heybeliada kadınlar plajı / Heybeliada Plajları - Heybeliada'da Denize Girilecek En İyi 6 Plaj! | Fixbilet Blog

Heybeliada Kadınlar Plajı

heybeliada kadınlar plajı

İstanbulluların sıcak geçen yaz aylarını değerlendirmek için günübirlik kaçıp geldiği, şehre dışarıdan gelenlerin ise mutlaka ziyaret ettiği Heybeliada, Prens Adaları’nın Büyükada’dan sonraki ikinci en büyük adasıdır. Adalar vapuruna bindiğinizde yüzünüzü okşayan tatlı meltem rüzgârlarına karşı martıları beslerken başlayan o keyifli yolculukta vapur ilk olarak Kınalıada’ya uğrar ve sonrasında Burgazada’ya yanaşıp yolcularını bıraktıktan sonra Heybeliada’ya varır.

Heybeliada M.S. ’lü yıllara uzanan tarihi geçmişiyle ziyaretçilerini adeta tarihte bir yolculuğa çıkarır. Adanın tarihi geçmişine ışık tutan kiliseler, anıt mezarlar ve müzeler burada görülecek yerler arasındadır. Elbette yalnızca bunlarla da sınırlı değil. Heybeliada, şık restoranları, insana huzur veren çam ormanlarıyla kaplı doğal alanları, plaj ve koy yerleriyle gününüzü keyifli kılacak derecede bir zenginliğe sahiptir. Heybeliada’yı hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin günübirlik bir kaçamak yaparak dolaşmaya gelebilirsiniz. Burada harika bir gün geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Tatil için İstanbul’dan kaçamayan şehrin sakinleri soluğu Heybeliada’da alıyor. Heybeliada, ücretli ve ücretsiz denize girebileceğiniz plaj ve koylara ev sahipliği yapıyor. Temiz bir denize sahip olan Heybeliada’da başta çocuklu aileler olmak üzere arkadaş gruplarının da gelip denize girebileceği ve keyifli vakitler geçirebileceği ücretli ve ücretsiz yerler mevcuttur. Yazımızın devamında, Heybeliada’da denize girebileceğiniz plaj ve koyları bulabilir, ulaşım, giriş ücreti ve sunulan olanaklar gibi pratik bilgileri okuyabilirsiniz.

İçindekiler

Ücretli Plaj Yerleri

Aqua Green Beach

Cevahir Aqua Green Beach, Heybeliada

Heybeliada’nın tek aqua park olma özelliğine sahip işletmesi Green Beach, adanın cennetten bir köşesinde m2 alan içerisinde kurulu kaliteli bir mekânıdır. Green Beach, Heybeliada’nın en güzel plajına ev sahipliği yapıyor. Altın sarısını andıran kumsalı, geniş ve ferah şezlong alanı ile insanlara rahat bir deniz keyfi yaşayabilecekleri ortam sağlıyor.

Green Beach tam bir aile yeridir. Yediden yetmişe her yaş grubundan aile üyelerinizle buraya gelebilir, keyifli bir tatil kaçamağı yapabilirsiniz. Green Beach konuklarına aqua park ile suyun keyfini daha fazla çıkarabilecekleri bir imkân sağlıyor. Hareketli müzikler eşliğinde suyun ve güneşli havanın tadını çıkarırken bir yandan da su kaydırakları ile adrenalin yaşayabilirsiniz.

Plaj alanı yarı kumsal ve yarı şezlongların yer aldığı ahşap bir platformdan oluşuyor. Denizi sığ ve berrak. Ayrıca dibi kumlu olması sayesinde deniz ayakkabısına ihtiyaç duyulmadan suya rahatça girilebiliyor. Sığ deniz sevmeyenler için atlama iskelesi mevcut. Kıyı yerleri çocuklar ve yüzmeyi bilmeyenler için güvenle suya girebilecekleri bir derinlik seviyesine sahip. Girişi makul bir ücrette olup şezlong ve şemsiye ödenen ücrete dâhildir. Yeme içme ihtiyaçları için tesis zengin içerikli yemek ve atıştırmalık aperatif ürünlere sahiptir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 40 TL. yaş arası 30 TL (şezlong ve şemsiye dâhil). yaş arası çocuklar için ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, aqua park, kilitli dolap, Wi-Fi, restoran, iskele, deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Ada Beach Club

Ada Beach Club

Adanın arka tarafında Çam Limanı Koyu içerisinde kalan Ada Beach Club, ailenizle gelip yüzme, yemek ve dinlence aktiviteleri için tercih edebileceğiniz rahat atmosferiyle öne çıkan keyifli bir yerdir. Konumu nedeniyle rahatlatıcı bir doğal manzarası olan Ada Beach Club aynı zamanda tertemiz denizi ve geniş plaj alanıyla konuklarına stresten uzak nezih bir ortam sunuyor.

Ada Beach Club’ın kumsal alanı bulunmuyor. Şezlong ve şemsiyeler bir platform üzerinde yer alıyor. Bu platformdan birkaç basamak merdiven yardımıyla denize girebiliyorsunuz. Ancak deniz seviyesi bu platformdan yaklaşık 10 metre sonra başlıyor. Bu nedenle çocuklar ve yüzmeyi bilmeyenler de gönül rahatlığıyla suya girebilir. Denizi berrak ve sığ. Suyun dibi kumlu ve yürürken ayaklar rahatsız olmuyor. Sığ deniz sevmeyenler için atlama yerleri bulunuyor. Tesis, daha çok ailelerin tercih ettiği iç kısımlara localar yerleştirmiş. Yeme içme için restoran mevcut.

Yalnızca teknelerle ulaşımın sağlandığı plaj alanına konuklar tesisin ada iskelesinden hareket eden tekneleriyle gelebiliyor. Girişte ödediğiniz ücret ile birlikte şezlong ve şemsiye dâhil olarak yararlanabiliyorsunuz. Yeme-içme fiyatları biraz pahalı gelebilir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 60 TL (şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Asaf Aile Plajı

Asaf Aile Plajı

Heybeliada’da sırtını yemyeşil çam ormanlarına yaslamış, önü masmavi bir denize bakan Asaf Aile Plajı, ada sakinleri ve İstanbulluların hafta sonu kaçıp geldikleri yerlerden biridir. Burası da çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla tercih edebilecekleri yerler arasında bulunuyor. Tıpkı Değirmenburnu Plajı gibi yemyeşil bir çam ormanları ile çevrili plaj hem temiz bir hava hem de şahane bir denize ev sahipliği yapıyor.

Plajın sahil kısmı tamamıyla kumludur. Denizi berrak ve dalgasızdır. Sığ deniz sevmeyenler için iskele bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiyeler belirli aralıklarla konulmuş. Bu da konukların plajda rahat hareket edebilmesine olanak sağlıyor. Yeme içme ihtiyaçları plajdaki kafeterya alanından karşılanabilir. Dileyen dışarıdan kendi yiyecek ve içecek malzemelerini de getirebilir ve plajın arka kısmındaki ormanlık alanda ağaçların altında yer alan masalarda oturarak pikniklerini yapabilirler.

Plaja giriş hafta içi ve hafta sonu farklı tarifeye sahip. Girişte ödenen ücrete şezlong ve şemsiye dâhildir. İskeleden teknelerle ulaşımın sağlandığı Asaf Aile Plajı yaz boyunca İstanbul’dan uzaklaşmadan denize girebileceğiniz keyifli yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Hafta içi kişi başı 30, hafta sonu 50 TL (şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, büfe, iskele, deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Değirmenburnu Plajı

Heybeliada’nın bize göre en güzel yeri olan Değirmenburnu Tabiat Parkı, İstanbul’un sıcak geçen yaz günlerinde günübirlik bir kaçamak yapmak için son derece ideal bir yerdir. Genişçe bir alan üzerinde yer alan Değirmenburnu Tabiat Parkı çam ağaçları ve banklarıyla adayı ziyaret edenlere deniz manzaralı dinlenebilecekleri şahane ve ferah bir ortam sunuyor.

Tabiat parkı sınırları içerisinde aynı adı taşıyan bir de plaj yeri bulunmakta. Değirmenburnu Plajı, adanın bir diğer ücretli yerlerinden biridir. Burası da diğer yerler gibi aileler için uygun bir plaj yeridir. Plaja iskeleden düzenli olarak servis hizmeti bulunmaktadır. Dileyen yeme içme ihtiyaçlarını plaj işletmesinden giderebileceği gibi dışarıdan kendi yiyecek ve içeceklerini de getirebiliyor.

Plaja hafta içi ve hafta sonu giriş ücretleri farklılık gösteriyor. Ödenen ücrete şezlong ve şemsiye dâhildir. Plajın sahil kısmı tamamıyla kumludur. Deniz girişi ise taşlıdır. Bu nedenle bir deniz ayakkabısı kullanmanız ayaklarınızın rahatsız olmasını da önleyecektir. Deniz berrak ve sığ. Çocuklar ve yüzmeyi yeni yeni öğrenenler kıyı yerlerde rahatlıkla yüzebilirler. Tabiat parkının yeşili ile Marmara’nın maviliklerinin buluştuğu Değirmenburnu Plajı rahat ortamı ve temiz denizi ile adada tercih edebileceğiniz yerler arasındadır.

Giriş Ücreti: Hafta içi kişi başı 30, hafta sonu 40 TL (şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Alman Plajı

Alman Plajı

Alman Plajı, adanın denize girilebilecek en sessiz sakin yerlerinden biridir. Birçok tekne ve yatların da uğrak yerlerinden biri olan Alman Plajı’nın ne yazık ki kumlu bir sahil alanı olmadığını ve irili ufaklı taşlardan oluştuğunu söyleyelim. Çocuklu ailelere pek de uygun olmayan plaj daha çok arkadaş gruplarının tercih edebileceği bir yerdir.

Sığ bir denize sahip. Deniz suyu ilk girişte bulanık ancak birkaç metre sonra tertemiz oluyor. Eğer yüzmeyi çok iyi bilmiyorsanız buraya gelmenizi tavsiye etmeyiz. Derinlik birkaç metre sonra başlıyor ve deniz dibi tıpkı ilk girişte olduğu gibi irili ufaklı çakıl taşlarından oluşuyor.

Alman Plajı’na giriş ücretsiz. Plaj yerinde ve çevresinde WC, duş, soyunma kabini ve şezlong-şemsiye kiralama olanağı bulunmuyor. Ayrıca buraya gelecek olanlar yiyecek ve içeceklerini yanlarında getirmeleri gerekiyor. Alman Plajı’na ulaşım için ada merkezinden kalkan HA-2 otobüsüne binebilir ve Alman Koyu durağında inerek plaja ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çam Limanı Koyu

Çam Limanı Koyu

Çam Limanı Koyu, adanın İstanbul tarafına bakan kısmının arka tarafında kalan manzarası ve korunaklı yapısı ile harika bir koydur. Çam Limanı Koyu, korunaklı yapısı sayesinde rüzgâr almayan bir özelliğe sahiptir. Bu da denizinin çarşaf gibi olmasını sağlıyor ve yüzmek için burayı tercih edeceklere şahane bir ortam sağlıyor.

Yatların da uğrak yerlerinden biri olan Çam Limanı Koyu’na ada merkez iskelesinden teknelerle ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca HA-2 otobüsüyle Çam Limanı durağında inilerek de ulaşım kolayca sağlanabilmektedir. Çam Limanı Koyu ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor. Girişi ücretsiz olan plajın sahil kısmı taşlıktır. Ayrıca WC, soyunma kabini, yeme içme gibi ihtiyaçlara yönelik bir hizmet sunulmuyor. Ücretli kısımda şezlong ve şemsiye kiralamaya ek olarak, WC, duş, soyunma kabini ve yeme içme ihtiyaçları için kafeterya alanı bulunmaktadır.

Deniz sığ ve temiz. Koyun ücretli ve ücretsiz olan her iki bölümünde de çocuklar ve yüzmeyi yeni yeni öğrenenler gönül rahatlığıyla yüzebilirler.

Nasıl Gidilir: İskeleden koya düzenli olarak tekneler ile ulaşım sağlanmaktadır.

Giriş Ücreti: Hafa içi kişi başı 40, hafta sonu 50 TL (şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İstanbul içerisindeki bir sonraki hafta sonu tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Heybeliada hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Heybeliada Denizi Nasıl? Suyu Soğuk mu?Derin mi? Dalgalı mı? Taşlık mı? Temiz mi?

İstanbul&#;da hafta sonunu değerlendirmek için en güzel tercihlerden biride heybeliada&#;dır. Büyükada&#;dan sonra denize girmek için güzel bir haftasonu tatili için ilk tercih edilen adadır. Heybeliada&#;da denize girebileceğiniz adet koy ve sahil bulunmakta. Neredeyse tüm sahilleri son derece güzel sakin ve denize girmek için elverişlidir.

Heybeliada&#;ya vapurla rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Özellikle Avrupa yakasından Beşiktaş ve Eminönü&#;nden seferler düzenlenmektedir. Yarım saatte bir vapur kalkmaktadır. ayrıca özel Tur vapurları da yaz aylarında Heybeliadaya sefer düzenlemektedir.

Gelelim Heybeliada&#;da denize girmek isteyenlerin için yaptığımız incelemeye&#;

Heybeliada ne kadar İstanbul&#;a yakın olasa da denizi Ege denizinin özelliklerini taşır. Heybeliada deniz suyu normal sıcaklıklardadır. Denize girdiğinizde üşümezsiniz. Son derece ılık bir denize sahiptir. Kadınlar ve çocuklar yaz aylarında özellikle Temmuz Ağustos gibi aylarda rahatlıkla denize girebilirler.

Heybeliada Denizi Dalgalı mı Durgun mu? diye sorarsanız deniz genellikle durgundur. Çok nadir zamanlarda deniz dalgalı olabilmektedir. Fakat yaz aylarında özellikle son derece durgun bir deniz vardır.

Heybeliada Denizi sığ bir denizdir. Neredeyse metre kadar gitseniz de deniz kolay kolay derinleşmez. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için rahatlıkla denize girebilir güneşin denizin tadını çıkarabilirler.

Heybeliada Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Heybeliada denizinde yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Heybeliada denizi genel olarak küçük taşlıklardan oluşur. Fakat bu çok fazla rahatsız edecek derecede taşlık değildir. Denizin iç kısımları ise kumluktur ve hafif taşlıktır. Denize girerken deniz ayakkabısı ile girmek daha rahat yüzmenizi sağlayacaktır.

Heybeliada denizi son derece temizdir. Gönül rahatlığı ile çocuklarınızı denize sokabilirsiniz.

Heybeliada&#;da denize girecekseniz belli başlı plajlardan denize girebilirsiniz. Heybeliada&#;da şezlong ,şemsiye ve plaja giriş ücretleri 40 ile 80 TL arasında değişmektedir.

Alman Koyu ,Asaf Plajı , Değirmenburnu Plajı, Green Beach Gibi Koy ve Plajlarında rahatlıkla denize girebilirsiniz.

ETİKETLER:Heybeliadanin Denizi Nasıl

İstanbul'da denize girilecek yerler

1-Tırmata Beach, Kilyos

Tırmata Beach, Kilyos

İstanbul’da denize girilecek yerler denilince akla ilk olarak Kilyos geliyor. Avrupa Yakası’nda konumlanan Kilyos, şehir merkezine yakınlığı sebebiyle bu yakada oturanların sık sık tercih ettiği bir nokta. Avrupa Yakası’nda yaşıyorsanız Kilyos’a ulaşım oldukça kolay. Metro ile Hacıosman durağına ulaşarak numaralı otobüse binerek Kilyos’a ulaşabilirsiniz. Aracınızla gidecekseniz Bahçeköy orman yolunu kullanabilirsiniz.

Tırmata Beach, Kilyos’un ailelere hizmet veren plajları arasında bulunuyor. Bu plaja giriş yapacak misafirler arasında en az 1 kadın misafirin olması zorunlu tutuluyor. Bu nedenle de aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Plaja giriş ücretli. Hafta içi 70 TL olan giriş ücreti, hafta sonu ise 95 TL. Bu ücrete bir alkolsüz içecek dahil. Ayrıca özel aracınızla geldiğiniz plajın otoparkını ücretsiz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. yaş arası çocuklar için giriş ücreti alınmıyor ama yaş arası çocuklar için 40 TL ücret ödeniyor. Plaja ulaşım için toplu taşıma kullanacaksanız Hacıosman Metro İstasyonu’ndan plajın servislerini kullanabilirsiniz. Hacıosman durağından saat ’da kalkan servisler, dönüş seferini ’te yapıyor. Servis ücreti tek yön için 20 TL, gidiş dönüş için ise 30 TL.

Konum Linki

2-Uzunya Beach, Kilyos

Uzunya Beach, Kilyos

Kendine özel korunaklı bir koyda bulunan Uzunya Beach, Kilyos’un en sevilen plajları arasında. Hem kumluk hem de çimlik alana sahip olan işletmenin bir de taze balıklar yiyebileceğiniz restoranı bulunuyor. Plaja giriş ücreti hafta içi 60 TL, hafta sonu ise TL. yaş arası çocuklar için ücret ödemeniz gerekmiyor. 12 yaş üstü çocuklardan tam ücret alınıyor. Kendi sandalyeniz ya da havlunuzla da kullanabileceğiniz plajın çim alanında da şemsiye ve şezlonglar bulunuyor. Plaj Yolu Caddesi yolunu takip ederek plaja kolayca ulaşabilir, otoparktan ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Konum Linki

3-Milyon Beach, Kilyos

Milyon Beach, Kilyos

Babylon Kilyos olarak bilinen plaj el değiştirince adı Milyon Beach şeklinde değişti. Gün boyu süren aktiviteleriyle sevilen plaja giriş ücreti hafta içi 45 TL iken hafta sonu 65 TL. yaş arası çocuk misafirler için plaj giriş ücreti talep edilmiyor. 8 yaşından büyük misafirler için tam ücret alınıyor. Plajın restoranı sabah saatlerinde kahvaltı hizmeti sunuyor. Öğle ve akşam yemeklerinde ise taze balıkların tadına bakabilirsiniz.

Konum Linki

4-Burç Beach, Kilyos

Burç Beach, Kilyos

Kilyos’un en popüler plajlarından olan Burç Beach, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından işletiliyor. Hem Boğaziçi mezunlarını hem de dışardan misafirleri ağırlayan plajda katamaran, kiteboard, wind surf gibi su sporları yapılabiliyor. Dışarıdan gelenler için giriş ücreti hafta içi 80 TL, hafta sonu ise TL. Eğer plaja giriş biletinizi online olarak satın alırsanız 5 ila 20 TL arasında indirimden faydalanabilirsiniz.

Konum Linki

5-Solar Beach, Kilyos

Solar Beach

Ülkemizin en büyük plajlarından olan Solar Beach sadece deniz keyfi yapabileceğiniz bir yer olmakla kalmıyor. Akşamları düzenlenen etkinlik ve partilerde yazın keyfin çıkarabilirsiniz. Konserler, spor etkinlikleri, çeşitli yeme içme imkanları ve özel otopark mevcut. Şehir merkezine 30 kilometre uzaklıktaki plaja toplu taşımayla gelecekseniz öncelikle Sarıyer’e gitmeniz gerekiyor. Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’nden kalkan belediye otobüsleriyle Kilyos yönüne gidebileceğiniz gibi plajın kendi servisini de kullanabilirsiniz. Özel plaj olduğu için girişler ücretli ve kişi başı TL gibi bir bedeli var.

Konum Linki

6-Uzunkum Plajı, Şile

Uzunkum Plajı, Şile

Anadolu Yakası’nda oturanlar için İstanbul’da denize girilecek yerler denilince akla Şile geliyor. Şile’ye toplu taşıma ile gelmek isterseniz Üsküdar’dan hareket eden numaralı otobüse binebilirsiniz. Özel aracınızla gelmek için 2. köprü yolunda bulunan Ümraniye Şile bağlantısı üzerinden Ömerli istikametine doğru devam edebilirsiniz.

İstanbul’da denize girilecek yerler arasında mavi bayrak ödüllü bir plaj arıyorsanız Şile Uzunkum Plajı’nı tercih edebilirsiniz. 1 kilometre uzunluğunda olan sahile Ağlayankaya Caddesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Sahil boyunca girişi ücretsiz olan bir halk plajı ve hafta içi 80 TL, hafta sonu ise TL ödeyerek giriş yapabileceğiniz Aqua Beach Club bulunuyor. Beach cluba yaş arası çocuk misafirler ücretsiz olarak giriş yapabiliyor. Ödediğiniz ücrete şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet kullanımı dahil. Sahilin otopark hizmeti belediye tarafından işletiliyor.

Konum Linki

7-Ayazma Plajı, Şile

Ayazma Plajı, Şile

Şile’de bulunan en geniş plaj olan Ayazma Plajı, 10 kilometrelik bir kumsala sahip. Sahildeki halk plajına girişler ücretsiz. Rüya Beach’e ise giriş ücreti ödemeden girebilirsiniz ancak şezlong ve şemsiye kullanmak isterseniz iki kişi için 80 TL ödeyerek şezlong takımı kiralayabilirsiniz.

Etkinlikleriyle meşhur olan Fusha Beach için hafta içi 35 TL, hafta sonu 75 TL giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. Bu ücrete şezlong, şemsiye, giyinme kabini ve duş kullanımı dahil. Ailelere hizmet veren plaja, kadın misafir bulunmayan gruplar alınmıyor. Saat ile arası şezlonglar dolduğu için erken saatte gitmeniz gerekiyor.

Ayazma Plajı’nda bulunan bir diğer işletme ise Massha Şile. Burası sadece 50 kişilik kapasitesiyle sakin ve huzurlu bir şekilde denize girmek isteyenleri ağırlıyor. Plajda şezlong başına hafta içi 50 TL, hafta sonu ise 60 TL ücret alınıyor. Bu ücrete şemsiye, duş ve tuvalet kullanımı dahil.

Konum Linki

8-Ağlayankaya Plajı, Şile

Ağlayankaya Plajı, Şile

Şile’nin en güzel koylarından biri olan Ağlayankaya Plajı’nda Baia Beach ve Ağlayankaya Beach olmak üzere iki ayrı işletme bulunuyor. Geçmişte Life Beach adıyla anılan Baia Beach’in kumsal ve teras bölümleri mevcut. Kumsal bölümüne giriş için hafta içi 75 TL, hafta sonu TL ödeniyor. Teras bölümü ise hafta içi TL, hafta sonu TL. Bu ücrete şezlong, şemsiye, duş ve giyinme kabini kullanımları dahil ediliyor. yaş çocuk misafirler için ücret alınmıyor.

Ağlayankaya Beach ise 20 yıldır bu sahilde hizmet veren bir tesis. Bu plaj, Baia Beach’e göre daha uygun fiyatlı oluşuyla öne çıkıyor. Hafta içi 40 TL, hafta sonu ise 60 TL ödeyerek kullanabileceğiniz plajda yaş arası çocuklarınız için ücret ödemenize gerek yok. Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet kullanımı dahil.

Konum Linki

9-Akçakese Köyü Sahili, Şile

Akçakese Köyü Sahili, Şile

Şile ilçe merkezinden 17 kilometre uzaklıkta bulunan Akçakese Köyü’ne ulaşmak için ya da T numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Şile merkezinden gelirseniz Ağva’ya ulaşım sağlayan minibüslere binerek köye gelebilirsiniz. Köyün plajı yaz aylarında sıklıkla tercih ediliyor ve kalabalık olabiliyor. Bu plaja özel aracınızla gelecekseniz kumsala inerken aracınızı işletmelere bırakmanız gerekiyor. İşletmenin otoparkı için 40 TL – 50 TL gibi cüzi bir miktar ödediğinizde duş, tuvalet ve soyunma kabini kullanımı da ücrete dahil oluyor. Bu plajda kamp yapmayı da tercih edebilirsiniz. Kamp alanının ücretleri 65 TL ile 80 TL arasında değişiyor. Akçakese'ye gitmeyi düşünüyorsanız gitmeden önce fikir edinmek adına Akçakese Plajı yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

Ağva Halk Plajı, Şile

Ağva Halk Plajı, Şile

Şile’nin en çok sevilen noktalarından biri olan Ağva’da bulunan halk plajı da İstanbulluların en sık tercih ettiği yerlerden. Burası belediyenin plajı olduğu için ücretsiz girilmesinden dolayı çok kalabalık olabiliyor. Ağva otelleri misafirleri de bu plajda denizin tadını çıkarıyorlar. İşletme bulunmadığı için şezlong ya da şemsiye kiralama imkanı da sağlanmıyor. Buraya gelirken sandalyelerinizi ya da havlunuzu yanınıza alarak hazırlıklı gelmeniz gerekiyor.

Konum Linki

Yörükali Plajı, Büyükada

Yörükali Plajı, Büyükada

İstanbul’da nereden denize girilir sorusu sorulduğunda akla gelen yerlerden biri de Adalar oluyor tabii. Sadece bir vapur yolculuğu kadar uzaktaki Adalar, yaz mevsiminde şehirden uzaklaşıp denizin tadını çıkarmak isteyen yüzlerce turisti ağırlıyor. Prens Adaları arasında ilk tercih edilen de Büyükada oluyor tabii.

Büyükada İskelesi’ne ulaştıktan sonra iskelenin hemen yanından kalkan ücretsiz teknelere binerek Yörükali Plajı’na gidebilirsiniz. Plaja giriş ücreti hafta içi 60 TL, hafta sonu ise 70 TL. Bu ücrete şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve Wi-Fi kullanımı dahil. yaş arası misafirler plajı ücretsiz kullanırken yaş arası misafirler için %50 indirim uygulanıyor. Plaj kumluk olduğu için ailece deniz keyfi yapmaya oldukça uygun. Plaja dışardan yiyecek getirmenize de izin veriliyor. Ancak hazırlıklı gelmediyseniz merak etmeyin plajda hizmet veren bir de kafe bulunuyor.

Konum Linki

Blue Beach, Büyükada

Blue Beach, Büyükada

Büyükada’ya gittiğinizde çarşıdan ve iskeleden çok uzaklaşmak istemiyorsanız Blue Beach tam size göre. Vapurdan indikten sonra yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş sonrasında ulaşabileceğiniz plajın giriş ücreti 50 TL. Bu fiyata şezlong, şemsiye ve duş kullanımı dahil. Hafta sonu ayrı fiyat tarifesi uygulanmıyor. Erkek misafirlerden oluşan grupların plajı kullanımına izin verilmiyor. Plajın yiyecek ve içecek servisi de bulunuyor.

Konum Linki

Nakibey Plajı, Büyükada

Nakibey Plajı, Büyükada

Büyükada’da ailece denize girebileceğiniz Nakibey Plajı, yıllardır adanın en çok tercih edilenleri arasında. Plaja vapur iskelesinden yürüyerek yaklaşık 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Kadın misafir olmayan grupların içeri alınmadığı plaja giriş ücreti hafta içi 60 TL, hafta sonu ise 70 TL. yaş arası misafirler plajı ücretsiz kullanabilir. yaş arası çocuklar için %50 indirimli ücret talep ediliyor. Plajın kumluk alanı çok geniş değil ancak çocukların keyifli vakit geçirmesine yetecek kadar kumluk alan mevcut.

Konum Linki

Prenses Koyu Plajı, Büyükada

Prenses Koyu Plajı, Büyükada

Büyükada’da bulunan plajlar yazın oldukça kalabalık olabiliyor. Özellikle Büyükada otelleri uygun fiyatlı olduğu için yazın çok sayıda misafir adaya gelip tatil yapıyor. Büyükada’da sakin ve izole bir plaj ararsanız Prenses Koyu Plajı’na gidebilirsiniz. Vapur iskelesinin hemen yanında bulabileceğiniz servis tekneleri plaja ücretsiz ulaşım sağlıyor. Plajı hafta içi kullanacaksanız 50 TL, hafta sonu kullanacaksanız 60 TL giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. yaş arası çocuklardan ücret talep edilmezken yaş arası çocuklar için tam ücretin yarısı alınıyor. Plajda bir de butik otel bulunuyor.

Konum Linki

Halik Koyu Plajı, Büyükada

Halik Koyu Plajı, Büyükada

Büyükada’daki en temiz ve en uzun plaj, Halik Koyu Plajı. metre boyunca uzanan bir koya sahip olan plaj, Eskibağ Otel tarafından işletiliyor. Plaja ulaşım için vapur iskelesinden ücretsiz tekne servisleri düzenleniyor. Tertemiz bir denize sahip olan plajın giriş ücreti de gayet uygun fiyatlı. Hafta içi 30 TL, hafta sonu ise 40 TL ödeyerek plajı kullanabilirsiniz. yaş arası çocuklarınız için ücret ödemiyorsunuz ancak 7 yaş üzeri çocuklarda tam ücret talep ediliyor.

Konum Linki

Akvaryum Koyu, Heybeliada

Akvaryum Koyu, Heybeliada

Büyükada yazları çok kalabalık olduğunda Heybeliada plajları yardıma koşuyor. Birbirinden güzel plajlara sahip olan adaya Beşiktaş, Kadıköy, Eminönü ve Bostancı’dan kalkan vapurlarla kolayca ulaşabilirsiniz. Doğal bir parkın içinde bulunan Akvaryum Koyu, gizli kalmış bir konumda bulunuyor. Her ne kadar adanın gizli bir köşesinde konumlansa da oldukça kalabalık olabiliyor. Plajın zemini midye kabukları ve taşlardan oluştuğu için yanınıza deniz ayakkabınızı almayı unutmayın. Plaja giriş için hafta içi ve cumartesi günleri 40 TL, pazar günleri ise 50 TL ödeniyor. Burada bulunan küçük işletmenin midye tavalarından da denemeden dönmeyin. Bir yiyen bir daha bu lezzeti unutamıyor.

Konum Linki

Ada Beach Club, Heybeliada

Ada Beach Club, Heybeliada

Çam Limanı Koyu adı verilen noktada yer alan Ada Beach Club, manzarasıyla görenleri büyülüyor. Deniz ve kumsalın güzelliği, manzarası ve keyifli aktiviteleriyle Ada Beach Club, adadaki en güzel plajlardan biri. İskeleden kalkan ücretsiz teknelerle adaya ulaşabileceğiniz gibi yürüyerek de 15 dakika içerisinde plaja ulaşabilirsiniz. Plaja giriş ücreti hafta içi ve cumartesi günleri 50 TL, pazar günleriyse 60 TL. Bu ücrete şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet kullanımı dahil. yaş arası misafirler için ücretsiz olan plaj, 10 yaş üzeri misafirlerden tam ücret talep ediyor.

Konum Linki

Alman Koyu, Heybeliada

Alman Koyu, Heybeliada

Heybeliada’da ücretsiz bir plaja gitmek isterseniz Alman Koyu sizleri bekliyor. Koya ulaşım biraz zorlu olsa da burası adanın en temiz denizine sahip çünkü açık denize bakıyor. Buraya kendi sandalyelerinizi ve şemsiyenizi alarak gidebilirsiniz. Eğer hazırlıklı gelmediyseniz cüzi miktarlarda ücret ödeyerek şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Bu plaja giderken yanınıza deniz ayakkabılarınızı da almayı unutmayın. Biraz taşlık olduğu için ayakkabınız olmadan rahatsız olabilirsiniz. Bu koyda gün batımı manzarası unutulmaz oluyor. Denizin tadını çıkardıktan sonra gün batımını da izleyip öyle dönmenizi öneririz.

Konum Linki

Madam Martha Koyu, Burgazada

Madam Martha Koyu, Burgazada

Büyükada ve Heybeliada’nın her yaz kalabalıklaşan plajlarına gitmek istemezseniz Burgazada’ya gidebilirsiniz. Sakinliğiyle ve doğasıyla meşhur olan adada denizin tadını kalabalıklardan uzakta çıkarabilirsiniz. Burgazada’da plaj denilince akla ilk olarak Madam Martha Koyu geliyor. Adını bu sahilde her gün denize giren ve adada çok sevilen bir teyzeden aldığı söylenen koy, iskeleye yakın. Vapurdan indikten sonra yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüşle plaja ulaşabilirsiniz. Girişi ücretsiz olan plajda şemsiye ve şezlong kiralamak isterseniz uygun fiyatlarla karşılaşacaksınız. Bu koy aynı zamanda bir kamp alanı olduğu için çadırlarıyla gelen birçok kişiyi görebilirsiniz. Adada konaklamak isterseniz çadırınızı yanınıza alıp siz de burada kamp yapabilirsiniz.

Konum Linki

Kalpazankaya Plajı, Burgazada

Kalpazankaya Plajı, Burgazada

Burgazada’nın en güzel noktasında bulunan Kalpazankaya Plajı, açık denize bakıyor. Plajı koruyan bir kaya sayesinde dalgalı olmayan deniz, temiz kalıyor. Vapur iskelesinden yürüyerek yaklaşık 30 dakikada ulaşabileceğiniz plaja giriş ücretsiz. Şezlong kiralamak için yazında 30 TL, şemsiye için 20 TL ücret ödeniyor. Bu plajın yukarısında adanın en meşhur restoranı da bulunuyor. Bu restoranda taptaze balıkların tadına bakabilirsiniz ve manzarayı izleyebilirsiniz.

Konum Linki

Kumluk Plajı, Kınalıada

Kumluk Plajı, Kınalıada

Diğer adalarda aradığınız konforu bulamadıysanız rotanızı Kınalıada’ya çevirin. Kınalıada’da denizi sığ olan ailecek eğlenebileceğiniz Kumluk Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Kınalıada İskelesi’nden kalkan teknelerle plaja gelebilirsiniz. Plaja sadece erkek misafirlerden oluşan gruplar giremiyorlar. Yanlarında mutlaka kadın misafir bulunması gerekiyor. Adı kumluk olsa da plaj taşlardan oluşuyor. Bu nedenle yanınıza deniz ayakkabılarınızı almayı unutmayın. Plaja giriş ücreti hafta içi 25 TL, cumartesi 30 TL ve azar günü 40 TL.

Konum Linki

Güneş Plajı, Florya

Güneş Plajı, Florya

İstanbul’daki en eski denize girilecek yer olan Güneş Plajı, Mustafa Kemal Atatürk’ün denize girdiği bir nokta. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen plaja metrobüsle ulaşabilirsiniz. Cennet Mahallesi durağında indikten sonra yürüme mesafesinde konumlanan plajda cankurtaran kulesi, soyunma kabinleri, duşlar, şezlonglar ve şemsiyeler oldukça yeterli oranda temin ediliyor. Yetişkenler plaja giriş için 25 TL, öğrenciler ise 12 TL ödüyor. yaş arası misafirler için plaja giriş ücretsiz. Plaj kalabalık olduğu için emanet dolabı kiralamak isterseniz 15 TL karşılığında eşyalarınızı güvende tutabilirsiniz.

Konum Linki

Menekşe Plajı, Florya

Menekşe Plajı, Florya

Güneş Plajı ile Küçükçekmece Gölü arasında konumlanan Menekşe Plajı, metre uzunluğunda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen plajda giriş ücreti alınmıyor. Bu nedenle Güneş Plajı’na kıyasla çok daha kalabalık olabiliyor. Hafta sonları ya da resmi tatillerde izdiham yaşanabiliyor. Plajda şemsiye ve şezlong kiralamak isterseniz 10 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Menekşe Plajı’na toplu taşıma ile ulaşmak için metrobüsü kullanabilirsiniz. Küçükçekmece durağında indikten sonra 5 dakikalık bir yürüyüşle bu plaja ulaşabilirsiniz. Plaj hakkında detaylı bir fikir edinmek için Menekşe Plajı yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

Caddebostan Plajı, Kadıköy

Caddebostan Plajı, Kadıköy

Kadıköy ve civarında oturanlara en yakın plaj olan Caddebostan Plajı, 3 ayrı bölümden oluşuyor. Plajın ilk bölümünü kullanmak isterseniz yetişkinler için 25 TL, öğrenciler için 12 TL ödemeniz gerekiyor. Giriş ücretine şezlong ve şemsiye hizmeti de dahil. Diğer iki bölüme ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralamak için 10 TL ücret talep ediliyor. Tüm bölümlerde duş, soyunma kabini, tuvalet ve büfe mevcut. Plaja gitmek için öncelikle metro, vapur, metrobüs ya da minibüs ile Kadıköy’e gelmeniz gerekiyor. Kadıköy’den Bostancı Sahil’e sefer düzenleyen sarı dolmuşlara binerek Caddebostan durağında inebilirsiniz.

Konum Linki

Suadiye Plajı, Kadıköy

Suadiye Plajı, Kadıköy

Caddebostan Plajı gibi Kadıköy ve Bostancı’da oturanların sıklıkla tercih ettiği Suadiye Plajı’na giriş ücretsiz. Kadıköy’den kalkan ve Bostancı istikametine giden sarı dolmuşlarla ulaşabileceğiniz Suadiye Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz cüzi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu plajda rüzgar sörfü deneyimini de yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

Altınkum Kadınlar Plajı, Sarıyer

Altınkum Kadınlar Plajı, Sarıyer

Rumeli Kavağı’nda konumlanan Altınkum Kadınlar Plajı, adından da anlaşılacağı üzere sadece kadın misafirlerin kullanımına tahsis edilmiş. 8 yaş üstü erkek çocuklarınızla bu plajı kullanmanıza izin verilmiyor. Plajın tüm çalışanları da kadınlardan oluşuyor. Ayrıca çevresi brandalarla sarıldığı için dışardan hiçbir şekilde görünmüyor. Plaja toplu taşıma ile ulaşmak isterseniz metro ile Hacıosman durağına gelmeniz buradan da Sarıyer – Rumeli Kavağı yönündeki İETT otobüslerine binmeniz gerekiyor. Rumeli Kavağı durağında indikten sonra 10 dakika kadar yürüyerek plaja ulaşabilirsiniz. Plaja ulaşım için servisler de kalkıyor. Servislerin gidiş dönüş için ücreti 50 TL. Bu ücrete plaja giriş ödemesi de dahil. Plajda şezlong kiralamak isterseniz 15 TL ödemeniz gerekiyor. Servis kullanacaksanız bir gün önceden iletişime geçip rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Konum Linki

 Tarabya Plajı, Sarıyer

Tarabya Plajı

Tarabya Plajı’na Yeşilçam filmlerinden aşina olabilirsiniz. Sarıyer, Tarabya’da bulunan plaj ile saatlerinde açık. Girişler ücretsiz ve kişilik kapasitesinin yanında duş, emanet dolabı, plaj havlusu gibi hizmetler ücretsiz. Dolayısıyla plajın daima dolup taşmasına şaşırmamak lazım. Sarıyer merkeze 4 kilometre uzaklıkta konumlanan plaja toplu taşımayla gidecekseniz 25E, 25Y, 42T, 40, 40B hatlı belediye otobüsleriyle Tarabya İskelesi durağında inmelisiniz.

Menekşe Kadınlar Plajı, Sarıyer

Menekşe Kadınlar Plajı

Sarıyer’de bulunan plaja denizden ulaşım mümkün. Pazar günleri ailelerin de gelebildiği plaj pazartesi ile cumartesi arasında yalnızca kadınlara açık. Plaja giriş ücretsiz olsa da yalnızca tekneyle ulaşıldığı için tekne turuna bir ücret ödemeniz gerekli. Deniz tabanı kum ve çakıl karışımı. Zaman zaman yosunlu olabiliyor. Duş, giyinme kabinleri, sağlık kabinleri, tuvalet ve mescit mevcut. Sarıyer’den kalkan teknelerle yaklaşık 45 dakikalık bir yolculukla varabilirsiniz.

Konum Linki

Poyrazköy Plajı, Beykoz

Poyrazköy Plajı

Beykoz’da köprünün ayaklarına yakın bir yerde konumlanıyor. Denizin tabanı kum ve çakıl karışık. Deniz sığ olsa da yosunlardan rahatsız olabilirsiniz. Plaja girişler ücretli. Kavacık kalkışlı numaralı otobüsle ulaşabileceğiniz gibi havalar el verdiğince Kadıköy’den kalkan tekneleri de tercih edebilirsiniz.

Konum Linki

Riva Plajı, Beykoz

Riva Plajı

Oldukça ilgi gören plaj ikinci köprünün ayaklarına yakın bir konumda, Beykoz’da yer alıyor. Yalnız plaj çok kalabalık oluyor çünkü koy içinde kaldığından geniş ama kısa bir alana yayılmış. Ayrıca Karadeniz’e bağlı olduğu için rüzgarlı günlerde aşırı dalgalı ve bulanık olabiliyor. Çocuklarla gidecekseniz dikkatli olmanızda yarar var. Salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri kadınlara ayrılıyor ve yalnızca 7 yaşından küçük erkek çocukları kabul ediliyor. Beykoz merkezinden gelecekseniz numaralı Cumhuriyet Köyü-Riva hattını kullanabilirsiniz.

Konum Linki

Beykoz Küçüksu Plajı, Beykoz

Küçüksu Plajı

Küçüksu Plajı’nda yüzerken Beykoz Köprüsü’nü karşınıza alıyorsunuz. Plaj kişiyi ağırlayabiliyor. Cankurtaran mevcut olduğu için yüzme konusunda çok iyi olmayanlar ya da çocuklu aileler rahatça tercih edebilir. Tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanları var. Girişler ücretsiz ama şezlong ve şemsiye belirli bir ücrete tabi. Gerçi siz kendi havlu ve hasırlarınızla gitmeyi tercih edebilirsiniz. 

Yeşilköy Çiroz Plajı, Bakırköy

Yeşilköy Plajı

’er şezlong ve şemsiye kapasitesi bulunan Yeşilköy Çiroz Plajı halk plajı olduğu için ücretsiz. Bakırköy yönünden gelen otobüslerle kolayca plaja ulaşabilirsiniz. Bir halk plajına göre oldukça gelişmiş bir tesis olan Çiroz Plajında 2 cankurtaran kulesi mevcut. 80 soyunma kabini, 12 duş ve 20 tuvalet bulunduğu için de halk plajının kalabalık oluşu sorun olmaktan çıkıyor. Ayrıca deniz keyfi yaparken bir yandan da futbol ve voleybol sahalarında keyifli vakit geçirebiliyorsunuz.

Konum Linki

Tuzla Halk Plajı, Tuzla

Tuzla Halk Plajı

Anadolu Yakası’nın oldukça popüler plajlarından biri olan Tuzlak Halk Plajı ücretsiz. Plaj senesinde halka açılmış. Hafta içi boş olacağını düşünerek giderseniz yanılırsınız çünkü plaj hafta içleri dahi çok kalabalık. Plajın kumsalına tırla kum taşınmış. Ayrıca kendinize yüzme konusunda güvenmiyorsanız ya da çocuğunuzla gidecekseniz cankurtaranlar mevcut. Gerçi denizi oldukça sığ. Plaj çevresindeki yapay iskeleleri kullanabilirsiniz. Pendik yönünden geliyorsanız Tuzla yönündeki minibüslerle binebilir, Kadıköy’den ve Bostancı’dan T ile plaja ulaşabilirsiniz. Plaj çarşamba, perşembe ve cuma günleri kadınlara ayrılıyor.

Konum Linki

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası