iburamin cold şurup / İburamin Cold Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı - Olay Medya

Iburamin Cold Şurup

iburamin cold şurup

Soğuk Algınlığı İlaçları

Sevgili anne babalar, ne zamandır yazmak istiyorum &#; Soğuk algınlığı ilaçları &#; başlıklı bir yazı. Çünkü gerçekten bu konuda biraz kafalar karışık. Maalesef yanlış kullanımlar görüyoruz, yanlış anlamaları düzeltmek için, bu konuda bir yazı yazma ihtiyacı hissettim. Soğuk algınlığı ilaçları deyince, bitkisel ilaçlar, vitaminler, burun açıcı serum fizyolojik deniz suyu içeren damlalar ve spreyler dahil birçok seçenek mevcut. Ancak benim burada üzerinde durmak istediğim, yan etki ihtimali daha yüksek olan, burun ve kulak salgılarını azaltma etkisi olan soğuk algınlığı ilaçları.

Anıl Yeşildal &#; funduszeue.info

Soğuk algınlığı ilaçları kullanılırken içeriğine dikkat edilmeli !!

Bu ilaç grubunu kabaca iki gruba ayırabiliriz; Sadece antihistaminik yani alerji ilacı içeren bir grup var. Biraz önce bahsettiğimiz antihistaminikler alerji ilacı olmalarının yanında gerçekten solunum yollarında ciddi bir kurumaya yol açar. Ancak bazen daha yoğun şikayetleri olanlar için, bu ilaçların içine dekonjestan dediğimiz türde bazı maddeler de konmaktadır. Soğuk algınlığı ilaçları söz konusu olunca en dikkat etmemiz gereken etken maddeler Psödoefedrin ve Fenilefrin adlı etken maddelerdir.

Ne yazık ki bu tür ilaçların, bunların içine genellikle ateş düşürücü etkisi, ağrı kesici etkisi olan İbuprefen veya parasetamol de ekleniyor. Dolayısıyla bazen çocuğun yüksek ateşi olmadığı halde bunları da almak zorunda kalıyor. Ateş düşürücülerin hastalıkların iyileşmesi üzerine olumsuz etkileri olduğunu daha önce paylaşmıştım. Detayları merak edenler &#; Ateş Düşürücüler Gizli Düşmanımız  &#; adlı makalemi de okuyabilirler.

Calpol Öldürmez :))

&#; Calpol öldürüyor &#; diye haberlerde duymuş olabilirsiniz. Aslında çok gülünç bir haber çünkü bu haberde akabinde de, &#; doktorlar parasetamol öneriyor &#; deniyor. Ne yazık ki medyada doğru yanlış bilmeden, halkı endişeye sürükleyecek haberleri sıkça görebiliyoruz.

Oysa ülkemizde kullandığımız Calpol sadece parasetamol içerir. Çocuklarda yıllardır kullanılan en güvenli ateş düşürücü ve ağrı kesicidir. Buradaki haberin aslı şöyle. İngiltere&#;de bir çocuğun ölümünde sebep olduğu düşünülen ilaç, Calpol plus-mix. Yani bu ilacın içinde sadece ateş düşürücü parasetamol yok, içinde biraz önce bahsettiğimiz dekonjestan maddelerden bir tanesi var. Peki bu dekonjestan maddeler gerçekten çocukların ölümüne mi yol açıyor? Öncelikle % böyle bir ilişki olduğunu söylemek çok yanlış olur.

Detay için  &#; Calpol Neden Öldürsün ki? &#;adlı makalemi de okuyabilirsiniz.

Soğuk algınlığı ilaçları için bakış açımız değişiyor

Ama bu tür bilgiler bizim bu tarz ilaçlara daha farklı yaklaşmamıza yardımcı oluyor. Bu nedenle birkaç yıl önce, Sağlık Bakanlığı soğuk algınlığı ilaçları ile ilgili yeni düzenlemeler yaptı. Ruhsatlarındaki prospektüslerindeki yaş sınırlarında bir değişikliğe gidildi. İçerisinde dekonjestan olmayan soğuk algınlığı ilaçları için 2 yaş ile sınırı getirdi. İçerisinde dekonjestan olanlar ise 6 yaşla sınırlandı ve bunları reçetesiz satışı yasaklandı.

Soğuk algınlığı ilaçlarının içerikleri

Öncelikle konuyu daha net anlatabilmek, bazı yanlış anlaşılmaları ve bazı zararları önleyebilmek adına en sık kullanılan bazı soğuk algınlığı ilaç markalarını içerikleri ile birlikte söylemek durumundayım. Bu herhangi bir ilacı kötülemek övmek veya önermek anlamında algılanmasın lütfen. Daha da ilginci ilaçların isimleri de farkında olmadan hatalı bir yargı oluşturabiliyor.

Peditus nasıl bir ilaç?

Özellikle Sağlık Bakanlığı yaş sınırları koymadan önce, soğuk algınlığı olduğu zaman Peditus şurup bebeklere rahat rahat verilirdi. İsmine de baktığımızda Pedi Pediatriyi çağrıştırıyor yani çocuklar için hatta bebekler için uygun olduğu algısını yaratıyor. Oysa durum tam tersi Peditus artık 6 yaş ruhsatına sahip bir ilaç. Artık doktorlar bu konuya ruhsat değişikliğinden sonra çok dikkat ediyorlar. Ancak bir anneye sorsanız küçük bebeği için hele de reçetesiz satılıyorsa, Peditus mu verirsin, yoksa mavi kutulu A-ferin mi? Emin olun annelere böyle bir soru sorsanız yarıdan çoğu Peditus diyecektir. İşte bu yazının asıl amacı da zaten, ön yargıları ve kafadaki bu yanlış kalıplaşmış bilgileri ortadan kaldırmak.

Peki kötü bir ilaç mı? Tabii ki hayır, kötü bir ilaç değil. Ancak içerisinde Fenilefrin isimli dekonjestan madde olduğu için, uygun yaşlarda uygun dozlarda kısa süreler kullanılabilir. 3 yıl önce Sağlık Bakanlığı&#;nın soğuk algınlığı ilaçları üzerine yaptığı ruhsat değişikliklerinden sonra, bu tür ilaçların uygunsuz kullanımı iyice azaldı. Özellikle dekonjestan içeren ilaçlar 6 yaş üzerine uygun ibaresi kondu ve de reçetesiz satılması yasaklandı. Böylece çok özel durumlarda, doktorların azaltılmış dozlarda vermesi dışında uygunsuz kullanımların önüne geçilebildi.

Soğuk algınlığı ilaçları kaç yaşında kullanılabilir?

Bu tür ilaçlarda mümkün olduğunca ruhsattaki yaş sınırlarına dikkat etmekte fayda var. Aslında bilimsel kanıtlara, çok geniş vaka serileri ile yapılan çalışmalara bakıyoruz, kongrelerdeki konuşmaları dinliyoruz. Ve bu tür ilaçları ne soğuk algınlığında, ne kulak iltihabında, ne de kulakta sıvı birikiminde kullanmaya gerek olmadığı ifade ediliyor. Ama gerçek hayat, kongrelerdeki gibi değil. Sonuçta bu ilaçların tedavi etmediğini, sadece belirtileri azaltarak iyileşene kadar hastaları rahatlattığını biz doktorlar tabii ki biliyoruz.

Ancak burnu çok tıkalı olan, ağızda geri akıntının yaptığı öksürükten gece uyuyamayan ve bu durumdan son derece rahatsız olan bir çocuk düşünün. Eğer burundan sıkılan serum fizyolojik damlalarla, deniz sularıyla, bitkisel ilaçlarla çocuk yeterince rahatlamıyorsa, o ailenin ve çocuğun hayatı kabusa dönüyorsa, mecburen bir şeyler yapmak gerekiyor. Zaten biz gerek yok, bekleyelim desek de siz mutlaka başka ilaçlar talep ediyorsunuz.

Bu durumda da mümkün olduğunca ilaçların yaş sınırlarına dikkat ediyoruz. Biraz sonra size ilaçların markaları ve içerikleri ile ilgili yaş sınırları ile ilgili kısa özet bir bilgi vereceğim. Işığında kendi klinik pratiğinden bahsetmek gerekirse kesinlikle hiçbir ilaç vermiyorum. Serum fizyolojik dışında ilk 6 ay vermemek için gerçekten elimden gelen çabayı gösteriyorum ve de mümkünse aslında 2 yaşın öncesinde bu tür ilaçları hiç vermiyorum. Ancak bazen dediğim gibi gerçekten şikayetler çok yoğun olunca mecbur kalabiliyoruz o zaman da ne yapmak gerekiyor önerilen ilacın dozunun yarısını, benimki üçte birini enjektörle bir kaç mililitre gibi çok düşük dozlarda bazen vermek gerekebiliyor.

Yani bazen doktor dozunda ciddi ayarlamalar yaparak önerilen yaşın altında bu ilaçları verebiliyor. Bu durumda da ciddi bir yan etki genellikle görmüyoruz tam içeren ilaçlar gerçekten çok ciddi bir sıkıntı yoksa 6 yaşından önce verilmemeli. Ancak bazen kulakta sıvı birikimi kulak iltihabı gibi durumlarda kısa süreli yine 6 yaş için önerilen dozun yarısı üçte biri, dörtte biri gibi düşük dozlarda gün kadar kısa süreli kullanmak gerekebiliyor. Dekonjestan içermeyen soğuk algınlığı ilaçları ise 2 yaştan itibaren kullanılabiliyor. 2 yaşın altında kullanacaksak aynı şekilde yaşa kiloya uygun doz azaltmaları yapılabilir ama tekrar tekrar vurguluyorum; Çok mecbur kalmadıkça, ruhsatta yaş sınırları dışında bu tür İlaçları kullanmayı önermiyoruz.

Soğuk algınlığı ilaçları kaç çeşit?

Bu ilçaları 3 gruba ayıracağız.

İçerisinde dekonjestan bulunmayan ilaçlar

Bunlar daha önce de belirttiğim gibi, 2 yaşın altında kullanılmasa iyi olur. Şu anda Türkiye&#;de piyasada bu tarz sadece 2 tane ilaç var. A-ferin Pediatrik şurup kolay anlaşılması ve karışmaması açısından mavi kutuda olan. Bir de İburamin Zero şurup var, bu da pembe kutulu bir ilaç.

Dekonjestan içeren ilaçlar

Bunlar daha önce de belirttiğim gibi, 6 yaşın altında kullanılmasa iyi olur. Bu gruba gelince, en çok bilinenlerden birisi Peditus şurup. Bunun dışında A-ferin Plus şurup, kırmızı kutuda olan İburamin Cold şurup, lacivert-kırmızı kutulu ve Coldaway şurup en sık bilinenlerden bazıları. Bunlar genellikle 15 mg Psödoefedrin içeren şuruplar.

Ancak anne babaların yine çok sık aşina olduğu Sudafed, Actidem ve Actifed tarzı şurupların içerisindeki Psödoefedrin miktarının 5 ml yani bir ölçekte 30 mg olduğunu da vurgulamak gerekiyor. Dolayısıyla 6 yaşın üstünde bile, eğer bu şurupları vereceksek ancak 1/2 ölçek yani diğerlerine eşdeğer olacak şekilde verebiliyoruz. Normal şartlarda bu şurupların prospektüslerinde genellikle 12 yaş altında kullanılmaz ibaresine rastlayabilirsiniz. Bu tür ilaçların haplarına geldiğimizde, Psödoefedrin dozu genellikle  mg civarında. İster çocuk, ister yetişkin olsun dekonjestanların yüksek dozda ve sıklıkla alınması özellikle hassas bireylerde, kalpte çarpıntı bazen de ciddi ritim bozukluklarına yol açabilir. Epilepsisi olanlarda da Epilepsi nöbetini tetkileyebilir. Bu nedenle bu ilaçların doktor kontrolünde, dikkatli kullanılmalarında büyük fayda görüyorum.

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

İburamin Cold Şurup

İburamin Cold Şururp - soğuk algınlığı - funduszeue.info

İburamin Cold Şurup, soğuk algınlığı ve grip gibi viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının varlığında kullanılan;

  1. ağrı kesici ve ateş düşürücü (ibuprofen)
  2. antihistaminik (klorfeniramin maleat)
  3. mukozanın şişkinliğini azaltarak solunum yolu tıkanıklıklarını gideren bir dekonjestan (psödoefedrin hidroklorür)

olmak üzere üç etkin madde içeren kombine bir ilaçtır. Yüksek ateş, boğaz ağrısı, yaygın kas-eklem ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, gözlerde sulanma, göz kızarıklığı veya göz kaşıntısı gibi soğuk algınlığı semptomlarının tedavisinde etkilidir.

Ateş düşürücü etki gösterir ve grip semptomlarının hafifletilmesi amacıyla kullanılır. Pedifen Cold & Flu Şurup, İburamin Cold Şurup, DroFlu Cold Plus Şurup ve Coldfen Şurup eşdeğer (muadil) ilaçlardır. Bu ilaçların 6 yaş altında doktor reçetesi olmadan kullanılması önerilmez.

Kısaca: 1 ölçek (5 ml) İburamin Cold Şurup = 1 ölçek (5 ml) İburamin Zero Süspansiyon + 15 mg psödoefedrin HCl

Çocuklarda psödoefedrin hidroklorür yan etki riskine maruz kalmamak için İburamin Zero Şurup ya da A-ferin Pediatrik Şurup gibi soğuk algınlığı ilaçları kullanılabilir.

Elbette doktorunuz bazı durumlarda 6 yaşından küçük çocuklara da İburamin Cold Şurup reçete edebilir.

İçinde ne var?

1 ölçek (5 ml) İburamin Cold Şurup =  mg ibuprofen + 1 mg klorfeniramin maleat + 15 mg psödoefedrin HCl

Şurup içmek yerine hap yutmayı tercih ederseniz: 10 ml yani 2 ölçek İburamin Cold Şurup ile bir adet film kaplı İburamin Cold Tablet eşdeğerdir. (1 hap=10 ml şurup)

İbuprofen

Ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan ilaç etkin maddesidir. 

İbuprofen;

  • anti-enflamatuar (yangı önleyici, iltihapla savaşan)
  • analjezik (ağrı kesici, ağrı hissini azaltıcı)
  • antipiretik (ateş düşürücü)

etkileri olan propiyonik asit türevi ve nonsteroid antiinflamatuar bir ilaçtır (NSAID) (1).

İburamin Cold şurup boğaz ağrısına iyi gelir mi?

Evet, İburamin Cold içerisindeki ibuprofen ağrı kesicidir. Boğaz ağrısına iyi gelir. İburamin Cold Şurup tıpkı dolven şurup ya da pedifen şurup gibi her 5 ml hacimde mg ibuprofen içerir. Dolven ya da Pedifen gibi ağrı hissini azaltır.

İbuprofen, hem reçeteli hem de reçetesiz satılan, yaygın olarak kullanılan steroid olmayan bir antienflamatuar (NSAID) ilaçtır.

İbuprofen en güvenli NSAID&#;ler arasında kabul edilir ve genellikle iyi tolere edilir, ancak nadiren klinik olarak belirgin ve ciddi akut karaciğer hasarına neden olabilir (1).

Klorfeniramin maleat

Klorfeniramin Maleat, alerjik reaksiyonlar, saman nezlesi, rinit, ürtiker ve astım gibi rahatsızlıklarda kullanılabilen bir antihistaminiktir.(1)

Klorfeniramin Maleat bir histamin H1 reseptör antagonisti olarak işlev görür ve antikolinerjik ve hafif sakinleştirici etkiler de gösterir. Sentetik bir alkilamin türevidir. (1) Uyku hali yapabilir. Bu nedenle dikkati ve zihni açık olması gerekenlerde dikkatli kullanılmalıdır.

Histamin salınımının neden olduğu,

  • Alerjik rinit
  • Hapşırma
  • Burun ve yutak boşluğunun tahrişi veya kaşıntısı
  • Göz yaşının artışı (lakrimasyon)
  • Kırmızı veya kaşıntılı gözler

gibi alerjik semptomların semptomatik olarak giderilmesi için kullanılır. (1)

Psödoefedrin HCl

Psödoefedrin, soğuk algınlığı, grip, saman nezlesi, alerji ve bronşit gibi solunum yolu ilişkili hastalıkların neden olduğu burun tıkanıklığı ve sinüs basıncının değişmesine bağlı oluşan ağrının tedavisinde kullanılır.

Psödoefedrin HCl bir dekonjestandır (sempatomimetik). Kan damarlarını daraltarak, mukoza şişkinliğini azaltır.

Burun içerisindeki ve paranazal sinüslerdeki mukozaların şişkinliğini azaltarak solunum yollarının ve paranazal sinüslerin daha rahat havalanmasını sağlar.

Solunum sistemi dekonjesyonunu sağlar. Daha rahat nefes almayı sağlar. Özellikle gece uyurken artan soğuk algınlığı şikayetlerinin neden olduğu rahat nefes alamama ve uyuyamama şikayetlerini hafifletir.

Vazokonstriksiyon yani damarlarda daralmaya neden olan psödoefedrin tansiyonun yükselmesine neden olabilir. Bu nedenle Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) böbrek hastalığı olanların, hipertansiyon veya koroner arter hastalarının psödoefedrin kullanmasını önermez (2).

Psödoefedrin, anne sütüne küçük oranlarda da olsa geçebilir ve anne sütü miktarını azaltabilir (3).

İburamin Cold şurup fazla içilirse ne olur?

Yanlışlıkla fazladan bir doz almak muhtemelen fark edilir bir yan etkiye neden olmaz. Ancak fazla içildiğinde yan etki yaşama riskiniz artar. İbuprofene bağlı mide yanması ve hazımsızlık riskleri, psödoefedrine bağlı yüksek tansiyon ve çarpıntı riskleri artar. Olası tüm yan etki riskleri için ilacınızın kutusundan çıkan broşüre bakabilir doktorunuza veya eczacınıza danışabilirsiniz.

Nasıl kullanılır?

İburamin Cold Şurup, yemeklerden önce veya yemeklerden sonra kullanabilirsiniz.

Gerekli dozun bir miktar yiyecek veya süt ile çocuğa verilmesi, çocuğun ilacı daha kolay hazmetmesine yardımcı olacaktır.

Kaç ölçek?Kaç ml?Kaç defa?
6 yaş altında &#; &#; &#;
6 &#; 9 yaş1,5 ölçek ml3 veya 4
9 yaş2 ölçek10 ml3 veya 4
12 yaş üzeri4 ölçek20 ml3 veya 4
  • İburamin Cold Şurup verdikten sonra, sonraki doz için en az 4 saat bekleyin. Günde 4 dozdan fazla kullanmayınız.
  • 5 günden uzun süreli kullanmayınız.
  • İburamin Cold ile aynı anda ateş düşürücü kullanmayın.
  • 60 yaşın üzerindeki hastalarda kullanılmamalıdır.
  • Hipertansiyon hastaları kullanmamalıdır.
  • Farklı şekilde önerdiyse doktorunuzun önerdiği şekilde kullanınız.
İburamin Cold şurup aç mı tok mu?

İburamin Cold Şurup, aç veya tok alınabilir. Eğer hassas bir mideniz varsa veya mide rahatsızlığınız varsa bir miktar atıştırmalık, süt veya tokken İburamin Cold vermek isteyebilirsiniz.

İburamin Cold Şurup günde kaç defa içilir?

Standart kullanımı günde 3 veya 4 kez içilmesidir.

Ateş düşürür mü?

Evet! İburamin Cold ateş düşürücü etkisi de olan bir soğuk algınlığı şurubudur. Her 5 ml hacimde mg ibuprofen içerir. Bu miktar Dolven, Pedifen, Apireks ve Brus gibi ateş düşürücü şuruplarla eşdeğerdir.

İburamin Cold şurup ağrı kesici mi?

Evet, İburamin Cold içerdiği ibuprofen sayesinde ağrı kesici etki de gösterebilen bir şuruptur.

İburamin Cold şurup ateş düşürür mü?

Evet, İburamin Cold içerdiği ibuprofen sayesinde ateş düşürür.

Ancak İburamin Cold Şurup bir ateş düşürücü veya ağrı kesici olarak görülmemelidir.

Ateşi yüksek olan 6 yaşından büyük çocuklarda, eğer ateş düşürücünüz yok ise ve o an ateş düşürücü temin etme şansınız da yoksa, çocuğunuzun yüksek ateş nedeniyle zarar görmemesi için, ateşini düşürmek amacıyla geçici olarak tabiki İburamin Cold kullanabilirsiniz.

Ancak &#;sadece ateş düşürmek için&#; çocuğa verilen her 1 ölçek (5 ml) İburamin Cold Şurup çocuğa fazladan 1 mg klorfeniramin maleat ve 15 mg psödoefedrin HCl vermek demektir.

Özellikle organları ve bağışıklık sistemi gelişim aşamasında olan çocuklarda ideal tedavi en az ilaç etkin maddesi verilerek yapılandır.

Ateş düşürücü ve İburamin Cold birlikte verilir mi?

Hayır! Çocuğunuzun ateşini düşürmek için kullanacağınız ateş düşürücü ve İburamin Cold Şurubu birlikte kullanmak hatalı bir davranış olacaktır. 

İburamin Cold zaten ateş düşürme özelliği olan bir ilaçtır. İburamin Cold kullandıktan sonraki 4 saat içerisinde, ateşi düşmeyen çocukta ateş düşürücü kullanılabilir. Ancak, ateş düşürücü ve İburamin Cold şurupların birlikte kullanılması çocuğun tolere edebileceğinden fazla ilaç etkin maddesi almasına neden olabilir.

Not: Doktorunuz 2 ölçek İburamin Cold vermek yerine; 1 ölçek İburamin Cold ile 1 ölçek ateş düşürücü şurubu birlikte kullanmanızı önerebilir. Farklı şekilde önerdiyse doktorunuzun önerdiği şekilde ilaç kullanınız.

Ateş düşürücü kaç saatte bir verilir?

Eğer 6 yaşından büyük çocuğunuzda yüksek ateş ile birlikte; alerji, hapşırma, gözlerde kızarma, burun akıntısı, göz yaşı miktarında artma gibi soğuk algınlığı veya alerji belirtileri varsa sadece İburamin Cold Şurup kullanabilirsiniz.

Eğer çocuğunuzda sadece yüksek ateş var ise; alerji, hapşırma, gözlerde kızarma, burun akıntısı, göz yaşı miktarında artma gibi soğuk algınlığı veya alerji belirtileri yoksa sadece ateş düşürücü kullanmanız daha uygun olacaktır.

İburamin Cold ve A-ferin Plus birlikte verilir mi?

Hayır! İburamin Cold Şurup ve A-ferin Plus Şurup birbirlerine oldukça yakın özelliklerdeki iki farklı ilaçtır. Aynı hastalıklarda birbirlerinin yerine kullanılabilirler. Ancak birlikte kullanılmaları durumunda çocuğun, gereğinden fazla klorfeniramin maleat ve psödoefedrin HCl almasına neden olunabilir.

  • 1 ölçek (5 ml) İburamin Cold Şurup =  mg ibuprofen + 1 mg klorfeniramin maleat + 15 mg psödoefedrin HCl
  • 1 ölçek (5 ml) A-ferin Plus Şurup = mg parasetamol + 1 mg klorfeniramin maleat + 15 mg psödoefedrin HCl

Ancak, hem A-ferin Plus Şurubunuz hem de İburamin Cold Şurubunuz var ise, soğuk algınlığı şikayetleri olan çocuğunuzda ardışık sırayla, İburamin Cold ile A-ferin Plus şurupları kullanabilirsiniz (aynı anda değil!).

İburamin Zero ile İburamin Cold farkı ne?

İburamin Cold Şurup 6 yaş üzerine önerilirken İburamin Zero Süspansiyon 2 yaş üzerine önerilir. Bunun nedeni İburamin Cold soğuk algınlığı şurubunda fazladan bulunan psödoefedrin HCl etkin maddesidir.

1 ölçek (5 ml) İburamin Cold Şurup = 1 ölçek (5 ml) İburamin Zero Süspansiyon + 15 mg psödoefedrin HCl

İburamin Cold şurup kaç yaş için?

Kan damarlarını daraltarak etki gösteren psödoefedrin HCl&#;nin 6 yaş altında kullanılması önerilmemektedir.

Zaten, İburamin Cold Şurup eskiden beri aktif olarak satışta ve kullanımdaydı. Psödoefedrin HCl etkin maddesinin yan etkileri ve olası zararlarına dair bilimsel çalışmalar sonuçlandıkça, bu etkin maddenin gebelerde, emziren annelerde ve 6 yaşına gelene kadar çocuklarda kullanılmaması önerildi.

Bunun üzerine İburamin Cold Şuruptan psödoefedrin HCl etkin maddesi çıkarılarak piyasaya sunulan yeni ilaca ise İburamin Zero Süspansiyon denildi. Benzer şekilde A-ferin Plus Şuruptan psödoefedrin HCl etkin maddesi çıkarıldı ve A-ferin Pediatrik piyasaya sunuldu.

İburamin Zero Süspansiyon mu? Yoksa İburamin Cold mu tercih etmeliyim?

Doktorunuz çocuğunuza ve o anki durumuna özel reçete yazar. Öncelikle doktorunuz ilaç reçete ettiyse o ilacı reçete edildiği şekilde kullanmalısınız.

Eczaneden reçetesiz olarak ilaç almanız gerekiyorsa eczacınıza danışmaktan çekinmeyin.

Gelelim soğuk algınlığı şurupları hakkında genel bilgilere:

  • 2 yaşından küçük çocuklarda doktor önerisi olmadan soğuk algınlığı şurubu kullanmayın. Ateşi 38 üzerine çıktığında ateş düşürücü verebilirsiniz.
  • yaş arası çocuklarda, soğuk algınlığı semptomları var ise, İburamin Zero Süspansiyon tercih edilebilir.
  • 6 yaş üzeri soğuk algınlığı belirtileri olan çocuklarda;
    • Rahat nefes alabilen çocuklarda İburamin Zero Süspansiyon yeterli olabilir.
    • Rahat nefes almasına engel olacak kadar burun mukozasında şişkinlik, burun tıkanıklığı nedeniyle solumada güçlük varsa şurup olarak İburamin Cold tercih edilebilir.

Ateş Düşürücü Rehberi

Soğuk algınlığı şuruplarına genel bakış

İburamin Zero Süspansiyon ile A-ferin Pediatrik Şurup eşdeğer değil ancak aynı amaçla kullanılan oldukça benzer ilaçlardır.

İburamin Cold Şurup, DroFlu Cold Plus Şurup ve Coldfen Şurup eşdeğer (muadil) ilaçlardır. Aynı ilaç etkin maddelerini içerirler. Bu üç ilaç arasından fiyatı ya da ilaç aroması (tat) sizin için uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Coldfen Şurup ile A-ferin Plus Şurup eşdeğer değil ancak aynı amaçla kullanılan oldukça benzer ilaçlardır.

İburamin Cold Şurup ile A-ferin Plus Şurup eşdeğer değil ancak aynı amaçla kullanılan oldukça benzer ilaçlardır.

İburamin Cold Şurup, İburamin Zero Süspansiyona göre fazladan psödoefedrin HCl içerir.

Coldfen Şurup, İburamin Zero Süspansiyona göre fazladan psödoefedrin HCl içerir.

A-ferin Plus Şurup, A-ferin Pediatrik Şurup‘a göre fazladan psödoefedrin HCl içerir.

Psödoefedrin HCl, 6 yaş altındaki çocuklara, gebelere, emziren kadınlara, hipertansiyon hastalarına önerilmeyen ilaç etkin maddesidir.

Soğuk Algınlığı Şurupları

Kullanmadan önce dikkat edilecek hususlar

İburamin Cold Şurup, sorbitol içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse, bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Bu şurup, her 5 ml’sinde yaklaşık 38 mg sodyum ihtiva eder. Bu durum kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır. Ciddi böbrek hastalığı olan çocuklarda veya sodyum diyeti altında olan çocuklarda doktor kontrolünde olmadan İburamin Cold kullanılmamalıdır.

Pedifen şurup, dolven şurup, ibu-fort şurup ya da bruprex şurup gibi ibuprofen içeren ateş düşürücü şuruplar çocuğunuzda daha önce yan etki yaptıysa ya da doktorunuz bu ibuprofen içeren ilaçları kullanmamanızı önerdiyse İburamin Cold Şurup da kullanmamalısınız.

İburamin Cold, kan damarlarının daralmasına neden olan psödoefedrin HCl içerir. Bu nedenle, böbrek hastalığı, koroner arter hastalığı, hipertansiyon hastalığı olanlar doktora danışmadan bu ilacı kullanmamalıdır.

Doktora danışmadan satın alabilir miyim?

Bu şurup, reçeteli veya reçetesiz olarak eczanelerden temin edilebilir.

Doktorunuza danışmadan 6 yaş altındaki çocuklarda İburamin Cold kullanmanızı önermeyiz!

Soğuk algınlığı şikayetleri olan yüksek ateşli çocuğunuz için doktora danışma şansınız yok ise şunlara dikkat ediniz:

  1. Çocuğunuza daha önce Coldfen Şurup veya İburamin Cold reçete edildi ve yan etki yaşanmadıysa, İburamin Cold Şurubu çocuğunuza tekrar verebilirsiniz.
  2. Çocuğunuz daha önce A-ferin Plus Şurup kullandı ve yan etki yaşamadıysa klorfeniramin meleat ve psödoefedrin HCl etkin maddelerine karşı alerjisi yoktur. Çocuğunuz daha önce Dolven şurup, Pedifen şurup veya İbu-Fort şurup kullandıysa ve yan etki yaşamadıysa ibuprofen etken maddesine karşı da alerjisi yoktur. Eğer çocuğunuzun klorfeniramin meleat, psödoefedrin HCl ve ibuprofene alerjisi yoksa İburamin Cold içerisindeki etkin maddelere karşı alerji yaşamasını beklemeyiz.

Son olarak, karaciğer, kalp ve böbrek hastalığı olan çocuklarınızda, İburamin Cold kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini hatırlatalım.

Eşdeğerleri (muadil ilaçlar)

Aşağıdaki soğuk algınlığı şurupları eşdeğer (muadil) ilaçlardır.

Soru Cevap

iburamin cold şurup
İburamin Cold şurup nedir ne işe yarar?

İburamin Cold soğuk algınlığı semptomlarına iyi gelen ve 6 yaş üzeri çocuklarda kullanılması önerilen bir şuruptur. Yüksek ateş, boğaz ağrısı, yaygın kas-eklem ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, gözlerde sulanma veya kızarma gibi soğuk algınlığı belirtilerinin tedavisinde etkilidir.

İburamin Cold şurup ne kadar sürede etki eder?

İburamin cold ağız yoluyla alındıktan sonra yaklaşık yarım saat sonra soğuk algınlığı semptomlarını hafifletme etkilerini göstermeye başlar.

İburamin Cold şurup açıldıktan sonra kaç gün kullanılır?

İburamin Cold soğuk algınlığı şurubunun açıldıktan sonra ne kadar süre kullanılacağı muhafaza edilme şartlarına bağlıdır. Nem oranını düşük serin bir ortamda ve güneş ışığından uzakta muhafaza edildiğinde kullanım ömrü artar. Yüksek sıcaklık, yüksek nem, şişenin ağzının uzun süre açık kalması ve fazla güneş ışığı ilacın kapağı açıldıktan sonraki bekleme ömrünü kısaltır.

İburamin Cold şurup reçetesiz alınır mı?

Doktor reçetesiyle veya reçetesiz olarak eczanelerden temin edilebilir.

İburamin Cold şurup antibiyotik mi?

Hayır, İburamin Cold içinde doğrudan bakterilerle mücadele eden bir etken madde yoktur. Bu ilaç antibiyotik değildir. Soğuk algınlığı belirtilerinin hafifletilmesinde etkilidir.

İburamin Cold ile Calpol aynı anda verilir mi?

İburamin Cold içerisindeki etken maddeler ile Calpol içerisindeki etken madde tamamen farklıdır. Gerektiğinde aynı anda verilebilir. Ancak çoğu zaman bu iki ilacı aynı anda vermek gereksizdir. İburamin Cold içerisinde zaten bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olan ibuprofen etken maddesi bulunur. Dolayısıyla İburamin Cold verdikten sonra yaklaşık yarım saat sonra çocuğunuzun ateşinin düşmesi ve ağrı hissinin hafiflemesi beklenir. Bu da Calpol verme nedenini ortadan kaldırır. Eğer İburamin Cold verdikten yaklaşık yarım saat sonra hala yüksek ateş varsa o zaman Calpol verilebilir. Farklı şekilde öneride bulunduysa doktorunuzun önerilerine uyun.

Ateş Düşürücü Asistanı
İburamin Cold ile Dolven aynı anda verilir mi?

Hayır, hem İburamin Cold hem de Dolven 5 ml hacimde mg ibuprofen içerir. İburamin Cold doğru dozda verildiğinde Dolven şurup verilmesini amaçsız kılar. İburamin Cold soğuk algınlığı şurubu, Dolven şurubun ateş düşürücü ve ağrı kesici etkilerini sağlar. Ancak soğuk algınlığı belirtileri yoksa hedef sadece yüksek ateşi düşürmek veya ağrı hissini hafifletmek ise o zaman sadece Dolven vermek yeterli olur. Bu iki ilacın aynı anda kullanılması genel olarak anlamsızdır. Yan etki riskini arttırır. Farklı şekilde öneride bulunduysa doktorunuzun önerilerine uyun.

İburamin Cold şurup öksürüğe iyi gelir mi?

Hayır, İburamin Cold soğuk algılığı şurubu, doğrudan öksürük refleksini baskılayan veya öksürük sıklığını azaltan bir ilaç değildir.

İburamin Cold şurup balgamı söker mi?

Hayır, İburamin Cold balgam sökücü değildir. Doğrudan bir balgam ilacı değildir. Ancak soğuk algınlığının tedavisine destek olur. Düzenli kullanıldığında içerisindeki ibuprofene bağlı olarak vücudunuzun balgamdan kendini kurtarmasına küçük bir destek olabilir.

İburamin Cold şurup hamilelikte kullanılır mı?

Hayır, iburamin cold hamilelikte kullanılmamalıdır. Bu şurup, ibuprofen ve psödoefedrin HCL gibi hamile kadınlar için sağlık riski oluşturan etken maddeler içerir.

Emziren anneler iburamin cold içebilir mi?

İburamin cold emziren annelerde çeşitli sağlık risklerine neden olur. Anne sütünün azalması ihtimali gibi. Ayrıca ilaç içerisindeki psödoefedrin anne sütüne geçer ve bebekte de çeşitli sağlık risklerine neden olabilir. Eğer bebek emziriyorsanız ve soğuk algınlığı ilacı kullanmanız gerekiyorsa doktorunuz Aferin Forte gibi daha az yan etki riski taşıyan ilaçlar kullanmanızı önerebilir.

İburamin Cold mg nedir ve ne için kullanılır? İburamin Cold yan etkileri

İburamin Cold mg nedir ve ne için kullanılır? İburamin Cold yan etkileri

İburamın Cold soğuk algınlığı ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının semptomlarının hafifletilmesinde kullanılan hap veya şurup formu bulunan ilaçtır. Doktora başvurmadan kesinlikle kullanılmaması gereken İburamin Cold mg ilaç yan etkileri nelerdir ve ne işe yarar sorularını bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

İburamin Cold, grip, sinüzit ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının neden olduğu ateş, burun akıntısı, burun tıkanıklığı gibi semptomların tedavisinde etkilidir. İburamin Cold şurubun 6 yaş ile 12 yaş arasında kullanılması önerilir. Psödoefedrin içermesi nedeniyle İburamin Cold Şurup 6 yaş altındaki çocuklarda önerilmez. Elbette hap yutmak istemeyen ya da hap yutamayan yetişkinler de İburamin Cold Tablet yerine İburamin Cold Şurup kullanabilirler.

Dolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERDolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?

İBURAMİN COLD NASIL KULLANILIR?

İburamin Cold’u portakal suyu ve kola ile birlikte içmeyin. Ya bu içeceklerden en az bir saat önce ya da iki saat sonra alın.

Doktorunuz aksini belirtmediği sürece önerilen doz her saatte film kaplı tablettir. 24 saatte kullanılabilecek maksimum doz 6 tablettir. 

Katarin forte ne için kullanılır? Katarin nasıl kullanılır? Katarin yan etkileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERKatarin forte ne için kullanılır? Katarin nasıl kullanılır? Katarin yan etkileri nelerdir?

İBURAMİN COLD YAN ETKİLERİ NELERDİR?

  • Yaygın görülen yan etkiler
  • Sinirlilik,
  • Uykusuzluk
  • Sersemlik, baş ağrısı ve baş dönmesi
  • Bulanık görme
  • Bulantı, kusma, karın ağrısı, sindirim bozukluğu
  • Mide ve bağırsakta aşırı gaz (flatulans), ishal veya kabızlık
  • Mide bağırsak kanaması
  • Kanamaya bağlı katran renkli, kötü kokulu dışkı (melena)
  • Kan veya kahve telvesi gibi kusma (hematemez)
  • Döküntü

İBURAMİN COLD FİYATI NEDİR?

İburamin Cold fiyatı

Kapsül: 55,22TL
Şurup: TL

Patatesin cilde faydaları nelerdir? Patates yüze sürülür mü? Cilt bakımında patatesin kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

Patatesin cilde faydaları nelerdir? Patates yüze sürülür mü? Cilt bakımında patatesin kullanımıPapatya nasıl kurutulur? Evde papatya kurutmanın püf noktaları! Papatya çayının faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Papatya nasıl kurutulur? Evde papatya kurutmanın püf noktaları! Papatya çayının faydalarıMeyra isminin anlamı nedir? Meyra ismi Kuran&#;da geçiyor mu? Meyra isminin analizi

İLİŞKİLİ HABER

Meyra isminin anlamı nedir? Meyra ismi Kuran'da geçiyor mu? Meyra isminin analizi

iburamin Cold Şurup Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Fiyatı, İçeriği, Yan Etkileri

Uyarı:

Bu yazı, ilacın/şurubun/vitamin takviyesinin elimizdeki prospektüs bilgilerinden yararlanarak genel bilgilendirme amacı ile yazılmıştır. İlaç firmaları zaman zaman ilaç içeriklerinde değişiklik yapabilir ve ilacın prospektüs bilgilerini güncelleyebilir. Biz her ne kadar yazıyı hazırlarken en güncel prospektüsü kullanmaya çalışsak da, kullandığımız prospektüs güncel olmayabilir, güncel kalmayabilir, yayınladığımız metinde yazım hataları olabilir. Bu nedenle herhangi bir ilacı/şurubu/vitamin takviyesini kullanmadan önce, ilacın kullanım şekli, kullanacak kişinin yaş aralığı, zamanı, sıklığı, miktarı vs. gibi ilaçla ilgili her türlü bilgiyi öncelikle doktorunuza danışmalı ve ilacı doktor onayı ile kullanmalı, satın aldığınız ilacın prospektüs bilgisinden yararlanmalısınız. Bu yazıdaki bilgilerin hiçbir şekilde doktor muayenesi yerine geçmediğini ya da kişisel tanı ve tedavi yöntemi olarak kullanılamayacağını, güncellik garantisi vermediğini hatırlatır, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulama ya da tedaviden doğacak zararlardan funduszeue.info sitesinin sorumlu tutulamayacığını bilginize sunarız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası