1 5 aylık bebek kaç kilo olmalı / Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalılar? - funduszeue.info

1 5 Aylık Bebek Kaç Kilo Olmalı

1 5 aylık bebek kaç kilo olmalı

Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalılar?

Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalı?

Özellikle ilk defa anne olan kadınların, bebekleri konusunda en fazla merak ettikleri konulardan biri de bebeğinin boyunun ve kilosunun normal değerlerde olup olmadığıdır. Uzmanlar, bebeklerin büyüme sürecinin ve ay ay bebek gelişiminin anne-babalar tarafından sürekli takip edilmesinin oldukça önemli olduğunu belirtirler. Ebeveynler, bebeklerinin boy ve kilosunun hangi ayda ne kadar olması gerektiğini bilirse, bebeklerinin gelişim sürecini daha yakından izlemiş olurlar ve herhangi bir gerilik söz konusu olduğunda erken müdahale şansına sahip olabilirler. Peki, bebekler hangi ayda kaç kilo olmalı? 

Bebeklerde Boy ve Kilo Endeksi Cetveli Ne İşe Yarar?

Bebeklerin ay-ay boy ve kilo endeksi cetvelinde yer alan değerlere göre, bebeğinizin içerisinde bulunduğu ayda kaç kilo olması gerektiği ve boyunun ne kadar olması gerektiği ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.  Söz konusu tabloyu inceleyerek bebeğinizin ay ay gelişimini yakından takip etmenin yanında, gelişme dönemindeki bebekte boy ve kilo geriliği gibi oluşabilecek sorunları kısa süre içerisinde fark edebilirsiniz. Bu şekilde doktorunuzu konuyla ilgili bilgilendirerek, gerekli olduğu durumlarda erken müdahale şansına sahip olabilirsiniz.   Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalılar?  

Bebeklerin Boy ve Kilo Oranları Aylara ve Cinsiyete Göre Farklılık Gösterir

Bebeklerin boy ve kilo oranları, bebeğin içerisinde bulunduğu aya ve bebeğin cinsiyetine göre farklılık göstermektedir. Yani aynı ayda olan erkek bebek ile kız bebeğin boyu ve kilosu aynı olmaz. Bebeğiniz büyüdükçe boyunda ve kilosunda belli oranlarda artmaya devam eder. Ülkemizde erkek bebekler, kız bebeklere göre fiziksel olarak daha erken gelişmektedir.

Bebek Doğumdan Sonraki İlk Günlerde Kilo Kaybeder

Doğumdan sonra 40 haftasını doldurmuş bebeğin (9 aylık) 3 - gram ağırlığında, boyunun ise 48 ila 52 cm arasında olması beklenir. Doğumdan sonraki ilk üç – dört gün, bebek doğum ağırlığının %’nu yani gramını kaybeder. Bebeğin 10 günlük olmasıyla tekrar doğumdaki kilosuna ulaşacağı ifade edilir.  

 Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalılar?  

İlk 6 Ay Kilo Artışı Gram ile Gram Arasında Olur

Bebeğin ilk altı ay, ayda ortalama gr. alması bebeğin iyi beslendiğini gösterir. 6 aydan sonra büyüme hızı, ilk altı aya oranla biraz daha yavaşlar. Bebeğin 6. ve ayları arasında, aylık olarak gram ile gram arasında kilo alması öngörülür.

Bebeklerin Boyu ikinci 3 Ayda cm Uzar

Zamanında (normal süresinde) doğmuş bir kız bebeğin boyunun cm, erkek bebeğin ise cm arasında olması normal olarak kabul edilir. Bebeklerin ikinci 3 aylık dönemde boylarının cm, üçüncü 3 aylık dönemde ise 5 cm kadar uzaması normal kabul edilir.  Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalılar?  

Genetik Yapı ve Prematüre Doğmuş Olmak Boy ve Kiloyu Etkiler

Bebeğin boy ve kilosunun yaşıtlarından farklı olması, genellikle genetik yapı veya prematüre (erken doğan düşük kilolu bebek) doğum ile bağlantılıdır. Söz konusu durumlarda, bebeğin akranlarına göre boy ve kilosu geride seyredebilir.

Aylık Bebekler Boy Kilo Endeksi Cetveli

Bebeğin gelişim sürecinde boyu ve kilosunun ne kadar olması gerektiği ile ilgili bilgiyi aşağıdaki tablolardan öğrenebilirsiniz.

Erkek Bebek Ay Ay Kilo ve Boy Oranı - Aylık Bebek Gelişimi En Düşük Kilo Tablosu

 

0 - 12 Aylık Erkek Bebek
En Düşük Kilo
En Kısa Boy
1 Aylık Bebek
gr
51 cm
2 Aylık Bebek
gr
53 cm
3 Aylık Bebek
gr
55 cm
4 Aylık Bebek
gr
57 cm
5 Aylık Bebek
gr
58 cm
6 Aylık Bebek
gr
60 cm
7 Aylık Bebek
gr
62 cm
8 Aylık Bebek
gr
63 cm
9 Aylık Bebek
gr
65 cm
10 Aylık Bebek
gr
66 cm
11 Aylık Bebek
gr
68 cm
12 Aylık Bebek
gr
69 cm







Erkek Bebek Ay Ay Kilo ve Boy Oranı - Aylık Bebek Gelişimi En Yüksek Kilo Tablosu

 

0 - 12 Aylık Erkek Bebek
En Yüksek Kilo
En Uzun Boy
1 Aylık Bebek
gr
60 cm
2 Aylık Bebek
gr
63 cm
3 Aylık Bebek
gr
65 cm
4 Aylık Bebek
gr
68 cm
5 Aylık Bebek
gr
70 cm
6 Aylık Bebek
gr
73 cm
7 Aylık Bebek
10 gr
75 cm
8 Aylık Bebek
10 gr
77 cm
9 Aylık Bebek
11 gr
79 cm
10 Aylık Bebek
11 gr
80 cm
11 Aylık Bebek
12 gr
82 cm
12 Aylık Bebek
12 gr
83 cm


Kız Bebek Kilo ve Boy Oranı - Ay Ay Bebek Gelişimi En Düşük Boy Kilo Tablosu

 

0 - 12 Aylık Kız Bebek
En Düşük Kilo
En Düşük Boy
1 Aylık Bebek
  gr
50 cm
2 Aylık Bebek
gr
52 cm
3 Aylık Bebek
gr
54 cm
4 Aylık Bebek
gr
56 cm
5 Aylık Bebek
gr
57 cm
6 Aylık Bebek
gr
59 cm
7 Aylık Bebek
gr
61 cm
8 Aylık Bebek
gr
62 cm
9 Aylık Bebek
gr
63 cm
10 Aylık Bebek
gr
64 cm
11 Aylık Bebek
gr
65 cm
12 Aylık Bebek
gr
66 cm







Kız Bebek Kilo ve Boy Oranı - Ay Ay Bebek Gelişimi En Yüksek Boy Kilo Tablosu

 

0 - 12 Aylık Kız Bebek
En Yüksek Kilo
En Yüksek Boy
1 Aylık Bebek
gr
59 cm
2 Aylık Bebek
gr
62 cm
3 Aylık Bebek
gr
65 cm
4 Aylık Bebek
gr
68 cm
5 Aylık Bebek
gr
70 cm
6 Aylık Bebek
gr
72 cm
7 Aylık Bebek
gr
73 cm
8 Aylık Bebek
10 gr
75 cm
9 Aylık Bebek
10 gr
77 cm
10 Aylık Bebek
11 gr
79 cm
11 Aylık Bebek
11 gr
80 cm
12 Aylık Bebek
12 gr
81 cm

 

Ay Ay Bebek Gelişimi

Bebeklerin ay ay fiziksel, sosyal, beslenme, uyku düzeni ve aylık doktor kontrolleri ile aşı tablosunu görebileceğiniz detaylı bebek gelişimi içeriği için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

   

Editörün Seçtikleri

Popüler Yazılar

Gebe Sözlüğü

 Son Güncelleme:

1 aylık bebek gelişimi - 1 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu

Heyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Aklınızda pek çok soru olabilir: 1 aylık bebek ne kadar uyur, 1 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 1 aylık bebek kilosu, 1 aylık bebek bakımı, 1 aylık bebek aşısı, 1 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 1. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.

İlk aylarda bebeğinizin büyüme ve gelişimi hızlıdır. Bebeğiniz kronolojik olarak büyüdükçe beslenme, uyku gibi temel ihtiyaçlarında; fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelişiminde normallerin ne olduğu, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak siz anne-babanın yetkinliğini arttırır.

1 aylık bebeğin gelişiminde sizleri nelerin beklediğini Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Pınar Karadeniz ayrıntılarıyla anlattı.

1 AYLIK BEBEK DUYUSAL GELİŞİMİ

Görme yetisi: Yeni doğan bebekler cm yakınındaki cisimleri görebilirler ama bu görme bulanıktır, büyüdükçe görüş alanları genişler. Göz teması kuramazlar. İlk etapta siyah beyaz objeleri, devamında canlı renkleri ayırt ederler. Kırmızı, turuncu, yeşil gibi canlı renkli ve geometrik şekilli objeleri görüş alanında hareketli bir şekilde gezdirerek bebeğinizin görme ve algı gelişimine destek olabilirsiniz.

İşitme yetisi: Bebeğiniz daha anne karnındayken genellikle haftadan sonra işitmeye başlar. Annenin kalp atışını, annenin sesini, amniyon sıvısının uğultusunu duyar. Anne karnındaki seslere benzemesi nedeni ile fön makinesinin ve elektrik süpürgesinin sesleri bebeğinizi sakinleştirebilir. Bebeğiniz sizin sesinizi tanıyor, o yüzden onunla ilk günden itibaren hep konuşun, ona şarkı söyleyin,ismi ile hitap edin, gülümseyin, böylece aranızdaki bağın günden güne arttığını göreceksiniz.

Tat ve koku yetisi: Bebeğiniz aynı diğer duyuları gibi tat ve koku duyusu gelişmiş olarak dünyaya gelir. Annenin kokusunu ve anne sütünün tadını diğer koku ve tatlardan rahatlıkla ayırabilir. 1 aylık bir bebek daha çok tatlı tatları sever.

Dokunma yetisi: Bebeğiniz dokunma duyusu gelişmiş olarak dünyaya gelir. Artık doğum sonrası ten tene temas ile anne-bebek arasındaki ilk bağ kurulması öneriliyor. Bebeğiniz, kucağınızda olmaktan, ona dokunmanızdan ve onu okşamanızdan mutlu olur, sakinleşir ve kendini güvende hisseder. 

1 AYLIK BEBEK ZİHİNSEL GELİŞİMİ

Beş duyuya sahip olarak dünyaya gelen bebeğinizin zihinsel gelişimine destek olmak için onunla iletişime geçin. Onunla konuşun, ona tekrarlayan ritmik ninniler ve şarkılar söyleyin, yaklaşın göz teması kurmaya çalışın, dokunun, onu kucağınıza alarak sizin kokunuzu ve sıcaklığınızı duymasını sağlayın.Zıt ve canlı renkli objeleri izlemesini sağlayın. Gün aldıkça sizinle iletişime geçtiğini, sizi dinlediğini, objeleri takip etmeye başladığını ve sesin geldiği yöne doğru başını çevirdiğini göreceksiniz ve bu size büyük keyif verecek.

1 AYLIK BEBEĞİN FİZİKSEL GELİŞİMİ

Bebeğiniz memeyi bulma ve emme gibi beslenmesini sağlayan yaşamsal reflekslerle doğar. Ani seslerde ve hareketlerde kollarını yana açma şeklinde moro refleksini yapar. İlk aylarda genelde ellerini yumruk şeklinde yapar, yüzüstü yatırdığınızda kısa süreli başını kaldırır. Baş kontrolü tam oluşmadığı için mutlaka bebeğinizin başını destekleyin. Başını sağa-sola döndürebilir ama kendisi sağa-sola dönemez.

1 AYLIK BEBEK DİL VE SOSYAL GELİŞİMİ

Bebeğinizin ilk ay çıkardığı ses ağlamadır. İhtiyaçlarını ağlayarak ifade eder. Aç değilse, altı kuru ise, sağlık problemi yok ise sakinleşir, kendini güvende ve mutlu hisseder. Bebeğinizin dil gelişimini desteklemeye ilk günden itibaren onunla sohbet ederek başlayın. Bebeğiniz ilk ay gülümsemeye başlayabilir ancak bu sosyal bir gülümseme değildir.

1 AYLIK BEBEK GELİŞİM TABLOSU

Bebeğinizin fiziksel gelişimini değerlendirmede gelişim tabloları bize yol göstericidir. Her bebeğin gelişim hızını ırk, genetik, cinsiyet veyaşa göre değişiklik gösteren persantil dediğimiz büyüme eğrilerini kullanarak ölçeriz. Türkiye standartlarına göre hazırlanmış persantil eğrilerinde 3. persantil alt sınırı, persantil üst sınırı, persentil ise ortalama değerleri gösterir.

Şimdi 1 aylık bir bebeğin persantil tablosuna bakalım;

1 aylık bebek gelişimi - 1 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu

Doğum haftası ve gelişimine, cinsiyetine göre farklılık göstermekle birlikte bir bebek ortalama 50 cm boyunda ve kilo civarında doğar. Doğumdan sonra ilk gün içinde, fizyolojik tartı kaybı olur ve bu tartı kaybı doğum ağırlığının yaklaşık % ’sı kadardır. funduszeue.info gününde doğum kilosuna gelmesi bekleriz. Sağlıklı bir bebek günde gram ( gr / hafta ) bir ağırlık artışı gösterir.

1 AYLIK BEBEĞİN BOY VE KİLOSU NE KADAR OLMALI?

Bebeğinizin 1. ayın sonunda boyu ortalama 54 cm, kilosu gram civarındadır.

1 AYLIK BİR BEBEK NELER YAPAR?

1 AYLIK BEBEK AŞILARI

Bebeğe doğar doğmaz hepatit B aşısı yapılır. Bebeğin 1. ayında ise hepatit B aşısının 2. dozu yapılır.

1 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUN VE AKTİVİTELER

Bebeğiniz iletişime çok açıktır, ihtiyaçlarını giderdiğiniz zamanlarda emzirirken, bezini değiştirirken, banyosunda onunla hep konuşun, şarkılar söyleyin, ismi ile hitap edin, bir süre sonra sakinleştiğini, sizi dinlediğini fark edeceksiniz. Onu kucağınıza alın, ellerini-ayaklarını sevin, okşayın, parmaklarına dokunun, sizin sıcaklığınızı ve şefkatinizi hissedecektir. Banyo sonrası ovalama şeklinde yumuşak masajlar ile bebek bakım yağlarından sürebilirsiniz. Çıngıraklı, müzikli, canlı renkli oyuncakları yatağının başına yerleştirin ya da görüş alanında gezdirin. Böylece işitsel, görsel ve zihinsel gelişimini desteklemiş olacaksınız. Güvende olduğu bir ortam, onun sağlıklı büyümesine yardımcı olacaktır. 

1 AYLIK BEBEKLERDE UYKU DÜZENİ

Gece gündüz ayırımı olmadan ortalama saat uyuyabilirler fakat sık uyanırlar. Karnı doyduktan, kirli bezi değiştirildikten sonra güvenli ortam sağlandığında uykuya geçerler.

Gece uykusu: Bebeğinizin ilk ay gece gündüz ayrımı olmadığı için gece saat aralıklarla uyanır. Bu nedenle ilk aylar uykusuz kalabilirsiniz.

Uyku problemleri: Bebeğinizin ilk ay günlük uyku süresi saattir. Sık sık sık uyanır, ihtiyaçlarını karşılandıktan sonra tekrar uykuya geçmesi beklenir. Eğer bebeğinizin beslenmesi yetersizse, gazı varsa, odasının ısısı uygun koşullarda değilse, fazla sıkı giydirildiyse ve fiziksel bir rahatsızlığı varsa uyuyamayabilir.

Yatırma pozisyonları: İlk ay aynı odada ama farklı yatakta sırt üstü ve yastık olmadan yatırılmalıdır. Bebeğinizin uyuduğu ortam sessiz, hafif loş ışıklı ve oda sıcaklığı °C olacak şekilde ayarlanmalıdır. Aşırı sarmayın, pamuklu kıyafetler tercih edin, ağır olmayan ince örtüler ile örtün.

1 AYLIK BEBEK HER GÜN KAKA YAPAR MI?

Doğumdan sonra ilk 48 saatte mekonyum dediğimiz koyu renkli kaka çıkışının olması funduszeue.info sütünün sindirimi formüla mamalara göre çok daha kolaydır. Bu nedenle sadece anne sütü alan bebeğiniz günde kez altın sarısı-hardal renginde, biraz sulu partiküllü kaka yapabilirler. Mama ile beslenen bebeklerde bu sayı daha az olabilir.

Bebeğinizin tartı alımı iyi, karnı rahat, beslenmesi güzel ve günde 5’den fazla idrarlı bezi olması halinde günde bir de kaka yapabilir.

1 AYLIK BEBEK İSHAL OLUR MU?

Mikrobik ishaller yenidoğan döneminde nadir görülür. Fakat hijyen kurallarına uyulmazsa yeni doğan bebeğinizde ishal görülebilir.

1 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

1 aylık bebek ne yer ne içer?

Anne ve babanın en çok kaygılandıkları durum bebeğinin beslenmesidir. Bebeğinizin ilk 1 yılı ana besin kaynağı anne sütüdür. İlk 6 ay sadece anne sütü bebeğinizin tüm besin gereksinimlerini karşılar. Ekstra su ihtiyacı yoktur. Anne sütünün çeşitli nedenlerden dolayı yeterli olmaması veya verilemediği durumlarda hekiminizin önerisi ile formül mamalar ile beslenmesi sağlanmalıdır.

1 aylık bebek ne kadar emer?

Yeni doğan bebeğiniz mide hacminin küçük olması nedeni ile az az, sık sık beslenmeye ihtiyacı duyar. Bebeğiniz saatte bir yaklaşık defa beslenir. Günlük en az alması gereken anne sütü veya mama miktarı bebeğinizin kilosu x cc’dir.

1 aylık bebek ek gıda listesi

1 aylık bebek sadece anne sütüyle, anne sütünün yetersiz olduğu ya da verilemediği durumlarda formüla mama ile beslenmelidir. Ek besin verilmemelidir.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ KONUSUNDA DİĞER İÇERİKLERİMİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

2 aylık bebek gelişimi

3 aylık bebek gelişimi

4 aylık bebek gelişimi

5 aylık bebek gelişimi

6 aylık bebek gelişimi

7 aylık bebek gelişimi

8 aylık bebek gelişimi

9 aylık bebek gelişimi

10 aylık bebek gelişimi

False

Öncelikle erkek ve kız bebeklerin boy ve kilo gelişiminde ufak farklılıklar olduğunu ve her bebeğin gelişiminin kendine özel olduğunu unutmayın. Eğer aşağıdaki tabloya göre bebeğinizde eksiklik veya aşırı fazlalık olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Unutmayın, bebeğinizin doğum boyu ve kilosu doğumun gerçekleştiği haftaya göre değişiklik gösterebilir.

Eğer haftada doğum yaptıysanız bebeğinizin boyu cm aralığında, kilosu ise gram civarlarında olması gerekir.

Erkek Bebeklerde Boy ve Kilo Ortalamaları Nelerdir?

Çoğu anne bebeğinin gelişim sürecini merak ediyor    Bebeğimin boyu normal mi? Bebeğimin kilosu normal mi? Ayına göre gelişimi nasıl? sorularını dikkate alarak erkek bebeklerde boy ve kilo endeksi tablosu hazırladık.

Tabloda da göreceğiniz gibi, aylara göre bebek kilo alımı farklılık göstermektedir. Çünkü, her bebek özel ve her bebek farklıdır.

Bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü vererek sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Unutmayın! İlk 6 ay bebeğiniz için en ideal besin anne sütüdür. Bir damla anne sütü bile bebeğiniz için bir mucizedir 

Erkek Bebek Ay Ay Kilo ve Boy Oranı

En Düşük BoyEn Yüksek BoyEn Düşük KiloEn Yüksek Kilo
1 Aylık51 cm60 cm gr gr
2 Aylık53 cm63 cm gr gr
3 Aylık55 cm65 cm gr gr
4 Aylık57 cm68 cm gr gr
5 Aylık58 cm70 cm gr gr
6 Aylık60 cm73 cm gr gr
7 Aylık62 cm75 cm gr gr
8 Aylık63 cm77 cm gr gr
9 Aylık65 cm79 cm gr gr
10 Aylık66 cm80 cm gr gr
11 Aylık68 cm82 cm gr gr
12 Aylık69 cm83 cm gr gr

Kız Bebeklerde Boy ve Kilo Ortalamaları Nelerdir?

Bebeğimin kilosu normal mi? diye merak eden annelere kız bebekler için boy ve kilo tablosu hazırladık. Aşağıdaki tabloyu inceleyerek bebeğinizin kilosunun ayına göre normal olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bebeğiniz ilk ayında doğduğu kiloya geri düşebilir. Bu durumda kilo verdiğini düşünerek endişelenmeyin, bebeğiniz doğumdan sonra şişlik atarak ufak da olsa kilo kaybı yaşayabilir.

Çoğu anne bu durumu sütünün yetersiz olduğuna yorabiliyor. Ancak böyle düşünmek yanlış. Eğer yeterli ve dengeli besleniyorsanız, almanız gereken enerjiyi kaliteli kaynaklardan alıyorsanız yüksek ihtimalle sütünüz bebeğinize yeterlidir. 

emzirme-doneminde-beslenme

Kız Bebek Ay Ay Kilo ve Boy Oranı

En Düşük BoyEn Yüksek BoyEn Düşük KiloEn Yüksek Kilo
1 Aylık50 cm59 cm gr gr
2 Aylık52 cm62 cm gr gr
3 Aylık54 cm65 cm gr gr
4 Aylık56 cm68 cm gr gr
5 Aylık57 cm70 cm gr gr
6 Aylık59 cm72 cm gr gr
7 Aylık61 cm73 cm gr gr
8 Aylık62 cm75 cm gr gr
9 Aylık63 cm77 cm gr gr
10 Aylık64 cm79 cm gr gr
11 Aylık65 cm80 cm gr gr
12 Aylık66 cm81 cm gr  gr

Bebeğinizin Kilosu Düşük İse;

Sevgili anneler, bebeğinizin kilosu düşük çıkmış olabilir. Öncelikle endişelenmemenizi ve arkanıza yaslanıp önerileri okumaya devam etmenizi rica edeceğim 

İlk 6 ay bebeğinize anne sütü vermeniz gerektiğini belirtmiştik. Çeşitli sebeplerden ötürü anne sütü alamayan bebek ise formül mama ile beslenmelidir. 6. ayda yavaş yavaş ek besinlere geçilir ancak 2 yaşına kadar hala bebeğinizin ana öğünü anne sütüdür. Ek gıdalar ise bebeğinizin ara öğünüdür.

Ek besinler ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmak için 6 aylık bebek beslenmesi makalemizi ziyaret edebilirsiniz.

Öncelikle bebeğinizin kilosunun düşük olma sebebini öğrenmelisiniz. Bebeğinizi gözlemleyerek ve bebeğinizin gelişimini takip eden doktora bu konuyu danışarak ilerleyebilirsiniz.

Bebeğiniz iştahsız ise bu sebeple kilo alamıyor, düşük seyrediyorsa; öncelikle kendinize bebeğinizin acıkınca yemek yiyeceğini ve açlıktan ölmeyeceğini kendinize hatırlatın.

Her bebeğin iştahı farklıdır. Bazı bebekler daha az miktarlarda yerler ve daha seçicidirler. İştahsız bebeğiniz için yemek yemeyi eğlenceli hale dönüştürmelisiniz. Ancak bu televizyon veya reklamlar eşliğinde yemek yemek demek değildir.

Yemek yemeği eğlenceli hale dönüştürmek için ona eğlenceli tabaklar hazırlayabilirsiniz. Yemek yerken bebeğinizin seveceği konulardan bahsedebilirsiniz.

Dikkat! Bebeğinizde çinko ve demir eksikliği olup olmadığından emin olun. Çinko ve demir iştahsızlık yapabilir.

Bebeğinize iştah artıran şuruplar vermenizi önermiyoruz. İştah artıran şuruplar bazı bebeklerde alerji yapabilir. Doktorunuza danışmadan kullanmayın

İştahsız bebeğinizi az ama öz besleyin. Besleyici besinler vermeye çalışın. Boş enerji kaynaklarından uzak tutun. Kilo alsın diye sağlıksız besinleri bebeğinize vermek yanlış. Kendiniz evde bebeğinize besleyici tarifler yapabilirsiniz.

Bebeğiniz Kilolu İse;

Bebeğin kilolu olması çoğu zaman toplumumuzda iyi beslemişsin anlamına geliyor. Aslında çokta doğru değil, çünkü;

Yapılan araştırmalarda; yetişkinlerde görülen diyabet, koroner kalp hastalıkları, bazı kanser tipleri gibi çeşitli hastalıkların çoğunun çocukluk dönemindeki yanlış beslenme alışkanlıkları ile ilgili olduğu saptanmıştır.

Öncelikle bebeğinizin neden kilo aldığını gözlemlemelisiniz. Nerede yanlış yapıyor? veya yapılıyor?

Bebeğiniz her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da sizi örnek alır. Bebeğinize sağlıklıbeslenme alışkanlığı kazandırmak için sizler yol gösterici bir rehber olmalısınız.

Boş enerji kaynaklarından, abur cuburdan bebeğinizi uzak tutmaya çalışın. 1 yaşından önce yasak besinler konusunda dikkatli olun.

Siz tanıştırmadığınız sürece bebeğiniz hiçbir besinin tadını bilemeyecek unutmayın!

Yemekleri bebeğiniz 1 yaşından küçük ise tuzsuz, 1 yaşından büyük ise az tuzlu yapmaya çalışın. Şekerin boş enerji kaynağı olduğunu ve bebeğinizin şekere hiç ihtiyacı olmadığını kendinize hatırlatın. Şeker yerine pekmez gibi besleyici besinler verebilirsiniz.

Son olarak, bebeğinizin ayına göre nasıl beslenmesi gerektiğini öğrenmenizi ve bir uzmandan yardım almanızı öneririm.

Aklınıza takılan soruları yorum olarak bırakabilirsiniz.

Sevgiler.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Uyan

instagram: funduszeue.info

bebegim-az-kilo-aliyor

1 aylık bebek gelişimi - 1 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu

Bebek Sağlığı

Haber Giriş: -  

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.