polonya yatırımcı vizesi / Hollanda Oturum ve Çalışma İzni

Polonya Yatırımcı Vizesi

polonya yatırımcı vizesi

Polonya Vizesi Hakkında Bütün Merak Edilenler

polonya vizesi

Polonya’ya turistik ziyaret, eğitim, araştırma gibi amaçlarla seyahat edecek T.C. vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize almaları gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil), Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri vizeden muaftır. Peki, Polonya vizesi nasıl alınır? Polonya vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

90 günden kısa süren ziyaretler için Polonya Schengen vizesine 3 aydan uzun süren seyahatler için ise Polonya D tipi vize başvurusu yapmak gerekir. Polonya Ankara Büyükelçiliği veya Polonya İstanbul Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezine başvuruda bulunabilir.  

Polonya vizesi başvurusu için öncelikle online olarak vize başvuru formunu doldurmalı ve vize evraklarını eksiksiz hazırlamalısın. Randevu aldıktan sonra randevu gün ve saatinde ikamet ettiğin yere en yakın vize başvuru merkezine giderek evraklarını tespit edebilirsin. Evrakların vize başvuru merkezine tarafından konsolosluğa ulaştırılacak ve bizzat Polonya Konsolosluğu tarafından değerlendirme yapılarak dönüş yapılacaktır. 

Polonya Vizesi Nereden Alınır?

Kısa süreli Polonya Schengen vizesi almak isteyen kişiler; Almanya, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Antalya ve Trabzon’da bulunan Polonya vize başvuru merkezlerinde başvuruda bulunabilirler. 

Polonya Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Polonya vizesi başvurusu, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 15 iş günü içerisinde sonuçlanır. Dış temsilcilikteki yoğunluk, ek evrak talebi ve resmî tatiller gibi nedenlerle başvuru süresi 30 güne kadar uzatılabilir, acil ve gerekçeli durumlarda ise Polonya vize başvurusu 3 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır. 

Polonya Vizesi Türleri

Polonya vizesi amacına ve seyahat süresine bağlı olarak Polonya C tipi Schengen vizesi ve Polonya D tipi ulusal vize olarak ikiye ayrılır. 

  • Polonya Schengen Vizesi: Polonya Schengen vizesi; turistik gezi, ziyaret, iş, staj, konferans ve kısa süreli eğitim programlarına katılım gibi amaçlarla 90 güne kadar ülkede konaklama imkânı tanıyan vize türüdür. Schengen vizesi yaptırmak için "Schengen vizesi nasıl alınır?" konulu yazımızı okuyarak bu konuda daha detaylı bilgi alabilirsin. 
  • Polonya D tipi ulusal vize: Polonya D tipi vize, AB vatandaşı olmayan ancak ülkede ikamet etmek, çalışmak, eğitim görmek ve araştırma yapmak gibi amaçlarla 90 günden uzun süre kalmak isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. 

Polonya Schengen Vizesi (C tipi vize) Türleri

  • Polonya Turist Vizesi: Polonya turist vizesi; Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının gün içinde maksimum 90 gün Polonya’da kalma ve öncelikle Polonya’ya giriş yapma şartıyla tüm Schengen ülkelerine giriş yapma olanağı sunan vize türüdür. 
  • Polonya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi: Polonya aile arkadaş ziyareti vizesi, Polonya’da yaşayan aile üyelerini, arkadaşlarını ya da akrabalarını ziyaret etmek isteyen bordo pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının gün için 90 gün kalma şartıyla ülkede ikamet etmelerini sağlayan kısa süreli vize türüdür. Polonya aile arkadaş ziyareti vizesi almak isteyen kişiler; banka hesap dökümü, uçak bilet rezervasyonu gibi evrakların yanı sıra davet mektubu ile birlikte Polonya Konsolosluğu tarafından kurumlar üzerinden başvuru yapabilirler.
  • Polonya Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi: Polonya Kültürel Etkinlik Vizesi; Polonya’da kültürel ve sportif etkinlikler ile müsabakalara katılmak isteyen kişilere 6 aylık süre içinde 90 güne kadar Polonya’da kalma hakkı tanıyan C tipi bir vize türüdür. 
  • Polonya Şoför Vizesi: Polonya’ya yolcu ya da kargo taşıyacak olan şoförler ile Polonya üzerinden farklı ülkelere kargo veya yolcu taşıyacak olan kişilerin başvurması gereken kısa süreli (C tipi) bir türüdür. Polonya ve diğer Schengen bölgesi ülkelerinde gün içinde maksimum 90 güne kadar kalma hakkı tanır. 
  • Polonya Ticari Vize: Polonya iş vizesi olarak da ifade edilebilen ticari vize, fuar veya konferans gibi amaçlarla yapılan seyahatler alınması gereken C tipi bir vize türüdür. 
  • Polonya Kısa Süreli Eğitim Vizesi: Polonya kısa süreli eğitim vizesi, Polonya’ya 90 günden kısa süreli dil eğitimi alma veya mesleki bir kursa katılma gibi amaçlar yapılan ziyaretler için başvurulabilecek vize türüdür. 
  • Polonya Transit Vize: Polonya transit vize, Polonya havalimanı kullanılarak Schengen dışı farklı bir ülkeye aktarma yapılabilmesi için alınması gereken vize türüdür.

Polonya Ulusal Vize (D tipi vize) Türleri

  • Polonya Aile Birleşimi Vizesi: Birinci derece aile bireyi ile aile birleşimi amacıyla Polonya’ya gidecek olan T.C. vatandaşlarına 90 günden uzun süre Polonya’da bulunma hakkı tanıyan uzun süreli (D tipi) bir vizedir. 
  • Polonya Çalışma Vizesi: Polonya’da 90 günden uzun süre boyunca çalışma ve staj görme olanağı tanıyan vize türüdür. Polonya çalışma vizesi alan kişilerin ülkeye giriş yaptıkları tarihten itibaren 1 ay içinde Polonya hükümetine çalıştıklarına dair belgeyi teslim etmeleri gerekir. Polonya’da yer alan şirketten antetli kâğıt, mesleki diploma ya da yeterlilik belgesi ile alarak Polonya çalışma vizesi başvuruda bulunabilirsin.
  • Polonya Yatırımcı Vizesi: İş yeri sahibi olma veya şirket kurma gibi yatırım yapmak ve Polonya’da yaşamak isteyen T.C. vatandaşlarının başvurabileceği uzun süreli bir vizedir. Polonya yatırımcı vizesi, ülkede oturum hakkı tanır ve 3 yıl boyunca yatırımını sürdüren ve Polonya’da yaşayan kişiler Polonya vatandaşlığına başvurabilirler. 
  • Polonya Bilimsel Araştırma Vizesi: 90 günden uzun süre boyunca akademik araştırma yapmak amacıyla Polonya’ya gitmek isteyen kişilerin başvurması gereken uzun süreli D tipi bir vizedir.
  • D tipi Polonya Öğrenci Vizesi: Polonya öğrenci vizesi; Erasmus, lisans, yüksek lisans, dil eğitimi gibi amaçlarla giden kişilere öğrenim hakkı sunan ve eğitim kurumundan sağlanacak eğitimi devamı beyanıyla geçerliliği uzatılabilen bir eğitim vizesidir. 90 günden uzun süre eğitimlere katılacak olan kişiler, uzun süreli (D tipi) Polonya öğrenci vizesine başvuruda bulunabilirler. Öğrenci vizesi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek istiyorsan içeriğimize göz atabilirsin. 
  • Polonya Erasmus Vizesi: Polonya Erasmus vizesi, 90 günden uzun süreli Erasmus programına katılmak kişilerin başvurabileceği D tipi bir vizedir. Polonya’da bir eğitim kurumunda kabul mektubu alan kişiler, Polonya vize başvuru evrakları ile birlikte VFS Global vize başvuru merkezinden randevu alabilir ve vize başvurusu yapabilirler. 
  • Polonya Staj Vizesi: Polonya’da staj yapmak isteyen ve staj daveti almış olan kişilerin başvurabileceği uzun süreli bir vizedir, Polonya D tipi ulusal vize ülkede 1 yıla kadar konaklama ve staj yapma imkânı tanır. Polonya’da özel staj programları (AIESEC ve IASTE gibi) aracılığıyla staj yapacak kişiler ile Polonya’da Erasmus stajı yapmak isteyen öğrenciler bu vize türünü alabilirler. 
  • Polonya Dil Kursu Vizesi: Polonya’da 1 yıl içinde 90 günden uzun süre mesleki eğitim almak veya dil kursuna katılmak amacıyla başvurulabilen Polonya ulusal vizesidir. Polonya’da da dil kursuna gitmek veya uzun süreli dil eğitimi almak, mesleki yeterliliği sağlayabilmek için mesleki eğitim almak isteyen kişiler davet mektubu ile birlikte Polonya kurs vizesine başvuruda bulunabilirler. 
  • Polonya Gönüllülük Vizesi: Polonya gönüllülük vizesi; 1 yıl içinde 90 günden uzun süre boyunca ülkede bir hayır kurumu, gönüllü ya da kâr amacı gütmeyen bir kuruluşta gönüllü işler yapmak isteyen kişilerin başvurabileceği uzun süreli bir Polonya vizesi türüdür. 

Polonya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Polonya vizesi için gerekli evrakları kısaca sıralayabiliriz ancak en doğru bilgiyi ilgili konsolosluk ile iletişime geçerek alabilirsin. 

  • Polonya vize başvuru formu (Polonya vize başvuru formunun online platform üzerinden veya çıktı alınarak Lehçe, İngilizce ya da Türkçe dilinde eksiksiz bir biçimde doldurulması ve imzalanması gerekir.) 
  • Polonya vize talep dilekçesi (Konsolosluğa İngilizce olarak seyahat amacı ve vize süresi bitiminde ülkeden çıkış yapılacağına dair bilgilerin aktarımının yapılmadığı evrak)
  • Pasaport: Polonya vize başvurusunda kullanılacak olan pasaportun 10 yıldan eski olmaması, en az 2 adet boş sayfasının bulunan) 
  • Biyometrik fotoğraf: (3,5x4,5 cm ölçülerinde, beyaz fonlu, yüz hatlarını net bir biçimde gösteren, seyahatten en fazla 6 ay önce çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf gerekir.)
  • Son 3 yılda alınmış olan Schengen vizelerinin fotokopileri
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Polonya uçak ve otel rezervasyon belgeleri
  • Vize başvuru ücret makbuzu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Finansal durumu gösteren belgeler (Son 3 aylık aktif hesabın dökümleri, maaş bordrosu, varsa araç tapu araç ruhsatı, kira gelirini gösteren belgeler)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük kişiler için)
  • Şirket sahibi için: Ticaret odası kaydı, sicil gazetesi kopyası, şirket izin onayı, vergi levhası, barkodlu SGK hizmet dökümü, şirket hesabının banka dökümleri
  • Çalışan için: SGK işe giriş bildirgesi, barkodlu SGK hizmet dökümü, vize talep dilekçesi son 3 aya ait maaş bordrosu, vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi
  • Devlet memuru için: Çalışma belgesi, 3 aylık maaş bordrosu, vize süresini kapsayan resmi izin belgesi, resmi kurum görev kartının önlü-arkalı fotokopisi
  • Emekli için: Emeklilik belgesi, banka hesap özeti, emekli cüzdanı 
  • Öğrenci için: Öğrenci belgesi, sponsorun maddi gelir evrakları, son 3 aya ait şahsi banka hesap dökümü (Polonya’daki her gün x 50 Euro olarak hesaplanmalıdır.)
  • Evliler için: Evlilik cüzdanı
  • Ev hanımı ve çalışmayan için: Sponsorun finansal belgeleri
  • Çiftçiler için: Ziraat Odası’ndan alınmış çiftçi belgesi
  • Ticari vize: Firmaya gönderilmiş davetiye veya yazışma (kaşeli, imzalı), fuara katılacaksa giriş kartı ya da katılıma ilişkin resmî belgeler
  • Kültürel ve Sportif Faaliyet için: Organizasyonu düzenleyen firmadan davetiye
  • Eğitim ve Araştırma Vizesi için: Davetiye, kabul belgesi, eğitim masraflarının karşılandığını gösteren makbuz
  • Transit vize: Asıl gidilecek ülkenin vizesi ya da oturum izni, gidilecek yerin uçak bileti ve otel rezervasyon belgesi
  • Şoför vizesi: Davetiye, teminat yazısı, C2 yetki belgesi, tır karnesi, sürücü belgesi

Polonya Vizesi Fotoğraf Ölçüsü

Polonya vizesi başvurusunda konsolosluğa sunulması gereken evraklardan biri de biyometrik fotoğraftır. Biyometrik fotoğrafın 3,5x4,5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz, yüzün ve yüz hatlarının net bir şekil göründüğü ve son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekir. 

Polonya Vizesi İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

Polonya vizesi için 3 güne kadar konaklamalar için toplam 67,76 Euro, 3 günden uzun konaklamalar için ise günlük 22,59 Euro bulunması gerekir. Eğer konaklama masrafları 3. bir şahıs tarafından veya seyahat öncesinde karşılanıyorsa günlük olarak hesapta bulunması gereken miktar 4,52 Eurodur. 

Polonya Vize Ücreti 

Polonya vize başvurusu yapıldıktan sonra vize ücretinin nakit olarak ödenmesi gerekir. Polonya vize ücreti yılı için 86 USD olarak belirlenmişken, yaş arası çocuklar için ise bu tutar 43 USD’dir. yaş grubu için Polonya vize başvuru ücreti ödenmesine gerek yoktur. Vize ücretine ek olarak her başvuruda T.C. Merkez Bankası kuru dikkate alınarak 12 Euro hizmet bedeli ödenir. 

Polonya Vizesi İçin Seyahat Sağlık Sigortası Gerekir mi?

Polonya vizesi almak isteyen kişilerin seyahat süresini kapsayan en az Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırmaları gerekir. Bütün Schengen ülkelerinde geçerli olan Polonya seyahat sağlık sigortası; acil tıbbi bakım, tedavi, ölüm durumunda ülkeye geri dönüş gibi masrafları karşılar. Sen de Polonya vizesi için seyahat sağlık sigortası yaptırmak için monash.pw web sitesi üzerinden form doldurarak teklif alabilir, dilersen çağrı merkezimizi arayarak seyahat sağlık sigortası ile ilgili daha detaylı bilgi alabilirsin. 

Diğer Vize Türleri

Almanya Vizesi

Amerika Vizesi

Fransa Vizesi

Hollanda Vizesi

İngiltere Vizesi

İspanya Vizesi

Yunanistan Vizesi

İsviçre Yatırımcı Vizesi

İsviçre yatırımcı ve girişimciler tarafından en gözde olan ülkelerden biridir. Özellikle yaşam şartları çok iyi düzeydedir. Politik açıdan tarafsız olması, alt yapılarının çok iyi olması da iş adamları tarafından İsviçre yatırımcı vizesi başvurusu yapılan ve en çok tercih edilen ülke olmuştur.

Avrupa'daki ülkeler arasında göçmen dostudur ve doğal güzellikleri ülkeyi cazip kılmaktadır. Özellikle başkenti Zürich güçlü mali ve ekonomik bir merkeze sahiptir. Girişimci olarak İsviçre'ye yatırımcı vizesi alabilmek için İsviçre ‘de şirket kurabilecek maddi güce sahip olmalı ve Avrupa Birliği vatandaşlarına yakın kriterlere sahip olmanız gerekir.

İsviçre‘de şirket kurarak yatırımcı vizesi aldığınızda, ülkede vize olmaksızın serbest dolaşma ve oturum alma hakkını elde edilir. Yatırımcı vizesi alan başvuru sahibinin aile bireyleri de bu haklardan yararlanabilmektedir.

İsviçre Yatırımcı Vizesi İle Elde Edilen Olanaklar;

  • Avrupa'da vizesiz seyahat edebilme imkânı,
  • İsviçre’deki yatırımlarınızdan dolayı gizlilik ve özgürlük,
  • Emekli olan kişiler ve gelir düzeyi yüksek, varlıklı aileler için ideal yaşam sunan bir ülke,
  • Yatırımlık gayrimenkul alma ve satma fırsatı.

Oturum izni almak ve yatırım yapmak için istediğiniz İsviçre Kantonunu seçilebilirsiniz. Yatırımcılar, girişimciler, işadamları için, İsviçre’de şirket kurarak, süresiz İsviçre oturum izni elde etmenin ideal yoludur. İsviçre’deki Zug Kantonu, düşük kurumsal vergi sistemi nedeniyle şirket kurmak için daha iyi imkânlar sunmaktadır. Seçilen İsviçre kantonuna (Zürih hariç) asgari CHF ya da daha fazla olan “yıllık toplu vergi” bedeli ödeyerek İsviçre'de oturma izni almak mümkün olmaktadır. Bu ücret, seçeceğiniz Kantona bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 1 milyon CHF veya daha fazla talep eden Kantonlar bulunmaktadır.

İsviçre'ye yatırımcı vizesi programı kapsamında en çok aranan İsviçre Kantonları: Appenzler, Bern, Cenevre, Fribourg, Jura, , Graubunden, Lucerne, Nidwalden, Schwyz, monash.pw, Slothurn, Ticino, Thurgau, Obwalden Valais, Vaud, ve Zug'dur.

Yatırımcı ve girişimciler için İsviçre vizesi işlem süreleri yaklaşık aydır. İsviçre’de oturum almak için; yatırımcı vizesine başvuran kişinin son 10 yıl içinde İsviçre'de ikamet etmemiş olmalı ve daha önce İsviçre'de çalışmıyor olması gerekmektedir.

İsviçre yatırımcı vizesi ya da İsviçre vizesi başvuruları için Vize Merkezi uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz.  05 59

Polonya Oturum İzni

Yabancı uyruklu kişilerin Polonya'da 3 ay ya da daha uzun süreyle bu ülkede ikamet edebilmeleir için oturma iznine sahip olmaları gerekmektedir. Polonya oturum izni için başvuru sahibinin şahsen başvuru yapması gereklidir. Aynı zamanda çocukların da şahsen başvuru sırasında hazır bulunmaları zorunludur. 18 yaşın altındaki, reşit olmayan kişilerin başvuru işlemlerini ebeveynlerinden biri yapabilir. Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Topluluğu Konseyi'nin yabancılar yasasına istinaden, Schengen vizesi almak için başvurunun organize edilen seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapılması önem arz etmektedir.

Vize başvuru formu
Başvuru formunun eksiksiz ve tam bir şekilde doldurulmuş ve imzalanmış olması gerekir. Reşit olmayan çocukların imzalı form ile başvurusunu her iki velisi yapabilir. Polonya vize başvuru formunda beyan edilen bilgiler vize türünün dışında olmamalıdır. Polonya Schengen vizesi başvurusunda vize başvuru formunun doğru bir şekilde doldurulması önemlidir. Polonya vize başvuru formu Polonya Konsolosluğu tarafından hazırlanan, Polonya'ya seyahat edecek kişilerin vize türlerine istinaden doldurması zorunlu olan resmi bir belgedir.

Pasaporta İlişkin Kriterler
Polonya oturum izni başvurusu için kullanılacak pasaportun ilk sayfasının fotokopisi ve seyahat sonrası için en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir. Pasaportta vizenin basılabilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Başvuru sahininin eğer başka pasaportu varsa başvuruya eklenmesi gerekir.

Fotoğraf Özellikleri
Başvuru esnasında kullanılacak olan fotoğrafın 3,5 x 4,5 cm ölçülerinde, güncel, son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz olması gereklidir. Başvuru sahibinin gözlüksüz, gözlerinin açık ve karşıya bakması, saçlarının yüzü kapatmaması, yüzünün ifadesinin doğal olması gereklidir.

Vize Harcı
Polonya oturum izni başvurusu için Polonya Konsolosluğu tarafından belirlenen vize harcının ödenmesi gerekmektedir.

Sağlık Sigortası
Öğrenim, Erasmus, bilimsel çalışma, kurs ve gönüllü hizmeti vizesi başvurularında sigorta poliçesinin kalış süresini kapsaması gerekir. Çalışma vizesi başvurusunda sağlık poliçenin kalış süresinin en az ilk ayını kapsaması gerekir.

Reşit Olmayanlar

Reşit olmayan kişiler kendi başına veya ebeveynlerden biri ile seyahat etmesi durumunda diğer ebeveynin muvafakati aranmaktadır. Muvafakatın alınamaması durumunda neden alınamadığını açıklayan yazı, reşit olmayanın tek başına seyahat etmesi halinde ebeveynlerden veya vasiden yurtdışına çıkabileceğine ilişkin noter onaylı muvafakat beyan edilmesi zorunludur. Vize başvurusunu veli imzalamalıdır.

  • Başvuru belgeleri arasında ebeveynlere veya vasiye ait pasaportun kişisel bilgileri içeren fotoğraflı sayfasının fotokopisi de yer almalıdır, ayrıca ebeveyn veya vasinin Schengen veya ulusal vizeye sahip olması halinde bunların fotokopisi.
  • Reşit olmayanların, sponsorluk yazısı ile birlikte ebeveynin finansal kaynaklara sahip olduğunu teyit eden belge ibraz etmeleri gerekir.
  • Polonya'ya gidiş ve burada planlanan kalış amacını teyit eden belgeler. Kalış için gereken finansal kaynaklara sahip olunduğunu teyit eden bilgiler.

Polonya Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar

  1. Vize başvuru formu. Doğru, tam ve okunaklı bir şekilde doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış ulusal vize formu.
  2. Pasaport. Daha önceden alınan pasaportlar ve emniyetten alınacak pasaport protokolü. Pasaportta bilgilerin olduğu sayfanın ve son 3 yılda verilen Polonya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri.
  3. Fotoğraf. Kriterlere uygun 2 adet biyometrik fotoğraf.
  4. Sağlık sigortası. Schengen bölgesinde geçerli, en az 1 ay kalış süresini kapsayan sağlık sigortası.
  5. Çalışma izni. Polonya çalışma izninin orijinalini ve fotokopisi.
  6. Şirket yazısı. Polonya'da bulunan firmadan kişinin işe alınma niyetini belirten, antetli kağıda yazılmış imzalı ve kaşeli şirket yazısı. Yazıda imzası bulunan kişinin adı, soyadı ve unvanının bulunması gereklidir.
  7. Diploma. Meslek diploması veya mesleki eğitim ve vasıflarını gösteren belge ve sertifikalar.
  8. Mali Kaynaklar. Barkotlu, ıslak imzalı ve kaşeli SGK hizmet dökümü ve son işyerine ait SGK işe giriş bildirgesi.
  9. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  10. Sabıka kaydı. Adli Sicil Kaydı.
  11. Askerlik Durum Belgesi.
  12. Oturum kartı. Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye'den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli ikamet tezkeresi.

Polonya Öğrenim, Kurs Araştırma Vizesi

  1. Vize başvuru formu. Dikkatli bir şekilde doldurulmuş ve imzalanmış ulusal vize formu.
  2. Pasaport. Daha önce alınmış pasaportlar ve emniyetten alınacak pasaport protokolü. Pasaportta bilgilerin olduğu sayfanın ve son 3 yılda verilen Polonya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri.
  3. Fotoğraf. Kriterlere uygun 2 adet 35x45mm ölçülerinde güncel, arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf.
  4. Sağlık sigortası. İkamet edilecek süre içinde her günü kapsayan sağlık sigortası.
  5. Davet mektubu. Polonya'daki üniversite, kurum ya da dil okulundan davet mektubu.
  6. Dekont. Eğitim ücretinin ödendiği gösteren okul yazısı beya banka dekontu.
  7. Mali kaynaklar. Polonya'da ikamet süresince masraflarını karşılamaya yeterli, son 3 aya ve başvuru sahibine ait bankadan alınmış ıslak imzalı, kaşeli güncel hesap dökümü.
  8. Masrafların aile ya da sponsor olan bir kişi tarafından karşılanması durumunda; Masrafları karşılayan kişi adına hazırlanmış noter tasdikli Taahhütname Mektubu ve Polonya'da kalış süresince masraflarını karşılamaya yetecek son 3 aya ait bankadan alınan kaşeli, ıslak imzalı ve güncel hesap dökümü veya hibe yazısı.
  9. Diploma. En son mezun olduğu okulun diploması.
  10. Başvuru sahibi daha önce hazırlık ya da dil kursu için yurtdışında bulunduysa, okulu bitirdiğine dair belge.
  11. Sabıka kaydı. Adli Sicil Kaydı.
  12. Askerlik durum delgesi.
  13. Oturum kartı. Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye'den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli ikamet tezkeresi.

Polonya Erasmus Vizesi

  1. Vize başvuru formu. Dikkatli bir şekilde doldurulmuş ve imzalanmış ulusal vize formu.
  2. Pasaport. Daha önce alınmış pasaportlar ve emniyetten alınacak pasaport protokolü. Pasaportta bilgilerin olduğu sayfanın ve son 3 yılda verilen Polonya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri.
  3. Fotoğraf. Kriterlere uygun 2 adet, 35x45mm ebatlarında arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf.
  4. Sağlık sigortası. İkamet edilecek süre içinde her günü kapsayan sağlık sigortası.
  5. Davetiye. Polonya'daki üniversiteden davet mektubu.
  6. Hibe. Türkiye'deki üniversiteden alınan kaşeli, kaşeli orijinal hibe teyit mektubu. Hibesiz olarak gönderilen başvuru sahibi adın adına Türkiye'deki okul tarafından hazırlanmış katılım teyit yazısına ek olarak finansal durumunu gösteren belgeler:
  7. Polonya'da ikamet süresi kadar masraflarını karşılamaya yetecek son 3 aya ait bankadan alınmış ıslak imzalı, kaşeli güncel hesap dökümü.
  8. Masrafların aile veya sponsor olan kişi tarafından karşılanması durumunda. Masrafları karşılayan kişi adına hazırlanmış noter tasdikli Taahhütname Mektubu ve Polonya'da kalış masraflarını karşılamaya yeterli, son üç aya ait bankadan alınmış ıslak imzalı, kaşeli güncel hesap dökümü.
  9. Öğrenci belgesi. Başvuran kişiye ait güncel, imzalı, kaşeli orijinal öğrenci belgesi.
  10. Oturum kartı. Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye'den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli İkamet Tezkeresi.

Polonya Gönüllü Hizmet Vizesi

  1. Vize başvuru formu. Dikkatli bir şekilde doldurulmuş ve imzalanmış ulusal vize formu.
  2. Pasaport. Daha önce alınmış pasaportlar ve emniyetten alınacak pasaport protokolü. Pasaportta bilgilerin olduğu sayfanın ve son 3 yılda verilen Polonya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri.
  3. Fotoğraf. Kriterlere uygun 2 adet biyometrik fotoğraf.
  4. Sağlık sigortası. İkamet edilecek süre içinde her günü kapsayan sağlık sigortası. Programa katılanlara sağlanan kriterlere uygun sağlık sigortası.
  5. Davetiye. Polonya'daki kurumdan davet mektubu.
  6. Öğrenci belgesi. Başvuran kişiye ait güncel, imzalı, kaşeli orijinal öğrenci belgesi.
  7. Teyit yazısı. Türkiye'de bulunan, programa gönderen kurumdan teyit yazısı.
  8. Hibe. Hibe yazısı veya Polonya'da ikamet süresince masraflarını karşılamaya yeterli, son 3 aya ve kişiye ait bankadan alınmış ıslak imzalı, kaşeli güncel hesap dökümü.
  9. Masrafların aile veya sponsor olan kişi tarafından karşılanması durumunda. Masrafları
  10. Karşılayan kişi adına hazırlanmış noter tasdikli Taahhütname Mektubu ve Polonya'da kalış masraflarını karşılamaya yeterli, son üç aya ait bankadan alınmış ıslak imzalı, kaşeli güncel hesap dökümü.
  11. Oturum kart. Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye'den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli ikamet tezkeresi.

Polonya, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı’nın hazırladığı küresel sıralamasına göre Çin, Almanya, Birleşik Krallık ve Hindistan’dan sonra en iyi yatırım yapılabilecek 5. ülkedir. fDi Markets’e göre Polonya Avrupa’da yabancı yatırım için üçüncü favori ümonash.pwa&#;da yatırım danışmanlığı hakkında birçok bilgiye bu yazıdan erişebilirsiniz

&#;in son çeyreğine kadar Polonya&#;da proje açıklandı. Polonya Yatırım ve Ticaret Ajansı tarafından hazırlanan bir rapora göre, ajans tarafından yılında desteklenen projelerin toplam tutarı yaklaşık 9 milyar avro olurken, en çok projeden yararlanan sektöler iş hizmetleri, elektrikli araçlar, e-mobilite, otomotiv ve Ar-Ge olarak açıklanmıştır.

Polonya’da Yatırım Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Polonya’da yatırım yapmanın avantajları şunlardır.

  • Coğrafi konum: Doğu ve Batı Avrupa arasındaki kavşakta bulunan Polonya, Batı ve Doğu Avrupa arasında bir bağlantıdır.
  • Gelişmekte olan ekonomiye erişim: Polonya bugün Orta Avrupa’nın en başarılı ve hızlı bir şekilde yükselerek büyüyen dinamik merkezi ekonomilerinden birine sahiptir.
  • Mali teşvikler ve devlet tarafından sağlanan destekler: Polonya, yerli ve yabancı yatırımcı ayrımı yapmaksızın, bir çok sektör için farklı destekler sunmaktadır.
  • İstikrarlı bankacılık sektörü ve kontrollü para birimi:
  • Verimliliği hızla artan, çok dilli ve nitelikli işgücü:

Polonya’da Yatırım Teşvikleri Nelerdir?

Polonya’da yatırım teşvikleri aşağıdaki gibidir.

  • Bölgesel yardım: Yeni bir işyerinin kurulması, mevcut bir kuruluşun kapasitesinin genişletilmesi, bir kuruluşun çıktısının daha önce üretilmeyen ürünlere çeşitlendirilmesi gibi yardımlardır. Bir projenin alabileceği maksimum yardım seviyesi, şirketin büyüklüğüne ve projenin Polonya’da nerede bulunacağına bağlıdır.
  • Devlet hibesi: Polonya hükümeti tarafından finanse edilen, otomotiv, elektronik, havacılık, biyoteknoloji, modern hizmetler ve Ar-Ge çalışmaları için AB fonlarından nakit hibe alınabilmektedir.
  • Gelir vergisi indirimi: Ar-Ge alanında faaliyet gösteren girişimciler, gelir vergisi indiriminden faydalanabilmektedirler.

Polonya’da Yabancılar için Yatırım İmkanları Nelerdir?

Polonya’da yabancılar için yatırım imkanları aşağıda listelenmiştir.

  • Ulusal ekonominin kilit sektörleri: Makine mühendisliği, demir çelik endüstrisi, kömür madenciliği, kimyasal ürünler, gıda işleme, kümes hayvanları endüstrisi ve otomobil gibi kilit sektörler bulunmaktadır.
  • Yüksek potansiyel sektörler: Bilgi teknolojisi, siber güvenlik, veri işleme ve mobil uygulamalar için yazılım sektörleri yüksek potansiyeli olan sektörlerdir.
  • Özelleştirme programları: Yabancı mülkiyet yüzdesinin oldukça yüksek olduğu Polonya’da Polonya Hükümeti, yabancı yatırımcıları büyük özelleştirme programlarının çoğuna katılmaya teşvik etmektedir.

Polonya’da En Çok Yatırım Yapılan Sektörler Nelerdir?

Polonya’da en çok yatırım yapılan sektörler aşağıda verilmiştir.

  • İmalat
  • Finans ve sigorta faaliyetleri
  • Toptan ve perakende ticaret
  • Gayrimenkul
  • Profesyonel, bilimsel ve teknik hizmetler
  • Bilgi ve iletişim

Polonya’da Yatırım Fırsatlarının Az Olduğu Sektörler Hangileridir?

Polonya’da yatırım fırsatlarının az olduğu sektörler aşağıda listelenmiştir.

  • Sağlık ve sosyal hizmetler
  • Madencilik
  • Su, kanalizasyon ve çöp hizmetleri
  • Kültür, eğlence ve rekreasyon
  • Eğitim

Polonya Yatırım Bankaları Hangileridir?

Polonya yatırım bankaları aşağıda listelenmiştir.

  • ABN AMRO Bank S.A.
  • AIG Bank
  • American Express Bank Ltd.
  • Banca Intesa
  • Banco Mais S.A.
  • Bank DnB NORD
  • Bank Gospodarki Zywnosciowej S.A.
  • Bank Gospodarstwa Krajowego
  • Bank Handelsbanken
  • Bank Handlowy
  • Bank Inicjatyw Spoteczno
  • Bank Millennium S.A.
  • Bank Ochrony Srodowiska S.A.
  • Bank of Tokyo-Mitsubishi
  • Bank Pocztowy
  • Bank Polskiej Spóldzielczosci
  • Bank Przemystowy
  • Bank Rozwoju Budownictwa Mieszkaniowego
  • Bank Rozwoju Cukrownictwa
  • Bankgesellschaft
  • Banque PSA Finance SA
  • Belinvestbank
  • Belpromstroibank
  • Belvnesheconombank
  • Bielarusbank
  • BNP Paribas Bank
  • BPH Bank Hipoteczny SA
  • BRE Bank Hipoteczny
  • Caja de Ahorros del Mediterraneo
  • Calyon Bank Polska SA
  • Cetelem Bank SA
  • Credit Agricole
  • Credit Industriel et Commercial
  • Credit Lyonnais Bank
  • DaimlerChrysler Bank
  • Danske Bank
  • Depfa Bank
  • Deutsche Bank PBC
  • Dexia Kommunalkredit Bank
  • Dominet Bank
  • Dresdner Bank AG SA
  • Euro Bank
  • Eurohypo a.g.
  • FCE Bank
  • Fiat Bank
  • Fortis Bank SA
  • GE Money Bank
  • GETIN Bank SA
  • GMAC Bank Polska
  • Gospodarczy Bank Wielkopolski
  • HSBC Bank
  • HSH Nordbank a.g.
  • ING Bank Slaski
  • Invest-Bank S.A.
  • Investkredit Bank a.g.
  • JPMorgan Chase Bank
  • Jyske Bank A/S SA
  • Kredyt Bank S.A.
  • Landesbank
  • Mazowiecki Bank
  • NOBLE Bank SA
  • Nordea Bank
  • Nykredit Realkredit A/S
  • Rabobank
  • Raiffeisen Bank
  • RCI Bank
  • San Paolo IMI
  • Santander Consumer Bank SA
  • Skandinaviska Enskilda Banken AB
  • Slaski Bank Hipoteczny
  • Societe Generale
  • Sygma Banque Societe Anonyme
  • The Export-Import Bank of the Republic of China
  • Toyota Bank
  • UBS a.g.
  • Volskwagen Bank
  • Westdeutsche ImmobilienBank AG
  • WestLB Bank

Türkiye&#;deki bankalar arasında bulunan TEB bankasının Avrupa ortağı BNP Paribas&#;tır. Ziraat bankası&#;nın anlaşmalı olduğu banka ise Santander Bank&#;tır.

Polonya’da Yatırım Yapmak için Hangi Vize Gereklidir?

Çoğu Avrupa Birliği üyesi ülkede de görüleceği üzere yabancı yatırımcıların yatırımcı vizesine başvurmasına ve daha sonra vatandaşlık almasına imkan sağlayan bir takım yasal prosedürler mevcuttur. Polonya için yatırım danışmanlığı, vize gibi hizmetlerimizin yanısıra oturum kartı hizmetlerini de Ayaz Consulting olarak sunmaktayız.

Polonya yatırımcı vizesi aldıktan sonra, yatırımcı ve ailesi Polonya&#;da daimi ikamet ve mülk edinme hakkına sahip olacaktır. Kalıcı oturma izni ile üç yıl ve üzeri Polonya&#;da bulunan tüm aileler, Polonya vatandaşlığı için başvuruda bulunma hakkına sahiptir.

Polonya’da Gayrimenkul Yatırımı ile Oturum İzni Alınabilir Mi?

Gayrimenkul yatırımı ile Polonya&#;da direk oturum oturum izni alamazsınız, fakat herhangi bir yoldan oturum izni alıp, gayrimenkul yatırımı yapabilirsiniz. Gayrimenkul yatırımı ile Polonya&#;da 3 sene geçici oturum izni aldıktan sonra Polonya&#;da sürekli kalmak için kalıcı oturum iznine başvurabilirsiniz. 3 sene aralıksız Polonya&#;da yaşadıktan sonra ise Polonya vatandaşlığına başvuru hakkınız olmaktadır.

Esas olarak Polonya&#;da oturma izni almak için yatırımcının bir ticari bir faaliyet yürütmesi ve yıldaki minimum hasılatı euro olması gerekmektedir.

Polonya Vatandaşlığı Yatırım Yolu ile Alınabilir Mi?

Polonya vatadaşlığını alabilmek için Polonya&#;da yatırım yoluyla almış olduğunuz bir oturum izninizin olması ve belli bir süre de Polonya&#;da yaşamış olmanız gerekmektedir. Polonya&#;nın göçmenler için hazırladığı vatandaşlık mevzuatı, bir yabancı yatırımcının yatırım yoluyla vatandaşlık başvurusunda bulunabilmesi için Polonya&#;da kalıcı oturum izni ile en az 3 yıl yaşama şartını özellikle mecbur kılmıştır.

Polonya&#;ya yatırım yaparak vatandaşlık başvurusunda bulunanların ayrıca istikrarlı bir gelir kaynağına sahip olmaları gerekir. Bu, temettülerden, iş sözleşmelerinden ve diğer gelir kaynaklarından elde edilen gelir olabilir. Polonya vatandaşlığı ayrıca Lehçe öğrenmeyi ve lehçe dilini iyi kullanabilmeyi gerektirir.

Ayrıca Polonya yatırım danışmanlığı hizmetlerine ek olarak vatandaşlık başvurusu hizmetlerini de sunmaktayız.

Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır