dikenli gelin taci cicegi / Dikenler Tacı Çiçeği (Euphorbia) Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Dikenli Gelin Taci Cicegi

dikenli gelin taci cicegi

Dikenler Tacı &#;i&#;eği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Dikenler Tacı &#;i&#;eği &#;zellikleri Ve Bakımının P&#;f Noktaları

Dikenler çiçeği evde kolay bir şekilde bakılan çiçekler arasında yer almaktadır. Kaynana çiçeği, dikenli taç gibi kullanılan farklı isimleri bulunmaktadır. 

Dikenli Tacı Çiçeği Nedir?

 Dikenli tacı çiçeği bakımı kolay olan bir çiçektir. Bu çiçeğin dikenleri sayesinde güneşe erişmesi ve su tutması mümkün olmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi gövdesi dikenli bir bitkidir. İyi bakıldığı ve yerini sevdiği takdirde boyu 2 metreyi bulabilmektedir. Güneşli bir ortamda olduğu takdirde çiçek açmaktadır. Diken çiçeğinin çalı şekilde dalları bulunmaktadır. 

Dikenli Tacı Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

 Bu çiçeğin bakımı kolay olmaktadır. Su vermek için toprağın nemini kontrol etmek gerekmektedir. Nemli bir ortamda ise kendi nem ihtiyacını karşılamaktadır. Güneşli ve aydınlık ortamlarda bulunması gerekmektedir. Günde ortalama saat güneş gördüğü takdirde çiçek açmaktadır. Sıcak ve kuru iklimi olan yerlerde yapraklarını da nemlendirmek gerekmektedir. Aksi takdirde çiçek açması söz konusu olmaz.

Dikenler Tacı Çiçeğinin Bakımının Püf Noktaları

 Çiçeğin bulunduğu ortamın güneşli olması gerekmektedir. Ayrıca toprağının belirli dönemlerde havalandırması gerekebilir. Aşırı sulama yapıldığı zaman kökleri çürüme yapabilir. Bakımı sırasında şunlara dikkat etmek gerekmektedir; 

Toprağı kurumadan su verilmemesi gerekir. 

Kireçli su çiçeğin yapısına zarar verebilir 

Kasım ve nisan ayları arasında az su verilmelidir. 

Nisan ve eylül arasında ise gübre verilmesi sağlıklı olmaktadır. 

Dikenler Tacı Çiçeğinin Özellikleri

 Dikenler tacı çiçeği bakımı kolay olması ile bilinmektedir. Ayrıca bu çiçek kuru havaya karşı dayanıklı olmaktadır. Pek çok çiçeğin yetişmediği yerde yetişme özelliği bulunmaktadır. Kökler su deliklerinden çıkmaya başladığı zaman saksının değişmesi gerekmektedir. Bu çiçeğin kolayca çoğaltılması mümkün olur. Orta derecede bir sulama yeterli olmaktadır. 

Dikenler Tacı Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

 Dikenler tacı çiçeğini çoğaltmak için yetişkin çiçekleri seçmek gerekmektedir. Bitkiden alınan 10 cm'lik bir parça yeniden çoğaltma için yeterli olmaktadır. İlkbahar döneminde çoğaltma yapmak gerekmektedir. Saksıya yerleştirilen çiçeğin sulanması gerekmektedir. Ayrıca su dolu bardağa bırakılarak kök salması beklenebilir. 1 ay sonra ekimi yapılabilir. 

Dikenler Tacı Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir?

 Dikenler çiçeğinin ekimi için en uygun zaman bahar dönemi olmaktadır. Çiçeğin bakımı ve büyütülmesi zahmetsiz olmaktadır. 

False

Dikenler Tacı Çiçeği Bakımı ve Çoğaltma

Dikenler tacı (Euphorbia milii), kırmızı, beyaz veya sarı çiçekleri olan dekoratif bir bitki türüdür. Uzun ömürlü ve dayanıklı olmasının yanı sıra bakımı da kolaydır. Bu nedenle, yeni başlayanlar tarafından sorunsuz bir şekilde yetiştirilebilir. Madagaskar&#;a özgü bu bitkinin zehirli bir tür olması nedeniyle, bakım sırasında eldiven giyilmelidir&#;

Makaleye Genel Bakış

Dikenler Tacı Çiçeğinin Özellikleri

Güçlü dallara ve dikenlere sahip dikenler tacı bitkisi, yaşına bağlı olarak 10 ila 50 cm arası boylara ulaşabilir. Euphorbiaciae sütleğen ailesinin çiçek veren bir üyesidir. Açık yeşil renkli dikenli yapraklara sahiptir. Çiçek salkımları genellikle iki böbrek şeklinde parantez ile çevrelenmiştir. Göz alıcı görünümünün yanı sıra, kurak veya yağışlı iklim koşullarına toleranslıdır.

Keskin dikenlere ek olarak, kostik beyazımsı süt özsuyunun doğrudan cilde temasından kaçınılmalıdır. Sütlü bitki özü oldukça zehirli ve aşındırıcıdır. Bu nedenle, küçük çocukların veya evcil hayvanların erişebileceği yerlerde bulundurulmamalıdır.

Dikenler Tacı Çiçeği Bakımı

Dikenler tacı, uygun koşullar sağlandığı taktirde tüm yıl boyunca yetiştirilebilmektedir. Bakımı kolaydır ve diğer birçok iç mekan bitkisinin aksine kuru havayı çok iyi tolere eder. Bu nedenle, diğer bitkiler için uygun olmayan yerlerde de yetiştirilebilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, öğlen saatlerinde doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamasıdır.

Çiçeklenme dönemi Aralık sonundan Mart ayına kadardır. Sürekli gölgeli bir yerde bırakılırsa çiçek vermeyebilir. Ayrıca yerinden memnun kalmazsa yaprakları sararmaya başlar. Bu gibi durumlarda, dikenler tacı çiçeğinin iyileşebilmesi için en kısa sürede daha aydınlık ve havadar bir yere taşınması gerekir.

Sulama ve Gübreleme

Deneyimli bahçıvanlar, dikenler tacı bitkisinin su dengesini Madagaskar&#;da hüküm süren iklim koşullarına göre ayarlar. Kuru ve yağmurlu mevsimler kendini iyi hisseder ve çiçeklerini sağlıklı bir şekilde geliştirir.

Dikenler tacı orta derecede sulanır. Toprak sadece nemlendirilir ve ıslatılmaz. Bir sonraki sulamadan önce toprağın en üst tabakasının kurumuş olup olmadığı kontrol edilir. Alt tabaka ne kadar geçirgen olursa, bitkinin o kadar bol sulanmaya ihtiyacı var demektir.

Bitki çok az su alırsa yapraklarını kaybeder. Ancak sulama unutulursa ve zarar görürse, bazı bakım yöntemleriyle iyileşmesi mümkündür. Bu gibi durumlarda, daha serin bir yere koyulmalı ve tamamen kurumasına izin verilmelidir. Bitki iyileşene kadar sulama kademeli olarak artırılmalı, daha sonra ise tekrar düzenli bakıma geçilmelidir.

Budama

Yıllar geçtikçe, dikenler tacı çiçeğinin oranları etkileyici bir şekilde büyür. Genellikle budama gerekli değildir ancak çok eski bitkiler budanabilir. Bitki gençleştirilecekse, sürgünlerin üçte iki oranında kısaltılması tavsiye edilir. Prensip olarak, tüm yıl boyunca budama mümkündür. En iyi zaman, Mart ve Nisan aylarında ilkbaharın başlarıdır.

Not: Dikenler tacının sütsü özü çok zehirli olduğu için eldiven ve koruyucu gözlük takılmalıdır. Ek olarak, yalnızca pencereler açıkken veya açık havada budama yapılması tavsiye edilir.

Saksı Değişimi

Bitki zehirli olduğundan, sadece gerektiğinde saksı değişimi yapılmalıdır. Bu ihtiyaç, kökler drenaj deliklerinden çıkmaya başladığı zaman ortaya çıkar. Özellikle genç bitkilerde bu her yıl olabilir. Daha yaşlı dikenler tacı bitkilerinde ise sadece her üç ila dört yılda bir yapılması gerekir. Saksı seçimi yapılırken suyun kolayca tahliye edilebileceğinden emin olunmalıdır.

İpucu: Yeni kap her zaman eskisinden biraz daha büyük olmalıdır. Saksı çok büyükse, sadece kökler büyüyecek, bitkinin kendisi büyüyemeyecektir.

Kış Mevsiminde Bakım

Dikenler tacı çiçeğinin iyi büyümesi için kuraklığa ve kışa ihtiyacı vardır. Bu, daha sonraki çiçeklenme dönemi için mutlaka gereklidir. Bitkiniz kış uykusuna girmezse, birkaç kolay yöntemle ona yardım edebilirsiniz. Kış uykusu dönemi Ekim ayından Şubat&#;a kadardır.

Çoğaltma

Olgunlaşmış bitkiden alınacak 8 ila 10 santimlik bir parça ile dikenler tacı çiçeğinin kolayca çoğaltılması mümkündür. Çoğaltma için en uygun zaman ilkbahardır. Kesilen parça saksı toprağına yerleştirilir ve ardından hafifçe sulanır. Alternatif olarak, su dolu bir bardağa da yerleştirilebilir. Kök salması için 24 derecelik bir sıcaklık gerekir. Dört hafta sonra yeni kökler oluşmalıdır.

Dikenler Tacı Bitkisi Tehlikeli mi?

Euphorbia milii bakımı kolay fakat tehlikeli bir bitkidir. Süt otu olarak adlandırılan süt özleri, hafif bir baskıyla bile dışarı çıkar. Bu sıvı cildi tahriş eder ve solunum sistemindeki mukoza zarlarını yakar. Aynı zamanda ciddi ağrılara da neden olabilir. Süt özleri cilde bulaşırsa hemen yıkanmalıdır. Mukoza zarında bir yanmaya neden olursa, mutlaka doktora danışılmalıdır. Tüm bu nedenlerden dolayı, dikenler tacı küçük çocukları veya evcil hayvanları olanlar için uygun bir ev bitkisi değildir.

Dikenler Tacı BitkisiDikenler Tacı SulamaEuphorbia Milii

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası