nissan onuk ikinci el / Kim demiş Türkler otomobil üretemez diye? - Haberler Haberleri

Nissan Onuk Ikinci El

nissan onuk ikinci el

qashgai kalkışta titreme sorunu

Mesajgönderen halis/32 » Cum Kas 05, pm

Herkese marhaba.
Nissan Qashgai Tekna otomatik araç sahibiyim. Aracı km de ilk sahibinden satın aldım ve yaklaşık 2 ay kadar oluyor. Alırken test sürüşünde dikkatimden kaçmış olmalı. Experde herhangi bir kusur bulmadı. Aracı aldıktan sonra özellikle yokuşlarda ve yuğun trafiklerde kalkışlarda araçta titreme oluyor. sanki manuel araç kullanırken debriyajı ayarlayamamışsın da gaz vermemişsin gibi veya 2. viteste kalkış yapıyormuşsun gibi. işin ilginç tarafı sürekli olmuyor. yokuş yerlerde belirgin şekilde hissediliyor. bazen düz yolda da oluyor. örneğin arabayı ilk çalıştırdığımda olmuyor fakat kırmızı ışıkta motor stop edip tekrar çalıştığında D ile kalkış yaparken titreme oluyor. Bu durum beni rahatsız ettiği için servise gittim. ustaya durumu anlattım. beraber test sürüşüne çıktık . servisten yola çıkarken yokuşta durmasını ve kalkış yapmasını istedim ve aynı durumu kendisi de fark etti fakat bana dediği şey '' yeteri kadar gaz vermiyorsun '' oldu. Bende manuel araç mı bu yeteri kadar gaz vermiyorum dedim. daha sonra düz yola geçtik. aracı durdurdu ve tekrar kalkış yapmaya çalıştı ve titreme tekrar oldu. ve bu sefer garip bir şey olduğunu anladı. şanzımanla alakalı bir hata olabilir mi dedim. olamaz çünkü bilgisayarda herhangi bir hata yok dedi. usta aracı bilgisayara taktı bir takım ayarlamalar yaptı. araçta herhangi bir kusura rastlayamadıklarını , km sürmemi bu takdirde sürüş tarzıma aracın uyum sağlayacağını , eğer aynı durum tekrar ederse şanzımanı açıp bakabileceklerini söyleyip beni gönderdi. yetkili servis çalışanı ustanın bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığı ve beni geçiştirdiğini düşünüyorum. halen bu durum sürüyor ve değişen birşey yok gibi. özellikle istanbulda yoğun trafikte dip dibe gitmek gerekebiliyor. ve daha çok düşük devirde hafif kalkışlar yapıp duruyoruz. işte bu anlarda çok sinir edici oluyor. aynı sorunu yaşayan veya problemin çözümünde yardımcı olabilecek arkadaşlar yazarsa sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Bugün sizlere Doktor Ekber Onuk’tan bahsetmek istiyorum. Kendisi Anadol otomobil projesinin proje lideri olarak çalışmış, Türk otomobil sanayii ve tarihi için çok önemli biri. Üstelik Onuk mühendislik çatısı altında hücum botları da üretiyor.

Bizler de Motor1 Türkiye olarak Doktor Ekber Onuk bey ile bir söyleşi gerçekleştirdik ve hem kendisinin otomobil endüstri hakkında yorumlarını aldık hem de tutkuyla ve işini bilen insanlar tarafından üretildiği çok açıkça belli olan otomobillerini canlı olarak görme imkanına eriştik.

Doktor Ekber Onuk: DEO

Motor1 Türkiye: M1

M1: Özellikle gençler sizin yaptığınız işleri çok merak ediyorlar. Başta Onuk Sazan’ın yaydığı popülariteden sonra.

DEO: Sazan’ı ’da yaptık ve sonunda isimsiz bir ‘süper arabanın’ hiçbir şekilde satılamayacağına karar verdik. Sazan gerçekten çok güzel bir araba. Asphalt 8 bize Sazan Onuk için para veriyor.

M1: Onuk Sazan Asphalt 9 oyununda da yer alıyordu değil mi?

DEO: Evet Asphalt 9’da da yenisi yer alıyor. LM versiyonu. O araç hakiki bir GT3 olarak yapıldı ancak şu anki bütçemiz onu tamamlamaya yeterli değil.

M1: Bu otomobillin aerodinamik özellikleriyle ilgili bilgi sahibi olmak isteyen insanlar var, başta arka kanat tasarımıyla ilgili. Çünkü gerçekten çok güzel görünen bir arka kanadı var.

DEO: Çünkü doğru dürüst hesaplandı da o yüzden.  Yere basma kuvveti açısından ön ve arkayı her zaman dengelemek lazım.

M1: İnsanların görünce ‘bu bir süper otomobil dedikleri şey tam olarak Sazan aslında. Böylesine iyi bir otomobilin devamı neden gelmedi?

DEO: Çünkü kimse bu spor otomobile para verip almıyor. İtalya’da olsaydık ve bir İtalyan ismi olsaydı belki satılırdı. Orada Pagani bile arabalarını satabiliyor ama bu Türkiye’de mümkün değil.

Kendisinin ofisine geçip elektrikli otomobiller ve otomotiv endüstrisinin geleceği hakkında yorumlarını alıyoruz.

M1: Elektrikli otomobillerle ilgili ne düşünüyorsunuz?

DEO: Elektrikli otomobillere inanmıyorum. Başından beri de inanmıyordum.

M1: Peki sizce otomobil endüstrisinin geleceği sentetik yakıtla mı şekillenecek?

DEO: Sentetik yakıttan ziyade hidrojenle olacak. Şu anda Toyota’nın ürettiği hidrojenli araçlar var ve WRC’ye de hidrojenle çalışan bir arabayla katılmaya başlayacaklar.

M1: Yani artık motor sporlarında da hidrojeni göreceğiz.

DEO: Evet, Gazoo Racing’in hidrojenli bir arabası bulunacak.

M1: Peki Tesla ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

DEO: Saygı değer başarılı bir pazarlamacı ve sahtekâr. Yılda 97 milyon araba üretiliyor. Tesla bunun kaçını üretebiliyor? Bakın elektrik depolanamıyor. Elektriği depolamak için, özel malzemeler kullanmak lazım. İnsanlar elektrik enerjisini nasıl depolayacağını bilmiyor.

 Dolasıyla bu konu çok sakat bir konu. Elektrik motorunun elbette çok büyük bir artısı var. Arabanın tork ve hızla ilgili diyagramına baktığımızda buna en iyi uyan elektrik motorları. Az önce Colin Chapman’dan bahsettin. Adam ne demiş? “Make it simple and lightness” Peki o taşınan 30 – 40 amper saatlik bataryanın ağırlığı ne olacak? Sonunda hiçbir anlamı olmayan bir ağırlığı üstünde taşıyorsun.

Benim bir arkadaşım var – garajın yer aldığı bir site blokunda oturuyor. Bana söylediği şey şu: Kurutma makinesini bile 10 – 15 daire açtığı zaman kofra atıyor. Şimdi o elektrikli arabalar şarj olmaları gerektiğinde ne olacak? Türkiye’de böyle bir elektrik altyapısı var mı?

M1: Amerika’da bile bu yaz bazı eyaletlerde klimalarınızı kapatın uyarısı yapıldı. Çünkü orada bile elektrik altyapısı onca yükü taşıyamıyor.

DEO: Arabalarınızı az şarj edin diyorlar. Elon Musk’ta diyor ki, merak etmeyin biz araçların fazla şarj edilmesini önleyebilecek sisteme sahibiz. Yani sen kalkıp Mojave çölünü geçerken Elon Musk sana ‘bu kadarı yeterli.’ Diyor ve çölün ortasında kalıyorsun.

M1: Büyük otomobil üreticilerinin elektrikli otomobil üretmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

DEO: Tamamen mecburiyetten.

M1: O zaman otomobil endüstrisinin geleceğinin sentetik yakıt ve hidrojenle şekilleneceğini söyleyebilir miyiz?

DEO: Bence tamamen hidrojen. Yani tabii ne var ortada… ben otomobilin geleceğini nasıl görüyorum?

Herhalde ’e kadar insanlar, mali durumu çok çok süper olanların veya bu konuya çok meraklı olanların dışında kimsenin özel arabası olmayacak. En iyi zamanda bile otomobilleri günün yüzde 6’sında kullanıyoruz. Onun dışında bu kiloluk makineleri oradan oraya sürükleyip duruyoruz. Bunun bir anlamı yok. Akıllı telefonlardan yaptığımız gibi, otonom araçları çağırıp bunlarla istediğimiz yerlere gitmek durumundayız. Böylece özel araç ortadan kalkacak benim düşünceme göre.

Uzun mesafede ise elektrikli aracın hiçbir faydası yok. Onlarda hidrojenle olacaklar. Şehir içindeki küçük araçlar temiz bir yakıtla veya elektrikli olabilirler ancak bana göre elektrikli araçlara kişilerin sahip olması büyük bir problem. Bu yüzden herhangi bir şirketin sürücüsüz elektrikli aracını çağıracaksın, seni buradan alıp istediğin yere götürecek. Ama bunun bakımını, diğer giderlerini bu merkezi şirket yapacak.

M1: Gelecekte otomobil endüstrisinde ‘araç’ sadece ‘araç’ görevini üstlenecek o zaman. Bu otomobili seven insanlar için biraz korkutucu değil mi?

DEO: Benim gibi tutku sahibi adamların yaptığı, tablo koleksiyonu gibi, heykel koleksiyonu gibi bir şey olacak. Şimdi bizim tatil yerlerinde kullanılması için geliştirdiğimiz bir elektrikli buggy projemiz var. Bir navigasyon şirketinin bilgileriyle senkron şekilde çalışacak. Eğer orada hız limiti 50 km/sa ise istersen gazın üstünde zıpla yine de daha yukarısına çıkmana izin vermeyecek. Ama elektrik şu anda hele ki şu Ukrayna – Rusya şamatasından sonra elektrik çok daha değerli bir hale geldi.

M1: Başka bir söyleşi videonuzda elektrikli otomobillerle ilgili fikirlerinizi açıklamıştınız. Şimdi tabii aradan epey bir süre geçti. Elektrikli otomobiller gelişti, batarya teknolojisi gelişti. Aradan geçen zamandan sonra elektrikli araçlarla ilgili fikriniz değişti mi onu sormak isterim.

DEO: Değişti, daha da kötüye gitti. Ben hiçbir şekilde bunun işe yarayacağını sanmıyorum. Elon Musk’ın bir sahtekâr olduğuna inanıyorum.

M1: Peki ileride Sazan’ın elektrikli bir versiyonu üretilecek mi?

DEO: Söz konusu bile değil, benim araçlarım her zaman içten yanmalı motora sahip olacak. Sazan’ın elektrikli bir versiyonunun olması mümkün değil.

Söyleşimiz burada bitiyor. Umarız okurken keyif almışsınızdır. Bu söyleşi aracılığıyla sayın Doktor Ekber Onuk'a misafirperverliği ve bizi ağırladığı ve çok kıymetli düşüncelerini bizimle paylaştığı için teşekkür ediyoruz.

Sazan ve S56 modelleriyle ilk kez otomotiv dünyası ve otomobilseverlerin önüne çıkan Onuk Taşıt, güncel olarak STC ve Beetle modellerini geliştiriyor, yavaş yavaş üretime alıfunduszeue.info adı firma sahibi Ekber Onuk'un yer aldığı ilk yerli spor otomobil Anadol STC'den günümüze taşınmış.


BEETLE

İsmi efsane otomobil Volkswagen Beetle'dan funduszeue.info tamamen Beetle üretimi değil.

Beetle Tadil Projesi; bu kapsamda aracı almak isteyenler, Kaplumbağa otomobilini getirecek, getirdiği otomobilin transmisyon ve


 motoruna sahip olan yeni aracın sahibi olacak. Yeni Tospağa; ileri kompozit go&#;vde,  AIM digital panel,  Recaro koltuklar,  Full sıcak galvaniz ve en önemlisi Onuk Şasiyle dikkat çekiyor.



Onuk Cars; Sazan, STC20 ve Mr Hyde

ONUK STCE

Ortadan motorlu spor otomobilde enine yerleştirilmiş Ford Ecoboost , ve litre,

boyuna motor olarak ta  (sadece GT4 için Nissan VQ37VHR NISMO) kullanılacak.

Seri üretim çalışmalarının tamamlanmasıyla otomobilin tanıtımı sonu gibi gerçekleşebilir.


Yerli ve öfkeli

 ONUK STCR

Kompozit s&#;asiye sahip araç, aslında FIA uyumlu yarıs&#; otomobili .İsteğe göre imal funduszeue.info çıkamayan aracı, pistlerin tozunu alırken göreceğiz!  kiloluk STCR'de beygirlik motorlar yer alabilecek.

Yeni Onuk STC20, Orsa Proje ve MMS Design

Kaynak;Onuk Taşıt

 funduszeue.info

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası