aç karna kefir içilir mi / Sabah aç karnına kefir içerseniz ne olur? - Sağlık Haberleri

Aç Karna Kefir Içilir Mi

aç karna kefir içilir mi

Kefir nasıl ve günde ne kadar tüketilmeli? Kefir aç karnına mı tok karnına mı içilir?

Aslen Balkanlar, Doğu Avrupa ve Kafkasya menşeili olan kefir, Müslümanlar arasında yayılmış, bugün ise Avrupa ve Amerika'da ticari amaçla üretilmektedir. İsmi Rusça "keyif veren" anlamına gelen bu içecek, süt asidi ve özel bir mayalama yöntemiyle yapılmaktadır. Kıvamı ayrana benzeyen, köpüklü, koyu kıvamlı, ekşimsi bir tada sahip olan bir süt ürünüdür. İçerisindeki yüksek kalsiyum ve protein, A, B, D, K ve B12 vitaminleri yanında biyoaktif bileşenler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi düzenler, kalp ve damar hastalıklarına karşı korurken tansiyonu dengeler, cildi güzelleştirir, kas ve kemik sağlığını korur, karaciğer ve böbrek hastalıklarından korur, kilo vermeye yardımcıdır ve çocuklarda bilişsel fonksiyonları güçlendirir.

KEFİR NASIL TÜKETİLİR?

Kefiri dışarıdan hazır alabileceğiniz gibi kefir mayası alarak evinizde de mayalayabilirsiniz. Çiğ, mümkünse yeni sağılmış inek, keçi ya da koyun sütümüzü bir kavanoza alıyoruz, içine 1 litreye 1 ceviz büyüklüğünde kefir mayası koyuyoruz. Sütümüz 25°C üstündeyse istediğimiz sonucu vermeyecektir. Sütümüz oda sıcaklığından soğuksa mayalanma işlemi oda sıcaklığına ulaştığında başlayacaktır. Mayalanma işlemi 8 ila 24 saat içerisinde gerçekleşecektir. Daha yoğun bir kıvam için 48 saat mayalayabiliriz. Kavanoza baktığımızda süt kesilmiş gibi duruyorsa mayalanma işlemi tamamlanmış demektir.

Sade bir şekilde tüketebileceğiniz gibi, kefirinizin içine istediğiniz meyvenin püresini koyup karıştırabilir ya da kefir ve meyveyi beraber blenderdan geçirebilirsiniz.

KEFİR GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Kullanım amacına göre günlük tüketim miktarı değişse de gün içerisinde en fazla 2 ya da 3 porsiyon tüketilmelidir. Bir porsiyon ml, yani bir su bardağı olarak ayarlanmalıdır. Arka arkaya tüketmekten kaçınılmalı, en az 2 saat arayla tüketilmelidir. Çocuklar için ise yatmadan 1 bardak kefir, kemik gelişimine ve güçlü bir bünyeye sahip olmalarına katkı sağlayacaktır. 1 yaşından küçük çocuklara tavsiye edilmemektedir.

KEFİR AÇ KARNINA MI TOK KARNINA MI İÇİLİR?

Kefir günün her saati, aç yahut tok bir şekilde rahatça tüketilebilir. Ayrıca gün içerisinde ara öğün olarak da kefir içebilirsiniz.

SABAH AÇ KARNINA KEFİR İÇİLİR Mİ?

Kişinin tercihine göre aç karnına içilebilir. Özellikle zayıflamak isteyenler kefiri aç karnına içmeyi tercih etmektedir. Yemeklerden yarım saat sonra da tüketilebilir.

KEFİRİN YAN ETKİLERİ VAR MI?

Çoğu zaman kefir tüketiminde bir yan etki görülmese de şu konularda dikkat etmek gerekir:

  1. Kefir, laktoz oranı düşük bir ürün olduğu için laktoz intoleransı olan insanlar için sorun teşkil etmez. Süte alerjisi olan bir insanda ise alerjik tepkime görülebilir.
  2. Bir süt ürünü olduğu için doğal olarak içinde şeker bulunmaktadır. Diyabet hastası olan kişilerin hazır kefir alırken şeker oranına dikkat etmesi önerilmektedir.
  3. Hamile veya emziren kadınlar için bir tehlike oluşturmasa da düzenli tüketim için uzman tavsiyesi alınmalıdır.
  4. Az yağlı sütten yapılan kefirin bir bardağı yaklaşık kalori iken tam yağlı sütten yapılan kefirin bir bardağı yaklaşık kaloridir. Kalori takibi yapanların buna dikkat etmesi gerekmektedir.
  5. Bağışıklık sistemini zayıflatan bir hastalık ya da yakın zamanda cerrahi bir işlem geçiren insanlarda kefirin enfeksiyon oluşturma ihtimali bulunduğundan uzman tavsiyesi alınmalıdır.

KEFİR DİYETİ NASIL YAPILIR?

Kefir diyeti, sindirimi kolaylaştırıp bağırsakları çalıştırarak kilo verdiren bir diyettir. Bu diyette uygulamanız gereken şeyler ise şunlardır:

  • Her sabah aç karnına 2 bardak kefir içmek.
  • Bezelye, ekmek, karpuz, kavun, mercimek, muz, şeker, tarhana, tatlılar ve tüm unlu gıdalardan uzak durmak.
  • Asitli içecek tüketmemek.
  • Akşam 8'den sonra hiçbir şey tüketmemek.
  • Porsiyonları küçültmek.

Bu diyeti uygularken ilk etapta ishal olma ihtimaliniz bulunmaktadır. Yine diyeti uygularken bol bol su içmeli ve spor yaparak diyeti desteklemelisiniz. İlk hafta akşam 8'den sonra bir şey tüketilmese de ikinci hafta ve sonrasında gece yatmadan bir bardak kefir içilebilir. Bu diyetle yavaş ama sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün.

YATMADAN ÖNCE KEFİR İÇMEK ZAYIFLATIR MI?

Kefir, aç veya tok, günün her saati içilebilmektedir. Yatmadan önce kefir içilmesi, kefir diyeti uygulayan kişilerin programlarında yer alan bir maddedir. Diyet uygulandığında zayıflamak mümkün olacaktır.

Kefir Faydaları – Kefirin Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Sa&#;l&#;k &#;çin Kefir Ne Zaman &#;çilmeli?

Son zamanlarda ad&#;n&#; çok s&#;k duydu&#;umuz bir besin olan kefir, asl&#;nda Kafkas da&#;lar&#;ndan köken alan ülkemizde y&#;llard&#;r tüketilen bir süt ürünüdür. Kefir kelimesinin, ‘iyi hissetme, iyi ya&#;ama’ anlam&#;nda kullan&#;lan “keyif” kökünden geldi&#;i tahmin edilir.

Kefir nedir, kefir nas&#;l yap&#;l&#;r diye merak ediyor olabilirsiniz. Kefir, kefir daneleri taraf&#;ndan olu&#;turulan do&#;al probiyotikler (Sa&#;l&#;&#;a yararl&#; oldu&#;u kan&#;tlanm&#;&#; ve canl&#; mikroorganizmalar içeren veya canl&#; mikroorganizmalar taraf&#;ndan üretilen besinler) ile bir çok yararl&#; bakteri ve maya içeren fermente bir süt ürünüdür.

Kefir daneleri, küçük karnabahara benzeyen, beyaz – sar&#;mt&#;rak renkte, elastik, düzensiz, jelimsi özelliktedir. Farkl&#; markalar&#;n sundu&#;u kefir çe&#;itleri oldu&#;u gibi biraz zahmetli olsa da kefiri evde yapmak da mümkündür.

Diyette Kefir Ne Zaman &#;çilir?

Diyet sürecinde kefir tüketimi oldukça önemlidir. Sa&#;l&#;kl&#; kilo verme sürecinde kefir faydalar&#; diyet yapanlara çok yard&#;mc&#; olur. Diyetinizde kefire yer verdi&#;iniz zaman fark&#; rahat bir &#;ekilde gözlerinizle görebilirsiniz:

  • Kefir, probiyotik besin oldu&#;u için ba&#;&#;rsak floras&#;n&#; besler ve ba&#;&#;rsak hareketlerini destekler.
  • Ba&#;&#;rsaklar&#;m&#;z bizim ikinci beynimizdir, bu yüzden biz ona ne kadar iyi bakarsak o kadar h&#;zl&#; bir metabolizmaya sahip olmu&#; oluruz.
  • Özellikle kab&#;zl&#;k sorunu ya&#;ayanlar, diyet sürecinde kefir tükettikleri takdirde bu sorunun azald&#;&#;&#;n&#; görecektir.
  • Kefir ne zaman içilmelidir sorusunun cevab&#; ki&#;iye özel diyet program&#; haz&#;rlan&#;rken belirlenir. Genel olarak ara ö&#;ünlerde yer verilir.
  • Diyet sürecinde kalsiyum tüketimi ya&#; yak&#;m&#;n&#; h&#;zland&#;r&#;p kilo vermeyi kolayla&#;t&#;r&#;r. Kefir, kalsiyum minerali bak&#;m&#;ndan zengindir. Bu süreçte en güzel kalsiyum kaynaklar&#;ndan biri olan kefir iyi bir tercihtir.
  • Kefir; içerdi&#;i protein, ya&#; ve karbonhidrat sayesinde sizi daha çok tok tutar.
  • Sa&#;l&#;kl&#; diyette amaç; gün boyunca sizi zorlamayacak, aç b&#;rakmayacak, verimli bir &#;ekilde kilo kayb&#; olmal&#;d&#;r. Kefir, sizi daha çok tok tutarak gün boyunca fazla yemek yemeyi önleyecektir.
  • &#;eker hastas&#;, insülin direnci, polikistik over hastal&#;&#;&#;na sahip ki&#;ilerin kefir tüketiminde gün boyunca kan &#;ekerini daha dengeli oldu&#;u için sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde kilo vermeleri daha kolay olur.
kefir diyeti

Kefir Ne Zaman &#;çilirse Zay&#;flat&#;r?

  • Ara ö&#;ünler bizim için çok önemlidir. Ara ö&#;ünler metabolizmay&#; h&#;zland&#;rarak ana ö&#;ünlerde gere&#;inden fazla yemek yemeyi engeller.
  • Peki, kefir ne zaman içilirse faydal&#;d&#;r? Daha da merak edileni kefir ne zaman içilirse zay&#;flat&#;r.
  • Kefiri, en uzun 2 ana ö&#;ün aras&#; olan ö&#;le- ak&#;am yeme&#;i aras&#;ndaki ikindi ara ö&#;ününüzde tüketebilirsiniz.
  • Yan&#;nda 1 – 2 porsiyon meyve veya galeta – grissini veya badem, f&#;nd&#;k, ceviz, f&#;st&#;k vb gibi çi&#; kuru yemi&#;lerle birlikte tüketebilirsiniz.
  • E&#;er çok ac&#;k&#;yorsan&#;z yan&#;nda 1 avuç leblebi ( adet) tüketebilirsiniz.
  • Kefiri sade tüketemiyorsan&#;z; herhangi bir meyve ile robottan geçirip meyveli kefir elde edebilirsiniz hatta içine 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; bal ilave edip tad&#;n&#; daha da güzelle&#;tirerek tüketebilirsiniz.
  • Not: Marketlerde sat&#;lan meyveli kefirler, &#;eker ve birçok katk&#; maddesi içerdi&#;i için sa&#;l&#;kl&#; de&#;ildir. Evde daha sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde yapmak daha do&#;ru tercih olur.
  • Ak&#;amlar geç saatlere kadar uyumuyorsan&#;z; gece ara ö&#;ünü olarak kefir çok sa&#;l&#;kl&#; bir alternatif olabilir.
  • Spor yap&#;yorsan&#;z; spor öncesi kefir yan&#;nda meyve ve çi&#; kuru yemi&#; veya f&#;st&#;k – f&#;nd&#;k ezmesi (yapt&#;&#;&#;n&#;z spora ba&#;l&#; olarak) güzel bir alternatif olabilir.

Tarif için: Evde Kefir Yap&#;m&#;

Kefirin Besin De&#;erleri

Türk G&#;da Kompozisyonu Veri Taban&#;’na göre gr kefirin:

  • %89’u su
  • %’s&#; karbonhidrat
  • %,3’ü protein
  • %1,,6’s&#; ya&#; içermektedir.

Ayr&#;ca kefir:

  • Kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi mineraller ve B grubu vitaminler bak&#;m&#;ndan zengindir.
  • Kefirdeki alkol ve CO2 , mayalar&#;n faaliyeti sonucunda olu&#;maktad&#;r.
  • Kefirin pH de&#;eri 4,2 – 4,6 aras&#;nda de&#;i&#;mektedir.

Detayl&#; bilgi için: Kefir Kaç Kalori? Sade – Meyveli Kefir Kalori ve Besin De&#;erleri

Tarif için: Evde Kefir Yap&#;l&#;&#;&#;

Düzenli Kefir &#;çmek Neye &#;yi Gelir?

Çe&#;itli çal&#;&#;malar kefirin:

  • Anti-mikrobiyal (Mikroorganizmalar&#; öldüren veya büyümelerini durduran madde)
  • Anti-inflamatuar (&#;ltihabi reaksiyonu önleyici )
  • Anti-allerjen (Alerji önleyici)
  • Anti-karsinojen (Kanser önleyici)
  • Kan bas&#;nc&#; dengeleyici (Tansiyon dengesi)
  • Kan lipitleri kontrolü (Kolesterol kontrolü)
  • Kontipasyon (Kab&#;zl&#;k)
  • Laktoz intolerans&#; (Süt ve süt ürünlerinin içerisindeki laktoz &#;ekerinin tamam&#;yla sindirilememesi)
  • Kan &#;ekeri düzenleyici
  • Obezite gibi birçok alanlarda faydal&#; etkileri kan&#;tlanm&#;&#;t&#;r.
kefir diyeti

1) Kansere Etkisi

  • Kefir ne i&#;e yarar sorusunun tek cevab&#; sindirim sistemiyle ilgili de&#;ildir, kefir birçok hastal&#;&#;a kar&#;&#; vücudu korur.
  • Kefirin; meme kanseri, gastrik kanser, kolon ve lösemi hücre hatlar&#;nda antikarsinojenik etki gösterdi&#;i bildirilmi&#;tir.
  • Kefirin kanser ba&#;lamas&#;n&#; yava&#;latma mekanizmalar&#;ndan biri ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini aktivite etmeleri oldu&#;u gösterilmi&#;tir.
  • Kefirin yap&#;s&#;ndaki kefiranin tümör kar&#;&#;t&#; aktivitesi gösterilmi&#; ve kan&#;tlanm&#;&#;t&#;r. Kefirin içerdi&#;i baz&#; proteinlerin de tümör kar&#;&#;t&#; etkinli&#;i gösterilmi&#;tir.
  • Yap&#;lan farkl&#; çal&#;&#;malarda ise kefirin tümör hücrelerinin büyümesini engelledi&#;i ve tümör çap&#;n&#; küçülttü&#;ü rapor edilmi&#;tir.
Kefirin kansere etkisi

2) Kolesterole Etkisi

  • Kefirdeki yararl&#; mikroorganizmalar safra asidi parçalay&#;c&#; enzimler olu&#;turup kolesterol seviyesini düzenler.
kefirin kolesterole etkisi

3) Kan &#;ekerine Etkisi

  • Kefirin yap&#;s&#;ndaki kefirin, iskelet kas&#; hücrelerinde glikoz al&#;m&#;n&#; artt&#;rd&#;&#;&#; ve bunun Tip-2 Diyabet hastal&#;&#;&#; (&#;eker hastal&#;&#;&#;) tedavisinde kullan&#;labilece&#;i çal&#;&#;malarda savunulmu&#;tur.
Kefirin kan &#;ekerine etkisi

4) Ba&#;&#;rsaklara Etkisi

  • Kefir gibi probiyotik besinlerin en iyi bilinen etkilerden birisi de sindirim sistemini düzenleyici etkisidir.
  • Kefir, Rusya’da ara&#;t&#;rmac&#;lar taraf&#;ndan insanlarda mide ve on iki parmak ba&#;&#;rsak ülserleri tedavisinde kullan&#;lmaktad&#;r.
  • Uzmanlar&#;n ba&#;&#;rsa&#;&#; yeni beyin olarak adland&#;rmaya ba&#;lad&#;&#;&#; bu ça&#;da kefir ba&#;&#;rsak üzerindeki olumlu etkisiyle asl&#;nda tüm vücudu pozitif yönde etkiler.
  • Kefir enerji verir mi diye de merak edilmektedir. Sa&#;l&#;ks&#;z bir sindirim sistemi insan&#;n enerjisini dü&#;ürür; sindirimin kefirle düzenlenmesi ise enerjinin yükselmesine dolayl&#; olarak katk&#;da bulunur.
Kefirin ba&#;&#;rsaklara etkisi

5) Laktoz &#;ntolerans&#;

  • Süt ve süt ürünlerinin içerisindeki laktoz &#;ekerini tamam&#;yla sindirilmemesine laktoz intolerans&#; denir.
  • Kefirin yap&#;s&#;ndaki baz&#; bile&#;enler, laktoz intolerans&#; olan bireylerde laktoz içeren ürünlerin tüketimini kolayla&#;t&#;r&#;r ve &#;i&#;kinlik hissini azalt&#;r.
kefir diyeti

6) Vücut A&#;&#;rl&#;&#;&#;na Etkisi

  • Yap&#;lan ara&#;t&#;rmalarda fermente süt ürünlerinden zengin bir diyetin obezite riskini azaltt&#;&#;&#;n&#; göstermektedir.
  • Hayvan modelleri ile yap&#;lan çal&#;&#;malarda, kefir tüketiminin yüksek ya&#;l&#; diyete ba&#;l&#; geli&#;en obeziteye kar&#;&#; koruyuculuk gösterdi&#;i saptanm&#;&#;t&#;r.
Kefirin vücut a&#;&#;rl&#;&#;&#;na etkisi

Sonuç Olarak

  • Düzenli ve yeterli miktarda süt ve süt ürünleri sa&#;l&#;kl&#; ya&#;am&#;n vazgeçilmez besinleridir.
  • Kefir, hem besin ögesi bile&#;imi hem de probiyotik özelli&#;i ile fonksiyonel bir besin olarak diyetin bir parças&#; olmal&#;d&#;r.
  • Kefir ne i&#;e yarar sorusunun cevaplar&#;n&#; detayl&#; &#;ekilde ö&#;rendikten sonra siz de bu faydal&#; içece&#;i hayat&#;n&#;za dahil etmek isteyebilirsiniz.
  • Sa&#;l&#;k aç&#;s&#;ndan her geçen gün yararlar&#; kan&#;tlanmas&#;yla daha çok önemli hale gelen kefiri günde bardak aras&#;nda tüketebilirsiniz.

Tarif için: Evde Kefir Yap&#;m&#; (Püf Noktalar&#;yla)

Diyetisyen Esengül I&#;IK

Tarifleri için: Diyetisyenden Lezzetli Tarifler (Dyt. Esengül I&#;IK)

Instagram: @diyetisyenesengul

Web: diyetisyenesengulisik

Laktoz Nedir? &#;ntolerans&#; Nas&#;l Anla&#;&#;l&#;r?

Probiyotikler: Faydalar&#; Nelerdir? Hangi Besinlerde Bulunur?

Kefir Kaç Kalori? Sade – Meyveli, Besin De&#;erleri, Zay&#;flat&#;r M&#;?

Kefir Mayas&#; Nas&#;l Yap&#;l&#;r, Saklan&#;r, Ço&#;alt&#;l&#;r? Foto&#;rafl&#; Anlat&#;m

Kefir Nedir? Faydalar&#; Nelerdir? Hayrete Dü&#;ece&#;iniz 11 &#;ifal&#; Özelli&#;i

Kefir nasıl tüketilir? Kefir ne zaman içilir, aç karnına tüketilir mi?

Kefir, vücudun dengeli bir biçimde çalışmasına yardımcı olan probiyotik olarak adlandırılan yararlı bakteri ve mayalar içerir. Fermente edilmiş bir süt ürünü olan kefir Kafkasya bölgesinden tüm dünyaya yayılmıştır. İnek, keçi ve koyun sütünden mayalanan kefiri günde bir bardak tüketmek vücudun direncini arttırır, bağırsak sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Son yıllarda ülkemizde de tüketimi artan kefiri dengeli kullanmak çok önemlidir. Güçlü özelliği sayesinde aşırı miktarlarda kullanımından kaçılmalıdır. Kefir nasıl tüketilir? Kefir nasıl yapılır? Kefir içince ne olur? işte Kafkaslardan gelen doğal antibiyotik olarak kabul edilen kefir ile ilgili her şey…

Kefir Ne Zaman İçilir?

Kefir günün her saatinde içilebilir, bunun için herhangi bir zaman dilimi yoktur. Burada ilk defa kefir içeceklerin dikkat etmesi gereken püf noktalar vardır. Vücudun bu güçlü probiyotiğe alışması gereklidir.

  • İlk 2 gün gece yemeklerden sonra bir kaşık kefir içilir.
  • günden sonra dozunuzu her gün ikiye katlayın ve günde ml'ye ulaşın.

Kefire yeni başlayanlar için ilk günlerde kefiri gece içmek önerilir. Kefir ile ilgili yapılan çalışmalar kefirde bulunan temel bir amino asit olan Triptofanın zihninizi ve sinirlerinizi sakinleştirmede yardımcı olduğunu göstermektedir.

Kefir Aç Karnına Mı Tok Karnına Mı İçilir?

Kefir içmeyi vücuda alıştırdıktan, bu fermente içeceği vücuda tanıttıktan sonra farklı saatlerde içilebilir. Aç karnına içilen kefir, etkisini üst düzeye çıkarır. Gün içinde enerjinizin yüksek olmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağırsak sisteminin düzene girmesini de hızlandırır.

Kefir Nasıl Tüketilir?

İçilebilir bir yoğurdu andıran kefir, vitamin, mineral ve yararlı bakterilerle dolu hafif ekşi bir tada sahiptir. Kefirin, bal, zerdeçal ya da sıcak yiyeceklerle karıştırılması önerilmemektedir. Bunun dışında kefiri en doğal haliyle sade olarak tüketebilirsiniz. Smoothie’lerinizin içine katıp, badem ya da ceviz gibi kuruyemişlerle kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. Kefir ile kremalı ekşi bir salata sosu yapabilirsiniz.

Kefir İçince Ne Olur?

Kefir doğal bir antibiyotiktir. Kefir içince;

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kanserle savaşmada öncü bir rol oynar.
  • Sindirim sisteminin düzenleyip, dengeli çalışmasına yardımcı olur.
  • Mide ağrılarını hafifletir.
  • Vücuttaki enfeksiyonlarla savaşarak vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Sabah Aç Karnına Kefir İçmenin Faydaları

Sabah güne başlamadan aç karnına içilen kefirin vücuttaki etkileri inanılmazdır. Bir bardak kefir içmek güne enerjik başlamanızı sağlar, içeriğindeki temel amino asitler sayesinde stresinizi kontrol etmenize de yardımcı olur. Kefirin içeriğinde ise B1, B12 ve K2 vitamini, kalsiyum, magnezyum, biotin, folik asit, amino asitler, enzim ve probiyotik bulunmaktadır.

Sade Kefir Nasıl Tatlandırılır?

Kefiri sade haliyle tüketemeyecekler için farklı tatlandırma alternatifleri vardır. Kefiri tatlandırmak için bal yerine taze meyveler yerinde olacaktır. Bunlar arasında en favori olanlar böğürtlenle yapılandır. Bunun dışında muz, şeftali, kivi, mango ile de lezzetli bir tatlandırma yapabilirsiniz.

Diyette Kefir Nasıl Tüketilir?

Diyette kefir sürecin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. İçerisindeki yararlı maddeler ile kefir, sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur. Diyet sürecinde zayıflamak isteyenlerin en zorlandıkları ve açlık isteğinin üst düzeye çıktığı öğün ara öğün olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada kefir iki uzun öğün arasındaki ikindi ara öğününde tüketilebilir. Kefiri yanında bir porsiyon meyve veya çiğ kuruyemişlerle de zenginleştirebilirsiniz.

Kefir Nasıl Yapılır?

Evde kefir yapımı oldukça kolay bir işlemdir. Yoğurt mayalamaya benzeyen kefir yapımı için ihtiyaç duyulanlar;

  • 1 litre günlük süt
  • 1 tatlı kaşığı kefir mayası
  • Plastik süzgeç
  • Cam kavanoz

Yapımı: Kefi mayasını öncelikle 1 bardak süte karıştırıp üstünü streçle kapatıyoruz. Oda sıcaklığında 1 gün bekletip kefir mayasının aktif hale gelmesini sağlıyoruz. Maya aktif hale geldikten sonra bol suda yıkıyoruz. Artık kefirimizi yapabiliriz: 1 litre sütü kaynatıp, ılınmasını bekliyoruz. Ilındıktan sonra sütü cam bir kavanoza alıp, kefir mayasını ekliyoruz. Kavanozu biraz salladıktan sonra ekşimemesi için üzerine bir peçete kapatıp lastik takıyoruz. saat arası mayalanma süreci devam edecek olan kefiri karanlık bir ortamda bırakalım. Bu sürecin sonunda kefir taneleri üste çıkmış sulu olan kısım altta kalmış ise kefiriniz mayalanmıştır. Tahta bir kaşık yardımıyla karışımı karıştırıp homojen hale getiriyoruz. Homojenize olan karışımı plastik bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz. Süzgecin üzerinde kalan kefir tanelerini yıkayarak üzerine süt ekleyip bir sonraki mayalama için saklayabilirsiniz.

Kabızlık İçin Kefir Nasıl Tüketilmeli?

Kefir, ikinci beyin olarak adlandırılan bağırsak sistemini dengeli ve düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Kabızlık bağırsak sisteminin düzenli çalışmamasından kaynaklanan bir rahatsızlık olduğu için içerisinde yararlı bakteriler barındıran kefir bu sorunu çözebilir. Kabızlık sorunu yaşayanlar sabah aç karnına ya da gece yatmadan önce bir bardak kefir içerek sindirim sistemini düzenleyebilir.

**Oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek amacıyla, doktorunuzdan bilgi almadan burada yazılanları uygulamayınız. Metinde yer alanlar doktor reçetesi değil; tavsiye niteliğinde bilgilerdir.

Kefirin öyle bir faydası ortaya çıktı ki! Sabah aç karna bir bardak içerseniz

Probiyotik kaynağı olan kefir her derde deva bir içecek. Kolesterolü dengeleyen, kan şekerini olumlu yönde etkileyen, kemik sağlığını iyileştiren kefirin insan vücuduna olan faydaları saymakla da bitmiyor. Her gün bir bardak içince kefirin vücudunuzda gösterdiği etkiyi göreceksiniz! İşte kefirin inanılmaz faydaları

Abone ol

Kefir eski zamanlardan bu yana gelen, esas olarak Balkanlar, Doğu Avrupa ve Kafkasya kökenli bir içecekti. Kefir daha sonraları Müslümanlar arasında yayılmaya başlamıştır. Kefir, süt asidi ile özel bir mayalama yöntemi ile elde ediliyor. Peki kefiri hangi saatlerde tüketmeli? Aç karnına mı yoksa tok karnına mı içildiğinde daha faydalı olur? Bu soruların yanıtları haberimizin devamında

Sabah aç karnına kefir içmenin faydaları

Kefir içmek için belirli bir zaman vermek doğru değildir. Birey kendi tercihine göre kefiri istediği zaman tüketebilir. Sabah aç karna tüketmek isteyen bireyler içinse ekstra bir katkısı olduğu düşünülür. Kefir içeriğinde bulunan probiyotikler sayesinde bağırsakları çalıştırıp sindirim sistemini hızlandıracağı için gün içinde daha etkili olduğu düşünülür. Diyet yapanlar ve ya kilo vermek isteyenler sabah aç karna tüketip boşaltım sistemlerinin daha çok çalışmasını sağlayabilirler. Peki, kefir içince ne olur?

Kefir çok fazla faydası bulunan bir süt türevi üründür. Kefirin faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

İçeriğinde bulunan probiyotikler ile sindirim sistemi ve bağırsaklar ile ilgili olumlu etkiler oluşturmaktadır.
Kalsiyum içeriği fazla bir besin olduğu için kemik sağlığı ile ilgili olumlu etkisi vardır.
Kolesterolü dengeler.
Kan şekeri ile ilgili olumlu etkileri vardır.
Antioksidan içeriği yüksek olduğu için hücre yenilenmesine destek olur.
Bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı bir besindir.
Alerji ve astıma olumlu etkileri olduğu görülmüştür.
Uyku bozukluğu, stres ve depresyon gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilinir.

Diyette kefir nasıl tüketilir?

Diyet yapan bireyler öğünlerine kefir ekleyerek sindirim sistemlerini daha rahat çalıştırabilirler. Bu sayede zayıflama sürecine daha çok destek olacaktır. Diyet dönemlerinde kefirin sabah aç karna tüketilmesi önerilir. Gün içinde bağırsakları daha kolay çalıştıracaktır. Bazı uzmanlara göre yatmadan bir saat önce yapılan kefir tüketimi de metabolizmayı çalıştırmaya destek olur. Diyet yaparken sade kefir içilmesi daha iyi olacaktır. Marketlerden alınan meyve aromalı kefirlerin kalori ve şeker oranı yüksek olabilir. Sade kefiri evde tatlandırmak daha iyi bir tercih olacaktır.

Kabızlık için kefir nasıl tüketilmeli?

Kabızlık yaşayan bireyler doğal besinlerle çözülebilen bir rahatsızlıktır. Kefir de bağırsak sağlığını düzenleyen ve bağırsakları çalıştıran bir besindir. Sabah aç karna ve akşam yatmadan tüketilen bir bardak kefir sindirim sistemi için olumlu etkiler yaratacaktır. Kefirin düzenli tüketimi ile bağırsak ve sindirim sistemi daha doğru çalışacaktır.

kefirin faydalarıkefir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir