mimar sinan üniversitesi grafik tasarım yetenek sınavı / Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Tasarım Yetenek Sınavı

mimar sinan üniversitesi grafik tasarım yetenek sınavı

Güzel Sanatlar Fakülteleri Hazırlık

Güzel sanatlar fakültelerinin yetenek sınavlarına girerek ilgi alanlarında eğitim görmek isteyen öğrenciler için belirli başvuru kriterleri bulunuyor. Her üniversitenin belirlediği özel kriterlerin dışında adaylardan beklenen ve karşılamaları istenen katılım şartları var. Bunlardan en önemlileri:

G.S.F. yetenek sınavlarına kimler başvurabilir?

Lise diplomasına sahip, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her yaştan kişiler Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına katılabilirler. (T.C. vatandaşı olmayan adaylar ise yabancı öğrenci kontenjanından yaralanabilirler.)

G.S.F. yetenek sınavlarına giriş için istenen Y.G.S. puanı nedir?

Yetenek sınavlarına giriş hakkı kazanabilmeniz için Y.G.S’ den en az puan almanız gerekir. Bu puanla özel üniversitelerin yetenek sınavlarına girebilirken devlet üniversiteleri için ise (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi) Y.G.S’den puan almanız gerekmektedir. Ayrıca bazı devlet okulları yetenek sınavlarına girebilmeniz için daha yüksek puanlar istemektedirler.

G.S.F. yetenek sınavları kaç aşamadan oluşmaktadır?

Yetenek sınavlarının aşamaları üniversiteler arasında farklılık gösterir. Bazı üniversiteler tek aşama ile öğrencilerini sınava tabi tutarken bazıları da birden fazla aşama uygulayabilir. Örneğin; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yetenek Sınavları iki aşamadan (baraj ve bölüm sınavları) oluşurken, Marmara Üniversitesi Yetenek Sınavları üç aşamadan (baraj, bölüm ve mülakat ‘’öğrenci portfolyo değerlendirmesi’’), Özel Üniversitelerin Yetenek Sınavları genellikle iki aşamadan (baraj ve ve mülakat ‘’öğrenci portfolio değerlendirmesi’’) oluşmaktadır.

G.S.F. yetenek sınavlarında neler soruluyor?

Yetenek Sınav Soruları her üniversite ve bölüm için farklılık göstermektedir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Baraj Yetenek Sınav Soruları imgesel konulu figür çalışmalarından oluşurken, Bölüm Yetenek Sınav Soruları ise tercih edilen bölüme göre farklılık içermektedir.

Ör: ‘’ Baraj Sınav Sorusu (öğleden sonra grubu)’’ Sahilde güneşlenen bir bayan figür, güneş şemsiyesi açan bir erkek ve kumsalda kova ve kürekle oyun oynayan bir çocuktan oluşan üç figürlü imgesel kompozisyon çizimi. (50X70 kağıt üzerine kurşun kalem ile 3 saat.)

‘’ Bölüm Sınav Sorusu (İç Mimarlık), Bir çanta ve ayakkabı tasarımcısının ürünlerini sattığı mağazanın perspektif görünümünü bir figür kullanarak imgesel kompozisyon çizimi. (50X70 kağıt üzerine kurşun kalem ile 3 saat.)

Marmara Üniversitesi Baraj ve Bölüm Yetenek Sınav Soruları genellik gözleme dayalı ya da kavramsal sorulardan oluşurken, Mülakatta ise öğrenciye Sanat, Kültür ve Güncel sorular sorulmaktadır.

Ör: ‘’ 1. Aşama Sınav Sorusu (1.gün, sabah grubu), Çay bardağı, diş macunu kutusu ve diş macunu kutusunun dikdörtgen prizma olarak açılımının çizimi. (35X50 kağıt üzerine kurşun kalem ile 1,5 saat.)

‘’ 2.aşama Sınav Sorusu, Boşlukta bir sandalye, bir cam kadeh ve bir üçgen prizmadan oluşan imgesel kompozisyon çizimi. (35X50 kağıt üzerine kurşun kalem ile 1,5 saat.)

İç Mimarlık: Ütü yapan bir kişiyi, mekan içinde kapı ve penceresini detaylı görecek şekilde çizini

Endüstri Ürünleri Tasarımı: Tekerlekli sekreter koltuğunu gördüğünüz gibi çiziniz. Bir fotoğraf stüdyosunda üç kişilik figür kompozisyonunu çiziniz.

Gazi Üniversitesi GSF Sınav Sorusu: Ağaç, top, ip, kukla, kürek, sandal, saat, su, defter, otobüs. Verilen 10 seçenekten en az 3 tanesini kullanarak “oyun” kavramını resmediniz. (35×50 kağıt üzerine kurşun kalem ile süre 90 dakika)

Güzel Sanatlar Fakültelerinde tercih edebileceğiniz bölümler genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Baskı Sanatları
  • Çizgi Film (Animasyon)
  • El Sanatları Tasarımı ve Üretimi
  • Endüstri Ürünleri Tasarımı
  • Fotoğrafçılık
  • Geleneksel Türk Sanatları
  • Grafik Tasarımı
  • Heykel
  • Kültürel Varlıkları Koruma ve Onarım
  • Müzik
  • Resim
  • Sahne Dekorları ve Kostümü
  • Seramik ve Cam Tasarımı
  • Ses Sanatları Tasarımı
  • Tekstil ve Moda Tasarımı
  • Tiyatro

Güzel Sanatlar Fakültelerinin amacı, özgün eserler üreten sanatçılar yetiştirmektir. Bu bölümden mezun olanlar ülkemizde resim, edebiyat, fotoğraf, müzik ve heykel gibi sanatların gelişmesine katkıda bulunurlar.

• Kimler başvurabilir? Lise ve dengi okulları bitiren herkes başvurabilir. Üniversite sınavında, belirlenen taban puan ve üzeri alan herkes yetenek sınavlarına başvurabilir.

• Yetenek sınavları nasıl yapılıyor? o İstenen branşla ilgili, fakültelerin yayınladığı sınav içeriğine göre (eğitim fakültelerinin yetenek sınavlarında olduğu gibi) uygulamalı yetenek sınavı yapılmaktadır.

• Sınavların amacı nedir? Nitelikli bir eğitim için bireyin, eğitim almak istediği branşla ilgili yeteneğini - potansiyelini test etmek ve uygun öğrencileri seçmektir.

• Bitiminde alınan belge ne işe yarar? o Güzel Sanatlar Fakülteleri, eğitim alınan branşta öncelikle sanatçı yetiştirme amacındadır ve programlarında öğretmenlik meslek derslerine yer verilmemektedir. o Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, branşlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler. İç mimar, grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı, moda tasarımcısı gibi birçok alanda çalışabilirler. Müzik ve müzik teknolojileri bölümlerinden mezun olan öğrenciler Müzikolog unvanına sahip olur. Müzik bilimi ve teorileri hakkında çeşitli gazete ve dergilerde yazar olarak görev yapabilir, 4 müzik eserlerini yorumlayabilir, devlet tiyatrolarında repertuar düzenlemesi yapabilir, film, opera ve tiyatrolarda müzik danışmanlığı yapabilir, müzik dershaneleri ve kurslar açabilir ve pedagojik formasyon alarak öğretmenlik yapabilirler.

Müzik teknolojisi bölümlerinden mezun olanlar ise aranjörlük, ses kayıt, seslendirme, radyo ve televizyon yayıncılığı ve müzik üretimi gibi alanlara yönelebilirler. o Resim ve heykel bölümlerinde eğitim alan öğrenciler çevre tasarımcısı, sanat danışmanı, anıt ve mimariye bağlı değişik tekniklerle uygulanabilecek heykel sanatçısı, mücevher sanatçısı, tiyatro dekoratörü ve restorasyon uzmanı olarak görev yapabilirler. Grafik tasarımı bölümünden mezun olan öğrenciler grafik tasarımcısı ve sanat yönetmeni olarak görev yapabilir.

İç Mimar olabilir. Pek çok özel ve kamu kuruluşunun pazarlama ve tanıtım birimlerinde çalışabilirler. Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları, öğretmen olmak istediklerinde sertifika programına katılarak en az yedi dersten oluşan öğretmenlik meslek derslerini almak zorundadır. Fakat sonradan alınacak bu formasyonun yeterliliğiyle ilgili soru işaretleri olduğundan dolayı öğretmenlik isteyenlerin GSF yerine Eğitim Fakültelerini tercih etmesi önerilmektedir. Bunun yanı sıra Yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanları için böyle bir zorunluluk yoktur.

 Grafik Tasarımı B&#;l&#;m&#; &#;zel Yetenek Giriş Sınavı Başvuruları Başladı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF), Grafik Tasarımı bölümünde lisans eğitimi almak isteyen aday öğrenciler için özel yetenek giriş sınavı başvuruları başladı.
 
Aday öğrenciler online sistemde ön kayıtlarını gerçekleştirdikten sonra sınav ücretlerini ödeyerek belirtilen gün ve saatte sınava girebilirler. Aday öğrenciler başvuru sayfasında yer alan “Başvuru Takibi”sayfası üzerinden T.C. kimlik numaralarını girerek başvuru süreçlerini takip edebilirler. Başvurularında sorun görülüp düzeltme yapması istenen adaylar talep edilen düzeltmeleri yapmaları ve uygun görülmesi durumunda sınava alınırlar.
 
Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olmayan aday öğrenciler üniversitemizin Uluslararası Öğrenci Müdürlüğü ile iletişime geçebilirler.
 
Yetenek sınavları yüz yüzeolarak İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, K Blok’ta (Gelişim Tower) gerçekleştirilecektir. Sınavla ilgili bilinmesi gerekenler ön kayıt ekranında detaylıca verilmiştir. Aday öğrenciler, " 70 00" numaralı telefondan "" dahili numaralarından soru ve sorunları için İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı ile iletişime geçebilirler.
 
Ayrıca aday öğrenciler 5 Ağustos’a kadar tercih tanıtım günleri kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi, K Blok(Gelişim Tower), katta bulunan bölümün öğretim elemanları ile görüşüp bölüm ve yetenek sınavı hakkında bilgi alabilirler.
 

YETENEK SINAVI İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER
 
  • Belgeler dijital kopya veya taranmış olarak sisteme yüklenmelidir.
  • Sisteme yüklenen vesikalık fotoğraflar güncel olmalıdır.
  • Sistemde belirtilen iletişim bilgileri aktif iletişim bilgileri olmalıdır.
  • Yetenek sınavı iki oturumdan oluşmakta olup 35X50 kâğıtlarda çalışılacaktır.
  • Yetenek sınavı sırasında gerekli olan kırtasiye malzemeleri üniversitemiz tarafından adaylara tahsis edilecektir. Aday öğrencilerimiz arzu etmeleri durumunda kendi araç-gereçlerini getirebilirler.
  • Yetenek sınavı sonuçları sınavı takip eden hafta bölümün web sayfasında duyuru olarak paylaşılır. Sınavda başarı gösteren aday öğrenciler kayıt yapmaya hak kazanırlar.


Ön kayıt yaptırmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

seafoodplus.info
 
Özel yetenek sınavı ve Grafik Tasarımı bölümü hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için burayave burayatıklayınız.

Herhangi bir sorun ile karşılaşmanız halinde [email protected] mail adresinden ya da " 70 00"numaralı telefondan ""dahili numaralarından destek alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Öncelikle başvuracak adayların lise ve dengi okullardan mezun olmaları gerekmektedir. Her yıl sınava ilişkin takvim ve yönetmelik fakültemizin web sayfasında duyurulmaktadır. Adaylar, Özel Yetenek Sınavı’na Başvuru Klavuzu’nda yayınlanan YKS-TYT’den istenilen taban puanı sağladıkları takdirde Grafik Tasarımı Bölümü’nü sistemden online olarak tercih etmektedir. Ardından belirtilen tarihlerde iki aşama şeklinde özel yetenek uygulamaları yapılmaktadır. Ancak, dünya genelinde yaşanan Covid Pandemisi’nin ülkemiz toplum sağlığı açısından kaygı verici düzeyde olması ve salgının bölgesel-yerel seyri nedeniyle yılına özgü olmak üzere “Merkezi Yerleştirme” puanıyla öğrenci alımı yapılmıştır.

İki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada, canlı model ile karakalem desen çalışması yaptırılmaktadır. Başarılı olanlar ikinci aşamaya geçmeye hak kazanmaktadır. İkinci aşamada, adayların düş gücünü yaratıcı bir şekilde kullanmalarını ölçmeye yönelik bir uygulama sınavı yapılmaktadır. Jüri üyelerinin belirlediği bir konu hakkında kara kalem ile çizim yapmaları beklenmektedir.

Adayların 1. Aşama Sınav Puanı, 2. Aşama Sınav Puanı, tam puan üzerinde değerlendirilerek aritmetik ortalaması alınmakta ve Özel Yetenek Sınav Puanı (ÖYSP) elde edilmektedir. Bu hesaplama sonucunda Özel Yetenek Sınav Puanı (ÖYSP) 70 ve üzerinde olan adaylar değerlendirmeye alınmaktadır. ÖSYM-YKS kılavuzunda belirtilen “ÖZEL YETENEK SINAVI İLE SEÇME YÖNTEMİ”ndeki formül uygulanarak belirlenen Yerleştirme Puanına (YP) göre adaylar, en yüksek puandan başlamak üzere sıralanmaktadır. Kontenjan sayısı kadar aday asil olarak ilan edilmektedir. Asil adaylar belirtilen tarihlerde istenilen belgeleri temin ederek kayıt işleminde bulunmaktadır.

Grafik Tasarımı Bölümü bünyesinde iki farklı bilgisayar sistemi (Mac/PC) destekli eğitim verilmektedir. Bilgisayar atölyeleri, öğrenci gruplarına konforlu bir ortamda ders yapabilmelerine olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca bölüm bünyesinde fotoğraf stüdyosu, baskı/desen atölyeleri de bulunmaktadır.

Birinci sınıfta temel derslerimiz yer almaktadır. İkinci sınıf itibari ile bilgisayar destekli mesleki derslerimiz başlamaktadır.

Öğrenci Bilgi Sistemi’nden (seafoodplus.info) ders seçme, kayıt işlemleri, ders programları, ders içerikleri, online derse katılma gibi pekçok bilgilere ulaşarak ihtiyacınız olan işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu bölüm, yükseköğretimde Grafik alanında AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Grafik bölümünden Lisans derecesine sahip olarak mezun olunur. Ayrıca her öğrenci, danışmanıyla belirleyeceği bir konu üzerinde bir proje çalışması yapmakla (8. yarıyılda) ve bu projeyi görsel ve sözlü sunumla anlatmak/savunmakla yükümlüdür. Bitirme Projesini belirtilen sürede yapmayan ya da yapsa da “Başarılı” bulunmayan öğrenciler mezun olma hakkı elde edemezler.

Mezun olduktan sonra Grafik Tasarımı ile ilgili edinmiş oldukları eğitim ve öğretim doğrultunda birçok farklı alanda iş imkanı bulabilmektedir. Çeşitli özel ve devlet kurumlarında reklamcılık, gazetecilik, editörlük, sayfa tasarımı, animasyon, çizgi film, sanat yönetmenliği, fotoğrafçılık, font tasarımı, tipografi, kaligrrafi gibi pekçok alanda çalışabilmektedir. Ayrıca, lisans programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Grafik, Grafik Tasarım, Grafik Sanatlar, Görsel İletişim Tasarımı, İletişim ve Tasarım, vb. Bölümlerinin Grafik Anasanat Dalı ile Fen- Edebiyat Fakültelerinin Sanat Tarihi Bölümleri, Sanat Tasarım Fakülteleri Bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanat Eğitimi Bölümü veya alandan öğrenci kabul eden diğer sanat dallarında yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarına başvuruda bulunabilirler.

 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi  Yılı

YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALAN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ BÖLÜMLERİ VE KONTENJANLARI

Bölüm Kodu

Bölüm Adı

T.C.

Y.U.

01

Resim

40

2

02

Heykel

15

2

03

Seramik ve Cam 

15

2

04

Grafik Tasarımı

40

2

05

Tekstil ve Moda Tasarımı

20

2

06

Geleneksel Türk Sanatları

40

2

07

Sahne Dekorları ve Kostümü

15

2

10

Fotoğraf

25

2

11

Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu

15

2

Kısaltmalar:

GSF     : Güzel Sanatlar Fakültesi

TC       : Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu Öğrenci YU          :Yabancı Uyruklu Öğrenci

          BAŞVURU KILAVUZUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

40KIŞI  Resim

Program Şartları

Giriş Yetenek Sınavlarına başvuracak adayların lise ya da dengi bir okuldan mezun olmaları ÖSYMtarafından yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Temel Yeterlik Testinden (TYT) puanları almış. (Geleneksel Türk Sanatları, Fotoğraf ) (Tekstilve ModaTasarımı, SanatEserleriKonservasyonu veRestorasyonu ) (GrafikTasarımı, Resim, Heykel, Sahne Dekorlarıve Kostümü, Seramik ve Cam ) TYT puanı 2 yıl süre ile geçerli olduğundan yılı içinÖSYMBaşkanlığı tarafındandönüştürülenpuan (TYT Nihai SınavPuanı)kullanılabilecektir. Engelli sağlık kurulu raporu (engelli bireyler için) (Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine ait Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlarıntamamının eğitim aşamaları görsel yetiye dayalı olduğundan; görme kaybı oranı yüzde 39 ve altındaolanGörmeEngelliadaylar GüzelSanatlarFakültesinin özelyetenekprogramlarınabaşvurabilirler.)

Program Gereklilikleri

Fotoğraf

veya TYT sonuç belgesi Sorgula

Kimlik Fotokopisi

veya TYT sonuç belgesi

Mezuniyet Belgesi

Sağlık Kurulu Raporu

Telefon

E-Posta

Adres

BAŞVUR

15KIŞI

Heykel

Program Şartları

Giriş Yetenek Sınavlarına başvuracak adayların lise ya da dengi bir okuldan mezun olmaları ÖSYMtarafından yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Temel Yeterlik Testinden (TYT) puanları almış. (Geleneksel Türk Sanatları, Fotoğraf ) (Tekstilve ModaTasarımı, SanatEserleriKonservasyonu veRestorasyonu ) (GrafikTasarımı, Resim, Heykel, Sahne Dekorlarıve Kostümü, Seramik ve Cam ) TYT puanı 2 yıl süre ile geçerli olduğundan yılı içinÖSYMBaşkanlığı tarafındandönüştürülenpuan (TYT Nihai SınavPuanı)kullanılabilecektir. Engelli sağlık kurulu raporu (engelli bireyler için) (Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine ait Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlarıntamamının eğitim aşamaları görsel yetiye dayalı olduğundan; görme kaybı oranı yüzde 39 ve altındaolanGörmeEngelliadaylar GüzelSanatlarFakültesinin özelyetenekprogramlarınabaşvurabilirler.)

Program Gereklilikleri

Fotoğraf

veya TYT sonuç belgesi Sorgula

Kimlik Fotokopisi

veya TYT sonuç belgesi

Mezuniyet Belgesi

Sağlık Kurulu Raporu

Telefon

E-Posta

Adres

BAŞVUR

15KIŞI

Seramik ve Cam

Program Şartları

Giriş Yetenek Sınavlarına başvuracak adayların lise ya da dengi bir okuldan mezun olmaları ÖSYMtarafından yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Temel Yeterlik Testinden (TYT) puanları almış. (Geleneksel Türk Sanatları, Fotoğraf ) (Tekstilve ModaTasarımı, SanatEserleriKonservasyonu veRestorasyonu ) (GrafikTasarımı, Resim, Heykel, Sahne Dekorlarıve Kostümü, Seramik ve Cam ) TYT puanı 2 yıl süre ile geçerli olduğundan yılı içinÖSYMBaşkanlığı tarafındandönüştürülenpuan (TYT Nihai SınavPuanı)kullanılabilecektir. Engelli sağlık kurulu raporu (engelli bireyler için) (Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine ait Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlarıntamamının eğitim aşamaları görsel yetiye dayalı olduğundan; görme kaybı oranı yüzde 39 ve altındaolanGörmeEngelliadaylar GüzelSanatlarFakültesinin özelyetenekprogramlarınabaşvurabilirler.)

Program Gereklilikleri

Fotoğraf

Kimlik Fotokopisi

veya TYT sonuç belgesi Sorgula

veya TYT sonuç belgesi

Mezuniyet Belgesi

Sağlık Kurulu Raporu

Telefon

E-Posta

Adres

BAŞVUR

20KIŞI

Tekstil ve Moda Tasarımı

Program Şartları

Giriş Yetenek Sınavlarına başvuracak adayların lise ya da dengi bir okuldan mezun olmaları ÖSYMtarafından yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Temel Yeterlik Testinden (TYT) puanları almış. (Geleneksel Türk Sanatları, Fotoğraf ) (Tekstilve ModaTasarımı, SanatEserleriKonservasyonu veRestorasyonu ) (GrafikTasarımı, Resim, Heykel, Sahne Dekorlarıve Kostümü, Seramik ve Cam ) TYT puanı 2 yıl süre ile geçerli olduğundan yılı içinÖSYMBaşkanlığı tarafındandönüştürülenpuan (TYT Nihai SınavPuanı)kullanılabilecektir. Engelli sağlık kurulu raporu (engelli bireyler için) (Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine ait Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlarıntamamının eğitim aşamaları görsel yetiye dayalı olduğundan; görme kaybı oranı yüzde 39 ve altındaolanGörmeEngelliadaylar GüzelSanatlarFakültesinin özelyetenekprogramlarınabaşvurabilirler.)

Program Gereklilikleri

Fotoğraf

Kimlik Fotokopisi

veya TYT sonuç belgesi Sorgula

veya TYT sonuç belgesi

Mezuniyet Belgesi

Sağlık Kurulu Raporu

Telefon

E-Posta

Adres

BAŞVUR

40KIŞI

Geleneksel Türk Sanatları

Program Şartları

Giriş Yetenek Sınavlarına başvuracak adayların lise ya da dengi bir okuldan mezun olmaları ÖSYMtarafından yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Temel Yeterlik Testinden (TYT) puanları almış. (Geleneksel Türk Sanatları, Fotoğraf ) (Tekstilve ModaTasarımı, SanatEserleriKonservasyonu veRestorasyonu ) (GrafikTasarımı, Resim, Heykel, Sahne Dekorlarıve Kostümü, Seramik ve Cam ) TYT puanı 2 yıl süre ile geçerli olduğundan yılı içinÖSYMBaşkanlığı tarafındandönüştürülenpuan (TYT Nihai SınavPuanı)kullanılabilecektir. Engelli sağlık kurulu raporu (engelli bireyler için) (Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine ait Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlarıntamamının eğitim aşamaları görsel yetiye dayalı olduğundan; görme kaybı oranı yüzde 39 ve altındaolanGörmeEngelliadaylar GüzelSanatlarFakültesinin özelyetenekprogramlarınabaşvurabilirler.)

Program Gereklilikleri

Fotoğraf

Kimlik Fotokopisi

veya TYT sonuç belgesi Sorgula

veya TYT sonuç belgesi

Mezuniyet Belgesi

Sağlık Kurulu Raporu

Telefon

E-Posta

Adres

BAŞVUR

15KIŞI

Sahne Dekorları ve Kostümü

Program Şartları

Giriş Yetenek Sınavlarına başvuracak adayların lise ya da dengi bir okuldan mezun olmaları ÖSYMtarafından yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Temel Yeterlik Testinden (TYT) puanları almış. (Geleneksel Türk Sanatları, Fotoğraf ) (Tekstilve ModaTasarımı, SanatEserleriKonservasyonu veRestorasyonu ) (GrafikTasarımı, Resim, Heykel, Sahne Dekorlarıve Kostümü, Seramik ve Cam ) TYT puanı 2 yıl süre ile geçerli olduğundan yılı içinÖSYMBaşkanlığı tarafındandönüştürülenpuan (TYT Nihai SınavPuanı)kullanılabilecektir. Engelli sağlık kurulu raporu (engelli bireyler için) (Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine ait Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlarıntamamının eğitim aşamaları görsel yetiye dayalı olduğundan; görme kaybı oranı yüzde 39 ve altındaolanGörmeEngelliadaylar GüzelSanatlarFakültesinin özelyetenekprogramlarınabaşvurabilirler.)

Program Gereklilikleri

Fotoğraf

Kimlik Fotokopisi

veya TYT sonuç belgesi Sorgula

veya TYT sonuç belgesi

Mezuniyet Belgesi

Sağlık Kurulu Raporu

Telefon

E-Posta

Adres

BAŞVUR

25KIŞI

Fotoğraf

Program Şartları

Giriş Yetenek Sınavlarına başvuracak adayların lise ya da dengi bir okuldan mezun olmaları ÖSYMtarafından yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Temel Yeterlik Testinden (TYT) puanları almış. (Geleneksel Türk Sanatları, Fotoğraf ) (Tekstilve ModaTasarımı, SanatEserleriKonservasyonu veRestorasyonu ) (GrafikTasarımı, Resim, Heykel, Sahne Dekorlarıve Kostümü, Seramik ve Cam ) TYT puanı 2 yıl süre ile geçerli olduğundan yılı içinÖSYMBaşkanlığı tarafındandönüştürülenpuan (TYT Nihai SınavPuanı)kullanılabilecektir. Engelli sağlık kurulu raporu (engelli bireyler için) (Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine ait Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlarıntamamının eğitim aşamaları görsel yetiye dayalı olduğundan; görme kaybı oranı yüzde 39 ve altındaolanGörmeEngelliadaylar GüzelSanatlarFakültesinin özelyetenekprogramlarınabaşvurabilirler.)

Program Gereklilikleri

Fotoğraf

Kimlik Fotokopisi

veya TYT sonuç belgesi Sorgula

veya TYT sonuç belgesi

Mezuniyet Belgesi

Sağlık Kurulu Raporu

Telefon

E-Posta

Adres

BAŞVUR

15KIŞI

Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu

Program Şartları

Giriş Yetenek Sınavlarına başvuracak adayların lise ya da dengi bir okuldan mezun olmaları ÖSYMtarafından yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Temel Yeterlik Testinden (TYT) puanları almış. (Geleneksel Türk Sanatları, Fotoğraf ) (Tekstilve ModaTasarımı, SanatEserleriKonservasyonu veRestorasyonu ) (GrafikTasarımı, Resim, Heykel, Sahne Dekorlarıve Kostümü, Seramik ve Cam ) TYT puanı 2 yıl süre ile geçerli olduğundan yılı içinÖSYMBaşkanlığı tarafındandönüştürülenpuan (TYT Nihai SınavPuanı)kullanılabilecektir. Engelli sağlık kurulu raporu (engelli bireyler için) (Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine ait Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlarıntamamının eğitim aşamaları görsel yetiye dayalı olduğundan; görme kaybı oranı yüzde 39 ve altındaolanGörmeEngelliadaylar GüzelSanatlarFakültesinin özelyetenekprogramlarınabaşvurabilirler.)

Program Gereklilikleri

Fotoğraf

Kimlik Fotokopisi

veya TYT sonuç belgesi Sorgula

veya TYT sonuç belgesi

Mezuniyet Belgesi

Sağlık Kurulu Raporu

Telefon

E-Posta

Adres

BAŞVUR

40KIŞI

Grafik Tasarımı

Program Şartları

Giriş Yetenek Sınavlarına başvuracak adayların lise ya da dengi bir okuldan mezun olmaları ÖSYMtarafından yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Temel Yeterlik Testinden (TYT) puanları almış. (Geleneksel Türk Sanatları, Fotoğraf ) (Tekstilve ModaTasarımı, SanatEserleriKonservasyonu veRestorasyonu ) (GrafikTasarımı, Resim, Heykel, Sahne Dekorlarıve Kostümü, Seramik ve Cam ) TYT puanı 2 yıl süre ile geçerli olduğundan yılı içinÖSYMBaşkanlığı tarafındandönüştürülenpuan (TYT Nihai SınavPuanı)kullanılabilecektir. Engelli sağlık kurulu raporu (engelli bireyler için) (Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine ait Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlarıntamamının eğitim aşamaları görsel yetiye dayalı olduğundan; görme kaybı oranı yüzde 39 ve altındaolanGörmeEngelliadaylar GüzelSanatlarFakültesinin özelyetenekprogramlarınabaşvurabilirler.)

Program Gereklilikleri

Fotoğraf

Kimlik Fotokopisi

veya TYT sonuç belgesi Sorgula

veya TYT sonuç belgesi

Mezuniyet Belgesi

Sağlık Kurulu Raporu

Telefon

E-Posta

Adres

BAŞVUR

Msgsü yetenek sınavı, Msgsü yetenek sınav tarihleri, Msgsü yetenek sınavı başvurusu, Msgsü, mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi, Msgsü yetenek sınavı sonuçları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir