türkiyeden yunanistana nasıl gidilir / Yunanistan'a Nasıl Gidilir? | Gezimanya

Türkiyeden Yunanistana Nasıl Gidilir

türkiyeden yunanistana nasıl gidilir

NOT: Covid pandemisi nedeniyle uçuşlarda uygulanan kısıtlamalar ve uçuş tarihleri ile ilgili bilgi almak için lütfen sayfamızı ziyaret ediniz.

Bu Yazılar da İlgilinizi Çekebilir:

Yunanistan Gezi Rehberi

Atina Gezi Rehberi

Yunanistan Vize Türleri

Yunanistan ziyaretinizin amacına ve seyahat süresine bağlı olarak farklı vize türleri için başvuru yapmanız gerekir.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

Diğer adı Schengen vizesi olan C Tipi vize ile günlük zaman dilimi içinde farklı amaçlarla 90 güne kadar kısa süreli seyahatler yapabilirsiniz. C Tipi vize aldıysanız en geç 90 günün sonunda bulunduğunuz Schengen bölgesinden çıkış yapmanız gerekir.

Umuma mahsus (bordo) pasaport sahip Türk vatandaşlarının günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak şekilde yapacakları Yunanistan ziyaretleri için seyahat öncesinde Schengen vizesi almaları zorunludur. Hususi (yeşil), diplomatik (siyah) ve hizmet (gri) pasaport sahipleri ise yine günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak şekilde yapacakları Yunanistan ziyaretleri için vizeden muaf tutulmaktadırlar.

Yunanistan Turistik Vizesi

Schengen Bölgesi içinde yer alan Yunanistan'a turistik faaliyetler amacıyla ve en çok 90 güne kadar yapılmak istenen seyahatler için turistik vize başvurusunda bulunmak gerekir. Yunanistan turistik vizesine sahip olanlar Yunanistan ile başladıkları seyahatlerine farklı Schengen ülkeleriyle devam edebilirler.

Yunanistan Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

Sınır komşumuz olan ve yoğun sayılabilecek ticari faaliyetler içinde bulunduğumuz Yunanstan'ı ticari bir amaçla ve/veya iş ya da fuar ziyareti yapmak üzere ve yine 90 günü aşmamak kaydıyla ziyaret etmek isteyen kişilerin ticari vize başvurusu yapmaları beklenir. Söz konusu vize için başvuru yapılırken hazırlanması gereken belgeler arasında mutlaka iki ülkenin resmi mercilerince tanınan bir ticari faaliyet belgesi bulunmalıdır.

Yunanistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Tarihi ve kültürel ortaklığı sebebiyle Yunanistan ve Türkiye halkı arasında derin sosyal ve insani ilişkiler bulunmaktadır. Dolayısıyla Yunanistan'a sıklıkla yapılan ziyaret türlerinden biri de aile, akraba ya da arkadaş ziyareti olmaktadır. Yunanistan seyahatiniz söz konusu amaçları taşıyorsa başvurmanız gereken vize türü Yunansitan aile, akraba, arkadaş ziyaret vizesidir. Bu vize türüne özel olarak ziyaret edilecek kişiler, içinde iş ve kimlik bilgilerinin de yer aldığı yazılı bir davetiye de gerekli belgeler arasında yer alır.

Yunanistan Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Seyahatinizin amacı Yunanistan'da gerçekleşecek olan herhangi bir kültürel ya da sportif etkinliğe veya konferansa katılmak olduğunda başvurmanız gereken vize türüdür. Söz konusu ziyaretiniz tek seferde en çok 90 güne kadar olmalıdır. Yunanisttan kültürel, sportif faaliyet ve konferansa katılım vizesi alabilmek için adınıza gönderilen bir etkinlik katılım belgesi ya da davetiyeye ihtiyacınız vardır.

Yunanistan Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi

Yunanistan'a 90 güne kadar olan kısa süreli öğrenim ve staj ziyaretleriniz için almanız gereken vize türüdür.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

90 günü aşan oturum vizesi olarak da bilinen D Tipi (uzun süreli) yani ulusal vize ile eğitim, iş ya da yaşama amaçlı olarak Yunanistan'a seyahat etmeniz mümkündür. Ülkede 90 günden fazla kalma hakkı tanıyan D Tipi vizenin farklı kategorilerde değişik türleri bulunmaktadır.

Yunanistan Transit Vizesi

Türkiye'den farklı ülkelere yapılacak olan seyahatler için eğer Yunanistan havalimanında uçak aktarması söz konusu ise ya da söz konusu seyahat esnasında Yunanistan transit geçilecekse o zaman Yunanistan transit vizesine ihtiyaç duyulur. Bu vize türünde herhangi bir gün sınırından söz edilemez, zira transit vizesi kişilere konaklama hakkı değil, yalnızca geçiş hakkı tanır.

Yunanistan Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Yunanistan ziyareti için gerekli olan vizeyi almak için elçilikten ya da konsolosluktan randevu almak gerekmektedir. Randevular, planlanan seyahat tarihinden minimum 2 hafta önce alınmalıdır.
  • Başvurulmak istenen vize türüne göre talep edilen belgeler, istenilen tarihte, eksiksiz ve usulüne uygun biçimde hazırlanmış olarak elden teslim edilmelidir.
  • Vize başvurusunda bulunan kişinin pasaportunun, planlanmış seyahatin dönüş tarihinden itibaren minimum 3 ay daha geçerlilik süresinin bulunması, ayrıca pasaportta vize basımı için minimum 2 boş sayfa bulunması gerekmektedir.
  • Pasaportun son 10 yıl içinde alınmış olması gerekmektedir.
  • Konsolosluğa sunulan belgeler 3 aydan eski olmamalıdır.
  • Vize başvuruları esnasında parmak izi verilmesi gerekmektedir. Verilen parmak izlerinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Ancak vize başvurusunun reddedilmesi halinde başvuru esnasında ibraz edilen parmak izi geçerliliğini yitirir. Yeni bir vize başvurusu yapılmak istendiğinde yeniden parmak izi verilmesi gerekir.
  • Vize başvurusu esnasında doldurulması gereken Yunanistan vize başvuru formu resmi bir evrak olduğundan istenen bilgiler eksiksiz ve doğru olarak yanıtlanmalıdır. Hatalı, eksik ya da tutarsız bilgilerle doldurulan formlar kabul görmeyeceğinden yapılan vize başvurusu da reddedilecektir.

Yunanistan Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Yunanistan'a seyahat etmek üzere vize başvurusunda bulunacak işsizler, sigortalı çalışanlar, esnaf-sanatkarlar ve serbest meslek mensupları, doktorlar, avukatlar, eczacılar, mühendisler, diş hekimleri, öğrenciler, emekliler ve şirket sahiplerinin belirlenen belgeleri başvuru yapacakları kuruma teslim etmeleri gerekmektedir.

  • Vize başvurusunda bulunan kişi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmış Yunanistan vize başvuru formu
  • 10 yıldan eski olmayan, planlanmış seyahatin dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli ve en az 2 boş sayfası bulunan pasaport
  • Varsa eski pasaport
  • Son 3 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf. Fotoğraflar 3,5x4,5 cm. Ölçülerinde ve beyaz fon üzerinde çekilmiş olmalı.
  • Ek gelir belgeleri
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kimlik kartının ön ve arka yüzünün fotokopisi
  • Seyahat sağlık sigorası
  • Konaklama bilgileri. Konaklama bilgileri uçak bileti ile otel ön rezervasyon bilgilerini kapsamaktadır.
  • Güncel banka hesap dökümü. İlgili hesap son 3 aya ait minimum TL bakiyeli olmalı. Hesap bilgilerinin ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte sunulması gerekmektedir.
  • Noter onaylı iş sözleşmesi (Kişi serbest meslek sahibi ise)
  • Orijinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopilerinden oluşan güncel tarihli şirket evrakları (Şirket sahibi, şirket çalışanı için)
  • SGK/BAĞ-KUR 4B detaylı hizmet dökümü (Şirket sahipleri için)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK 4A detaylı hizme dökümü (Şirket çalışanı için)
  • Son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli maaş bordroları (Şirket çalışanı, devlet memuru için)
  • Şirket yetkilisi tarafından konsolosluğa hitaben, vize başvuru sahibinin ilgili işyerinde çalıştığını ve izinli olduğu tarihleri belirleyen şirket yazısı (Şirket çalışanı için)
  • Bağlı bulunduğu kurumdan alınmış çalışma belgesi (Devlet memuru için)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi
  • Bağlı olduğu kurumdan alınan resmi izin yazısı (Devlet memuru için)
  • Ziraat Odası'ndan çiftçilik belgesi (Çiftçiler için)
  • Öğrenci belgesi (Öğrenciler için)
  • Diploma fotokopisi (Mezun durumdaki başvuru sahipleri için)
  • Orijinal muvafakatname belgesi (18 yaşından küçük başvuru sahipleri için)
  • Emekli maaşını gösteren belge (Emekliler için)
  • Sponsor dilekçesi (İşsizler ve öğrenciler için)
  • Varsa davet mektubu

Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?

İşsizler, öğrenciler ya da yeterli geliri bulunmayan çalışanlar sponsor desteği ile Yunanistan vizesi için başvuruda bulunabilirler.

Banka hesaplarında yeterli bakiye bulunması durumunda işsizler ve öğrenciler herhangi bir sponsor desteğine ihtiyaç duymadan da vize başvurusunda bulunabilirler.

Yunanistan Vize Ücreti Ne Kadar?

Vize harç bedeli, vize merkezine ödenen hizmet ücreti ile ek hizmet ücretleri Yunanistan vize ücretine dahildir. Başvuru formu ücreti, fotoğraf ücreti, fotokopi ve çıktı ücretleri ek ücretler kapsamında alınmaktadır.

3 Şubat tarihi itibariyle geçerli güncel ücretler şu şekildedir:

  • Vize harç ücreti: Euro
  • 12 yaş altı çocuklardan vize harcı talep edilmemektedir.

 Başvuru Merkezleri

Adres: Kazım Özalp Mh. Ziaur Rahman Cd. No: 9 Pk: Çankaya/Ankara

Telefon:

Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat.

  • İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu

Adres: Turnacıbaşı Sok. 22, , Beyoğlu, İstanbul

Telefon: () 82 91 İstanbul Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova ve Zonguldak.

  • İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu

Adres: Atatürk Caddesi No/1A Alsancak, , İzmir, Türkiye

Telefon:

İzmir Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Balıkesir.

  • Edirne Yunanistan Konsolosluğu

Adres: Şükrüpaşa Mah. Sok. , No:2 Edirne, Türkiye

Telefon: 0

Edirne Konsolosluğu Yetki Alanı: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ.

Randevu Nasıl Alınır?

Yunanistan için kısa süreli vize başvuruları için vize danışma merkezlerinden ya da turizm acentelerinden destek alınabilir. Başvuru süreçleri söz konusu kurumların yönlendirmesiyle yürütülür. İlk kez Schengen vizesi alacak olan kişilerin randevu alarak bizzat gidip parmak izi vermeleri gerekmektedir. Uzun süreli vize başvuruları ise şahsen yapılmaktadır. Randevu almadan vize başvurusu yapmak mümkün değildir.

Randevuların planlanan seyahat tarihinden 1 ay önce alınması doğru olacaktır. Radevu talebinde bulunurken resmi tatil dönemleri de dikkate alınmalıdır. Randevuların seyahat tarihinden minimum 2 hafta önce alınmış olması gerekmektedir.

Başvuru sahipleri, ikamet ettikleri şehre göre Yunanistan Büyükelçiliği, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu, İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu ya da Edirne Yunanistan Konsolosluğu'na yönlendirilmektedir.

Vize İşlemleri ve Takibi

Yunanistan seyahatleri için vize başvurusunda bulunacak kişilerin her şeyden önce seyahat planlamasını net bir biçimde yaparak seyahat süresini belirlemesi gerekir. Belirlenen seyahat süresine göre kısa süreli seyahatlerde C tipi Schengen vizesi, uzun süreli seyahatlerde ise D tipi ulusal vize için başvuruda bulunulmalıdır.

Belirlenen seyahat süresine ve başvuruda bulunan kişinin çalışma durumuna göre gerekli olan belgeler eksiksiz ve hatasız bir biçimde temin edilip düzenlenerek ilgili kuruma teslim edilmelidir.

Belgelerin incelenme ve kontrol aşamaları tamamlandıktan sonra uygun bir tarih belirlenerek randevu alınmalıdır. Randevular kısa süreli seyahatler için vize danışmanlık merkezleri tarafından uzun srüeli seyahatler için ise şahsen alınmalıdır.

Gerçekleştirilen başvurular İDATA sitesi aracılığıyla takip edilebilmektedir.

  • Vize başvurusu ilgili konsolosluğa şahsen yapılmaktadır.
  • Vize işlemleri, konsoloslukların yoğunluğuna bağlı olarak, resmî tatiller hariç 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan vize başvurularının konsolosluk tarafından en geç 21 iş günü içerisinde sonuçlandırılacağı vadedilir. Ancak başvurular genellikle 7 ila 15 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Yabancı uyruklu vatandaşlar için bu süre ortalama 15 gündür.

Uzun süreli vize başvuruları için ise sonuçlandırma süresi 2 aya kadar uzayabilmektedir.

***

NOT: Bu yazı Mart tarihinde hazırlanmıştır. Lütfen bilgilerin güncelliğini resmi kaynaklardan kontrol etmeyi unutmayınız.

Komşumuz Yunanistan’ın tam da burnumuzun dibinde yer alan güzel mi güzel adaları var. Üstelik bu adalara feribotla gitmek çok kolay. Peki Türkiye’den feribotla gidilen Yunan adaları hangileri biliyor muyuz? Ya da bu feribotların nereden kalktığı hakkında bir fikrimiz var mı? Bilmiyorsak da üzülmeyelim. Bu yazımda Türkiye’den hangi Yunan adalarına direkt feribot seferleri var ve bu feribotlar nereden kalkıyor sorularına cevap vereceğim.

Bazı sahil yerleşimlerimizden belirli Yunan adalarına seferler düzenleniyor. Örneğin Bodrum’dan hangi Yunan adalarına gidilir derseniz Patmos, Leros, Kalimnos, Kos, Simi, Rodos adalarını düşünebilirsiniz. Bu yazımda ise hangi beldemizden hangi Yunan adalarına gidebileceğinizi anlatacağım.

Bu arada bazı adalara seferlerin belirli dönemlerde iptal edilebileceğini göze alarak feribot şirketleriyle son durumu görüşmenizi öneririm. Örneğin pandemi nedeniyle ana hatlar (Midilli, Sakız, Samos, Kos, Rodos, Meis) haricindeki adalara seferler iptal edildi.

Samos (Sisam) Adası

Yunan adalarına giderken vize almak gerekiyor mu?

Öncelikle gelelim en önemli mevzuya! Yani vize durumuna!

Önemli not! Bazı cruise gemi şirketlerinin vizesiz Yunan adaları turları oluyor. Bu geziler aslında vizesiz değil; cruise gemi şirketi tüm yolcular için topluca tek vize alıyor, yolcuların da vize işlemleri ile uğraşmasına gerek kalmıyor. Bu durum adalara feribotla bireysel olarak gittiğinizde geçerli değil. Yani ya Schengen vizesi almanız, ya da adalara girişte kapı vizesine başvurmanız gerekiyor.

Dikkat! Pasaportunda KKTC damgası olanlar Yunanistan’a giriş yapamıyor!

Önemli! Kapı vizesine başvurmadan 5 gün önce evrakların feribot biletini aldığınız şirkete ulaştırılması gerekiyor. Ayrıca feribot şirketi ile mutlaka güncel kapı vizesi mevzuatını ve gideceğiniz adadaki kapı vizesi uygulamasını görüşün!

Kapı vizesi için gerekli evraklar:

  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Feribot bileti
  • Kredi kartı ön yüzü fotokopisi
  • Schengen vize başvuru formu (internet ortamında doldurulan formun çıktısı)
  • Otel rezervasyonu (günü birlik ziyaretler için gerek yok)
  • Kredi kartı hesap ekstresi
  • Vize ücreti

Vize konusu çözüldüyse gelin gidebileceğiniz adalara birlikte bakalım.

Türkiye’den hangi Yunan adalarına direkt feribot seferi var?

Bazı Yunan adaları kıyılarımıza o kadar yakın ki bunlara günü birlik bile gidebilir, nefis mezelerin ve deniz mahsullerinin tadına bakıp akşam evinize dönebilirsiniz.

Şimdi size hangi Yunan adasına nereden gidebileceğinizi listeleyeceğim:

Türkiye’den feribotla gidilen Yunan adaları – Midilli

İzmir Alsancak Limanı’ndan Midilli Plomari Limanı’na, Ayvalık’tan Midilli merkez limanına ve Çanakkale Ayvacık’ın Küçükkuyu Limanı’ndan Molyvos kasabasındaki Petra Limanı’na direkt seferler var. Ayrıca Midilli merkez limanından Dikili’ye sefer var. Henüz Dikili’den Midilli merkez limanına seferler başlamadı.

Midilli (Lesvos), Girit ve Eğriboz adalarından sonra Yunanistan’ın üçüncü büyük adası. Çam ve zeytin ormanlarıyla kaplı olan ada yoğun yeşilliği nedeniyle zümrüt ada olarak adlandırılıyor.

Midilli (Lesvos) Adası

Türkiye’den feribotla gidilen Yunan adaları – Sakız

Sakız (Chios) Adası’na Çeşme limanından gidiliyor.

Yaşamın M.Ö ’li yıllara dayandığı ada ismini burada yetişen sakız ağaçlarından alıyor. Pek çok tarihi eser bulunsa da yüzyıldan kalma Nea Moni Manastırı, UNESCO Dünya Mirası listesine girerek en önemlilerinden biri olmuş.

Sakız (Chios) Adası

Türkiye’den feribotla gidilen Yunan adaları – Samos

Kuşadası’ndan adanın Vathi veya Pythagorion Limanı’na, Seferihisar’dan adanın Karlovasi Limanı’na, Didim’den adanın Vathi Limanı’na gidebilirsiniz.

Dilek Yarımadası karşısında bulunan Türkiye’ye en yakın ada konumundaki Sisam (Samos) Adası, Yunan adalarının en güzel doğaya sahip olanlarından birisi. Geçmişte 12 İon kolonisinden birisi olması ile bilinen ada yüzülen eşsiz plajları ve yenilen deniz ürünleri ile de huzurun adresi.

Samos (Sisam) Adası

Türkiye’den feribotla gidilen Yunan adaları – Kos

Adaya Bodrum merkez veya Turgutreis limanlarından her gün sefer var. Ayrıca Didim merkezden kalkan feribotlar da geliyor.

Yunanistan’ın 12 Adalar Vilayeti’ne bağlı olan ve neredeyse elimizi uzatsak dokunacağımız yakınlıkta bulunan Kos (İstanköy) turizm sektöründe oldukça gelişmiş olan bir ada. Ada modern tıbbın kurucusu Hipokrat’ın doğduğu ve yaşadığı yer olarak biliniyor.

Kos (İstanköy) Adası

Türkiye’den feribotla gidilen Yunan adaları – Leros

Adaya Bodrum merkez veya Turgutreis limanlarından gidebilirsiniz. Ayrıca Didim merkezden kalkan feribotlar da geliyor.

Leros (İleryoz), Yunanistan’ın 12 adaları (Dodekanisos)’ndan birisi. Daha turizmle tam adını duyurmamış olan ada benim gibi gezginlerin keşfine hazır, Türk dostlarını kucaklamayı bekliyor. Turistik bir ada, bol aktivite ve alışveriş imkânı arıyorsanız burası sizi mutlu etmeyebilir ama yeni bir adayla tanışmak, insan kalabalığından uzak kalarak huzur duymak, leziz yemeklerin tadına bakmak istiyorsanız Leros sizin adanız olacaktır.

Leros (İleryoz) Adası

Türkiye’den feribotla gidilen Yunan adaları – Kalymnos

Adaya Bodrum merkez veya Turgutreis limanlarından gidebilirsiniz.

Kalymnos (Kalimnos) zamanında temel geçim kaynağı süngercilikken bugün sarp kayalara tırmanmak için gelen, ayrıca mağara keşfi ve tüplü dalış yapan ekstrem spor meraklısı genç turistlerle dolu. Kurak bir ada olan Kalimnos ilk gördüğünüzde “ne işim var burada” diyeceğiniz cinsten. Ama adanın içine daldıkça aşkınız da kabarmaya başlıyor. Denizin suyunu içesiniz, deniz mahsullerini hunharca löpletesiniz geliyor.

Kalimnos (Kalymnos) Adası

Türkiye’den feribotla gidilen Yunan adaları – Patmos

Adaya Bodrum’dan direkt seferler var.

On İki Adalar’ın en kuzeyinde yer alan Patmos (Batnaz) Holy Island (kutsal ada) unvanıyla biliniyor. Patmos Adası Hz. İsa’nın Yuhanna’ya göründüğü iddia edilen Apokalipsis Mağarası’na ev sahipliği yapıyor ve Yuhanna İncili’nin yazıldığı yer. Bu özellikleri nedeniyle burası Hristiyanlığın 7 hac merkezinden biri. Aziz Yuhanna Manastırı’nın da bulunduğu adanın tarihi merkezi UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Patmos (Batnaz) Adası

Türkiye’den feribotla gidilen Yunan adaları – Rodos

Rodos’a Bodrum, Marmaris ve Fethiye’den direkt seferler var.

St John şövalyelerinin izleriyle dolu, UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Rodos (Rhodes) Adası, On İki Adalar’ın en büyüğü. Burası antik dünyanın 7 harikasından biri olan Rodos Heykeli’ne ev sahipliği yapan oldukça önemli bir ada.

Rodos (Rhodes) Adası

Türkiye’den feribotla gidilen Yunan adaları – Symi

Adaya Bodrum’dan gidebilirsiniz. Datça limanındaki çalışma bitince oradan da geçiş olacak.

Simi (Symi ya da Sömbeki) Adası tepelerinde aheste aheste dolaşan keçileri, adanın sahibiymişçesine sizi karşılayan kedileri ve rengârenk evleriyle Yunan adalarının en huzurlularından biri. Bozburun Yarımadası’nın dibindeki Simi Adası, 12 Adalar’ın (Dodekanisos) en küçüğü.

Simi (Symi) Adası

Türkiye’den feribotla gidilen Yunan adaları – Meis

Adaya Kaş’tan direkt seferler var.

Yunanistan’ın 12 adasından biri olan Meis (Kastellorizo) en önemli gelir kaynağı sünger avcılığı olan bir ada. Küçücük ama bir o kadar da sevimli olan adanın liman kıyısında pek çok balık restoranı, o restoranlarda da inanılmaz lezzette mezeleri var. Kaş’tan neredeyse yüzerek gidilecek yakınlıkta görünen Meis Adası’na sırf bu mezelerden ve deniz ürünlerinden tatmak için bile gidebilirsiniz.

Meis (Kastellorizo) Adası

Güler yüzlü komşular, leziz mezeler, parmak ısırtan deniz ürünleri, içinizi kıpırdatan sirtaki eğlenceleri Yunan adaları gezinizde sizi bekler. Durmayın, siz de her fırsatta bu güzellikleri keşfe çıkın.

Yıllardır Türkiye'nin ve dünyanın her yerini keşfetmek, değişik kültürlerden insanlarla tanışmak, her şehrin, her ülkenin kendine has mutfağını tatmak için yollardayım. Gezilerimde edindiğim tecrübelerimi eksiksiz bir hâlde gezi blog sayfamdaki yazılarıma aktarıyor, hem bir gezi rehberi olmayı hem de anılarımı aktararak heyecanımı paylaşmayı hedefliyorum. Yazılarımın hepsini tutku ve samimiyetle kaleme aldım. Umarım okuyarak sizler de bana katılır, yolculuklarım sırasında yalnız olmadığımı da bana hissettirirsiniz. ❤️

Yunanistan Otobüs Seferleri

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinden Yunanistan seyahati gerçekleştirecek vatandaşların ilk olarak Yunanistan vizesi sahibi olması gerekmektedir. Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinden Yunanistan Schengen vizesi talep edilirken Hususi (Yeşil), Diplomatik (Siyah) ve Hizmet (Gri) Pasaport sahipleri seyahatlerinden vize prosedüründen muaf tutulmaktadır. Tüm pasaport türlerinin geçerlilik tarihi seyahat bitiş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerli olmak zorundadır.

Yunanistan vize başvuru işlemleri konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş akredite vize başvuru merkezleri ve seyahat acentaları aracılığı ile yapılabilmektedir. Yunanistan Kapı Vizesi sahibi olarak otobüs seyahat ile Yunanistan anakarasına giriş yapılamamaktadır. Yunanistan Schengen vize işlemleri seyahat öncesinde gerçekleştirilmektedir. Yunanistan kapı vizesi sahibi olarak yalnızca kapı vizesi uygulaması dahilinde olan 6 ada (Rodos, Kos, Meis, Midilli, Samos, Sakız) ziyaret edilebilmektedir.

Türkiye'den Yunanistan'a karayolunu kullanarak seyahat edilebilmektedir. İstanbul'dan Selanik şehrine karayolu üzerinden yaklaşık 10 saat süren yolculuğun sonunda ulaşılabilmektedir. İstanbul'dan gerçekleştirilen otobüs seyahatleri Tekirdağ, Keşan ve İpsala güzergahları üzerinden gerçekleştirilmektedir. Belirtilen seyahat noktaları üzerinden Yunanistan'a giriş İpsala sınır kapısının ardından gelen Dedeağaç liman kentinden gerçekleştirilmektedir. Dedeağaç şehri İstanbul'dan kilometre, İpsala sınır kapısından ise 45 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Otobüs seyahati Dedeağaç şehrinin ardından Gümülcine, İskeçe güzergahı üzerinden devam ederek Selanik şehrine varmaktadır.

Yunanistan'a Otobüs Seferi Düzenleyen Seyahat Firmaları
  • Metro Turizm
  • Alpar Turizm
  • Kamil Koç Turizm
  • Ulusoy Turizm
  • Derya Tur

Yunanistan Otobüs Seferlerine İlişkin Önemli Hususlar

  • Yunanistan Otobüs Seferleri sırasında Yunanistan vize etiketli pasaportun taşınması gerekmektedir. Vize işlemlerinin gerçekleştirildiği vize merkezi tavsiyelerine göre pasaport dışında ek evraklar taşınması söz konusu olabilmektedir.
  • Otobüs seyahatinde yurtdışına çıkış harcının ödenmesi zorunluluğu bulunmaktadır.
  • 18 yaşını doldurmamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ebeveynleri ile birlikte Yunanistan'a seyahat ediyor olsalar bile aile onayını gösteren muvafakatnameyi yanlarında taşımaları gerekmektedir.
  • Yılbaşı, bayram, sömestre tatili dönemlerinde Yunanistan otobüs seferlerine ek yapılabilmektedir. Detaylı bilgi seyahat firmasından alınabilmektedir.

Yunanistan'a Özel Araç ile Seyahat

Yunanistan Otobüs Sefeleri dışında seyahatini özel araç ile gerçekleştirecek vatandaşların vize başvuru aşamasında talep edilen evraklara ek olarak aşağıda yer alan evrakları ibraz etmeleri gerekmektedir.

Yunanistan'a özel araç ile seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının beynelmilel ehliyete sahip olması gerekmektedir. Seyahat sırasında aracı kullanacak diğer kişilerin de Schengen vizesi ile birlikte beynelmilel ehliyet sahibi olmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti yeni yönetmeliğine göre uluslararası geçerliliğe uygun olarak hazırlanan ehliyete sahip olan vatandaşlar var olan ehliyetleri ile seyahat edebilmektedir.

Yunanistan vize başvurusu ve seyahat sırasında kullanılacak araca ait ruhsatın güncel ve aracı kullanacak kişinin üzerine olması zorunluluğu bulunmaktadır. Şirket aracı ile seyahat edilecek olması halinde şirketin aracı kullanacak kişiye vekalet vermesi gerekmektedir.

Yunanistan seyahati öncesinde yaptırılması gereken yeşil sigortanın beynelmilel ehliyet ve araç ruhsatı ile ülke gümrüğüne gösterilmesi gerekmektedir. Yeşil sigorta harçları 15 gün ila 1 yıl arasında değişmekte olup ödenecek harç miktarı seyahat süresi ile doğru orantılı olacak şekilde ödenmelidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası