ankara harikalar diyarı giriş ücreti / ankara harikalar diyarı giriş ücreti | BİLGİSAYAR BİLİŞİM | BBNET

Ankara Harikalar Diyarı Giriş Ücreti

ankara harikalar diyarı giriş ücreti

Konu Başlıkları

Avrupa standartlarında bakıldığında en büyük park unvanını elinde bulunduran Ankara Harikalar Diyarı, küçük-büyük herkesin uğrak yerlerinden olduğunu söyleyebiliriz. Ankaralılar için önem arz eden Harikalar Diyarı adlı eğlence merkezinde, kitaplarda ki hemen hemen her kahramanları görmeniz mümkündür.

Burayı ziyaretiniz esnasında kendinizi sanki bir masalın içine girmişte onun kahramanı olmuşsunuz gibi hissedeceksiniz. Pamuk prensesten tutunda yedi cücelere, keloğlana ve batmana kadar pek çok karakterle burada karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda eğlence merkezinin dizayn edilme şekli, peyzajı, dekoru da sizlerde hayranlık uyandıracak diyebiliriz. Ankara Harikalar Diyarı içinde kısacası bambaşka farklı deneyimlerle ve duygularla karşılaşacaksınız.

Ankara Harikalar Diyarı Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Ankara’nın Sincan adlı ilçesinde yer alan Harikalar Diyar’ına eğer toplu taşımayla gidecekseniz, metroyu kullanmanızı tavsiye ediyoruz. OSB-Törekent hattını kullandığınız takdirde birkaç durak sonra bu eğlence parkının durağına gelmiş oluyorsunuz.

Durakta inerek, orada ki merdivenlerden çıktığınız takdirde tam eğlence merkezinde olmuş olacaksınız. Ulus ya da Kızılay lokasyonlarından metro ile Avrupa’nın en büyüğü olan bu parka gidecekseniz ilk olarak, OSB-Törekent hattına gitmelisiniz. Bu güzergâha gidebilmek içinde Batıkent yönüne giden M1 numaralı metroyu kullanıp, OSB hattında inmeniz gerekiyor.

Ulus, Kızılay güzergâhlarından özel araçlarla Ankara Harikalar Diyarı ulaşımı da şu şekildedir: Öncelikle Sincan Otoyoluna çıkılması gerekiyor. Sincan Otoyoluna çıktıktan sonra zaten kolaylıkla eğlence parkına ulaşmak mümkün… Tabelaları dikkatli şekilde takip ettiğiniz takdirde kolaylıkla parka giriş yapabilirsiniz.

Ankara Harikalar Diyarı

Ankara Harikalar Diyarı Giriş Ücretleri Ne Kadar?

Ankara Harikalar Diyar’ına girerken herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Yalnız park içinde ki pek çok etkinliğe katılabilmek için ücret ödemeniz gerekiyor. Eğlence parkında ki su bisiklet ücretleri fiyatları şu şekildedir:

  • Yunus dakika 25 TL
  • Kuğu- 30 dakika 27 TL
  • Araba dakika 25 TL

Parkın otoparkından yararlanabilmek içinde belirli miktarda ücret ödemeniz gerekiyor. Parkın haftanın her günü açık olduğunu söyleyebiliriz. Kış aylarında yoğunluğun olmaması sebebiyle ve saatlerinde misafirlerini ağırlıyor.

Yalnız lunapark yeteri sayıda ziyaretçi sayısına ulaşmadığında, oyuncakların bazılarına da binmek asla mümkün değildir. Yaz aylarındaysa parka giriş saatinin olduğunu söyleyebiliriz. Yaz dönemlerinde de yoğunluğun olması sebebiyle Ankara Harikalar Diyarı parkının kapanış saatlerinde birtakım esneklikler olabiliyor.

Ankara Harikalar Diyarı İçinde Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Daha çok çocuklara hitap eden Harikalar Diyarı adlı eğlence parkında, çok fazla etkinlik yapma şansına sahip olacaksınız. Parkla özdeşleşen ilgi çeken alansa, Masal Adası olduğunu söyleyebiliriz. Masal Adası içerisinde çok fazla çizgi filmlerde ki kahramanları görebilirsiniz.

Rengârenk insanın içini açan adada; Keloğlan, Pamuk Prenses, Şirinler, Batman, Taş Devri karakterleri, Supermanlara rastlayabilirsiniz. Adanın olmazsa olmaz özdeşleşen karakteriyse, Gulliver heykeliyle karşısında yer alan cüceler olduğunu söyleyebiliriz.

Gerek parkın genelinde gerekse Masal Adası adı verilen alanda, muhteşem fotoğraflar çekme şansına sahip olabilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinizle bu eğlence parkında piknik yapma şansına da sahipsiniz.

Alanın en dikkat çeken noktasıysa, tren turu olduğunu söyleyebiliriz. Oldukça eğlenceli olan bu oyun ünitesinde çocuğunuzla birlikte muhteşem zaman geçirebilirsiniz. Parkın en önemli özelliğiyse, güvenlik önlemlerinin son noktada tutulması olduğunu söyleyebiliriz.

40 binden çok ağaçlarla, bitki türleri bulunması sebebiyle de parkta temiz havanın size eşlik etmesiyle birlikte yürüyüşler yapabilirsiniz. Aynı zamanda parkın içinde ki gölette, kayık turu da yapabilirsiniz. Deniz bisikletlerini kullanarak eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Parkta ki Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu içinde, çeşitli zamanlarda düzenlenen gösterileri izleyebilirsiniz. Bunların dışında kadınlar için Hanımlar Lokali bulunuyor. Burada kadınlarımız, farklı farklı aktivitelere, kurslara katılma şansına sahip oluyorlar. Ankara Harikalar Diyarı bünyesinde ki lunaparkta 7’den 70’e herkesin favorisi olduğunu söyleyebiliriz.

Ankara Harikalar Diyarı Nerede

Ankara Harikalar Diyarı İçinde Hangi Oyuncaklar ve Alanlar Var?

  • Masal kahramanları
  • Piknik alanı
  • Reaksiyon alanı
  • Yapay gölet
  • Kaykay pisti
  • Basketbol-futbol sahası
  • Lunapark
  • Yeşillik alan
  • Küçük golf sahası
  • Go-kart pisti
  • Çeşitli oyun alanları
  • Tiyatro salonu

Ankara açısından önem arz eden Harikalar Diyarı,  ’te metrekarelik alanda kurulmuştur. İsmini Harikalar Diyarı adlı kitaptan almasına rağmen yine de çok sayıda kitaplarda yer alan kahramanları da bu parkta görmek mümkün. Parkın neredeyse tümünün yeşil olduğunu söyleyebiliriz.

Doğayla iç içe muhteşem bir günü masallardaymışçasına sevdiklerinizle geçirebilirsiniz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde ki Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca tasarlanan park, aynı zamanda Sincan Harikalar Diyarı diye de anılıyor.

Post Views

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

Harikalar Diyarı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir