜNİVERSİTELERE NE KADAR ADAY YERLEŞTİ?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre, puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık bini yerleşti.

ÜNİVERSİTE BOŞ KONTENJANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite kayıtları 26 Ağustos tarihinde sona eriyor. Buna göre; üniversite boş kontenjanlarının en erken 29 Ağustos'ta açıklanacağı bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLADI MI?

YKS sonuçlarına göre üniversite yerleşen adayların kayıt işlemleri Ağustos tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

4 Yıllık Bölümlerin Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

4 Yıllık Bölümler Üniversite Taban Puanları,4 Yıllık Bölümlerin Başarı Sıralamaları,puan sıralaması, 4 yıllık kontenjanlar. TYT taban puanları, AYT Taban Puanları,YKS taban puanları,TYT başarı sıralamaları, AYT başarı sıralamaları,YKS başarı sıralamaları, TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları, yerleştirme sonuçlarına göre bölüm puanları.

funduszeue.info sitesi olarak Üniversite sınavlarına hazırlanan üniversite adayları için 4 yıllık ( Lisans ) programlarının Başarı Sıralamaları, Taban Puanları ile kontenjanlarını sitemize ekledik. Aşağıda yer alan puanlar ÖSYS sonuçlarına göre elde edilmiş olan en son yeni taban puanlardır. TYT ve AYT&#; ye hazırlanan adaylar bu puanları göz önünde bulunduracaktır. Aşağıda yer alan bölümlerden dilediğinize tıklayarak ilgili lisans programının yılın Başarı Sıralaması Taban Puanları, taban-tavan puanı, kontenjanı ve puan türü ile Öğretim Süreleri gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

4 Yıllık Üniversite Bölümlerin Başarı Sıralamaları Taban PuanlarıYeni Eklendi

İşte bölümler bazında 4 dört yıllık  ( lisans ) programlarının Başarı Sıralaması, Taban Puanları , puan türü ile kontenjanları incelemek için Aşağıdaki Bölümlerin Üstüne TIKLAYINIZ:

4 Yıllık Üniversite Bölümleri Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları Şu Şekilde:

4 Yıllık Üniversitelerin Taban Puanları , 4 Yıllık Fakültelerin Taban ve Tavan Puanları , Lisans Bölümlerin Puanları , Bölümler Bazında Fakültelerin Taban Puanları ile Kontenjanları , TYT YKS Üniversite Bölümleri Puanları ve Puan Türleri

4 yıllık bölümler ve kontenjanları., 4 Yıllık Bölümlerin Başarı Sıralamaları ve Taban Puanları, 4 Yıllık Bölümlerin Başarı Sıralaması, 4 Yıllık Bölümlerin Başarı Sırası, Başarı Sıralamaları, Başarı Sıralaması, puan sıralaması, taban puanları, üniversite başarı sıralamaları, üniversite bölümlerin başarı sıralamaları

Uzmanı uyardı: Kontenjanı dolmayan bölümlerde sıralama yaparken dikkat!

Bu sene baraj puanlarının kaldırılması daha fazla adayın tercihte bulunmasına neden oldu. Uzmanlar, YKS’nin bir sıralama sınavı ve her senenin kendi içinde bir dinamiği olduğunu, tercih yaparken sıralamalara dikkat edilmesini öneriyor. Orta Öğretime Destek Yönetmeni Seda Kahraman, özellikle kontenjanı dolmayan bölümlerde çok dikkatli tercih yapılması gerektiğini ifade etti.  

Kahraman, baraj puanları kaldırıldığı için geçen seneye göre puanı daha fazla hesaplanan adayın olduğuna dikkat çekti.

Kontenjanı dolmayan bölümlerin bu sene dolması ihtimalini yüksek olduğunu belirten Seda Kahraman, “Bu bölümler öğrencilerin tahmin ettiği sıralamalardan daha aşağıda kapatabilir. Adaylar tercih yaparken kontenjanı dolmayan bölümlere “kesin girebilirim” düşüncesiyle hareket etmemeli” uyarısında bulundu. Bu yıl fazladan 1 milyon bin aday tercih yapacağını hatırlatan Seda Kahraman, “Doğal olarak bu büyük rakam, daha önceden dolmayan kontenjanların dolmasına katkı sağlayacak. Adaylar, kontenjanı dolmayan bölümlere tercih listelerinde yer verebilirler ancak kesin yerleşebileceği düşüncesiyle hareket etmemeliler ve alternatifli bir liste hazırlamalılar” diye konuştu. 

“ BİN SONRASI SIRALAMALARDA, BÜYÜK DEĞİŞİMLER OLABİLİR” 

Seda Kahraman, yaklaşık bin öncesi sıralamalarda büyük değişimlerin beklenmemesine rağmen bin sonrası sıralamalarda ise artan kontenjanlardan dolayı daha büyük değişimler yaşanabileceğine işaret etti.

Tercih yaparken bu yüzden oldukça dikkatli olunması gerektiğini hatırlatan Kahraman, “Baraj sıralaması olan Tıp (50 Bin), Hukuk ( bin), Diş Hekimliği (80 Bin), Eczacılık ( Bin), Mimarlık ( Bin), Mühendislik ( Bin), Öğretmenlik ( Bin) bölümlerde geçen seneki sıralamaların benzer olacağını öngörülebilir” dedi.  

Ancak diğer bölümlerde tercih yapılırken çok büyük değişimlerin olacağı hesaba katılarak, binlerden sonraki sıralamalarda daha dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Kahraman, baraj kalktığı için tercih yapacak aday sayısının çok fazla olduğunu mutlaka akılda tutmak gerektiğini belirtti. 

BÖLÜM BAZINDA SIRALAMALAR 

Tercihin bir arz-talep meselesi olduğunu hatırlatan Seda Kahraman, “Örneğin bilgisayar ve yazılım mühendisliği daha çok tercih edildiği için sıralamalarda yukarı çıkıyor. Ama fizik tedavi gibi bölümler az talep aldığı için düşüyor” değerlendirmesini yaptı.

Kahraman, Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlık puanında sıralama yapacak adaylar içinde önemli uyarılarda bulundu. 

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİNE DİKKAT 

Kahraman, “Bu yıl çok atama aldığı için () okul öncesi öğretmenliği daha çok tercih edilen bölümler arasına girebilir. Özellikle sözel puanı olan adaylar tercih yaparken okul öncesi öğretmenliği puanlarında biraz daha dikkatli olabilirler” diye konuştu.  

YAZILIM VE BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİKLERİNİN SIRALAMALARI YÜKSELEBİLİR, DİĞER MÜHENDİSLİKLERİN SIRALAMALARI GERİLEYEBİLİR 

Dünyada yazılımın öneminin artığı değerlendirmesini yapan Seda Kahraman, gençlerin eğilimlerinin de Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliklerine kaydığını gözlemledikleri ifade etti.

“Yurt dışı olanaklarının çok olması, kazançlarının yüksek olması, iş alanlarının çok olması bu bölümlere olan ilgiyi arttırıyor” diyen Kahraman, bunun tam tersi olarak da diğer mühendisliklerin kontenjanlarının boş kalma tehlikesi söz konusu olduğu tespitini yaparak, bu bölümlerdeki sıralamaların gerilemesinin kaçınılmaz görüldüğünü belirtti.  

HUKUK FAKÜLTELERİNİN SIRALAMALARI YÜKSELEBİLİR! 

Seda Kahraman, Hukuk Fakülteleri içinde göz önünde bulundurulması gereken önemli bir duruma dikkat çekti ve “Bu yıl hem TYT sınavında hem de AYT sınavında matematik sınavı kolaydı. Aynı zamanda TYT’de de süre arttı. Eşit ağırlıktan sınava giren adaylarımız hem daha fazla matematik yaptılar hem de diğer testlerin sorularını da çözdüler. Hukuk Fakültelerinde sıralamaların yükselebileceğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.  

EKONOMİK KOŞULLARA DİKKAT 

Seda Kahraman, tercihlerde ekonomik koşullarının etkili olacağı değerlendirmesini yaptı. İstanbul’daki vakıf üniversitelerinin tam burslu bölümlerinin sıralamalarının da büyük olasılıkla yükseleceğini belirtti.

Seda Kahraman, “Özellikle İstanbul’da yaşayan adayların ekonomik nedenlerden dolayı şehir dışına ya da Anadolu’ya gitmektense, İstanbul içindeki tam burslulara yönelme ihtimali artacaktır. Aynı zamanda yüzde 50 burslu kontenjanların da sıralamasının artma ihtimali söz konusu” dedi.  


uzmantercihüniversite

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası