kobi beyanname girişi / İşletme Sınıfı ve KOBİ Vasfı Belgesi Sorgulama (Tüzel Kişi)

Kobi Beyanname Girişi

kobi beyanname girişi

 

KOSGEB Destek Programlarına ve kredilerine başvuru yapabilmek için üyelerimizin işletmelerini, öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıt ettirmeleri ve her yıl KOSGEB beyannamelerini yenilemeleri gerekmektedir. Destekler ve kredi başvuruları açıklandığında, KOSGEB veri tabanında yoğun talepten dolayı aksamalar yaşanabilmektedir.

 

Üyelerimizin  KOSGEB destek çağrılarını ve kredi başvurularının açılmasını beklemeden, veri tabanına kayıt olmaları ve kobi beyannamelerini yenilemeleri, başvurularının daha çabuk sisteme alınmasını sağlayacaktır.

 

KOSGEB’in http://www.kosgeb.gov.tr/ internet adresinden;

KOSGEB’e ilk defa başvuru yapacak iseniz, KOBI veri tabanına giriş yaparak, KOSGEB’e ilk başvuru kısmından, firma bilgilerini girerek, kayıt olmanız ve kobi beyannamesini  doldurmanız gerekmektedir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra  KOBİ Bilgi Dökümanı ve KOBİ Beyannamesi nin çıktısını alıp, kaşeli ve imzalı olarak aşağıdaki  belgeler ile birlikte KOSGEB MUĞLA Müdürlüğü’ne teslim etmeniz gerekmektedir.

 

Beyannamenin ekinde istenen belgeler;

1.İmza Beyannamesi/Sirküler

2.Ticaret Sicil veya Esnaf Sicil Gazetesi

 

KOSGEB veri tabanına kayıtlı bir işletme iseniz, Kayıtlı Üye Girişi’nden kobi beyannamenizi her yıl  yenilemeniz gerekmektedir. Veri tabanında  beyannamenizi yeniledikten sonra, kaşeli ve imzalı olarak çıktısını alıp, ekine de  yukarıda belirtilen belgeleri ekleyerek,  KOSGEB MUĞLA Müdürlüğü’ne  teslim etmeniz gerekmektedir.

 

KOBİ kapsamında yer alan üyelerimize önemle duyurulur.

2723

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

Şifrenizi unutmanız durumunda e-Devlet'te doğruladığınız telefon numaranız ile şifrenizi yenileyebilirsiniz.

e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Profilim" alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir