niğde kırıkkale tren / Kırıkkale Tren Garı - Tren Saatleri, İletişim – trenseferleri.com

Niğde Kırıkkale Tren

niğde kırıkkale tren

Tren Kayseri - Kırıkkale 81 TL'den başlayan fiyatlar

Virail üzerinden Kayseri ile Kırıkkale arası ucuz biletler

Virail her seyahati daha kolay hale getiriyor. Tek yapmanız gereken, Kayseri Kırıkkale arası yolculuğunuzun tarihini seçmek. Daha sonra ücret ve ayrılış tarihlerini filtreleyip sıralayarak seyahatiniz için en uygun seçeneği bulabileceksiniz. Virail, rezervasyonunuzu tamamlayabilmeniz için sizi işletmenin sitesine yönlendirecektir.

Kayseri konumundan Kırıkkale konumuna en ucuz tren bileti ne kadar?

Erken rezervasyon g İçeriğin devamını göster

Virail üzerinden Kayseri ile Kırıkkale arası ucuz biletler

Virail her seyahati daha kolay hale getiriyor. Tek yapmanız gereken, Kayseri Kırıkkale arası yolculuğunuzun tarihini seçmek. Daha sonra ücret ve ayrılış tarihlerini filtreleyip sıralayarak seyahatiniz için en uygun seçeneği bulabileceksiniz. Virail, rezervasyonunuzu tamamlayabilmeniz için sizi işletmenin sitesine yönlendirecektir.

Kayseri konumundan Kırıkkale konumuna en ucuz tren bileti ne kadar?

Erken rezervasyon gerçekten de tasarruf yapmanıza olanak verir. Aslına bakarsanız, ortalama ücret 81 TL iken, Kayseri konumundan Kırıkkale konumuna sadece 19,99 TL ödeyerek ulaşabilirsiniz.

Hangi şirketler sizi Kayseri noktasından Kırıkkale istikametine tren ile götürüyor?

Virail, size, Avrupa ve tüm dünyadan birçok demiryolu şirketi teklifi bulma olanağı tanır. Örneğin

Ek içeriği gizle

Ulukışla’da Ulaşım ve Taşımacılık

 

Ulukışla, Türkiye’de ulaşımın en kolay yapılabildiği yerlerden birdir. Konya-Ereğli ve Aksaray üzerinden gelen antik yollar üzerinde, İç Anadolu’nun güneyle bağlantısını sağlayan önemli geçitlerden biri olan Gülek Boğazı girişinde yer alan eski bir yerleşim yeridir.

 

Çok eski zamanlardan bu yana kullanılan tarihi ipek yolunun ilçe sınırlarından geçmesi ve çatallanarak batı ve kuzey istikametlerine ayrılması önemlidir. Günümüzde Avrupa ile Orta Doğu bağlantısını sağlayan en önemli karayolu (E90) ilçenin içinden geçmektedir.

 

Bugün ilçe merkezinden geçen karayolu güzergahı değiştirilmiş, Çiftehan Kasabası’nın doğusunda Kırkgeçit deresinden kuzeye doğru tünellerle çıkarak, Eminlik köyünün batısında ikiye ayrılmış, kuzeye Niğde merkeze ve batıya Ereğli kavşağına bağlanmıştır. Karayolu yoğunluğunun yön değiştirmesi ilçe merkezinin ekonomisine kısmen zarar vermiştir.

 

Batıyı güneye bağlayan tarihsel Bağdat-Berlin Demiryolu, Ulukışla ilçe merkezinden geçmektedir. Bu demiryolu hattı, Osmanlıların son dönemlerinde Alman-Osmanlı işbirliği ile yapılmıştır. 0 döneme ait köprü ve istasyon binası hala ayaktadır. Ayrıca Türkiye’nin kuzey ve doğusunu batıya bağlayan Kayseri-Sivas- Erzurum yolu da ikinci bir demiryolu hattı olarak önemli ihracat limanı olan Mersin ve İskenderun’a bağlanmıştır.

 

Demiryollarının Ulukışla-Pozantı bölümü 1914’te, Ulukışla Kayseri bölümü 1933 ‘de hizmete girmiştir. Bağdat-Berlin Demiryolunun bir parçası olan Konya- Adana hattı, Kardeş Gediği istasyonunda Ulukışla-Kayseri hattına bağlanmaktadır.

 

Son günlerde Avrupa-Asya devletlerini Ortadoğu, Hindistan, Çin ve Orta Asya Türk devletlerini bir birine bağlayan Tren yolu hattının ilgili devletlerle yapılan bir protokol ile temelleri atıldı. Bu tren İpek yolunun da Ulukışla’dan geçmesiyle ilçenin önemini bir kar daha artırmıştır.

 

İlçenin Çevre İllere Olan Uzaklıkları

 

Ulukışla; Ankara, Kayseri, Niğde, Ulukışla, Afyon, Konya, Ulukışla, Bağdat, Gaziantep, Adana, demir yollarının birleştiği yerdedir.1918 yılında yapılan demir yolu, halen ülkemizin en faal güzergahı olan Ulukışla’dan geçmektedir. Gün içinde her yöne ve her yönden çok sayıda tren yolcu seferleri yapılmaktadır. Ulukışla, Adana arası tren ulaşımı 2 saattir. Son olarak hükümetimiz tarafından planlanan Ankara, Kulu, Şereflikoçhisar, Aksaray hızlı tren projesi tamamlandığında, Ulukışla-Aksaray arasında düz ovadan geçen, 70 km’Iik bir mesafe bulunmaktadır.Ankara-Aksaray arasındaki hızlı tren seferlerinde Çukurova bölgesinin faydalanabilmesi içim bu 70 km’İik kısa bir mesafe zamanla birleştirilerek Ankara, Adana hızlı tren seferleri tamamlandırılmış olacaktır. Bu plan gerçekleştirildiği takdirde Ulukışla, Aksaray arası 30 dakika, Ulukışla, Ankara arası 2 saat ve Ulukışla, Adana arası 1 saat gibi kısa bir zamanda gidip gelinmesi sağlanacaktır.

 

Ulukışla, Niğde iline 60 km’dir, Ortalama ulaşım süresi 1 saattir.

Ulukışla, Aksaray iline 105 km dir, Ulaşım süresi ortalama 1 saattir.

Ulukışla, Ankara iline 320 km.dir Ulaşım süresi ortalama 3 saattir.

Ulukışla, Mersin iline 145 km’ dir. Ulaşım süresi 1 saat 30 dakikadır

Ulukışla, Adana iline 155 km’dir. Ulaşım süresi 1 saat 30 dakikadır.

Ulukışla, Konya iline 180 km’dir. Ortalama ulaşım süresi 2 saattir.

Ulukışla, önemli düzeyde demir yolu ulaşımına da sahiptir.

 

 

Köylerin İlçe Merkezine Uzaklıkları

 

Kılan 9km, Alihoca 31, Altay 29 km, Ardıçlı 48 km.dir Basmakçı 37 km, Bayağıl 5 km, Çanakçı 24 km, Çiftehan 29 kın.dir.Çifteköy 46km, Darboğaz 15 km, Elmalı 5 km, Eminlik 28km, dir.Emirler 24 km, Gedelli 38 km, Gümüş 14 km, Güney 23 km.dir Hacıbekirli 14 km, Handeresi 30 km, Hasangazi 16 km, dir.Horoz 40, km, Hüsniye 24km, İlhan 18km, İmrahor 31 km.dir Karacaören 31 km, Katrancı 30km, Koçak 25km, dir.Kolsuz 24 km.dir Kozluca 24 km.dir Maden 41 km, Ovacık 23 km, Porsuk 12 bn, Şeyhömerli 20, km.dir Tabaklı 20km, Tekneçukur 18 Km, Tepeköy 15 km,Toroman 33 km, Ünlükaya 45 km, Yeniyıldız 22 km.dir.

 

Demiryolu

 

Anadolu’nun refah ve zenginliğinin artması, tarımın gelişmesi açısından şose, demiryolu ve limanların yapılmasının ne derece önemli olduğuna dair Nafıa Nezaretince Bab-i ali’ye takdim olunan bir rapor hazırlanmıştır. Bu raporda; yollarla ilgili bölüm iki başlık altında sunulmuştur.

 

Birinci bölümde; yapılacak şose yolların kaç kilometre olduğu, ne kadar paraya mal olacağı, güzergahın inşa noktasından taşıdığı zorluk derecesi ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.
İkinci bölümde; yapılması düşünülen demiryolu hatlarından bahsedilmektedir. İstanbul’dan İzmit’e kadar inşa edilen demiryolunun buradan itibaren Eskişehir-Kütahya-Konya-Adana-Halep’e, oradan da Fırat sahilini takip ederek Bağdat’a kadar uzatılması tasarlanmıştır.

 

Bu ana hattan başka tali hat olarak Ulukışla’dan başlayarak Kayseri—Sivas- Erzincan ve Erzurum hattı, Sivas—Malatya-Diyarbakır-Birecik-Halep hattı, Halep-Hama-Şam-Kudüs-Tufeyle hattı inşa olunacak demiryolu hatlarındandır. Böylece Devlet Demir yolları inşaatına başlanmıştır.

 

Yine aynı bölümde demiryolu hatlarının kaç kilometre olduğu, ne kadar paraya mal olacağı, güzergahın inşa noktasından taşıdığı zorluk derecesi ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Rapora bütün şose ve demiryollarını gösteren renkli bir harita eklenmiştir.Ulukışla bölgesinin DDY inşaatını Yunanlı bir firma üstlenmiştir. Bu konuda bazı yolsuzluklar, haksızlıklar ölüm olayları gündeme gelmiş, Konya Valisi tarafından bu konu İç İşleri Bakanlığına 10 Eylül 1327 (1912 tarih ve 286 sayılı bir yazı ile iletilmiştir.

 

Atufetlü Efendim Hazretleri!

 

Niğde sancağının Ulukışla kazasında ve Bağdat Şimendifer hattı mıntıka inşaatında Osmanlı amelesinin yevmiyesi, ecnebi olan emsaline göre çok az verilmektedir. Onlarla birlikte çalışan yabancılara daha çok ücret ödenmektedir. Müslüman Türklere yüksek fiyatla ekmek ve muzır piyango biletleri zorla satılmakta olduğu duyumunu aldık. Gerektiğinde icra ve inbası konusu Niğde defterdarlığına yazılmıştır. Oradan alınan cevapta, 403 nolu ve 29 ağustos 1327 tarihli cevabi yazıda, idari yönden tahkikat başlatılmıştır. Projeye aykırı inşaat ve suiistimallere karşı tahkikat yapılması gerekmektedir”denilmektedir.

 

Bu dönemde Bağdat Demiryolu hattının inşaatını yürüten Yunanlı şirket yapım esnasında projeye uyulmadığı, yol güzergahının zaman zaman kendilerinin lehine değiştirdikleri, bundan haksız kazanç sağladıkları tespit edilmiştir. Yol yapımında çalışan Ulukışlalı işçilere en zor hizmetlerin verildiği, onların başında görevlendirdikleri yabancıların eziyet ettikleri, sık sık iş kazaları geçiren bu insanların yaralanıp öldükleri, ücretlerinin 1/3 ünü kestikleri, İzmir’de yapılmakta olan bir kilise için bağış toplama amacıyla zorla piyango bileti sanıkları alenen bilindiğine dair bu şikayet dilekçede dile getirilmiştir.

 

Bütün bu zorluklar sonuçta aşılmış DDY 31.11.1933 tarihinde işletmeye açılmış ve İç Anadolu Ak Deniz bölgesine bağlanmıştır. Bu arada Ulukışla Garı çok önemli bir görevi üstlenmiştir. Çukurova ve Erciyes ekspresleri, Ankara, Kayseri, Kırıkkale, Yerköy, Ulukışla-Adana istikametine seferlere başlamıştır. Kardeş gediğinden ayrılan diğer bir yol ise Ereğli, Karaman, Konya, Afyon, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, İzmit, Istanbul yönüne seferlere açılmıştır.

 

Ülkemizde genel olarak karayolu taşımacılığı ön plana çıkmıştır. Bunun yanında demiryolları da ucuz tarife olmasından dolayı tercih edilmektedir. Özellikle alt gelir seviyesindeki ilçe halkı, demiryolu ulaşımını daha ekonomik olduğu için tercih etmektedir.

 

Ulaştırma ve Altyapı Durumu

 

İlçede Gar Müdürlüğü bulunmakla, demiryolu merkezi olarak Ankara ve Adana Başmüdürlüklerine bağlantılı olarak hizmet sürdürmektedir. İlçede ulaşımı olmayan köy yoktur.

 

İlçe merkezine bağlı tüm yerleşim birimlerinde ve talebi olan bütün noktalarda elektrik mevcuttur Ovacık, Hüsniye, Eminlik ve Emirler köyleri civarında sulama amaçlı trafo ve elekirifikasyon çalışmaları yapılmıştır.

 

Ulukışla’da Ulaşım

 

Ulukışla’ya damgasını vuran Demiryolunun 1 Temmuz 1911 tarihinde Ulukışla’ya ulaşmış olmasıdır.Belki bilmeyenler olabilir, biri Bor ilçesinde öteki Aksaray ilimizde olmak üzere iki Ulukışla daha vardır. Onun içindir ki bizim Ulukışla’mıza bu yörelerde “Tren Ulukışla’sı” derler.Ulukışla’nın sosyal ve ekonomik yaşamına ve şöhretine önemli etkisi olan bu olay hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.Demiryolu ile ulaşım dünyada ilk kez buharlı lokomotifin ve çelik rayın icadı ile birlikte 19. yüzyılın ilk çeyreğinde Avrupa’da başladı.Bugünkü Türkiye topraklarında ise İzmir-Aydın demiryolu ile 27 Ocak 1860’da geldi.

 

Osmanlı İmparatorluğu, o tarihte ekonomik bakımdan çok güçsüz teknik bilgi ve personel bakımından ise çok zayıf olduğu için, demiryolu kısa parçalar halinde ve emperyalist yabancı ülke şirketleri tarafından yapılabildi. Onlara geniş imtiyazlar verildi. Ülkemiz adeta yan sömürge altına alınmak istendi. (Cumhuriyet 1923’ de kurulduktan sonra bu demir yollan, birer birer satın alındı ve ekonomik özgürlüğümüze kavuşabildik...)

 

1871 yılında Padişah Abdülaziz’in iradesi (emri) ile Anadolu’ya demiryolu yapılması istendi. Ingiltere-Fransa, Almanya ile uzun ve zahmetli görüşmeler yapıldı. Sonunda bu yolu yapma imtiyazı, 1888 tarihinde Alman Deutsche (Doyce) Bank firmasına verildi.

 

Anadolu—Bağdat demiryolları olarak bilinen ve Bağdat’a kadar uzanan bu hat, İstanbul (Haydarpaşa İstasyonundan) başladı. Önce 2 Temmuz 1890 tarihinde Adapazarı’na vardı, oradan Eskişehir’e uzandı. Oradan sonra 29 Temmuz 1896’da Konya’ya ulaştı. Konya’dan sonra 25 Ekim 1904 tarihinde Ereğli’ye kadar geldi. (Bulgurlu İstasyonuna kadar geldikten sonra yapım durdu.)

 

Tarihlere dikkat edilirse padişah iradesinden sonra yıllar yılı sürüncemede kalan demiryolu hattının burnumuzun dibindeki Ereğli’den Ulukışla’ya gelebilmesi için 1 904’ten 1911 ‘e kadar yedi yıl beklemek gerekmiştir.

 

1 Temmuz 1911 ‘de Ulukışla’ya gelen demiryolu hızla ilerlemiş ve 21 Aralık 1912 tarihinde Torosların kuzeyindeki Karapınar İstasyonuna kadar uzanmıştır.Ne yazık ki işin en zor kısmına gelinmişti! Yüksek Toros dağlarını, tüneller delerek aşmak ve Torosların güney tarafına geçmek gerekiyordu. Bu iş için hem çok para hem üstün teknik bilgiye ihtiyaç vardı.Adana—Yenice ve 27 Nisan 1912 tarihinde Yenice-Durak hattı açıldı.Karapınar ile Durak istasyonları arasında 18 kilometrelik yol kaldı.

 

1. Dünya Savaşında, Ulukışla’dan Adana yoluyla Suriye cephesine acele asker göndermek gerekiyordu. Almanya ile Osmanlı İmparatorluğu dost olduğtından Almanlar savaş içinde olmalarına rağmen Mondros Mütarekesine kadar 4 yıl demiryolu yapımına devam ettiler. Toros Dağlarını 36 tünel açarak aştılar. Böylece Durak-Yenice demiryolu ile Ulukışla’yı birleştirdiler,

 

1. Dünya Savaşını Almanya ile birlikte kaybettik. Bu sebeple Anadolu’daki bütün demiryolları, İngiliz ve Fransızlar tarafından işgal edildi. (1918—1920).Artık İstiklal Savaşımız başlamıştı. 20. Kolordumuz Konya-Ulukışla demiryolunun 23 Mart 1920 tarihli bir emirle işgal etti. Ulukışla İstasyonuna bir komutan atandı. TBMM Hükümeti 18 Temmuz 1920 tarihinden itibaren demiryoluna el koydu.

 

Bu arada Fransızlar Pozantı-Ulukışla demiryolunu işgal etmek istediler asteğmen Yakup Gökşen, Şevki Alpagut ve Kopuncu’nun Osman isimli yedek subayların öncülüğünde Çolak Süleyman (Akdemir) Habib Çavuş gibi kahraman askerlerin Pozantı’da silahlı direnmesi sayesinde başaramadılar. Bu zor yıllarda Küçük Hatip Süleyman Güney Ulukışla Belediye Başkanıydı.

 

Pozantı cephesinde yapılan çarpışmalar arasında Fransız Binbaşının eşi esir alındı. Bir süre Ulukışla’da yaşamak zorunda kaldı. Eşine yazdığı mektuplarda Ulukışlalılar bana tutsak gibi değil, bir misafir gibi çok iyi davranıyorlar, çok iyi insanlar diyorlardı. Bu Fransız Binbaşı hatıralarında eşinin bu sözlerini de yayınladı.

 

1923’de Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra demiryolu yapımına büyük bir hız verildi. Başbakan İsmet Paşa Ankara-Kayseri demiryolu yapımı sırasında 17 Nisan 1925 yılında Yahşihan İstasyonunda yaptığı konuşmada: “Memleketi demir ağlarla örme, en büyük azmimizdir!” diyordu. Dedikleri gibi yaptılar. 15 Haziran 1927’de “Yülyüs Berger” şirketi ile yapılan bir sözleşme ile Kardeşgediği ile Boğazköprü (Kayseri) demiryolunun yapımına başlandı.

 

Şirketin iş merkezi olan Ulukışla’da o tarihte Belediye Başkanımız olan ve 27 yıl aralıksız Belediye Başkanlığı yaparak Türkiye rekorunu kıran rahmetli Yakup Ünal’ın arsasına, iki katlı, çatısı kiremitli, içinde suyu ve banyosu bulunan güzel bir ev yapıldı. Şirket yöneticisinin kaldığı bu bina daha sonra Belediye Başkanı’nın evi olarak uzun süre devlet büyüklerine ev sahipliği yaptı.Ulukışla’nın ilk modem evi buydu.

 

Demiryolunun yapımı esnasında Sansar Tepesi eteklerinde kazılan bir yarmada, taş düşmesi sonucu Ulukışlalı bir işçi görev şehidi oldu. Onun için bu yarmaya Kanlı Yarma derler. Yol Niğde’ye 1932’de vardı. 2 Mayıs 1933’te de Kayseri’ye ulaşarak Ulukışla—Kayseri Demiryolu tamamlanmış oldu.Demiryolu Ulukışla’nın sosyal hayatını da etkilemiştir. O tarihlerde bütün ev hanımları giyinip, kuşanıp trenlerin geliş saatlerinde istasyona giderlerdi. Çocuklar, gar şefi olan, değerli gençlik önderi Şeref Erman’ın yönetiminde komşu ilçelerle futbol maçı yapardı.

 

Niğde - Ankara Otobüs Bileti

Otobüs Seyahati Hakkında

Otobüs Seyahati İpuçları

Kaptan şoför ile sohbet edin. Genellikle varış noktanız hakkında çok şey bilirler. Hatta Niğde - Ankara arasında otobüsün hangi tarafında daha iyi manzara olacağı konusunda öneride bulunabilirler!

Kilometrelerce güzel doğal manzaralarıyla, etkileyici insan yapımı görüntüleriyle Niğde - Ankara otobüs seferinde görsel bir terapi içinde olacaksınız.

Diğer ulaşım araçlarıyla karşılaştırılınca otobüs en az karbon ayak izi oluşturandır. Niğde - Ankara otobüslerinin uçakla seyahatte görmenizin imkansız olduğu manzaralar keşfetmenize olanak sağlayacağından bahsetmiyoruz bile.

Niğde - Ankara otobüs seyahati için bir müzik listesi yapın ve kişisel müzik listenizle manzaranın tadını çıkarın.

Biliyor muydunuz?

Dünyanın en uzun kariyerli otobüs kaptanı 3.200.000 km fazla yol katetti ve bir Dünya Rekoru sahibi oldu.

Hollandalı mühendisler tarafından tasarlanan Superbus, 250 km/saat ile dünyanın en hızlı otobüsüdür. Şimdilik sadece prototip aşamasındadır.

Herkes için ulaşım anlamına gelen 'otobüs' kelimesi, Latincede 'tümü için' anlamına gelen 'Omnibus'un kısaltmasıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası