fransada yaşamak ekşi / Fransa tarihi - Vikipedi

Fransada Yaşamak Ekşi

fransada yaşamak ekşi

Fransa Aile Birleşimi

Aile Birleşimi

Aile Birleşimi Fransa’da yasal olarak yerleşmiş kişilerin aile bireylerinin de yasal olarak Fransa’da ikamet edebilmesine olanak tanıyan uzun süreli vize tipidir. Prosedürden Avrupa Birliği/Avrupa Ekonomik Birliği ve İsviçre vatandaşları muaf tutulurken; üçüncü ülke vatandaşları uzun süreli, aile birleşimi vizesi prosedürüne tabi tutulmaktadır. Aile birleşimi için ikamet izni (vie privée et familiale) veya aile birleşimi kapsamında tam oturma izni almak için Fransa’da bulunan yakının en az 18 ay boyunca Fransa’da ikamet ediyor olması ve mevcut konaklama kriterlerini karşılaması beklenmektedir. Aile Birleşimi talebi için Fransa’daki OFII ofisinde birleşme başvurusunun tamamlanması gerekmektedir. Aile Birleşimi özel sebebiyle oturum izni başvurusundan önce kişinin Türkiye’deki Fransız Konsolosluğu’na uzun süreli vize başvurusunda bulunması ve gerekli başvuru koşullarını sağlaması beklenmektedir. 21 Kasım 2007 tarihinde yürürlüğe giren Göçün Kontrolü, Uyum ve İlticaya ilişkin yasa ile Fransa Aile Birleşimi; 15-65 yaş arasındadır. Aile Birleşimi çerçevesinde Fransa’ya gelmek için aile birleşimi başvurusunda bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Fransız temsilciliklerinde Fransızcaya ve Fransa Cumhuriyetinin değerlerine ilişkin bilgileri sınanmaktadır.  Değerlendirme sonucunun olumsuz olması halinde 2 ay dil ve uyum kursuna tabi tutulmaktadırlar. Fransa aile birleşimi kapsamında Fransa’ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için dil ve kültür sınavı yapılmaktadır. Fransa aile birleşimiyle Fransa’ya yerleşecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları “Kabul ve Uyum Kontratı” imzalamalıdırlar.

Fransa’da 18 aydan fazla bir süredir yasal olarak ikamet eden kişinin kendisine refakat etmesini istediği eşi/çocuğu/ebeveyni için ilk olarak başvurusunu Fransız Göç ve Entegrasyon Ofisine (OFII) yapması gerekmektedir. Başvuru OFII, bağlı bulunulan Fransa Belediye Başkanlığı tarafından incelenir. İnceleme sonucunda verilen karar olumlu ise Fransa’da yasal olarak ikamet eden kişi aile üyeleri için vize prosedürüne başlayabilir. Geçici oturma izni  vie privée et familiale (özel ve aile hayatı) statüsü ile verildiği zaman aile birleşimi hakkı yasal olarak tanınmış olur. 

Fransa Vize Başvuru

 

OFII’nin İstediği Belgeler ;

  • Nüfus Kayıt Örneği 2 adet ve Fransızca Çevirisi
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • Mernis evlenme Bildirimi 2 adet ve Fransızca Çevirisi
  • Evlenme Kağıt Örneği 2 adet
  • Aile Cüzdanı Fotokopisi 2 Adet.

Fransa vatandaşının eşi uzun süreli kalış vizesi için bulunduğu bölgenin Fransa Konsolosluğu’na başvuruda bulunmalıdır. Fransa uzun süreli vizesini aldıktan sonraki üç ay içinde ikamet yeri için ilgili OFII bölgesel delegasyonuna müracaatta bulunmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişi Fransa vatandaşıyla olan evliliği sebebiyle Fransa’ya olan seyahati kapsamında edindiği uzun süreli vizesini uzatmak isterse, vizenin sona erme tarihinden önceki 2 ay içinde kaymakamlık makamına oturma izni talebinde bulunmalıdır. Fransız eşe ait ikamet adresinin bir kanıtı sunulmalıdır. Şayet bir başka şahsın evinde ikamet ediyor ise, o şahsa ait kimlik fotokopisi ile birlikte şahsın düzenlediği yazılı bir dilekçe eklenmelidir. İstenilen belgeler güncel olmalıdır. Bunların dışınsa ek belgeler de talep edilebilir.

Eş Durumundan Dolayı Talep Edilen Oturum İzni İçin Gerekli Belgeler:

  • Dikkatlice doldurulmuş, tarihli ve imzalanmış üç 3 adet uzun süreli başvuru formu
  • Biyometrik prosedürlere uygun, güncel, 3 adet  vesikalık fotoğraf
  • Pasaporttaki vizeli ve mühürlü tüm sayfaların fotokopisi.
  • Başvuru sahibi OFII Formunun üst bölümünü doldurmalıdır.
  • Adli sicil kayıt örneği.
  • Aile Cüzdanı
  • Emniyet müdürlüğünden alınmış son on yılı gösterir güncel yurtdışı giriş-çıkış belgesi
  • Evlilik Fransa’da gerçekleşmişse nüfus müdürlüğünden alınmış anne, baba, kardeşlerin, eş ve varsa çocukların göründüğü tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, apostilli ve tercüme edilmiş. 

 

Uzun Süreli Vize Talep Formu İçin Tıklayınız.

OFII Müracaat Formu İçin Tıklayınız.

Fransa Vizesi

 

 

kaynağı değiştir]

Bu dönemdeki krallar[değiştir

Fransa Çalışma İzni Vizesi

Fransa Çalışma İzni Vizesi

Fransa çalışma izni vizesi Fransa'daki oturum izninizle yakında bağlantılıdır. Fransa'da oturum iznine başvurmadan önce Fransa'da çalışılacak bir işle ilgili düzenlemelerin, sözleşmelerin yapılması gerekecektir.

Fransa Çalışma Vizesi Başvurusu

Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Bölgesi veya İsviçre vatandaşları dışındaki ülkelerden Fransa'ya çalışma amacıyla gelen vatandaşların Fransa çalışma vizesi almaları zorunludur. Fransa çalışma vizesinin oturum vizesi verilmeden önce verilmiş olması gerekecektir. Bu işlem muhtemel işveren tarafından organize edilmesi gereken bir prosedürdür. Fransa'da çalışma izninizin onaylanması için herşeyden önce bir iş sözleşmenizin olması gerekmektedir.

Fransa'da 90 günden az kalacaksanız ancak bu süre zarfında çalışacaksanız işvereninizin sizin için Fransa Çalışma Bakanlığı DIRECCTE'den onaylı geçici çalışma izni belgesi alması gerekir ya da çalışılacak bölgedeki idari birimin pullu onayını taşıyan çalışma belgesini alması gerekmektedir. Bu çalışma izni onayı Türkiye'de vize başvurusunda bulunduğunuz Fransa Konsolosluğuna veya Fransa Büyükelçiliğine gönderilir.

Fransa'da 90 günden fazla kalmayı ve çalışmayı planlıyorsanız, oturum izni vizesi olarak da bilinen uzun süreli vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Muhtemel işvereniniz onunla yaptığınız iş sözleşmesini Fransa Çalışma Bakanlığı DIRECCTE'nin yerel birimine gönderir. Eğer yanınızda aile bireylerinizden biri de sizinle birlikte Fransa'ya gelecekse, işveren aynı zamanda refakatçi aile üyesi' prosedürüne uygun şekilde başvuru yapmalıdır. Fransa Çalışma Bakanlığı DIRECCTE işverenle iş sözleşmesine onay verirse, sözleşme Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisinin (OFII) onayına gönderilir.

Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisi sözleşmeyi onayladıktan sonra sözleşmeyi Fransa vizesi başvurusunda bulunduğunuz Türkiye'deki Fransa Konsolosluğu, Fransa Başkonsolosluğu veya Fransa Büyükelçiliğine gönderir. Daha sonra Büyükelçilik veya Konsolosluğa uzun süreli vize başvurusu yapmak üzere çağrılırsınız. Uzun süreli vize için konsolosluğa giderken aşağıdaki evrakları yanınızda olmalıdır.

  • Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış ve vizenin süresinin bitmesinden sonra 3 ay geçerliliğe sahip olmalıdır.
  • Başvuru formu: Uzun süreli Fransa Schengen vize başvuru formunun eksiksiz, doğru bilgilerle doldurulmuş olması ve sizin imzanızı taşıması gerekir.
  • Başvuruda bulunduğunuz çalışma izni (ve oturum izni) türünün gerektirdiği diğer belgeler.
  • Fransa'ya gittikten sonra Fransa Göç ve Entegrasyon ofisine kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Fransa Çalışma İzni Türleri

Farklı türdeki Fransa oturum ve çalışma izni vizeleri vardır ve bunlar belirli işlere ve belirli tipteki çalışan profili açısından çalışma izni başvurusunda bulunan çalışanın, ilgili makamlara sunması gerekli evrakları, geçerlilik süreleri ve koşullarına göre değişiklik gösterir.

Fransa Özel Yetenek için Çalışma İzni

Fransa'daki yetkililere göre eğer yönetici, bağımsız bir profesyonel veya çalışansan olarak Fransız ekonomisine entelektüel, bilimsel, kültürel, sportif ve insani bilimler alanında önemli katkılarda' bulunacağınıza dair potansiyel taşıyorsanız ve bu alanların birini veya birkaçını içeren spesifik bir projede yer alacaksanız 3 yıl süreli, yenilenebilir, özel yetenek' oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu yüzden aşağıdaki koşulları yerine getirmeniz gerekecektir:

  • Detaylı özgeçmiş
  • Çalışacağınız veya içinde yer alacağınız proje hakkında bilgi
  • Fransız yetkililerin belirlediği miktarda seyahat ve konaklama masraflarınızı karşılayacağınıza dair kanıtları içeren belgeleri
  • Fransa Beceriler ve Yetenekler Ulusal Komisyonunun belirlediği kriterleri karşılama koşulu
  • Fransa Çalışma Bakanlığı DIRECCTE tarafından onaylanmış iş sözleşmesi (eğer çalışansa işveren tarafından düzenlenmelidir).

Avrupa Birliği Mavi Kart

Bu son derece kalifiye ve çok yetenekli olan çalışanlara 1 ila 3 yıl arasında verilen oturum ve çalışma iznidir. Avrupa Birliği mavi kartı almak için belirli bir iş alanında derecenizin onaylı olduğu diplomanız veya o alanda 5 yıllık iş deneyimine sahip olmanız gerekmektedir. Çalışma İzniniz onaylandığı taktirde 2 yıl boyunca bu alanda Fransa'da çalışmanız gerekecektir. 18 aylık sürede bu işte çalıştıktan sonra diğer AB ülkelerinde de aynı alanda çalışma yürütmeye hak kazanırsınız. 5 yıldan sonra vizenizin süresini 10 yıla kadar uzatmakla birlikte uzun süreli AB oturum kartı almaya hak kazanırsınız.

Yatırımcı ve Şirket Sahipleri İçin Çalışma İzni

Büyük miktarda yatırım yapmayı ve Fransa'da istihdam yaratmayı planlayan yabancı yatırımcılar 10 yıllık Fransa oturum izni ve Fransa çalışma izni için başvuruda bulunabilirler.

Bilim Adamları ve Araştırmacılar için Fransa Çalışma İzni

Bir bilim dalında lisansı müteakiben master veya daha yüksek dereceniz varsa, üniversite seviyesinde araştırma yapmak ve eğitim vermek kriterlerini karşılıyorsanız bilimsel araştırma faaliyeti için oturum ve çalışma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu durumda hem Fransa'da çalışacağınız eğitim kurumundan hem de Türkiye'de eğitim almış olduğunuz kurumlardan alınacak, yetkinliğinizi kanıtlayan belgeler başvuru esnasında önemli rol oynayacaktır. İlk etap 1 yıllık geçerliliği olan bu oturum ve çalışma izinleri her yıl yenilenebileceği gibi çalışma şartlarınıza göre 4 yıla kadar uzatılabilmektedir. Statünüzü ve bilimsel araştırma yapma yetkinliğinizi ilgili eğitim kurumlarından aldığınız belgelerle ispat etme zorunluluğu vardır. Ayrıca bilimsel çalışmalar yürüten kurumlardan alacağınız referanslar da başvuru sırasında ilgili makamlara ibraz edilmelidir.

Dönemsel Çalışanlar için Çalışma İzni

3 ay süreden daha uzun süreli çalışmanıza olanak sağlayan dönemsel bir iş sözleşmeniz varsa 3 yıllık periyotlarla yenilenebilen 3 yıllık geçerliliğe sahip oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu izin size 12 ay içinde maksimum 6 ay dönemsel olarak çalışmanıza imkan tanır. Fransa'da kalma süreniz her yıl sadece 6 aylık bir dönemi kapsar. Bununla birlikte, bu iznin size tanıdığı imkanlar çerçevesinde bir yıl içinde 6 ayı aşmayan bir sürede çeşitli sözleşmelerle dönemsel olarak çalışabilirsiniz.

Au Pair Vizesi

17 ile 30 yaş arasında olup Fransa'da Au Pair olarak çalışmak isteyenler Fransa'da yanında kalacağı ailenin yapacağı au pair sözleşmesini Fransa Çalışma Bakanlığı DIRECCTE onayladığı taktirde ülkede kalıp çalışmaya hak kazanırlar. Au Pair vizesine başvuracak olanların dil eğitimi alacak kurumdan verilen okula kabul onay yazısını başvuru sırasında sunmaları gerekecektir. Dil eğitimi alınacak kurumdaki eğitim süresi minimum haftada 10 saat olmalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası