dermatoloji ve cildiye aynı mı / Cildiye Hangi Hastalıklara Bakar? | Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi

Dermatoloji Ve Cildiye Aynı Mı

dermatoloji ve cildiye aynı mı

Dermatoloji Nedir? Dermatoloji Hangi Hastalıklara Bakar? Uzmanı Ve Doktoru Neye Bakar?

Dermatoloji Nedir?

Dermatologlar, cilt rahatsızlıkları, cilt kanserinin teşhisi, önlenmesi ve iyileşmesi için uzmanlaşmış olan tıp doktorlarıdır. Dermatologlar, tanıyı oldukça kolay bir şekilde koyarak, hastalara uygun bir yol önerirler. Kimi zaman bu öneriler oldukça kolay olacağı akıllarda bulundurulmalıdır. Dermatolog uzmanları; bebek, çocuk, ergen ve yetişkinler olmak üzere her yaştaki uyumlu iyileştirme metodunu tavsiye etmektedirler.

Dermatoloji Hangi Hastalıklara Bakar?



Dermatoloji Uzmanı ve Doktoru Neye Bakar?

Dermatology uzmanları, 3 binin üstünde değişik rahatsızlığı tedavi edebilmektedir. Dermatoloji pratikleri için önemli seviyede klinik bilgi gerekir. Dermatolog uzmanlarının cilt belirtilerine sebep olacak pek çok iç durumu bilmeleri, hastalığın tedavi edilmesinde önemli olacaktır. Dermatolog uzmanlarının tedavi etmek adına eğitildiği yaygın şartlar aşağıdaki gibi sıralanacaktır;

- Sivilceler,
- Akneler,
- Saçlarda dökülme,
- Saçlardan yağlanma,
- Saçta kaşıntı,
- Saçlarda yara,
- Nasırlar,
- Gereğinden fazla terleme,
- Ayakta su toplanması,
- Ayakta kaşıntılar,
- Vücuttaki kaşıntı olan her durum,
- Cilt üzerindeki doğum lekeleri,
- Alerjiler,
- Kaşıntı,
- Kaşıntılı olan deri lezyonları,
- Lenfödemler,
- Vücut üzerindeki morluklar,
- Ciltteki morluklar,
- Cilt üzerindeki döküntüler,
- Ciltteki çatlaklar,
- Ciltteki yaralar,
- Kontakt ve seboroik detmatit,
- Ayak, cilt, vücut, kasık gibi mantar enfeksiyonları,
- Benler,
- Siğiller,
- Çiller,
- Güneş lekeleri,
- Cilt kırışıklıkları,
- Tırnak bozukluğu,
- Sedef hastalığı,
- Cilt altında bulunan damarlarda çatlama durumu,
- Cilt üzerinde ortaya çıkan su dolu baloncuklar yani büller,
- Cilt tümörü,
- Deri üzerinde oluşan parazit hastalıkları,
- Sistemik kimi rahatsızlıkların deri lezyon; skleroderma, lupus, dermatomiyozit,
- Deri üzerinde viral enfeksiyonlar,
- Varis nedeninden ötürü oluşan yaralar,
- Deride ortaya çıkan beyaz lekeler (vitiligo),
- Ağız içerisinde oluşan aftlar,
- Normalin dışında kıllanma. Bu tür hastalıkların hepsi, Dermatolog uzmanları tarafından incelemektedir. Bununla beraber Dermatolog uzmanları bu hastalıkları teşhis ederek uygun tedaviyi vermektedir.

Dermotolojinin Anlamı

Dermatoloji; tırnak, saç, deri, ağız mukozası gibi vücut giriş kapıları, cinsel yol ile bulaşan hastalıkların teşhisi ve tedavisi ile ilgilenmektedir. Hangi sebebe bağlı olursa olsun kişi, yukarıdaki belirtilerden birine sahip ise hiç endişe etmeden deri ve zührevi hastalıklar bölümüne yani dermatoloji uzmanına danışmalıdır. Bu şekilde kişinin rahatsızlığı oldukça detaylı ve uygun bir biçimde incelenerek, ona göre bir tedavi verilecektir.

Dermatolojik Şartlar Nelerdir?

Dermatoloji uzmanına görünmek için, görünecek kişinin dermatoloji alanında bir probleme sahip olması gerekmektedir. Cilt, saç ya da tırnaklardaki problemler hemen hemen herkesin çektiği sorunlardan birkaçıdır. Neredeyse herkes hayatında bir ya da birden çok dematolojik hastalık belirtileri ile karşı karşıya gelmektedir.

Dermatolojik şartlar; sivilceler, dermatit, egzama, siğiller, cilt enfeksiyonları, uçuklar, siğiller, mantar enfeksiyonları, cilt kanseri gibi durumlardır. Bu durumlar ile karşılaşılması durumunda dermatolojik muayene şarttır.

Dermatoloji Tedavisi Nasıl Yapılır?

Cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılacak türlü dermatolojik tedaviler bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibi olacaktır;

- Cerrahi,
- Tropikal ilaç tedavisi,
- Sistemik ilaçlar,
- İmmünoterapi,
- Dermatohistopatoloji,
- Fototerapi,
- Fotodinamik terapi,
- Radyoterapi,
- Lazer tedavisi şeklinde sıralanabilir.

Cildiye Hangi Hastalıklara Bakar?

Cildiyenin diğer tanımı, deri ve zührevi hastalıkları bölümüdür. Çeşitli deri hastalıkları, tırnak rahatsızlıkları ya da egzama gibi problemler cildiye bölümünde tedavi edilmektedir...

Cildiyenin diğer tanımı, deri ve zührevi hastalıkları bölümüdür. Çeşitli deri hastalıkları, tırnak rahatsızlıkları ya da egzama gibi problemler cildiye bölümünde tedavi edilmektedir. İnsanlar dış görünüşüne önem verdiğinden ciltteki hastalıkların tedavi edilmesi, hem sağlık hem estetik görünüm açısından oldukça gereklidir. Frengi, bel soğukluğu gibi zührevi hastalıklar, çeşitli deri rahatsızlıkları ve cilt üzerinde meydana gelen problemler bu bölüm içinde tedavi edilmektedir. Dolayısıyla hastaların tedavi olmak için ilgili bölümden randevu almaları gerekmektedir.

Sadece cilt hastalıklarında değil; cildin genç ve güzel görünmesi için de dermatolojik tedaviler alınabilmektedir. Bu işlemleri yapan kişilere ise, dermatolog adı verilmektedir. Dermatologlar, cilt ile ilgili problemleri iyi bir şekilde inceleyerek, bu problemlerin giderilebilmesi için gerekli tedavi yöntemlerini uygulamaktadır. Bu nedenle bir deri hastalığınız varsa ya da cildinizde herhangi bir problem oluşmuşsa, hiç vakit kaybetmeden dermatolojik muayene olmanız gerekmektedir. Gerçekleşen muayene sonucunda hastalığınız tespit edilerek, dermatolog tarafından bu doğrultuda hastalığınıza en uygun tedavi yöntemleri uygulanacaktır. Cilt hastalığınız varsa, bunu ihmal etmeden cildiyeye gelerek gereken tedavileri almalısınız.

Deri hastalıkları nelerdir?

Deri enfeksiyonları, saç hastalıkları, kurdeşen, vitilligo, Behçet hastalığı, deri tümörleri, bezi hastalıkları, yanıklar, tırnak hastalıkları, aşırı derecede terleme, sedef hastalığı, alerjik hastalıklar ve egzama gibi hastalıklar çeşitli deri hastalıklarıdır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar da dermatolojinin alanına girmektedir. Zührevi hastalıklar olarak nitelendirilen bu rahatsızlıklar, cildiyenin ilgilendiği problemler arasında yer alır. Cinsel temas yoluyla deri ve mukozalardan bulaşan bir hastalık olan frengide, ilk belirtiler deri ve mukozada görüldüğü için cildiyeye gidilmelidir. Deri ve mukozalardaki yara, döküntü ve kızarıklıklar tedavi edilmelidir. Bel soğukluğu ise, mukozada temastan sonra iki dört gün arasında akıntı belirtileri gösterebildiğinden, rahatsızlık tedavi edilmelidir. Bu tür zührevi hastalıklara tıpkı deri hastalıklarına baktığı gibi dermatologlar bakmaktadır. Gerekli durumlarda cildiyeye giderek, rahatsızlıklarınıza yönelik tedavi alabilirsiniz.

Neden cildiyeye gidilmelidir?

Sedef hastalığı, akne problemi, egzama, mantar, yanık, sivilce, saçlı deride kepeklenme gibi problemler ile karşı karşıya kalındığında mutlaka cildiyeye gidilmelidir. Bu rahatsızlıklar dışındaki cilt hastalıklarına karşı da dermatolojik muayene olunabilir. Öncelikle hastalığın teşhis edilmesi gerekmektedir. Tanı konulduktan sonra, tedavi yöntemleri uygulanmaya başlanmaktadır. Her cilt hastalığının kendine özgü tedavi biçimleri vardır. Krem, antibiyotik, sabun, şampuan, losyon gibi çözümlerle ilgili hastalıklar tedavi edilebilmektedir. Detaylı muayeneden sonra hastalığın yoğunluğuna göre ilaçlar verilebilir. Cilt ile ilgili problemleri profesyonelce aşmak istiyorsanız; cildiyeye giderek gerekli hizmeti almalısınız.


Detaylı bilgi için randevualabilir veya 444 54 33çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 18 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.

29 Eylül 2017 Cuma - 14:09

Deri ve zührevi hastalıklar (cildiye) nedir? Hangi hastalıklara bakar?

Çeşitli deri hastalıkları, tırnak rahatsızlıkları ya da egzama gibi cilt sorunlarının yanı sıra; frengi, bel soğukluğu gibi zührevi hastalıklar ve cilt üzerinde meydana gelen problemler ile ilgilenen deri ve zührevi hastalıklar (Cildiye) hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde... Deri ve Zührevi hastalıklar (Cildiye) nedir? Hangi hastalıklara bakar?

Sozcu.com.tr

Yayınlanma: 16:53 - 02 Eylül 2019 Güncellenme:

Deri ve zührevi hastalıklar (cildiye) nedir? Hangi hastalıklara bakar?

Saç hastalıkları, kurdeşen, vitilligo, Behçet hastalığı, deri tümörleri, yanıklar, tırnak hastalıkları, sedef hastalığı, alerjik hastalıklar ve egzama gibi hastalıklar ile ilgilenen Deri ve Zührevi hastalıklar (Cildiye) nedir? Hangi hastalıklara bakar? Merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

DERİ VE ZÜHREVİ HASTALIKLAR (CİLDİYE) NEDİR?

Deri ve zührevi hastalıklar, deri ile saç, tırnak, ter ve yağ bezleri gibi deri eklerinin hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır. Ağız ve genital bölgede oluşan hastalıkların yanı sıra cinsel yolla bulaşan hastalıklar da, deri ve zührevi hastalıkların kapsamı içerisine girmektedir. Deri ve Zührevi Hastalıkları, kozmetik ile birleşerek Dermatoloji'yi oluştururken aynı zamanda geniş bir alanı kaplar.

HANGİ HASTALIKLARA BAKAR?

– Akne (sivilce)
– Mantar Hastalıkları: Ayak mantarı, gövde mantarı, tırnak mantarı, saç derisi mantarı, vajinal mantar enfeksiyonları
– Bakteriyel ve viral döküntülü hastalıklar (deride abse ve diğer inflamatuar hastalıklar, kızıl, kızamık, kızamıkçık, su çiçeği, zona)
– Paraziter deri hastalıkları (Saç biti, vücut biti, uyuz vs…)
– Alerjik cilt hastalıkları (Akut ve kronik ürtiker, ilaçlara bağlı cilt reaksiyonları, böcek sokmaları, gıda alerjileri, güneş ışınına bağlı hastalıklar ve alerjik reaksiyonlar)
– Egzamalar (Atopik, kontakt, nummular, dishidrotik, seboreik egzama)
– Sedef ve benzeri dermatozlar
– Saç hastalıkları (Lokalize, yaygın, ailevi saç dökülmeleri, saç derisi egzamaları, kepeklenme)
– Tırnak hastalıkları
– Dudak, dil ve ağız boşluğu hastalıkları (Tekrarlayan aftlar, uçuk, ve ağız içinde oluşan diğer hastalıklar)
– Pigmentasyon bozuklukları (Güneş lekeleri, çiller, vitiligo, gebeliğe bağlı lekelenmeler, geçirilen deri hastalıkları sonrası oluşan lekeler)
– Nasır ve siğiller
– Büllöz (içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden) hastalıklar
– Behçet hastalığı
– Benler (Nevuslar)
– Derinin iyi ve kötü huylu tümörleri
– Vasküler cilt hastalıkları, bacak ülserleri
– Bağ dokusu hastalıkları
– Sistemik hastalıkların cilt bulguları
– Yağ bezi hastalıkları
– Metabolik ve beslenme bozukluğuna bağlı cilt hastalıkları
– Psikolojik faktörlere bağlı cilt hastalıkları
– Genetik faktörlere bağlı çocukluk çağı cilt hastalıkları
– Fiziksel etmenlere bağlı dermatozlar (Isı ve sıcağa bağlı dermatozlar, soğuğa karşı oluşan aşırı reaksiyonlara bağlı dermatozlar, mekanik nedenlere bağlı dermatozlar, yabancı cisim reaksiyonları, iyonlaştırıcı ışınlara bağlı dermatozlar)

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

– Sfiliz (frengi)
– AIDS
– Genital siğiller
– Genital Herpes enfeksiyonu (uçuk)
– Gonore (bel soğukluğu)
– Klamidya ve mikoplazma enfeksiyonları

Cilt kırışıklıklarına ne iyi gelir?İlginizi ÇekebilirCilt kırışıklıklarına ne iyi gelir?

bacakBilimEgzamagenetikGüneşsivilce

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası