tercih robotu dgs 2014 / DGS Başvuruları Başladı - DGS Haberleri

Tercih Robotu Dgs 2014

tercih robotu dgs 2014

Anasayfa

 DGS Tercih Robotu Aktif

Başvuru Klavuzunun Yayınlanmasının ardından daha önce ki senelerde çok beğenilen tercih robotunu güncelledik.



Başvuru Klavuzunun Yayınlanmasının ardından daha önce ki senelerde çok beğenilen tercih robotunu güncelledik. Daha önce ki senelerde birçok adayın tercih işlemlerinde çok büyük fikir sahibi  olmasını sağlayan  tercih robotu ile  daha sağlıklı bir tercih süreci geçirmek, daha sağlıklı hedefler belirlemek çok daha kolaylaştı. Tercih robotunda   senesinin taban ve tavan puanlarını, istediğiniz bölümlerin- üniversitelerin  sıralaması ve koşullarını görebileceksniz.

Tercih robotunun daha stabil olması için lütfen tercih robotunda gördüğünüz hataları bize bildirin, gerekli düzenlemeleri hemen yapalım.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER! ◁ GÜNÜN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ ▷ HABERE YORUM KATÖnemli not: Habere dosya, resim ve video ekleme özelliği geçici olarak devre dışı bırakılmıştır. Yorum ve düşüncelerinizin bizim için çok değerli olduğunu biliyor musunuz? Yorumlarınızla soru cevaplarımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitemizde yer alan tüm hizmet ve içerikler eğitim ve öğretim amaçlı olarak öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır.

▼ SIRADAKİ HABER ▼

DGS Başvuruları Başladı

19 Temmuz 'te gerçekleştirilecek DGS için Başvurular Başladı. Başvurular 4 Haziran 'te sona erecektir.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) : Başvurular

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 19 Temmuz  tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri, 26 Mayıs  tarihinde başlayacak, 4 Haziran  tarihinde sona erecektir.

DGS KILAVUZU


Genel Bilgiler Temel İlke ve Kurallar

TABLOMerkezi Yerleştirme İle Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-1'de Yer Alan Yükseköğretim Lisans Programlarının Koşul ve Açıklamaları

TABLOÖn Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

TABLOÖn Lisans Diploması Alınacak Olan/Alınan Üniversite/Meslek Yüksekokulları

TABLOÖn Lisans Diploması Alınacak Olan/Alınan Program

Aday Başvuru Formu

Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu

Başvuru Merkezleri

Adres İline Göre Tercih Edilebilecek Sınav Merkezleri

Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun  olanlar  ve  aynı  koşullarda yurt dışından  mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilirler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin seafoodplus.info internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

Başvurular 4 HAZİRAN tarihinde sona erecek.

#, dgs, başvuruları, başladı

DGS &#;niversite kayıt tarihleri a&#;ıklandı mı? DGS tercih robotu (DGS sınav sonu&#; sorgulama)

Haberin Devamı

Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin seafoodplus.info internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrendiler. DGS üniversite kayıt tarihleri ise geçen yıl Eylül olarak belirlenmişti. Bu sene için kesin tarihler henüz açıklanmadı.

YÖK, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) ve Dikey Geçiş Sistemi (DGS) ile üniversitelere kayıt hakkı kazanıp kaydını yaptıramayan adayların bildirilen tarihlerde mesai bitimine kadar ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurmaları halinde kontenjana bakılmaksızın kayıtlarını yaptırabileceğini bu tarihten sonra başvuran adayların kayıt hakkını kaybedeceklerini bildirdi.

DGS KAYIT İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.
Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

DGS EK YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacak. Bu durumunda adaylar, DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin İnternet sitesinden öğrenecekler. Ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin İnternet sayfasında yayımlanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonraki 3 gün içerisinde adayların yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.
Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (10,00 TL) alınır

Haberin Devamı

DİKEY GEÇİŞ (DGS) İLE KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1) Ön lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı,

2) Lise Diploması aslı veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı

3) DGS sonuç belgesinin internet çıktısı,

4) Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzünün fotokopisi,

5) Kan grubunu gösteren belgenin fotokopisi, (Ehliyetinde kan grubu yazanlar için ehliyet fotokopisi yeterlidir)

6) 6 adet renkli vesikalık fotoğraf (Kılık kıyafet ile ilgili mevzuata uygun ve son altı ay içinde
cebheden çektirilmiş 4,5x6 cm ebadında)

7) Transkript (onaylı)

8) Ders içerikleri (onaylı)

9) Askerlik çağındaki öğrenci adaylarından; ilgili askerlik şubesinden alacakları tecilli olduklarını gösterir belge veya askerlik görevini yapmış olanlardan durumlarını belirten belge. (Bu belge yılı ve sonrası doğumlulardan istenmez)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir