bursa trilye kaç km / Bursa otogardan Trilye ye nasıl gidilir?

Bursa Trilye Kaç Km

bursa trilye kaç km

Trilye Gezilecek Yerler / Bursa

Yemyeşil bahçeleri, Rum evleri, tarihi ile Bursa’ya bağlı bir belde Trilye.  Haftasonları ailenizle, sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirebileceğiniz bir zeytinbağı. Kırmızı kiremitlerle kaplı tek bir çatı gibi görünen mimari doku, dar sokakları ve eski mahalle kültürünü devam ettiren insanlarıyla huzurlu bir tatil beldesi. Sokaklarda dolaşırken birçok tarihi dokuya denk gelebilirsiniz. Cumbalı evleri gördüğünüzde Rumların yaşadığı dönemleri anımsayacaksınız. Samimi insanlarıyla Trilye’yi çok seveceksiniz. Şimdilerde yeni adı “Zeytinbağı” .

Trilye’de Ne Yenilir ?

Huzurlu atmosferi, lezzetli mezeleri ve manzarasıyla birçok işletme bulmak mümkün.  Balık ve deniz mahsulleri çok yaygın tüketiliyor. Özellikle balığın yanında zeytinyağına kekik ve pulbiber ekip odun ekmeğiyle yemeye doyamayacaksınız.  Meşhur trilye zeytinlerinden üretilen zeytinyağının tadı damağınızda kalacak. Yemeğinizi beklerken sofranıza ilk olarak trilye zeytinyağı içerisinde yüzen altın sarısı renkli zeytinler gelecek . Çok seveceğinizi düşünüyoruz.

Trilyenin çok kireçli suyu var. Su doktorlar tarafından öneriliyor. Kalbe, mideye ve kireçlenmeye iyi geldiği söyleniyor. Bölge halkı –çaydanlık dahi 2 günde kireçlenir ama mide ve kalp rahatsızlıklarına rastlanmaz diyor.

Burada en önemli gıdalar elbette ki deniz ürünleri. Trilye’de bulunan yerli balıklar; kalkan balığı, dil balığı, tekir balığı, mezgit balığı. Sahil kıyısında yer alan restoranlardan dilediğiniz balık çeşidini tüketebilir manzara ve temiz havanın tadına doyasıya varabilirsiniz. Hazır buraya gelmişken balık çorbası, levrek buğulama,  dil balığı kavurması ve kabak çiçeği dolması yemenizi şiddetle öneriyoruz.

 

Trilye Gezilecek Yerler

Taş Mektep: yılında inşaa edilmiş olan Mektep turistlerin ilgi odağı konumunda.  Yetim ve öksüz çocukların okudukları Taş Mektep Kazım Karabekir Paşa tarafından yapılmıştır.

Tarihi Trilye Evleri: Rumlardan kalan cumbalı evler Trilye’nin sembolü olmuştur. Evlerin tarihi dokusuna bakarken kendinizi yıllar öncede bulacaksınız. Evleri gezerken doyasıya fotoğraf çekebileceğiniz sokaklar mevcut Trilye’de.

Aya Ani Manastırı: Trilye’ye yaklaşık beş kilometre mesafede yer alıyor Manastır. Bir kısmı yıkılmış durumda olan manastır tarih severlerin uğraması gereken yerler arasında.

Trilye Limanı: Sevimli balık restoranlarında denizin kokusunu ve temiz havayı içinize çekerek yemek yemek isterseniz doğru yerdesiniz.

Çamlı Kahve:  Asırlık çınarlar altında çayınızı yudumlayabilir keyifli sohbetlet edebilirsiniz.

Kemerli Klise ve Trilye Plajıda gezilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

 

Yapılmadan Dönülmemesi Gerekenler

Muazzam bir manzaraya sahip olan Çamlı Kahve’de çayınızı yudumlamadan,

Mudanya’nın zeytin bahçeleri, cam ormanları arasında uzun bir doğa yürüyüşü yapmadan,

Eski Rum evlerini doyasıya dolaşmadan,

Günbatımında şirin sahil restoranlarından balık yemeden,

Has Trilye Zeytinyağının tadına bakmadan dönmenizi önermiyoruz.

 

Trilye’den Ne Alınır ?

Buranın sevimli bir çarşısı var.  Çarşıyı baştan başa on dakikada gezebilirsiniz ancak gönül tekrar tekrar dönüp dolaşmak ister.  Bölgenin ünlü zeytini, has zeytinyağı , takılar , el yapımı hediyelik eşyalar alabileceğiniz ürünler arasında yer alıyor.  Buraya gitmişken özellikle bölgenin ünlü zeytinlerinden yapılan has zeytinyağını almanızı öneriyoruz. Odun fırınında pişen leziz ekmeğide köye giden herkes tarafından alınıyor. Turistlik bir belde olmasına karşın fiyatlar uygun. Bütçenizi geçmeden rahatlıkla tatil yapabilirsiniz.

 

Konaklama Nerede Kalınır ? Ve Fiyatları

Deniz ile iç içe bir bölge olduğundan Otel Ve Pansiyonlar bulunmakta ve fiyatları gayet uygundur.

Günü birlik konaklama Ortalama: 50 &#; TL. arasındadır.

DipNot: Tavsiye isterseniz ben Trilye&#;ye gittiğimde Kaplan Hotel&#;de kaldım, bayrama 3 gün kala son boş odalarını almama rağmen Günü birlik TL. idi. Arkaşlarım  Trilye Pansiyon&#;da kaldılar ve onlar planlarını önceden yaptığı için verdikleri para 70 TL. idi. Ne kadar acı değil mi. :) Dört kişi gittiğimiz bu geziden konaklama da dahil fazlasıyla memnun kaldık.

Not: Trilye ufak bir yer olduğundan otellerin merkez de yada denize yakın olmasının hiç bir önemi yok, merkez ile deniz kıyısı arasında 3dk. lık yürüme mesafesi vardır. Bu yüzden nerede konaklayacağız diye hiç endişe etmeyin. Neresi ucuzsa orada kalın. :)

 

Trilye Nerede Nasıl Gidilir ?

Bursa’dan Mudanya&#;ya gittikten sonra on iki kilometre sahilden batı tarafından devam ederek ulaşabilirsiniz. Özellikle Mudanya&#;dan sonra izleyeceğiniz güzergah çok keyifli. Her tarafta zeytin bahçeleri ve deniz var. Mudanya merkezinden tabelaları takip ederek ulaşabilirsiniz. Tirilye&#;nin şu anki resmi adı Zeytinbağı olarak geçiyor.
Bursa’dan Trilye’ye yaklaşık 41 kilometre mesafe var ve araçla yaklaşık elli dakika kadar sürmekte. Mudanya’dan Tirilye’ye yaklaşık 12 kilometre mesafe var araçla yaklaşık onbeş dakika kadar sürmekte.

 

Fortoğraflar

 

 

Krokisi

Bu seferki istikametimiz Mudanya'nın yanıbaşındaki Zeytinbağı ya da eski adı ile Trilye. Mudanya, Mütareke Binası ve eski Rum Mahallesi ile çok daha fazla bilinen bir yer, ama 10 dakika mesafedeki Trilye, tam anlamıyla korunmuş köyü, zeytinleri, tarihi yerleri ve tertemiz havası ile özellikle günübirlik geziler için bire bir.


funduszeue.info

Trilye, Güney Marmara'da küçücük bir belde. İstanbul'dan araçsız gelecekler için en kolay yol Mudanya'ya kalkan deniz otobüsüne binmek. Oradan yarım saatte bir kalkan minibüslerle hemen Trilye'ye ulaşılıyor. Deniz yolunu katınca İstanbul Trilye arası km.

Ama biz araçla feribota binip Yalova'ya ulaşıyoruz. İstanbul Deniz Otobüsleri'nin Yenikapı ya da Pendik'ten kalkan feribotları, hem çok rahat hem de yolu çok kısaltıyor. Fakat özellikle yaz aylarında biletleri önceden almak en iyisi.

Biz feribottan indikten sonra Gemlik yolundan devam ediyoruz. Deniz kokusu burnumuzda, zeytin ağaçları arasından Mudanya'ya varıyoruz.

Mudanya sahili denize girmek için pek uygun değil ama yöredeki turizm belgeli tek tesis Montana Otel, hem turistik amaçlı hem de iş toplantıları için gelen konukları ağırlıyor.

Mudanya'nın dar sokaklarında ve cumbalı evlerin arasında kısa bir tur attıktan sonra esas istikametimiz Trilye'ye doğru yola koyuluyoruz. Yol biraz keskin virajlı olduğu için dikkat etmek gerekiyor. Tam yemek saatinde kırmızı kiremitleri hemen göze çarpan Trilye'ye varıyoruz.

funduszeue.info

Trliye sahilinde dört tane balık lokantası ve çay bahçeleri var. Tesislerin hepsi tertemiz aile işletmeleri. Balık lokantaları, yöresel tarzda döşenmiş. Tahta masalar ve rengarenk örtüler, daha masaya oturmadan insanın içini açıyor doğrusu.

Trilye barbunya balığının ana vatanı. Mevsimine göre balık yemek en iyisi. Ama yemeklere esas lezzeti katan zeytinyağı. Bu yüzden önce o meşhur zeytinyağına geleneksel olarak kekik ve pul biber ekip odun ekmeği banılıyor. Bu, o kadar lezzetli ki, balığa yer bırakmaya dikkat etmek gerekiyor.

Sahildeki restoranlar Şekerev, Liman ve Savarona, deniz ürünleri ağırlıklı menüleri ile haftasonu köy havasını yaşayabileceğiniz yerler.

Lokantaların biraz ilerisi deniz. Aslında Trilye bir sahil kasabası ama denizin temiziliği rüzgara göre değişiyor. Kimileri denizin tadını çıkarsa da kimilerine göre Marmara Denizi'ne güven olmuyor. Fakat Trilye, dar sokakları, tarih dolu mekanları ile turistlere farklı imkanlar sunuyor.

Trilye bölgesi Sit alanı olduğu için doğallığını hiç yitirmemiş. 'lerdeki Trilye resimlerinde yörenin görüntüsü nasılsa şimdi de hemen hemen aynı. Tabii bakımsızlıktan eski havasını yitirmiş tarihi yerler hariç.

Son yıllarda yaşanan turist sayısındaki artış ile birlikte yöre de gelişme göstermiş. Bu yüzden özellikle haftasonları esnaf hayatından memnun. Esnaf Hatice Çelik, Mudanya'ya yanaşan vapur saatlerine göre çiğ böreklerini hazırlıyor ve çevredeki tüm yörelerden gelenleri ağırladıklarını söylüyor.

Trilye'nin ismi ile ilgili birkaç varsayım var. Rumca üç aziz anlamına geldiği ya da ismin barbunya balığı demek olan "trigliya"dan geldiği rivayetler arasında. Aslında belde Cumhuriyet döneminde Zeytinbağı adını almış, fakat hala yaygın olarak Trilye olarak biliniyor ve kullanılıyor.

Trilye'nin içinde evi olan dışardan gelmiş birkaç aile var. Yerleşik olanlarla son derece uyumlular. Trilye halkı güleryüzlü ve sıcak. Yöreye girer girmez bunu fark ediyorsunuz zaten. Bizi gezdiren Zeytinci Hasan, gururla gösteriyor, evlerinin önünde zeytin satan köylüleri. "Biz eskiden Gemlik ve İstanbul tüccarlarına satardık, şimdi sadece burada evimizin önünde satıyoruz" diyor.

Trilye halkının başlıca geçim kaynağı zeytin. Zeytin ve yan ürünlerini burada her köşeden almak mümkün. Ama açıkçası buraya henüz turistik bir yer demek güç. Köy havasını hala muhafaza ediyor.

Trilye zeytini gerçekten başka zeytinlere benzemiyor. Başka yerlerde bulmak da mümkün değil, bu yüzden köylüler daha sonra isteyenlere zeytinleri kargo ile gönderiyorlar. Orta boyda, küçük çekirdekli ve çekirdeği meyvesine yapışmayan Trilye zeytini salamura yöntemiyle yıl saklanabiliyor. Ayrıca olgunlaşmış yeşil zeytinlerden kırma, çizme ve az tuzlu konserve zeytin üretiliyor. Yörenin zeytini yağ yapımı için de çok uygun.

Eski zamanlarında Trilye'de bağcılık da yapılırmış. Şimdi artık üzüm üretilmiyor ama başka yerlerden gelen üzümler Trilye'deki tesislerde işlenip şarap yapılıyor. Kırmızı ve beyaz şaraplar için Türkiye'nin dört bir yanından boğazkere, merlot, sultaniye ve narince gibi üzümler getiriliyor. Baküs Şarapevi'nde satılıyor. İstenirse tadım da yapılabiliyor.

Zeytinler ve şarap yapımı bir yana, Trilye'nin her yanı tarihle dolu ama bölgenin geçmişi ile ilgili kesin bilgiler yok çünkü burada hiç arkeolojik kazı yapılmamış.

Trilye ve çevresi antik çağlardan beri yerleşime açık olmuş. Bu yüzden attığınız her adımda tarihi bir eserle karşılaşıyorsunuz. Hatta bazı eserler köylülerin bahçelerinin içinde kalmış. Zeytinci Hasan'ın bahçesindeki tarihi çeşme gibi

Tarihi kayıtlara göre Trilye'de yılında hane varmış. yüzyılın sonlarında ise beldede Türk ve Rum'un yaşadığı kayıtlara geçmiş. Zaten köyde Rum ve Türk mimarisinin örnekleri görülebiliyor.

Fakat Trilye'de hiç Rum kalmamış. Sadece Yunanistan'da kurulan yine aynı isimli kasabada, Trilye'de oturanlar turistik amaçla beldeye sıkça geliyor. Zaten Yunanistan'daki Trilye ile Türkiye'deki, kardeş belde ilan edilmiş.

Tarih içinde Trilye ve çevresinde çok sayıda kilise, manastır ve ayazmalar inşa edilmiş. Ancak bunlardan günümüze 3 kilise ve bir manastır kalmış. Onlar da şu anda son derece bakımsız durumda.

Osmanlılarca camiye dönüştürülen ve Fatih Cami adını alan Büyük Kilise, ev olarak kullanılan Yuannes Kilisesi, Türklerin yaptırmış olduğu hamam Trilye'de görülmesi gereken tarihi yerler.

Tarihi eser niteliğindeki Yuannes Kilisesi'nin mesken olarak kullanılması insanı şaşırtmıyor değil. Resimli Kilise'nin 3. yüzyıldan kalma olduğu rivayet ediliyor. Duvarlarına kazınmış isimlere ise hayret etmemek elde değil.

'da Papaz Okulu olarak inşa edilen ve 'li yıllara kadar okul olarak hizmet veren Taş Mektep ise görkemli bir bina, ancak o da çok bakımsız durumda.

Taş Mektep'in yanından taş evlerin arasından yukarıya doğru çıkıyoruz ve Trilye'nin balkonu tabir edilen yerde bir mola veriyoruz. Buranın her daim estiği söyleniyor. Biz de bu sıcakta doğal klimadan biraz yararlanıp Tarihi Çamlı Kahve'ye çıkacağız.

Trilye'ye gelip de Çamlı Kahve'ye uğramadan dönmeyin. Burada asırlık çınarların altında, denize ve zeytin bahçelerine bakarak çay içebilirsiniz.

Çamlı Kahve bu sene hizmete girmiş. Daha önce kullanılamaz durumda olan bu alan şimdi pırıl pırıl bir çay bahçesi. Püfür püfür esiyor ve manzara şahane. Tam bir tepe olduğu için çevredeki yöreler kuşbakışı görülebiliyor. Bir tek kahvenin karşısında önce otel olarak inşa edilen ama şimdi site olarak kullanılan bina göz zevkini bozuyor. Bu yapı bölgenin dokusuna hiç uymuyor doğrusu.

Trilye'de tarihle ve doğayla içiçe bir gün geçirdikten sonra şehre doğru yola koyulabilirsiniz. Konaklamak isteyenlerin ise restore edilmiş iki pansiyondan birini ya da Trilye Otel'i tercih etmesi gerekiyor.

Otel Trilye'nin odaları sokağa bakıyor ama temiz ve bakımlı. Pansiyonlar ise çok kısıtlı sayıda odası olmasına rağmen, hem konforlu hem de geleneksel yapıyı bozmadan inşa edilmiş. Özenle dikilmiş perdeler ve yatak örtüleri bile yöresel dokuyu yansıtıyor ve tamamen şehirden uzak olduğunuzu size sonuna kadar hissettiriyor.

Tertemiz havası ve zeytinleri ile ünlü Trilye'de yavaş yavaş akşam oluyor. Biz de Yalova'dan feribotla şehre dönmek üzere yola koyuluyoruz.

Trilye Nerede 📍 Trilye&#;ye Nasıl Gidilir

Makedonya Tatil

Trilye, Bursa’nın Mudanya ilçesine 12 km mesafede yer alan ve sahili, doğal güzellikleri ve mimarisiyle gidenleri büyüleyen bir belde. Kırmızı kiremitli çatıları, dar sokakları, tarihi dokusu ve özgün yapısını koruyabilmiş, sakin huzur dolu şirin bir köy.

İstanbullular için bir hafta sonu kaçamağı olan ve sit alanı ilan edilen yöre, antik çağlardan bu yana bir yerleşim yeri olmuş. Limanı ile ticaret merkezi görevi de gören Trilye’de Misya, Trak, Antik Roma ve Bizanslılardan kalma tarihi yapıları görmek mümkün.

Tirilyeye nasıl gidilir

Trilye hakkında kısa bilgiler 🇹🇷

Bursa’nın sevimli mi sevimli bir sahil kasabası Trilye. Mudanya ilçesine 11 km uzaklıkta yer alan bu kasaba eski bir Rum yerleşimi olarak biliniyor. Tarihi antik çağlara kadar uzanan ve tarihi dokusunu günümüze kadar kısmen korumayı başaran Trilye bir efsaneye göre adını üç papazdan alıyor.

Tarihin her bir sokakta canlı olarak hissedildiği Tirilye, Mudanya’ya 10 dakika uzaklıkta, çevresi antik çağlardan beri yerleşime açık olmuş bir köy. Mudanya’nın hazinesi, yüzyılda Cenevizliler döneminde zeytin ve üzümünün kalitesiyle adını duyuran Tirilye, ormanlarla kaplı bir vadinin iki yamacına kurulu.

İsminin Rumca ‘3 Aziz’ anlamına geldiği ya da ‘barbunya balığı’ demek olan ‘trigliya’dan aldığı rivayet edilen Tirilye’nin, dar sokaklar etrafında sıralanan yıllık kendine özgü evlerin görenleri kendine hayran bırakıyor. Mudanya’dan de minibüslerle kolaylıkla gidebileceğiniz gibi özel aracınızla seyahat ediyorsanız da Bursa’dan ulaşacağınız güzel bir sahil kasabası. Deniz kenarında da şehrin sokaklarında da sakin, huzurlu vakit geçirmeniz mümkün.

Yürüyerek gezmenin birkaç saat sürdüğü Tirilye, fotoğraf meraklılarının da son yıllardaki popüler adresi. yüzyılda Cenevizliler döneminde zeytin ve üzümünün kalitesiyle adını duyuran Tirilye, ormanlarla kaplı bir vadinin iki yamacına kurulu.

Daha uygun ve keyifli bir Trilye tatili yapmanız için Tirilye gezilecek yerler, Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarıma göz atın.

Trilye nasıl gidilir

Trilye nerede📍

Trilye, Bursa&#;nın Mudanya ilçesine bağlı bir belde. Mudanya&#;nın 11 km batısında, Marmara Denizi kıyısında yer alıyor. Bursa merkez Trilye arası 41 kmve özel araç ile yaklaşık bir saat sürüyor.

flyistaSerbia

ⓘ Trilye gezinizde, dünyanın her yerinde uygun fiyata oda/ev sunan Airbnb&#;yi deneyin. Burayı tıklayarak Airbnb&#;ye kaydolunca 22€ kazanırsınız. Otel rezervasyonu için Booking her zaman ilk tavsiyem. Buraya tıklayarak funduszeue.info&#;a kaydolursanız 15$ indiriminiz olur ✔️

Trilye’ye nasıl gidilir ✈️

Trilye&#;ye hava yoluyla ulaşım: Havayolunu tercih edenler için Türk Hava Yolları ve özel havayolu şirketlerinin düzenlediği seferlerle Bursa Yenişehir Havalimanı’nın şehir merkezine uzaklığı 50 km. Buradan hava yolu servisleri ile önce merkeze, ardından da minibüslerle Mudanya’ya geçip oradan Trilye’ye ulaşabilirsiniz.

Trilye&#;ye deniz otobüsüyle ulaşım: Trilye’ye ulaşımın en kolay yolu deniz otobüslerini kullanmak. İstanbul-Yenikapı&#;dan deniz otobüsüyle Mudanya&#;ya gelip, buradan 15 dakikalık bir dolmuş yolculuğuyla Trilye&#;ye ulaşım mümkün. Mudanya&#;da deniz otobüsünden iner inmez Trilye minibüslerini görüyorsunuz. Yenikapı-Mudanya arası yolculuk saat sürüyor. Mudanya&#;dan Trilye&#;ye her 15 dakikada bir kalkan minibüsler çalışıyor.

Trilye&#;ye kara yoluyla ulaşım: Mudanya – Güzelyalı 3 km, Zeytinbağı (Trilye) 10 km, Gemlik 24 km, Yalova km, İzmit km, Eskişehir km, Balıkesir km, İstanbul km, İzmir km, Ankara km, Adana km, mesafe bulunuyor.

İstanbul&#;dan Trilye&#;ye nasıl gidilir: Trilye’ye karayolu ile gelmek isterseniz, İstanbul’dan Bursa yönünde Gemlik’i 3 km geçtikten sonra Engürücük sapağına girerek Kurşunlu, Güzelyalı, Mudanya üzerinden Trilye’ye ulaşabilirsiniz. Diğer yönlerden gelecekseniz Bursa içerisinden Mudanya yoluna girmeniz gerekiyor.

Bursa&#;dan Trilye&#;ye ulaşım: Bursa merkeze 18 km olan ve araçla yaklaşık 20 dakika süren Mudanya’dan toplu taşıma ile Tirilye’ye gelmeyi düşünüyorsanız, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Metro İstasyonu’ndan her 10 dakikada bir Mudanya’ya minibüs seferleri düzenleniyor.

MaltaFlyista

Yaz kış Bursa’dan karşılıklı yapılan minibüs seferlerinin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsleri yarım saate bir sefer yapıyorlar.

1/M Emek İstasyonu-Mudanya
2/GM Güzelyalı-Mudanya
2/M Mudanya-Mudanya Devlet Hastanesi
Gemlik-Kurşunlu-Güzelyalı-Mudanya İskelesi
2/U Uludağ Üniversitesi-Mudanya İskelesi
F/1 Bursa Terminali-Mudanya İskelesi
F/3 Teleferik-Heykel-Çekirge-Mudanya İskelesi otobüs hatları ile önce Mudanya&#;ya geçip oradan Trilye&#;ye gidilebilir.

Mudanya’ya deniz yolu ile ulaşım için de sabah ve akşam karşılıklı feribot seferlerinin düzenlediği Mudanya-Güzelyalı İskelesinden, Bursa-İstanbul Feribot seferleri ile Mudanya’dan İstanbul’a ya da İstanbul’dan Mudanya’ya ulaşım saat sürüyor. Mudanya’ya vardıktan sonra sadece 10 km’lik yeşillikler içinden geçen bir yoldan eşsiz deniz manzarasını seyrederek Tirilye’ye ulaşabilirsiniz.

Tirilye nasıl gidilir

Trilye gezilecek yerler 📌

Sahili, doğal güzellikleri ve mimarisiyle gidenleri büyüleyen Tirilye, Marmara Denizine nazır bir zeytin cenneti. Kültür varlıkları yanında zeytini ile de oldukça ünlü olan bu belde, özellikle günübirlik gezilerin vazgeçilmezleri arasında.

Kırmızı kiremitli çatılarıyla göze çarpan Trilye, dar sokakları, tarih dolu mekanları ile gezginlere farklı imkânlar sunuyor. Son yıllarda popülerleşmeye başlayan belde, sit alanı olduğundan özgün yapısını koruyabilmiş. Beldede ilk dikkat çeken şey, birbirine bitişik gibi duran kiremit çatılı evler.

Köy yürüyerek birkaç saatte gezilebiliyor. Bir mübadele köyü olan Trilye’de, Fatih Camii olarak değiştirilen Aya Todori Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. ’da eski bir kiliseden camiye çevrilen mabede, gösterişli bir revaktan geçilerek giriliyor. Avluda bulunan mermer sütunların başlıklarındaki süslemeler gerçekten göz kamaştırıcı.

Yolun devamı Eskipazar Caddesi’ne çıkıyor. ’lerin başında inşa edilen bu dev taş bina, Neo-Klasik mimarinin zarif bir örneği olan Taş Mektep ve hemen yakınlarındaki Dündar Evi, mübadeleden sonra özel mülk haline dönüşmüş, günümüzde de üç ailenin kullanımında bulunan tarihi bir Trilye yapısı.

Taş Mektep olarak anılan bu görkemli yapı biraz daha ileride. ’lerin başında inşa edilen bu dev taş bina, Neo-Klasik mimarinin zarif bir örneği. İnşasından bu yana çeşitli işlevler üstlenen yapının yemek salonu bir dönem konser mekânı olarak kullanılmış. Taş Mektep binasının görkemi ile gezinirken, karşınıza çıkan Dündar Evi, mübadeleden sonra özel mülk haline dönüşmüş, günümüzde de üç ailenin kullanımında bulunan tarihi bir Tirilye yapısı.

Gözde bir hafta sonu kaçamağı adresi olmaya aday Tirilye, tarihi dokusu, lezzetli zeytini, denize kıyısının olması özellikle İstanbul&#;dan günübirlik veya konaklamalı hafta sonu gezileri için oldukça uygun. Konaklama önerisi Sheraton Bursa Otel uygun bir seçenek.

MaltaFlyista
Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

Trilye Bursa, Yıldırım, nerede, Otobüs veya Metro ile nasıl gidilir?

Yıldırım şehrinde Trilye Bursa konumuna Toplu Taşıma

Yıldırım, Türkiye'deki Trilye Bursa adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Trilye Bursa adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Trilye Bursa adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Trilye Bursa için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: Şirinevler.

Otobüs:D/YD/6D/6-AMetro:2

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Trilye Bursa için yol tarifi alın.

Trilye Bursa adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Yıldırım konumundaki kullanıcılar dahil milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Trilye Bursa için Otobüs ve Metro fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Konum: Yıldırım, Bursa

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası