risonel burun spreyi nasıl kullanılır / Uzmanından burun spreyi uyarısı: Kalıcı hasar verebilir - Sağlık Haberleri

Risonel Burun Spreyi Nasıl Kullanılır

risonel burun spreyi nasıl kullanılır

RISONEL % süspansiyon içeren burun spreyi Dozu

Uygulama ÅŸekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi :

12 yaş ve üzerindeki çocuklarda ve erişkinlerde (yaşlı hastalar dahil) mevsimsel ya da yıl boyu süren alerjik rinit tedavi ve profilaksisinde kullanım :

RİSONEL için önerilen doz günde bir kez her burun deliğine iki püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrogramdır.

Semptomlar yeterince kontrol altına alınmışsa idame dozu, her iki burun deliğine bir püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrograma düşürülebilir. Semptomlar yeterince kontrol altına alınamamışsa günlük maksimum doz, her iki burun deliğine dört püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrograma çıkarılabilir. Belirtilerin kontrol altına alınmasından sonra dozun düşürülmesi önerilir.

 mg/g

 mg/g

 mg/g

 mg/g

Mevsimsel alerjik riniti olduğu bilinen hastalarda; profilaktik amaçla polen mevsiminden hafta önce kullanılmaya başlanmalıdır.

yaş arası çocuklarda mevsimsel ya da yıl boyu süren alerjik rinitin tedavisi için kullanım :

RİSONEL için önerilen doz günde bir kez her burun deliğine bir püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrogramdır.

Küçük çocuklara uygulama bir erişkin yardımıyla yapılmalıdır.

&#; Alerjik rinitin nazal semptomlarında iyileşme ilk dozdan 11 saat sonra gözlenmiştir. Maksimum fayda genellikle 1 ila 2 hafta içinde elde edilir. RİSONEL düzenli aralıklarla kullanılmalıdır.

18 yaş ve üzeri erişkinlerde (yaşlı hastalar dahil) burundaki polip tedavisinde kullanım :

RİSONEL için önerilen doz günde iki kez her burun deliğine iki püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrogramdır.

Semptomlar yeterince kontrol altına alınmışsa doz, günde bir kez her iki burun deliğine iki püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrograma düşürülebilir.

Uygulama ÅŸekli :

İntranazal sprey olarak kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Pediyatrik popülasyon : 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır

Geriyatrik popülasyon : Yaşlılar için dozaj ayarlaması gerekmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

RİSONEL’in sistemik biyoyararlanımı ihmal edilecek kadar düşük olduğundan (< % ) aşırı doz alımı hastanın gözlenmesi ve sonra reçete edilen uygun dozun başlatılmasından başka bir önlemi gerektirmez. Kortikosteroidlerin aşırı dozda inhale edilmesi veya yutulması HPA aksı fonksiyonlarının supresyonuna yol açabilir.

RISONEL % süspansiyon içeren burun spreyi Nasıl Kullanılır

seafoodplus.infoL nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

12 yaş ve üzerindeki çocuklarda ve erişkinlerde (yaşlı hastalar dahil) mevsimsel ya da yıl boyu süren alerjik rinitte tedavi ve korunma amacıyla kullanım :

RİSONEL için önerilen doz günde bir kez her burun deliğine iki püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrogramdır.

Belirtiler yeterince kontrol altına alınmışsa devam dozu, her iki burun deliğine bir püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrograma düşürülebilir. Belirtiler yeterince kontrol altına alınamamışsa günlük maksimum doz, her iki burun deliğine dört püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrograma çıkarılabilir. Belirtilerin kontrol altına alınmasından sonra dozun düşürülmesi önerilir.

Mevsimsel alerjik riniti olduğu bilinen hastalarda; korunma amacıyla RİSONEL polen mevsiminden hafta önce kullanılmaya başlanmalıdır.

yaş arası çocuklarda mevsimsel ya da yıl boyu süren alerjik rinitin tedavisi için kullanım :

RİSONEL için önerilen doz günde bir kez her burun deliğine bir püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrogramdır.

Küçük çocuklara uygulama bir erişkin yardımıyla yapılmalıdır.

18 yaş ve üzeri erişkinlerde (yaşlı hastalar dahil) burundaki polip (herhangi bir mukoza zarından dışarı doğru çıkıntı şeklinde büyüyen oluşum) tedavisinde kullanım :

RİSONEL için önerilen doz günde iki kez her burun deliğine iki püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrogramdır.

Belirtiler yeterince kontrol altına alınmışsa doz, günde bir kez her iki burun deliğine iki püskürtme (50 mikrogram / 1 püskürtme) olmak üzere toplam mikrograma düşürülebilir.

Uygulama yolu ve metodu

RİSONEL burun içine uygulanır .

Her kullanımdan önce iyice çalkalayınız. Uygulama metodunu dikkatlice okuyunuz ve aynen uygulayınız.

Şekil 1

Şişeyi yavaşça çalkalayınız ve kapağını çıkarınız.

İlk kullanımda, kullanımdan önce sprey pompasını ayarlamak için, 10 kez ya da ilaç düzgün bir şekilde püskürdüğü görülünceye kadar püskürtülmelidir.Göze püskürtülmemelidir. Eğer bir haftadan uzun süre kullanılmamışsa tekrar kullanırken iki kez ya da düzgün bir şekilde püskürdüğü görülünceye kadar püskürtülerek ayarlanmalıdır.(Şekil 1)

Şekil 2

Burnunuzu yavaşça temizleyiniz.

Bir burun deliğini kapayınıseafoodplus.infoşınızı hafifçe öne eğip, sprey şişesini dik tutarak sprey pompasının ucunu diğer burun deliğine yerleştiriniz.(Şekil 2)

Doğrudan septuma (iki burun deliği arasındaki duvara) püskürtmeyiniz

Hafifçe burnunuzdan nefes alırken kuvvetlice bir kez püskürtünüz. (Şekil 2)

Nefesinizi ağzınızdan seafoodplus.infoi durumlarda aynı işlemi aynı burun deliğine bir kez daha uygulayınız. Diğer burun deliği için de aynı uygulamayı yapınız. Püskürtme işlemi bitince spreyin ucunu temiz bir mendil ile silip kapağını kapatınız._

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılar için dozaj ayarlaması gerekmemektedir.

Özel kullanım durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği :

Yaşlılarda kullanımı

RİSONEL ile tedavinizin ne kadar süreceği konusunda doktorunuz size bilgi verecektir. Tedaviye erken son vermeyiniz, çünkü durumunuz daha da kötüleşebilir.

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz.

Eğer RİSONEL'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla RISONEL kullanırsanız

RİSONEL'in kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

RISONEL'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

RISONEL ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Bulunmamaktadır.
Mesane KanseriMesane Kanseri  Mesane kanseri her zaman mukozada başlar. Erken safhalarda bu tabakada sınırlı kalır ve hücre içindeki karsinom olarak nitelendirilir.
Kolon, Rektum yada Bağırsak KanseriKolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri  Bağırsak kanseri kolon veya rektumda (arka geçit) herhangi bir bölgede ortaya çıseafoodplus.infoktal kanser erken safhalarda teşhis edilmesi halinde daha kolay ve daha başarılı bir şekilde tedavi edilir.
Alerji Burun Spreyleri Zararlı mı

Alerji burun spreyleri, steroidli burun spreyleri, kortizonlu burun spreyleri &#; gibi konularda bilgi edinmek için videomuzu izleyebilirsiniz.

Not: Buradaki içerik izlediğiniz videoya ait metindir.

Bir diğer sprey ise Steroid’li spreyler; Yani içinde alerjiyi durduracak, en azından kısmi olarak durduracak spreyler. Bunlarda genelde marka verecek olursak; Nasonex, Avamys, Nasocort, Flixonase, Rinoclenil, Risonel gibi spreylerdir. Bu spreyler de kortizon içerikli spreyler olduğu için alerjide çok etkin spreylerdir. Bunların uzun süreli kullanımlarında bir sıkıntı yoktur.

Alerji spreylerinin çok uzun süre kullanımına dikkat

Fakat ne kadar uzun süre? Eğer 1 ayı geçersek 1 ayın sonunda bir ara vermek gerekir. Çünkü devamlı kullanımları burun içerisinde bir bağımlılık durumu yapmaz fakat burun içerisinde kuruma, kabuklanma ve kanamalara yol açabilir. Bu kanamalar da bir süre sonra burun içerisindeki burun perdesinin zedelenmesine ve delinmesine yol açabilir.

Alerji spreylerini aralıklı kullanmak daha güvenli

Bu bağlamda benim hekiminiz olarak önerim: Dönem dönem bu spreyleri bırakıp, dönem dönem kullanmak yani 1 ay ya da 2 ay kullandıysanız gün kadar spreyinizi bırakmanız. Ayrıca bu spreyleri kullanırken de burun içerisine nemlendirici bir takım kremler kullanırsanız (Benim kişisel tercihim Bephanten’den yana ama siz diğer markalarda nemlendirici spreyler, nemlendirici kremler de kullanabilirsiniz. Bunları da kullanırsanız) bu spreylerin zararlı etkilerini en az düzeye indirirsiniz.

Alerji tamamen yok olacak bir hastalık değildir

Fakat alerji spreylerinde diyeceğim o ki kullanmak zorundayız çünkü alerji bünyemizden gelen bir hastalıktır ve tamamen yok olması mümkün değildir. Dönem dönem burnunuzda tıkanıklıklar yapabilir bazen de tüm yıl boyunca da tıkanıklık yapabiliyor. Bu bağlamda da bu spreyleri dikkatli bir şekilde, hekiminizin tavsiye ettiği doğrultuda kullanırsanız çok mutlu olursunuz.

Uzmanından burun spreyi uyarısı: Kalıcı hasar verebilir

Hem mevsimsel olarak hem de alerji sebebi ile burun tıkanıklığı rahat nefes almayı engellediği için yaşam kalitesini düşürüyor. Çoğunlukla nezle veya grip gibi hastalıklarla beraber herkesin yaşadığı burun tıkanıklığı sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Kenan Selçuk Tuncay’a göre, burun tıkanıklığı hem çocuklarda hem de erişkinlerde hayat kalitesinin ve sağlığın bozulmasına neden oluyor.

"Burundan rahat nefes almak çok önemli"

Burundan rahat nefes alabilmenin solunum sistemi ve vücut sağlığı için çok önemli olduğunu ifade eden Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Tıp Fakültesi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Öğretim Üyesi Dr. Kenan Selçuk Tuncay, “Orta kulağın havalandırılması, koku alma ve tat alma fonksiyonları, havanın ısıtılıp, nemlendirilmesi ve zararlı partiküllerin filtre edilmesi bakımından da burundan nefesin önemi büyüktür. Ayrıca akciğerlerimizdeki hava yollarının kapasitesinin tam randımanlı çalışması için de burundan rahat nefes alabilmek çok önemlidir. Burun tıkanıklığı hem çocuklarda hem de erişkinlerde hayat kalitesinin ve sağlığın bozulmasına neden olmaktadır” dedi.

"Burun spreyini önerilen süre boyunca kullanın"

Özellikle toplumda burun tıkanıklığı için çok sık tercih edilen bazı burun spreylerinin uzun süre kullanılmasının sakıncalı olduğunun altını çizen BAU Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Kenan Selçuk Tuncay, “Bazı burun spreyleri uzun süre kullanıldığında burundaki normal olan fizyolojik mekanizmaları kalıcı olarak yok ettiği için şikayetlerinin daha da artmasına ve hastaları çözümü olmayan bir yola sürüklemektedir. Her burun spreyi için bunu söylemek kesinlikle doğru değildir. Bu yüzden biz KBB uzmanları hastalarımıza kendi başlarına eczaneden bir burun spreyi alıp kullanmalarını tavsiye etmeyiz. Mutlaka bir KBB uzmanının önerdiği ilacı önerdiği süre boyunca kullanması bu konuda çok önemlidir” şeklinde konuştu.

"Kemik eğriliği daha sık hastalığa neden olur"

Özellikle üst solunum yollarını kronik olarak tıkayan hastalıkları olan insanlarda üst solunum yolu hastalığının daha sık görüldüğünü belirten Dr. Tuncay şunları söyledi: “Burunda kemik eğriliği, et büyümesi, geniz eti ve bademcik büyümesi, nazal polip, mevsimsel alerjik rinit, burunda yabancı cisim ya da yarık damak dudak gibi doğumsal hastalıklarda üst solunum yollarında daha sık hastalık oluşabilir. Üst solunum yolu hastalıklarının önlenmesi için risk faktörlerini ortadan kaldırmak gerekir. Özellikle burunda anatomik sorunları olan hastalara cerrahi müdahale gerekirken, alerjik rinit ve polip gibi hastalıklarda ilaç tedavisi de gerekebilir. Genel olarak, kalabalık ortamlarda çok uzun süre durmamak, bulunduğumuz ortamların havalandırmasının düzgün olmasını sağlamak, sigara kullanımını önlemek, aşırı sıcak ve aşırı soğuk beslenmemek gibi önlemlere dikkat edersek üst solunum yolu hastalık sıklığını azaltabiliriz”

"Et büyümesi tıkanıklığa sebep oluyor"

Burun tıkanıklığının her yaş grubunda görülebildiği gibi birçok nedene bağlı oluşabileceğini söyleyen, Dr. Kenan Selçuk Tuncay, “Mevsim geçişlerinde daha sık karşılaştığımız alerjik ve alerjik olmayan rinitler, sinüzit ve farenjit gibi üst solunum yolu enfeksiyonları, nezle ve gribal hastalıklarda sık ve geçici olarak karşımıza çıkarken burunda kemik eğriliği, konka dediğimiz burun etlerinin boyutunun artması, nazal polip gibi allerji kökenli olan hastalıklar, çocuklarda sık görülen burunda yabancı cisim veya geniz eti gibi hastalıklarda devamlı olan burun tıkanıklığı ile hastalar karşı karşıya kalırlar. Çok nadiren de burun, sinüzler ya da geniz bölgesinde oluşan kitleler veya tümörler de burun tıkanıklığı şikayetine yol açabilir” dedi.

Burun tıkanıklığı şikayeti ile gelen hastaların tedavisinde yapabilecekleri hakkında ise Dr. Kenan Selçuk Tuncay, “Öncelikle burun tıkanıklığına yol açan sebebi ortaya koymamız gerekir. Burun tıkanıklığının ne kadar süredir devam ettiği, devamlılık arz edip etmediği ve eşlik eden burun kanaması, burun akıntısı ve horlama gibi diğer şikayetlerin varlığı tanı koymada muayene öncesi mutlaka sorgulanması gereken noktalardır.

Burun tıkanıklığının sebebini ortaya koyabilmek için hastaların şikayetlerini tam olarak sorguladıktan sonra rutin Kulak Burun Boğaz (KBB) muayenesi ile birlikte burun içerisini endoskopik olarak da değerlendirmek gerekir. Bazı hastalarda muayene dışında röntgen, tomografi ya da MR gibi görüntüleme yöntemleri de gerekebilir. Burun tıkanıklığına sebep olan hastalığı ya da hastalıkları ortaya koyduktan sonra sebebe yönelik tedavi başlamak gerekir. Özetle burun tıkanıklığının sebebi üst solunum yolu enfeksiyonu, alerjik bir reaksiyon ya da gribal bir hastalığa bağlıysa ilaç tedavisi gerekirken, burunda kemik eğriliği ya da et büyümesi gibi anatomik problemler varsa cerrahi tedavi düşünülmelidir” şeklinde konuştu.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir