kaplama dişte sızlama / Kaplama ve Köprü Altındaki Diş Ağrısı Nasıl Geçer, Ne Kadar Sürer? | DentVita Antalya Diş Kliniği

Kaplama Dişte Sızlama

kaplama dişte sızlama

Kaplama Diş Sonrası Nelere Dikkat Edilir?

Kaplama diş sonrası yapmanız gereken ve dikkat etmeniz gereken detayları kısaca anlatmaya çalışalım. Kaplamalarınızı yaptırdınız ve herkes gibi uzun yıllar kullanmak istiyorsunuz. İlk olarak zirkonyum kaplama yaptırdıysanız,Zirkonyum kaplama ömrü arttırmakbaşlıklı yazımı okuyabilirsiniz. Kaplama sonrası dikkat edilecekleri uygularsanız kaplamanız size uzun yıllar hizmet edecektir. Yazımızın sonunda kaplamadan sonra diş ağrısı, kaplama diş sonrasısigara içebilir miyim?, kaplama diş sonrasıkonuşma bozukluğu, diş eti iltihabı gibi aklınıza takılabilecek sorularında cevaplarını bulacaksınız.

Bu yazıyı okuyorsanız mutlaka bu yazıları da okumalısınız.

Diş Kaplama Tedavisi 

İçindekiler

Diş kaplama tedavisi, kırılmış, çatlamış, işlevini yitirmiş dişler için yapılan tedavidir. Tüm dişler için kaplama yapılabildiği gibi tek diş kaplama da yapılabilmektedir. Gelişen teknoloji ile farklı özelliklerde kaplama diş tedavileride yapılır. Diş kaplama çeşitleri arasında ağız ve diş yapınıza uygun tedavi yöntemi belirlenmektedir. Uzman diş hekimlerimiz tarafından yapılan muayeneler sonucunda kaplama tedavisi yöntemi ve kaplama fiyatları belirlenmektedir. 

Kaplama Diş Sonrası

Kaplama Öncesi ve Kaplama Diş Uygulama Aşamaları

Kaplama öncesi muayene yapılarak dişler kaplama için hazırlanır. Kaplama öncesinde uygun tedaviler yapılarak dişler temizlenir. Kaplama için gerekli olan tüm koşullar sağlanır. Kaplama diş tedavisi aşamaları;

✔ Dişlerin ölçüsü alınır ve kaplamalar hazırlanana kadar geçici kalıplar dişlere yerleştirilir. 

✔ Kalıpların dişlerde kaldığı süre boyunca bir problem oluşursa hemen müdahale edilir ve kaplama yapıldığı zaman olabilecek sorunlar çözümlenmiş olur. 

Kaplama dişler bilgisayar ortamında 3D sistemler ile hazırlanır. Hazır olan dişler verilen randevu gününde dişlere uygulanır.

Diş kaplama tedavi süreci bir problem oluşmazsa yaklaşık 3 seansta biter. Dikkat edilmesi gereken gün arayla tedavi yapılmalıdır. Diş kaplama tedavisi sona erdikten sonra hastanın ağız ve diş bakımına dikkat etmesi ve düzenli kontrollere gelmesi önem taşır. Uzman hekimler tarafından yapılan diş tedavileriuygulamaları gerekli koşullar sağlanırsa uzun yıllar sağlıklı olarak kullanılabilir.

Kaplama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Kaplama diş sonrası iyileşme sürecinizin rahat ve konforlu geçmesi için hekiminizin verdiği talimatlara uymanız önerilir. Kaplama tedavi çeşidine göre her tedaviye uygun yapılması gereken işlemler bulunmaktadır. Diş yapısındaki bozuklukları düzenlemek ve daha sağlıklı dişlere kavuşmak için çeşitli yöntemler kullanılarak Gaziosmanpaşa diş kaplama tedavileri uygulanır. Yapılan tedavilere göre kaplama sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar; 

Kaplama Diş Sonrası

✔ Kaplamaları da normal dişiniz gibi düşünüp günde en az 2 kere fırçalamanız gerekmektedir. 

✔ Kaplamaların altında yemek artığı kalabilir bunun için süper floss kullanılması gerekmektedir. 

Super floss nasıl kullanılır? tıklayın.

✔ 6 ayda 1  düzenli kontrole gidilmesi gerekmektedir.

✔ İlk zamanda sızlamaların olması normaldir. zamanla geçecektir. Geçmemesi durumunda doktorunuzun önerdiği ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz yine geçmemesi durumunda hekiminizden randevu alabilirsiniz.

✔ Doktorunuz dişleri geçici yapıştırabilir. bu durumda kaplamalar daha kolay çıkabilir. Geçici olarak yapıştırılan diş sürekli düşecek diye bir durum yoktur. Deneme kullanımı yapıldıktan sonra sorun yoksa daimi olarak yapıştırılacaktır.

✔ Diş ipi kullanımına devam edilmelidir. Hatta kullanım sıklığı arttırılmalıdır.

✔ Aşırı sert yiyeceklerde dikkatli olunmalıdır. Ceviz fındık vb. yiyeceklerin kabukları kırılmamalıdır.

✔ İlk yapıştırıldığı zaman daimi ya da geçici yapışkan artıkları kalmış olabilir. Dişlerinizi fırçaladığınız zaman ağzınıza gelebilir korkmayın.

✔ Her türlü sorununuz için doktorunuzdan randevu alabilirsiniz. 

✔ Ağzınızda yabancı bir madde olduğu için alışmanız zaman alabilir.

✔ Kaplamalar, dilinize, dudağınıza, ağız içinize çok büyükmüş gibi gelebilir. Bunun sebebi ise uzun süredir o bölgede diş olamamasından kaynaklıdır. En geç 15 gün içerisinde alışmış olacaksınız.

Kaplama Diş Sonrası

Kaplama Sonrası Sık Sorulan Sorular

👉 Kaplama diş yaptıranlar memnun mu?

Kaplama diş yaptiranlarmemnuniyetleri hastaya göre değişiklik gösterir. Yapılan tedavi yöntemi, tedaviyi yapan hekim uzmanlığı kaplama memnuniyetiniz için belirleyici faktördür. Porselen diş kaplama yaptiranlar, zirkonyum kaplama yaptıranlar, kaplama tedavisi yapılan hastalarımız yorumlarını bizimle paylaşarak, kaplama tedavisi düşünen hastalarımıza yardımcı olabilir.

👉 Kaplama diş sonrası diş bakımı nasıl yapılır?

Kaplama tedavisinden sonra diş bakımı oldukça önemlidir. Porselen kaplama diş temizliği, kaplama tedavi yöntemleri için diş temizliği ve düzenli kontroller aksatılmamalıdır. Kaplamaların ömrü uzun olması için bu iki detay önemsenmelidir.

Kaplama Diş Sonrası

👉 Kaplama sonrası yemek ne zaman yenir?

Kaplama diş takıldıktan sonra ne zaman yemek yenir? Kaplamanız takıldıktan 1 saat sonra yemek yiyebilirsiniz. Bazı yapıştırıcılardan sonra hemen yemek yiyebilirsiniz ama siz yine de işinizi garantiye alın ve 1 saat sonra yemeğinizi yemenizi tavsiye ederim.

👉 Kaplama sonrası ağrı var ne yapılır?

Kaplamanız yeni takılmış ise bazı durumlarda ağrı olabilir. Kaplama sonrası ağrıolması durumunda doktorunuzun verdiği ağrı kesiciyi içebilirsiniz. gün sonra ağrınız geçmez veya azalmazsa doktorunuzdan randevu almanızı tavsiye ederim.

👉 Kaplama diş sızlar mı?

Zirkonyum kaplama diş sızlaması veya kaplama tedavilerinde diş sızlaması ilk bir kaç gün olabilir. 

Kaplama Diş Sonrası

👉 Kaplama dişe alışmak ne kadar sürer?

Yeni kaplama dişe alışmak maximum gün sürer. Yani yaklaşık iki hafta içinde yeni dişlerinize alışıyorsunuz.

👉 Kaplama sonrası diş eti kanaması normal mi?

Kaplamanız yapıldıktan hemen sonra olan diş eti kanaması normaldir. Kaplama diş sonrasıdiş eti kanaması simantasyon yani yapıştırma artıklarının temizlenmesinden sonra diş etinde meydana gelen ufak harabiyetlerden dolayı olabilmektedir. 

Uzun dönem geçtikten sonra diş etinizde kanama varsa normal değildir. Bunun sebebi diş taşı, kaplamanın altındaki yemek artıkları, protez baskısı gibi sebepler olabilir. Doktorunuzdan randevu almanızı tavsiye ederim. 

👉 Kaplama sonrası diş hassasiyeti nasıl geçer?

Kaplama sonrası diş hassasiyeti ilk takıldığı zaman normaldir. Daha önce kesik olan dişlerinizin üzerine yeni bir protez olduğu için dişiniz tepki olarak hassasiyet gösterebilir. Kaplama sonrası diş hassasiyetini geçirmek için hassasiyet macunları kullanabilir ağrı kesici içebilirsiniz.

👉 Kaplama sonrası ağız kokusu nasıl geçer?

Kaplama diş sonrası ağız kokusunun geçmesi için;

✔ Dişinizi günde 2 kere fırçalamalısınız. Dişleriniz kaplama diye fırçalamamak kesinlikle yanlış bir harekettir.

✔ Diş ipi kullanmalısınız.

Super floss diş ipi ile köprünüzün altında kalan yemek artıklarını temizlemelisiniz. Super floss kullanımıbaşlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

✔ Ağız gargarası ile günde 2 kere gargara yapmalısınız.

Kaplama diş sonrası tüm bunları yaptıktan sonra ağız kokunuz geçmiyor ise doktorunuzdan randevu almanızı tavsiye ederim.

Yazımızı Değerlendirin

[Toplam: 65 Ortalama: ]

Bu girdi En Çok Okunan Yazılar, Soru-Cevap’ te gönderildi. kalıcı linki yer imlerine ekleyin.

Kaplama Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Kaplama Diş Ağrısı Ne Kadar Sürer, Nasıl Geçer Ve Kaç Günde İyileşir?

Dişlerin hem estetik hem de sağlık problemi yaşayan kişiler kaplama diş tercih ediyorlar. Hem doktorların önerdiği bir yöntem hem de uzun süreli kullanılabilir ve sağlıklı olması nedeniyle tercih edilen kaplama dişlerde bir süre sonra ağrı oluşabiliyor. Bu durum normal olarak bilinse de ağrının şiddeti ve süresi doktora gidilip gidilmeyeceğini de belirliyor. Böyle dişler yaptıranların araştırdığı konular arasında yer alan kaplama diş neden ağrı yapar? Kaplama diş eti ağrısı nasıl geçer?

KAPLAMA DİŞ TAKILDIKTAN SONRA AĞRI OLUR MU?

Kaplama diş takıldıktan sonra alttaki küçük dişlere ya da diş etine baskı yaparsa ağrı oluşabilir. Bu durum hastanın kendisi ile ilgili olabileceği gibi diş hekimi ile de ilgili olabilir. Diş etine fazlaca baskı yapılacak şekilde planlanmışsa kaplama diş takıldıktan sonra ağrı yapabilir. Böyle bir durumu ancak diş hekimi düzeltebilir. Böyle sıkıntı yaşayanlar mutlaka bir diş doktoruna muayene olmalıdır.

ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA SONRASI AĞRI

Zirkonyum kaplamadan sonra ağrı oluşabilir. Bu element doğada bulunan beyaz bir metal olup hem estetik açıdan hem de sağlam olması nedeniyle diş doktorları tarafından kaplama dişlerde tercih edilen bir yöntem olarak kabul edilir. Yine kişiye göre zirkonyum diş kaplama sonrası ağrı oluşabildiği gibi olmayadabilir.

KAPLAMA DİŞ ETİ AĞRISI

Kaplama dişlerden sonra diş etine baskı uygulandığında diş etlerinde ağrı ya da acı hissedilir. Dişlerde ya da diş etlerinde oluşan baskı sebebiyle ağrı oluşmaktadır. Böyle bir durum kendi başına düzeltilmez. Mutlaka doktora kontrol olunmalıdır. Eğer zamanında müdahale edilmezse durum ciddi boyuta taşınabilir ve daha ilerleyen sıkıntılar oluşabilir. Kaplama dişler ilk yapıldığında kişilerin ağızlarında büyük ya da baskı oluşturacak şekilde dururlar. Bunlar normal karşılanabilir. Ancak uzun süreli baskı ya da ağrı normal olmayan bir durumdur.

KAPLAMA DİŞ NEDEN AĞRI YAPAR?

Kaplama dişin ağrı yapmasının pek çok nedeni vardır. Bunlardan alttaki kişini kendi dişlerinin çürük olması, kişilerin diş eti çekilmeleri yaşaması, kaplama dişlerin tam yapıştırılamaması, dişlerin kişiye uygun olmaması, dişlere ya da diş etine baskı yapması gibi durumlar olabilir.
Kaplama dişler çürüme özelliği göstermese bile altındaki dişlerde çürüme görülebilir. Bu durumda yine kaplama dişlerde ağrı olacaktır. Diş eti ve dişten kaynaklı problemlerden dolayı kaplama dişler ağrı yapabilir. Bu durumda bir diş hekiminin müdahalesi yerinde bir tedavi yöntemi olacaktır.

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde İlaçsız 20'lik, Apseli, Dolgulu, Çürük Diş Ağrısı En Hızlı Nasıl Geçer?

DİŞ AĞRISI NEDEN GECE ARTAR?

DİŞ AĞRISI NEREYE VURUR?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası