göz kapağında yağ bezesi nedenleri / Göz Altı Yağ Bezesi Neden Olur? Nasıl Geçer? - Veni Vidi Göz

Göz Kapağında Yağ Bezesi Nedenleri

göz kapağında yağ bezesi nedenleri

G&#;z &#;evresindeki yağ bezeleri neden oluşur?

Uykusuzluk, yorgunluk, üzüntü, ağlamak gibi durumlar da göz altı yağlarının artmasına sebep olabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı funduszeue.info Hakan Yüzer, “Göz kapağında ve çevresinde oluşan yağ bezelerinin görmeyi olumsuz etkileyecek bir durum olmasa da büyüdükçe kişide kötü bir görüntü oluşturuyor. Bu durumda psikolojiyi olumsuz etkiliyor. Yağ bezeleri göz kapağı ve göz altı dahil vücudun herhangi bir bölgesinde yağ dokusundan oluşan iyi huylu kitlelerdir. Bu yağ bezeleri çoğunlukla herhangi bir ciddi sağlık sorununa neden olmaz” dedi. Kolesterolü artıracak gıdalar tüketmeyin Vücutta yağ bezesinin oluşumunun nedeninin tam olarak bilinmese de etkileyen faktörlerin olduğunu ifade eden Dr. Yüzer, “Bunlar; yüksek kolestrol, kıl kökü iltihabı, genetik geçiş, metabolik hastalıklar, kötü beslenme, yağlı yiyecekler, gün içerisinde hareketsiz durmak gibi. Göz ve çevresinde oluşan yağ bezelerinin çıkmasının nedeni bölgedeki damarların yağlanmasından da kaynaklanabilir. Bu yağlanmanın kesin nedeni göz doktorunun muayenesi ve tetkikler sonrası ortaya çıkar. Gözaltı bölgesindeki yağ bezelerinin geçmesi için öncelikle kolesterolü artıracak gıdalar tüketilmemelidir.

Bu gıdalar arasında et, siyah çay, kahve, nescafe, peynir v.b. gıdalardan uzak durmalısınız” diye konuştu. Göz bölgesinde çıkan yağ bezelerinden kurtulmak mümkün Uzak durulması gereken gıdaların dışında stresten de uzak olunması gerektiğini kaydeden Dr. Yüzer, “Uykusuzluk, yorgunluk, üzüntü, ağlamak gibi durumlar göz altı yağlarının artmasına sebep olabilir. Göz bölgesinde çıkan yağ bezelerinden kurtulmak için Plexr Plazma uygulaması yapılır. Son derece acısız, basit ve kısa süren bu uygulama da göz kapağı bölgesine özel hazırlanan uyuşturucu jel sürüldükten sonra PLEXR ile göz kapaklarınıza lazer vuruşları yapılıyor. Ve göz çevresi bölgesinde meydana gelen yağlardan kurtulmanızı sağlıyor. Bu yöntem sayesinde ameliyat korkusu olan kişilerin gönül rahatlığı ile tedavi olmaları mümkün. Hiçbir yan etkisi olmadığı gibi, bu konuda uzman bir doktor tarafından yapıldığı taktirde, işlem sonrası bir komplikasyon veya aksi durumlar söz konusu olmuyor” şeklinde konuştu.

Göz Kapağı Üstünde Yağ Bezesi (Ksantelazma) Tedavisi

Ksantelazma, toplumda göz kapağı üzerinde ve çevresinde meydana gelen yağ bezeleri/kistleri olarak bilinmektedir. Tıbbı olarak ksantelazmalar yağ kisti olarak değerlendirilir. Ancak yapısal olarak vücutta görülen beze ve kistlerden farklıdır.

Bu yazımızda göz çevresinde ortaya çıkan ksantelazmaların neden olduğu ve tedavi yöntemleri ayrıntılı olarak ele alınacaktır.

ksantelazma ve kist farkı

Ksantelazma Nedir?

Ksantelazma bir çeşit yağ kistidir. Ancak yapısal olarak vücudun diğer alanlarında görülen kistlerden farklıdır. Yağ kistleri yuvarlak ve dışı pürüzsüz bir yapıdadır. Ancak göz kapağı çevresinde ortaya çıkan ksantelazmalar bir tabaka halindedir.

Aşağıdaki görselde saçlı deriden çıkartılan bir yağ kisti ve göz çevresinde ortaya çıkan bir yağ bezesi gösterilmektedir. Her ikisi de yağ kisti olmasına rağmen hem yapısal hem de görüntü olarak birbirinden farklıdır.

Ksantelazma ve Yağ Kistinin Farkı Nedir?

Vücutta bulunan yağ kistleri ve göz çevresinde bulunan ksantelazmalar yapısal olarak farklı olduğu için tedavi yöntemleride birbirinden farklıdır. Vücutta bulunan yağ kistleri ameliyatla tedavi edilmektedir. Ancak göz çevresinde bulunan yağ bezeleri ameliyatsız olarak tedavi edilebilmektedir.

Bazı hekimler tarafından göz çevresindeki yağ kistleri de ameliyatla tedavi edilmektedir. Ancak İDEA şubelerinde ksantelazma tedavisi ameliyatsız yöntemlerle yapılmaktadır. Bu sayede göz çevresi gibi dikkat çekici bir alanda ameliyat ve dikiş izi kalmadan tedavi gerçekleştirilmektedir.

Ksantelazma göz kapağı üstünde yağ bezesi tedavisi

Ksantelazma Neden Olur?

Kandaki yağ seviyelerinin yüksek olması enzim bozukluğuna neden olmaktadır. LDL nin yani kandaki kötü kolesterolün yüksek olması yağ dokularının cilt yüzeyine itilmesine neden olmaktadır. Yağ dokularının cilt yüzeyine çıkması sonucunda ise göz çevresinde ksantelazma oluşmaktadır.

Kolesterolü olanlarda, karaciğer hastalığı olanlarda, aşırı kilolu bireylerde, sigara içenlerde vücutta yağ birikmesi durumu daha fazla olabileceğinden bu kişilerde ksantelazma görülme riski daha fazladır.

ksantelazma tedavisi

Göz Çevresinde Yağ Bezesi &#; Ksantelazma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Göz kapağı çevresindeki yağ kistlerinde uygulanan tedaviler 2 ana başlıkta toplanmaktadır. Bunlar ameliyatlı ve ameliyatsız yağ kisti tedavileridir. Ameliyatta kesi ve dikiş olmasından dolayı tercih edilmez. Onun yerinde kesi ve dikişin olmadığı yani tedavi sonrasında iz kalmayan modern ve teknolojik yöntemlerle yapılan ameliyatsız tedaviler tercih edilmektedir.

Göz kapağında bulunan yağ bezeleri lazer ve radyo frekans yöntemleri ile ameliyatsız olarak tedavi edilebilmektedir.

Lazerle Ameliyatsız Ksantelazma Tedavisi

Lazer teknolojisi li yıllarından başından beri sağlık ve estetik alanında aktif olarak kullanılmaktadır. Ksantelazma tedavisinde de lazer yöntemi denenmiş ancak istenen sonuçlar alınamamıştır. Lazer cihazı daha çok yüzeysel leke ve lezyonların tedavisinde başarılı olarak kullanılmaktadır. Ancak ciltten kabarık lezyonlarda lazer cihazının etkisi yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle et benleri de lazerle tedavi edilememektedir. Tıpkı et benleri gibi ksantelazmalar da ciltten kabarık lezyonlardır. Bu nedenle lazer cihazının etkisi yetersiz kalmaktadır. Ancak başka tedavilerle kombine olarak uygulanmaktadır.

Lazerle tedavi edileceği söylendiğinde lazerin tedavi edici olmadığı tedaviye ek destekleyici bir yöntem olduğu unutulmamalıdır.

Radyo Frekansla Ksantelazma Tedavisi

Radyo frekansla ksantelazma tedavisi Türkiye’de ilk olarak İDEA Klinik doktorlarından Atilla Kaya tarafından kullanılmış ve başarılı sonuçlar alınmıştır. Doktor Atilla Kaya zaman içerisinde radyo frekansla ksantelazma tedavisini geliştirmiş ve mükemmel sonuçlar almıştır. Şimdilerde ise birçok doktor ve klinik tarafından ksantelazma tedavisi radyo frekans yöntemi ile ameliyatsız olarak tedavi edilmektedir.

Radyo frekans cihazı radyo dalgalarını ısı enerjisine dönüştüren bir cihazdır. Yüksek ısı yaymasına karşın cihaz oldukça hassas ayarlanabilmektedir. Bu sayede ciltten buharlaştırılmak istenen doku milimetrik olarak istenilen ölçüde kademe kademe buharlaştırılabilmektedir.

Ksantelazma tedavisinde de yağ dokusu ciltten istenen ölçüde milimetrik olarak buharlaştırılabilmektedir. Radyo frekans ile buharlaştırma sonrasında bandaj ya da herhangi bir özel uygulama yapılmasına gerek duyulmaz. Tedavi edilen alan tıpkı yarar iyileşir gibi 6 7 gün içerisinde kendiliğinden iyileşir. İyileşme tamamlandığında yağ kistinin olduğu alanda sağlıklı doku oluşur.

Ksantelazma Tedavisi Sonrasında İz Kalır mı?

Göz kapağında yağ bezesi tedavisi sonrasında iz kalıp kalmayacağı tedavinin hangi yöntemle yapıldığına ve tedaviyi yapan doktorun el becerisine bağlıdır. Eğer tedavi ameliyatla yapılırsa dikiş iz kalır. Ancak tedavi ameliyatsız yöntemlerle yapılırsa iz kalma riski minimumdur. Hiç iz kalmaz denmesi gerçekçi değildir. Ancak göz kapağı çok ince bir deriye sahip olduğu için vücudun diğer alanlarına göre iz kalma riski çok daha azdır. Tedavi sonrasında genellikle hiç iz kalmaz ya da ancak çok dikkatli bakınca fark edilebilecek hafif bir iz kalabilir.

İz kalmaması ya da en minimal iz kalması için tedaviyi mutlaka ksantelazma tedavisi alanında uzman bir doktorun yapması önerilmektedir.

Ksantelazma Doğal Yöntemlerle Tedavi Edilir mi?

Ksantelazmaların doğal yöntemlerle tedavisi mümkün değildir. Ameliyatsız ve cerrahi yöntemlerle son derece avantajlı ve pratik şekilde yapılabilmektedir.

Ksantelazma Hangi Bölüm Bakar?

Ksantelazma tedavisi için genel cerrahi uzmanına başvurabilirsiniz. Ameliyatsız yöntemleri tercih edip, ksantelazma tedavisinde tecrübeli bir hekim tercih etmeniz sizin için avantaj sağlayacaktır. Bu doğrultuda IDEA Kliniklerden size en yakın olan bir şubeyi tercih edebilirsiniz. Kliniklerimizin tümünde ameliyatsız yöntemlerle ksantelazma tedavisi yapılmaktadır.

Ksantelazma Kremi Var mı, Kremle Geçer mi?

Doku derinliğinde birikim olduğu için krem o derinliğe ulaşamaz ve herhangi bir etki gösteremez. Kremler daha çok yüzeysel sorunlar için önerilir ve kullanılır. Krem bu derinliğe ulaşsa bile kitlesel bir yapıl olduğu için etkilenmez.

Ksantelazma Ameliyatı Olanlar Ne Yapmalı?

Daha çok ameliyatsız tedavi yöntemleri tercih edilmektedir ama hastada göz kapağı sarkması da beraberinde varsa bu durumda ameliyatla alınabilir.

Ameliyat sonrası deri açıklığı dikiş ile kapatılır. Bir çok klinik dikişler alınana kadar pansuman önerilir ve banyoyu yasaklar, bazı klinikler 2 gün sonra banyo önerir, rutin pansuman önermez ama yine de ameliyatı yapanın önerilerine uyulmalıdır.

Ameliyatsız yöntemlerle yağı eritme işlemi sonrası açık yara olur, 2 gün sonra banyo yapılabilir, yara kapanana kadar günde 3 &#; 4 defa Kutalin Krem kullanılır.

Ksantelazmaya Sarımsak İyi Gelir mi?

Sarımsak daha çok deri üzerindeki sorunların çözümü için kullanılır, içeriğindeki tahriş edici maddelerin tahriş gücünden yararlanılır ama burada yüzeysel bir sorun yoktur, derin planda kolesterol &#; lipit birikimi vardır ve onu asla etkilemez. Kolesterol/lipit yapı olarak yağa benzer ve ya keserek alınmalıdır ya da eriterek yok edilmelidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası