manisa da gezip görülecek yerler / YiyeGeze | Manisa Gezilecek Yerler | Manisa'da Gezilecek 15 Yer!

Manisa Da Gezip Görülecek Yerler

manisa da gezip görülecek yerler

Manisa Gezilecek Yerler yazımızda Türkiye’nin Ege Bölgesinde yer alan İzmir, Balıkesir, Uşak, Aydın, Kütahya illeri ile çevrili olan ve tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış il konumundadır. Yazımıza başlamadan önce Manisa şehri ile ilgili bazı genel bilgileri sizlere aktaralım.

Şehzadeler şehri olarak da bilinen Manisa tarihi ve kültürel güzellikleri, doğal yapıları ve güzellikleri ön planda olup gezi severlerin uğraması gereken yerleri arasındadır.

Manisa gezilecek yerler aşağıda yer almaktadır.

YAZI İÇERİĞİNİ

1- Manisa Gezilecek Yerler de İlk Rotamız; Sipil Dağı Milli Parkı

Manisa Gezilecek Yerler yazımızın ilk sırasında yer alan Sipil Dağı, Manisa ve İzmir il sınırları içerisinde Manisa’nın güneyinde yer almaktadır. yılında Milli Park ilan edilen Sipil Dağı 6 bin hektarlık alana sahiptir. Sipil Dağı Milli Parkının farklı morfolojik ve Jeolojik yapısı, içinde barındırdığı dolin gölleri, kayaları, mağaraları, zengin bitki çeşitliliği ve mitolojik kalıntıları ile araştırmalar için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca çakal, kurt, akbaba, kartal, tilki gibi birçok hayvana da ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanında menekşe papatya, manisa lalesi, gelincik, böğürtlen gibi zengin bitki örtüsüne sahip olup içlerinden en dikkat çekeni ve ünlü olanı Manisa Lalesi olmuştur.

Sipil Dağı Milli Parkın içerisinde yer alan At Alanı Yaylasının bir bölümü turizm için ayrılmış olup dağ evleri mevcuttur. Burada konaklayabilir veya bölgede kamp yapabilir dilerseniz de piknik yaparken çocuklar oyun alanında vakit geçirebilir.

Ayrıca Milli Parkın doğusunda metre yükseklikte yer alan Sülüklü Göl yer almaktadır. Kalkerlerin erimesi ile oluşan gölün derinliği 2 metre çapı metredir. Sizlerde bu doğa harikası yerde doğa ile iç içe bir gün geçirebilir içerisinde bulunan alanları keşfedebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Sipil Dağı Milli Parkı

2- Manisa Kent Ormanı

Uncubozköy Mahallesi yakınlarında bulunan Kent Ormanı Manisa’da Sipil Dağı Milli Parkından sonra en çok tercih edilen yerler arasında bulunmaktadır. yılında hizmete açılan kent ormanı, yılında yaptığı çevre düzenlemeleriyle daha da çok rağbet görmüştür. Kent Ormanın içerisinde piknik için ayrılan masalar, seyir terasları, çeşmeler, bisiklet ve yürüyüş yolu, yörenin simgelerinden olan ağlayan kaya minyatürü, suni göletler ve su değirmeni yer almaktadır.

Sizlerde Manisa Kent Ormanında doğa ile iç içe vakit geçirerek yürüyüşünüzü veya sporunuzu yapabilirsiniz. Dilerseniz de gölet manzarasına karşı oturma banklarında dinlenebilir veya piknik için ayrılan masalarda ailecek keyifle vakit geçirerek pikniğinizi de yapabilirisiniz.

Manisa Kent Ormanı

3- Manisa Gezilecek Yerler Süreyya Tabiat Parkı

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yer alan park yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Süreyya Tabiat Parkında doğa ile iç içe sessiz ve sakin bir gün geçirebilir ve ailecek eğlenebilirsiniz. Piknik yapabileceğiniz kamelyalar ve masalar bulunurken çocuklar içinde oyun alanları mevcuttur. Dilerseniz pikniğinizi yapabilir dilerseniz de içerisinde bulundurduğu kafeteryadan ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Süreyya Tabiat Parkı

4- Mesir Tabiat Parkı

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yer alan park yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Oldukça geniş alana sahip olan parkta yürüyüş yolları, piknik alanları, restoran, çocuk oyun alanları mevcuttur. Ayrıca zengin bitki örtüsüne, sayısız hayvan türüne ev sahipliği yaparken gölet ve şelale gibi doğal güzellikleri de içerisinde barındırmaktadır. Sizler de Mesir Tabiat parkında ailecek hem eğlenebilir hem dinlenebilir hem de doğa ile iç içe güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Mesir Tabiat Parkı

5- Manisa Gezilecek Yerler Şehzadeler Parkı

yılı Aralık ayı sonunda açılan parkta ailecek harika vakitler geçirebilirsiniz, Hem eğlenebileceğiniz hem de tarihe yolculuk yapabileceğiniz bu park ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır. Parkın içerisinde çizgi film kahramanlarının yer aldığı Masal Parkı bulunurken Dioramik Mesir Müzesi ve Türk İslam Dünyasındaki 32 tane tarihi eserin yer aldığı Minia Şehzadelerde yer almaktadır.

yıllık gelenek olan mesirin atılma anının canlandırıldığı Dioramik Mesir Müzesinde tarihine yolculuk yaparken, çocuklarınız da keyif alacağı masal parkında harika vakit geçirebilir.  Son olarak da birçok temanın yer aldığı yürüyüş yolunda yürüyerek fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Şehzadeler Parkı

6- Kocamurtluk Mesire Alanı

Gördes ilçesinde yer alan mesire alanında yürüyüş yolları, piknik alanları, ocaklar mevcut olup Kocamurtlukda sessiz ve sakin bir gün geçirebilirsiniz.

Kocamurtluk Mesire Alanı

7- Akpınar Mesire Yeri

Turgutlu yolu üzerinde bulunan mesire yeri Manisa Merkeze 7 kilometre uzaklıktadır. Spil Dağının eteklerinde bulunan Akpınar, merkeze yakınlığıyla da oldukça kalabalık olan ve ilgi gören yerler arasındaydı. Günümüz de ise Manisa Belediyenin su kaynakları konumunda olup koruma alanı içerisindedir.

Manisa Gezilecek Yerler Akpınar Mesire Yeri

8- Turgutlu Seyir Tepesi

Manisa ilinin Turgutlu ilçesinde yer alan seyir tepesi şehrin bütün manzarasını ayaklar altına seriyor. Seyir tepesinde cafe ve restoran bölümü mevcut olup farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Dilerseniz seyir tepesinde gün batımı eşliğinde çayınızı kahvenizi yudumlayabilir dilerseniz de manzaranın tadını çıkartarak güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

9- Manisa Gezilecek Yerler Sultan (Kiraz) Yaylası

Sipil Dağının kuzeyinde yer alan yayla deniz seviyesinden metre yükseklikte yer almaktadır. Sancağa giden şehzadeler yazın sıcağından kaçmak için bu yaylaya gitmiş ve ‘Sultan Yaylası’ ismini almıştır. Yeşilin güzel tonlarını barındırdığı yayla çam ağacı örtüsü ile kaplı olup kiraz ağaçlarıyla meşhurdur. Ayrıca içerisinde yer alan soğuk su içme kaynakları mevcut olup kamp yapabilir ve mesire alanı olarak kullanabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Sultan (Kiraz) Yaylası

Ovacık Yaylası

Turgutlu ilçe merkezine 30 kilometre mesafe de olan Ovacık Yaylası Kuşlar Köyü yakınlarında yer almaktadır. Geniş bir alana sahip olan yaylada manzarasının yanı sıra tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar ve eğlenebileceğiniz aktiviteler mevcuttur.

Su Uçtu Şelalesi (Türkmen Şelalesi)

Türkmen Şelalesi olarak da bilinen şelale Salihli ilçesinin Türkmen Köyü yakınlarında yer almaktadır. Küçük ve Büyük iki şelalenin bulunduğu alan da Küçük şelale 10 metre yüksekliğe Büyük Şelale 30 metre yüksekliğe sahiptir. Özellikle kanyon sporcularının uğrak alanlarından olan şelaleye ekipmanlarınızla tırmanarak unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Ormanlık alan içerisinde olan şelalenin çevresinde piknik yapabileceğiniz alanlar mevcut olup kamp yapmanıza da olanak sağlamaktadır. Trekking yürüyüşü olarak da sıklıkla tercih edilen alan da harika doğa fotoğrafları da çekebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Su Uçtu Şelalesi (Türkmen Şelalesi)

Manisa Gezilecek Yerler Marmara Gölü

Göl Marmara ile Salihli arasında bulunan Marmara Gölü doğal alüvyal set gülü olmasına rağmen zamanla yapay kanalları aracılığı ile baraj gölü fonksiyonuna erişmiştir. Marmara Gölünün çevresinde kamp yapabilir ve doyumsuz manzarasına karşı doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz. Dilerseniz de pikniğinizi yapabilir ve balığınızı tutabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Marmara Gölü

Adala Kanyonu

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Adala Mahallesinde yer alan kanyon 12 bin yıl önce yanardağ patlaması sonucu oluşmuştur. Demirköprü Barajı, Marmara Gölü ve antik çağda ‘Katakekaumene’ olarak adlandırılan ‘Yanık Ülke’ nin tam ortasında yer alan kanyon antik çağdan günümüze kadar ulaşmış olan yapısı ve doğasıyla cennetten bir köşe konumundadır. Gediz nehrini de içinde barındıran kanyon güzel manzaralara ev sahipliği yaparken doğa yürüyüşçülerinin ve fotoğrafçılarının uğrak mekanlarındandır.

Adala Kanyonu

Kula Evleri

yüzyıl mimari özelliklerini taşıyan evler Kula ilçesinin her bölgesinde karşınıza çıkmaktadır. Türk Evi olarak da bilinen Geleneksel Kula Evleri ahşap yapılardan oluşmaktadır. Genel olarak 2 katlı olan Kula Evlerinin çatıları kiremit ile örtülü ve saçak altlarında süslemeler yer almaktadır. Bu özelliğiyle dikkat çeken binalar Yüzyıl mimari özelliklerinin en güzel yansımasıdır. Geniş aileler için tasarlanan bu evler genel olarak bahçelidir. Yapısını bozmadan günümüze kadar ulaşan bu Geleneksel Kula Evlerini ziyaret ederek hem tarihi mimarisini yakından görebilir hem de bu otantik binaların önünde harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Kula Evleri

Kuladokya Kula Peri Bacaları

funduszeue.info Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı ilan edilmesiyle koruma altına alınan Kula Peri Bacaları Tabiat Anıtı Kula ilçesinin 16 kilometre uzaklığında yer almaktadır. Gediz Nehrini geçtikten kısa bir süre sonra patika yola ulaşıp KuladokyaKula Peri Bacalarını görüp doğal güzelliğine hayran kalacaksınız. Rüzgâr, yağmur, kar gibi aşındırıcı etkenlerle oluşan peri bacaları adeta açık hava müzesi havasında.  Sizler de Manisa gezinize Kula Peri Bacalarını rotanıza ekleyerek bu büyüleyici güzelliğe yakından şahitlik edebilirsiniz.

Kuladokya Kula Peri Bacaları

Kula Divlit Volkanik Parkı

Türkiye’nin ilk ve tek Jeoparkı olan Kula Divlit Volkanik Parkı Kula ilçe merkezinin kuzeydoğusunda yer almaktadır. Günümüzden 2 milyon yıl önce oluşan Kula volkanizmasının 3. Evresinde gelişen Kula Divlit Volkanik Parkı volkanik etkenlere bağlı karakteris şekilleri bünyesinde bulundurmaktadır. Parkın içerisinde Parazit Koniler, Lav Tünelleri, Hendekler, Spatter Konileri, Kula Divlit Cüruf Konisi ve Lav akıntısı bulunmaktadır. Özellikle Jeoloji alnına ilgi duyanların ziyaret etmesi gereken yerlerden olan parkta keşif yapmanız için yürüyüş yolu, ahşap köprüler ve bisiklet parkuru yer almaktadır.  Sizlerde Kula Divlit Volkanik Parkını ziyaret ederek büyüleyici yapısına şahitlik edebilir ve incelemeler yapabilirsiniz.

Kula Divlit Volkanik Parkı

Sardes Antik Kenti

Salihli ilçesine bağlı Sart kasabası yakınlarında yer alan kent bir zamanlar Lidya Krallığına başkentlik yapmıştır. Paranın ilk basıldığı yer olan Sardes tarihteki ünlü Kral Yolu’nun da başlangıcıdır. Uzun süreler değerli taş olarak kullanılan ‘Kuvars Taşı’ bu bölgede çıkartılmış olup altın ve kuvars taşı çıkarımına devam etmektedir.  Ayrıca ilk tiyatro kalıntılarının da gün yüzüne çıkarılmaya çalışıldığı Sart’ta birçok tarihi yapı da yer almaktadır.

 85 adet mezardan oluşan ve Sart’ın 5 kilometre kuzeyinde bulunan ‘Bin Tepeler’ olarak bilinen kraliyet mezarlığı yer almaktadır. Şehrin önemli kalıntılarından olan Hristiyanlığın 7 kutsal tapınağından biri olan ‘Artemis Tapınağı’ da bu bölgede bulunmaktadır.

Ayrıca kral tahtları ve tarihi kütüphanesi günümüze sağlam olarak ulaşabilmiş yapılardan olup ziyarete açıktır. Belirmekte fayda var ki bu tarihi eserlerin çoğunun orijinalleri Manisa Etnografya Müzesinde sergilenmekte olup buradakilerde orijinali ile aynı yapıma sahiptir.

Evler, mezarlar, akrapol, gymnasium(hamam), mahkeme binası, kilise, artemis tapınağı, bintepe, Sardes Antik Kentinde mevcut olan tarihi eserlerdir. Sizler de Manisa gezi rotanıza Sardes Antik Kentini ekleyerek tarihe yolculuk yapabilir ve buranın büyüleyici havasına şahitlik edebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Sardes Antik Kenti

Bintepe Tümülüsleri

Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alan ve Anadolu’da en eski medeniyetlerden olan Lidya Krallığına ait Bintepe Tümülüsleri Mısır Piramitlerine benzerliği ile dikkat çekmektedir. Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip olan Tümülüslerin en büyüğü Kral Karun olarak bilinen Krezus’un babası Alietes’in mezarı olup metre çapı ve 69 metre yüksekliği ile dikkat çekmektedir. Halk arasında ‘Anadolu Piramitleri’ olarak da adlandırılan Tümülüsler Avrupa’daki en büyük piramitlere benzerliği ve 3 bin yıllık geçmişi ile UNESCO’nun Dünya Mirası Aday Adayı olarak beklemekte olup ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Manisa Gezilecek Yerler Bintepe Tümülüsleri

Artemis Tapınağı

Salihli ilçesine bağlı Sart kasabası yakınlarında yer alan Tapınak bir zamanlar Lidya Krallığına başkentlik yapmıştır. İçerisinde yer alan hamam ve havranın bulunduğu alan ve kutsal Artemis Tapınağı şehrin en önemli kalıntılarıdır. Artemis Tapınağının geçmişte inşa edilen en büyük mabetlerden birisi olduğu düşünülmektedir. Arka kısmında yer alan küçük kilise ise M.S 5. yüzyılda inşa edildiği söylemler arasındadır. M.S 17 depreminde büyük hasar görerek yıkılan tapınak Tiberius zamanında eski plana göre yeniden inşa edilmiş ve 4. yüzyıla ulaşıldığında güneydoğu köşesine şapel ilave edilmiştir.

Artemis Tapınağı

Manisa Gezilecek Yerler Sidas Antik Kenti

Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı İcikler kasabasında yer alan antik kent Lidyalılardan günümüze kalan en önemli kentlerden birisidir. Orijinal isminin Saittai olduğu kent zamanla Türkler tarafından Sidas ismini almıştıfunduszeue.info ve Roma dönemine ait çeşitli kalıntıların bulunduğu antik kentte açık hava tiyatrosu, hükümet binası, kale giriş kapısı ve stadyum Sidas Antik Kentinde mevcut olan tarihi eserlerdir. Sizler de Manisa gezi rotanıza Sidas Antik Kentini ekleyerek tarihe yolculuk yapabilir ve buranın büyüleyici havasına şahitlik edebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Sidas Antik Kenti

Manisa Kalesi

Manisa’nın merkezinde yer alan kale iç ve dış kale olarak Sipil Dağının kuzey yamacında yer almaktadır. Ne yazık ki günümüze sağlam olarak gelemeyen kalenin kalıntıları mevcuttur.

Kitabesi olmadığından dolayı kim tarafında ve ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinemese de Hellenistik Çağda bir kale yer aldığı ve Magnesia Antik kentinin sur ile çevrildiği ve bu kalede de Makedonya Kralı İskenderin önemli eşyalarını sakladığı bilinmektedir.

M.S 17 depreminde kale büyük hasar görmüş ve Bizans döneminde iç kale yenilenerek dış surlarla çevrilmiştir. yılında İmparator III. Joannes Dukas Vatatzer zamanında yapılmış olup yüzyılda surlara takviyeler eklenmiştir.

Beylikler Dönemin de Saruhanoğulları kaleyi onarıp uzun yıllar kullanmış olup dış kalenin içerisinde yer alan ve kalıntılarına rastlanan Hacet Mescidi Saruhan Bey tarafından yapılmıştır.

Son olarak da Osmanlı Döneminde onarımdan geçmiş ve Yüzyıla ulaşıldığında surlar çok fazla zarar gördüğü için harabe olarak günümüze ulaşmış ve önemini yitirmiştir.

Manisa Kalesi

Niobe Doğal Anıtı (Ağlayan Kaya)

Halk arasında ‘Ağlayan Kaya’ olarak da bilinen kaya Sipil Dağının kuzeybatısında yer almaktadır. Efsanesi ile dikkat çeken kaya yıl içerisinde çok kez ziyaret edilmektedir.

 Efsaneye göre Tantalos’un kızı olan Niobe Manisa’da dünyaya gelmiş ve Tanrıça Leto ile çocuklukları bu bölgede geçer. Daha sonra Thebai Kralı Amphion ile evlenmiş ve 7 kız 7 oğlan çocuğu olmuştur. Çocukluk arkadaşı Leto’nun ise 2 çocuğu olmuş olup Niobe bu durumu sürekli gündeme getirip Letoyu öfkelendirir. Letoda çocuklarına Niobeyi cezalandırmasını emreder ve çocukları da Niobe’nin bütün çocuklarını okla öldürür.  Niobe çocuklarının ccesetinin başında günlerce ağlar. Haline acıyan Leto’nun eşi Tanrı Zeus Niobe’nin haline üzülerek ve ızdırabına son vermek için onu Sipil Dağının eteğinde bir kayaya dönüştürür.

Bu efsane hikâyenin tanık olduğu kayayı yakından görerek gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

Niobe Doğal Anıtı (Ağlayan Kaya)

Şahankaya

Yaklaşık metre yüksekliğe sahip olan Şahankaya Gördes ile Akhisar arasında bulunmaktadır. Özellikle profesyonel dağcıların uğrak alanlarından olan Şahankaya adrenalin severler için kaçınılmaz görkemli yapıya ve güzelliğe sahiptir. Ayrıca çevresinde piknik yapabileceğiniz alanlar mevcut olup doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz.

Muradiye Camii ve Külliyesi

Manisa ilinin Sultaniye Semtinde yer alan cami yılları arasında III. Murat adına yaptırılmıştır. Mimar Sinan’ın eserlerinden olan caminin içerisinde medrese, imarethane ve dükkanlar yer almaktadır. Mimar Sinan’ın 90’lı yaşlarda çizdiği projeye Mimar Mahmut Ağa tarafından başlanmış olup Mahmut Ağa’nın ölümüyle Mimar Mehmet Ağa tarafından tamamlanmıştır. Mimar Sinan da yaşı gereği çizdiği proje tamamlanamadan vefat etmiştir.

Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan külliyede kesme taşından yapılmış ters T planlı cami en dikkat çeken özelliğidir. İki minaresi bulunan caminin iç mekânındaki çini ve süslemeler de görülmesi gereken yerler arasındadır.

Külliye içerisinde yer alan medrese de klasik Osmanlı mimarisi özelliklerini taşımakta olup, cami ve medrese arasındaki avluda Karaosmanoğulların’dan Hüseyin Ağa tarafından yılında yaptırılan kütüphanede yer almaktadır. Günümüzde Mimar Sinan Çocuk kütüphanesi olarak hizmet veren yapıyı ziyaret ederek çocuklarınızla hem tarihi yapıyı hem de eserleri inceleyebilirsiniz.

İmarethane de medrese ile aynı planda yapılmış olup avluyu U şeklinde saran yemekhane, mutfak ve erzak depoları yer alıyor.

Sizler de bu tarihten izler taşıyan yapıyı ziyaret ederek mimarisini yakından inceleyebilirsiniz.

Muradiye Camii ve Külliyesi

Manisa Gezilecek Yerler İvaz Paşa Camii

yılında Abdülmüin’in oğlu İvaz Paşa tarafından yaptırılan cami Manisa Merkezde yer almaktadır. Tek minareli olan cami büyük bir kubbe ile örtülü olup caminin yapımında kesme taş ve tuğla kullanılmıştır. Ayrıca caminin son cemaat yeri beş yuvarlak sütun üzerine oturan dört kubbe ile örtülüdür. Ayrıca doğusunda İvaz Paşa’ya ait mezar bulunmaktadır. Edirne’deki üç şerefeli caminin küçük bir örneği olan İvaz Paşa Cami erken dönem Osmanlı-Türk mimarisinin özelliklerini taşımakta olup ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Manisa Gezilecek Yerler İvaz Paşa Camii

Manisa Gezilecek Yerler Kurşunlu Kaplıcaları

Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alan Kaplıcalar bir vadi içerinde yer almakta olup görüntüsüyle hem doğal güzelliğini gözler önüne seriyor hem de şifa dağıtıyor. Romatizma, cilt hastalıkları, eklem rahatsızlıkları, kireçlenme ve kadın hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi gelen ve şifa olan kaplıcaların sıcaklığı derece arasında değişmektedir. Yolunuz Kurşunlu Kaplıcalarına düşerse hem haftanın yorgunluğunu atarak tesislerinde konaklayabilir hem de rahatsızlıklarınıza şifa bulabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Kurşunlu Kaplıcaları

Urganlı Kaplıcaları

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yer alan Kaplıcalar bikarbonatlı, sodyumlu ve karbondioksitli suyu ile tam bir şifa kaynağı olmaktadır. Cilt hastalıkları, eklem rahatsızlıkları, kireçlenme ve kadın hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi gelmekte, içme suyu olarak da kullanıldığında böbrek, mide, bağırsak gibi birçok rahatsızlığa şifa olmaktadır. Yolunuz Urganlı Kaplıcalarına düşerse hem haftanın yorgunluğunu atarak dinlenebilir hem de rahatsızlıklarınıza şifa bulabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Emir Kaplıcaları

Kula Selendi yolu üzerinde bulunan kaplıcalar Gerençayı kenarında yer almakta olup Roma dönemine ait birçok hamam kalıntısı bulunuyor. Kalıntılara bakılarak bölgenin binlerce yıldır kaplıca olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Kalıntılardan dolayı Emir Kaplıcaları adını alan termal sular tam bir şifa kaynağı olmaktadır. Ortopedik rahatsızlıkları, mide rahatsızlıkları ve stres bozukluklarına kadar birçok hastalığa tamamlayıcı olarak şifa olmaktadır. Kaplıcaların içerisinde 16 aparttan oluşan konaklama yerleri mevcut olup odaların suları da Kaplıcanın sularından oluşmaktadır. Emir Kaplıcalarına düşerse hem haftanın yorgunluğunu atarak tesislerinde konaklayabilir hem de rahatsızlıklarınıza şifa bulabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Emir Kaplıcaları

Çağlak Boğazı

İsmini bölgedeki Çağlak deresinden alan mesire alanı Akhisar ilçesinin Kargın Köyü yakınlarında bulunmaktadır. Çam ve zeytin ağaçlarının yoğunlukta olduğu mesire yerinde pikniğinizi yaparak doğa ile iç içe güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Ayrıca her yıl Mayıs’ın ilk veya ikinci haftası düzenlenen ‘Çağlak Festivalleri ’ne katılarak eğlenceli ve coşkulu bir gün geçirebilirsiniz.

Çağlak Deresi

Akhisar ilçesinin Kargın Köyü yakınlarında yer alan derenin etrafı çam ve zeytin ağaçları ile çevrili olup çevresinde piknik yapabileceğiniz mesire alanları mevcuttur. Ayrıca her yıl Mayıs’ın ilk veya ikinci haftası düzenlenen ‘Çağlak Festivalleri ’ne katılarak eğlenceli ve coşkulu bir gün geçirebilirsiniz.

Sevişler Barajı

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan baraj Yağcılı çayı üzerinde sulama ihtiyacını karşılamak amacı ile yılları arasında inşa edilmiştir. Barajın çevresinde piknik yapabilir ve balık tutabilirsiniz.

Demirköprü Barajı

Salihli ilçesinde yer alan baraj Gediz Nehri üzerinde sulama ihtiyacını karşılamak, enerji üretimine katkı sağlamak ve taşkını önlemek amacıyla yılları arasında inşa edilmiştir. Ormanla çevrili manzarasına karşı pikniğinizi yapabilir veya balık tutabilirsiniz. Ayrıca yöre halkı Hıdırellez döneminde buraya pikniğe gelmekte olup onlara katılarak eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Sarıgöl Afşar Barajı

Alaşehir Çayı üzerinde bulunan baraj sulama ihtiyacını karşılamak ve taşkını önlemek amacıyla yılları arasında inşa edilmiştir. Toplam 13 bin hektarlık alana sahip olan baraj doğa güzelliği ile keyif alacağınız yerler arasındadır. Dilerseniz etrafını çevreleyen orman manzarasına karşı pikniğiniz yapabilir, dilerseniz de çevresindeki cafe ve restoranlarda dinlenerek farklı lezzetleri tadabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Sarıgöl Afşar Barajı

Manisa Müzesi

Eserler İlk olarak yılında Muradiye Külliyesinin medrese binasında depolanmış ve zamanla eserlerin çoğalmasıyla 29 Ekim yılında girişimlerle düzenlenerek müze olarak hizmete geçirilmiştir.

Müzeyi ziyaret ederek yöreye özgü eski uygarlıklara ait yaşam ve kültürel özellikleri hakkında bilgi edinirken, Batı Anadolu’nun çeşitli yerlerinden bulunan arkeoloji eserlerini de görebilirsiniz. Ayrıca Lidya Krallığının başkenti Sardes Örenyerin de kazılar sonucu bulunan eserleri de bu müze de sergilenmektedir.

Sizler de müzeyi ziyaret ederek geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.

Girişi ücretli olan müzeyi pazartesi günleri dışında ziyaret edebilirsiniz.

Manisa Müzesi

Manisa Gezilecek Yerler Akhisar Müzesi

İlk olarak Ayşe Hanım tarafından Ali Şefik Bey adına yılında hastane binası olarak açılmıştır. Aynı yıl içerisinde Milli Eğitim Binasına bağışlanarak yılına kadar okul olarak kullanılmıştır. yılları arasında da Öğretmen Binası olarak kullanılmış ve 18 Mayıs yılında müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Etnografik ve Arkeolojik eserlerin yer aldığı müzede toplam adet eser yer almaktadır. Sizler de müzeyi ziyaret ederek geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.

Girişi ücretli olan müzeyi pazartesi günleri dışında ziyaret edebilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Akhisar Müzesi

Kula Kenan Evren Etnografya Müzesi

7. Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren’in Kuladaki doğduğu ev kamulaştırılarak Etnografya müzesi olarak hizmete geçmiştir. Kula ilçesinde yer alan müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Kula Kenan Evren Etnografya Müzesi

Manisa Gezilecek Yerler de Son Rotamız; Turgutlu Kent Müzesi

yılları arasında inşa ettirilen ve Cumhuriyet Döneminden bu zamana kadar ayakta kalabilmiş olan bina ilk olarak Üzümcü Konağı olarak kullanılmıştır. yılına kadar Hükümet Konağı olarak kullanılan bina belediye tarafından satın alınarak müzeye çevrilmiştir. 3 kattan oluşan müzede Türk gelenek görenek ve adetlerinin güzel bir şekilde yansıtıldığı müzeyi ziyaret ederek geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.

Manisa Gezilecek Yerler Turgutlu Kent Müzesi

Manisa, Ege Bölgesi’nde yer alan ve “Şehzadeler Şehri” olarak bilinen bir şehirdir. Mesir macunu, Manisa Tarzanı, sultaniye üzümü ile tanınmakta olan Manisa’nın tarihi Yontma Taş Devrine kadar uzanır. Bu nedenle tarihi dokusu ile dikkat çeken bir şehir olma özelliğindedir.

17 ilçesi bulunan Manisa’nın denizden yüksekliği 79 metredir. Gediz Nehri ve Bakırçay Manisa akarsuları olarak bilinir. Bunun yanı sıra şehir sınırları içinde Spil Dağı ve Yamanlar Dağı gibi dağlar yer alır.

İlin batısında ve Gediz Nehri Havzası boyunca Akdeniz iklimi görülür. Bununla birlikte doğu ve dağlık bölgelerde ise karasal iklim hakimdir.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Manisa gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir ildir. Bu nedenle benzersiz bir tatil geçirmek istiyorsanız, Manisa’daki tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. İşte Manisa’da gezilecek en iyi 20 yer listesi!

Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Manisa en iyi otellerini keşfetmek için « Manisa Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.

Manisa’da Gezilecek En İyi 20 Yer

1. Bintepe Tümülüsleri

Bintepe Tümülüsleri Manisa gezilecek yerlerin ilki olarak karşımıza çıkıyor. Tarihi derinliğiyle şehirler arasında kendisine özel bir yer alan Manisa’da Bintepe Tümülüslerini muhakkak görmelisiniz. Bintepe Tümülüsleri Sardes Antik Kenti yakınlarında bulunan bir tümülüs mezar nekropolü olarak bilinmektedir.

MÖ 6 ila 7. yüzyıllarda yapıldığı düşünülen tümülüs, Gediz Nehri ve Marmara Gölü arasında bulunuyor. Şehrin tarihi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Bintepe Tümülüslerine ziyarette bulunabilirsiniz.

Bintepe Tümülüsleri - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

2. Sardes Antik Kenti

Sardes Antik Kenti, Salihli ilçesinin Sart beldesinde bulunuyor. Sardes Lidya Devleti’nin başkentidir. Bölge ile ilgili yapılan çalışmalar, Sart ve yöresinin yıldan çok daha fazla bir şekilde yerleşimleri bünyesinde barındırdığını açığa çıkarıyor. MÖ ’de kurulan Sardes, MS ’lerde yıkılmış bir kenttir.

Salihli merkeze 9 km’lik bir uzaklıkta bulunan Sardes Antik Kenti, İzmir-Ankara karayolunun her iki yanına da yayılmış durumda. Bölgede yapılan çalışmalar, kentin Demir Çağı’nın izlerini taşıdığını gözler önüne sermiştir. Sardes Antik Kenti’nin dikkat çeken pek çok özelliği bulunmakta olup tarihte ilk paranın basıldığı yer olması, bölgenin ön plana çıkan özelliklerinden bir tanesidir.

Kral Yolu olarak bilinen o ünlü yolun da yine bu bölgeden başladığı biliniyor. Tarihi bir yolculuğa çıkmak ve bölgenin tarihini derinlikli bir şekilde öğrenmek için Sardes Antik Kenti’ne gezi düzenleyebilirsiniz.

Sardes Antik Kenti - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

3. Manisa Müzesi

Manisa Müzesi, Manisa’da gezilecek en iyi 20 yer listesinde bulunan oldukça önemli yapılardan bir tanesidir. Yörede yapılan çalışmalar neticesinde oldukça fazla eser gün yüzüne çıkarılmıştır. İlk başlarda bu eserler Muradiye Külliyesi’nin medrese bölümünde depolanmakla birlikte zamanla bu kısım yeterli gelmemiştir.

Medrese bölümü, 29 Ekim tarihinde müze olarak açılmış ve yılında ise çeşitli restorasyon çalışmaları yapılarak imarethane bölümü de arkeolojik eserlere ayrılmıştır. Müzede yer alan arkeolojik eserler, eski uygarlıkların kültürel yapılarını anlayabilmek adına oldukça önemlidir.

Bunun yanı sıra müzede, Sardes Antik Kenti’nden çıkarılan tarihi eserler de sergilenmeye başlamıştır. Tarihsel açıdan Bizans Dönemi’nin sonuna kadar mezar taşları, lahitler, heykeller başta olmak üzere birçok tarihi eser; müzede sergilenmeye devam ediyor.

Manisa Müzesi - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

4. Spil Dağı Milli Parkı

Spil Dağı Milli Parkı, Manisa gezilecek yerler listesinde bulunan milli parklar arasında bulunuyor. Milli park, zengin bitki örtüsü ile ziyaretçilerin dikkatlerini çeken doğa harikalarından bir tanesidir. Spil Dağı ya da Manisa Dağı Gediz Havzası üzerinde ve Bozdağlar’ın kuzeybatı ucunda yer alıyor. metre yükseklikteki bu kalker kütle, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Jeolojik ve jeomorfolojik yapıdaki kalker kayaların yanı sıra dolin gölleri, zengin bitki örtüsü, mağaralar, kanyon vadileri bünyesinde barındırıyor. Manisa’ya gittiğinizde, Spil Dağı Milli Parkını ziyaret etmeyi unutmayın!

Spil Dağı Milli Parkı - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

5. Kurşunlu Kaplıcaları

Kurşunlu Kaplıcaları, Bozdağ’ın kuzey eteklerinde bulunan Kurşunlu Kaplıcaları, sıcacık suyu ve muhteşem görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir doğa harikasıdır. Yeşilin bin bir tonuna ev sahipliği yapan Kurşunlu Vadisi’nde bulunan Kurşunlu Kaplıcaları, gündelik hayatın stresinden uzaklaşmak isteyen kişiler için oldukça ideal.

Kaplıcanın suyu sıcaklığı 43 ila 91 derece arasında değişmekte olan kaynaklardan sağlanmakta olup kaplıcanın suyunun insanın kendisini çok daha huzurlu hissetmesine katkıda bulunduğu düşünülüyor. Doğayla baş başa kalmak isteyenler için bir hayli ideal olan Kurşunlu Kaplıcaları, tüm görkemiyle ziyaretçilerini bekliyor.

Kurşunlu Kaplıcaları - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

6. Şehzadeler Parkı

Şehzadeler Parkı, doğal güzellikleriyle ünlü Manisa’nın görülmesi gereken alanlarından bir tanesidir. Masal Park olarak da bilinen Şehzadeler Parkı, yılında ziyaretçilerin kullanımına açılmıştır. Eski Sümerbank üzerine inşa edilmiş bulunan park, yürüyüş yollarını bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda gölet de bulunmakta olup park içinde yeşil ile mavinin büyüsüne kapılabilirsiniz.

Aynı zamanda park içinde bulunan kafeteryalar ile yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Çizgi film kahramanlarının bulunduğu masal parkı, Dioremik Mesir Müzesi, minyatür şehzade heykelleri başta olmak üzere farklı alanları bünyesinde barındıran Şehzadeler Parkı; çok özel anlar geçirmenizi sağlayacak.

Şehzadeler Parkı - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

7. Niobe Ağlayan Kaya

Niobe Ağlayan Kaya, Niobe Ağlayan Kaya olarak da bilinen çok özel bir alandır. Manisa merkezde yer alan Çaybaşı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Niobe Ağlayan Kaya, Spil Dağı yakınlarında yer alır. Özellikle ziyaretçilerin ilgisini çeken hikâyeye göre Niobe, çocuklarını kaybetmiştir. Kendisini dış dünyaya kapatan Niobe sürekli ağlamaktadır.

Bu durumu fark eden Zeus, Niobe’nin daha fazla acı çekmesini engelleyebilmek için onu kayaya çevirmiştir. Bu nedenle Ağlayan Kaya olarak adlandırılır. Her gün ziyaret edilebileceğiniz Niobe Ağlayan Kaya’yı mutlaka görmelisiniz.

Niobe Ağlayan Kaya - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

8. Akhisar Gölet Piknik Alanı

Akhisar Gölet Piknik Alanı, doğa ile baş başa kalmak isteyen kişilerin tercih ettikleri doğal güzelliklerden bir tanesidir. Aynı zamanda Manisa gezilecek yerler listesinde bulunan Akhisar Gölet Piknik Alanı, farklı aktivitelerin gerçekleştirilebileceği bir yerdir. Piknik alanı içinde yer alan yürüyüş yollarını, doğayla baş başa bir yürüyüş için kullanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra sevdiklerinizle piknik yapabilir, gündelik hayatın stresinden uzaklaşabilirsiniz. Geniş bir alan üzerine kurulu olan piknik alanı, Manisa ziyaretinde bulunan kişilerin göz ardı etmedikleri yerlerden bir tanesidir.

Akhisar Gölet Piknik Alanı - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

9. Muradiye Orman Fidanlığı

Muradiye Orman Fidanlığı, Manisa merkezde yer almaktadır. Her yıl binlerce fidan üretimi gerçekleştirilmekte olup bu sayede ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunulmaktadır. Bu nedenle Muradiye Orman Fidanlığı ağaçlandırma çalışmaları noktasında ön plana çıkmaktadır.

Muradiye Orman Fidanlığı - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Turgutlu Saat Kulesi

Turgutlu Saat Kulesi, Turgutlu ilçesinde bulunan bir kuledir. Yapılışı ile ilgili kesin bir tarih verilememekle birlikte ’li yılların başında yapıldığı tahmin edilmektedir. Turgutlu Atatürk Parkı’nda bulunan Turgutlu Saat Kulesi, üç katlı bir yapıdadır. Manisa gezilecek yerler listesinde bulunan Turgutlu Saat Kulesi’ne ziyaret düzenleyebilirsiniz.

Turgutlu Saat Kulesi - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Aigai (Aiolis) Antik Kenti

Aigai (Aiolis) Antik Kenti, Manisa antik kentleri listesinde bulunan bir kenttir. Aigai, eski Yunancada “keçi” anlamına gelen bir kelimeden türetilmiştir. Aigai Antik Kenti Yunus Emre ilçesinin Yunt Dağı Köseler Mahallesi sınırlarında bulunuyor. Ege Denizi’ne uzak bir bölgede kurulmuş olan kent, Aigai halkı tarafından inşa edilmiştir.

Kurulduğundan sonraki yıl içinde ayakta kalmayı başarmış olup bölge ile ilgili yapılan çalışmalar, antik kentin MÖ 8. yüzyıl civarında kurulmuş olduğunu gösterir. Halk, özellikle keçi yetiştiriciliği yaparak hayatlarına devam etmiştir. Bölgenin verimsiz olduğu da bilinmektedir.

Antik kent, Ailois bölgesinde kurulan 12 kentten biridir. Bölgenin tarihi ile ilgili bilgi edinmek ve tarihi bir gezi düzenlemek istiyorsanız, Aigai Antik Kenti’ni ziyaret edebilir, geçmişe yolculuk gerçekleştirebilirsiniz.

Aigai (Aiolis) Antik Kenti - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Yeni Han

Yeni Han, kim tarafından yapıldığı bilinmese de Karaosmanoğulları tarafından yapıldığı düşünülmektedir. Ortada avlusu bulunan Yeni Han, iki katlı bir şekilde inşa edilmiştir. Hanın güney, doğu ve batı cephelerine bitişik dükkanların bulunduğu biliniyor.

Dikdörtgen planlı olan hanın alt kat odaları avluya açılır. Bunun yanı sıra üst kat odaları ise revaklara açılan Yeni Han, geçmişten günümüze yıkılmadan kalmayı başarmış bir yapıdır.

Yeni Han içerisinde yer alan odaların her birinde ocak yer alır. Sizler de benzersiz bir mimariye sahip Yeni Han’a ziyarette bulunabilirsiniz. Böylelikle Manisa tarihi hakkında bilgi edinebilir, gezinizin eşsiz bir hal almasını sağlayabilirsiniz.

Yeni Han - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Manisa Muradiye Camii

Manisa Muradiye Camii, III. Murat adına yaptırılmış bir külliyedir. yılları arasında yaptırılan Manisa Muradiye Külliyesi; içerisinde cami, imarethane, dükkân vb. yapıları bünyesinde barındırır. Külliyenin projesi Mimar Sinan’a aittir.

Bunun yanı sıra inşasına başlayan ise Mimar Mahmut Ağa olmuştur. Klasik Osmanlı mimari özelliklerini bünyesinde barındıran Manisa Muradiye Camii, oldukça ihtişamlı bir görünüme sahiptir.

Mutfak kısmında büyük ocak ve bir adet çeşmenin yer aldığı külliyenin giriş kapısı batı cephesinde yer alıyor. İmarethanenin planı medrese planını andırmaktadır. Medrese ile cami arasında bir adet kütüphane bulunuyor.

Bu kısım, Karaosmanoğullarından Hüseyin Ağa tarafından yılında yaptırılmıştır. Müze olarak kullanılan medrese ve imarethane bölümlerini ziyaret edebilirsiniz.

Manisa Muradiye Camii - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Adala Kanyonu

Adala Kanyonu, şehir merkezine yaklaşık km uzaklıkta bulunan bir doğa harikasıdır. Salihli ilçesi Adala beldesi sınırları içinde bulunan Adala Kanyonu, Manisa gezilecek yerler listesinde kendisine çok özel bir yer edinmektedir. Birçok farklı aktivitenin yapılabildiği kanyonda doğa sporları, doğa yürüyüşleri, doğa fotoğrafçılığı gibi dikkat çeken aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra mesire alanı olarak da kullanılan Adala Kanyonu, doğa ila baş başa kalmak isteyenlerin tercih ettiği bir alandır. Adala Kanyonu bünyesinde gerçekleştirilen Adala Şeftali ve Kültür Şenlikleri ile Adala Kanyonu Motosiklet Festivali gibi etkinler; ziyaretçiler tarafından ilgi görmektedir. Adala Kanyonu’na ziyarette bulunmak istiyorsanız, giriş sırasında herhangi bir ücret ödemenize gerek bulunmuyor.

Adala Kanyonu - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi

Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi dikdörtgen planlı ve tek minareli bir camidir. Oldukça sade bir görünüme sahip olan külliye, II. Bayezid’in eşi Hüsnüşah Sultan tarafından yılında yaptırılmıştır. Ana mekanın sekizgen bir kasnak üzerine oturtulmuş bir büyük ve iki yanda da küçük kubbelerle örtüldüğünü belirtmek olanaklıdır.

Caminin batı kanadında bir adet sıbyan mektebi bulunuyor. sıbyan mektebi dikdörtgen planlıdır. Bunun yanı sıra kaba yontu taş örgü tekniği ile örülmüştür. Külliyenin içinde bulunan imarethane ve medrese bölümlerinin Kurtuluş Savaşı esnasında yandığını, bu nedenle bu alanların günümüze kadar ulaşamadıklarını belirtebiliriz.

Mimari özellikleriyle ön plana çıkan Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi’ne ziyarette bulunarak bölge tarihi hakkında çok daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Türk süsleme sanatını üzerinde taşıyan cami ve külliye, ziyaretçilere kapı aralamaya devam ediyor.

Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Manisa İvaz Paşa Camii

Manisa İvaz Paşa Camii, Manisa’nın Karaköy semtinde bulunan tarihi bir yapıdır. yılında İvaz Paşa tarafından yaptırıldığı bilinen Manisa İvaz Paşa Camiin tek bir minaresi bulunuyor.

Aynı zamanda büyük bir kubbeyle örtülü olduğu da görülebiliyor. Caminin son cemaat yeri beş yuvarlak sütun üzerine oturtulmuştur. Aynı zamanda dört kubbeye sahiptir.

Caminin son cemaat yerinin doğusunda bir mezar bulunur. Bu mezarın İvaz Paşa’ya ait olduğu biliniyor. İnan-kültür turizmi kapsamında yer alan ve mimari özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Manisa İvaz Paşa Cami’ye ziyarette bulunabilirsiniz. Manisa gezilecek yerler listesinde kendisine özel bir yer bulan cami, Türk kültürel ve mimari özelliklerini de başarılı bir şekilde yansıtıyor.

Manisa İvaz Paşa Camii - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Thiatira Antik Kenti

Thiatira Antik Kenti Manisa antik kentlerinden bir diğeridir. Manisa Akhisar sınırları içinde bulunan Thiatira Antik Kenti, eski Yunan kentlerinden bir tanesidir. Zamanında “Pelopia” şeklinde adlandırılmış ve bu adlandırılma Helenistik Döneme kadar devam etmiştir.

Fakat MÖ ’da I. Selekuos Nikator, şehre Thiatira demiştir. Döneminde çok önemli bir şehir olduğu düşünülen şehir hem Lidya Devleti hem de Pergamon Krallığının dikkat çeken şehirlerinden biri olmuştur.

Roma İmparatorluğu döneminde de varlığını sürdüren antik kent, bu dönemde bir savaşa tanıklık etmiştir. Hatta bu savaş, Thyatira Savaşı olarak da biliniyor. Şehrin çeşitli dönemlerde farklı misyonlar edindiğini söylemek mümkündür.

Erken Hristiyanlık döneminde şehir, Hristiyanların önem verdiği şehirler arasında yer alıyordu. Hatta şehir içinde bir piskoposluk bulunduğu da bilinmektedir. yılına kadar varlığını devam ettiren piskoposluk, Kurtuluş Savaşı ile çalışmalarına son vermiştir.

Özellikle kültür turizmine önem veren kişilerin ziyaret ettikleri Thiatira Antik Kenti, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bir bölgedir. Sizler de antik kente ziyaret düzenleyebilir, Manisa gezinizin çok daha özel geçmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Thiatira Antik Kenti - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Salihli Artemis Tapınağı

Salihli Artemis Tapınağı, Sadis Antik Kenti içinde yer alan ve ziyaretçilerin dikkatini çeken tapınaklardan bir tanesidir. Tapınağın pek çok önemli özelliği bulunmakta olup bunlardan en ilgi göreni, tapınağın; yörede yaşanan doğal afetlerin izini taşıyor olmasıdır. Sardes ve Artemis Tapınağı ile Bintepeler UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan tarihi yapılardır.

Salihli Artemis Tapınağı - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesi

Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesi, oldukça önemli yapılardan bir tanesidir. Fakat günümüze sadece bir çeşme, medrese temeli ve iki hamam kalıntısı kalmıştır. Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesi Kula’ya bağlı bulunan Emre köyünde yer alıyor. Tapduk Emre Türbesi, sahip olduğu mimari özellikler ve unsurlar nedeniyle Manisa’da yer alan Saruhan Bey Türbesi’ne oldukça fazla benzemektedir.

Türbenin içerisinde 10 adet mezar bulunduğunu söyleyebiliriz. Ortadaki mezarın Tapduk Emre’ye ait olduğu düşünülmekte olup diğer mezarların ise aile fertlerine ait olduğu düşünülmektedir. Türbe kapısının önünde ise balta tasvirine sahip bir taşın bulunduğu mezar yer alıyor. Bu mezarın ise Yunus Emre’ye ait olduğu düşünülüyor.

Hem dini hem de kültürel anlamda çok önemli bir yapı olan Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesi, her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği bir yapıdır. Sizler de Manisa gezinizde buraya gezi düzenleyebilir, çok özel bir alan olarak bilinen türbeyi ziyaret edebilirsiniz.

Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesi - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Yoğurtçu Kalesi

Yoğurtçu Kalesi, yüzyıl ya da yüzyılda inşa edildiği düşünülen bir kaledir. Manisa’nın çok önemli tarihi yapılarından biri olma özelliğine sahip Yoğurtçu Kalesi Bizanslılarca Türk akınlarını önleyebilmek için kullanılmıştır. Daha sonra buraya Yörüklerin yerleştiği ve Yörüklerin yoğurt üretiminde bulunduğu ifade ediliyor. Bundan sonra Yoğurtçu Kalesi olarak anılmaya başlanmıştır.

Kesme taş ve moloz taş kullanılarak inşa edilen Yoğurtçu Kalesi, iç ve dış sur olmak üzere iki adet sura sahiptir. Kulelerin bulunduğu dış sur ve iç sur, kesme taş ile moloz taş kullanılarak inşa edilmiştir. Oldukça etkileyici bir görünüme sahip olduğundan, Manisa ziyaretlerinde birçok kişi buraya uğramadan gezilerini sonlandırmaz. Sizler de Yoğurtçu Kalesini ziyaret edebilirsiniz.

Yoğurtçu Kalesi - Manisa&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Manisa’da Gezilecek Yerler

Şehzadeler Şehri olarak da anılan Manisa hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ziyaretçileri büyüleyen bir şehirdir. Birçok kişi tarafından ziyaret edilen Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alan Sades Antik Kenti, Ahmetli’de bulunan Bintepe Tümülüsleri, Niobe’nin ağlayışını simgeleyen Ağlayan Kaya ve daha pek çok özel yapı; ilgilerin odağı olmaya devam ediyor.

Kültürel alanda Manisa, Türkiye’nin birçok şehri gibi yerli ve yabancı turistlerin gözünde önemli bir konumda bulunan şehirlerden bir tanesidir. Eğer Manisa’ya bir gezi düzenlemek istiyorsanız, sizlere sunduğumuz yerleri ziyaret edebilirsiniz. Birbirinden özel yapıların bulunduğu Manisa, ziyaretçilerine kucak açan bir şehirdir.

Manisa hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, Manisa Restoran ve Manisa’da Ne Yenir yazılarımızı da inceleyebilirsiniz. Şehzadeler Şehri, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor.

gezilecek yerlermanisa

Ege Bölgesi’nde yer alan Manisa, gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir şehirdir. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kendine has gelenek görenekleri ile birlikte keşfedilmesi gereken şehirlerden biri olan Manisa’da mutlaka görülmesi gereken pek çok destinasyon bulunmaktadır.

İlk yerleşimlerin oldukça eski tarihlere dayandığı Manisa’da çok sayıda antik kent ve tarihi yapı yer almaktadır. Lidyalılar döneminde bölgenin önemli kentlerinden olan Manisa, altın çağını Roma döneminde yaşamış ve bölge daha sonra Saruhanoğulları Beyliği hakimiyetine girmiştir. Osmanlı Dönemi’nden de kalan pek çok tarihi yapının bulunduğu Manisa’da gezilecek yerler, genellikle il merkezinde yer almaktadır.

Manisa’da tarihi yapılardan ziyade gezilecek pek çok doğal güzellik te görülebilmektedir. Kaplıca, şelale, kanyon ve birçok mesire alanının bulunduğu Manisa; huzurlu ve doğa ile iç içe tatil geçirmek isteyenler için oldukça ideal bir şehirdir.

Manisa’da gezilecek yerler arasında; Aigai (Aiolis) Antik Kenti, Manisa Müzesi, Yeni Han, Manisa Muradiye Camii, Manisa Kalesi, Adala Kanyonu, Sidas Antik Kenti, Bintepe Tümülüsleri, Gökköy, Manisa Ulu Camii ve Medresesi, Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi, Philadelphia Siesean Kilisesi, Manisa İvaz Paşa Camii, Thiatira Antik Kenti, Kybele Kaya Kabartması, Ağlayan Kaya ve Salihli Artemis Tapınağı bulunmaktadır.

Aigai (Aiolis) Antik Kenti

Aigai Antik Kenti, Manisa merkezine bağlı Yuntdağıköseler Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezine ortalama 50 kilometre uzaklıkta bulunan antik kente özel araçla ulaşımlar, Manisa Çevre Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Bölgeye il merkezinden taksi veya Yuntdağıköseler dolmuşlarıyla ortalama 1 saat içerisinde gidilebilmektedir.

Manisa’da yaşayan halk tarafından Nemrut Kale adıyla bilinen Aigai Antik Kenti, Heredot’un eserlerinde de geçmektedir. Özellikle Heredot’un eserlerinde bahsedilen 12 Aiol şehirlerinden biri olan Aigai Antik Kenti, oldukça yüksek bir konuma inşa edilmiştir.

M.Ö. 8. yüzyıla tarihlenen Aigai Antik Kenti, geçirdiği bir doğal afet sonucunda harabe haline gelmiş ve üzerine tekrar yeni bir şehir inşa edilmesiyle günümüze ulaşmıştır.

Helenistik Dönem’den kalan nadide yapılar arasında gösterilen Aigai Antik Kenti, haftanın her günü ile saatleri arasında gezilebilmektedir.

Aigai Antik Kenti’ne girişler ücretsizdir.

Manisa'nın tarihi ve turistik duraklarını yerinde göreceğiniz ve konforlu bir tatil planı yapmak için Manisa Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Manisa Müzesi

Manisa Müzesi, Manisa şehir merkezinde bulunmaktadır. Manisa’nın kent belleği olma özelliğine sahip olan müzeye ulaşımlar, yürüyerek kısa bir süre içerisinde sağlanabilmektedir.

Oldukça zengin bir tarihe sahip olan Manisa’da tarihi ve kültürel gezileriniz bünyesinde ziyaret edebileceğiniz destinasyonlardan olan Manisa Müzesi, Muradiye Cami Külliyesi’nin medrese kısmında hizmet vermektedir. Bölgede gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda gün yüzüne çıkarılan eserlerin sergilendiği müzede, Lidya, Roma, Bizans, Selçuklu, Saruhanoğulları ve Osmanlı dönemlerinden kalan eser ve belgeler de incelenebilmektedir.

Manisa’nın gelenek ve görenekleri arasında yer etmiş, günlük hayatta kullanılan araç ve gereçlerin de sergilendiği müzede, çok sayıda eşya, savaş aleti, günlük kıyafetler de görülebilmektedir.

Pazartesi hariç haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Manisa Müzesi, ile saatleri arasında açıktır.

Manisa Müzesi’ne giriş ücreti 6 TL’dir.

Yeni Han

Yeni Han, Manisa’da gezilecek yerler arasında öne çıkan tarihi yapılardandır. Şehir merkezine konumlanan Yeni Han’a ulaşımlar, yürüyerek sağlanabilmektedir.

Osmanlı Dönemi yapılarından olan Yeni Han’ın ne zaman inşa edildiğine dair net bir bilgi yoktur. Bunun yanı sıra Manisa bölge halkı tarafından yapının, yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir. Karaosmanoğulları tarafından yapıldığı düşünülen han, topalmada 2 katlı bir şekilde inşa edilmiştir. En son yılında restorasyon çalışması geçirmiş olan yapının ortasında büyük bir avlu bulunmaktadır.

Günümüzde alışveriş merkezi olarak kullanılan handa, çok sayıda dükkan hizmet vermektedir. Genellikle hediyelik eşya, takı ve tarihi açıdan önemli ürünlerin satıldığı han, haftanın her günü ile saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Yeni Han’a girişler ücretsizdir.

Manisa Muradiye Camii

Manisa Muradiye Camii, Manisa şehir merkezine bağlı Saruhanlı Mahallesinde yer almaktadır. Osmanlılardan kalma yapılar arasında öne çıkan Manisa Muradiye Camii’ye ulaşımlar, konumundan ötürü yürüyerek yapılabilmektedir.

Osmanlı Devleti döneminde III. Murat tarafından inşa ettirilmiş olan yapının mimarı, Mimar Sinan’dır. Osmanlı mimarisinin etkilerinin net bir şekilde görülebildiği yapının kapı kısmında fildişi ve kakmalar, yapıyı öne çıkaran detaylar arasındadır.

Sınırları içerisinde müze de bulunan Manisa Muradiye Camii’nin 2 adet minaresi bulunmaktadır.

Manisa Muradiye Camii, günümüzde ibadete açıktır.

Manisa Kalesi

Manisa Kalesi, Manisa şehir merkezine bağlı Turgutalp Mahallesi sınırları içerisindedir. İl merkezinde yer alan kaleye ulaşımlar, yürüyerek kısa bir süre içerisinde yapılabilmektedir. Aynı zamanda bölgeye Turgutalp dolmuşları veya taksi ile de gidilebilmektedir.

Spil Dağı’na yakın olan Manisa Kalesi’nin hangi tarihte ve kim tarafından yapılmış olduğu net bir şekilde bilinmemektedir. Bununla beraber bölgede gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalar doğrultusunda kalenin İznik İmparatoru III. İoannis tarafından yaptırıldığı düşünülmektedir.

İç ve dış kısımlar olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan kale, beşgen planlı olarak inşa edilmiştir. Bölge halkı tarafından Sandık Kale ismiyle de bilinen Manisa Kalesi’ni çevreleyen surların büyük bir kısmı yıkılmış durumdadır.

Çevresinde 13 kule bulunan Manisa Kalesi’ni haftanın her günü ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Manisa Kalesi’ne girişler ücretsizdir.

Adala Kanyonu

Manisa’nın popüler doğal güzelliklerinden olan Adala Kanyonu, şehir merkezine ortalama kilometre uzaklıkta, Salihli ilçesine bağlı Adala Beldesinde yer almaktadır. Kanyona, il merkezinden özel araçla ulaşımlar D karayolunu güneydoğu istikametine doğru takip ederek yapılmaktadır. Aynı zamanda bölgeye şehir merkezinden taksi veya Adala minibüsleriyle de ulaşım sağlanabilmektedir.

Manisa’nın huzur dolu atmosferi ve doğal güzellikler ile çevrili bir bölgesi olan Adala Kanyonu, aynı zamanda mesire yeri olarak da kullanılmaktadır. Doğa yürüyüşleri, doğa sporları, olta balıkçılığı ve doğa fotoğrafçılığı gibi aktivitelerinizi gerçekleştirebileceğiniz Adala Kanyonu; özellikle hafta sonları bölge halkı tarafından piknik yapmak amacıyla tercih edilmektedir.

Manisa’nın popüler festivalleri arasında bulunan Adala Şeftali ve Kültür Şenlikleri ve Adala Kanyonu Motosiklet Festivali gibi organizasyonlar da yine Adala Kanyonu bünyesinde gerçekleştirilmektedir.

Gediz Nehri kenarında bulunan Adala Kanyonu’nda aileniz veya arkadaş gruplarınız ile birlikte rafting yapabilir, doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir veya keyifli bir piknik ortamı yaratabilirsiniz.

Adala Kanyonu’na girişler ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Manisa Otelleri sayfamızı inceleyerek seyahatiniz boyunca şehrin tüm güzelliklerini yerinde göreceğiniz tatili planlayabilirsiniz.

Sidas Antik Kenti

Sidas Antik Kenti, Manisa şehrine bağlı Demirci ilçesindedir. İlçeye bağlı İcikler Köyü sınırları içerisinde bulunan Sidas Antik Kenti, il merkezine kilometre uzaklıkta konumlanmaktadır. Kente özel araçla ulaşımlar, Akhisar – Gördes yolunu takip ederek yapılmaktadır. Aynı zamanda bölgeye taksi veya Manisa Otogarı’ndan hareket eden Demirci minibüsleriyle de yaklaşık 2 saat içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir.

Saittai olarak da bilinen Sidas Antik Kenti, Lidyalılar döneminde kurulmuştur. Kurulduğu dönemde ticari ve ekonomik anlamda bölgenin önemli kentleri arasında olan Sidas Antik Kenti’nin büyük bir kısmı aradan geçen yıllar ve doğal afetlerin de etkisiyle toprak altında kalmıştır.

Sidas Antik Kenti sınırları içerisinde görebileceğiniz yapılar arasında antik tiyatro, kuyu, Ağin Mağarası, cephanelik ve hükümet binası gibi yapılar bulunmaktadır. Defineciler tarafından büyük bir kısmı tahrip edilmiş olan Sidas Antik Kenti’ni haftanın her günü dilediğiniz saatlerde gezebilirsiniz.

Sidas Antik Kenti’ne girişler ücretsizdir.

Bintepe Tümülüsleri

Manisa’da gezilecek yerler arasında bulunan Bintepe Tümülüsleri, Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Tekelioğlu Köyü’ndedir. İl merkezine 75 kilometrelik mesafede bulunan Bintepe Tümülüsleri’ne özel araçla ulaşımlar, İzmir – Uşak yolu üzerinden yapılmaktadır. Bölgeye alternatif ulaşımlar, taksi veya otogardan hareket eden Salihli minibüsleriyle yaklaşık 1 saat içerisinde yapılmaktadır.

Türkiye’de şu ana kadar görülmüş en büyük tümülüsler arasında öne çıkan Bintepe Tümülüsleri, Lidyalılar döneminde inşa edilmiştir. Heredot’un eserlerinde de bahsettiği Bintepe Tümülüsleri’nde Lidya Kralı ve kentin zengin kişilerin mezarları bulunmaktadır.

Manisa’da görülmesi gereken yerler arasında yer alan Bintepe Tümülüsleri, haftanın her günü ile saatleri aralığında görülebilmektedir.

Bintepe Tümülüsleri’ne girişler ücretsizdir.

Gökköy

Manisa’nın doğal güzellikleri arasında bulunan Gökköy, Salihli ilçesine bağlıdır. Manisa şehir merkezine 80 kilometrelik mesafede bulunan köye özel araçla ulaşımlar Aşağıçobanisa, Turgutlu, Gökkaya, Ahmetli ve Gökköy tabelalarını takip ederek yapılmaktadır. Aynı zamanda Gökköy’e taksi veya otogardan hareket eden Salihli dolmuşlarıyla da ulaşım sağlanabilmektedir.

Yeşil ağaçlarla çevrili bir yerleşim yeri olan Gökköy, bölgenin bitki örtüsünün zenginliğini gözler önüne sermektedir. Bahar aylarında çiçeklerin açması ile birlikte bölge halkı tarafından akın edilen Gökköy, aynı zamanda mesire alanı olarak kullanılabilen pek çok alana sahiptir.

Manisa’da gezilecek yerler arasında bulunan Gökköy’de; doğa yürüyüşleri, trekking, kamp ve piknik gibi aktivitelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Manisa Ulu Camii ve Medresesi

Manisa Ulu Camii ve Medresesi, Manisa şehir merkezinde yer almaktadır. İl merkezine bağlı İshakçelebi Mahallesinde görülebilen Manisa Ulu Camii ve Medresesi’ne ulaşımlar, yürüyerek ortalama 5 dakika içerisinde sağlanabilmektedir.

Manisa’da görülebilecek Osmanlı yapıları arasında öne çıkan Manisa Ulu Camii ve Medresesi, kubbesi oldukça büyük bir şekilde inşa edilmiştir. Cami duvarı ile birleşik minaresiyle dikkat çeken yapının inşasında tuğla ve taş kullanılmıştır.

Büyük bir avlusu olan yapının medresesi de cami sınırları içerisinde görülebilmektedir. Osmanlı mimarisinin ilk dönem eserlerinden olan Manisa Ulu Camii ve Medresesi, günümüzde ibadete açıktır.

Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi

Manisa şehir merkezine, Anafartalar Mahallesinde bulunan Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi, bölgenin önemli tarihi yapıları arasındadır. Yapıya ulaşımlar, yürüyerek kısa bir süre içerisinde yapılabilmektedir.

Osmanlı dönemi yapılarından olan Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi, II. Bayezid’in eşi Hüsn-i Şah Sultan tarafından inşa ettirilmiştir. yılına tarihlenen yapı, sade bir görünüme sahiptir. Tek minareli cami olan Hatuniye Cami’de süslemeler oldukça az kullanılmıştır.

Sınırları içerisinde sıbyan mektebi de bulunan Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi’ne sonradan Kurşunlu Han da eklenmiştir.

Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi, günümüzde ibadete açıktır.

Philadelphia Siesean Kilisesi

Manisa’da gezilecek yerler arasında bulunan Philadelphia Siesean Kilisesi, Alaşehir ilçesine bağlı Soğuksu Mahallesindedir. İl merkezine kilometre uzaklıkta bulunan yapıya özel araçla ulaşımlar, Turgutlu, Ahmetli, Salihli ve Alaşehir tabelalarını takip ederek yapılabilmektedir. Aynı zamanda kiliseye il merkezinden taksi veya otogardan hareket eden Alaşehir dolmuşlarıyla da gerçekleştirilebilmektedir.

İncil’de adı geçen 7 kiliseden biri olması sebebiyle Hristiyan dünyası tarafından oldukça kutsal olarak kabul edilen Philadelphia Siesean Kilisesi, M.S. 40 yılında yapılmıştır. Bir kısmı yıkılmış olan kilise, Manisa’nın önemli tarihi yapıları arasında öne çıkmaktadır.

Haftanın her günü ile saatleri arasında gezebileceğiniz Philadelphia Siesean Kilisesi, aynı zamanda Ege Bölgesi’nde Hristiyanlığın ilk başladığı yerlerden biridir.

Philadelphia Siesean Kilisesi’ne girişler ücretsizdir.

Manisa İvaz Paşa Camii

Manisa’da bulunan Osmanlı yapıları arasında öne çıkan Manisa İvaz Paşa Camii, şehir merkezine bağlı Kuşlubahçe Mahallesindedir. Okul Caddesi üzerinde bulunan yapıya ulaşımlar, özel araç, taksi veya toplu taşıma araçlarıyla yapılabilmektedir.

yılında İvaz Paşa tarafından yaptırılmış olan Manisa İvaz Paşa Camii, üç şerefeli olarak inşa edilmiştir. Yapının inşasında kullanılan taş işçiliğinin oldukça benzersiz olması, camiyi ön plana çıkaran detaylar arasındadır. Çini ve geometrik süslemeler ile kaplı olan Manisa İvaz Paşa Camii’nin yakınlarında bulunan İvaz Paşa’nın kabri de bölgede görülebilecek tarihi yapılardandır.

Manisa İvaz Paşa Camii, günümüzde ibadete açık durumdadır.

Thiatira Antik Kenti

Thiatira Antik Kenti, Manisa’nın Akhisar ilçesindeki Hürriyet Mahallesinde yer almaktadır. Manisa’ya ortalama 50 kilometre uzaklıkta bulunan kente özel araçla ulaşımlarda, Manisa – Akhisar yolu kullanılmaktadır. Antik kente, il merkezinden taksi veya Manisa Otogarı’ndan kalkan Akhisar minibüsleriyle de yaklaşık 45 dakika içerisinde gidilebilmektedir.

yılında gerçekleştirilen kazı çalışmaları sonucunda keşfedilen Thiatira Antik Kenti, Roma Dönemi yapılarındandır. Roma’ya ait sütunlar, caddeler, paralar ve tabletlerin görülebildiği Thiatira Antik Kenti, Manisa’da gezilecek yerler arasında yer almaktadır.

Manisa tatilinde görülmesi gereken yerler arasında bulunan Thiatira Antik Kenti, haftanın her günü ile saatleri aralığında gezilebilmektedir.

Thiatira Antik Kenti’ne girişler ücretsizdir.

Kybele Kaya Kabartması

Manisa’nın önemli tarihi yapılarından olan Kybele Kaya Kabartması, il merkezine bağlı Akpınar Mahallesinde yer almaktadır. Özel araçla, Mehmetçik Caddesini doğuya doğru ilerleyerek ulaşım sağlanabilmektedir. Aynı zamanda bölgeye taksi veya il merkezinden hareket eden Akpınar minibüsleriyle de yaklaşık 15 dakika içerisinde gidilebilmektedir.

Mitolojide Ana Tanrıça olarak bilinen Kybele’ye atfedilen yapı, günümüze az da olsa tahribat yaşayarak ulaşabilmiştir. 10 metre yükseklikte bulunan Kybele Kaya Kabartması’nın baş kısmı hafif tahrip edilmiştir.

Üst kısımlarında Hititçe olarak yazılmış birçok kelime bulunan Kybele Kaya Kabartması, haftanın her günü ziyarete açıktır.

Kybele Kaya Kabartması’na yapılacak olan ziyaretler ücretsizdir.

Ağlayan Kaya

Manisa’da gezilecek yerler arasında bulunan Ağlayan Kaya, Niobe Doğal Anıtı olarak da bilinmektedir. Şehir merkezine bağlı Çaybaşı Mahallesinde bulunan yapı, il merkezine 4 kilometre uzaklıktadır. Spil Dağı yakınlarında bulunan Ağlayan Kaya’ya özel araçla ulaşımlar, Mimar Sinan Bulvarı’nı güneye takip edilerek yapılmaktadır. Yapıya şehir merkezinden taksi veya Çaybaşı dolmuşlarıyla da gidilebilmektedir.

Mitolojide Kral Tantalos, Niobe ve Tanrıça Leto ile ilgili bir olaya dayanan Ağlayan Kaya, özellikle hikayesiyle dikkat çekmektedir. Niobe’nin, çocuklarının öldürülmesinden sonra kendisini dış dünyaya kapatması ve sürekli olarak ağlamasından sonra Zeus, Niobe’ye bir iyilik yaparak daha fazla acı çekmemesi adına onu kayaya çevirmiştir. Bundan dolayı Ağlayan Kaya adını alan yapı, Manisa’da mutlaka görülmesi gereken tarihi yerler arasındadır.

Manisa tatilinde ziyaret edebileceğiniz Ağlayan Kaya, günün her saati görülebilmektedir.

Ağlayan Kaya’yı ziyaret etmek ücretsizdir.

Salihli Artemis Tapınağı

Salihli Artemis Tapınağı, Manisa’nın Salihli ilçesinde yer almaktadır. Manisa’nın önemli tarihi yapılarından olan Salihli Artemis Tapınağı, aynı zamanda Sardes Antik Kenti sınırları içerisindedir. Yapıya il merkezinden özel araçla ulaşımlar, İzmir – Uşak yolunu güneydoğu istikametine takip ederek gerçekleştirilmektedir. Bölgeye taksi veya Salihli dolmuşlarıyla da ulaşım sağlanabilmektedir. Salihli Artemis Tapınağı, Manisa il merkezine 65 kilometre uzaklıktadır.

Helenistik Dönem yapılarından olan Salihli Artemis Tapınağı, tanrıça Artemis’e atfedilmiştir. 4 ayrı bölümde gezilebilen tapınak sınırları içerisinde Artemis, Zeus, Antoninus ve Faustina’ya ait heykeller görülebilmektedir.

Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Salihli Artemis Tapınağı, ile saatleri aralığında açıktır.

Salihli Artemis Tapınağı’na giriş ücreti 14 TL’dir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası