gebelikte bebek kaçıncı haftada kilo almaya başlar / Anne Karnındaki Bebek En Çok Hangi Haftalarda Kilo Alır? - funduszeue.info

Gebelikte Bebek Kaçıncı Haftada Kilo Almaya Başlar

gebelikte bebek kaçıncı haftada kilo almaya başlar

Gebelikte Kilo Alımı

Gebelikte sağlıklı kilo alımı gebelik şekeri ( gestasyonel diyabet), gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) ve sezaryen gibi komplikasyonlardan sakınmamıza yardımcı olacaktır. Kilo alımı ve sağlıklı beslenme önemlidir.

Gebelikte Kilo Alımı Niçin Önemli?

Gebelik boyunca yeterli kilo alımı büyüyen bebeğin gelişimi ve doğum sonrası beslenmesi için gereklidir.

Gebelikte kilo alımı bebeğin büyümesi için gereklidir. Belirli bir hızda kilo alımı varis, hemoroit (basur), sırt ağrısı, yorgunluk, hazımsızlık, karında çatlak ve nefes yetmezliği gibi bulguların olma şansını azaltmaktadır.

Gebelikte Ne Kadar Kilo Alınmalı?

Kilo Alımı: Gebelik öncesi

Normal kilolu gebe( BMI 18, arası): Önerilen kilo alımı kg arası
Az kilolu gebe( BMI 18,5 altı): Önerilen kilo alımı kg arası
Fazla kilolu gebe( BMI arası): Önerilen kilo alımı kg arası
Obez gebe( BMI 29 üstü): Önerilen kilo alımı kg arası

Not: BMI (Vücut Kitle İndeksi)

Sağlıklı yiyecekler gebelikte yeterli kilo almamızı sağlayacaktır. Gereksiz fazla yağlı yiyecekler kolayca fazla kilo alınmasına neden olur.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Vücut kitle indeksi hesaplamasında Dünya Sağlık Örgütü’nün obezite sınıflandırması temel alınır. Vücut kitle indeksinizi hesaplamak için tıklayınız

Alınan Fazla Kilolar Nereye Gider?

BMI’i normal bir gebenin aldığı kiloların dağılımı yaklaşık olarak:

  • Bebek: gr
  • Plasenta: gr
  • Vücut sıvısında artış: gr
  • Rahim ağırlığında artış: gr
  • Meme dokusunda artış: gr
  • Kan hacminde artış: gr
  • Annede yağ, protein ve besinde artış: gr
  • Amniyotik sıvıda artış: gr

Toplam: 13 gr

Gebelikte Kilo Alımı Nasıl Olmalı?

Gebelik boyunca kilo alımı başlangıç kilosuna göre değişmesine rağmen normal kilolu bir kadında ortalama kilo alımı:

İlk Trimester (ilk 3 ay): gr ile 2 kg arası
İkinci Trimester (2. 3 ay): haftada gr
Üçüncü Trimester (son 3 ay): haftada gr

Gebelik boyunca haftalık kilo alımı standart olması bebeğin daha sağlıklı büyümesi için faydalı olur. Ani kilo alışları veya kaybedişleri önemli olabileceği için acilen doktorunuzla görüşmeniz gerekir.

İkiz Gebelikte Kilo Alım Nasıl Olmalı?

Eğer gebeliğiniz ikiz ise kilo alımı biraz daha fazla olacaktır. Ancak normal almanız gereken kilonun 2 katı olmayacaktır.

Gebeliğe Başlangıç Ağırlığımın Düşük Olması Bebeğe Zarar Verir mi?

Bulantı ve kusmadan dolayı gebeliğin başlangıcında çoğu gebede kilo kaybı olabilmektedir. Bu dönemde bebeğin çok fazla besine ihtiyacı yoktur. Daha sonraki dönemde yeterli kilo alımı olmazsa bebeğin yetersiz beslenmesine bağlı düşük doğum ağırlığı ve erken doğum gibi komplikasyonlar olabilir.

Bebeğin gelişimi için gerekli vitamin ve mineraller içeren beslenme planı yapılmalıdır.

Zayıf kadınların gebelik sırasında yeterli besin alabilmeleri için:

  • Her sabah mutlaka kahvaltı yapmalı
  • Yemekler arasında yoğurt, kurutulmuş meyveler, kalsiyum ve minareler almalı
  • Her öğünde normalden daha fazla yemeye gayret gösterilmeli
  • Yüksek oranda C vitamini ve karoten içeren taze sıkılmış portakal, greyfurt suları, havuç suyu, kavun ve kaysı nektarı içilmeli
  • Abur cubur yemekten kaçınılmalı
  • Gerekli vitamin desteği yapılmalı

Gebelikte Fazla Kilo Almak Zararlı mı?

Gebelikte fazla kilo alımında ortaya çıkabilecek muhtemel problemler:

  • Gestasyonel diyabet
  • Sırt ağrısı
  • Bacak ağrısı
  • Fazla yorgunluk
  • Varislerde artış
  • Sezaryen olasılığında artış
  • Tansiyonda artış

Obez Olmak Gebeliğimi Nasıl Etkiler?

Birçok fazla kilolu gebe sağlıklı hamilelikleri ve sonunda normal doğumları olabilmektedir. Ancak fazla kilo almanın potansiyel riskleri olabilmektedir. Obez gebe kadınlarda:

  • Gestasyonel diyabet ve hipertansiyonda artış olur
  • Takiplerde bebeğin kalp sesini duymakta ölçümlerini yapmakta zorluk olabilir
  • Normal doğum olasılığında azalma olur

Gebelik takibinin düzenli ve gerekli testlerin zamanında yapılması ile bu komplikasyonları azalacaktır. Kilo alımına ve test sonuçlarına göre beslenme programı oluşturulur.

Bebeğimizin ve gebeliğimizin daha sağlıklı olabilmesi için:

  • Alkol ve sigaradan sakınmalı
  • Çok fazla kilo almamaya gayret göstermeli
  • Yemeklerde seçici davranarak vitamin, mineral ve protein içeren besinlere ağırlık verilmeli.

Etiketler:gebelikte fazla kilolargebelikte kilogebelikte kilo alımıgebelikte obez olmak

Anne Karnındaki Bebek En Çok Hangi Haftalarda Kilo Alır?

Bebeğin anne karnına yerleşmesi ile birlikte, bebek gelişmeye başlar. Bu gelişim süreci tam olarak 9 ay sürmektedir. 9 ay boyunca bebek, vücudunun gelişimini tamamlayarak dünyaya gelir. Bu gelişim süreçlerinden biri de kilo alımıdır. Bebeğin anne karnında kilo alması önemli bir süreçtir.

Çünkü yeteri kadar kilo almayan bebeklerde komplikasyon oluşumu görülmektedir. Bebeğe doğru şekilde kilo aldırmak, annenin görevidir. Anne, doğru şekilde ve doğru zamanda beslendiği sürece bebeğine kilo aldırabilir. Peki anne karnındaki bebek en çok hangi haftalarda kilo alır? Bu haftalarda nasıl beslenmek gerekir? Birçok anne adayının merak ettiği bu konulara dair her detay aşağıda anlatılmıştır.

Bebek En Çok Son 3 Haftada Kilo Alır

Anne karnındaki bebek en çok hamileliğin son 3 haftasında kilo alır. Bebek, son 3 haftaya gelene kadar vücut gelişimini tamamlar. Böylece erken doğum durumuna karşı hazırlıklı olur. Bundan sonraki 3 haftada ise kilo alımı artmaya başlar. Anne adayı, doğuma 3 hafta kala yediklerine daha fazla dikkat etmelidir. Kilo alımının normal bir şekilde ilerlemesi açısından beslenme çok önemlidir. Bir bebek 3 kg. olarak dünyaya geliyorsa bu 3 kilonun 2&#;sini son üç ayda almış olur.

Gebelikte Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Gebelikte bebeğe kilo aldıran besinler şunlardır:

  • Bakliyatlar
  • Yeşil yapraklı sebzeler
  • Kuruyemişler
  • Tahıllar
  • Süt ve süt ürünleri
  • Meyveler

Bu besinler, bebeğinizin kilo almasına yardımcı olacaktır. Gebe olanların, bu besinleri özellikle de son haftalarda tüketmeleri gerekir.

Bebeğin Kilo Almasına Engel Olacak Besinler Nelerdir?

Bebeğin kilo almasını sağlayan besinler kadar kilo almasına engel olan besinler de vardır. Bu besinler şunlardır:

  • Hamur işleri
  • Börek
  • Kızartma
  • Patates
  • Çörek

Gibi yağlı ve ağır besinler, bebeğin kilo almasına engel olur. Bunun için gebelik boyunca bu tür besinleri kendinizden uzak tutmanız gerekir.

Gebelikte Bebeğin Kilosu Neye Bağlıdır?

Gebelikte bebeğin kilo almasını etkileyen çok çeşitli sebepler vardır. Ancak bu sebeplerin en önemlisi beslenmedir. Anne nasıl beslenirse bebeğin kilo alım süreci o şekilde ilerler. Bu nedenle gebelikte bebeğin kilosu, annenin beslenmesine bağlıdır. Bunun yanı sıra genetik faktörler de yine bebeğin kilo alımını etkileyen bir diğer husustur. Doğru bir kilo alımı için doğru beslenme şarttır.

Gebelikte Nasıl Beslenmek Gerek?

Beslenme, yaşamın her alanında gerekli bir durumdur. Ancak gebelikte beslenme, çok daha önemlidir. Bebeğin sağlığını ve kilosunu belirleyen en önemli unsur, beslenmedir. Bundan dolayı nasıl beslenirseniz, bebeğiniz ona uygun şekilde kilo alacaktır.

Beslenme konusunda uzmanların tavsiyelerine kulak asmak gerekir. Hatta gebeliğe özel bir menü isteyebilirsiniz. Böylece daha dengeli ve de sağlıklı beslenmiş olursunuz. Burada önemli olan bebeğin son haftalarda kilo aldığını ve bu haftalardaki beslenmenin daha dikkatli yapılması gerektiğini bilmenizdir.

Gebelikte Sa&#;l&#;kl&#; Kilo Al&#;m&#; Nas&#;l Olmal&#;d&#;r?

Hamilelikte kilo al&#;m&#;ay ay her anne aday&#;n&#; dü&#;ündürmektedir. Günden güne büyüyen bebe&#;inizle beraber bedeninizde de birtak&#;m de&#;i&#;imler meydana gelecektir. En belirgin de&#;i&#;im ise kilo almak olacakt&#;r. Bu durum kimi anneleri ufak bir strese soksa da al&#;nan kilolar&#;n do&#;um sonras&#;nda kolayca kaybedilece&#;i unutulmamal&#;d&#;r.

Boy ve ya&#;a ba&#;l&#; al&#;nan kilolar da her anne aday&#; için farkl&#; olacakt&#;r. Sizler için haz&#;rlanan bu yaz&#;da hamilelikte sa&#;l&#;kl&#; kilo al&#;m&#; ve anneye etkileri yer al&#;yor. Sa&#;l&#;kl&#; beslenerek ideal kiloya gelebilirsiniz. Bebe&#;inizin sa&#;l&#;&#;&#; ve sizin sa&#;l&#;&#;&#;n&#;z için en iyi besinleri tercih etmeyi ihmal etmeyin. Çünkü yediklerinizle birlikte bebe&#;iniz de büyüyecek ve sa&#;l&#;kl&#; bir do&#;um meydana gelecektir. O halde &#;imdi hamilelikte anne aday&#;n&#;n alaca&#;&#; kilolar üzerine biraz konu&#;ma vakti!

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için mutlaka hamileli&#;inizi takip eden uzman doktorunuza ba&#;vurunuz. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz.

hamilelikte kilo al&#;m&#; hesaplama

Hamilelikte Kilo Al&#;m&#; Ne Zaman Ba&#;lar?

Bilgilerimizi size sunmadan önce, her anne aday&#;n&#;n biyolojik ve metabolik özelliklerinin farkl&#; oldu&#;unu ifade etmek isteriz. Bu özelliklerden dolay&#; anne adaylar&#;n&#;n kilo al&#;m&#; süresi ve kilo de&#;eri birbirinden farkl&#; olacakt&#;r. Bu yüzden sizinle ayn&#; dönemle hamile olan arkada&#;&#;n&#;z ile kilonuzu k&#;yaslamak çok da do&#;ru olmayacakt&#;r.

Gebeli&#;in ilk 3. ay&#;nda kilo al&#;m&#; ba&#;layabilir. &#;lk 3 ay için totalde 1 kilo al&#;m&#; normaldir. Ancak daha fazlas&#; gereksiz kilo al&#;m&#; anlam&#;na gelebilir. Çünkü ilk 3 ayda bebek çok küçük boyutlarda olacakt&#;r. Hamilelikte kilo al&#;m&#; hafta hafta takip edilmelidir. Bu oranlar her anne aday&#;n&#;n metabolik faaliyetlerine göre de&#;i&#;kenlik gösterebilir. Tüm hamilelikler için kesin bir bilgi de&#;ildir. En do&#;ru bilgiler için doktorunuza dan&#;&#;&#;n&#;z.

Hamilelikte Ba&#; A&#;r&#;s&#; Nas&#;l Geçer? Ne Zaman Ba&#;lar? Nedenleri, Tedavisi

Hamilelikte Kilo Al&#;m&#; Nas&#;l Olmal&#;d&#;r?

Yakla&#;&#;k 40 hafta süren gebelik döneminde anne aday&#;n&#;n her hafta belirli bir oranda sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde kilo alabilir. &#;lk 3 ayl&#;k kritik dönemde anne aday&#; oldukça az kilo alacakt&#;r. Do&#;um takibi yapan doktorunuza gitti&#;inizde haftaya kadar al&#;nan kilonun normal oldu&#;unu ifade edecektir. Bu süreye kadar 1 kilo alabilirsiniz.

Baz&#; anne adaylar&#;nda görülen bulant&#;lar kilo kayb&#; ya&#;atabilir. Bu duruma kar&#;&#; önlem almak için anne aday&#;n&#;n bolca s&#;v&#; tüketmesi önerilmektedir. Kilo al&#;m&#;n&#; etkileyen bir di&#;er faktör de gebelik türü olacakt&#;r. Ço&#;ul gebelikte doktor kontrolü ile kilo art&#;&#;&#; izlenir. Çok zay&#;f olan kad&#;nlarda veya çok kilolu olan kad&#;nlarda da al&#;nacak kilo de&#;eri yine birbirinden farkl&#; olacakt&#;r.

Özetleyecek olursak:

  • &#;lk 3 ayda yakla&#;&#;k 1 kilo al&#;m&#;
  • Devam eden aylarda ayda 1,5 kilo al&#;m&#; normal görülebilir.
  • Haftal&#;k kilo art&#;&#;&#; gram&#; geçmemelidir.
  • Kilo al&#;m&#; her hafta düzenli takip edilmelidir.
hamilelikte kilo al&#;m&#; ne zaman ba&#;lar

Hamilelikte Kilo Almak &#;çin Ne Yapmal&#;?

Gebelik süresi içinde sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde kilo almak için listemizdeki beslenme önerilerine göz atabilirsiniz. Ancak en do&#;ru bilgiyi hamileli&#;inizi takip eden uzman doktor ve diyetisyen verecektir:

  • Süt Ürünleri: E&#;er alerjiniz yoksa süt ürünleri tüketebilirsiniz. Süt ve süt ürünleri bebe&#;inizin kas ve kemik geli&#;imini destekledi&#;i gibi size de enerji verecektir.
  • Meyve: Ara ö&#;ünlerde meyve tüketebilirsiniz. Meyveden alaca&#;&#;n&#;z vitaminler ile hastal&#;klara kar&#;&#; önlem alm&#;&#; olursunuz.
  • K&#;rm&#;z&#; & Beyaz Et: Et tüketimi de bu dönemde sa&#;l&#;kl&#; olacakt&#;r. Özellikle de haftada 2 defa bal&#;k tüketimi bebe&#;in zihin geli&#;imi için önemlidir.
  • Tah&#;ll&#; G&#;dalar: Tam tah&#;ll&#; ürünler ile ihtiyac&#;n&#;z olan vitaminleri kar&#;&#;layabilirsiniz. Ekmek tercihini tam bu&#;day ekmekten yana kullanabilirsiniz.
  • Baklagiller: Baklagillere de bu süre içinde önem vermelisiniz. Haftada 2 kez olmak üzere kuru baklagil tüketerek gebelik geli&#;imini destekleyebilirsiniz.
  • Su: En önemli ihtiyac&#;n&#;z su olacakt&#;r. Su içerek hem kilo almay&#; kontrol alt&#;nda tutars&#;n&#;z hem de s&#;v&#; kayb&#;n&#; önlersiniz.

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

hamilelikte kilo al&#;m&#; nas&#;l olmal&#;

Hamilelikte Kilo Almak &#;stemiyorum, Ne Yapmal&#;y&#;m?

Genellikle anne adaylar&#; bu dönemi bolca yemek tüketerek geçirmektedir. Fakat uzmanlar a&#;&#;r&#; kilo al&#;m&#;n&#;n da tehlikeli oldu&#;unu belirtir. Bu nedenle gebelik süresi içinde metabolizman&#;za uygun en sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde kilo alabilirsiniz. Hamilelikte kilo al&#;m&#; süreci uzman doktor taraf&#;ndan takip edilmelidir. Fazla kilo almamak için ise &#;u uyar&#;lar&#;m&#;z&#; dikkate alabilirsiniz:

  • Bolca su tüketin. Su metabolizman&#;z için en iyi s&#;v&#; olacakt&#;r.
  • Sa&#;l&#;kl&#; besinler tercih edin. D&#;&#;ar&#;da yemek yemeye bir süre ara verebilirsiniz. Fast food sa&#;l&#;ks&#;z oldu&#;u gibi kilo al&#;m&#;na da neden olmaktad&#;r.
  • Beyaz unlu mamuller yerine tam bu&#;day unlu mamulleri tüketebilirsiniz.
  • Fazla tuz ödem olu&#;turmaktad&#;r. Ödem sizi bu dönemde rahats&#;z edece&#;i gibi kilo al&#;m&#;n&#; da gerçekle&#;tirir.
  • &#;eker konusunda da kendinizi s&#;n&#;rlamal&#;s&#;n&#;z. Gebelik &#;ekerine kar&#;&#; çok az &#;eker tüketmelisiniz. Tatl&#; ihtiyac&#;n&#; en sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde meyvelerden sa&#;layabilirsiniz.
  • Gün içinde mutlaka yürüyü&#; yapmaya çal&#;&#;&#;n. Hareket halinde oldukça kilo al&#;m&#;n&#; da dengede tutabilirsiniz.
hamilelikte kilo almak istemiyorum

Hamilelikte Az Kilo Almak &#;çin Nas&#;l Beslenmeli?

Gebelik türünüze göre alaca&#;&#;n&#;z kilo da de&#;i&#;ece&#;i için en iyi kilo takibini doktorunuzla kontrol edebilirsiniz. Fakat yine de az kilo almak ve sa&#;l&#;kl&#; kalmak istiyorum diyorsan&#;z sa&#;l&#;kl&#; beslenme ilkesine göre hareket etmenizde fayda olacakt&#;r. Bu dönemde diyet yap&#;lmas&#; tavsiye edilmemektedir. Sa&#;l&#;kl&#; seçimler ile kilo dengesi sa&#;lanabilir. Bu amaçla:

  • Az az ve s&#;k s&#;k yemeyi tercih edin.
  • Ö&#;ünlerde yo&#;urt tüketmeye çal&#;&#;&#;n. Mümkünse az ya&#;l&#; olanlardan tercih etmelisiniz.
  • Su &#;i&#;enizi yan&#;n&#;zdan eksik etmeyin.
  • Sebze a&#;&#;rl&#;kl&#; beslenebilirsiniz. Mevsim sebzelerini taze tüketerek formda kalabilirsiniz.
  • Et tüketecekseniz ya&#;s&#;z olanlardan seçmelisiniz. Daha az ya&#;l&#; f&#;r&#;nda veya &#;zgarada pi&#;mi&#; etler kilo al&#;m&#;n&#; kontrol edecektir.
  • Hamur i&#;i ve pasta gibi g&#;dalardan uzak durdukça kilo al&#;m&#; da sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde ilerleyecektir.
  • Yemeklerinizi pi&#;irirken k&#;zartma tekni&#;inden uzak durabilirsiniz.

Hamilelikte A&#;erilen 9 &#;lginç Yiyecek, Çok &#;a&#;&#;racaks&#;n&#;z!

hamilelikte kilo al&#;m&#; hesaplama

Hamilelikte Çok Kilo Almak Bebe&#;e Zarar Verir Mi?

Tek bebek bekleyen anne adaylar&#;n&#;n yakla&#;&#;k 15 kilo almas&#; normal kabul edilmektedir. Bu rakam biraz daha art&#;&#; gösterdi&#;inde annenin sa&#;l&#;&#;&#;n&#; ve hareketlerini de etkilemektedir. E&#;er vücudun ya&#; oran&#; yükselirse kontrol günlerinde bebe&#;in gözlemi ve ölçümü biraz daha zor olabilir.

Ayr&#;ca yap&#;lan ara&#;t&#;rmalar sonucunda kilolu annelerin çocuklar&#;nda daha sonra kalp ve damar hastal&#;klar&#;n&#;n görülme ihtimalinin daha yüksek oldu&#;u ifade edilmektedir. Bu demek oluyor ki annenin kilosu bebe&#;i de etkilemektedir.

Hamilelik süreci çok kilolu &#;ekilde ilerleyen annelerin normal do&#;um yapma &#;ans&#; da azalmaktad&#;r. Bu nedenle a&#;&#;r&#; kilo alan hamilelerin do&#;umu genellikle sezaryen yöntemi ile gerçekle&#;ir. Fazla kilo sadece bebe&#;i de&#;il anneyi de tehlike alt&#;na sokacakt&#;r. Bel ve s&#;rt a&#;r&#;s&#;n&#; tetikleyip annenin hareketini k&#;s&#;tlar. Çok fazla al&#;nan kilolar&#;n do&#;um sonras&#;nda verilmesi de zorla&#;acakt&#;r. Normal olmayan kilo art&#;&#;&#;nda do&#;um sürecinizi kontrol eden doktorunuza ba&#;vurunuz.

hamilelikte aya göre kilo al&#;m&#;

Hamilelikte Kaç Kilo Almak &#;dealdir?

Tatl&#; tela&#;larla geçen gebelik döneminde can&#;n&#;z&#;n istedi&#;i yiyecekleri ölçülü &#;ekilde tüketerek karn&#;n&#;z&#; doyurabilirsiniz. Dolu bir mide ile anl&#;k mutlu da olabilirsiniz. Fakat bu dönemde yediklerinizin bedeninizde kalaca&#;&#;n&#; da unutmamal&#;s&#;n&#;z. Bu nedenle hamile de olsan&#;z sizin için en ideal kiloda kalmaya özen göstermelisiniz.

Uzmanlar hamilelik döneminde al&#;nan kilolar&#;n ortalama 12 kiloya ula&#;mas&#;n&#; normal kabul etmektedir. Bünyesi çok zay&#;f kad&#;nlarda bu rakam&#; 15 kiloya kadar yükseltebilirler. Biraz kilolu kad&#;nlar&#;n da ortalama 10 kilo al&#;m&#;n&#;n sa&#;l&#;kl&#; olaca&#;&#;n&#; da eklerler. Özetle hamilelikte kilo al&#;m&#; kilo aras&#;nda seyredebilir. En ideal rakam yoktur; bu oran anne aday&#;n&#;n metabolizmas&#;na göre de&#;i&#;ecektir.

hamilelikte kilo al&#;m&#;

Hamilelikte Bebe&#;e Kilo Ald&#;rmak &#;çin Ne Yap&#;lmal&#;?

Gebelik döneminde baz&#; durumlarda bebek kilo alamayabilir. Anne aday&#; kilo almaya devam etse de bebek, haftas&#;na göre daha küçük kiloda kalabilir. Bu duruma kar&#;&#; tedbir almak için bebe&#;e kilo ald&#;ran besinlerin a&#;&#;rl&#;kl&#; oldu&#;u ö&#;ünlerin yap&#;lmas&#; tavsiye edilmektedir. Bebeklere kilo ald&#;ran besinleri tüketen anne adaylar&#;, kendi kilosunu koruyarak bebe&#;ini beslemeye devam eder.

Protein ve vitamin a&#;&#;rl&#;kl&#; ö&#;ünler yap&#;laca&#;&#; için bebe&#;in haftas&#;na uyumlu kiloda do&#;mas&#; beklenir. Ayr&#;ca yemeklerde zeytinya&#;&#; kullan&#;m&#; anne aday&#;n&#;n kilosunu kontrol ederken bebe&#;in daha da sa&#;l&#;kl&#; do&#;mas&#;na destek olabilir. Bebek sa&#;l&#;&#;&#; için tüketmeniz gereken besinleri doktorunuz veya diyetisyeninizle birlikte belirlemelisiniz.

hamilelikte kilo al&#;m&#;

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için mutlaka hamileli&#;inizi takip eden uzman doktorunuza ba&#;vurunuz. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz.

Hamilelikte Bel A&#;r&#;s&#;: 6 Popüler Soruda Tüm Merak Edilenler

Bebe&#;in Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur? Kaç&#;nc&#; Haftada Anla&#;&#;l&#;r?

Hamile Pilatesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir? Resimli Anlat&#;m

Hamilelikte Mide Bulant&#;s&#; Hakk&#;nda En Popüler 7 Soru ve Cevaplar&#;

Hamilelikte Kar&#;n A&#;r&#;s&#; Neden Olur? Ne Zaman Ba&#;lar? Nas&#;l Geçer?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası