kahve kolesterolü yükseltir mi / Kahve Kolesterolü Yükseltir mi? - seafoodplus.info

Kahve Kolesterolü Yükseltir Mi

kahve kolesterolü yükseltir mi

Kahvenin kolesterolü cinsiyete göre yükseltebileceği ortaya çıktı

Araştırmalar, kahve içmeden önce kolesterol seviyenizi ve cinsiyetinizi aklınızda bulundurmanızı söylüyor.

seafoodplus.info

Yayınlanma: - 12 Mayıs Güncellenme:

Kahvenin kolesterolü cinsiyete göre yükseltebileceği ortaya çıktı

Norveçli araştırmacılar, kahve içmenin kolesterolü yükselttiğini ortaya çıkardı, ancak miktar, nasıl demlendiğine ve kadın ya da erkek olmanıza bağlı olarak büyük ölçüde değişiyor.

Times’ta yer alan habere göre, Norveçli üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, günde en az üç espresso içmek, erkeklerde kadınlara göre neredeyse iki kat daha fazla kolesterol artışına yol açtı.

Verilere göre, erkeklerin kolesterollerinde belirgin bir artışa yol açmayan filtre kahveyi içmeye devam etmesi daha uygun görünüyor.

Open Heart dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, kahve, kandaki atardamarları tıkayabilen ve kalp sorunlarına neden olabilen yağlı bir madde olan kolesterolü artıran kafestol, kahweol ve diterpenler olmak üzere üç yağlı bileşik içerir.

Ancak bu kimyasalların konsantrasyonu, sıcak suyun kahve telvesinden süzülerek zararlı maddelerin uzaklaştırılmasıyla demlenen filtre kahvede en düşüktür.

FİLTRE KAHVE ERKEKLERDE YÜKSELTMİYOR

Araştırmaya katılanlara günde kaç fincan kahve içtikleri ve kahvenin nasıl demlendiği soruldu. Kahve içme alışkanlıkları, toplam kolesterol seviyelerini ölçen kan örnekleriyle karşılaştırıldı.

Sağlıklı bir kolesterol seviyesi, litre başına beş milimolün (mmol/L) altında olarak kabul ediliyor. Genel kolesterol seviyeleri, insanlar daha fazla kahve içtikçe artma eğilimindeydi ve en yüksek seviyeler bir kafeteryada yapılan kahveyi içenlerdeydi.

Günde altı fincan makine kahvesi içen kişilerin kolesterol düzeyleri 0,23 ile 0,3 mmol/L arasındaydı.

Americano, mocha veya kahve makineleri tarafından yapılan diğer içecekler dahil olmak üzere üç ila beş fincan espresso kahve içmek, kolesterolü erkeklerde 0,16 mmol/L ve kadınlarda 0,09 mmol/L yükseltti.

Filtre kahve erkeklerde artışa neden olmazken kadınlarda mmol/L artışa neden oldu. Hazır kahve ve kolesterol seviyeleri arasında ise anlamlı bir ilişki yoktu.

Araştırmanın yazarları, erkeklerin neden kadınlara göre kolesterolünün daha fazla arttığından emin değillerdi, ancak bunun “bilinmeyen fizyolojik cinsiyet farklılıkları” nedeniyle olabileceğini söylediler.

Bu tavsiyeleri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Her gün kahve içmek erken ölüm riskini azaltıyorİlginizi ÇekebilirHer gün kahve içmek erken ölüm riskini azaltıyor10 yıl süren araştırmayla ortaya çıkan uzun yaşam sırrı: Her gün üç fincana kadar kahve içinİlginizi Çekebilir10 yıl süren araştırmayla ortaya çıkan uzun yaşam sırrı: Her gün üç fincana kadar kahve içinKolesterole karşı doğal bir besin çiğ fındıkİlginizi ÇekebilirKolesterole karşı doğal bir besin çiğ fındık

BilimKadınkahveÖlüm

Kahve kolesterolü yükseltir mi?

Yeni bir araştırmaya göre, özellikle filtrelenmemiş bir çeşit içerlerse, kahveye güvenen insanlar da kolesterol seviyelerinde bir artış görebilirler.

Araştırmacılar, &#;den fazla Norveçli yetişkin arasında, günde birkaç fincan kahve içenlerin, genellikle içmeyenlere göre biraz daha yüksek kolesterole sahip olduğunu buldu. Bununla birlikte, farkın boyutu, demleme yöntemine bağlıydı.

FİLTRE KAHVE DAHA İYİ

Örneğin, &#;en az filtrelenmiş&#; kahve türlerini içenler, en büyük kolesterol etkilerini gösterdi: Ortalama olarak, günde 6 veya daha fazla fincan içenlerin toplam kolesterol seviyeleri içmeyenlere karşı 8 ila 12 puan daha yüksekti. 

Sırada espresso sevenler vardı, onu filtrelenmiş damla kahve içen kadınlar izledi (erkek denekler arasında kolesterol etkisi görülmedi).

Filtrelenmemiş kahvenin kolesterol seviyeleri üzerinde belirli bir etkisi olabileceğini öne süren geçmiş araştırmalarla uyumlu.

Kahve, kan kolesterolünü yükseltebilen doğal yağlar içerdiğinden demleme yöntemleri önemli. Araştırmacılar, filtrelenmemiş kahvelerin, telveyi uzun süre sıcak suya maruz bırakarak bu yağlardan daha fazlasını içerdiğini uzun zamandır biliyorlar.

Kahve çekirdeklerinde diterpenler, özellikle kafetol ve kahweol adı verilen ve LDL kolesterol seviyelerini yükseltebilen yağlı maddeler var. Kahve çekirdekleri filtrelenmediğinde, bu diterpenlerden filtrelenmiş bir demlemeye göre 30 kat daha fazla olabilir. Bu da espresso gibi filtrelenmemiş kahvelerin LDL seviyelerini ve kardiyovasküler hastalık riskini artırdığı açıklar.

Araştırma sonuçlarıOpen Heart dergisinde 10 Mayıs&#;ta yayımlandı.

Ortalama olarak, çalışma katılımcıları günde dört ila beş fincan kahve içti. Bulgulara göre, günde altı veya daha fazla fincan kaynatılmış veya French press kahve içenlerde, içmeyenlere göre en yüksek kolesterol yükselmeleri görüldü.

Ardından, günde üç ila beş fincan espresso içtiklerini söyleyen insanlar geldi. Espresso içmeyen kişilere göre toplam kolesterolleri kabaca 4 ila 6 mg/dL daha yüksekti. Son olarak, her gün en az altı fincan filtre kahve içen kadınların kolesterol seviyeleri, hiç filtre kahve içmeyen kadınlara göre ortalama olarak 4 mg/dL daha yüksekti.


Kolesterol seviyeleri ile ilgili endişelere rağmen, kahve çoğu insan için güvenli ve hatta sağlıklı olarak kabul edilir. 

Kahve içenlerle ilgili 95 araştırmayı kapsayan tarihli bir incelemeye göre, günde beş fincana kadar ölçülü kahve içmenin uzun vadeli bir tehlikesi yoktur ve kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Kahve, kanser, kalp hastalığı ve bilişsel gerilemeyi önlemeye yardımcı olabilecek zengin bir antioksidan ve diğer bitki bazlı mikro besinler kaynağıdır. Kahvedeki bileşikler iltihabı azaltmaya , sindirimi iyileştirmeye ve depresyon gibi zihinsel sağlık semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir .

Kahveye enerji artırıcı özelliklerini veren bileşen olan kafein, aynı zamanda, gelişmiş atletik performans ve odaklanma gibi faydalarla da bağlantılıdır . 

Bununla birlikte, çok fazla kahve veya herhangi bir kafein kaynağı, titreme, kaygı, mide bulantısı, kalp çarpıntısı ve aşırı durumlarda bilinç kaybı veya ölüm gibi yan etkilere neden olabilir . Kısa süreli semptomlar, önerilen miligram sınırından, yaklaşık dört fincan kahve tükettikten sonra ortaya çıkabilir. Ciddi kafein doz aşımı , yaklaşık fincan kahve veya daha fazlasına eşdeğer olan çok daha yüksek seviyelerde meydana gelir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir