dondurulmuş anne sütü / Dondurulmuş anne sütünün rengi değişirse ne yapmalı? - Kidsgourmet

Dondurulmuş Anne Sütü

dondurulmuş anne sütü

Anne sütünü saklama ve hazırlama kılavuzu

Anne sütü ne kadar süre dayanır?

 

Öncelikle anne sütünü saklamanın iyi ve kötü yanlarına bakalım.

 

Anne sütü sterilize edilmiş, hava almayan bir kapta, sabit sıcaklıkta serin tutulduğunda son derece dayanıklıdır. Sütün ömrü, sakladığınız yere bağlıdır. Aşağıda ayrıntıları bulabilirsiniz:

 

  • Buzdolabında: 4°C (39,2°F) veya altı sıcaklıkta en fazla 5 gün
  • Dondurucuda (buzdolabı): En fazla 2 hafta
  • Dondurucuda (ayrı bölme): En fazla 6 hafta
  • Oda sıcaklığında: En fazla 4 saat

 

Hatırlanacak çok şey var gibi gelse de korkmayın! Kafa karışıklığını önlemenin en iyi yolu, tüm biberonları ve kapları son kullanma tarihlerine göre etiketlemek ve önce en eski sütü kullanmaktır.

 

Elbette bazen sütü taşımanız gerekebilir, bu nedenle bu tür durumlarda mutlaka yalıtımlı bir soğutma çantası kullanın.

 

Sütü bekletip daha sonra dolapta saklayıp saklayamayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Maalesef hayır. Anne sütünün bozulmaması için sabit bir sıcaklıkta tutulmalıdır. Bu nedenle buzdolabında veya dondurucuda saklamayı planlıyorsanız bunu mümkün olan en kısa süre içinde yapmanız gerekir.

 

Anne sütünü içirmek için en iyi sıcaklık nedir?

Şimdi de anne sütünü ısıtmaya geçelim.

 

Anne sütünü ısıtmak, pek çok bebek hafif soğuk sütten rahatsız olmasa da sütün vücut ve oda sıcaklığı arasında bir noktaya kadar ısıtılması anlamında gelir.

 

Süt ısıtmanın en kolay ve güvenli yolu, biberon ısıtıcı kullanmaktır. Bebeğinizin ağzını yakabilecek eşit olmayan sıcak noktalar oluşturabildiğinden mikrodalga kullanmanızı önermiyoruz. Biberon ısıtıcı ise bunun aksine sütü eşit biçimde çözdürmenize veya ısıtmanıza olanak tanıyarak ve nazikçe ısıtarak sütün kalitesini korur.

 

Dondurulmuş süt bir biberon ısıtıcıda (böylece sütün kalitesi korunur), buzdolabında, musluk suyu altında veya sıcak su dolu bir kabın içinde çözdürülebilir. Sütü çözdürdükten sonra tekrar dondurmayın.

 

Biberon ısıtıcıya erişiminiz yoksa biberonu sıcak su dolu bir kaba koyarak da sütü ısıtabilirsiniz. Biberonu bebeğinize vermeden önce sıcaklığını mutlaka cildinizde test edin.

 

Mutlu biberonla beslemeler!

 

Biberon ısıtıcılarımız ve sterilizatörlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? Seriyi keşfetmek için buraya tıklayın.

Anne Sütü Nasıl Saklanır? Anne Sütü Saklama Koşulları 

Vitamin, mineral, hormon ve antioksidan bakımından oldukça zengin olan anne sütü, bebeğin beslenme ihtiyaçlarını tek başına karşılayabilen mucizevi bir besin kaynağıdır. Fakat bazı zamanlarda emzirmeye uygun ortam bulamayabilir, yeterli zamanınız olmayabilir veya meme reddi yaşayan bebeğinize anne sütü içirmek istiyor olabilirsiniz. Tam da böyle zamanlar için sütünüzü sağarak saklamak oldukça pratik bir yöntemdir. Fakat doğal içerikli bir besin olan anne sütünün yanlış koşullarda saklanması, bebek sağlığını tehdit eden bir durumdur. Bu nedenle sağılan anne sütü nasıl saklanır, anne sütü saklama koşulları nelerdir her annenin bilmesi gereken önemli konulardandır.

Anne Sütü Nasıl Saklanır?

Sütünüzü elle ya da elektrikli pompa gibi özel ekipman kullanarak sağma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Fakat ne yazık ki bu işin bittiği anlamına gelmez. Bebeğinizin sağlıklı gelişmesi için büyük önemi olan anne sütünün sağıldıktan sonra temiz ve güvenli bir şekilde saklanması gerekir. Sağılan sütün bozulmaması ve sonrasında hijyenik bir şekilde bebeğiniz için içime hazır hale getirilmesi için anne sütü nasıl saklanır öğrenmeniz gerekir.

Anne sütünü günümüzde özel olarak üretilen anne sütü saklama poşetleri veya cam kaplar yardımıyla besin değerini kaybetmeden güvenle saklayabilirsiniz. Tercihiniz hangisi olursa olsun, kullandığınız saklama malzemesinin mutlaka hijyenik ve temiz olmasına özen göstermelisiniz. Dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta, her bir saklama poşeti ya da kabına bebeğinizin bir öğünde içebileceği miktarda süt koymanız gerektiğidir çünkü dondurulmuş anne sütü çözüldükten sonra tekrar buzdolabında bekletilmemeli ya da tekrar dondurulmamalıdır. Diğer bir önemli nokta ise, sütün saklama malzemesine koyulduktan sonra mutlaka tarihlendirilmesidir. Bebeğinize saklanan anne sütlerinden verirken mutlaka üzerindeki tarihe bakarak daha önce sağılmış olan süte öncelik vermeli, böylece sütlerinizin bozulmasını önlemelisiniz.

Anne sütünü oda sıcaklığı, buzdolabı veya dondurucu gibi farklı alanlarda muhafaza edebilirsiniz. Fakat sakladığınız yerin sıcaklığına göre saklama süreleri değişkenlik gösterir. Peki anne sütü saklamakoşulları ve sıcaklık değerleri nasıl olmalıdır? 

Anne Sütü Saklama Koşulları

Anne sütü, doğal bir besin olduğundan uzun süre bekletildiğinde bozularak kullanılamaz hale gelir. Dolayısıyla saklama koşullarına dikkat etmemeniz halinde, sütünüzü ziyan etmiş olursunuz. İdeal koşullarda korunan anne sütü saklama süresi ortalama 24 saattir, oda sıcaklığı olan 19 &#; 25°C’de ise bu süre 3 saate iner. Fakat buzdolabı veya dondurucuyu  kullanarak bu süreyi uzatabilirsiniz. Anne sütünü °C’de buzdolabında 3 gün, °C derin dondurucuda ise 3 ay boyunca muhafaza edebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında sütünüzü oda sıcaklığında bırakmamanızı, buzdolabı ya da dondurucuda saklamanızı öneririz. 

Sıcaklık değeri, anne sütü saklama koşulları üzerinde etkili olduğundan, süresi geçen sütü kullanmaktan çekinmeli, sütün bozulma ihtimali oluştuğunda bebeğinize vermeme konusunda tereddüt etmemelisiniz. 

Buzlukta Saklanan Anne Sütü Nasıl Çözdürülür? Anne Sütü Nasıl Isıtılır?

Anne sütü buzlukta ne kadar saklanır konusunun yanı sıra, sütü nasıl doğru şekilde çözdüreceğinizi de bilmeniz gerekir. Anne sütü saklanırken olduğu kadar ısıtma veya çözdürme işlemi sırasında da doğru adımlar uygulanmalıdır. Aksi halde, çözdürme sırasında sütün besin değerini kaybetmesine neden olabilirsiniz. Dondurucuya giren anne sütünü saklama ve çözdürme sırasında şu ipuçlarından faydalanabilirsiniz:

  • Anne sütü dondurucuya girdikten sonra genleşir, bu nedenle kullandığınız saklama malzemelerini ağzına kadar doldurmamanız gerekir.
  • Bebeklerin tek seferde tükettiği süt miktarı genellikle 60 ila ml arası olduğundan, bu ölçülerde saklama kapları kullanmak size kolaylık sağlayabilir.
  • Yenidoğan bebekler ise daha az süt ihtiyacına sahiptir ve porsiyon tüketimi 30 ml’ye kadar düşebilir. Bebeğinizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kap tercih etmeniz daha doğrudur.
  • Saklama kaplarının üzerine süt sağma tarihi ile süt miktarını yazmak, ideal tüketim süresini belirlemek için kolay bir yöntemdir.
  • Kullandığınız saklama kap veya poşetlerinin, hava almamasına özen göstermelisiniz.
  • Dondurucuda saklanan süt, yüksek ısıya veya doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında bozulur. Bu nedenle mikrodalgada ya da ocakta kesinlikle ısıtmamalısınız. Bunun yerine kademeli çözdürme adımlarını takip etmeli ve sütü önce buzdolabının normal kısmında bekletmelisiniz. Ardından benmari usulü ılık su dolu bir kaseye poşetiyle ya da saklama kabıyla koyarak çözdürmelisiniz.
  • Buzluktan çıkardığınız sütü oda sıcaklığında 1 saatten fazla bekletmemeli ve çözdürdükten sonra dondurucuya geri koymamalısınız.

Buzlukta sakladığınız sütü kullanırken bu önerilere dikkat etmeniz önemlidir. Genel olarak kademeli şekilde ısıttığınız süt, memeden gelen sütünüz ile aynı ılıklığa eriştiğinde bebeğinize vermek için uygundur. Böyle bir saklama yöntemi ile hem sütünüzü maksimum süre koruyabilir hem de bebeğinizin gelişimine en iyi şekilde katkı sağlayabilirsiniz.

Dışarı Çıkarken Anne Sütü Nasıl Saklanır?

Anne sütünü saklamanın tek yöntemi buzdolabı veya dondurucu değildir. Kimi zaman, dışarıda uygun emzirme ortamının bulunmaması nedeniyle sütünüzü evde sağarak dışarı çıkmayı da tercih edebilirsiniz. Bu nedenle dışarı çıkarken anne sütü nasıl saklanır merak ediyor olabilirsiniz.
Dışarı çıkarken anne sütünü saklamanın en ideal yolu, doğru bir saklama kabı ve çanta kullanmaktır. Bu esnada da sağdığınız sütün porsiyonlara göre bölünmesi, size pek çok açıdan pratiklik sağlar. Örneğin; medikal sınıf saf hijyenik silikondan elde edilen ve BPA içermeyen Comotomo biberon, sütünüzü saklamak için sağlıklı bir saklama kabı görevi görür. Dışarı çıkarken ihtiyacınız kadar olan sütü hava almayan bir Comotomo biberona sağabilir, biberonu ise ısı koruma özellikli bir termos çantaya yerleştirebilirsiniz. Çantanın içindeki gözlere buz aküleri koyarak, sütün uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayabilir ve dışarıda bebeğinizi rahatlıkla besleyebilirsiniz. Dilerseniz Comotomo biberonları farklı hacimlerde tercih ederek yedekli de kullanabilirsiniz. Böylece bebeğinizin her ortamda, en uygun miktarda süt tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Anne s&#;t&#; nasıl saklanır? Buzdolabında ve buzlukta anne s&#;t&#; saklama s&#;resi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 28,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Anne sütü, bebekler için en önemli besin kaynağı. İçinde bebeğin büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan tüm besinler ve vücuttaki su dengesini sağlamak için gerekli sıvı vardır. Diğer yandan içerdiği antikor ve hücrelerle enfeksiyon ve alerjenlere karşı koruyucudur. Anne sütünün depolanması gerektiği durumlarda da saklanmasına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Peki anne sütü nasıl saklanır? İşte buzdolabında ve buzlukta anne sütü saklama süresi

1/4Anne sütü nasıl saklanır Buzdolabında ve buzlukta anne sütü saklama süresi
2/4Anne sütü nasıl saklanır
3/4Buzdolabında ve buzlukta anne sütü saklama süresi
4/4Anne sütü nasıl saklanır Buzdolabında ve buzlukta anne sütü saklama süresi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası