blogger fotoğraf düzenleme / Instagram’da Muhteşem Fotoğrafların Arkasındaki 5 Fotoğraf Uygulaması

Blogger Fotoğraf Düzenleme

blogger fotoğraf düzenleme

Fenomenlerin kullandığı fotoğraf uygulamaları ile Instagram başta olmak üzere her sosyal medya platformunda öne çıkmak ister misiniz? Çok sayıda görüntü düzenleme uygulaması var ama çoğu kullanıcı gördüğü ilk uygulamayı kullanmak yerine ünlü isimlerin kullandığı uygulamaları kullanmak ister.

Sosyal medya fenomenlerinin çoğu yarı profesyonel kamera kullanır ya da fotoğraf düzenleme sürecinde profesyonellere güvenir ama bu, fotoğraflarınızı düzenlemek için kullanamayacağınız gizli bir uygulama olduğu anlamına gelmiyor.

Fotoğraflarınızı göz alıcı hâle getirmeniz için sayısız uygulama var. Aşağıda yer alan listedeki uygulamaları kullanarak siz de fotoğraflarınızı fenomenler gibi düzenleyebilirsiniz.

Fenomenlerin Kullandığı Fotoğraf Uygulamaları Listesi

  • Photoshop
  • Lightroom
  • Snapseed
  • VSCO
  • GIMP

Fenomenler tarafından kullanılan fotoğraf düzenleme uygulamaları arıyorsanız bu uygulamalara mutlaka göz atmalısınız. Gelin, bu uygulamaların neden bu kadar çok kullanıldığını öğrenelim.

Fenomenlerin Kullandığı Fotoğraf Uygulamaları Listesi

1. Photoshop

Photoshop&#;tan bahsetmeden fotoğraf düzenleme uygulamalarını içeren bir liste hazırlamak mümkün değildir. Profesyonel kullanıcılardan tutun da amatör fotoğrafçılıkla ilgilenenlere kadar her seviyeden kullanıcı Photoshop&#;u tercih ediyor.

Uygulamanın özellik yelpazesi oldukça geniştir. Herkes tarafından tercih edilmesinin sebebi hem kullanıcı dostu bir arayüze sahip olması hem de bir fotoğraf düzenleme uygulamasında olabilecek her araca sahip olmasıdır.

Adobe&#;nin desteğini kestiği Photoshop CS2 bile yılında yayımlanmasına rağmen fotoğrafçıların en çok ihtiyaç duyduğu araçlara sahipti. Uygulama zaman içinde yeni araçlarla zenginleştirildiği için onu artık uygun fiyata almak biraz zorlaştı.

Adobe Photoshop&#;un masaüstü sürümü ücretli olsa da mobil uygulaması Photoshop Express Photo Editor App Store ya da Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir. Bu uygulamada da aradığınız çoğu aracı bulabilirsiniz. Masaüstü sürümüne göre kullanımı daha kolaydır.

Masaüstü sürümünü kullanacaksanız kısa sürede mükemmel bir çalışma ortaya çıkarmak için Photoshop kısayollarını mutlaka öğrenmelisiniz.

2. Lightroom

Photoshop sadece fotoğrafçılık için geliştirilen bir uygulama değildir. Fotoğraf düzenlemenin ötesinde aklınıza gelebilecek ne varsa yapmanızı sağlar. Lightroom ise tam olarak fotoğrafçılara odaklanan bir araçtır.

Arkanıza yaslanıp fotoğrafı sizin yerinize düzenleyecek bir araç arıyorsanız Lightroom&#;un otomatik fotoğraf düzenleyicisi olduğunu bilmelisiniz. Fotoğrafınızı tek dokunuşla güzelleştirmek için uygulamanın bu özelliğini kullanabilirsiniz.

3. Snapseed

Fotoğrafları akıllı telefonla çekiyorsanız Snapseed ile fotoğraflarınızı hızlıca düzenleyebilirsiniz. Uygulama oldukça gelişmiş özelliklerle birlikte gelir. Google&#;a ait olduğundan uygulamanın işlevselliğine güvenebilirsiniz.

4. VSCO

Önde gelen fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri olan VSCO gerek TikTok gerek Instagram&#;daki fenomenlerin en çok tercih ettiği uygulamalardan biridir. Sadece temel düzenleme araçlarına sahip değildir. Bunlara ek olarak göz kamaştırıcı filtreleri de içerir. Ayrıca düzenlediğiniz fotoğrafları yayımlamanızı sağlayan bir topluluk özelliği de vardır.

5. GIMP

Photoshop&#;un ücretli sürümüne ücretsiz ve açık kaynaklı bir alternatif arıyorsanız GIMP size bu konuda yardımcı olabilir. Sosyal medya fenomenleri tarafından kullanılan diğer uygulamalar gibi yaygın kullanıma sahip olmasa da yurt dışında bu amaç doğrultusunda kullanımı yaygındır.

Uygulamanın arayüzü ilk bakışta pek kullanıcı dostu görünmeyebilir ama nasıl kullanılacağını öğrenmek hiç de zor değildir. En iyi yanı da Photoshop gibi sadece fotoğraf düzenlemek için kullanılmamasıdır. Fotoğraf düzenlemekten daha farklı işler için kullanma şansınız da bulunuyor.

En İyi 13 Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Programı

Bu gönderi en son 18 Mart 'de güncellendi.

Dikkat çekici fotoğrafların öneminin giderek arttığı günümüzde ister bir fotoğraf sitesinde sergilemek için ister bir e-ticaret sitesinde ya da bir reklam kampanyasında kullanmak için olsun, siz siz olun, fotoğraflarınızı tüm düzenlemeleri bitmeden sunmayın.

Fotoğraflarla ilgili olarak yapılan en büyük hata çekim sonrası işlemelerin ne kadar önemli olduğunu unutmaktır. Çoğu zaman bu son adım, birçok fotoğraf düzenleme programının kullanım ve fiyat açısından kullanıcıları zorlamasından dolayı atlanır.

Yeni başlayanlar ve fotoğrafçı olmayan kişiler için Photoshop veya Lightroom ürkütücü olabilir, üstelik daha fiyatını bile düşünmeden.

Artık çok sayıda mobil ve masaüstü kullanım için uygun ve tamamen ücretsiz fotoğraf düzenleme programı mevcut. Becerileriniz, ihtiyaçlarınız ve hedefleriniz ne olursa olsun, bu araçlar fotoğraflarınızı bir üst seviyeye taşımanızı ve minimum çaba ile profesyonel bir görünüm elde etmenizi sağlayabilir.

Fotoğraflarınızı profesyonel bir fotoğrafçı gibi düzenlemeye hazır mısınız?

İşte 'ün en iyi 13 ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması:

  1. Adobe Photoshop Express

  2. GIMP

  3. Paint .NET

  4. Pixlr Editör

  5. Pixlr X

  6. Krita

  7. RawTherapee

  8. PhotoScape X

  9. Fotor

  10. Photos Pos Pro

  11. InPixio

  12. BeFunky

  13. Affinity Photo

  14. Bonus: Wix Photo Studio

Adobe Photoshop Express (Photoshop'a en iyi alternatif)

Ne için en iyi: Mobil fotoğraf düzenleme.

Platformlar: Web ve mobil (iOS, Android, Windows)

Uzun süredir herkes Photoshop'un, tercihen online, ücretsiz bir sürümünü arıyordu. Sonunda Adobe bu isteği duydu ve sektör öncüsü programın özellikleri azaltılmış online ve mobil bir sürümü olan Adobe Photoshop Express'i piyasaya sürdü.

Ücretli muadillerinden farklı olarak Adobe Photoshop Express profesyonel fotoğrafçıları ve medya üreticilerini değil, hızlıca fotoğraf düzenlemek için yüksek kalitede bir fotoğraf düzenleme programı arayan, bu işlere yeni başlamış kişileri hedef alıyor. Bunu sunduğu özellikler ve erişim kolaylığından da görebilirsiniz.

Adobe Photoshop Express ile kontrast, perspektif, satürasyon, pozlandırma ve nokta rötuşları gibi temel görüntü düzenleme eylemlerine ve önceden ayarlanmış çeşitli dinamik efektlere erişebilirsiniz. Profesyonel sürümdeki kadar fazla araç barındırmasa da olan araçlar mükemmelleştirilmiş ve iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Adobe'nin fotoğraf düzenleme programının Express sürümü bir de kullanıcıların fotoğraflara metin ekleyerek kolayca tamamen özelleştirilebilir kolajlar yaratmasına olanak veren "süsleme" kategorisine sahip.

Cihazınıza kaydedilen görüntüleri düzenleyebilir veya doğrudan Adobe Creative Cloud, Dropbox, Facebook veya Google Fotoğraflar üzerinden paylaşabilirsiniz. Adobe Photoshop Express ile yapılan düzenlemeler bozucu değildir, yani istediğiniz zaman fotoğrafın orjinaline geri dönebilirsiniz.

  • Artıları: Gelişmiş filtreler, minimalist arayüz, profesyonel sonuçlar

  • Eksileri: Mevcut tek çıktı formatının JPG olması, Flash ile çalışması, sınırlı araçlar

GIMP

Ne için en iyi: İleri seviyedeki kullanıcılar.

Platformlar: Sadece masaüstü (Linux, OS X, Windows)

GIMP genel olarak piyasada bulunan en iyi ücretsiz fotoğraf editörü olarak kabul ediliyor ve temel işlemlerden profesyonel kalitede özelliklere kadar çok çeşitli araçlar barındırıyor. Yeni başlayanlar, bu programın sunduğu seçim ve montaj araçlarından ve kırpma, renk ayarlama ve otomatik görüntü iyileştirme araçlarından büyük ölçüde fayda sağlayacaktır. İleri seviyedeki kullanıcılar, içeriğe duyarlı ölçekleme, yüz değiştirme, canlandırılmış GIF'ler, katman maskeleri, kıvrımlar ve kişiselleştirilebilir fırçalar gibi, onlara özel hazırlanmış bir dizi özellikten yararlanabilir.

Tüm bu özellikler GIMP'i, Adobe’nin Photoshop programına aşina olanlar için muhteşem bir ücretsiz alternatif haline getiriyor. Üstüne üstlük, arayüzü tamamen özelleştirilebilir ve ücretsiz olarak eklenebilecek bir sürü eklenti de var.

GIMP, büyük ve aktif bir topluluğu olan açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Bu da kullanıcılar ücretsiz bir şekilde programı kullanmaya devam ederken, platformun sürekli olarak güncellendiği ve geliştirildiği anlamına gelir.

Bu fotoğraf düzenleme programı, hangi işletim sistemiyle çalıştığı fark etmeden her masa üstü cihaza kurulabilir veya kullanım esnekliği için taşınabilir bir sürümü bir USB bellek içine kaydedilebilecek şekilde indirilebilir.

Bu gelişmiş fotoğraf düzenleyiciyi denemek istiyorsanız, ancak bu işin terimlerine aşina değilseniz, bu İngilizce fotoğraf terimleri sözlüğüne bir göz atın.

  • Artıları: Profesyonel araçlar ve özellikler, açık kaynaklı program, geliştirici desteği

  • Eksileri: Kolay öğrenilememesi, mobil sürümü yok, karmaşık arayüz

funduszeue.info (Windows'ta ücretsiz fotoğraf düzenleyici)

Ne için en iyi: Yeni başlayanlar ve sınırlı cihazlar.

Platformlar: Sadece masaüstü (Windows)

Paint NET, ilk olarak Microsoft Paint programına alternatif olarak, Washington Eyalet Üniversitesinde eğitim gören bir üniversite öğrencisi tarafından yaratıldı. Ancak daha sonra yüksek kaliteli sonuçlar sunan ve kullanımı kolay, ücretsiz bir resim düzenleme programı arayanlar için sezgisel bir ücretsiz fotoğraf düzenleme programı haline geldi.

Bu program, kısayol tuşlarının işlevlerini destekleyen net ve anlaşılır bir arayüze sahip. Bu özelliği de Paint. NET'i, programın nasıl çalıştığını anlamak için çok fazla zaman harcamak istemeyen deneyimsiz kullanıcılar için mükemmel bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca, bu basitlik, funduszeue.info'in dizüstü bilgisayarlar gibi, daha az güçlü ve sınırlı cihazlarda sorunsuzca çalışabilmesini mümkün kılıyor.

funduszeue.info yeni başlayan kullanıcıları hedeflemesine rağmen parlaklık, kontrast, tonlama, kıvrım, seviye, katman, gradyan ve sınırsız geri alma gibi, geniş bir yelpazeye yayılmış özellik ve araçlar sunuyor. Tüm bunlara ek olarak bu programın forumundaki yazılımcılar tarafından geliştirilen eklentileri de destekliyor. Bu eklentiler, görüntüyü yeniden konumlandırmak için üç boyutlu döndürme/yakınlaştırma aracı gibi daha gelişmiş özelliklere erişmek için kullanılabilmekte.

  • Artıları: Sezgisel arayüz, yavaş cihazlar için uygun, tüm geçmişe erişim

  • Eksileri: Sınırlı araçlar, diğer alternatifler kadar güçlü olmaması, ileri özelliklere sahip olmaması

Pixlr Editor

Ne için en iyi: Profesyonel seviyede online düzenleme.

Platformlar:Web ve mobil (iOS, Android)

Birçok kişi, Pixlr Editor'ü en iyi ücretsiz online fotoğraf düzenleyicisi olarak görüyor ve neredeyse en iyi masaüstü düzenleme programı kadar güçlü olduğunu düşünüyor. Bu programın yetkin becerilerini farketmeye bir görüntü dosyasını açtığınız anda başlarsınız. Pixlr Editor bunu cihazınızdan, bir URL'den veya hatta doğrudan Facebook üzerinden yapmanızı sağlar. Bu, özellikle mevcut görüntüleri yeni amaçlar için düzenlemek isteyen fotoğrafçı olmayan kişiler için çok değerlidir.

Programın arayüzü Adobe’nin editörüne çok benziyor, bu durum, birçok kişinin Pixlr Editor'ı Photoshop'un en iyi online sürümü sanmasına sebep oldu. Piyasadaki diğer ücretsiz fotoğraf düzenleyicilerin çoğuna kıyasla bu programın sunduğu profesyonel özellikler benzersizdir. Bunlar arasında pozlama, seviyeler, otomatik iyileştirme araçları, sofistike renk seçiciler, özelleştirilebilir fırçalar, katmanlar ve maskeler bulunuyor.

Pixlr Editor'ın ana dezavantajı, Adobe'nin yakın zamanda desteklemeyi bırakmayı planladığı bir eklenti olan Flash gerektiriyor olması. Bu engeli aşmak için Pixlr, gelişmiş düzenleme araçları, PSD şablonları desteği, premium yazı tipleri ve stok görüntüleri, katmanlar ve daha fazlasını içeren HTML tabanlı ücretli bir Pixlr Editor sürümü geliştirdi.

Programın ücretsiz, daha basit bir HTML sürümü, aşağıda ayrıntılı olarak açıkladığımız Pixlr X adı altında online olarak da mevcut. Pixlr Editor 'nin beta sürümünün piyasaya sürülmesiyle, şirket her iki ücretsiz fotoğraf düzenleyicisini tek bir platformda birleştirmek istermiş gibi görünüyor. Program, Android ve iOS uygulamaları ile mobil cihazlarda da kullanılabilir.

  • Artıları: Güçlü özellikler, herhangi bir indirme gerektirmemesi, çok sayıda yükleme seçeneği

  • Eksileri: Toplu düzenleme kapasitesine sahip olmaması, reklam göstermesi, Flash üzerinde çalışması

  • Ücretli sürüm:Pixlr Premium ayda €7,99’dan başlayan fiyatlarla satın alınabilir.

Pixlr X

Ne için en iyi: Hızlı online düzenlemeler ve yeni başlayanlar

Platformlar: Masaüstünde web

Pixlr Editor, Photoshop benzeri en iyi online fotoğraf düzenleyici olarak görülürken, Pixlr X ise Photoshop Express'in en iyi ücretsiz HTML alternatifi olarak kabul ediliyor. Bu program, Flash kullanımdan kaldırıldığı zaman değer kaybetmeyi önlemek amacıyla Pixlr Editor'ün yerine geçmesi için geliştirildi. Ne yazık ki, bir Flash platformundan HTML platformuna geçmek, orijinal düzenleyicinin özelliklerinde çok fazla kısıtlamaya gidilmesini gerektirdi.

Bu özellik minimizasyonuna rağmen, Pixlr X piyasadaki en iyi ücretsiz fotoğraf düzenleme programları arasında kendini kanıtlamıştır. Program, tek tıklamayla tüm temel düzenleme ihtiyaçlarınızı ve daha fazlasını kapsayacak araçlara odaklanırken, Pixlr Editor'ın akıcı tasarımını da koruyor. Fotoğraflarınızın renklerini ve satürasyonunu düzenleyebilir, görüntüleri kırpabilir ve yeniden boyutlandırabilir, dokunma aracıyla istenmeyen öğelerden kurtulabilir ve beyaz dengesini ayarlayabilirsiniz. Kırmızı göz giderme ve dolgu ışığı gibi diğer niş araçlar, portre fotoğrafçılığı becerilerinizi bir üst seviyeye taşımanıza olanak tanıyacaktır.

Genel olarak, Pixlr X, yeni başlayanlar ve profesyonel olmayan fotoğrafçılar için tüm medya ihtiyaçlarını karşılayacak olağanüstü bir online fotoğraf düzenleyicisidir. Fırçalar veya katmanlar gibi daha gelişmiş araçlar arayanlar, Pixlr X bu özellikleri de bünyesine ekleyene kadar Pixlr Editor kullanmaya devam etmek isteyebilir.

  • Artıları: Tek tıklamayla düzenleme yapabilmesi, karmaşık olmayan arayüz, hiç bir indirme gerektirmemesi

  • Eksileri: Sınırlı araçlar, gelişmiş özelliklerinin olmaması, Pixlr Editör kadar güçlü olmaması

Krita (Çizimler için)

Ne için en iyi: Hızlı online düzenleme

Platformlar: Windows, Linux, macOS

Krita, açık kaynak bir uygulaması bulunan ücretsiz bir fotoğraf düzenleme programı. tarihinde güncellenen program GIMP’e bir alternatif olarak görülüyor. Ancak Krita, çizim ve illüstrasyon gibi yaratıcı öğelere daha güçlü şekilde odaklanıyor.

Pozlama ve keskinleştirme, rötuş işlevleri, kenar yumuşatma, vektör ve piksel araçları gibi profesyonel özellikler ve ’ün üzerinde fırça ile en iyi ücretsiz resim ve çizim programlarından biri. Krita ile 2D animasyonlar da oluşturabilirsiniz.

GIMP gibi Krita da sürükle ve bırak özelliğiyle kişiselleştirilebilen bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Çeşitli ön ayarlarıyla Krita, yeni başlayanlar için iyi bir görüntü düzenleme programı.

  • Artıları: Özelleştirilebilir kaynak kodu ve kullanıcı arayüzü, Photoshop ile uyumlu.

  • Eksileri: Eğitim videoları ve araçların neredeyse tamamı İngilizce.

  • Ücretli sürüm: Krita Plus ve Krita Next.

RawTherapee

Ne için en iyi: RAW formatlı görüntüler için en iyi ücretsiz fotoğraf düzenleme programı

Platformlar: Windows, Linux, macOS

RawTherapee, RAW formatındaki görüntüler için en popüler ücretsiz fotoğraf düzenleme programı. Profesyonel fotoğrafçılar tarafından kullanılan bu formatla en yüksek kalitede görüntüler düzenlenerek mümkün olan en iyi fotoğraflar elde edilebiliyor. RAW formatındaki dinamik işlevler ve renk spektrumu eşsiz.

Çok çeşitli RAW formatını destekleyen RawTherapee güçlü kontrast, renk düzeltme, keskinlik, tonlama, parlaklık ve satürasyon araçları sunuyor. Bunun yanında havalı renk filtreleri de mevcut. Yakın zamanda program JPG, TIF ve PNG formatındaki görüntülerle de kullanılabilir hale geldi.

  • Artıları: Özelleştirilebilir kaynak kodu ve kullanıcı arayüzü, Photoshop ile uyumlu.

  • Eksileri: Güçlü bir bilgisayar gerekli.

PhotoScape X (Farklı işlevlerle görüntü düzenleme)

Ne için en iyi: Etkileyici özellikler arayan acemi kullanıcılar.

Platformlar: Sadece masaüstü (OS X, Windows)

PhotoScapeX'in araçlar listesi sonsuzmuş gibi duruyor. "Hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı" olarak tanımlanan program, yeni başlayanların fikirlerini kolayca hayata geçirmelerini sağlayan tek tıklamayla iyileştirme özelliklerine yoğun bir şekilde odaklanmış.

Program binlerce filtre, çerçeve, fırça, şekil kırpma, akıllı kesme araçları, renk seçici ve klon damgalar barındırıyor. Fotoğrafçılar RAW dönüştürme özelliğinden tam olarak faydalanabilirken, düzenlemek için geniş bir resim koleksiyonuna sahip olanları da programın format değişikliği, yeniden boyutlandırma ve yeniden adlandırma gibi çeşitli toplu düzenleme araçlarına sahip olması mutlu edecektir.

PhotoScape X’in sundukları arasında kolaj, birleştirme, çıkartmalar, efektler, metin ve fırçalar gibi çok daha yaratıcı seçenekler de bulunuyor. Bu araçlar, özellikle sosyal medya profilleri veya e-posta pazarlama kampanyaları için orijinal içerik oluşturmak isteyen kullanıcılara yönelik. Ayrıca web siteleri için resim optimizasyonu yapmak isteyen kişiler içinde ideal.

Kullanıcıların PhotoScape X'deki on binlerce yaratıcı seçenekten en iyi şekilde yararlanmalarını ve istedikleri efektleri elde etmelerini sağlamak için programın web sitesinde her bir aracın nasıl kullanılacağını gösteren birçok eğitici video bulunuyor. Daha gelişmiş araçlarla ilgileniyorsanız, programın çok çeşitli manuel düzenleme araçlarını içeren ücretli sürümüne göz atabilirsiniz.

  • Artıları: Tek tıklamayla çalışan binlerce filtre ve efekt, bir çok dosya türünün desteklenmesi, yaratıcı şablonlar

  • Eksileri: Arayüzün kafa karıştırıcı olabilması, gecikme sorunları, ileri araçların olmaması

Fotor (Sosyal medya için basit görüntü editleme)

Ne için en iyi: Karmaşık olmayan fotoğraf iyileştirme.

Platformlar:Web ve mobil (iOS, Android)

Fotor, parlaklık ve doygunluk gibi basit düzenlemelerden kırışıklık giderici ve diş beyazlatma gibi daha karmaşık konseptlere kadar uzun bir temel araç ve özellik listesi sunuyor. Fotor ayrıca öncelikle sosyal medya paylaşımlarını amaçlayan çok çeşitli efektler, çerçeveler, çıkartmalar ve metin seçeneklerine sahip.

Fotoğraf düzenleyicisine ek olarak Fotor, kolaj ve tasarım bölümlerine de sahip. Bu bölümlerde kullanıcılar eserlerini oluşturmak için çeşitli hazır şablonlardan istediklerini seçebiliyor. Bu şablonlar kullanım amaçlarına göre kategorilendirilmiş durumda; genel kolajlar, sosyal medya paylaşımları, pazarlama kaynakları, belgelendirme ve reklamlar vb. Bu sayede yeni başlayan kullanıcılar, görünümden başka bir şeyle endişelenmeden tüm ihtiyaçları için kolayca yüksek kaliteli içerikler oluşturabilir. Bazı şablonlar ve daha ileri teknolojili araçlar ise yalnızca programın ücretli sürümünde mevcut.

Fotor, genel olarak bir fotoğraf düzenleme programından çok görüntü iyileştirici olarak tanımlanabilir. Fotoğrafçılar ve diğer medya içerik oluşturucuları büyük olasılıkla Fotor'da bulunanlardan daha sofistike özelliklere ihtiyaç duyacaktır. Yine de, programın sundukları, online varlıklarından en iyi şekilde yararlanmak isteyebilecek tüm küçük işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayabilir.

  • Artıları: Yaratıcı kompozisyon araçları, çoklu görüntü işleme, kullanıcı dostu şablonlar

  • Eksileri: Manuel düzenleme yeteneklerinin olmaması, eklenti desteğinin olmaması, reklam göstermesi

Photos Pos Pro (Yeni başlayanlar)

Ne için en iyi: Çekim sonrası işleme becerilerini arttırmak isteyen yeni başlayanlar.

Platformlar: Sadece masaüstü (Windows)

Photos Pos Pro, yeni başlayanlar ve uzmanlar için mükemmel bir fotoğraf düzenleme programı oluşturmak gibi iddialı bir hedef ile geliştirildi. Bunu mümkün kılmak için program, kullanıcıların seçebileceği iki farklı arayüz sunuyor.

Bu gelişmiş tasarım; katmanlar, fırçalar, maskeler, gradyanlar, eylemler, dokular ve RAW dönüştürme dahil olmak üzere, daha karmaşık manuel düzenlemeler için daha geniş bir araç yelpazesi içeriyor. Zaman kazandırması açısından fotoğraflar çoklu olarak da düzenlenebiliyor.

Yeni arayüzde, Photos Pos Pro’nun yerleşimi önemli ölçüde sadeleştirilmiş ve hızlı bir şekilde güzel sonuçlar verebilecek otomatik düzenlemelere odaklanılmış. Bu görüntü iyileştirme seçenekleri temel olarak kullanıcıların seçip kullanabilecekleri filtreler ve yaratıcı efektler ile sunuluyor.

Kullanıcılar, 21 günlük bir süre boyunca Photos Pos Pro Premium’un daha gelişmiş özelliklerine ücretsiz olarak erişip, hangi seçeneğin kendi ihtiyaçlarına en uygun olduğuna karar vermeden önce programdan tam anlamıyla faydalanabilirler.

  • Artıları: Basit ve gelişmiş arayüz, çok sayıda filtre, çoklu görüntü işleme

  • Eksileri: Çıktı çözünürlüğünün x piksel olarak sınırlandırılması, gelişmiş araçların olmaması, kolay öğrenilememesi

  • Ücretli sürüm: Photos Pos Pro Premium ömür boyu kullanım ücreti 49,90 USD

InPixio (Sosyal medya için fotoğraf editörü)

Ne için en iyi: Online paylaşımlar için hızlı ve yaratıcı düzenleme.

Platformlar:OS X, Windows, iOS

InPixio aslında belirli fotoğraf düzenleme araçlarına odaklanan altı farklı programdan oluşuyor. Bunlar:

  • Photo Editor - temel görüntü düzeltmesi için

  • Photo Maximizer - yakınlaştırmak ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar üretmek için

  • Photo Focus - net görüntüler oluşturmak için

  • Photo Eraser - istenmeyen neseneleri kaldırmak için

  • Photo Cutter - arka planı değiştirmek için

  • Photo Clip - fotomontajlar oluşturmak için

Aslında, InPixio, minimum fotoğraf düzenleme becerisine sahip kişilerin, sosyal medyada veya yakınlarıyla paylaşmak için güzel görüntüler oluşturmasına izin veren, kullanıcı dostu bir programdır. Programın en önemli özellikleri arasında yüzlerce filtre, bulanıklaştırma efektleri, yaratıcı çerçeveler, dokular, ton kaydırıcılar, ön ayar oluşturma ve otomatik çevrimiçi paylaşım özellikleri bulunuyor.

Hızlı görüntü iyileştirmelerine odaklanan ve çerçeveler, metin ve filtreler gibi yaratıcı araçlar sunan InPixio, iOS ile de kullanılabilir. Programın Pro sürümü, daha geniş bir yelpazede manuel düzenleme özelliklerinin yanı sıra fotoğraf geri yükleme araçları da içeriyor.

  • Artıları: Tek tıklamayla sosyal medyada paylaşım yapabilme, kolay kullanım, tüm görüntü formatlarının desteklenmesi

  • Eksileri: Kısıtlı manuel düzenleme, ücretsiz sürümde filigran bulunması, OS X'de tam anlamıyla mevcut olmaması

  • Ücretli sürüm: InPixio Photo Editor PRO 19,90 USD

BeFunky

Ne için en iyi: Yaratıcı online görüntü iyileştirme.

Platformlar:Web ve mobil (iOS, Android)

BeFunky, her seviyedeki kullanıcının kolayca profesyonel sonuçlar elde etmesini sağlayan, kullanımı kolay fotoğraf düzenleme araçları sunuyor. Düzenli ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan program, doğru araçları bulmayı ve görüntü üzerindeki etkileri gerçek zamanlı olarak görmeyi kolaylaştırıyor. Fotoğrafın geçmişinde tüm düzenlemeleri görmek mümkün ve kullanıcılar gerekirse kolayca işlemleri geri alıp yeniden yapabilirler.

Fotor'a benzer şekilde, BeFunky’nin programı da üç bölüme ayrılmış: fotoğraf editörü, kolaj oluşturucu ve tasarım oluşturucu. Aslında, yan yana konulduklarında iki programın ne kadar benzer olduğu kolayca görülebilir.

BeFunky, hem fotoğraf düzenleme özellikleri hem de tasarım kompozisyonu şablonları açısından oldukça önde gözükse de bunların çoğu sadece premium kullanıcılar için mevcut.

Fotoğraf düzenleyicinin sundukları arasında pozlama ve kontrast gibi temel düzenlemelerden portre rötuş yeteneklerine, iddialı efektlere, yaratıcı üst katman ve dokulara kadar geniş bir araç yelpazesi bulunmakta. Bu bölümlerin her biri, kullanıcıların önceden test edebilecekleri ücretsiz ve premium özellikler sunuyor.

Kolaj ve tasarım bölümlerine gelince, her ikisi de kullanıcıların seçebileceği tamamen özelleştirilebilir şablonların uzun bir listesini göstermekte. Her üç ürün de hem ücretsiz hem de pro olarak BeFunky mobil sürümünde sunulmakta.

  • Artıları: Sürükle-bırak kompozisyon özellikleri, stok fotoğrafa erişim, çok sayıda yaratıcı şablon

  • Eksileri: Çoğu düzenleme araçlarının ücretli olması, reklam göstermesi, kolaj ve tasarım kategorilerinin ücretli olması

Affinity Photo (Platformlar arası fotoğraf düzenleyici)

Ne için en iyi: Tüm cihazlarınızda platformlar arası fotoğraf düzenleme

Platformlar: Masaüstü (Windows) ve mobil (iOS), iPad

Affinity Photo kendi sitesinde macOS, Windows ve iOS’ta entegre tam kapsamlı fotoğraf düzenleme araçları sunan tek uygulama olduğunu iddia ediyor. Bu güçlü fotoğraf düzenleme programı, iPad dahil tüm cihazlarınızda tutarlı fotoğraf düzenleme işlevi sunuyor.

Bize sorarsanız Affinity Photo, iPad için en iyi fotoğraf düzenleme programı. iPad sürümünde profesyonel fotoğraf düzenleme için masaüstü uygulamasındaki tüm işlevler mevcut. iPad dosya formatlarıyla uyumlu olan programda hareket halindeyken de yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.

Güçlü ve hızlı özellikleriyle bu uygulama, RAW formatı gibi büyük dosyaların gerçek zamanlı düzenlenmesi gereken profesyonel iş akışları için ideal.

Affinity Photo’da bağlantılı ve gömülü ham görüntüleri bozmadan geliştirme, kontrast ve renk düzeltme, yakma aracıyla rötuş, onarım, klonlama, istenmeyen nesneleri ve kusurları ortadan kaldırma gibi olmazsa olmaz fotoğraf düzenleme özellikleri de bulunuyor.

Sunulan çeşitli fırçalara ek olarak kendi fırçanızı kendiniz ayarlayabilirsiniz. Affinity Photo’daki sınırsız sayıda efekt, fotomontaj ve katman sayesinde çarpıcı kompozisyonlar oluşturabilirsiniz.

Ancak Affinity Photo yalnızca 30 günlük deneme süresi boyunca ücretsiz. Bu sürenin ardından tek seferlik bir ödemeyle Windows veya macOS için tam kapsamlı sürümü edinebilirsiniz. Abonelik başlatmak zorunda olmamanız, bu fotoğraf düzenleme programını diğer ücretli programlardan ayıran önemli avantajlardan biri.

  • Artıları: Gelişmiş düzenleme özellikleri, gerçek zamanlı düzenleme, çeşitli platformlarda kullanılabilir.

  • Eksileri: 30 günlük ücretsiz denemeden sonra ödeme yapmanız gerekiyor.

  • Ücretli sürüm: Windows veya macOS sürümü için tek seferlik satın alma ücreti €84, Tüm platformlar için kapsamlı paketin evrensel lisansını yalnızca €,99 karşılığında satın alabilirsiniz. Yalnızca iPad sürümü ise €23,99

Bonus: Wix Photo Studio

Ne için en iyi: Profesyonel sonuçlar elde edilen basit düzenlemeler.

Platformlar: Online

Bir süre önce Wix, medya düzenleyicisini kullanıcıların içeriklerini nasıl sergilediğini yeniden tanımlayan, şirket içinde geliştirilmiş bir çözümle yeniledi. Wix Photo Studio, web sitenizi oluştururken bulunan görüntüler üzerinde doğrudan küçük ayarlamalar yapmanıza olanak tanır. Bu sayede, ücretsiz bir fotoğraf düzenleyici seçmek ve tekrar tekrar paylaşmak istediğiniz her görüntü için seçme, yükleme, düzenlemeleri yapma, dışa aktarma ve sitenize yükleme yapmak zorunda kalmazsınız. Kısacası bu size oldukça fazla zaman kazandırır.

Wix Photo Studio'nun minimalist yaklaşımı bu programı, fotoğraf düzenleme becerisine sahip olmayan kullanıcılardan, görüntülerini geliştirmek isteyen ve en üst seviye düzeltmelere ihtiyaç duyan profesyonel fotoğrafçılara kadar, her seviyede olanlar için inanılmaz derecede kullanışlı hale getiriyor. Bu ücretsiz online fotoğraf düzenleyici, kırpma, yansıtma, parlaklık, satürasyon ve keskinlik gibi temel araçların yanı sıra, herhangi bir resmi tek bir tıklama ile iyileştirebilecek birçok filtre de sunuyor. En önemlisi, yaptığınız tüm düzenlemeler, orijinallerinizin her zaman güvende olmasını sağlayarak yeni bir görüntü olarak kaydedilir.

Ayrıca, Wix Photo Studio, herhangi bir portrenin arka planını kolayca değiştirmenizi sağlayacak bir kesme özelliği için yüz algılama teknolojisini kullanıyor. Wix Photo Studio'yu ekip sayfalarınızda, "Hakkımızda" sayfa resminizi iyileştirmek için veya e-ticaret sitenizdeki ürün fotoğraflarınıza rötuş yapmak için kullanabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için ürün fotoğraf çekimi nasıl yapılır? adlı makalemize göz atın.

  • Artıları: Profesyonelce hazırlanmış filtreler, indirme gerektirmemesi, karmaşık olmayan arayüz

  • Eksileri: Sadece Wix kullanıcılarına özel - ama öte yandan, neden siz de bir Wix kullanıcısı olmayasınız ki?

Sonuç

Piyasada hem online hem de masaüstünde kullanabileceğiniz çok sayıda ücretsiz fotoğraf düzenleme programı var. Görüntüleri ve fotoğrafları ne düzeyde düzenlemek istediğinize bağlı olarak ücretsiz bir sürüm seçebilir veya çoğu programda ücretli sürüme yükseltebilirsiniz.

Programların sunduğu çok sayıdaki profesyonel araçla harika sonuçlar yaratabileceğinizi artık biliyorsunuz. Fotoğraf düzenleme programlarından birkaçını açıp hangisinin daha kullanıcı dostu olduğuna karar vermenizi öneririz.

Fotoğrafların yanında video da düzenlemek isterseniz en iyi ücretsiz video düzenleme programları hakkındaki yazımıza göz atın. İyi eğlenceler!

Yael İba Tepeleni

SEO and Content Marketing Specialist

iPhone Fotoğraf Düzenleme Ayarı Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonlar ilk çıktığı günden itibaren en çok kamerasını kullanıyoruz. Her zaman yanımızda olan telefonlarımız sayesinde her anımızı ölümsüzleştiyor ve kayıt altına alıyoruz.

Fotoğraf çekmek hepimiz için bir tutku haline geldikçe her yeni çıkan akıllı telefon modelinde kamera özelliği de gelişmeye devam ediyor. Kamera ayarları ve lenslerde yaşanan bu gelişme sayesinde mobil fotoğrafçılık kavramı doğdu ve hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Özellikle sosyal medya platformlarında fotoğraf paylaşımları önemli hale geldikçe mobil fotoğrafçılık da yayılmaya devam edecek gibi gözüküyor.

iPhone, mobil fotoğrafçılık akımına en fazla desteği veren telefonlardan biri oluyor. Çünkü her modelinde kamera özellikleri daha kaliteli hale geliyor. Kamera ayarları ve lenslerin dışında fotoğraf düzenleme ayarları da çekilen fotoğrafları hiçbir ek uygulama kullanmadan daha profesyonel bir görünüme sokuyor. İşte iPhone fotoğraf düzenleme taktiklerinden bazıları:

iPhone Fotoğraf Düzenleme Ayarları Nasıl Yapılır?

1- Fotoğrafa Filtre Efekti Uygulama

iPhone resim düzenleme hakkında ilk başlıkta filtreler yer alıyor. iPhone telefonlarınızla çekmiş olduğunuz fotoğraflarınıza sadece sosyal medya platformlarında yer alan efektleri kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. Fotoğraf düzenleme ayarlarında çok fazla zamanınızı almadan fotoğrafın atmosferini değiştirmek istiyorsanız bu filtreleri kullanabiliyorsunuz.

iPhone fotoğraf ayarlarında canlıdan tek renkli kara film filtresine kadar dokuz ayrı filtre bulunuyor. Filtre uygulamanın güzel yanı fotoğrafınız üzerinde kalıcı bir değişiklik yapmıyor. Yani filtreyi uyguladıktan sonra tekrar kaldırıp orijinal fotoğrafınıza sahip olabiliyorsunuz.

Filtre Efekti Nasıl Uygulanır?

  • Öncelikle telefonunuzun &#;Fotoğraflar&#; uygulamasından düzenlemek istediğiniz fotoğrafı seçin.
  • Fotoğrafın açıldığı ekranın sağ üst köşesinde “Düzenle” seçeneği yer alıyor. Bu seçeneği tıkladıktan sonra fotoğraf üzerinde istediğiniz ayarı yapabiliyorsunuz.

Otomatik filtre eklemek için fotoğrafın altında çıkan birbiriyle kesişen üç dairenin üzerine dokunuyorsunuz. Bu simgenin hemen üzerinde filtreler çıkıyor. Canlı filtresiyle başlayarak tüm filtreleri deneyebilir ya da hangi filtreyi kullanacağınızı biliyorsanız direkt o filtreyi seçebiliyorsunuz.

iPhone telefonların burada fark yaratan özelliklerinden biri otomatik filtrelerin de ayarını istediğimiz gibi yapabiliyor olmamız. Çünkü filtreyi seçtikten sonra hemen altında detaylı ayar yapacağımız bir sürgü açılıyor. Bu sürgünün yerini değiştirerek filtrenin fotoğrafa uygulama yoğunluğunu kendi istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz.

Düzenlediğiniz fotoğrafı orijinaliyle karşılaştırmak istiyorsanız fotoğrafın üzerine dokunun. Ekrana basılı tuttuğunuzda fotoğrafın orijinal halini görüyorsunuz, parmağınızı kaldırdığınızda düzenlediğiniz hali ekranda yer alıyor. İki fotoğrafı karşılaştırdıktan sonra son halinden memnunsanız fotoğrafı kaydedebiliyor ya da vazgeçebiliyorsunuz.

2- Fotoğrafın Işığını ve Rengini Ayarlama

Bir fotoğrafın kalitesini belirleyen özelliklerin başında ışık geliyor. Işık ayarlarını değiştirdiğinizde fotoğrafın bütününü de değiştiriyorsunuz aslında. Bu nedenle fotoğraf düzenleme ayarlarında en çok dikkat etmeniz gereken bölüm burası oluyor.

Işık ve Renk Ayarı Nasıl Yapılır?

  • Fotoğraflar uygulamasından düzenlemek istediğiniz fotoğrafı seçin.
  • Sağ üst köşedeki “Düzenle” seçeneğine dokunun.
  • Ekranın en altında sola yakın kısımda radyo butonu şeklindeki ayara tıklayın.

Butonun hemen üzerinde ayar yapabileceğiniz tüm seçenekler sağ tarafa doğru sıralanıyor. Eğer fotoğrafı iPhone kendisi ayarlasın istiyorsanız ilk seçenek olan “Otomatik” seçeneği ile ilerleyebilirsiniz. iPhone, fotoğraf yapay zekasını kullanarak fotoğrafın daha iyi görünmesi için gerekli ayarlamaları kendi yapıyor.

Her ne kadar bu otomatik ayarlamalar başarılı sonuçlar veriyor olsa da, sizin istediğiniz fotoğraf atmosferini genellikle sağlayamıyor. Yaratıcılığınızı kullanıp kendi istediğiniz fotoğrafı oluşturmaktan daha büyük keyif bulunmuyor.

Otomatik ayardan sonra gelen Pozlama, Parıldama ve Işıklı Alanlar seçenekleri fotoğrafın ışığını etkileyen en önemli ayar düğmelerinin başında geliyor. Pozlama seçeneği fotoğrafın tamamının aldığı ışıkla ilgili bir konu oluyor. Pozlamayı düşürdüğünüzde daha karanlık bir fotoğraf haline gelirken yükselttiğimizde tamamı aydınlanıyor. Pozlama ayarını değiştirerek fotoğrafın çekildiği zamanı bile değişik gösterebiliyorsunuz.

Parıldama seçeneği, fotoğrafın parlaklığını alıp daha mat bir renge bürünmesini sağlıyor. Pozlamanın tam tersi bir kadran yapısı bulunuyor. Parıldamayı düşürdüğünüzde fotoğrafınızdaki beyaz yüzeyler parlayıp daha fazla alana yayılıyor. Parıldamayı artırdığınızda ise fotoğraftaki tüm parlak alanlar mat yüzeymiş gibi görünüyor.

Işıklı Alanlar seçeneği de Parıldama’ya benziyor. Bu ayar ile fotoğrafa yansıyan ışıkların, fotoğrafın bütününe yayılmasını sağlayabiliyoruz.

Bu bilgiler ışığında fotoğrafınızın ışık düzenlemesini tamamlayabiliyorsunuz.

Bu üç ayardan sonra sırasıyla Gölgeler, Kontrast ve Parlaklık seçenekleri yer alıyor. Bu kısım da aslında fotoğrafın ışığını etkiliyor. Gölgeler ayarını artırdığınızda fotoğraftaki gölge tonları yavaş yavaş açılıyor. Ayarı düşürdüğünüzde ise gölgeler bulunduğu noktaya daha fazla yayılıp fotoğrafın daha karanlık olmasına yol açıyor.

Kontrast ayarı fotoğrafınızın keskinliği ile ilgili ayarları sağlıyor. Fotoğraftaki zıt renklerin birbirlerine olan keskinliği fotoğrafınızın karakterini belirliyor. Kontrast ayarını artırdığınızda fotoğraftaki özellikle siyah renkler daha fazla güçleniyor. Böylece siyah rengin doygunluğu artıyor. Kontrastı düşürdüğünüzde ise renkler yavaş yavaş soluklaşmaya başlıyor. Fotoğrafın renk düzenlemesinin iyi görünmesi için kontrast dengesinin güzel ayarlanmış olması gerekiyor. Kontrastı ayarlarken fazla abartıya kaçmadan küçük miktarlarda artırıp deneyerek ilerlemek bu dengeyi yakalamanın en kesin yolları arasında yer alıyor.

Parlaklık ayarında ise fotoğrafın parlaklığını artırıp azaltabiliyorsunuz. Fotoğrafınızın atmosferine göre eğer çok karanlık bir sahneyse biraz parlaklığı artırarak çekim yapabilirsiniz ya da başka yerlerde çekimler yapılıp daha sonra bir yerde toplayabilirsiniz.

Fotoğrafınızı istediğiniz gibi ayarladıktan sonra sonuçtan memnun kalırsanız sağ altta yer alan “Bitti” seçeneğini tıklayarak kaydedebiliyorsunuz. Eğer ortaya güzel bir sonuç çıkmadıysa ekranın sol alt köşesindeki “Geri Dön” seçeneği ile hepsini geri alabiliyorsunuz.

3- Fotoğraf Kırpma, Döndürme ve Çevirme

Fotoğraf kırpma işlemi en kolay ancak her şeyi değiştiren önemli ayarlar arasında bulunuyor. Kırpma işlemi fotoğrafın tamamen odak noktasını değiştiriyor ve sahnenin ayrıntılarını vurguluyor. Fotoğrafın içindeki objelerin nasıl durduğunu kontrol ederek kırpmayı yapınca bazı fotoğraflarınız sanat eseri gibi görünüyor.

Kırpma İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Fotoğraflar uygulamasından işlem yapacağınız fotoğrafı seçin
  • “Düzenle” seçeneğini tıklayın.
  • Ekranın altında sağa yakın kısımda dörtgen şeklinde kırpma simgesini yer alıyor. Bu simgeyi seçtikten sonra fotoğraflarınızı istediğiniz şekilde kırpabiliyorsunuz.

Burada isterseniz kendiniz manuel kırpma işlemi gerçekleştirebiliyor isterseniz de hazır şablonları kullanabiliyorsunuz.

Manuel Kırpma

Kendiniz manuel kırpacaksanız fotoğrafın çevresinde beliren noktaları köşelerinden tutarak fotoğrafın nasıl görünmesini istediğiniz şekle getiriyorsunuz. İsterseniz çift parmağınızı kullanarak fotoğrafı yaklaştırıp uzaklaştırabiliyorsunuz.

Standart Oranlarda Hazır Kırpma

Önceden hazırlanmış standart oranlarda kırpma işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız fotoğraf ekranının sağ üst köşesinde birbiri içine geçmiş ekranlara benzeyen bir simge görünüyor. Bu simgeyi seçtikten sonra istediğiniz oranda kırpma işlemini yapabiliyorsunuz. Ekran oranına göre kırpma yapıldığından oranı seçtikten sonra fotoğrafınızın görünmesini istediğiniz kısmı çerçevenin içine gelecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

4- Fotoğrafı 90 Derece Döndürmek

Fotoğrafı döndürmek istediğinizde de kırpma alanından işlem yapıyorsunuz. Fotoğrafın sol üst köşesine baktığınızda kare ve ok objelerinin yer aldığı döndürme simgesi yer alıyor. Bu simgeye dokunarak çekmiş olduğunuz fotoğrafı 90 derece döndürüyorsunuz. ya da derece döndürmek istiyorsanız bu simgeye istediğiniz kadar basabiliyorsunuz.

Yatay Çevirme

Yatay çevirme fotoğraf düzenleme programlarının birçoğunda ayna özelliği olarak geçiyor. Bu nedenle aklınızda bu şekilde de kalabilir.

Eğer fotoğrafınızı ayna etkisiyle yatayda derece tersine döndürmek istiyorsanız bu özelliği kullanıyorsunuz. Kırpma ekranında yine sol üst köşede, yan yana iki üçgen ve üzerinde bir ok bulunan simge yatay çevirme işlemini ifade ediyor.

Bu simgeye dokunarak fotoğrafınızı aynada görüyormuş gibi çevirebiliyorsunuz.

5- Fotoğraf Düzenleme Ayarı Sonucu

iPhone telefonlarınızda fotoğraflarınızı düzenlemek için çeşitli seçenekleri kullanıyorsunuz. Ancak burada önemli bir şeyi ihmal ediyorsunuz. Doğal fotoğraflar.

Bir fotoğrafın güzel görünmesinin yolu doğal olmaktan çıkmamakla başlıyor. Bu nedenle fotoğraflarınızı düzenlerken çok belli olmayacak şekilde ufak değişiklikler yapmanız fotoğrafın daha güzel görünmesini sağlıyor. Yaptığınız değişiklikler fotoğrafın detaylarını güzelleştirirken doğallığından bir şey kaybetmemiş oluyor.

Yukarıda ios fotoğraf düzenleme hakkında bilgiler paylaştık.

Sizin için en uygun iPhone telefon modellerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Muhteşem Fotoğrafların Arkasındaki 5 İnstagram Fotoğraf Uygulaması!

Tüm sosyal medya kanalları arasında instagram popülerliğiyle herkesin başını döndürüyor. Çok yoğun bilgi ve fotoğraf paylaşımının olduğu instagramda, takipçilerin dikkatini üzerinize çekeceğiniz fotoğraflar paylaşmanız gerekiyor. Bu noktada bu fotoğrafları nasıl böyle güzel düzenlemişler diye merak mı ediyorsunuz?

lightroom

Lightroom CC

Tüm fotoğraf çekenlerin fotoğraflarını düzenlemek için başvurduğu ilk program Lightroom oluyor. Özellikle fotoğraflarınızda ışık ve renk ayarı yapacaksanız, lightroomun mutlaka telefonunuzda olmasını öneririz. Işık ve renk ayarlarını nasıl yapabilirim diye merak edenler için YouTube da bir çok eğitim videosu var! Temel ışık ve renk ayarlarının ücretsiz olduğu programın bazı ayarları ise ücretli.

VSCO

Instagram kullananların bildiği ve kullandığı en eski uygulamalardan biri olan VSCO, efektleri ile birçok kullanıcının ilk tercihi arasında. Birçok efekti iki üç program kullanarak elde etmek yerine tek seferde VSCO ile elde edebiliyorsunuz. Uygulama Android ve AppStore’larda ücretsiz ancak bazı efektler ücretli.

Afterlight

Özellikle son zamanlarda instagram kullananların en çok başvurduğu uygulamalardan olan Afterlight, klasik ışık ayarları ve efektleri ile fotoğraf düzenlemede kolaylık sağlıyor. Android telefonlar için ücretsiz indirilebilirken; ioslar için ise uygulama ücretli.

Snapseed

Snapseed telefonunuzda olması gereken uygulamaların başında geliyor. Uygulama efekt ve filtrelerin dışında kolayca hassas ışık ayarı yapmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca uygulamanın farklı kategorilerde hazır efekt seçenekleri de bulunuyor. Play Store ve AppStore’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Unfold

Instagram kullananların son zamanlarda en çok tercih ettiği fotoğraf düzenleme aracı olan Unfold, aynı zamanda fotoğraf üzerine yazı yazabiliyor efekt ekleyebiliyorsunuz. Storylerinize hareket katmak için Unfold’u tercih edebilirsiniz. Uygulama Android ve IOS kullanıcıları için ücretsiz olarak indirelebiliyor.

Telefonunuza indireceğiniz bu fotoğraf düzenleme uygulamaları ile instagram fotoğraflarınızı başka bir boyuta taşıyarak ve takipçilerinizin dikkatinizi çekebilirsiniz. Küçük bir tavsiye, fotoğraflarınızda ışık ve efekt kullanırken fotoğraflarınızdaki doğallığı korumaya özen gösterin. Unutmayın ki, takipçiler gerçeğe yakın olan şeyleri beğeneceklerdir. Herkese instagramın renkli dünyasında bol şans!  

YORUM YAP

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası